Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) Bermi

Bermi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

összesítés, árban növekvő:

1. Lian Li PC-A70
595mm x 220mm x 588mm
könnyen kikapható és mosható első ventiszűrők.
venti:
elől 2*2 (hdd ketrecek előtt és mögött) a hdd mögött kiszerelem,
hátul 2 (1szokásos helyen, 1 pedig a felső tápegység helyenl ahol szintén van egy hdd ketrec)

pro:
-teljesen zárt alul és felül (felül nem szeretem ha nyitott ventihely van, alul nagyon hamar porosodik a házam (padlófütés).
-nincs ajtó
-"olcsó"

kontra:
-közel egymáshoz a táp teteje és az alaplap alja
-nincs 3 állásos vntiszabályzó pöcök, így vagy a, mind kicserélem vagy b, szabályzópanel, mindkettő plusz költség

2. Lian Li PC-A71
595 x 220 x 615 mm

kicsit nagyobb, mint az előző, de elosztásban ez is hasonló, pro és kontra azonos, itt van mondjuk ajtó de leszedhető.

mindkettőnél a hátsó panelbe a táp alatti szellőzőrostélyba, kell rakni egy porszűrőt, mert onnan is jön levegő a táphoz

3. Lian Li PC-A77
595mm x 220mm x 590mm
itt már kevesebb ventillátor elől 2, hátul 2.
az elosztás u.az mint eddig
venti szabályzó automatika, lcd kijelzővel
kérdés: világítás kikapcsolható,illetve hasonlóan 3állásban állítható vagy ez csak monitoroz?
tápnak is van már szűrője

4. Lian Li PC-A7110
595 x 220 x 615 mm
ismét "szokásos" felállás 4 venti elől (2*2 elosztásban) és kettő hátul.
hangszigetelő anyag körbe, ha lehet mondani ez a ház még jobban rendben van belül, nagyon igényes a bélés.
fix bekötött sata csatik a merevlemezeknek (nem igazán értem mi értelme, ha a hot swapot nem tudom kihasználni, hisz oldalírányban húzható ki)
kézi 3 állásos ventikapcsoló

összegezve:
mindegyik ház hasonló elrendezésű, elől és hátul vannak ventik, töbnnyire a hdd keretek duplán megtámogtava.

mindegyikben felül is van vagy tápnak hely, amiben van egy venti hdd kerettel, ami ha kell eltávolítható, sok értelmét nem láttam egyiknél se, részletezem:
annak ellenére, hogy mélységében bőven el lehet férni és akár a legnagyobb vga-kat is pakolhatjuk bele, akkor se ütközünk bele az első hdd keretekbe, magasságában viszont:
nem igazán teszik, hogy ha a felső/hátsó hdd keretet üresen hagyom, akkor is útban lehet egy komolyabb proci hűtőnek (szinte egy merevítővel ellátott zárt részről van szó), a legtöbb felhasználónak elég az első 6 hdd hely, vagyis az az üres terület kihasználatlan, magyarán csak úgy tünik hogy magasak, de belül kiderül, hogy mégse, mert el van szeparálva. ennek köszönhetően alul is szűk a hely a táp és az alaplap között. szinte semmi szabad terület nincs..
pár cm magassabb házban megoldhatták volna. de mivel mindegyik ilyen ezért ez nem kizáró ok, mert akkor nem veszek a végén lian-t:)

nekem eddig a 70 és 77-es a befutó (7110-es nagyon drága, de még gondolkodom rajta), előzőnél még rá kell költeni, de lehet, hogy az utóbbinál is ha nem vezérelhetőek kézzel a ventik.

erről a kis lcd kijelző két gombbal van valami infótok?

a 10B-t végül kizártam a felső venti nyílás miatt.

MOD: (#550) engusz: kérdések megjöttek, lsd rövid szösszenet :K

[ Szerkesztve ]

F1.....

(#552) kranazoli válasza Matamata (#541) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Megnézem ezeket a házakat is!!!
Köszönöm!!!

Egyelőre nem leltem Google-al sem olyan képeket, ahol PC-8 ház lenne HDD keret nélkül :(

Még 1 kérdés:

Viszont találtam olyan Discussion Group-t, ahol arról beszélgettek, hogy a HDD tartótól elfér-e egy GX280-as kártya?!

Nekem ilyen nem lesz :)
De 4870x2 az remélem igen :B

Szóval ez sem egy utolsó szempont, hogy melyik "alsó közép kategóriás" házat lehet bizalommal megvenni, amelyikbe később elfér hosszabb PCI-E VGA is...

Főleg arra gondolok, hogy vannak a 3 Slot helyes VGA-k, ill. a nem referencia cooler használata későbbiek folyamán!!!

ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

(#553) kranazoli válasza kranazoli (#552) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Megnéztem a LanCool házakat és Nekem(!) jobban tetszenek, mint Lian Li házikók. OK, nem 100% ALU, de a hűtésük az Nekem(!) jobbnak tűnik, mint a Lian Li hasonló kategóriás házikója.

Ill. tetszik, hogy "mind1ikben" (legalábbis, amiket eddig néztem) kivehető az alaplapi tálca, ill. elforgatható, kivehető a HDD tartó, R-GO kidobható.

K7-nél adja magát a 3,5"-os rekesz HDD tartónak.

K1-nél és K6-nál mintha vmi 5,25" -> 3,5" converter lenne, vagyis K6-nál biztos, K1-nél nem vagyok bizonyos benne...?!?!

Mert ez utóbbiak az 1x14cm-es front cooler-ükkel biztos halkabban üzemelnek, mint a K7 a 2x12cm-es cooler-ével. (gondolom....) De nem vagyok bizonyos ezekben a konverter-ekben....

ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

(#554) G@ß! válasza engusz (#550) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

A05n még nem várható? :U
Izgatott vagyok... :DDD

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#555) Matamata válasza kranazoli (#553) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Nem tudom hogy mért akarod eltávolítani a merevlemezeket tartó keretet de mint lehetőség adott . Nem hinném hogy lenne olyan videokártya ami nem férne el benne .
Az meg hogy az usb csatlakozók felül vannak és nem elöl, lent szerintem kifejezetten előny ha pl a földön tartod a gépet mint én .
Ventik nem túl hangosak de érdemes lehet lecserélni őket vagy leszabályozni a sebességüket . Nekem pl akkor tűnt fel hogy kerreg a fsp tápom ventije amikor átraktam a gépem az új házba .
A 14cm-es venti meg nem feltétlen jobb mint kettő 12-es

(A LanCool-t a LianLi gyártja)

Amit írtál olvastam már a privi elött .
Általában én csak figyelem az eseményeket :DDD

(#556) kranazoli válasza Matamata (#555) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

1.) Azért gondoltam eltávolítani a HDD tartó keretet, mert a Samu HDD-m a jelenlegi házban sem melegszik. Így a keret meg csak "bezavar" a légáramlásba ;)

2.) USB -> Igen, valóban van előnyös oldala is. Én is a földön tartom.... :)

3.) Azon mit értesz, hogy "leszabályozni"?! Erről írhatnál vmi bővebb infót.
(Nagyon köszönném!)

4.) Tudom, hogy LanCool-t Lian Li gyártja és annyiban jobban is tetszenek a házak, hogy elöl vagy 2x12cm-es cooler, vagy 1x14cm és mindehhez kivehető alaplapi tálca, stb... Szóval nagyon megtetszettek a házak, így biztos, hogy LanCool lesz belőle.

De három közül nem tudok választani:

- K1,
- K6
- K7

A K7-essel szemben annyi "félelmem" van, hogy ez 3db 12cm-es cooler-t jelent. Attól tartok, hogy ez így nem lesz-e túl hangos, zajos?! Nem csak a ventik hangjára gondolok, hanem a levegő okozta hangra?! (ill. szükséges-e előre 2db 12cm-es cooler, főleg ha csak 1db HDD van a házban, mert ha full tele lenne pakolva a HDD keret, akkor OK, de így?!)

Azért talán az 1db 14cm-es venti mégiscsak halkabb, mint 2x12cm....
Nem tudom :(

És akkor mire gondolsz, amikor azt írod, hogy az 1x14cm nem biztos, hogy jobb, mint a 2x12cm?!
(a K1 és a K6-is, ha jól nézem újabb termékek, mint a K7-es és mindkettőben 14cm-es cooler van....)

Nem igazán tudok dönteni a fenti három ház között.

A K1 és a K7 között funkcióban Nekem nem sok különbség van, HDD antivibrációs, stb...
De kb. azonos házikók.

A K7 meg ugye a Maga elöl 2db 12cm-es ventijével...

(#557) engusz válasza G@ß! (#554) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Egyelőre még nincs infó. Szerintem a Cebit után indul majd be a buli, de nem csak a Lian Li-nál.

(#558) Nyugdíjas válasza kranazoli (#556) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

A ventis eszmefuttatásodra annyit, hogy nem lesz valami hangos attól, hogy van 3db 12-es ventid. Persze akkor nem, ha ésszel "biciklizel", és normálisan, leszabályozva használsz jó minőségű ventiket. Igazából inkább azt mondanám, hogy ennyi kell is a normális szellőzéshez.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#559) kranazoli válasza Nyugdíjas (#558) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

OK!
Én elhiszem és hiszek Nektek. :R

Csak azt áruljátok el, hogy mit értetek "leszabályozás" alatt?! :F
A leszabályozás alatt Én azt értem, hogy talán arra gondoltok, hogy 5V-t adni Nekik a 12V helyett, vagy mi?!

Rögtön azért nem hiszem, hogy újabb 3db 12cm venti vásárlásával kezdeném :B

Kéne 1 kis segítség....

Köszönöm!!!!

[ Szerkesztve ]

(#560) Nyugdíjas válasza kranazoli (#559) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Adhatsz fixen is kevesebb feszt,de vehetsz valami ventiszabályzót, és tekergetheted, vagy akár szoftveresen is megoldható...

Rögtön azért nem hiszem, hogy újabb 3db 12cm venti vásárlásával kezdeném

Pedig nem árt. Úgy szokás :D

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#561) kranazoli válasza Nyugdíjas (#560) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Ez annyit jelent, hogy van a ventiken 5V és 12V-os csati is?!
(ill. alaplapi csati is?!)

Nem hinném, hogy vmi tekergetős ketyerét fogok venni.
Az nem áll vmi közel hozzám :)

Melyik(milyen) szoftverrel lehet megoldani a venti ford.szám szabályozást?

Azért 3db jó minőségű 12cm-es cooler ára.... Hááááát ;)

De a 14cm-es cooler az miért nem elég?!
Van aki azon a véleményen van, hogy előre elég 1db 12cm-s venti is. Ehhez képest a 14cm-es több levegőt szállít.

Számomra azért az is fontos, hogy halk legyen a gép, a ház, a ventik.

Biztos más véleményen lennék, ha azon gondolkoznék, hogy CrossFire-ba rakok 2db 4870-est :)
De az Én gépemben nem nagyon lesz más, mint egyelőre max. 4870x2. Minden másból HDD, optikai meghajtó is csak egy. CPU is csak egy, de min. 2 magos :D

A 4870x2 lehűtésére szerintem távolról sem elegek az előlapi ventik. De minek is, hiszen AC megkreálta a 4870x2 hűtőt :C

Még mindig annyiban vagyok szkeptikus, hogy mi indokolja a 2x12cm-es front cooler-t?!
Miért nem elég 1x14cm?!

Lian Li házak között sem nagyon leltem 2x12, de még 1x14cm-es kialakítást sem. (legalábbis az alsó közép kategóriás házaknál)

LanCool is csak a K7-es modellnél használja ezt. Az újabb K1 és K6-os modellek mind az 1x14cm-es cooler-es megoldást használják.

?!

(#562) G@ß! válasza Nyugdíjas (#560) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Tiszteletem!

Tessék már szíves lenni mutatni egy ilyen fixre állítható csatlakozót (valami áruházban), amilyet pl. a Noctua ventikhez adnak!!

Köszöntem szépen! :R

(#563) Nyugdíjas válasza G@ß! (#562) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem mutatok :P
De egyébként azthiszem a Zalmannak is vannak ilyen dolgai. De én azért gondolom ezt feleslegesnek, mert minek venni valamit, amit otthon 3 perc alatt bárki elő tud állitani :U

(#564) Nyugdíjas válasza kranazoli (#561) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jajj, ne tegyétek már ezt velem :D
A tápon a molexek adnak 5, és 12V-ot is. Úgy kell bekötni rá a ventiket molex-átalakitóval (mert ugye azok általában 3pin-esek), hogy 5V-ot kapjanak fixen. És voilá!

A "tekergetős" szabályzóknak nemtudom miért vagy ellene, hiszen ez az egyetlen normális megoldás van. Hogy érted, hogy "te nem vagy olyan"? Nem szeretsz tekergetni? :D

Speedfan nevű szoftverrel szokták ezt próbálni szoftveresen megoldani, de általában nem működik 100%-osan minden alaplappal.

Ezt a 12 vs 14 cm-es ventilátor problémádat sepciel nem is értem igazán. Elég az, ha te ugy szeretnéd, legyen, senki nem akar róla lebeszélni...

(#565) kranazoli válasza Nyugdíjas (#564) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

12 vs 14 cm :)

Tudom Én, hogy senki nem lebeszélni akar ill. rábeszélni.... A K1-es ház 1xerűen Nekem jobban bejövős típus.

Azonban igyekszem előre gondolkodni és tegnap este körbenéztem, hogy milyen alternatív megoldások lehetnek 140mm-es venti téren.

Pl. ha a gyári besz*rik, kevés, stb....

120mm-es ventikből raklapnyi van és teszt hegyek, míg 140mm-es ventiket alig lelek, tesztet semmit. Erre is gondolnom ha kell, ha 140mm-es front cooler mellett döntök.

Tudtok vmi jó 14cm-es ház ventit?!

(#566) G@ß! válasza Nyugdíjas (#564) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Molex átalakító? 4pinesből 3pines...
De azt hittem h azt csak 1féleképpen lehet rákötni (rádugni) ...

(#567) Nyugdíjas válasza kranazoli (#565) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem a YateLoon 1000RPM-esei nagyon beváltak. engusz meg ha jól sejtem majd a Kaze Maru-val jön :D Mindkettő jó cucc :K

(#568) engusz válasza Nyugdíjas (#567) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A Kaze Maru sem rossz. :)

(#569) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Hó végén érkeznek az új Lian Li házak! Pontos infóm még nincs, hogy mely típusok, de szentül hiszem (remélem :D), hogy az összes újonnan bejelentett!

(#570) G@ß! válasza engusz (#569) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Hohó! :)

Jó hír! :DDD

(#571) kircipeti válasza engusz (#569) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Lancool K12 meg mindig nem. Pedig a K6-ossal egyutt jelent meg tavaly nyaron, ha jol latom a hirekben.

http://tinyurl.com/kircip

(#572) engusz válasza kircipeti (#571) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Arról nincs hírem. Örülök, hogy a Lian Li-ról jött, mert most mindenki a CeBit-en van. Európában nem dolgozik senki. :D

(#573) zed1983 válasza engusz (#572) üzenetére

zed1983
(őstag)

szia engusz!
Antec p180mini fekete mennyiért tudsz ilyet hozni?
megy pü-is...

[ Szerkesztve ]

(#575) engusz válasza zed1983 (#574) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Még mindig szép ez a házikó. A canga se rossz! :) Viszont nekem is lenne linkelni valóm, remélem nem zavarok meg vele senkit, erre tessék, Lian Li kiegészítő.

(#576) zed1983 válasza engusz (#575) üzenetére

zed1983
(őstag)

Köszi, de itt lenne az ideje, hogy végre jó idő legyen...
Ez a kiegészítő milyen célt szolgál?

(#577) engusz válasza zed1983 (#576) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Tereli a levegőt CPU hűtő felöl egy hátsó 120mm-es ventilátor segítségével. Ez az egyik része a szettnek. A másik részét a tápegységre lehet szerelni. Az is a légterelésért felelős. Valamennyivel halkabb lesz tőle.

(#578) zed1983 válasza engusz (#577) üzenetére

zed1983
(őstag)

Értem, tereli a levegőt, de gondolom nem mind1 hogy milyen venti van a procin..
A táphoz való terelőt viszont nem tudom elképzelni...de biztos jó ha a Lian li árulja :U

(#579) engusz válasza zed1983 (#578) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Azért árulom, mert pl. a Xigmatek Achilles túl nagy alá. Nem fér el az AD-02.

(#580) zed1983 válasza engusz (#579) üzenetére

zed1983
(őstag)

Értem...

(#581) jer1cho válasza zed1983 (#573) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez engem is érdekelt volna, de ahogy láttam horror árban van, szinte drágább, mint a nagy, és nem is igazán kapni... :(

Ja, meg én később vettem észre, hogy az is mATX-es, úgyhogy én azóta már letettem róla. :B

[ Szerkesztve ]

(#582) zed1983 válasza jer1cho (#581) üzenetére

zed1983
(őstag)

Pedig sztem nagyon jó kis ház, az meg nekem csak előny ha kicsi és mATX megy bele, mert nem gondolkozom ATX-ben!

(#583) jer1cho válasza zed1983 (#582) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is azt néztem, hogy nagyon jó ki ház. A nagy változat se rossz, de azon nagyon nem tetszik a "kémény". Ami neked előny, az nekem hátrány... :DDD

(#584) Bermi

Bermi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

meg van, öszejött megvettem nyugdíjas házát :C

alig várom, hogy minden komponens megjöjjön és akkor átköltözöm:

Lian Li PC-V1110

minden fényes feketére fújva, a hátlapi takarólemezek, alaplap tálca minden. sok munkája volt vele az látszik, de jó kezekbe került.

kiváncsi leszek a hőmérsékletre benne.

F1.....

(#585) engusz válasza Bermi (#584) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Gratulálok! :)

(#586) Speed(R) válasza Bermi (#584) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gratula, szép összeg egy házikóért..de Lian Li, életérzés :C

V350 update: meghalt a power gomb LEDje..gariztassam? ;]
Áhh..úgyis ki akartam cserélni pirosra, érezte a vesztét tuti ;)
Ha meglesz a 4830 és a GV1000res Zalman, jövök képekkel.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#587) engusz válasza Speed(R) (#586) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Gariztathatjuk. :) Amúgy meg nálam is megdögölhetne ez a LED, mert olyan iszonyat nagy fényerővel világít, hogy estére le kell takarjam. Villog, mert használaton kívül mindig alvó módba teszem.

(#588) Speed(R) válasza engusz (#587) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt ugyan már nem garizzuk, se gyári ventik, se kék LED :D
Hamarosan a vinyókeret is meg lesz vagdosva ha minden igaz.
Tényleg szívás ez a LEDes dolog..nem tudom minek erőltetik..

(#589) engusz válasza Speed(R) (#588) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A hétvégén, mikor megbontom az otthon lévő gépeket, egyszerűen lehúzom a LED-et. Amúgy ilyen a Silverstone is, össznépi betegség.

(#590) G@ß! válasza engusz (#589) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Már hallom, ahogy gurul a teherautó Engusz üzlete felé... :DDD

(#591) engusz válasza G@ß! (#590) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Jött pár. Te melyikre gondolsz? :)

(#592) G@ß! válasza engusz (#591) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Basszus és nem is írtad... :DDD
Pc-a05(n) lenne véletlen? ;)

Üdv.

(#593) engusz válasza G@ß! (#592) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

1-2 hét múlva kiderül.

(#594) G@ß! válasza engusz (#593) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Rendben! Már nagyon várom!
Légyszi szólj rám, hogyha lesz ilyen/fogsz tudni rendelni!!

Üdv.

(#595) G@ß!

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintetek befér egy A05-ös házikóba egy Scythe Ninja 2 vagy Mugen 2?

(#596) engusz válasza G@ß! (#595) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ebben a témában lesz pár házikóról kép, illetve a hűtőkről, amik befértek. Kellemes ötletvadászatot! :)

(#597) zed1983 válasza Speed(R) (#586) üzenetére

zed1983
(őstag)

Meghalt a led benne? :Y

(#598) Speed(R) válasza zed1983 (#597) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg, szerencsére :DDD
Lecserélem pirosra..

[ Szerkesztve ]

(#599) zed1983 válasza Speed(R) (#598) üzenetére

zed1983
(őstag)

Nehéz egyébként cserélni benne? most azért hogy megnézzem nem szedem szét, mert eladó sorba tettem :B

(#600) CséZé válasza zed1983 (#599) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Mi annak az oka h eladod? Láttam Nyugdíjas is eladta.
Ennyire nem jók ezek a házak? Vagy nincs benne elég hely?
Épp gondolkodok rajta h egy PC-Q07-es házba csinálok egy jó kis M-ITX konfigot, erre adjátok sorba elfele a házakat...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.