OK, totális hülye vagyok, van DVI a videokártyámon, csak reflexből d-subra kötöttem. Ez meg is oldotta a problémát, a kép tökéletes.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
jenicel
(kvázi-tag)
Tippem: tápegység-hiba (->szervíz!) vagy túlmelegedés (pl túl meleg helyen használod, ill. nem megfelelő a szellőzés)
mod: esetleg kontakthiba, akár a kábeleknél 
[ Szerkesztve ]
Tisztelem az egyenes embereket.
"Betekintési szög alulról, felülről feledhető, de többi tn-en is."
Ilyenekkel soha nem foglalkoztam, amúgy tényleg nagyon éles a képe.
nekem nagyon bejön. 
[ Szerkesztve ]

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Lehet még áram- vagy feszültség-ingadozás probléma is, ki kell próbálnod egy olyan elosztóval, ami ezeket kiszűri! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Igen, minden képpen DVI-n használd a monitorodat, mivel ezzel szebb/tisztább képet és jobb élsimításokat kapsz cserébe, és nincs jel-veszteséged sem, nem beszélve a geometriai pontosságról! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Berz
(újonc)
Köszönöm a tippeket! Nagyon nem szeretném szervízbe vinni ha nem muszáj.

TOMKRAFT
(újonc)
Hi mindenki!tudnátok nekem tanácsot adni hogy érdemes e Ati Radeon 9200 SE vidkarihoz LG W2261V FULL HD 1920*1080p monitort venni vagy mit ajánlanátok nekem!?igazából filmnézéshez és háát régebbi játékokhoz kellene!köszi a válaszokat előre is 

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Meghajtani esetleg meghajtja, de abban biztos lehetsz, hogy ha DVD és filemeket, továbbiakban játékokra használnád, akkor lehet, hogy megfekteti majd a gépedet és a VGA-dat is! Bár nem írtad meg a további hardvereidet, de vagy most megveszed ezt a monitort és fejleszted majd hozzá a gépedet, vagy fordítva! 

TOMKRAFT
(újonc)
ezer köszönet a válaszért bár a szívem szakad meg ezért a monitorért megfogadom a tanácsodat és a gépet fejlesztem mert már nem megyek vele semmire sem 

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Sajnos a mai pénzügyi és IT helyzetben nagyon nehéz dönteni, hogy gépedet fejleszted vagy veszel egy monitort, de ez már a Te döntéseden alapul! Az biztos, hogy bármelyiket is választod, szvsz pont rosszkor, de hátha az apóban találsz majd megoldást a géped fejlesztésére! 

TOMKRAFT
(újonc)
HI!Old artist!Remélem nem rabolom az idődet egy újabb hülye kérdéssel de ha úgy döntenék mégis hogy ezt az említett LG W2261V típusú monitort vásárolnám meg és csak filmnézésre használnám persze nem full hdban hanem szerényebb felbontásban akkor nem állna e elő az a hiba hogy a képernyőn két fekete csík jelenne meg az alul és felül?Sajna nekem egy 2.2 ghz-s procim 765 mega memória és egy ati 9200 es karim van!Az új ati catalyst pedíg ezt a kártyát már nem támogatja!Mik a lehetőségeim a gép kidobásán kívűl?Előre is köszönöm a válaszodat 

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
szvsz a VGA-d megtudja esetleg jeleníteni a kisebb vagy a natív felbontást is, de filmezésre ajánlott a natívban hajtani, a jobb élsimítás és a jobb képminőség miatt is!
A kisebb felbontáson már részben minőségi romlás is tapasztalható, de a VGA driveréből vezérelhető, hogy ne legyen fekete csik, de mivel a VGA-dat már nem támogatják, ezért kompromisszumot kell kötnöd, vagy esetleg megkérdezheted a VGA topikban, hogy esetleg másnak van-e tapasztalata, mert sajna ebben nem nagyon tudok Neked segíteni, mivel nem volt ilyen kártyám! Esetleg végig kell "mazsoláznod" a VGA felbontásait, hogy bírná-e ezt a felbontást, vagy milyen felbontásokon tudnál kielégítően használni, de ehez sajna egy monitor is szükségelteteik, amivel jelen esetben nem rendelkezel! - próbálj "keresgélni" hasonszórű PH-st, aki már ilyennel rendelkezik (és hasonló hardverekkel), és megkérdezni tőle a tapasztalatait, vagy még esetleg a 22"-os topikban is felteketnéd a kérdésedet, hátha valaki érdemben hozzá tudna szólni!
Az biztos, hogy ez az LG egy nagyon jó monitor választásod lenne!
Az az igazság, hogy már ezeknek a FullHD-s monitoroknak valamivel jobb hardver igényük van, amivel elvárásaidat ki tudnád "aknázni".

TOMKRAFT
(újonc)
Köszönöm szépen a kielégítő válaszodat!Kérdezősködöm még más fórumokon is de válaszodból a lényeget megértettem.Azért erőltetem ezt a monitorvásárlást mert most ez a típus nagyon kedvező áron kapható és nem szeretném elhalasztani ezt a lehetőséget!
Köszönöm még egyszer az egyszerű és számomra is érthető válaszodat 

Shin1
(újonc)
Szia Berz!
Nekem is ez a monitor típus van az asztalomon, és a hibajelenség amit leírtál sajnos nálam is jelentkezik.
Amit eddig sikerült kinyomoznom: Nálam csak DVI összeköttetésnél jelentkezik a hiba, analóg módban nem (HDMI-t még nem próbáltam, de szerintem ott is kijönne a hiba).
Lg szervízben is jártam a monitorral, ahol ezt a hibajelenséget még nem nagyon ismerik (én voltam a második ember aki ezzel a problémával vitte be a monitort), minden esetre frissítették rajta az EDID infót, de sajnos a hiba továbbra is megmaradt.
Eddig sajnos nem sikerült egyéb használható információt találnom, már a cserét fontolgatom, de más gyártó monitoraival is vannak gondok bőven, eléggé elkeserítő a helyzet.

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Igen, érthető a helyzeted, mivel minél később veszed meg, annál drágább is lesz, különös tekintettel az euro/forint miatt is! 

BlackFoxL
(újonc)
Sziasztok!
Nezelodtem monitorok teren es ugy dontottem mindenkeppen 24" peldanyt szeretnek es hosszabb tavon tervezem megtartani.Kicsit elokeszulve legyen rajta HDMI es egyeb finomsag.
Kereses kozben ezen akadtam meg a szemem:
http://ipon.hu/webshop/product/lg_l246whx_bn/37581
Esetleg van valakinek ezzel v hasonlo termekkel tapasztalata?Vagy tudna masik tipust/gyartot ajanlani?Foleg jatekra kene neha filmezesre es kesobb talan hd Filmezesre.Egy HD4870-el hajtanam meg.
Igazabol nagyon tetszik csak kivancsi vagyok h ti szakik mit tudtok rola mondani!
Elore is koszi a segitseget!
//CrimsonX

Berz
(újonc)
Az enyém most van szervizben. Ha nem tudják megoldani a problémát akkor kicseréltetem. Az, hogy analógban megy azzal semmire sem megyek. Full hd felbontásban az analóg kábelnek nem sok értelme van. Nem azért vettem DVI-s, HDMI-s monitort, hogy analógban használjam.
Ha lesz valami infóm a szerviz után jelzem!

rollins
(őstag)
Nekem ez az első tft-m, egy W1952TQ, de egyszerűen nem tudok megbarátkozni vele, ha szöveget olvasom. Már próbáltam állítani mindenfélét, nem akar a szemem megbarátkozni vele. Kifolyik a szemem, idegesít ha sokáig nézem a karaktereket. ClearType -tól meg rosszabb lesz. Linuxnál is ugyan ez a helyzet, pedig ott több lehetőség van állítani a betűk simításán. Olyan mintha egy régi kacsintos képet néznék. DVI-vel van kötve, mégis homályosnak látom a betűket, vagy nem is tudom, mintha tükröződne...
Melóhelyen van egy régi fujitsu-siemens 17", attól nem fáj a fejem, elég jó be van állítva, de ez az LG őrületbe kerget. Amúgy filmeket végre tudom nézni ágyból, sokat segített a Movie profil, de ezek a karakterek, eszem megáll (illetve fáj fejem tőle)
[ Szerkesztve ]

rollins
(őstag)
Megnéztem a crt-met, az most kicsit homályosabbnak tűnik, de az valahogy "barátságosabban" homályos. Lehet az agyam még nem állt át? A melóhelyi FS 17" analóg tft-t meg azért jobb olvasni, mert az is homályosabb? LG meg tűéles lenne? Hogy fogom én ezt megszokni? Lassan olyan, mintha kettős látásom lenne. Nem értem ezt az egészet

[ Szerkesztve ]

Shin1
(újonc)
Az enyém közben pixelhibás is lett
, szóval tuti lecserélem, de akkor már váltok egy nem tn-es verzióra. Választásom az lg 26"-os darabjára esett: W2600HP-BF remélem ezzel nem lesznek se hasonló, se másmilyen problémák.
[ Szerkesztve ]

Berz
(újonc)
Nemtudom mi lesz basszus, mert kezdek ideges lenni. Ha nem lesz jó a monitor asztal fogok borogatni.
Ami nem tn-es az rohadt drága, annyit nem fizetek.

-RobertO-
(lelkes újonc)
Üdv old_artist !!!!!!
Please help!
LG W2452V-PF monitorhoz keresek kalibrált színbeállítást!
Hol találok ilyet?
Illetve be tudom én is állítani? 
[ Szerkesztve ]
A tegnap már történelem !

borisz_B
(tag)
Elvileg sehol sem találsz, ha csak nem valamilyen teszten, de az sem a te monitorodhoz készült, sajna, ha jó színbeállítást akarsz, akkor bizony kalibráltatnod kell, mivel szemre szinte lehetetlenség beállítani egy monitort, hogy az megfelelően színhelyes legyen!
Egy LG W2452V-PF icc profillal esetleg szolgálhatok a focus-numerique.com oldaláról!
Romboljunk, hogy építhessünk!

borisz_B
(tag)
Igen, azzal nagyon is jól, s jobban járnál, mivel az s-ips paneles, és minden tekintetben jobb választás! Egyik ismerős is most cserélet le az lg-jét erre, és bizony ég és föld a tn-eshez képest, fantasztikusan jó monitor, és az ára is ahhoz képest igen jó, hogy 26"os!

TechnoCole
(újonc)
sziasztok!
LG W2243S 22" TFT monitoromat minap szervizelték, valamiféle panel került kicserélésre. Ezek után a drága képtelen felismertetni magát a windowssal (se Win7 se XP), hiába próbálom Power Strippel a DDC-t, az sem megy
Ennek következtében nincs natív 1680x1050 (Xp alatt ok) és ami a legszomorúbb, játékoknál hiányzik a 16:10 felbontások nagy része (pl. 960x600)
gyakorlatilag megszűnt plug&play eszközként létezni, a windowsok szerint is "szabványos nem p&p" ill. "alapértelmezett monitor"
(van rá mód, hogy írjak bele EDID infót? vagy húzzam a szervizesek nyakába
)
légyszi help!!! 
[ Szerkesztve ]

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Igen, sajnos igaza van borisz_B-nek, mivel egy kalibrált színbeállítást csak koloriméterrel lehet a legtökéletesebben beállítani, és mivel ha találnál is a neten fényerő, kontraszt és RGB színeltérítési beállításokat is az ICC profillal együtt, az még nem biztos, hogy a Te monitorodhoz is jó lehet, mivel ahány monitor, annyi féle elektronikai eltérés, és annyi féle kalibrálási eredmény! Sajnos nem lehet felállítani egy átlagolást sem, mivel ahány VGA jelátvitel, annyi féle jelkibocsátás (különösen egy ATI és egy nVidia között)!
Alternatív megoldásnak jó lehet egy neten talált beállítás és a színprofil, de nem tökéletes, sőt néha még rosszabb is!
A szemmel való beállítás sohasem lesz tökéletes, még ha lenne valami viszonyítási alapod is, ezért nem is tudnál versenybe kelni egy szenzoros koloriméter műszerrel, amit erre találtak ki - sajnos! 
(#577) old_artist válasza TechnoCole (#575) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
szvsz vidd vissza a hiba jelenséget jelezve a szervíznek, és ott állítsák be, illetve szervízeljék le, de ha van hozzá inf file, akkor azt kézzel is megpróbálhatod berakni a Device Management-be a Plug&Play helyett! 
(#578) TechnoCole válasza old_artist (#577) üzenetére

TechnoCole
(újonc)
Szia!
Köszi, hogy segíteni próbálsz! Valószínű visszaviszem, mert az .inf nem tratalmazza az energiagazdálkodáshoz és a 16:10-es felbontásokhoz tartozó beállításokat. XP alatt nVidia vezérlőpultban lehet egyéni módokat csatolni, de W7 alatt nem engedi és ez nagyon nagy baj, mert nem tudok natív desktopot bambulni 

dag
(tag)
A DVI kimenet 60Hz problémájára nincs semmiféle megoldás? Néztem powerstrip -el hogy mit olvas ki a monitorból, és 71khz -et (közbe a monitor 83khz -et is támogat) esetleg arra gondoltam nem lehetne valahogy felülírni ezt a monitorban (EDID)?
A gép forog, az alkotó pihen...

T.Peter
(senior tag)
Sziasztok. Valószínű, hogy rossz helyre írok, de az lenne a problémám, hogy a set top boxomat összekötöm a monitorommal, amin ugyanúgy van hdmi bemenet, mégsem kapok képet. Mi lehet a gond?

hajis
(újonc)
Sziasztok! LG L194WT monitorom van, és sanszos hogy a belseje poros, mivel érezhetően szaga van. Szeretném szétszedni, de nem jöttem még rá a roncsolásmentes megoldásra. Hogyan kell ezt szétbontani, mire kell figyelni?
Köszi 

Shin1
(újonc)
Való igaz egyáltalán nem bántam meg, hogy váltottam rá, itt ugyan nincs HDMI port, de legalább a DVI hibátlanúl működik.
Az S-IPS panel előnyeit nem kell ecsetelni, bevilágítás terén sincs okom panaszra, és a káva sem egy porszívó szörnyeteg, mint a másik típusnál.
Eleinte a 26" sokkal nagyobbnak tűnt, mint a 24"-es monitornál (lehet az is közrejátszik, hogy a monitor talpa nagyobb és így maga a képernyő is közelebb került hozzám), de mostanra sikerült megszokni.
Ugyan nem csekély az árkülönbség a két típus között, de én is csak ajánlani tudom mindenkinek.
helló.
van egy LG L192WS monitorom, kb. 1,5 éves.
Pár napja fojamatosan sípoló hangot ad ki, nem túl hangos és leggyakrabban akkor van ha világos(főleg fehér) a megjelenítés nagy része.
Mitől van ez vagy mi ez? Normális ez egy másfél éves LG-nél vagy nem?
köszi előre is.
Aurea mediocritas

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Próbáld meg egy egy zavarszűrős és védelmi elosztóba dugni a monitorodat, ez sokszor megoldást jelentett! 

ROLI22
(újonc)
Egy LG W2261V-PF-re érdemes beruházni?
köszi.
beszerzek egyet!
nem tudnál dobni egy típust vagy fórumot ahol megtudhatom hogy milyet érdemes és mire kell figyelni...(vagy mindegy milyen?)
Szerk: ez a "zavarszűrős és védelmi elosztó" egyenlő a túlfeszültség elleni elosztóval?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
ha egy >ilyet< dugok a fali aljzatba és ebbe meg egy sima elosztót, amibe a monitort, akkor ez a megoldás is működhet?
Aurea mediocritas

borisz_B
(tag)
Igen, ez a "zavarszűrős és védelmi elosztó" egyenlő néha a a túlfeszültség elleni elosztóval is!
Nekem ilyen APC-m van, ha jól tudom, akkor kb.7e-ért vettem, és nem bántam meg, de ezek közül is szinte bármelyiket megveheted (a lap alját nézd), csak az a lényeg, hogy "főkapcsoló" legyen rajta!!
[ Szerkesztve ]
remélem nem csak "néha" egyenlő hanem mindig!! 
én is APC-t néztem ki, csak egysorosat.
köszi a segítséget. 
Aurea mediocritas
hali
nekem egy lg flatron t710b-m van, és egyszercsak fogta magát és elment belőle a piros szín
valakinek vmi ötlet? érdemes-e ezt még javíttatni, vagy gondolkozzak el egy új monitorban 
http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

dag
(tag)
Érdeklődnék, hogy valaki tud -e megoldást a DVI kimeneten fennálló 60Hz problémámra. Ha DIgital kimeneten használom a monitorom (LG L1954TQ), Windowshoz (WinXP) felrakom a driverét és egyszerűen alig enged pár felbontást állítani pontosan (800x600, 1024x768, 1280x1024) és csak 60Hz -et enged állítani nincs feljebb, 75Hz -re nem lehet beállítani. Szerintem egyszerűen ilyen drivert csinált az LG hozzá, direkt lekorlátozva az Analog kimenethez képest (mert ha azon használom ott rendesen van 1280x1024 -ig felbontások és be lehet állítani 75Hz -et. Próbálkoztam Powerstrip -el de az hülyeséget csinált, az Nvidia driver -ben pl. betudtam állítani, hogy 1280x1024 -ben 75Hz -en menjen a monitorom. De hiányzik egy csomó felbontás. Nem lehetne esetleg átformálni az Analog drivert Digital driverré, és felülírni az eredetit? Nincs valami megoldás erre, mert rohadtul idegesít a dolog. Már láttam ilyen írásokat itt, hogy az LG monitorok mind ilyenek, hát ez elég elkeserítő. Ha már van rajt DVI kimenet szeretném ebben használni, szebb képet ad, nem méretezi magát állandóan, de a játékok miatt nem lehet azon haszálni, ott szükség lenne a 75Hz -re, főleg az fps játékoknál.
Most nem igazán értem miért kell az FPS-ekhez a 75Hz. Én nekem is 60Hz-en megy, és semmi gond vele. DVI-n nem is enged egyébként többet. Ne mond hogy hogy a 60 fps kevés egy játékhoz. És azt sem hiszem hogy látnád a különbséget. Ez nem CRT. Utóbbinál valóban nem mindegy, hogy másodpercenként 60-szor vagy 75-ször frissíti a képet. 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD
Hát egy használt CRT monitort úgy 5-7k körül kapsz neten. Annyiba meg tuti kerül a javítás (sőt többe), szerintem nem éri meg.
35 ezerért már egész jó LCD-ket lehet kapni. 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD
sajna késő
8k-ért megvolt a javítás (vmilyen ellenállást kellett benne kicserélni
)
elgondolkoztam rajta én is, de hát ha veszek egy ugyanilyen öreg crt-t annak ugyanez lesz a baja és nem tudhatom mikor
na mindegy, ez volt az utolsó, ha legközelebb elromlik, akkor jön helyette az lcd 
http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

dag
(tag)
Pl. amivel én játszom (Counter-Strike) ott igenis észre lehet venni a különbséget. 75Hz -el is elég gáz játszani 60Hz -en meg szinte lehetetlen. Egyébként ebben igazad van hogy ez mást mint a CRT-nél mert nem villog a gép, más technológia, de attól még ha 60Hz -en frissít ennyi framet fog megjeleníteni nekem a játékban nem többet, tehát olyan mintha egy CRT-n játszanék 60Hz -en csak nem villog a képem, de semmire nem megyek vele mert a mozgás az ugyanaz marad. (Ha a vertical sync -et off -ra rakom akkor sem lesz jobb) Azt mondd meg nekem, hogy ha Analog kimentet használom nem lesz tőle lassab, tehát nem lesz input-lag jelenség vagy ilyesmi, szemben a DVI kimeneten, ahol nincs átalakító?

ROLI22
(újonc)
a LG W2261V-PF-en single vagy dual linkes a DVI-D bemenet?

D_r_u
(tag)
Hello!
Van valakinek tapasztalata az LG W2042T-ről (elsősorban mindennapi felhasználásban: net, játék, film)? Keresgettem több fórumban is, de nem igazán találtam érdemi információkat. A káva matt vagy fényes?
Üdv

wutuka
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Csatlakoznék én is ahhoz a kérdéshez,amit az előttem szóló felvetett!
LG W2042T használati tapasztalatok érdekelnének,ha tud valaki tanácsot adni! Köszi szépen! 
Forza Inter!

euchi
(senior tag)
Ne keverjük a dolgokat. Az input lag-et nem az átalakítók okozzák, hanem a monitor, ami nem képes a bejövő jelet elég gyorsan megjeleníteni. Egy egyszerű példa erre az, amikor nem natív felbontásban játszol. Akkor a bejövő jelből a monitorodnak olyan képet kell csinálnia, amit már meg tud jeleníteni és ehhez például szüksége van egy kis időre.