A kérdés már nem aktuális, engusz kollégával felvettem a kapcsolatot 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

A kérdés már nem aktuális, engusz kollégával felvettem a kapcsolatot 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.
Itt vannak az ígért fotók - elnézést, rengeteg minden jött közbe, de most végre van egy kis időm, hogy ezzel is foglalkozzak. 

(Úgy tűnik, a fényképek kedvéért hiába próbáltam letörölni a szerelés közbeni ujjlenyomatokat.
)
[ Szerkesztve ]
"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale
Nyugi, nem látszanak úgyse a nem nagyítható képeken ![;]](/dl/s/v1.gif)
Fura az elrendezés szvsz, így az oldallappal magad felé 
Szerelés mennyire volt macerás? Képeken annak tűnik, kellemetlen, hogy az ODDk alatti 3.5ös hely behatárolja a VGA hosszát..emelhettek volna rajta 2.5 centit..és úgy mehetett volna a 8asok helyére 12es venti. Mondjuk a V350 ilyen, ezért vettem inkább ezt
De ha elvagy a V300ban és nincs melegedési\szerelési nyűgöd, akkor te is elégedett lehetsz, nem tucattermék cuccod van 
[ Szerkesztve ]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
A belsejéről is képet plíz! 
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72
Ha tudnád, mennyit szenvedett az imageshack így is... azért kicsinyítettem le, úgy volt hajlandó feltölteni, az eredeti méretű képekkel egyszerűen nem boldogult valamiért. 
Na igen, de az oldallapon van az ODD + kártyaolvasó (azon egy USB-port pendrive-nak), jó, ha felém van. És így is csak kicsit kell oldalra nyúlnom a bekapcsológombhoz. Egyébként nem ez a végleges elrendezés - zajik az összeköltözés a barátnőmmel, ott máshogy lesz, itt ideiglenesen így a praktikus.
A Sapphire HD3650-em éppen hogy belefér (utánaolvasgattam vétel előtt és féltem, hogy nem fog, de pont jó - az előző tulaj azt mondta, hogy 7900GT is belefért nála)... Nagyon-nagyon szűkösen, a teteje már súrolja a házbelsőt, de mivel nincsen szükségem nagyobb tudású VGA-ra, így is elégedett vagyok. A két 8 centis venti közül csak az egyik van bekötve, így is van egy alapzaja sajnos. A másik oldallapon van egyébként hely 12 centis ventilátornak, csak éppen nincsen elég hosszú csavarom, amivel odarögzíthetnék egyet (ott egy rostély-szerű fedőlap van, és nagyon rövid csavarok tartják). Pedig van egy Ys-Tech-em hozzá. Egyébként a házikó meglepően könnyen szerelhető.
Melegedés: az ITE Smart Guardian szerint a processzor (s939 X2 3800+) hőmérséklete olyan 45-49 fok között van (efölé nem is megy), a chipset 45 fok körül. Szerintem teljesen elfogadható.
Az utóbbi hetekben kicseréltem az ODD-t, a kissé zajos LG helyett egy csendesebb Pio 111D került bele, egy Point of View kártyaolvasó, most már két vinyó van bent + egy Hauppauge tv-tuner. Még valamilyen kijelzős-távirányítós cucc
(Imon Vfd, Thermaltake Media Lab vagy Antec Veris) kellene a fennmaradó 5.25" helyre, egy PCI-E-s hangkártya meg egy PCI-s wlan. Aztán ez a gép olyan lesz, amilyennek szántam, egyszerre lát el media center- és játékgép-jellegű funkciókat (izé, a Mass Effect-nél nincsen újabb játékom). 
A ház szerintem gyönyörű, szeretem ezt a puritán, egyszerű és mégis elegáns fekete kockát. Alapvetően az ilyen forma jön be nekem, ha építek még gépet, hasonló házba szeretném majd megoldani.
G@ß!: este rakok fel fotókat a belsőről + a korábbiakat is újra felrakom valahova eredeti méretben. Ma kivételesen szabad és nyugis napom van. 
"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale
(Ennél jobban nem volt kedvem megbontani, még így is kábeldzsungel van - Speed(R) kedvéért eredeti méretben minden.
)
PS.: most bezzeg nem vacakol az imageshack. 
[ Szerkesztve ]
Hát érdekes kábelelrendezés látható! 
Enyémben egy kicsit nagyobb rend van! 
remélem jól linkeltem... 
Majd ha a koliból hazaviszem a gépet, akkor több képet csinálok! Megígérem!

U.i. a képeken nem látszik, de alig tudtam ezt a régi fajta alaplapot betuszkolni a mugen2-vel együtt! 
[ Szerkesztve ]
Jól linkelted, de fura: a házadban alul van a táp, vagy fejjel lefelé van elforgatva a kép? 
A rendetlenség főleg a hosszú SATA-kábelek miatt van - majd beszerzek rövidebbeket. 
Az alaplapod mATX, ugye?
Ennek a lapnak a Fujitsu-Siemens BIOS-os változatán én is gondolkodtam, de végül a DFI lett helyette.
[ Szerkesztve ]
Jól látod, a táp alul van, és az alaplapom sima ATX-es! 
Sima Asus A8N-E...
Lehetne jobb is, de ez van! Ezt kell szeretni! 
Majd még lesznek jobb képek is! 
Én szeretem a s939 platformot, nekem tökéletesen megfelel. Úgyhogy jó az. 
Várom majd. 
Én csak azért szeretem azt, mert nincs nekem jobb! ... 
Am hülye gép... 1800mhz-en fut a proci, 2000mhzről inditom biosból. 2500mhz-en szoktam játszani, de néha 2100mhzen se indul el...
Biosból még 240es fsb-ről se indul, miközben xp-ben 280-ig tolom, fesz emelés van, HT szorzó visszavevés van, memóvisszaosztás van.
Tehát össze-vissza megy ez a gép...
Csak nem tudom h miért! 
Üdv.
Bőven elég 1600x1200ra átméretezve, nem kell ilyen szinten nagy..csak a ~thumbdail méret miatt szóltam be az előzőekre ;p
Hát a V350 is tud kicsi lenni ha sok a kábel, de ez még durvább..kitartó vagy.
Nekem egy dolog kéne igazán a kecóhoz..lenyíló ajtajú ODD takarólemezek..csúnya az eltérő árnyalatú fekete előlapjuk.
G@ß!
ASUS A8N-E/SLI lapoknál az FDD hiánya vagy letiltása szokott ilyesmit előidézni..meg ne kérdezd mi köze van hozzá, mert passz, de van.
[ Szerkesztve ]
Tudom tudom!
Engedélyezni kell amúgy ...
Anélkül pár száz mhz-et se lehet húzni! 
De köszi a tanácsot !
Üdv.
Én is ezt írtam, ha nincs vagy le van tiltva = probléma 

Sziasztok!
Igazából nézegettem ezt a házikót, nagyon tetszik. És felmerült bennem egy kérdés: azt látom hogy eléggé variálható a ház, de ugye azt meglehet csinálni hogy az alaplaptálcát kiszedem és forditva teszem vissza tehát olyan állapotban hogy a proci lesz allul és a vga fellül és igy jobbról tudom majd szerelgetni a házat? 

• De hova temetik a túlélőket? •
Szia!
Véleményem szerint nem megoldható, ha BTX házat szeretnél, akkor vegyél olyat, mint amilyen az enyém! 
Fentebb van kép a belsejéről...
Bár a mugen2 miatt nem nagyon tudom szerelni...valamint a régi alaplap sokkal nagyobb, mint a mostaniak, tehát bele kellett varázsolnom. 
Viszont az A05n nem kivehető tálcás...
Üdv.

A tiéd nekem kicsi lesz, nekem allul kell sok hely egy quad és egy tripla radinak. Egyébként milyen A05n-ről beszélsz? Én V2110B-t linkeltem..

Latom erkeznek mindenfele Lian Li cuccok 27-28-ik heten. Lancool K12-rol nem tudsz kideriteni valamit, hogy miert nem lehet kapni kozel, s tavol Europaban?
http://tinyurl.com/kircip
Nem, félreértettél...
Az enyém az A05n 
Attól nem lesz BTX-es a ház, marad ATX, csak a másik oldalra kerül a lap. Tudom, mert nekem is ilyen van, és én is így használom (én is át tudom rakni mind2 oldalra).

Tehát akkor jól gondolom, működik a megforditás? 
Jah már vágom h miről beszéltek!
Sry

Üdv Mindenkinek! Hát elkezdődött, megvannak a belevalók a PC-86 házikóba. És itt az első probléma rögtön az összerakásnál: ilyenre van szükségem mivel használt ház vót, és nem adták hozzá
csak 3-4 db van. Honnan lehet beszerezni? Engusz?
....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....

nem basszus, ez se megy be a helyére..... ájáj, gyorskötözővel rakjam fel az alaplapot? 
....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....

Sajnos nem tudok ilyet külön rendelni. 
De régen néztem be ide. 
Hát a V350 is tud kicsi lenni ha sok a kábel, de ez még durvább..kitartó vagy.
Gondolj bele, még belekerül egy PCI-s wlan, egy PCI-E-s hangkártya és egy VFD-kijelzős távirányító - sehol sem vagyok még a végétől. 

A PC-Q07 mozgatja a fantáziám, de abba sajnos nem fér bele semmilyen komolyabb teljesítményű VGA. Pedig alaplapokból már lehetne válogatni.
Erre gondolsz? Érdekes design, tény és való. [link]
Nekem jobban bejön a kocka/fektetett téglatest, de ez sem rossz. Mindenesetre nem értem, miért kell ilyen élénkpiros színű verziókkal kijönnie a Lian Li-nek, de egyszerűen nem én vagyok a célcsoport, azt hiszem. 

Aha, erre. Valóban érdekes dizájn. De olyan kis méreg-zsákot lehet belőle csinálni, mondjuk egy C2Q-val.
És a nagy monitor mellett abszolút szolidan és elegánsan mutatna. Csak hát... a mostani nagy rendszert azért nem biztos, hogy feláldoznám. Talán télen, akkor majd úgy venni kell egy Wii-t a családnak, hogy meglegyen a mozgás. Akkor kevesebbet lesz nyúzva a gép, elég lesz a szerényebb grafikai teljesítmény is (sajnos a GTX260 nem fér bele a Q07-be.
).
Szerinted milyen VGA férne egyébként bele?
Az én felhasználói szokásaim kielégítésére ( a legmegterhelőbb dolgok
: 2007-es vagy régebbi játékok, 720p-s HD nézés) pl. egy HD2600XT vagy 8600GT teljesítményű videokártya is megtenné.
És a ház tényleg jó. Mintha a V300-amat fejreállították volna. 
[ Szerkesztve ]

Mindenképp csak single slotos kártya megy bele. Passzív megoldások lehet kiesnek, mert közvetlenül alatta helyezkedik el a HDD. (Mondjuk ilyen gépbe minimum SSD-t tennék.) Sajnos kevés olyan videokártya van, amin csendben üzemel a hűtő. Pedig iszonyat fontos lenne. A procinak jó szellőzése van, mert a tápegységet tudod ventilátorral befelé fordítani. Pl. egy Scythe Shuriken-ről hatékonyan tudná leszippantani a meleg levegőt (feltételezve, hogy a hűtőn megfordítod a légkavarót, szívóra). Esetleg be lehetne passzírozni egy Thermalright AXP-140-et, venti nélkül. De drága kísérletezgetés lenne. 

Gondoltam... Valami nem bénán kinéző handmade lesz belőle. Képek majd, de most gépösszerakás, telepítés lesz a program...
Ezek alapján a Sapphire HD3650-em pl. megfelelne - single slot, nagyon halk (bár nem passzív) hűtés.

Igen, az szerintem elférne. Még hosszában is.
Engusz te mire cseréled a ventijeidet?

Először S-Flex-ek voltak a gépben, de aztán rájöttem, hogy feleslegesek. Most Englide-ok vannak.
És miért lenne felesleges az s-flex? 

Mert nem halkabb, mint sok másik venti, de 2-3x annyiba kerül.
Jah értem.
Hát én is csalódtam benne, meg kell hogy mondjam...
Kicsi légszállítás, nagy búgás.
Viszont egyet nem értek, hogy mi miatt berezonál a gépem... :S
250-es winyó a hdd keretben van.
500-as winyó scythe quiet drive-ban.
Mégis az a véleményem, hogy nem amiatt van a baj...
Nagyon fura, hogy a gépház rögtön megérzi, hogyha nem vízszintes padlón van, mert mégjobban megjön a hangja.
Valamint ha leveszem az előlapot, vagy kicsit erősebben megnyomom előről, akkor eltűnik a búgás...
Valami 5let?

A Quiet Drive, és a hozzá hasonló megoldások, ugyanúgy képesek átadni a rezgéseket, mintha anélkül használdnád a meghajtókat. Csak az üzemi zajt, a tányérok forgásából, ill. a fej(ek) mozgásából adódó hangokat tudják szűrni.
Akkor azt mondod, hogy a quiet drive semmit sem ér egy rezgéscsillapitott lian li házban? Próbáljam ki azt, hogy beteszem a winyót a másik fölé/alá?

Próbáld ki a dobozka nélkül. Sok Lian Li láznál (és a márkatársaknál, akik szintént 100%-ig alumíniumból készülnek) az oldallapok szoktak búgni. Ventilátortól, merevlemeztől, bármitől. Két módszer vannak ennek orvoslására. Az olcsóbbik, ha játszol az oldallappal és az őt rögztő csavarokkal. Úgy meg tudod "feszíteni", hogy az nem fog többet magából hangot kiadni. A költségesebb módszer a zajszigetelés. Ezzel lesz egy kis súlya az oldallapoknak. Sokaknál bevált (pl. nálam is), de ismerek olyat, akinél semmit sem segített.
Hát igazából tényleg a winyók zúgnak.
És ahogy észrevettem, nem a QD-s winyó...
Tehát nem tudok mit tenni, mint várni az SSD-ket... 

Milyen lemezek?
250Gb WD
500Gb Seagate....

És ebből melyik rezonál? Más típusokra tippeltem volna. 
Véleményem szerint a WD.
De a seagate fura röfögő hangot ad ki kb percenként 1-et. Bad sectoros lehet? HDD sentinel szerint nem.

Szerintem a HD Sentinel megmondaná. Samsung F1-re tippeltem volna. Azok rezonálósak.

Ha mar szoba kerult a hangszigeteles, akkor a #668 -ra tudsz valamit mondani? Szamomra a legjobb megoldas lenne az a kucko, hangszigeteles, vegig 5.25" helyek, hogy belerakhassam a hazibarkacs winyorogzitoimet, felul a tap, az ajtajat leszamitva jol nez ki. Mi kell meg?
http://tinyurl.com/kircip