összesítés, árban növekvő:
1. Lian Li PC-A70
595mm x 220mm x 588mm
könnyen kikapható és mosható első ventiszűrők.
venti:
elől 2*2 (hdd ketrecek előtt és mögött) a hdd mögött kiszerelem,
hátul 2 (1szokásos helyen, 1 pedig a felső tápegység helyenl ahol szintén van egy hdd ketrec)
pro:
-teljesen zárt alul és felül (felül nem szeretem ha nyitott ventihely van, alul nagyon hamar porosodik a házam (padlófütés).
-nincs ajtó
-"olcsó"
kontra:
-közel egymáshoz a táp teteje és az alaplap alja
-nincs 3 állásos vntiszabályzó pöcök, így vagy a, mind kicserélem vagy b, szabályzópanel, mindkettő plusz költség
2. Lian Li PC-A71
595 x 220 x 615 mm
kicsit nagyobb, mint az előző, de elosztásban ez is hasonló, pro és kontra azonos, itt van mondjuk ajtó de leszedhető.
mindkettőnél a hátsó panelbe a táp alatti szellőzőrostélyba, kell rakni egy porszűrőt, mert onnan is jön levegő a táphoz
3. Lian Li PC-A77
595mm x 220mm x 590mm
itt már kevesebb ventillátor elől 2, hátul 2.
az elosztás u.az mint eddig
venti szabályzó automatika, lcd kijelzővel
kérdés: világítás kikapcsolható,illetve hasonlóan 3állásban állítható vagy ez csak monitoroz?
tápnak is van már szűrője
4. Lian Li PC-A7110
595 x 220 x 615 mm
ismét "szokásos" felállás 4 venti elől (2*2 elosztásban) és kettő hátul.
hangszigetelő anyag körbe, ha lehet mondani ez a ház még jobban rendben van belül, nagyon igényes a bélés.
fix bekötött sata csatik a merevlemezeknek (nem igazán értem mi értelme, ha a hot swapot nem tudom kihasználni, hisz oldalírányban húzható ki)
kézi 3 állásos ventikapcsoló
összegezve:
mindegyik ház hasonló elrendezésű, elől és hátul vannak ventik, töbnnyire a hdd keretek duplán megtámogtava.
mindegyikben felül is van vagy tápnak hely, amiben van egy venti hdd kerettel, ami ha kell eltávolítható, sok értelmét nem láttam egyiknél se, részletezem:
annak ellenére, hogy mélységében bőven el lehet férni és akár a legnagyobb vga-kat is pakolhatjuk bele, akkor se ütközünk bele az első hdd keretekbe, magasságában viszont:
nem igazán teszik, hogy ha a felső/hátsó hdd keretet üresen hagyom, akkor is útban lehet egy komolyabb proci hűtőnek (szinte egy merevítővel ellátott zárt részről van szó), a legtöbb felhasználónak elég az első 6 hdd hely, vagyis az az üres terület kihasználatlan, magyarán csak úgy tünik hogy magasak, de belül kiderül, hogy mégse, mert el van szeparálva. ennek köszönhetően alul is szűk a hely a táp és az alaplap között. szinte semmi szabad terület nincs..
pár cm magassabb házban megoldhatták volna. de mivel mindegyik ilyen ezért ez nem kizáró ok, mert akkor nem veszek a végén lian-t
nekem eddig a 70 és 77-es a befutó (7110-es nagyon drága, de még gondolkodom rajta), előzőnél még rá kell költeni, de lehet, hogy az utóbbinál is ha nem vezérelhetőek kézzel a ventik.
erről a kis lcd kijelző két gombbal van valami infótok?
a 10B-t végül kizártam a felső venti nyílás miatt.
MOD: (#550) engusz: kérdések megjöttek, lsd rövid szösszenet 
[ Szerkesztve ]
F1.....

![;]](/dl/s/v1.gif)