Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok

(#651) old_artist válasza jokeman (#650) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, elviekben és gyakorlatilag is használhatod egyszerre a csatlakoztathatóságot, csak mindig ki kell választani az OSD-ben, hogy melyiken akarod nézni a kijelzőn megjelenített képet!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#652) warrior28

warrior28
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Keresgélek FULL HD monitort, ezt találtam (LG W2453V). Vannak erről tapasztalatok? Esetleg vannak jobb opciók 70k környékén? Vagy várjak 120Hz-es monitorra (3D)?

(#653) jokeman válasza old_artist (#651) üzenetére

jokeman
(fanatikus tag)

Köszönöm, közben kialakult egy másik probléma.
Ugyanez a monitor (most kezdte el ma csinálni), néha fogja magát és elkezd vibrálni, meg recsegni meg villog a kép, van hogy teljesen elsötétedik, majd megint vibrálás közben visszajön a kép, nagyon csunya hangja van :F
Ilyenkor riadalmamban vagy kikapcsolom vagy kihuzoma csatlakozóját és utánna vissza.
Ekkor minden kafa, most éppen azt várom mikor csinálja megint ujra.
Segitsget kérek :Y please, mitöl lehet ez? :R

5000 forintos domino feltöltőkártyák eladóak 4000 forintért!! Teljesen legális, nem lopott cucc!!

(#654) borisz_B válasza jokeman (#653) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Próbáld meg:
- a DVI kábel cserét (ha azon használod)
- egy másik szg-en
- milyen a VGA-d?

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#655) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pénteken kaptam meg a W2294T-t, két búgós samsung 2233BW után, szóval van viszonyítási alapom. Sajnos ezen van egy pixel hiba vagy mi ez :F , de azért véleményt tudok mondani róla. Képélesség és homogenitás nagyon jó, UT3 alatt után húzást nem tapasztaltam, szerintem nagyon jó választás annak, aki egy minőségi 22"-os TN panelt szeretne.

(#656) saskaa

saskaa
(tag)

hali :)

az LG W2252V-PF-ről szeretnék véleményt/tapasztalatot :))

mit gondoltok róla? :F
köszi!!

[ Szerkesztve ]

A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.

(#657) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Va egy LG monitorom hogyan tudnám bekalibrálni, hogy az színhelyes legyen?

(#658) huskydog17

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Én nem olyan rég (kb. 2 hónapja) vettem egy LG Flatron W2252TQ típusú monitort, amin egy D-sub és egy DVI bemenet van. Természetesen a DVI-t használom.

A 15"-os CRT után talán nem kell mondanom mekkora különbség van :DD
Amúgy a monitor nagyon klassz, megérte az árát. A kép nagyon éles a natív felbontásban ami 1680*1050.
Először HD filmekkel indítottam és leesett az állam. Az LCD kijelzők színhűség problémája korántsem olyan nagy, mint azt korábban hittem. A színek gyönyörűek. Filmeknél egyébként a CD-n lévő forteManager-t használom abból pedig a Movie profilt, ami bizony dob a látványon.

Egy nagy negatívumot tudok csak felhozni. Azt, hogy a fekete korántsem olyan fekete amilyennek kéne lennie, vagyis elég világos, de ez ritkán zavar engem.
Elsőre hibamentes példányt kaptam.

Szóval ezt a modellt bátran merem ajánlani mindenkinek aki 22-es monitor nézőben van.
Jelenlegi ára kb. 48k körül van, én tavasszal 51-ért vettem Pécsen. Szeretem :D

[ Szerkesztve ]

The Stars Were Mine!

(#659) old_artist válasza ToBeY (#657) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Szemre való beállítással és sok-sok proof ellenőrzése mellett, vagy a legegyszerűbben: költségkímélő és bosszakodás mentesen, ha műszeres koloriméterrel - hardveres kalibrálással!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#660) Iparihangya

Iparihangya
(lelkes újonc)

Üdv!

Most vettem egy Lg W2294T-t és nem túl hangosan, de búg. Lehet ezzel valamit csinálni? Vagy ez garanciás hiba?

(#661) old_artist válasza Iparihangya (#660) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha nem túl hangosan búg - relatív!
Próbáld meg a fényerőt (és esetleg a kontrasztot is) a 0-100%-os intervallumban mozgatnod, és ha tapasztalsz nagyobb zúgást, zizegést vagy búgást, akkor abból gariztatásod lesz!

(#662) Iparihangya válasza old_artist (#661) üzenetére

Iparihangya
(lelkes újonc)

Hello!

Kösz a tippet, úgy néz ki hogy kb olyan 90%-os fényerő alatt kezd el búgni. Persze én 35-re állítottam, hogy ne égjen ki a szemem, de visszatettem 85-re és lejjebb vettem a kontrasztot és a gammát. Így már alig hallani a búgást, de azért jobb lett volna ha a fényerőt tudom csökkenteni. Mitől lehet ez a búgás? Esetleg kalibrált értékeid nincsenek?

(#663) wutuka

wutuka
(fanatikus tag)

Szép Napot mindenkinek!

LG 22 monitorban gondolkodom.Full HD-ben,elsősorban filmnézés miatt.Rengeteg fejtörést okoz nekem a választás.Most az LG mellett vagyok,mert működik szervíze Pécsett,és azt hallom,hogy a Samsung nem jobb már.Persze egyéni kérdés is ez.
Két típusról szeretnék objektív tapasztalatokat gyűjteni.LG W2253V-PF,és LG W2261VP-PF
Ha volna ezek közül valakinek tapasztalata,és megosztaná velem,velünk megköszönném! :R

Forza Inter!

(#664) kefizor

kefizor
(tag)

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, vagyis inkább egy problémám... Valamiért az LG L204WT monitoromon, nem tudom állítani az állvány dőlés szögét :W Pedig azt írták amikor megvettem, sőt még a leírásában is úgy van. De valamiért, szinte csak "letörni" lehet:) És szétszedni, meg képtelenség. Nem tudjátok, hogy mi lehet? Én vagyok a béna?:)

(#665) gasparka

gasparka
(újonc)

Sziasztok.

Kérem segítsetek!

Vettem egy W2252TQ monitort és nem kaptam hozzá drivert.
WinXP-hez kellene INF file
Nem találok sehol a neten, lelet, hogy béna vagyok.

Köszi a segítséget!

(#666) old_artist válasza gasparka (#665) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A gugli a legjobb barátod! :K

(#667) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Úgy néz ki, hogy elfüstölt a méltán imádott crt-m aki hosszú éveken át hű társam volt (eddig a pillanatig).Muszáj vagyok lecserélni.Erről a monitorról elmondanátok a véleményeteket?Esetleg van ilyen innen valakinek?Általános használatra kell: net, film és néha egy kis játék.Ja és mi az a TN?

thx.

(#668) old_artist válasza fekeandras (#667) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A panel technológiákról itt olvashatsz!
Sajnos a linkelt oldal nekem nem jön be!
Mennyi a kereted rá?

(#669) fekeandras válasza old_artist (#668) üzenetére

fekeandras
(őstag)

Egy 19" LG W1934S-BN -ről lenne szó.Keret?Az a lehető legkevesebb és a még annál is kevesebb között ingadozik.De max 30k.

(#670) d3lete

d3lete
(kvázi-tag)

ÜDv! Nekem egy LG w2234S van és az a problémám hogy amikor megvettem bekapcsoltam a gépet bejött a kép aztán 3s múlva eltűnt. Azután 1 hónap múlva a vihar miatt kihúztam a konektorból mindent. Másnap bedugom bekapcsolom semmi. Fehér kép villog, a kék bekapcsoló led nem ég. 10 percel később jó lett. most megint kihúztam vihar miatt és nemjön be semmi. villog a kék lámpa hol gyorsan hol lassan valmikor fehéren villog a képernyő de van oylan amikor fehéren sem villog és semmi. Fekete az egész képernyő. Valakinek ötlete :F

Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.

(#671) old_artist válasza d3lete (#670) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

... vagy kábel csere (kábel törés miatt),
... vagy a VGA, de ezt egy másik monitorral ki kell próbálni
... vagy a monitorodat kipróbálni, hogy egy másik szgéppel is csinálja-e a hiba jelenséget
... vagy végső esetben gariztatás!

(#672) d3lete

d3lete
(kvázi-tag)

Most vettem a vga-t HD4890 tehát az tutira nem mert most egy másik monitorről tolom és azztal jó. Kábel sem azt direkt néztem bevittük már gariba megnézik:-) :R

Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.

(#673) fireproof

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintetek mennyit ér egy kb 2 éves Lg Flatron L1717S ? (nincs se pixelhiba se karc.! ) ?

ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(#674) attiati

attiati
(őstag)

lg2252v tulajok

Ha kikapcsolt állapotban hátrahajoltok a szellőzőhöz, hallatok nagyon minimális sípolást?
(annyira minimális, hogy csak teljes csöndben, és a fületeket odatartva lehet hallani)

(#675) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

udv

szeretnek venni egy 22es monitort es ezt a tipust neztem ki magamnak:
LG W2252TQ.

foleg jatekra meg filmekre kellene....es nem tudok donteni mert ilyen es olyan velemenyeket is halottam(pl a valaszido eleg gazos es szemmel lathato jatekokban, meg hogy rossz a szinek megjelenitese). ezek mennyire igazak...mert szeretnek lg-nel maradni(most is az van csak 19"os).
vagy esetleg egy alternativat tudnatok ajanlani ugy 45k ertekig?

thx

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#676) Andor22

Andor22
(lelkes újonc)

Szeretnék monitort venni
erre gondoltam

LG W2453TQ-PF

válemények?
főleg játékra kéne

eladó: LG915FT+ (19"es crt monitor)

(#677) Seregély

Seregély
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Nemrég vettem egy LG W2600HP monitort. Nagyon megvagyok elégedve, igazából egy gondom van vele.
Teljes képernyős fekete kép esetében nem homogén a kép. Szabálytalan távolságokra, vízszintes vonalakban világosabb, vagyis csíkos. Szemből nézve is érzékelhető, de más szögből sokkal erőteljesebbek a csíkok. Nem túlságosan durva, de azért idegesít normális-e ez.
Ha valakinek ilyen monitora van, kíváncsi lennék tapasztal-e hasonlót, vagy esetleg ötlet, hogy mi okozhatja.

A monitor DVI-vel van a PC-hez kapcsolva.

Minden ötletnek nagyon örülnék!

[ Szerkesztve ]

(#678) G@ß!

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A munkahelyemen LG w2242s típusú monitorokon dolgozunk.
Mivel általában világos hátterű programokat használunk, ezért nem jött ki a hiba.
De mikor sötétre váltottam a hátteret, akkor kijött egy pixelhiba (1 zöld pixel fekete helyett).
Mondom ez lehetetlen, meg tudom javítani.
Fogtam magam, és elkezdtem dörzsölni az ujjam hegyével a pixel helyét. Mjad elkezdtem "fricskázni" ugyanazon a ponton, és képzeljétek el mi történt...megjavult! :D

Egyszer anno valami brutál youtube-os videón láttam, hogy baseball ütővel javított meg valaki egy hibás TV-t... ez a lekicsinyített változata volt... :DDD

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem olyan nincs, hogy hibás kijelző, csak nincs "bemelegedve". :DDD

[ Szerkesztve ]

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#679) borisz_B válasza Seregély (#677) üzenetére

borisz_B
(tag)

Első körben próbálj meg a dvi kábel cserét, vagy egy másik szg-en kipróbálni, hogy ott is csinálja-e amit tapasztaltál!

(#680) borisz_B válasza Nordic (#675) üzenetére

borisz_B
(tag)

Az LG-ből nagyon jó a W2253V típus játékokra, különösen a skálázhatósága miatt, ami alacsonyabb felbontásokon, játékoknál fontos szempont lehet, meg a dvi és hdmi is!
szvsz inkább ezt megfontolásképp is választhatod, bár ez már fullHD-s, és 4-5k-val több, de megéi! :K
Mivel tn panelesek, ezért ne várj csodát tőlük, különösen színmegjelenítésben, vagy inkább vegyél egy e-ips paneles dell 2209wa-t, már láttam 80k-ért is!

(#681) FrozeN`

FrozeN`
(lelkes újonc)

Üdv!

Megtudná nekem mondani valaki hogy az LG W2252TQ és az LG W2252TQ-PF között mi a különbség? :F

(#682) borisz_B válasza FrozeN` (#681) üzenetére

borisz_B
(tag)

Semmi különbség belsőleg!
Mivel a W2252TQ- utáni betük a káva és talp színére vonatkoznak - PF = fényes fekete

(#683) huskydog17 válasza Nordic (#675) üzenetére

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem pont ilyen típusú monitorom van, úgyhogy nyugodtan merem ajánlani!
Nem tudom ki mondta azt az ökörséget, hogy rossz a válaszideje, ugyanis 2 ms!
Játékra tökéletes és filmhez is nagyon jó!
Én tavasszal vettem 50 rugóért és nem bántam meg. Nyugodtan megveheted!

The Stars Were Mine!

(#684) FrozeN` válasza borisz_B (#682) üzenetére

FrozeN`
(lelkes újonc)

Értem, köszi! :)

Meg is rendeltem, holnapra itt van.

(#685) Gomezz

Gomezz
(senior tag)

Sziasztok!
Kéne egy ki segítség, vettem egy W2600HP monitort, de nem találok hozzá drivert.
Ha valakinek van, vagy tudna küldeni egy linket nagyon megköszönném!
Az LG honlapján nem találok drivert és a google sem segített (igaz angolból elégtelen vagyok)

(#686) borisz_B válasza Gomezz (#685) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Ha a gugliba beírod, akkor már találatot is mutat - egyébként itt található! ;)

Egyébként az LG oldalán is megtalálható!

[ Szerkesztve ]

(#687) Gomezz válasza borisz_B (#686) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Köszi, de ezt én is megtaláltam.
Ha rákattintasz nem a drivert tölti le, hanem ezt: DriverDetective-6.3.1.2-TrialVersion.exe -t!

(#688) borisz_B válasza Gomezz (#687) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

... de ha ezt elindítod :K , akkor szvsz magtalálja és felrakja a W2600HP-BF drivert is!

(#689) old_artist válasza Gomezz (#685) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha elindítod a CD-jét, akkor egyből felajánlja a driver installálását! :K

(#690) Gomezz válasza old_artist (#689) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Nem kaptam hozzá sajnos. :(
Az LG oldalon találtam egy sima W2600 -at azt elfogadta, de nem tudom jó, az enyém W2600H-BF?

[ Szerkesztve ]

(#691) Ariadne válasza old_artist (#689) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ugye jól emlékszem, hogy erről írtad korábban, hogy szöveges munkákra is ideális, mert elfér rajta két teljes A4-es lap, és a pixelek közötti nagyobb közök miatt a 22' körüli HD-seknél olvashatóbb a szövege?
Csak mert ha van türelmem várni szeptemberig, és ez a monitor paramétereiben (színek, kontraszt ;) ) jobb, mint a 22"-es Dell, akkor ez lehet a végső nyerő. Azt nem tudom, jól látom-e, hogy ebben már "valódi" IPS panel van, nem "butított", mint a 2209-es Dellben? Túl élénk színekről viszont ennél is olvastam a prad-os tesztben, és már tudom, hogy azt semmiképp nem akarok... :U

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#692) old_artist válasza Gomezz (#690) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hááát, az nagyon kár, hogy nem kaptál hozzá CD-t!
Nekem megvan a CD-je, ha gondolod, akkor készítek róla egy másolatot, és valahogy eljuttatom Neked, vagy ha csak a driver kell róla, akkor a felhasználó neved alatti mailedre el tuidom küldeni, mert csak 14K az egyész, viszont az teljes CD, amin a fortemanager is rajta van, az 206Mb! :K

Most megnéztem, és a driver ua. egységesen W2600, tehát amit letöltöttél az jó lesz! :C

(#693) old_artist válasza Ariadne (#691) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, a szöveg megjelenítése nagyon kiváló ennek a W2600HP-BF S-IPS monitornak, sőt játékra és filmezésre is nagyon ajánlott, tudom, hogy Neked a szöveg megjelenítés a fontosabb szempont!

Mivel a Dell 2209WA-nak a pixelmérete 0,282 mm, az LG W2600HP-BF-nek meg 0.2865, ezért minimális a különbség, de a 26"-os LG-n még jobban kihasználhatod a felületet, és az ikonsor is jobban elfér!
Az ősztől megjelenő LG-knek, különösen az LG Flatron W2220P FullHD-snek a pixel mérete 0,247mm lesz, ami eléggé kicsinek tűnik (hasonló a Lenovo L220 0,246mm), viszont, ha megszoktad (esetleg) a notikon való munkát, akkor ez nem jelenthet nagy gondot, bár a méretezést a windowsban is lehet állítani, az ideális megjelenítésre, ami számodra megfelelő lehet! A szintén ősztől megjelenő LG Flatron W2420P-nál a pixel méret elég nagy lesz (0,270 mm), bár ez már 24"-os, de ideális a szöveges objektumokhoz is!

Sajna, csak a megjelenése után tudok majd nyilatkozni ezekről a megjelenő H-IPS paneles LG-kről, de szvsz jobb adottságokkal és elektroniklával fognak megjelenni, mint pl. ez a c-PVA samu F2380-as!
Igen ezek már nem "butított" IPS monitorok lesznek, ezért is szvsz jobb választások lesznek, különösen, ha az ár/érték/tudás színtjék nézzük majd, de majd meglátjuk, mit tudnak ezek a H-IPS paneles LG-k és az elektronikájuk!

Igen, az LG W2600HP-BF monitorokna voltak hibái megjelenésekor, de amit az új rev.-eseknél tapasztaltam, azokat elég szépen be lehet kalibrálni, és nem lesznek túl szaturáltak, kimondottan eléggé kellemes kijelzőjű monitorok lettek!

(#694) Ariadne válasza old_artist (#693) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Köszönöm még egyszer, rengeteget segítettél. :R Persze megint dilemmába zuhantam, de azért lassan tisztul a kép, hogy mi lesz a végeredmény. Már értem, miért írják sokan, hogy hónapokat vagy egy évet is vártak, gondolkodtak monitorilag, ha mindenféle igényei támadnak az embernek :DDD , egyből nem egyszerű a döntés. :K

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#695) old_artist válasza Ariadne (#694) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, nem egyszerű a döntés, sőt szinte a legdrágább hardverral szemben nem csak működésileg, hanem vizuális visszajelzés szempontjából is fontos, hogy a számunkra megfelelőt, a igényeket kielégítőt találja meg a leendő tulaj és felhasználó egy nem TN panelesek "mezőnyében"!
Láthattad az Oázisban is, hogy szemmel tesztelve három monitor társaságban sem könnyű a döntés, mindnek volt előnye és hátránya, és törekszik a felhasználó a legideálisabb választásra, mivel nem 1 vagy 2 évre tervezi monitorjának a kijelzővel történő "azonosulását", megfeleltetését munkájához!
Bizony sajna még nincs több és jobb lehetőség 100-120e alatti jó és esetleg kiváló *VA és IPS monitor ár/érték/tudás színten "dúskálni" közöttük és olyat találni, ami saját igényeinknek maradéktalanul megfefelne, de talán ez változhat a jövőben, ha nagyobb lesz a verseny szellem a gyártók több modell - paletta - típus megjelenésével!
Távol-keleten pl. szinte már nincs is a piacokon (és bóvli kereskedéseknél mint nálunk) TN paneles monitorok, mivel ha megkaphatják az S-IPS paneleseket átszámítva 50-60e-ért, akkor miért küszködnének a TN panelesekkel!
De majd valamikor beszivárognak is hozzánk, és felválthatják az ipari hulladáknak minősülő TN paneleseket is, és nem győzzük majd a *VA és IPS választékok közül, hogy melyiket is válasszuk - talán nem 100e alatt, hanem 60-80e alatt, és talán Neked is nehezebb lesz majd a választék nem csak 2 vagy 3 monitor közül választani! ;)

[ Szerkesztve ]

(#696) pro1ba

pro1ba
(újonc)

Sziasztok.

ezzel kapcsolatban velemeny? :

LG W2453TQ-PF pozitivum, negativum, barmi

koszi

(#697) kely1988

kely1988
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Vettem egy ilyen típusú monitort: LG L194WT-SF
Az lenne a gondom hogy nem tudom sehogy sem állítani a dőlésszögét, pedig elvileg lehet...
Hiába húzom-vonom, meg sem moccan... Van valami pöcök vagy hasonló amivel ki kell oldani? Vagy csak egyszerűen be van ragadva a mechanika?
Lécci segítsetek mert elég idegesítő probléma...

(#698) kely1988 válasza kely1988 (#697) üzenetére

kely1988
(fanatikus tag)

Probléma megoldva! :D
Annyira szorul a mechanika hogy szörnyű, rendesen birkózni kell vele mire megmoccan... :DDD

(#699) Gomezz válasza old_artist (#692) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Köszi az infót! :R

(#700) Baggio11

Baggio11
(újonc)

Hali!
Valaki tudna nekem erről a monitorról infót adni?
LG W1942T-SF 19"
Tervezek venni egy monitort és ez szimpatikusnak túnt, ha valaki használ ilyet ossza meg a tapasztalatai legyen szíves! :))
Thx!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.