Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Nyugdíjas válasza Matamata (#200) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hátő,de izé :D
Nem azért rezonál a ház, mert az egész könnyű. Mármint nem ez a közvetlen oka, hanem, mert vékony anyagból van ugyebár, és igy könnyű, minden egyes szerkezeti egység. Főleg, ha Alu-ra gondolunk. Teszemazt a HDD-rögzitő keretet akkor is rezgésbe tudja hozni egy HDD, ha van ólom a ház aljában, és ha a keretről mondjuk az oldalfalra "vándorol" át a rezgés, akkor már cseszheted is az egészet (esetemben pl. ez van. Ha nincsen fent az oldallap, "elnémul" a ház. Szerencsére ez könnyen orvosolható, csak még időt nem szántam rá.)

Tehát ha én megpróbálom ezt végiggondolni, nekem valahogy nem adja ki a kis agyam, hogy ez a módszer megoldás lenne. Nemtudom sikerült-e érthetően leirnom a jelenséget. Remélem igen :B

Talán még egy gyors példa a végére:
Tegyük fel van egy vékony, mondjuk 1m-es Alu lemezed. Megtámasztod a kezeddel valamin az egyik végét, és "megpendited", igy rezgésbe jön. Nade attól, ha még ráteszel az erőkar egyik végére némi súlyt (ez a terved ugyanis), az nem nyeli el a rezgést, a túlvégét, akkor is meg tudod "penditeni" a lemeznek, és az rezegni is fog.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#202) Fel

Fel
(őstag)

Ejj, de jó kis topik ez itten:)

Sziasztok Lian Li kedvelők!

Jelentkezem, mint egy PC-7A Plus II házikó alapvetően elégedett tulaja. Valamint van még egy, a ház színéhez passzoló TR-3A előlapi vezérlőpanelem.
A ház az egyik legegyszerűbb LL kuckó... nincs kivehető alaplapi tálcája és a HDD kerete is egy egyszerű 'U' alakú alu keret (nuku rezgéscsillapítás :((( ). Jelenleg ezzel nincs problémám, mivel nem használom a keretet... 1db WD 6400AAKS-em van, ami amúgy is csendes jószág, de inkább gumitalpakon + polifoam lapokon tartom a ház aljában.
A reset gomb nekem is kicsi. Tollal, vagy füles jack-el nyomkodom...
Egy ilyen házról van szó, csak nem plexi oldalas

Volt egy érdekes esetem is a gyári 12cm-es ventikkel:
Ugye ezek a darabok vmi 1500 ford/percre képesek 12V-on, ami azért már meglehetősen szélzajos... Kezdetben fix 5V-ra szabályozva használtam őket, de így nem valami jó a légszállításuk, úgyhogy akciósan beszereztem egy TR-3A panelt. Összeházasítottam vele a ventiket, gép bekapcs, működik, szép alacsonyan tartja a fordulatszámot (kb. 700)... de valami zakatol... Nézek szét a házban nem lóg-e bele a ventikbe valami vezeték... semmi. Táp? Nem. Lehúzom a ventiket a panelről.. csönd... hmm. Kiderült, hogy a gyári Lian Li panel a Lian Li ventikkel nincs barátságban és bármekkora feszt ad is a ventiknek azok zakatolnak... más egyéb ventikkel nincs baja (AC, Noctua, Scyhte, Nexus, Glacialtech, CM, NothQ). Érdekes :)

[ Szerkesztve ]

(#203) Matamata válasza Nyugdíjas (#201) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Ezt a dolgot nem én találtam ki .
De pl ipari gépeknél is azt csinálják hogy lebetonozzák a gép alját .
Vagy amit a mosógépről írtam ott is egy forgó alkatrész keltette elmozdulást,rezgést ellensúlyoznak azzal hogy a gép alját lebetonozzák .
Ha meglesz a ház kipróbálom azt ha jobb lesz akkor jól jártam .
A merevlemez rögzítő keretet meg le fogom csavarozni és valamilyen rezgéselnyelő anyagot rakok alá .

De most akkor szerinted vastag acéllemezből kéne lennie a háznak?

[ Szerkesztve ]

(#204) Nyugdíjas válasza Matamata (#203) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem , szerintem teljesen jól van ez igy. Bár ténykérdés, hogy a vastagabb, nehezebb anyagból lévő hzak nem ennyire rezonálnak.

Én azt is értem, amit irsz, csak itt azért kicsit más dimenzióban vannak a rezgések, mint amire az általad ismertetett módszereket alkalmazzák. Ott alapvetően arról van szó, hogy ne rázza szét gyakorlatilag saját magát a gép, esetleg ne "másszon" odébb. Itt azért más dolgokról van szó. Illetve az előbb vázolt dolog az erőkarral még mindig fennáll.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#205) Muton válasza Fel (#202) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

tuti, h a vezrlőbvel van baj. a lian li általában adda ventiket cimkéz át, amik ha nem is a legjobbak, de elég jók. nekem van lian li kártyaolvasóm, és az is hagy némi kívánnivalót maga után... de kezd elqrvulni a lian li, én még 800-as ventiket kaptam hozzá, és értelmesebb kábeleket, mint az újabb verziók :P mondjuk annak ellenre venticserével indult a dolog.
az u alakú vinyókeret meg azért jó, mert kicsit szét lehet hajlítani a szárát, így elfér a szilikon alátét a csavarok mellé. bár ilyen árkategóriában tényleg elvárható lenne egy gyári gumibak

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#206) Fel válasza Muton (#205) üzenetére

Fel
(őstag)

Más ventikkel nem zakatol, jó az ;) Ezek szerintem nem ADDA ventik, azok arany címkések, ezek pedig fehérek. (Típusuk: LI121225BL-4, 0,27A-es) Majd mennek a vizes radira, 5V-on.
A HDD keretet meg nem hajlítgatom, hanem majd rakom bele a Laing DDC-t.
Annó, mikor még két merevlemezt használtam (WD 200 és 250GB), akkor volt gondom a búgással, de szerencsére nem rezonáltatták az oldallapot... hanem inkább - ha már lúd, legyen kövér alapon - az egész házat szólaltatták meg, amely pedig átadta a kemény talpain keresztűl a rezonációt az egész asztalnak, amin tartottam a gépet... Azóta a gép a földön lakik, a "Programozzunk Turbo Pascal nyelven" és a "Programozási gyakorlatok T P..." c. könyveken... :U :DDD

Ezen az értelmesebb kábeleken mit értesz? Enyémben USB, FireWire (IEE1394) és HD/AC97 Audio van az előlapi kivezetésekhez. Mind megfelelően hosszú (talán túlságosan is), és búrkoltak. Viszont az előlapi ledekkel van valami kavarás, mintha fel lenne cserélve a HDD állapotjelző és a Power led kábele.. ha jól rémlik.

(#207) Matamata válasza Nyugdíjas (#204) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Ezeket a módszereket pont hogy rezgésvédelemre alkalmazzák .
A gépház vázát stabilizálja a súly, és ha ez nem rezeg akkor nem rezonálnak az oldallapok .
A rezgést meg a merevlemezek nem megfelelő kiegyensúlyozása okozhatja és ez
a stabil rögzítések által átvezetődik a ház vázára .
Ezért van hogy ha szivacson van a gép aljába a merevlemez vagy gumiszalagokon lóg akkor nem rezonál tőle a ház .
Vagy vegyél SSD-t .

(#208) Fel válasza Matamata (#207) üzenetére

Fel
(őstag)

Egyszer régen láttam valami olyasmit, hogy egy kispolszkiba szereltek okos emberek valami ótvar hifit... döngött mint az állat, de szegény polák nem bírta, így kiöntötték a padlóját jó 10cm vastag betonnal...
Nem tudom, lehet az én izlésemmel van baj, de egy számítógépház esetén én nem betonoznék az aljába... de még az ólmot is kihagynám. Inkább gumi, szivacs, rugalmas rögzítés.

[ Szerkesztve ]

(#209) Matamata válasza Fel (#208) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Tudod mindent meg lehet oldani kulturáltan meg szarul .

Még nem döntöttem el hogy milyen módszerrel lesz megoldva de így elsőre az ólom jutott eszembe . Az ólom amúgy szép fényes frissen öntve ezért is gondoltam hogy nem zavarná az összképet . /nem nem a gépházba öntöm/
Gumiszalaggal való fellógatáson is töprengtem csak nem tudom hogy lehetne megoldani a leendő házamban .
K7 rögzítő kerete

[ Szerkesztve ]

(#210) Fel válasza Matamata (#209) üzenetére

Fel
(őstag)

Ezekhez a keretekhez mellékelnek a HDD-t tartó csavarokra húzható gumi "alátéteket", és azok, ha lágyak biztosan érnek valamit. Úgy látom ez a keret fix, szegecselve van, a Lian Li házakban kivehetőek (igaz csak 3 winchester fér beléjük), de azoknál egyszerűbb a keret alá is valami rezgéscsillapítót rakni.

Nem bántásból mondom, félre ne érts, de azért megnézném, amint valaki keni a betont kőműveskanállal a ház aljára, vagy akár az olvasztott ólmot teríti. Kétségtelen, hogy az ólom kevésbé elütő egy házban, de szerintem még mindig a legegyszerűbb a szivaccsal bélelés.

(#211) engusz válasza Fel (#210) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Jó a gumis HDD rögzítés a Lian Li-nél. Eddig nem volt probléma, pedig szereltem olyan konfigurációt is, ahol egynél több merevlemez volt. Azt gondolom, hogy csak kirívó esetben lehet kevés/gyenge ez a konstrukció.

(#212) Matamata válasza Fel (#210) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

:O
Azt magyarázom hogy nem a gépházba betonozol vagy öntesz ólmot .
Simán csak beraksz egy beton/ólom téglát és azt rögzíted .

De remélem hogy engusznak van igaza .

Valakinek van tapasztalata a kiegészítőleg megvehető oldallapokkal ?
Mert ahogy nézegettem a K7 pont egy centivel magasabb mint azok a házak amikhez az LL ajánlja az oldallapokat .

[ Szerkesztve ]

(#213) Ijk válasza Matamata (#212) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Kíváncsi leszek erre az ólmos megoldásra, szvsz lehet hogy elvesz a ház rezgéséből, de sokat nem várnék tőle. Attól, hogy alulra teszed, attól a ház többi része még ugyanúgy vékony alumínium, ami könnyen berezeg. Másfelől a gépedet is talicskával tudod majd arréb vinni. Szerintem egyszerűbb a vinyókkal kezdeni valamit, mivel ez az egyetlen alkatrész ami komolyabb rezgést okoz. De azért kíváncsi leszek majd a tapasztalatodra.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#214) Matamata válasza Ijk (#213) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Akkor fogok jót röhögni ha igaza lesz engusznak és nem rezeg majd egyáltalán a ház .
Imádkozok hogy így legyen :DDD

Ha nem rezeg akkor természetesen nem csinálom meg .
De ha igen akkor megpróbálhatom felülre rakni ha gondolod hogy úgy jobb .

[ Szerkesztve ]

(#215) engusz válasza Matamata (#214) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Mondom, amik (rendre midi tornyok) nálam jártak, azokkal nem volt ilyen jelleggű probléma. Sok más háznál viszont tényleg van. Még - az egyébként elég jónak moondott/kikáltott/tesztelt - Cooler Master 690 is szenved a két HDD által keltett rezgésektől. Ahogy nálam is, úgy sok más embernél, néha berezonál a teljes előlap. A Lian Li házaknál nem tapasztaltam ilyet, pedig direkt füleltem, hallani akartam a zavaró hangokat, de nem ment. :) Viszont a gyárilag beszerelt ventilátorokat le kell szabályozni, mert hangosak. 7V-on már kellemesebb, de arra már nem volt érkezésem, hogy meghallgassam kerregnek-e.

(#216) Fel válasza Matamata (#212) üzenetére

Fel
(őstag)

Okok, értem én mit magyarázol, ez már csak az én vizuális fantáziám továbbburjánzása volt...
Mellesleg :P bocs, de az sem lehet szebb, ha csak odabiggyeszt valaki egy darab súlyt... utána letakarja? Aztán ezzel értékes helyet vesz el a házon belül.

(#217) BigBear

BigBear
(fanatikus tag)

"Ezekhez a keretekhez mellékelnek a HDD-t tartó csavarokra húzható gumi "alátéteket", és azok, ha lágyak biztosan érnek valamit. Úgy látom ez a keret fix, szegecselve van, a Lian Li házakban kivehetőek (igaz csak 3 winchester fér beléjük), de azoknál egyszerűbb a keret alá is valami rezgéscsillapítót rakni."

A LanCool is Lian-Li. Legalábbis a Lian-Li gyártja. Az összes kis részletig, minden kiegészítőig Lian-Li. (Volt már egy-kettő.) Csak ugye a váz acél.
A HDD keret Lian-Li házakban nem mindig kivehető, van jó néhány, ahol szegecselve van.
Nekem most egy LanCool K10-em van, de abban ugyanolyan a keret mint a K7-ben. Ami elforgatható vagy akár ki is kivehető ugye. (Én kivettem, s egy Scythe Himuro keretet tettem be alulra, amire rácsavaroztam egy készlet Cooltek Disk Silencer-t, s azoknál fogva - mert mit ad Isten, éppen jó helyen vannak lyukak a ház aljában - lecsavaroztam. Duplán rezgésmentesített lett, egyrészt a gumis Cooltek kütyü, másrészt a Scythe gumis oldala miatt. Így tényleg nincs rezgés, bár az eredeti kerettel se volt túl erős.)
Amúgy ez a rezgés is erősen HDD-függő. Volt vinyóm, amit csak gumizva-felfüggesztve tudtam elhalgattatni, szóval nem csak házfüggő a dolog. Lehet csodaszuper Lian-Li ház, be tud rezonálni mindegyik.

[ Szerkesztve ]

(#218) Matamata válasza engusz (#215) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Nyugdíjas írta hogy az ő háza bizony rezeg .
A mostani házamban a Samsung vinyó még így Revoltec rezgéselnyelővel is képes a mutatványra ezért kételkedtem hogy egy gumialátétes csavar megoldaná a problémát .

Fel :

Ha tényleg szükség lesz erre a megoldásra akkor majd kidolgozom a pontos részleteket .

BigBear :

Kössz !
Ha nem túl drága lehet hogy megpróbálom .

[ Szerkesztve ]

(#219) engusz válasza Matamata (#218) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A puding próbája az evés.

(#220) Nyugdíjas válasza Matamata (#207) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Van SSD-m, és meg van oldva a rezonancia-problémám is. De úgy látom te azt szeretnéd, ha neked lenne akkor is igazad. Én meg "házas" ember vagyok, szóval nem esik nehezemre azt mondani: "Igazad van." :D

Közben látom Ijk is mondja, hogy taln némi logikát nélkülöz a módszered de ugy látom te nem ismered azt az igazságot, hogyha többen mondják, hogy hülye vagy, akkor már érdemes elgondolkozni rajta. De egyébként birom a magabiztos embereket is ;)

Ez nekem kicsit olyan, mint a vízhűtés totyikban a havi rendszeres fűtésszerelő, aki az ott megszerzett tudását szeretné a PC-vízhűtés világába átültetni. Nem megy, mint ahogy esetedben sem. Másról van szó, más a problémakör, bár maga a "szakterület" hasonló.

[ Szerkesztve ]

(#221) Matamata válasza Nyugdíjas (#220) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

[OFF]Érdekes hogy mi jön le neked mások hozzászólásaiból és úgy látom az észérveid sincsenek.
A "vízvezeték szerelő" hasonlatra az a válaszom, hogy én tanultam zaj és rezgésvédelmet nem csak okoskodok.
Édesapám gépészmérnök, aki életében több gépet tervezett, és precíziós szerszámgépeket is telepített . Az ő véleménye számomra mérvadóbb :
A lemezhasonlat teljesen téves, mert nem az egyik végén szilárdan befogott rúdról van szó, aminek végére erő hat. A másik vég is be van fogva - a számítógépház egy zárt szerkezet, aminek viselkedését csak komplex egészként lehet vizsgálni!
Minél kisebb tömegű a szerkezet, annál kisebb erőhatás okozhat bent rezgést, és válthat ki rezonanciát: ilyenkor az egész váz elmozdulhat"mászhat" a padozaton.
Ezért a gépek súlypontjának a lehető legalacsonyabban kell lenni, a rezgéseket pedig a megfelelően mély, és rugalmas alapozás nyeli el.

Engem más emberek gyakorlati tapasztalatai érdekelnek nem az okoskodás,és hogy egymást sértegessük .
[/OFF]

Engusz várom a pudingot! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#222) Nyugdíjas válasza Matamata (#221) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Vannak észérveim, és legjobb tudomásom szerint nem okoskodok (mondjuk szakértő sem vagyok a pszichológia dolgokban,de amit te csinálsz viszont hisztinek tűnik),de nekem már kicsit "túmáccs", hogy ezen a fórumon mindenkinek gépész az apukája. Az enyém miééért neeem? :O ;] Kicsit nem érdekel, mert én nem vele beszélek amúgy :D

Az észérveimet már rögtön az elején mondtam,de te azóta sem hiszed el. Mégpedig a legfontosabb érvem, hogy a gyakorlati tapasztalataim nem támasztják alá az elméletedet. Azt gondoltam ez talán elég lehet. Ezek szerint nem...

A példám "kiforgatásához" őszintén gratulálok a családi teamnek, de gondoltam inkább leegyszerűsitem végletekig a dolgot,de ezek szerint kár volt
.

Egyébként még mindig nem hoztál te sem példát arra, hogy ez a gyakorlatban! működő megoldás. És most nem az ipari gépekre gondolok, mert (és remélem végre te is belátod ezt) egy kicsit más kategória.
Viszont megint visszajutottunk a vándorkémikusok/vizvezetékszerelők témakörhöz. Nem értetted meg, vagy csak nem akarod. Abban is pont ez a lényeg, hogy a jóember tanult teszemazt áramlástant, és hasonókat, folyadékos hőátadó rendszerekkel foglalkozik mondjuk tizen-huszon éve,de attól még a módszerek, amiket alkalmaz nem ültethetőek át a PC-vizhűtés vilgába. Azthiszem sajnos ti is erre futottak rá (mondhatom, hogy "ti" , mert azthiszem már a családi team "fennforgása állapítható meg" :D)

(#223) Ste válasza engusz (#215) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A k7-ben nekem is rezonált az oldallap. Fent eléggé gyenge a rögzítése. Szivaccsal kibéleltem mind2 oldalt így halkabb is lett és nem is rezonál már sehol.
800 és 1000 rpm között tényleg elég halkak a gyári ventik

True Success is Blonde

(#224) Matamata válasza Nyugdíjas (#222) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Csak kikértem az ő véleményét is azok után hogy gyakorlatilag teljesen hülyének állítottál be az előző hozzászólásodban .
Most szegény meg nem érti hogy minek állok le ilyen emberekkel vitatkozni egy olyan bonyolult szerkezetről mint egy postaláda .

Nincsen gyakorlati tapasztalatod hacsak nem próbáltad ki azt amit leírtam .
A példád meg egyszerűen csak rossz volt .
A technikákat meg sokszor átveszik egyik területről a másikra és ez alól a számítógép se kivétel hiába tartod misztikusan bonyolultnak .

Senkire nem akarok semmit se ráerőltetni de nem szeretem ha az ötleteimet egyből hülyeségnek titulálják miközben én nyitott vagyok mások megoldásaival szemben .

(#225) engusz válasza Ste (#223) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Asszem a LL A12 esetében én is találkoztam ilyennel, de ott az oldallapot rögzítő csavarokat jobban meghúztam, s abbamaradt a rezgés.

A hangszigetelés jó ötlet. Ha egyszer lesz egy olyan házam, amit nem lyuggatak agyon a gyárban, akkor én is alkalmazom majd. :D

(#226) Nyugdíjas válasza Matamata (#224) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az az igazság, hogy tudom, hogy mélyen hihetetlen, hogy nálunk is van ólom a házban (történetesen szabadidőmben szoktam könnyűbúvárkodni), ezért alkalmam nyilt kipróbálni. Belepakoltam majd' 20kg ólmot az egész házba, és adtunk a kakinak egy pofont :D

Nem tartom misztikusan bonyolult dolognak a számítógépet, annál kicsit jobban ismerem a lelkivilágukat. De ebbe tényleg ne menjünk bele, emnnyire nem biztos, hogy egy területről egy másikra feltételnül, és mindig (mert, te kb. ezt állítod) átültethetőek az eljárások.

Hülyének nem nézek senkit, csak aki megérdemli. Ez rólad még nem derült ki egyértelműen, igy nem is értem, hogy gondolod, hogy nekem ez rólad a véleményem.

Az utolsó pontodra annyit mondanék, hogy nem is gondoltam, hogy rá akarsz bárkire erőltetni valamit, csak egy olyan dolgot állitunk be itt a "rezgéscsillapitás Szent-Gráljaként", ami nem biztos, hogy betölti ezt a funkciót, és te szerintem ebbe nem gondoltál bele. Illetve nem próbáltad még ki. Mégis foggal-körömmel véded.

"De talán ezt már nincs értelme tovább folytatnunk..."

(#227) Ijk válasza Nyugdíjas (#226) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az a baj, hogy a házakban leginkább a borító lapok rezonálnak be, viszont arra nem jöttem még rá, hogy az ólomdarabnak ezekre milyen hatása van.

[ Szerkesztve ]

(#228) Matamata válasza Nyugdíjas (#226) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Na látod ilyenekre voltam kíváncsi nem személyeskedésre .
Mert az hogy valaki okoskodik az engem általában nem győz meg ,de ha gyakorlatban kipróbálta és leírja a tapasztalatát az meggyőző .
Ettől függetlenül a stílusodon és az értő olvasásodon még fejleszteni kéne .
Például nem állítottam azt hogy ez a rezgéscsillapítás Szent-Grálja lenne hanem csak egy ötlet amit kiegészítő megoldásként alkalmaznék esetleg .

Ijk :
Az elmélet szerint a ház váza rezegne kevésbé és ezáltal nem rezonálnának az oldallapok .
De ezt gyakorlati kísérlet cáfolta meg pont előtted .

[ Szerkesztve ]

(#229) Nyugdíjas válasza Matamata (#228) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Persze lehetséges, hogy ez csak az én hzamnál nem jelentett semmit, ráadásul én nem is a gyári HDD-keretben tartom a HDD-met, hanem egy 5.25' helyen.

Egyébként ha ismernél tudnd, hogy nem szokásom "okoskodni"(látom kedveled ezt a szót:D Gondolom ez a meg nem alapozott vélemény-nyilvánítást takarja.).
A stílusumhoz meg szerencsére kevés közöd van, az olvasásommal eddig elboldogultam szerencsére, ezek szerint még nem akadtam össze ilyen magasan kvalifikált "ellenféllel"...

[ Szerkesztve ]

(#230) Ste válasza engusz (#225) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam az sajnos nem segített. Vékony az oldallap és mozgott akkor is egy kicsit. A szivacs viszont jótékony hatással bír :)

Azért döntöttem a K7 mellett mert sallangoktól mentes. Tudom mi van benne, kiállításra nem viszem, akváriumnak sem használom.

Ijk: A TT Armor esetében nem az oldallap, hanem az ajtók és az 5.25-ös részek rögzítésére való műanyag fülek rezonáltak. Igaz akkor régebbi samu és wd vinyóim voltak, amik az asztalra lerakva is búgtak rendesen

True Success is Blonde

(#231) engusz válasza Ste (#230) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nekem meg csak egy 690-es CM-em van. Gondolkodtam a lecserélésén, természetesen Lian Li-ra, de aztán elvetettem. Még jó ez. Úgy is az asztal alatt van...

(#232) Michell válasza engusz (#225) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv!
"hangszigetelés" és lyuggatott ház.

1. Az ilyen rácsos házaktól én tartok - csak túl könnyen kitalál a zaj. Vagy nem ?
(Ezért nincs pl. CM 5-690 házam, pedig önmagában tetszene.
No meg áprilisig ráérek még kitalálni milyet válasszak. Nem mintha ebben az évben láttam volna számomra mindenben megfelelőt.)

2. Esetleg a rácsos részekre - már ahol nincs mögötte közvetlenül venti - rárakni valamilyen "féligáteresztő" anyagot (ha van ilyen), nem jelenthet megoldást ?
(Ha az ember nem tuningol meg nem használ SLI-Cross VGA-t akkor azért általában elég két ventilátor egy megfelelően kialakított házban, szvsz.)

(#233) engusz válasza Michell (#232) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Lassan forgó ventilátorokkal nincs gond, akkor nem zavaró a hang. Nálam 500 RPM-es, 140mm-es Scythe Kaze Maru-k szellőztetnek.

(#234) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

[PC-A03]

Miért kell az elejét így elcseszni? :U

(#235) engusz válasza DeckardCain (#234) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A "patika-tiszta" képek sokszor csalókák, és ez nagyon igaz a Lian Li házakra is. Én inkább a világítós ventilátorok erőltetésével nem értek egyet. Az Armor széria legyen olyan, illetve célozzák meg nyugodtan a játékosabb kategóriát, de pl. a PC-A03-nál feleslegesnek tartom.

(#236) DeckardCain válasza engusz (#235) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

Van arról valami infód mikor lesz ez itthon kapható?
Árban gondolom valahol az A05höz lesz közel. De lehet tévedek.
Villogó ventit száműzném elsőnek ;]

237: OK akkor majd érdeklődöm.

[ Szerkesztve ]

(#237) engusz válasza DeckardCain (#236) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Egyelőre nincs róla infó, de szerintem is valahol az A05 alá/fölé érkezik árban. Illetve, ha jól sejtem, akkor inkább helyette lesz. Januárban majd bővebben, akkor indul mindenhol a buli. :)

(#238) Ijk válasza DeckardCain (#234) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Hátulra meg csak 9cm-s venti fér:(
Ebből a szériából nekem még mindig az A05 a nyerő.

(#239) DeckardCain válasza Ijk (#238) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

Hát igen, sajnos.
De elképzelhető, hogy ilyen házam lesz.
Csak meg kell barátkozni még az elejével. Meg nem ártana eldönteni mi lesz benne. :)

[ Szerkesztve ]

(#240) Ijk válasza DeckardCain (#239) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Ha jól láttam mATX-es lapokat fogad. Ha normál ATX-et szeretnél akkor A05 alternatíva, mATX-re nekem ez tetszene, de ez csak az én ízlésvilágom:)

(#241) DeckardCain válasza Ijk (#240) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

Igen. Az A05 sokkal jobban tetszik, mint az A03, de lehetne egy picit kisebb.
V350-en sokat gondolkoztam, de elhalasztottam a gépvásárlást, és nem rendeltem.
De meg kellett volna venni mikor 25k körül volt, mert most 32 :U Ezt elcsesztem...
Lehet, hogy A05 lesz belőle, majd kiderül.
Ezt nézegettem, illetve olvasgatom addig.
a05

[ Szerkesztve ]

(#242) Ijk válasza DeckardCain (#241) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igen az A03 picivel kisebb, mint az A05. Az A05 szerintem remek kis ház, nekem is ilyen van [link]
Nekem is a V350 tetszett a legjobban, de nem akartam alaplapot cserélni, annyira még nem vagyok fanatikus:)

[ Szerkesztve ]

(#243) Ste válasza Ijk (#242) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nehezen szerelhető és relatíve nagy
Sokáig szerettem volna ilyet, de mivel nem volt elérhető lett helyette egy Aerocool M40. Azt is nehéz volt szerelni és elég nagy is volt.
Ellenben jól szellőzik, bár a vinyókban annyira nem vagyok biztos

True Success is Blonde

(#244) Ijk válasza Ste (#243) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nem vészes a szellőzése, mondjuk nincs egy erőművem, de egy órás terhelés után 22 C° szobában 2 vinyó 42°C, alaplap 48°C, cpu magok 55°C egy passzív zalman bordával. Erősebb gépnél azért valószínűleg vágatni kéne a tetőn egy 12-es ventinek helyet, dehát erről szól ez a móka.

(#245) Ste válasza Ijk (#244) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Inkább megtűröm a hak ventiket a gépemben, nem hiszek a tiszta, passzív gépben. Egyszer volt egy félpasszívam, mivel a procin volt egy vész venti, de tartós terheléses használatra nem lehetett használni.

Jelenleg a vinyók szobahőmérsékletűek, a proci max 45 fok, vga alapon 42, terhelve 72, igaz a gyári venti 20%-on megy fixen. 40%-on 61-62 a max. Nagy átlagban <1000 amit a 5 ventim pörög.

True Success is Blonde

(#246) Ijk válasza Ste (#245) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igazából úgy passzív a cpu borda, hogy kiszedtem belőle a ventit. Hátulról úgy is hideg levegőt fúj pontosan rá a házventi, fölösleges, hogy ugyanoda dolgozzanak ketten:)

(#247) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

TR-5 kontrollerje van vkinek? 0rpm et is tud?

R.I.P. Steve

(#248) Fel válasza ent (#247) üzenetére

Fel
(őstag)

Helló!

Nekem TR-3 van, az nem tud, úgyhogy szerintem a TR-5 sem... Ezek nem amolyan direkt fordulatszám szabályzók. Ahány ventit rájuk lehet kötni, annyi hőmérőjük van (ugyanolyan hosszú kábelen, mint a ventik madzagja). Ezen hőmérők jele alapján ad feszt a ventiknek kb. 6V és 11V között. Minden egyes ventilátorhoz meg lehet adni egy hőmérséklet küszöbértéket, amelynél a maximális feszültséget adja neki (ez a TR-3-ban a cpu-nál 65°C, a többinél 45°C). Tehát, ha nagyon alacsony fordulatszámot akarsz, akkor fel kell tekerni a küszöbértéket maxra.
Mellesleg leállítani azért sem tudhat ventit, mert van benne "vészjelző+óvintézkedés" funkció... ha egy venti is megáll, akkor elkezd sípolni (kb. 30s-ig), és feltekeri az összes töbi fordulatát maximumra.

(#249) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit unatkoztam, nem találtam Lian-Li wallpapert úgyhogy inkább csináltam neketek egyet :)
[link]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#250) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

És jó is lett! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.