Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#951) CséZé válasza Iginotus (#949) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

erről Enguszt kellene kérdezni, de szerintem 2010Q1

(#952) engusz válasza CséZé (#951) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Lassan jönnek, de még nincs pontos időpont.

(#953) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

PC-Q06 spec

(#954) golya87

golya87
(tag)

Az új Lian Li V352-esről pár fotó.
"csoportkép1"
"csoportkép2"
végre gyárilag is megcserélték a táp helyét a merevlemezekkel
a régi és az új megoldás
Nekem ez az új előlap nem tetszik, sok rajta a lyuk :DD
Viszont a táp és a merevlemeztartó megcserélése nagyszerű ötlet. Ha jól van megoldva, akkor ezekbe már hűtőt is majdnem akármilyet lehet betenni a procira.

(#955) engusz válasza golya87 (#954) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nagyon jóóóó. Szerintem kellett a plusz lyuk az elejére!

(#956) CséZé válasza golya87 (#954) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

ennyivel kisebb mint az elődje? :Y
hm... nem tudom így eldönteni sohasem, hogy m-itx-et vagy m-atx-et vegyek :N

(#957) engusz válasza CséZé (#956) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szerintem nem kisebb, legalábbis lényegesen nem. Csak a kép csalóka.

(#958) golya87 válasza CséZé (#956) üzenetére

golya87
(tag)

Én is nézegettem egy darabig, de nem kisebb.

(#959) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lian li házaknak ki forgalmazója?

(#960) engusz válasza Thom! (#959) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nincs hivatalos/kizárólagos.

(#961) golya87

golya87
(tag)

V352 és Q08 bemutató.

[ Szerkesztve ]

(#962) Zefír

Zefír
(őstag)

Sziasztok!
MEkkora hely van egy PC-q07-es ben? matx lap fizikailag belefér??
Alul ahol a vincseszter van, ott van akkora hely, hogy elférjen a pár cm- el nagyobb matx lap?

(#963) Zefír

Zefír
(őstag)

Sziasztok4
Nincsen valakinek egy PC-q07-ese otthon? :D
Lenne pár kérdésem.

(#964) Gorneck23 válasza Zefír (#963) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez alapján nem nagyon...szvsz.

(#965) Zefír válasza Gorneck23 (#964) üzenetére

Zefír
(őstag)

Ezért merült fel bennem a dolog, mert nekem nemmenne oda hdd, és van itt pár centi hely, csak kérdés, hogy menniy.

(#966) Gorneck23 válasza Zefír (#965) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem elég kicsi lesz ott a hely...

(#967) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Üdv!

Tervezem egy pc-c37b
típusú HTPC ház beszerzését, és hely hiányában a üvegtalpas LCD tv alá kerülne. olyan kérdésem lenne hogy eme szerkezet fedele képes lesz megbirkózni a tv kb.: 10 kg súlyával (ez 4 darab 5cm-es gumipogácsán oszlik meg,) vagy legyek le a dologról.

A választ előre is köszönöm!

Bocsánat a láma kérdésért, de google-n nem találtam információt a fedél vastagságával kapcsolatban ezért fordultam hozzátok.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#968) Eiki

Eiki
(újonc)

Lian Li V350B házam bár fix talapzaton áll (masszív nappali szekrény), bizony rezonál :( Mivel nem vagyok ismerős a témában szívesen vennék bármilyen tanácsot, hogyan tudnám a rezonanciát a legkisebb mértékre csökkenteni vagy teljesen megszűntetni. Mind egyedi barkács, mind kész/vásárolható megoldások érdekelnek.

Néhány szó a konfigról:

ASUS AMD AM2+ M3N78-EM
AMD AM2+ Phenom X3 8650 2.3 GHz
Geil Ultra DDR2 800MHz KIT 4GB (2x2GB)
WD Black 640GB 7200rpm SATA2 32MB
FSP 350W ATX-350PNF
Lian Li V350B (Black)

(Látható, hogy nincs túl sok mozgó komponens.)

(#969) Duracellm... válasza Eiki (#968) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Üdv!

derítsd ki hogy mi hozza rezgésbe a házat: ventilátor, hdd, odd

ha ventilátor akkor cseréld ki egy simább járásúra, esetleg rakj alá valamiféle csatolásmentesítő gumi tüskét, Olyasmit amit Noctua/Coolink típusú ventilátorokhoz adnak mostanság. esetleg próbálj meg változtatni a fordulatszámán.

vincseszternél:[link]

ne rakj két azonos típusú vincsit egymás mellé/alá.

a doboz falának rezonanciáját pedig nagy sűrűségű Pl.: vastag filc(4-10mm), lépészajcsökkentő szivacs(5-10mm) felragasztásával lehet elnyomni.

valamint ha tudod hogy hol nyiszog a doboz, és megállapítható hogy fellazult a szegecs akkor azt újra lehet szegecselni.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#970) igi válasza Zefír (#965) üzenetére

igi
(fanatikus tag)

Sajna nem fog menni, mivel a mATX lap mérete 244x244 mm, és az nehezen fog belemenni a 193x280x208mm-es házba...

this is the beginning of a beautiful friendship

(#971) igi válasza Zefír (#965) üzenetére

igi
(fanatikus tag)

Habár volt aki megcsinálta, spec keskeny (244*194mm-es) mATX alaplappal:

[link]

üdv:igi

this is the beginning of a beautiful friendship

(#972) radix válasza Zefír (#963) üzenetére

radix
(újonc)

A Mini-ITX-es alaplapok 170mm x 170mm méretűek, míg a Micro-ATX szabványúak 244mm x 244mm méretűek, míg a ház 193mm x 280mm x 208mm (W,H,D) méretekkel rendelkezik, szóval fizikailag nem férne bele, sajnos.
Nekem ilyen házam van, és a konkrét paraméterek megkeresése nélkül is azt mondtam volna, hogy nem fér bele.

Közben látom, hogy már más előbb utána nézett. :)

[ Szerkesztve ]

(#973) Enclave

Enclave
(fanatikus tag)

Hello!

Lian-li nagy toronnyal kapcsolatban lenne pár kérdésem, gondolom itt akadhat 1-2 tulaj, akinek ilyen háza van:

PC-A71F és PC-A70F (úgy tudom ezek csak az ajtóban különböznek)

1: Először is ezekhez lehet valami plexis oldallapot rendelni? Csak mert valamit láttam a neten de nem vagyok benne biztos,h. ezekhez passzolnak...

2: A neten találtam valami beszámolót az A70F-ről (az ajtó nélküli) és itt arra panaszkodtak,h. az első ledes ventilátorok zajosak... Ez igaz? Esetleg akad itt valaki,aki tesztelt,látott ilyesmit élőben,esetleg van neki ilyen háza és tapasztalt,nem tapasztalt ilyesmit?

3: Az A70F-nek úgy láttam,h. a tetején vannak a power és reset gombok... Nincs valami normális mód azokat a gombokat "átpakolni" valahová az előlapra? (talán valami Lian-li kiegészítőre gondolok ,ha már kereket is lehet kapni a házaikhoz az oldaluk szerint :DDD )

4: Ezekben a nagy tornyokban úgy láttam,h. a hdd-k a bal oldali irányba "néznek". (tehát minden csatlakozó az ajtó irányába van a hdd-n) . Ebben az esetben a hdd-ket lehet szimpla sata kábellel csatlakoztatni v. helyszűke miatt 90fokos sata és táp kábelek kellenek az oldallap közelsége miatt? (remélem érthető ez a kérdésem)

5: Van valami mód lemérni azt,h. esetleg a tápom (Corsair Vx450) kábelei elérnének-e egy ilyen házban az alaplap tápcsatlakozóihoz? (vhol azt írták,h. egyeseknek rövid a 12v-os ág és toldóvezeték kell) (bár úgy tudom ennek a Corsairnek 60cm-es vezetékei vannak,ha a ház maga 60cm-es akkor elvileg elégnek kell lenni...de inkább rákérdezek,hátha valaki biztosan meg tud erősíteni,cáfolni)

6: Esetleg akad itt "nálunk", mondjuk Budapesten valami szaküzlet stb. ahol ezt a két házat élőben is meg lehetne nézni és esetleg a ventik zaját meghallgatni,stb? (neten ahol láttam,csak rendelésre van)

7: A tápegységet,aminek ezekben alul van a helye, "hassal felfelé" (az alsó 12centis venti felfelé néz) is lehet rakni btx szerűen? Csak mert nekem elég fura ez az elrendezés,h. a táp legalul van... (és ha nem lehet fordítva akkor sok levegőt sem szívhat be ha alul takarásba kerül a ventije,nem? )

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Semmi sem állandó, csak a változás.

(#974) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hello Mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Lian Li házak kb. milyen vastag alu lemezből vannak?
Azt valaki meg tudja nekem mondani, hogy milyen eljárással kezelik a felületüket?

Köszönöm! :R

(#975) CséZé válasza ceaser (#974) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

találomra megnéztem egy házat a hivatalos honlapon, ahhoz az volt írva h 1.5mm anodizált alu.

[ Szerkesztve ]

(#976) netseft

netseft
(fanatikus tag)

Pár hete én is beléptem a "klubba", bereuháztam egy V351B-be az új konfighoz (lásd adatlapomon). Nagyon tetszetős kis ház, de az oldallapok szerelhetősége valami borzasztó (6 csavar / lap), eddig ez a legnagyobb hátránya. Ha kérdés van ilyen házzal kapcsolatban, szívesen válaszolok.

Okostelefon (ZTE Blade) tartozékok, zsebmérlegek, kábel teszterek, egerek, kütyük és még sok apróság! -> http://picasaweb.google.com/sefteles/

(#977) ceaser válasza CséZé (#975) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen! :R

(#976) netseft A végén én is vettem egyet! Nekem is nagyon tetszik. A felülete nagyon profi a lemezeknek. Engem inkább az zavar, hogy a táp belülről szívja a levegőt, és a proci felett van.... A 352-esben már a slotok felett van inkább (bár így is belóg a proci felé, de ez az mATX méretet miatt van) a táp - magyarul a ház másik oldalán. Viszont itt is bentről szívja a levegőt...

Nekem egy átalakított 350-es az etalon. Asszem én is neki állok egy picit barkácsolni majd... :B

[ Szerkesztve ]

(#978) golya87 válasza netseft (#976) üzenetére

golya87
(tag)

Német oldalon láttam olyan megoldást, hogy egyszerűen tépőzáras megoldásra cserélték az oldallap rögzítését.
Én egyfajta hűtős megoldáson gondolkodok. A csavarok helyén kis pöcköket hagyni amik tulajdonképpen a helyén tartják az oldallapot a mágnes pedig nem hagyja hogy leessen az oldallap.

(#979) ceaser válasza golya87 (#978) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Tetszik a tépőzáras megoldás :C
Viszont a mágnes nem okozhat gondot szerinted?

(#980) Enclave

Enclave
(fanatikus tag)

Mivel a #973-as hsz-emre nem nagyon kaptam választ,másképp teszem fel a kérdésem:

Nem tud valaki olyan Lian Li házat ami közepes méretű és:

-kényelmesen elfér benne 4-5 hdd
-az előlapján van a bekapcsológombja
-belefér egy 30-32centis vga? ( HD5870 és esetleg nagyobb)

Az utolsó lenne a legfontosabb szempont...

Amiket nézegettem közepes méretű Lian Li házakat,azokkal az a bajom,h. kb. 29centi az átlag vga hossz ami belefér,nagyobb nem... :(

Köszi!

(#981) Henryk válasza Enclave (#980) üzenetére

Henryk
(senior tag)

Először is üdv mindenkinek!

Két napja csatlakoztam a Lian Li tulajok közé egy PC-A77F házikóval.
Egyszerűen isteni, csodálatos.. :C

Enclave:
Nekem is a nagy vga hely kellett, meg 4hdd +2ssd-t valahova elpakolni.
A méretezés amit írtál szerintem ütik egymást, mert sok vinyóhoz toronyház passzol, de azokban csak a nagyobbakban van elég hely vga-nak is
Ha erőgépet építesz mindenképp egy méretes házat javasolnék, nem jó kis konzervdobozba zárni ezeket a nagy hőtermelésű/méretű hardvereket. Nézz szét a nagyobb házak között is, PC-A77F nekem nagyon bevált minden téren amire szükségem volt.
Szép nagy, sok venti, jó szellőzés a forrósodó dolgoknak. Kényelmesen elfér benne 9 hdd. 36.5cm hely vga-nak. Még az 59xx -es kártya is röhögve elfér benne akár crossfirex-ben is, csak győzzed árammal :D
Gomb elhelyezkedése nem tudom mennyire fontos számodra, szerintem így jobb az előlap összképe, főleg hogy nálam nincs beépítve semmi.
Házon nem szabad spórolni, egy az hogy megsül benne minden ha nincs rendes szellozes, masreszt egy ilyen hazat egyszer kell megvenni, es ha nem valtoznak nagy mertekben a pc-k akar 10 ev mulva is megallja a helyet.

Izom gép mellé olcsó ház olyan mintha egy Ferrari motoros trabantod lenne. :U persze nem kell túlzásokba esni, fordítva sem jobb a helyzet, meg kell találni a számodra ideális arányt.

(#982) syC

syC
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek.

Csatlakoztam egy kis házikóval :) [link]

• De hova temetik a túlélőket? •

(#983) Enclave válasza Henryk (#981) üzenetére

Enclave
(fanatikus tag)

Köszi az infókat!

Azért vannak ilyen "gondjaim" a ház méretével, mivel egyszer már volt egy nagytornyom ami baromi sok helyet foglalt el az asztalomon úgy,hogy a ház fele totál üres volt...

Vettem egy Soprano Dx-et, minden oké de a mostani nagyobb vga-k miatt (HD58xx széria) kezd nagyon szűkös lenni. Ezért gondolkozom egy új ház vételén.

Viszont úgy 1 hónapja leköltöztettem a házamat az asztal alá, hogy az íróasztalomon kényelmesen elférjek (és persze a lábamnál még kevesebb is a zaj).

És emiatt vagyok ilyen "gondban" a méreteket illetően. A nagyon-nagy torony nem férne be az asztalom alá, vagy ha be is fér valahogy, ha nincs az előlapján kapcsoló, csak a tetején, akkor nem tudom bekapcsolni... :U

(#984) Enclave válasza Enclave (#983) üzenetére

Enclave
(fanatikus tag)

Még annyi lemaradt az előző hsz-emből,h. nálam a praktikusság a fő szempont és emiatt gondolkoztam olyan ház méreten, ami a "nagyon-nagy torony" és a "közepes-torony" között van valahol "félúton"...

( így belefér 4-5hdd plusz egy nagyobb vga miközben befér az asztalom alá is kényelmesen, ugyanakkor nem egy "erőműnek" keresek helyet)

Egyébként a Lian Li házakkal nincs semmi bajom minőségileg, viszont dizájn terén nekem egy kicsit "puritánok" (alig van olyan ház amiben lenne neon és oldalplexi és ne "csupa szöglet"-ből álljon) Igaz ha az asztalom alá tervezem,az oldalplexi mellékes de néhány kerek vonal sokat tudna dobni rajtuk, még ha ajtósak is...

Viszont a Lian Li szinte az egyetlen gyártó, akinél fel van tüntetve a vga kártyáknak szánt hely mérete és a hdd zajcsökkentő megoldásukat is nagyon ötletesnek találom... :U

(#985) Iginotus

Iginotus
(őstag)

Megjelent már valahol magyarországi boltban a Q08?
Vagy valahonnan megrendelni?

Plug and Pray...

(#986) engusz válasza Iginotus (#985) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Előrendelni lehet, júniusban kezdődik a szállítás.

(#987) Iginotus

Iginotus
(őstag)

PC-Q08
Ja igen a link lemaradt.

engusz: hol?

[ Szerkesztve ]

Plug and Pray...

(#988) engusz válasza Iginotus (#987) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szeretem ezeket a híreket. Nem tudom, hogy a PR anyagban fogalmaznak-e kétértelműen, de az esetek többségében nem a kereskedés/szállítás megkezdéséről, hanem a termék "bemutatásáról" szól. Az, hogy ténylegesen mikor kerülnek ezek a termékek a boltok polcaira, sokszor hetek, de van, hogy 1-2 hónap kérdése.

(#989) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Valami nagyon brutálisra sikeredett a Lian Li új Full Tower háza a PC-X2000F.
Sajnos az ára is. ;]

(#990) kircipeti válasza engusz (#988) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Regebben irtal valami erkezo, gyarilag hangszigetelt LL hazakrol. Azokrol van valami info?

http://tinyurl.com/kircip

(#991) engusz válasza kircipeti (#990) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Melyik típus érdekelne?

(#992) kircipeti válasza engusz (#991) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Csak altalanossagban kerdeztem, hogy lesznek-e ilyen hazikok.

http://tinyurl.com/kircip

(#993) engusz válasza kircipeti (#992) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Van egy partnercég, aki "házilag" szigeteli őket, de ha minden igaz, akkor külön is megvásárolhatóak a szigetelő-szettek.

(#994) -XadAnuX+ válasza engusz (#993) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Szia,
A 2000-es szériánál mi helyzet, arra is érdemes venni ilyen hangszigetelő szetteket, vagy már ott meg van oldva?

Üdv!

(#995) engusz válasza -XadAnuX+ (#994) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ahhoz sajnos nincs méretre szabott szigetelés. Egyetlen kiegészítő érhető el, az pedig az ablakos oldallap.

(#996) -XadAnuX+ válasza engusz (#995) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Oké, köszi a gyors választ!

Üdv!

(#997) engusz válasza -XadAnuX+ (#996) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A korábbi X-2000-nél, ha emlékeim nem csalnak, akkor az oldallapok szigetelve voltak. Ami nem csak a hang miatt volt így, hanem az óriási alumínium felület plusz masszívvá tételének érdekében. Jelzem, nagyon jó ötlet és működőképes megvalósítás.

Csak ugye mostanában divat nagyon szétlyuggatni az oldallapokat, ezért nem sok háznál találkozni szigetelt oldallapokkal. Pedig filléres dolog és sok esetben tud segíteni.

(#998) -XadAnuX+ válasza engusz (#997) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Nagyon segítőkész vagy! :R
Balázs, lenne még egy kérésem hozzád:
Tudsz-e olyan típusú házakat írni, ami minőségi cuccok, és ami nagyin fontos nagyon nagy házak. Gondolok arra, hogy legalább akkora legyen mint a X-2000F-es, vagy nagyobb, mind magasság, szélesség, hosszúságban????

És még egy kérdés, szerinted itt miért ennyi a 2000F-es? : [link]

(#999) engusz válasza -XadAnuX+ (#998) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hirtelen nem tudok nagyobb házat mondani. Talán a Corsair 800D.
Nem ismerem az ncix árait.

(#1000) -XadAnuX+ válasza engusz (#999) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Bocsi, privibe akartam. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.