Szia!
Lehet nem sokat segítek, de hátha hasznát veszed : [link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
zed1983
(őstag)
Köszi a linket, de az érzékelők elhelyezése itt is a homályban dereng!
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid
Éjó!
ZENesítettem a konfigot, panellal lecsavartam mind a 3 ventimet, néma csend.
Lenne, ha nem remegne be a bútorlap ami a végleges helyen a gép alatt van 
Érdekes, a ház abszolute rezonanciamentes, akkor hogy terjed át az asztalra?
Fő poén: mikor másolgatok a vinyókkal, megszűnik..pihiben hallatszik csak 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Sejhaj..ez szívás.
Nemsokára eladom a 4670et, de a rajta lévő VNF100 már nem hinném, hogy elbír egy 4830al, más hűtő meg nem fér el komolyabb átalakítás nélkül 
HR-03 jó lenne teljesítményben valszeg, de piszok magas, a vinyótároló alját kivágva sem hinném, hogy elfér, valszeg el kéne mozgatnom az alsó vinyót.
Chilla is magas, bár az épp csak annyival, hogy valszeg a vinyó maradhatna.
De mivel nem fonákos, kitakarná a WiFi karim PCI slotját..vehetek USBset..?
Az XFX 4830ról letettem, pedig de jól is nézne ki egy P5E-VM HDMI lapban ;)
De amíg ilyen szinten pofátlan áron van (40+), addig felejtős, ennyit nem ér 
Jáj, misináljak? 

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
T-Rad sem fér el? Vagy ha jól értem csak "fonákos" jöhet szóba? 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
A 4830 nem refnyákos, közelebb van a GPU a hátlaphoz, így a kivezetésekbe ütköznének a hőcsövei. Ezen kívül ventiv(kk)el megtámogatva 2 slotot beharap, ezáltal még a hangkarimról is le kéne mondani, amit nem olyan egyszerű/olcsó külsővel helyettesíteni, nem is akarom.
Fonákos téma azért lenne jó, hogy semmit se kelljen cserélnem, ezért volt jó a VNF100 és ezért gondoltam első körben a HR03ra, de piszok magas. Mondjuk azt nem tudom, hogy lejjebb csúsztathatóak-e a csövek, mint a VNF100nál, azzal nyerhetnék ~1.5cmt valszeg, lehet elég is lenne.
Meglátom, egyelőre nincs keretem egy HR03ra, abból kell építkezzek, amim itthon van. A 4670emet eladom egy S1el szerelten (24k) és jön a Sapphire 4830 (29k). Aztán első körben rápróbálom a VNF100at (amivel valszeg megfő terhelve..), utána jön a Chilla és a HDDkeret aljának meglékelése.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Most very off leszek, és egyáltaln nem segitek vele enked,de éppen ezek miatt adtam el én a gépemet. Annyira elegem lett már s sok ilyen szivásból, hogy csuda 
Persze van aki pont az ilyen barkácsolások miatt tartja a gépét,de én valahogy beleuntam ebbe.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Á, ez nem szívás, ettől szép
Megvan a varázsa annak, hogy egyre csak változtatgatom és oldom meg sorra a problémákat, hol cserével, hol gányolással.
Onnantól, hogy összeáll az egész és minden oké, 2 hét és adom elfele ![;]](/dl/s/v1.gif)
Már azon agyalok, hogy elpattintom a G31M-S2Lt és benézek egy P5E-VM HDMIt (lement 25 körülre, lélektani határ..), csak rá kell kérdezzek élienékre, hogy raktáron van-e vagy rendelgetnék hetekig..aztán kiderül. Igazából geekség, mert fullra elégedett lehetnék a mostanival, simán megvan vele a 4GHz mint a P5K-E WiFivel, pedig az egy komoly 8 fázisú P35 OClap..ez meg egy 10ks G31es..
Sose lesz vége

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Jaja, mondjuk nekem kőkeményen munkaeszköz is a gép, és emiatt sem engedhetem meg magamnak, hogy túrkáljak benne egyfeszt 
Volt idő, mikor én is szerettem ezzel tölteni az időmet, de nekem valahogy elveszett a varázsa, meg ez a "sose lesz vége" dolog engem egy idő után már idegesitett 
Szivesebben töltöm most az időmet azzal, hogy inkább "szoftveresen barkácsolok" a gépen 
Kinek a pap, kinek a paplan ;)
Világéletemben HWes voltam.
Nekem is pénzkereset javarészt a gép, de azért a szórakozásra is tartom. És nem csak filmezgetek, szóval ezért a 4670 cseréje is pl., kicsit kevésnek érzem.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Ettű szép 

engusz
(PH! nagyúr)
Samsung F1?

jenei92
(senior tag)
lemaradtam,mért nem jó a 4670? 
[ Szerkesztve ]
Eléggé gyengus...
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72
Mhm. Az viszont felettébb érdekes, hogy csak a Zen bepakolása óta van ez. A BS350el bezzeg totál kuss volt, nem is értem.
jenei92
Akad rajta az aknakereső
Viccet félretéve, full antituning..
Én meg szeretek tuningolgatni.
G@ß!
Annyira azért nem gyengus..1280x1024/1440x900 (noAA) sima ügy vele. Tényleg nem emiatt cserélem, amúgy elégedett vagyok vele. De 5k ráfizut megér egy 4830, ami 4850 szintre, sőt, fölé is húzható. Na jó, nem csak 5k, mert kell majd rá hűtő is, de ha a meglévő Chillával nézem, akkor csak 10k a difi.

engusz
(PH! nagyúr)
Nálam is zajonganak az F1-ek. Rezonálósabbak, mint a társaik. Silverstone Sugo-ban nem lehetett megmaradni mellette, rezgéscsillapítani kellett, mert különben a bútorral együtt koncerteztek. Korábban a Cooler Master 690-ben is búgatták az előlapot, most pedig a PC-A10-et kellett zajszigetelnem, hogy végre (valamennyire) csendben legyenek. De így sem vagyok elégedett a hatással. Idővel lecserélem őket, mondjuk akkor, amikor eljönnek az egy tányéros, 500 Gb-os lemezek. És akkor valószínűleg WD-t fogok választani.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Nekem meg kicsit aggasztóan sok F1 halálozott el a környezetemben, szóval nálam is hamar eljő a terrás WD Green ideje 

engusz
(PH! nagyúr)
Itt is elszállt egy 320-as F1-es. A HTPC-ben már WD GP 1TB van.
A RAID-be WD BE-ket néztem.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Akkor az még egy. Több mint véletlen ez a sok halál...
Vagy pedig van egy magyar nagyker, ahol mágnesek mellett tárolják őket
[ Szerkesztve ]

engusz
(PH! nagyúr)
Ha jól emlékszem, akkor három hibás szektor volt rajta. A SMART majdnem kiugrott a bőréből. Kért, hogy mentsek, mert ki tudja, hogy meddig él a lemez (és vele együtt a RAID0 tömb). 

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Detto az én két vinyóm, meg haveromnál egy, másiknál még egy. Meg egy 320 is volt az ismerettségi körben szintén ezzel a nyavajával.
Kipróbáltam, a tápot lecsavarozva a helyéről megszűnik a rezonancia..na akkor most mi van
Talán a táp súlya úgy csavarja meg a ház vázát, hogy valamiképpen felerősíti a vinyó rezgését? Furcsa, mert mint írtam, semmi gond velük, abszolút nem hajlamosak rezonálni, nagyon csendesek.
Megpróbálom az 5.25"os helyekre átcsavarozni az egyiket beépítőkerettel, ha beválik, költözik és kap rácsossá alakított takarólemezeket. Az eredeti 3.5"os tárolórészt így megfelezhetem, ami után akár a HR03GT is kényelmesen elfér majd..jaj, de jól hangzik ;)
Amúgy semmi para nincs a vinyókkal, teszik a dolgukat, villámgyorsan. Lekopogom, de az elmúlt ~4 évben sosem volt Samsunggal problémám. Bocs, az egyik 250esem eladás után pár hónappal eldobta a partícióit, de kiderült, hibás széria, firmwarecsere megoldotta..

engusz
(PH! nagyúr)
Könnyen elképzelhető, hogy a táp ad egy olyan extra merevséget (vagy súlyt) a háznak, ami által fel tud erősödni a HDD-k rezonanciája. Lemezek nélkül indítva a gépet, nem lesz búgás. Tehát egyértelműen azokkal van a baj.
[ Szerkesztve ]
Nem azokkal..levett oldallapokkal is elkezd búgni ha a helyén van a táp 
Most nem érek rá variálgatni, kapott mind a 4 talp légbubis alátétet és jó..

engusz
(PH! nagyúr)
A passzív táp búg? 
A passzív táp kussos, de a súly megcsavarja valszeg a ház vázát és valamiképpen a vinyók minimális rezonanciája átterjed így az asztallapra, ami jól felerősíti..
Az élet szép ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

engusz
(PH! nagyúr)
Sok F1-es ment át a kezeim között, több házba szerelve. Azok búgnak. A kuckóknak, tápoknak semmi bajuk. Először azt gondoltam, hogy csak a 320-asoknál van gond (az egyetlány tényér miatt), de ugyanúgy rezonál a 750-es is. Több helyen Sharkoon Vibe Fixer III kellett, hogy kioltsa ezt a hatást. Máshol zajszigetelés, szivacsozás, ahogy pl. nálam is. (Erről már korábban írtam: jobb lett a helyzet, de a mély búgás még így is hallható egy kicsit.)
Nyílván azok rezonálnak, hiszen más mozgó cucc nem sok van, pontosabban ilyen fordulatszámú nincs a gépben. De ne felejtsük el, nálam két egyforma van, ilyenkor hatványozottan jelentkezhetnek mindennemű felharmónikusok.
Viszont nem rezonálnak úgy, ahogy gondolod, mert abszolút nem érezhető és amíg a táp nem kerül a helyére, addig nem is hallani semmit, tök néma a gép.
Az előző kecómban is full némák voltak és ebben is, addig amíg a BS350es táp (~fele súlyban a Zennek) volt beépítve. Mindegy, majd megoldom..ha más nem, veszek egy SSDt meg valami böszme vinyót tárolónak, ezeket meg elpattintom.
Bár a vinyóról vinyóra kicsomagolgatás 80+MB/sel hiányozna..

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Az élet szép 
EZ jó... 
Ezeket untam meg én egy kicsit. Nade nem negativkodok itten 
sziasztok,
ház vásárlásnál, mindig a táp elhelyezése okozott problémát.
föbb kritériumok:
felülre belülről szívja a levegőt, nem
alulra alulról szívja a levegőt, nem,
itt a másik írányból szerelve, hogy belülről szívja, ez volt még a legjobb megoldás számomra, de keresgéltem tovább és
érdekes megoldásokat láttam a liannál, csak nem igazán értem meg a tesztet, hogy jól sikerült vagy nem:
Lian Li PC-A10B itt alul van de oldalra fordítva, később látszik, hogy nem befelé, hanem kifelé szerelték a ventis oldalt, de a házon, ha jól látom nincs szellőző azon a részen, akkor honnan kap levegőt? van még olyan háza a liannak, hogy oldalról-kívülről szívja a táp a levegőt?
a másik ház amit találtam, ott felül van de egy teljesen elkerített boxban és felette van két ventillátor, ami gondolom rá szívja a lebegőt, vagy ki, de akkor semmivel se jobb, mint a sima felső tápes-belülről szívja a levegőt ház megoldások:
Lian Li PC-70 a tápos rész
mi a véleményetek erről a két megoldásról?
[ Szerkesztve ]
F1.....

engusz
(PH! nagyúr)
Nekem PC-A10-em van. A Corsair 520HX teljesen jól érzi magát, ventilátorral az oldallap felé fordítva.
köszönöm 
ez tetszik a legjobban, mondjuk 60e nem kevés, de olvasva a fórumokon, hogy a lian-t dícsérik, úgy tűnik megérné.
Te is kicserélted a gyári ventiket?
a hozzáadott vga hűtőben is, vagy azt meghagytad gyárind?
mondjuk azt lehet, hogy kihagynám ezzel is csökkentve a zajforrást, megrt a kártyám kétslotos és kifelé fújja a levegőt.
OFF: a két tápos kialalítás (ki van emelve a termék leírásnál, az itthoni webshopokban), mikor lehet arra szükség?
[ Szerkesztve ]
F1.....

engusz
(PH! nagyúr)
Lecseréltem a gyári ventiket, Scythe S-Flex 800-akra. Előre, a HDD-khez, Gentle Typhoon 500 került. A két tápos megoldás nem tudom, hogy mihez kellhet. Akkoriban, mikor készült a ház, még talán csak szállingóztak a 7-800W-os szörnyek.

kranazoli
(senior tag)
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem Lian Li házikó vásárlásához.
Körbenéztem pcgear.hu oldalon, hogy melyek azok a házikók, melyek számomra megfizethetőek és találtam pár példányt, de nem tudok dönteni, hogy melyiket lenne célszerű megvásárolni.
Ebben kérnék segítséget Tőletek.
1.)
Ajánlották ezt a házat SG Fórumon:
Lian Li PC-7B Plus II aluminium fekete 23626,- Ft
[ár]
Ill. hozzá egy Benchmark tesztet [itt...]
Megnéztem, elolvastam, tetszik mind a ház, mind az ára.
DE!
Ezt a házat Lian Li website-on nem lelem?! 
2.)
Aztán tovább kutattam és az alábbi házak jöhetnek még szóba:
- [A07]
- [PC-8]
3.)
Ez így 3db "kb" azonos tulajdonságú házikó, melyeket meg tudok finanszírozni. De ebből a 3-ból nem tudom eldönteni, hogy melyiket lenne célszerű választani?!
Mindegyiknek látok előnyös oldalait és nem tudom, hogy ezek az előnyös tulajdonságok miért hiányoznak egyikből-másikból....
(olyanokra gondolok, hogy egyiken látok oldalt szellőző rácsot, másik példányon mintha nem lenne... Egyiken van felső venti, másikon csak helye, vagy az sincs?!...)
[Ez a PDF] a PC-8 modell-ről készült. Hátul úgy látom, hogy megvannak a lyukak egy opcionálisan feltehető oldalsó PCI cooler-nek. De eddig ami képeket láttam, ott a PC-8 bal oldalsó lemezén Én nem láttam szellőző rácsot, így ezt nem is egészen értem...
Melyiket javasolnátok?!
És miért?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

engusz
(PH! nagyúr)
Segítek dönteni. PC-7B már régóta nincs, nem is lesz. Ahogy az A07 is a múlt héten már nem volt elérhető. Egyedül a PC-8 érhető el. Szerencsére ezek közül ez a legújabb típus.

kranazoli
(senior tag)
Aha! Értem!
Sejtettem Én is vmi ilyesmit, ha weblapon sincs feltüntetve...
Igen, azt Én is látom, hogy a PC-8 a NEW változat ebből a ház fajtából, de amennyire Én láttam ennek a típusnak:
1.) az oldallemezén nincs semmilyen szellőző rács, ill.
2.) a tetején sincs hely 1 opcionálisan elhelyezhető ventinek.
Ha ezek így vannak, milyen lehet ennek a háznak a szellőzése a 2db 12cm-es cooler-ével és azzal a "kevés" szellőző ráccsal, amivel az átalakított hátsó rész rendelkezik?!
Ill. amit még nem értek és írtam előző HSZ-emben is, hogy ha jól látom, szintén a hátlapról az opcionálisan felhelyezhető PCI cooler-nek viszont meghagyták a lehetőségét.
De mi értelme van úgy felhelyezni ezt a cooler-t egyáltalán, ha nincs "mellette" szellőző rács az oldallapon?!
Szóval az egy dolog, hogy szerencsére ez a legújabb, de Bennem kapásból ezeket a kérdéseket vetette fel ez a házikó 
ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

engusz
(PH! nagyúr)
Azért, mert mostanában szétlyuggatnak minden házat, az nem jelenti azt, hogy azok, amelyek nem ilyenek, rosszak lennének. Korábban Cooler Master 690-es, most pedig Lian Li PC-A10-es házam van. Nem tudok beszámolni radikális hőmérséklet-emelkedésről. Sem a videokártyánál, sem a processzornál. Ha okosan van megépítve/kialakítva a rendszer, akkor kevés ventilátorral is meg lehet oldani az elsőre komoly problémának látszó feladatokat is.

kranazoli
(senior tag)
Köszönöm!
De még lenne egy kérdésem
Mondjuk ez így erős túlzás, de per pillanat 
A HDD Module-t, azt ki lehet venni a PC-8 házikóból?!
Ui. Én kikapnám, a Samsung HDD-m a zéró szinten hűtött jelenlegi házamban sem melegszik, azt felraknám a 3,5"-os helyre.
Így szerintem "sokkal" jobb lenne a levegő áramlás, mint HDD tartó kerettel cooler mögött. (talán és szerintem(!))

engusz
(PH! nagyúr)
Szerintem szegecselve van a ház aljához a HDD keret. Biztos, hogy hűvösebb lenne a lemez a ventilátor mögött.

kranazoli
(senior tag)
Erről hogyan lehet bizonyosságot szerezni?!
(mámint, hogy szegecselve van-e, vagy kivehető...)
Az biztos, hogy a HDD hűvösebb lenne, de a ennyivel melegebb levegőt vinne pl. a VGA-hoz is...

Matamata
(fanatikus tag)
Vagy pl vegyél olyan házat mint az enyém . K7
2db 12-es venti van elöl és csavarok rögzítik a merevlemezeket tartó keretet .
alapesetben, csak a"vájfülüeknet" zavar a gyári venti? vagyis azért nem hangosak ügye, mert határeset a ház ára és +3x3-4e ft-ot nem tudok rögtön áldozni rá?
ha jól láttam van 3-állásos kapcsoló, azzal mondjuk középre rakva se csende?
végignéztem rengeteg tesztet, hát gyönyörűek és a tesztek is mindenhol dicsérik.
a legjobban az teszett, hogy gondolkodok cosmos1100S-ban is, erre sok teszteben vele vetik össze azonos konfiggal és a lian-li-k sokat vernek rá hőmérsékletben, de a hangról nem írnak semmi különöset.
legjobban persze az ennél is felsőbb kategóriák tetszenek (pl 7110-es), fúúú valami álomszépek.
ez a pc-a10b, még csak épp, hogy a középkategória náluk.
más:
lejjebb rosszat néztem nem a régi 70-esen, hanem a A70-es-en gondolkodom.
ez olcsóbb mint a a10b, egy kicsit soknak tűnik a 2*2 elől (hdd előtt és mögött), de legfeljebb marad 2 legelől és kész.
ezzel a házzal van v.kinek személyes tapasztalata?
F1.....
mod idő lejárt és csak most néztem rá, elnézést rengeteg helyesírási hibáért, még reggel van
F1.....
engusz tudsz esetleg valami infot róla h PC-V351 mikor lesz elérhető és kb milyen árban?

engusz
(PH! nagyúr)
Egyáltalán nem számít az a "meleg" levegő , amit lefúj a ventilátor a HDD-ről. Amúgy kell találni egy review-ot, amiben látszik ez a keret. A Lian Li oldalán van ilyen kép, de ott tele van pakolva lemezekkel. 

engusz
(PH! nagyúr)
Nem mondom, hogy hangosak a hűtők, mert leszabályozhatók. A70-esből már csak ezüst lesz, fekete sajnos nem. (Hétfőn átnézem a kínálatot, mert úgy tűnik, hogy elég sok házat szüntettek meg.)

engusz
(PH! nagyúr)
Szerintem a V350 árához fog igazodni, de még nincs róla információm. Hétfőn rákérdezek.
köszi,
készítek egy összesítőt a tesztek és képek alapján, pro és kontra felsorolással.
most esett le, hogy a Ti/Te honlapotokat nézem napok óta
épp levelet akartam írni a boltnak, hogy van-e valami raktáron
F1.....

Peti78
(senior tag)
Szépek, és biztos jók is ezek a házak, kis irigységgel gondolok a tulajokra. Én csak egy CM 690es házat engedhetek meg magamnak, de olvasgatni jó a Lian-Li ről is. 
Hányszor meritek még, ami már megtörtént,megtenni újra és újra?Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,nektek a hatalom a minden.