Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) Nyugdíjas válasza engusz (#150) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem éppen a vérpistikék kedvenc márkája :D És elég "egzotikus" ahhoz, hogy szinte egyértelmű legyen, hogy nehezebben beszerezhető az átlagnál... :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#152) kircipeti válasza engusz (#145) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Ez a Lancool cuccokra is igaz? K12-rol meg mindig semmi hir, hogy mikor lesz mennyiert?

http://tinyurl.com/kircip

(#153) Matamata válasza engusz (#147) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Rendeltem tőletek egy PC-7YFC típusú házat meg egy revoltec merevlemez rezgéselnyelőt . Az utóbbit azért mert a képek alapján úgy látom mintha a ház alján lévő merevlemez felfogatókeret 5,25-ös lenne és már amúgy is van egy ilyen tőletek ami egész jó .Ha rosszul látom akkor 3 csomag xilence rezgéselnyelős csavart küldjél helyette ha lehet .De ha gyárilag vannak hozzá rezgéselnyelős cavarok akkor csak a ház kéne . :R
/ ha a ház talpa kemény műanyag akkor egy gumitalp szettet is jöhet /

[ Szerkesztve ]

(#154) Nyugdíjas válasza Matamata (#153) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azért ne menjünk át ennyire üzletibe, ha lehetséges, mert a modik seggberúgnak minket :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#155) engusz válasza kircipeti (#152) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A Lancool-ra szerintem nem igaz, de rákérdezek majd. Biztos ismeretes számotokra, hogy a Lian Li gyermekéről van szó.

(#156) engusz válasza Matamata (#153) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ja, pls. az ilyeneket privátban. :B Amúgy gondoltam segíteni, ha bármilyen kérdés van a házakkal kapcsolatban, modellek, elérhetőség, stb. Ami ezen túlmutat, arról inkább jöjjön PÜ, pls.

[ Szerkesztve ]

(#157) Matamata válasza engusz (#156) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Csak nagyon megörültem hogy megtaláltalak a PH-n .
Így szerintem sokkal személyesebb mintha csak elküldenék egy megrendelést
Ez szigorúan szakmai kérdésekből állt :B

[ Szerkesztve ]

(#158) Nyugdíjas válasza Matamata (#157) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Csak az alapelvekbe ütközik, és seggbe leszünk billetve :)

Persze ki lehet magyarázni,de csak ne kisértsük az ördögöt, vagy R2-D2-t, vagy a Télapót, vagy kituggya kicsodát :D

[ Szerkesztve ]

(#159) ent válasza Nyugdíjas (#151) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Na akkor kb.ra be tudod mostmá lőni mikó megyek Kecsóra!!!

R.I.P. Steve

(#160) Balika911 válasza Nyugdíjas (#151) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ahogy ezt olvastam, olyan deja vu érzés fogott el... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#161) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Cs all!

Egy fontos kérdés: akinek van már lian kuckója, nézze már meg ugyan, hogy az illesztéseknél popszegeccsel vagy csavarral tették össze alu alkatrészeket?!

Volt egy házam, ugyan síftek, aminél a popszegecseket kicseréltem csavarokra és olyan masszív lett, hogy csak...

Gondolom ne is vergődjek ilyen kérdésekkel mert egy ilyen neves gyártó házai maszívak mint állat?!

R.I.P. Steve

(#162) Nyugdíjas válasza ent (#161) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Massziv,de nekem az oldallapom rezonál sajnos. Még az a szerencse, hogy az a legkönnyebben "javitható" hely ilyen szempontból :)

Egyébként szegecselve van a legtöbb helyen, volt is vele melóm, mire szétfurkáltam :D

(#163) engusz válasza Nyugdíjas (#162) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Én is úgy tudom/láttam, hogy a legtöbb helyen, a legtöbb LL háznál szegecsek vannak. Láttam olyan moddoltat, ahol ügyelve, hogy ne sérüljön a ház, kézzel lettek kifurkával a szegecsek...

(#164) Nyugdíjas válasza engusz (#163) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mint mondjuk nálam? ;]

(#165) engusz válasza Nyugdíjas (#164) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Na, akkor már többen vagytok. :D Amúgy igazatok van. A te házad sem piskóta (árban), de az, amiről én tudok, az egy X-2000 típus.

(#166) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor teljesen normális vagyok, megnyugodtam. Mármint, hogy fúrkáláson jár az eszem, Vmi szép kis fekete csavarok, ugyan honnan? (Nyugdíjas?) :DDD ;]

R.I.P. Steve

(#167) Nyugdíjas válasza ent (#166) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én a Fabory-ban vettem őket. Egyébként talán még maradt is egy házra való ;)

(#168) ent válasza Nyugdíjas (#167) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor mondj gyorsan egy összeget PÜben és csomagolhatod a ventikkel egyetemben!

R.I.P. Steve

(#169) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

PC-A10 B, jóárasítva, privi, ha kell valakinek. :)

[ Szerkesztve ]

(#170) ent válasza engusz (#169) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Elég sok helyen nyerte meg tetszésüket a tesztelőknek. Naon komolyan levittétek árát, elgondolkodtatóan.

(hess csúnya gondolatok, nekem A7110B kell)

edit: de ha már így bekóstoltál minket, van még vmilyen Lian házikó raktáron?

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#171) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Sziasztok.
Tegnap megjött a karácsonyi ajándékom a pcgear-től (köszönet engusznak) egy lian-li A05 formájában:)
Még a beköltözés folyamatban van, de azért dobok pár képet a házról:
kidobozolva
megszabadítva a csomagolástól 1 2
oldallap lent előlap lent
Elkövettem viszont az első barbárkodást, kicsit lefűrészeltem az egyik 5,25" előlapból, eredmény: kép1kép2 kép3

Holnap megcsinálom a teljes beköltözést, majd arról is dobok képeket.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#172) engusz válasza Ijk (#171) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hetfore tippeltem a megerkezest, de ugy latszik, volt ertelme pentek este dolgozni, hogy meg ejfel elott leadhassuk a csomagokat a kozpontban. :)

Kellemes unnepeket!

[ Szerkesztve ]

(#173) Nyugdíjas válasza Ijk (#171) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az ODD "ajtó" megoldás egészen tetszetős :D
El is gondolkoztam rajta, hogy megcsinálom az enyémet is ilyenre :)

De lehet inkább beruházok majd egy megfelelő eszközre.

(#174) Ijk válasza Nyugdíjas (#173) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Hát igen ez is igényes példány, ráadásul nem kell a szép eredeti darabok füleit lefűrészelni.:D

Egyébként egyre jobban tetszik ez a kis ház. Tényleg kivételesen jó minőségűek ezek a lian házak. A CM-690-esem rendesen elbújhat mellette minőség tekintetében, pedig mégcsak nem is volt sokkal olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#175) Nyugdíjas válasza Ijk (#174) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ez elviekben a Lian Li gyári megoldása a kérdésre, csak monnyuk közel 20EUR, szóval nem viccelnek ezzel sem...

(#176) Savanya válasza Ijk (#174) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Amilyen tökéletes minőség annyira elszúrt rossz szellőzés ... Táp nekem állandóan maxon pörgött benne és míg az előlap mögé nem került légterelő addig a forróság visszament a házba . 3,5"-os Liam Li panellel viszont nagyon szép a 05-ös .

[ Szerkesztve ]

(#177) Matamata válasza Ste (#55) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

A rezgés amit írtál mennyire erős és meg lehet oldani valahogy hogy teljesen megszűnjön ?
Azért lenne fontos mert a mostani házamat elég szépen megtudja rezgetni a benne levő két merevlemez amik 46 fokosak az elégtelen légáramlástól .
De pl a hangkártyám környékén sincs szerintem semmilyen légáramlás .
Az a célom hogy olyan rendszert tudjak összehozni ami mellet nyugodtan pihenhetek, aludhatok miközben működik és nem hal meg benne semmi idő előtt a túl nagy hőtől plusz szép letisztult teljesen fém házban van .

[ Szerkesztve ]

(#178) Szmuty válasza Nyugdíjas (#173) üzenetére

Szmuty
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Az én boldogságomhoz is már csak ez a "megfelelő eszköz" hiányzik. Engusznak igaza volt a türelmes Lian Li vásárlókról: október óta várom, hogy megérkezzen a panel és végre tökéletes legyen a kicsike.

(#179) Ijk válasza Nyugdíjas (#175) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

20 EUR??:Y Akkor nem bánom, hogy fűrészeltem:)
Nemhiába, drága áz álumínium!

(#180) ent válasza Ijk (#171) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Bámulatos, hogy mennyire kreatív vagy. Ha majd jövőre megjön kuckóm én is próbálok majd az lenni. Le a kalappal előtted, ja és házikó nem zizeg, nem remeg? Gyári ventik mennyire hangosak?

R.I.P. Steve

(#181) Ijk válasza ent (#180) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Gyári ventiket leszabályoztam 5V-ra, így nincs vészes hangjuk, de egyszer vszeg le lesznek cserélve. Most költöztem át nemrég, rezonálást nem tapasztaltam, igazából a leghangosabb a vinyó. Igaz tetszetős gumigyűrűs rögzítése van, de nem olyan hatékony, 2 vinyóval van egy amolyan búgó hangja. Úgyhogy majd köv. lépés venticsere + lehet beruházok egy quiet drive-ra, közben töröm a fejem, hogy építsem be. Az a jó ebben a moddingban, hogy sosincs kész, ezért nem lehet megunni.

(#182) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Főleg akkor nem unod meg a moddingot, ha még nincs mit moddingolni:(.
Itt van az asztalon i7 konfig és csak nézem. Kivételesen LL gyártó sorba be kéne állítani néhány gyerkőcöt, hogy gyorsítsák a folyamatot. De gonosz, de gonosz...

R.I.P. Steve

(#183) engusz válasza ent (#182) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hehe, a LL már csak ilyen. Egy éve szívok azzal a jelenséggel, amivel most te is. Nem jön, nem jön. Aztán végre jön, öröm és bódottá, majd megint elfogy. Nem jön, nem jön...

(#184) Ijk válasza engusz (#183) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Így biztos nem lesz kommersz márka a lian-li.
Egyébként az én házamat hogy sikerült ilyen gyorsan beszerezni? Benntragadt még néhány példány Európában?

(#185) engusz válasza Ijk (#184) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Jövőre sok minden változik a LL körül. Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy január közepétől, legkésőbb február elejétől, sokkal gyorsabb és gördülékenyebb lesz minden.

A kisebb típusok általában könnyebben/gyorsabban jönnek. A nagyoknál változó, de inkább az volt eddig a jellemző, hogy várni kellett.

(#186) Speed(R) válasza engusz (#185) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Háde az enyimé is kicsije, aztán milyóta várunk ma' rá :(

Hmm, az a lenyíló ODD fedlap tetszik, rendelhető tőletek?
Most már csak azon kell agyalnom hogy lesz az MFC1+om vízszintesen szálcsiszolt elejéből a házhoz passzoló függőleges :U

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#187) engusz válasza Speed(R) (#186) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A két ünnep között bővülni LL paletta. Tessék majd figyelni. ;)

(#188) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ezt nektek hegesztettem:

Boldog Karácsonyt minden kedves tulajdonostársnak!

(Nameg a kereskedőknek is;])

[ Szerkesztve ]

(#189) ent válasza Nyugdíjas (#188) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönjük szépen és egyben jelzem, hogy a leendő tulajok mérgesek rád. Mert őket kihagytad a felsorolásból mint jó kívánság. :P

Neked is szép karácsonyt!

Ui.: most írok engusnak egy PÜ-t, hogy változtassa vissza rendelésemet A71B ről A7110B re, szerintetek haragudni fog? :B

R.I.P. Steve

(#190) Nyugdíjas válasza ent (#189) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Igazad van, bunkó-e vagyok :D
Dehát tudjátok, hogy rátok is gondoltam, meg egyébként is, ha át akarok menni szentimentálisba, akkor a szivetekben már ti is tulajdonosok vagytok, csak még nem manifesztálódott ez a dolog kézzel-fogható anyagban :)

engusz-t meg nem ismerem ennyire,de szerintem nem probléma ez, gondolom egyébként is lenne neki belőle, aztn majd akkor ezt viszi el más, nem a 7110-et.

(#191) engusz válasza ent (#189) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem fog haragudni, beszéltem vele. :D

(#192) ent válasza engusz (#191) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD :C

R.I.P. Steve

(#193) Michell

Michell
(lelkes újonc)

Üdv Mindenkinek! És békés, csendes ünnepeket!

Bár Lian-Li házam nem valószinű, hogy lesz,de a minőségi megoldásokat tudom értékelni.
Sajnos a valóban tetsző LL házak vagy túl magasak, vagy felső táposak.
(Illetve megjegyezném, hogy az alu ház tapasztalataim - CM631 - sem egyértelműek.)

Viszont én egyenlőre csak LL házban láttam olyat, ahol alul, oldalra fordítva helyezték el a tápot, pedig ez az elrendezés szvsz adja magát az "alul" 12-es ventillátorral készült tápokhoz.

De szép lenne ha lenne ilyen elrendezésű, hangszigetelt, cicomamentes ház
(és mindez max 50cm magasságig).

(#194) Michell válasza Ijk (#181) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv!

Sajnos ez a "lebegés" egyes Winchester pároknál adódik (rossz esetben ezt a ház még fel is erősíti). Ha a WD-RE 320GB mellé rakom akár a Seagate 750GB, vagy a Hitachi 320 GB diszkemet akkor így szól (CM631 házban).

Szólóban, vagy a Seagate - Hitachi párosnál viszont nincs ez a ciklikusan erősödő csendesedő hang. (Mindenesetre az St 750 magában marad majd hosszabb távon.)

(#195) Matamata válasza Michell (#194) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Gépemben egy 160Gb-os Samsung és egy WD RE3 500Gb vinyó van .
A Samsung még amikor egyedül volt akkor is elég erősen rezgett . De csak rezgett amúgy szinte semmi hangja nem volt . A WD viszont halkan kerreg de nem rezeg annyira .
A kettő együtt azt eredményezi hogy valamikor elkezd pulzálva rezegni az egész ház .
Ezért is lesz lecserélve K7-re a mostani házam .
De ha a rezgéselnyelős csavarok sem segítenének a helyzeten már van pár ötletem hogy lehetne megoldani a problémát .

(#196) Nyugdíjas válasza Michell (#194) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Igen, ezt már én is tapasztaltam, hogy ezt a ciklikus "pulzáló" hangot két HDD "összecsengése":D tudja előidézni, elég kellemetlen tud lenni...

(#197) Michell válasza Matamata (#195) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv!

[OFF]Nekem sem a Nexus Disk Twin nem segített igazán (igaz csak az egyiket tudtam így berakni), sem amikor a két inkriminált diszket egy Antec Sonata II házba tettem (pedig abban kis tálcán, abban is gumibakon át) volt felfogatva a két diszk.

Ha viszont csak - rögzítés nélkül - leraktam vastagabb szivacsra a diszkeket, akkor lecsendesedett. Gondolom a lógatós gumis felfogatások használnak még.

Vagy venni kell egy nagyobb diszket, esetleg azt még bepakolni egy pl. Scythe Quiet Drive -ba. Illetve lehet 2.5-es diszket is használni.[/OFF]

Szvsz a ház csere erre nem ad megoldást.
A rezgős diszk pedig a könnyű alu házat tudja rossz (rezonanciafrekvencia) esetben erősítőként "felhasználni".

[ Szerkesztve ]

(#198) Matamata válasza Michell (#197) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Gondoltam rá hogy túl könnyű lesz és hogy ezért jobban erősíti a rezgéseket .
Az a tervem hogy ólomból öntök egy lapot, téglát és azt teszem a ház aljába ha szükséges .
A műanyag lábakat meg lecserélem gumira vagy alumínium perselyben lévő habszivacsos házlábra . A merevlemeztartó keret alá meg vagy szilikont vagy tömítőszalagot rakok .

(#199) Nyugdíjas válasza Matamata (#198) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az ólmos ötletednek nem teljesen értem a logikáját. Kifejtenéd bővebben? :B

(#200) Matamata válasza Nyugdíjas (#199) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Nagymértékben növeli a súlyt ezért kevésbé rezeg a ház .
Olvastam már olyat hogy volt aki egyszerűen téglát vagy betont rakott a gép aljába .
Mosógépekben pl mai napig ezt alkalmazzák de az ólom jobb mert nehezebb meg nincs nálam beton .

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.