Üdv!
Igen, sajnos, mint minden monitor, ahogy kijön a gyárból, tényleg irdatlan, néha pocsék képminőséggel és látható színmegjelenítéssel rendelkezik, még ha ezt egyesek nem is veszik észre, vagy nincs viszonyítási alapjuk! Viszont... egy TN panelostól ne is várj el színhelyességet vagy színvezérlést, jobb színtelítettséget vagy színintenzítást, jobb homogenitást, szinte észrevehetetlen (minimális) bevilágítást, jobb betekintési szöget, elviselhető sávosodást! Még egy *VA vagy IPS paneleknél is kijelenthető (tisztelet a kivételnek), hogy nincs rendesen beállítva, s mivel a gyártó sorokon majdnem max. fényerővel és kontraszttal, max. RGB értékekkel állítva gördülnek le, minimális korrigálásokkal, ezért, s ebből is adódhatnak a problémák!
Sokszor, még a kalibrálás sem segít egy TN-es monitoron, mivel vagy nem illeszkedik a vezérlő egysége a panelhez (inkompatibilis), vagy a panel gyenge minősége befolyásolja a képminőséget, vagy a vezérlő egységét nem fejlesztették a jobb panelhez, vagy egyáltalán hibás vagy rossz minőségű monitort készítenek, talán "ócsó oszt jó" gyártói hozzá állással!
Hidd el, nem csak az LG-vel vannak ilyen gondok, s a gyártók fülük-farkukat is behúzzák, hogy még véletlenül se tegyék ki magukat ehhez hasonló helyzetekhez, és az esetleges felhasználói problémák számukra megoldatlan, kész tények elé állításuk szembesítésével!
Ha egy ilyen jellegű topikokban valaha láttál vagy olvastál esetleg gyártói hozzászólást valaha? - még véletlenül sem mernének megszólalni, mert akkor kitörne a "parasztgyalázat", és indulatoktól sem lenne mentes, az biztos! ... pedig nem ártana néha nagyon beolvasni egyes gyártóknak! Tudom, hogy a technika fejlődik és szükségük van a pénzre (fejlesztésre), de nem ezekkel a TN-esekkel, az biztos! ... de hát, mint írtam, "ócsó oszt jó"!
... hogy mit javasolnék? - vagy mindenki tartsa meg a CRT-jét, vagy addig gyűjtsön, amig nem tud megengedni magának egy jobb minőségű, megfizethető *VA vagy IPS monitort!
... persze ez csak az én véleményem!
1nsan1ty: ha leginkább grafikára használnád a monitort (és nem hobbiból), akkor nem is értem (már elnézésedet kérem), hogy miért próbálkoztál egy ilyen TN-essel!
Igen, vannak olcsó, nagyon jó/kiváló monitorok, mint pl. a HP LP2275W, a BenQ FP241VW vagy a már most nagyon nyomott áron kapható Samsung 244T (hasonló árakban, ~100e körül), amivel nem lettek volna ilyen problémák, és mint majd' minden monitort, ha grafikára is akaod használni, akkor elengedhetetlen a műszeres hardveres kalibrálás, mivel szemmel szinte beállíthatatlan a legideálisabb és megfelelő valóságos szín-megjelenítésre egy monitor! 
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu