Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok

(#501) old_artist válasza Klide (#500) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, már egyre többen rendelkeznek vele, és nagyon jók a tapasztalatok!
Ha jól tudom, akkor a 22"-os monitorok topikban fejtegették eme monitor tulajdonságait!
Ajánlott vétel! :K
Fontos, mint minden monitornál, hogy olyan helyen vedd, ahol adnak rá 3 napos pixel/sub-pixel hiba garanciát! :F

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#502) Klide válasza old_artist (#501) üzenetére

Klide
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a válaszod, old_artist!

A pixelgaranciával nem lesz gondom, én csak a betekintési szögtől félek - erről ugyanis azt hallottam, hogy gyengécske. Ezek szerint nem igaz?

(#503) old_artist válasza Klide (#502) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Sajnos, mint minden TN paneles monitornak a betekintési szöge bizonyos kívánnivalót hagy maga után, ezért egy TN-essel szemben nagyon-nagy kompromisszumot kell tanusítani (amit én nem tudnék elviselni, de ez az én véleményem), mint a panel homogenitás, a bevilágítás, a betekintési szög, a színmélység, a színszámítás, stb. De ezek kompenzálására viszont majd' fele annyiba kerül, mint egy *VA vagy IPS monitor! Ez van! :DDD :B

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#504) attiati

attiati
(őstag)

Hátha ebben a topikban több a tapasztalat...
LG monitoroknál végülis mi lett azzal a problémával, hogy nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot??

Az internet üzemmódon kívül a többi üzemmódban valóban állítgatja automatikusan a fényerőt? Viszont az internetes üzemmódban valóban nem lehet fényerőn kívül semmi mást (színt, kontrasztot) állítani?

Van valami custom üzemmód, ahol be lehet állítani mindent kedvem szerint?
Az elég gáz, ha vagy váltogató fényerő vagy a kimosott, előre beállított gyári színek közül kell választanom :). Jó kis kompromisszum. :(

Illetve melyik típusokon nem lehet kikapcsolni? 2252V-n pl ki lehet?

(#505) old_artist válasza attiati (#504) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Elvileg minden LG monitoron a custom vagy az user módban szinte mindent be lehet állítani és a dinamikus kontrasztot is le lehet tiltani! ... de erről majd az LG tulajok majd meggyőződhetnek és válaszolni is fognak! :K

(#506) emzeperix válasza old_artist (#505) üzenetére

emzeperix
(lelkes újonc)

Üdv

Arra én is kíváncsi lennék, hogy egy LG 2252V-PF-en hol lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot...

(#507) attiati válasza old_artist (#505) üzenetére

attiati
(őstag)

és emzeperix

Állítólag kikapcsolni nem lehet, csak vannak olyan üzemmódok (internet, és user), ahol kikapcsol.

[ Szerkesztve ]

(#508) borisz_B válasza attiati (#507) üzenetére

borisz_B
(tag)

Ez még egyes típusoknál is eltérő lehet, egyes típusoknál ki lehet, másoknál nem, de erről csak azok tudnának bővebbet, aki ilyennel rendelkezik!
A régebbi típusoknál ki lehetett kapcsolni!

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#509) kokoato

kokoato
(senior tag)

Vélemények erről itt!

[link]

Előre is köszi!

... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

(#510) borisz_B válasza kokoato (#509) üzenetére

borisz_B
(tag)

Ah, elég szép külsővel megáldott inkább TV, mint monitor!
Jó a betekintési szöge is, rendelkezik minden jóval (HDMI, HDCP, component video input, SCART, audio line-in), viszont nincs DVI bemenete? :F -ez érdekes!

(#511) laragirl83

laragirl83
(őstag)
LOGOUT blog

Beléptem a klubba egy LG W2242T-SF moncsival.

Színbeállításra vkinek vmi pontos 5lete, hogy mit állítsak?
Jöhet minden, fényerő, kontraszt, color temp stb... :K

ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

(#512) laragirl83 válasza laragirl83 (#511) üzenetére

laragirl83
(őstag)
LOGOUT blog

Nah egyelőre az alábbiak szerint megy monitor:

Brightness 60
Contrast 60
Gamma 0
Preset 6500K
RED 60
GREEN 60
BLUE 50
Sharpness 5

ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

(#513) nebulo5

nebulo5
(fanatikus tag)

Hello LG Tulajok!
Mától egy LG W2252TQ tulajdonosa lettem. Végigolvastam a topicot, de a kép beállítások terén nem sokkal lettem okosabb...
Igaz, szoros összefüggésben van a VGA-val a megjelenítés módja, de úgy vélem, sikerült egy "elfogadható" képminőséget beállítanom:
Brightness: 50
Contrast : 65
Sharpness: 5
Color Temp: 6500K
Az RGB-vel és a szín hőmérséklettel még nem próbálkoztam. Illetve nem érzem magam annyira tájékozottnak, hogy merjem állítgatni...
Esetleg, ha valaki ezen a téren jobb eredményt ért el a gyári 50-50-50 /6500K értékek macerálásával, írja meg tapasztalatát!
Összeségében jó benyomást tett rám ez a monitor, ámbár a horizontális 170° szöget az előző (szintén TFT 19" 5:4) monitorom ugyancsak 170°-os szögétől silányabb minőségűnek tartom. De ez is lehet a wide miatt van....

Üdv: nebulo

(#514) jorden06

jorden06
(senior tag)

Hali!

Van egy LG L1952S monitorom, kb 3 éves és eddig semmi baja nem volt. Tegnap azonban egy full fekete képnél észrevettem, hogy egyes pixelek vörösek, de kb. 30 darab a monitoron teljesen szétszórva.

3 év után megjelenhetnek ilyen halott pixelek? Vagy a vga rossz? Az is kb 3 éves, egy 7900GT, azzal voltak már gondok de más hibajelenség (kép villog néha játék közben). Néha némelyik eltűnik, de a többségük fix, és leginkább sötétebb képeknél észrevehető.

Ez mi lehet :F

[ Szerkesztve ]

(#515) old_artist válasza jorden06 (#514) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Szvsz próbáld ki egy másik szg.-en, más VGA-val is, de... az a valószínübb, hogy a monitorod hibádzik - sajna! :U

(#516) kokoato válasza borisz_B (#510) üzenetére

kokoato
(senior tag)

Van neki! HDMI/DVI a bemenet a hátulján, a vga-hoz kapott átalakítót kell bedugni a HDMI-be, abba pedig a DVI kábelt, fordítón keresztül műxik. Egyébként szép a képe, tegnap megjött, tesztelgetem. Viszont azt nem tudom minek van benne PCMCIA aljzat? :F

(#517) kokoato válasza nebulo5 (#513) üzenetére

kokoato
(senior tag)

Nyugodtan állítgathatod, nem történik semmi ami elrontaná a monitorod! A 6500k általában gyári beállítás, ha nem tetszik átállíthatod, attól függ, hogy a szemednek a hidegebb vagy a melegebb színhőmérséklet tetszik-e jobban. Ha pedig külön állítod az R, G, B-ét, akkor az alapszinek arányait változtatod egymáshoz képest! Ez mind olyan dolog, kinek mi tetszik, személyre szabott, csináld kedved szerint, ha nagyon széttekered, akkor nyomsz egy alap beállítást, és kezded a kisérletezést előről! Csodák nincsenek!

(#518) Zpepe

Zpepe
(tag)

LG W2261V-PF
Valakinél, eladó???

(#519) old_artist válasza Zpepe (#518) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Itt talán ...

(#520) Zpepe válasza old_artist (#519) üzenetére

Zpepe
(tag)

Igen, köszi. De itt drágák. Remélek olcsóbban, hátha valaki nagykerből tud hozni.

(#521) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Van egy LG monitorom L1970HR van rajta 3 pixel vagy subpixel hiba ezt nem tudom eldönteni.Ilyen világos szürke de nem zavaró.Ezt vajon le lehet gariztatni?

(#522) borisz_B válasza ToBeY (#521) üzenetére

borisz_B
(tag)

Ha a 3 napon belül vagy, akkor kicserélik, de ha azon túl, akkor kérdezd meg ahol vetted, vagy inkább a gyártót, hogy ilyen esetben mik a kitételek, mikor vagy jogosult az esetleges cserére! Szvsz egy 19"-osnál a 2 pixel hiba már cserére jogosít!

(#523) ToBeY válasza borisz_B (#522) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Sajna 2éves (3év gari van rá) és karcból adódik.Így úgy gondolom esélytelen. :(((

(#524) Szancsó

Szancsó
(tag)

Üdv

Vettem egy LG W2042T -t, de lenne vele egy olyan gondom, hogy egyre hangosabban 'zizeg'; gondolom trafóhang, vagy ilyesmi. ( Első 1-2 napon nem csinálta, de azóta egyre jobban, bár nappal még nem zavaró, viszont az éjszakai csendben :( )
Ezzel lehet valamit kezdeni, esetleg a szervíz tud rá okosat mondani, vagy elhajtanak, hogy ez üzemszerű működés?
( Cserélni tuti nem szeretném, mert pixelhiba mentes és szép képe van, bár nem igazán mondható színhelyesnek... )

(#525) old_artist válasza Szancsó (#524) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, meg kell próbálni a szervízeltetését, mivel ez a búgás/zúgás/zizegés az elektronika hibája, és gariztatni kell! :K

(#526) Szancsó válasza old_artist (#525) üzenetére

Szancsó
(tag)

Ok, akkor majd előkotrom a papírját és megnézem hol van a közelben szervíz...

Köszi

(#527) Guderian

Guderian
(kvázi-tag)

Hell!
30 ezrem lenne monitorra és erre gondoltam:LG W1941S
Megéri az árát vagy nézzek másikat?

''A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni'' Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

(#528) wilddog

wilddog
(tag)

Nekem az lenne a problémám, hogy van egy LG W1934 típusu LCD monitorom, éshogyha
teljes képernyős üzemmódban használom, akkor minden karakter, betü, kép stb lapos lesz, tehát összenyomja a dolgokat vagyishogy például ami eredetileg a képen egy kör, az most ellipszis...stb..stb... Teljesképernyőn szerintem nem valós ill. nem jó a képaránya, a felbontást meg hiába variálom (800x600 vagy 960x600, 1024x768...) akkor is mindig csak laposfejű embereket látok a képen.
Namost a kérdésem az lenne, hogy be lehet ezt úgy állítani, hogy ha átkapcsolok a monitoron 4:3 -ról a teljes képméretre akkor ott is arányosak legyenek az objektumok? :O

(#529) old_artist válasza wilddog (#528) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A megoldások lehetnek:
1. ha d-sub-on használod akkor be kell pozícionálnod a geometriát vagy a monitoron, vagy a VGA-n OSD-ből, +
2. a VGA driverében todod állítani, (csak egy pár példa vagy az ATI-ban), ahol ezt megteheted

[ Szerkesztve ]

(#530) winki

winki
(újonc)

Sziasztok,

Lg tulajok mi a véleményetek a W2261V monitorról? :)

(#531) winki

winki
(újonc)

:R

[ Szerkesztve ]

(#532) old_artist válasza winki (#530) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Nagyon jó FullHD-s 16:9-es arányú 22"-os monitor a TN panelesek mezőnyében, bátran ajánlom! :K

[ Szerkesztve ]

(#533) Ari18 válasza old_artist (#532) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Látom benne vagy a témában :B ,ezért kíváncsi lennék a véleményedre az alábbi monitorról
LG W2452V-PF holnap veszem. :))

(#534) old_artist válasza Ari18 (#533) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha eltekintsz és megbarátkozol, kompromisszumot tudsz kötni a kisebb látószöggel, akkor játékokra, DVD (különösen HD) filmekre és egyéb irodai alkalmazásokra jó monitor!
Nyugodtan megveheted! :)

(#535) Ari18 válasza old_artist (#534) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi szépen,elsősorban játékra,néha-néha filmnézésre fogom használni.
"kompromisszumot tudsz kötni a kisebb látószöggel" ezt nem teljesen értem mivel a többi amit néztem azok szinte mind 160°/160° voltak. :F

(#536) old_artist válasza Ari18 (#535) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ez is 160°/160°-os betekintési szöggel rendelkezik! :K

(#537) Ari18 válasza old_artist (#536) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Ez érdekes itt 2ms írnak és 170°/170°-os betekintési szöget.Na akkor most melyik hivatalos oldal téved? :DDD

Innen veszem és itt is azt írják ,hogy 170°/170° ,és 2ms :)

szerk: az általad linkel oldalon 5ms-et írnak válaszidőnek,de ott virít a 2ms-es reklám plecsni a termék képe mellett.Kíváncsi leszek,hogy mi lesz a vége.
köszi még egyszer :R

[ Szerkesztve ]

(#538) old_artist válasza Ari18 (#537) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igazad lehet, mert megint "benyeltem" a mindig hihetetlenül inkorrekt magyar honlapokat, és már nem csak a samunál, hanem az LG-nél sem lehet hinni a magyar gyári oldalaknak - hihetetlen! - és bocs! :W

Igen, a német honlapján is 170°/170°-es a betekintési szög, viszont a reakció idő meg 5ms, de viszont "HIGH TECH UND PREMIUM"-ként preferálják a monitort!
A Prad teszt oldalán is 5ms-ként van írva!

Hááát, most már én is kíváncsi leszek a "plecsnijére", hogy mi lesz ráírva! :F

mod:... de tulajdonképpen a 2 vagy 5ms szinte elhanyagolható, mivel szemmel szinte észrevehetetlen, csak mérőműszerrel lehetne kimutatni!

[ Szerkesztve ]

(#539) 1nsan1ty

1nsan1ty
(lelkes újonc)

sziasztok!

az LG W szériás tapasztalataimat szeretném megosztani veletek (konkrétan w2252tq 22"), amiért óva intek mindenkit eme szarságoktól. bocsi a kifejezésért de nem tudok jobb szót írni rá. És hogy megerősítsek egy régebbi hozzászólás során leírt észrevételt.

(loituma69 #410 hozzászólása) http://prohardver.hu/tema/lg_monitorok_2/hsz_410-410.html

A net tele van (szerintem) hamis review-ekkel amiknek nem szabad bedőlni. Javaslom hogy mindenki aki teheti úgy tesztelje le hogy melléköt egy jól beállított helyes színekkel rendelkező monitort. Lehet LG is ha régebbi, mert azok még szuperjó színekkel rendelkeztek! Én is egy régebbi LG faltronhoz néztem amit még soha nem is kellett állítgatni sem!. de kipróbáltam ellenben egy sarokban porosodó kis 15-ös ezerésves monitorral is. nem hittem a szememnek hogy egy régi kis monitor lealázza a 22'es lg-t.lehetőságünk volt rá, nem kevesebb mint 6 db ot próbáltunk ki a w2252tq-ból.
eleinte azt hittük hogy csak egy rossz... nade! ezen a monitoron a rendes szineket úgy felejtsük el ahogy vannak!! a szürke helyett általában kékes árnyalatú, teljesen tompa színekkel, hiába kalibráljuk külön a szineket semmit nem ér mert viszi magával a többit színt is és ha valahol úgy érezzük hogy eltaláltuk az adott színt egy másik képen már teljesen rossz.. szervízmenübe is be lehet jutni egy kombinációval ahol lehet finomhangolni, de nem jártunk szerencsével egyiknél sem. A legrosszabb leginkább a bőrszínek kezelése. általában minden bőrszín sárgás árnyalatú (nem kínaiakon teszteltem) :), ahol a bőrön a fény a kissé megcsillan az általában ennél a monitornál világos zöld színben kiég. a brightness contrast is hasznavehetetlen, mert ahogy adom a
brightness-t úgy kezdődik ez az ún kiégés ha leveszem fátyolosodik. igazából ezeket nagyon nagyon nehéz leírni mert látni kell, és MINDIG egy jó monitorral párhuzamosan tesztelni Az LG nagyon aláadta a minőséget ezekkel a monitorokkal, főleg mint már írtam a régebbi típusokhoz mérve is. nem éri meg az árát, mégha nem is a legdrágább! nem azt mondom, lehet egy átlagfelhasználónak egyáltalán nem számít hogy mit lát, de ha valaki több gépen dolgozik és ad erre a dologra az ettől megőrül! Én leginkább grafikára használnám. eizo az eizo, de arra nincs lóvé az baromi drága és szerintem olcsóbb
monitorok is tudnak ELFOGADHATÓ színeket megjeleníteni és rendes fény-kontrasztot.

ti milyen monitort ajánlanátok ? (22 wide)

köszi és üdv mindenkinek!

(#540) old_artist válasza 1nsan1ty (#539) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos, mint minden monitor, ahogy kijön a gyárból, tényleg irdatlan, néha pocsék képminőséggel és látható színmegjelenítéssel rendelkezik, még ha ezt egyesek nem is veszik észre, vagy nincs viszonyítási alapjuk! Viszont... egy TN panelostól ne is várj el színhelyességet vagy színvezérlést, jobb színtelítettséget vagy színintenzítást, jobb homogenitást, szinte észrevehetetlen (minimális) bevilágítást, jobb betekintési szöget, elviselhető sávosodást! Még egy *VA vagy IPS paneleknél is kijelenthető (tisztelet a kivételnek), hogy nincs rendesen beállítva, s mivel a gyártó sorokon majdnem max. fényerővel és kontraszttal, max. RGB értékekkel állítva gördülnek le, minimális korrigálásokkal, ezért, s ebből is adódhatnak a problémák!
Sokszor, még a kalibrálás sem segít egy TN-es monitoron, mivel vagy nem illeszkedik a vezérlő egysége a panelhez (inkompatibilis), vagy a panel gyenge minősége befolyásolja a képminőséget, vagy a vezérlő egységét nem fejlesztették a jobb panelhez, vagy egyáltalán hibás vagy rossz minőségű monitort készítenek, talán "ócsó oszt jó" gyártói hozzá állással!
Hidd el, nem csak az LG-vel vannak ilyen gondok, s a gyártók fülük-farkukat is behúzzák, hogy még véletlenül se tegyék ki magukat ehhez hasonló helyzetekhez, és az esetleges felhasználói problémák számukra megoldatlan, kész tények elé állításuk szembesítésével!
Ha egy ilyen jellegű topikokban valaha láttál vagy olvastál esetleg gyártói hozzászólást valaha? - még véletlenül sem mernének megszólalni, mert akkor kitörne a "parasztgyalázat", és indulatoktól sem lenne mentes, az biztos! ... pedig nem ártana néha nagyon beolvasni egyes gyártóknak! Tudom, hogy a technika fejlődik és szükségük van a pénzre (fejlesztésre), de nem ezekkel a TN-esekkel, az biztos! ... de hát, mint írtam, "ócsó oszt jó"!
... hogy mit javasolnék? - vagy mindenki tartsa meg a CRT-jét, vagy addig gyűjtsön, amig nem tud megengedni magának egy jobb minőségű, megfizethető *VA vagy IPS monitort!
... persze ez csak az én véleményem!

1nsan1ty: ha leginkább grafikára használnád a monitort (és nem hobbiból), akkor nem is értem (már elnézésedet kérem), hogy miért próbálkoztál egy ilyen TN-essel! :F Igen, vannak olcsó, nagyon jó/kiváló monitorok, mint pl. a HP LP2275W, a BenQ FP241VW vagy a már most nagyon nyomott áron kapható Samsung 244T (hasonló árakban, ~100e körül), amivel nem lettek volna ilyen problémák, és mint majd' minden monitort, ha grafikára is akaod használni, akkor elengedhetetlen a műszeres hardveres kalibrálás, mivel szemmel szinte beállíthatatlan a legideálisabb és megfelelő valóságos szín-megjelenítésre egy monitor! :K

[ Szerkesztve ]

(#541) 1nsan1ty válasza old_artist (#540) üzenetére

1nsan1ty
(lelkes újonc)

szia!

köszi a hozzászólást és az infót! azért ezzel a típussal próbálkoztam mert ezek közül volt lehetőség választani azonnali vásárlás nélkül... azért is sajnáltam mert külsőleg szép monitor de hát az mit ér ilyenkor ? :) ezek után viszont kicsit félve vásárolnék bármilyen monitort is :) de utánanézek az általad ajánlott típusoknak!

(#542) Ari18 válasza old_artist (#538) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!
Csak hétfőn este tudom majd meg,mivel az Aqua szerviz csak hétköznap van nyitva és így nem tudtam a cserét elintézni.Végül is tényleg mindegy,hogy 2 vagy 5ms legalábbis engem nem nagyon érdekel,de látom Te is ezt mondod. ;)

(#543) Ari18 válasza Ari18 (#542) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Végre megvan a monitor :DD ( LG W2452V-PF ) eddig nagyon tetszik, szép képe van még így is hogy a kontrasztot és a fényerőt levettem ~25-30 környékére. Kiderült a papírján 2ms áll és 170°/170°.Tehát megint a magyar oldal tévedett. ;)

[ Szerkesztve ]

(#544) old_artist válasza Ari18 (#543) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mint mindig, most is a magyar honlapok (már nem is lehet rajtuk csodálkozni) félre informálják, megtévesztik az embereket, de hogy mi értelme van, azt jó lenne tudni tőlük is!

Majd várunk egy kis elfogulatlan értékelést! :R

(#545) misx válasza 1nsan1ty (#539) üzenetére

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem annak a monitornak a kistesója van meg. Én a színeket nem bizbaszoltam, de az első indításkor valóban kissé fakó volt a kép. Gamma -50, fény és kontraszt valami 60-70 környéke és így már nem vakít és elég mélyek a színek (számomra). Persze azt ne felejtsük el, hogy én egy domború képcsöves 17-es CRT-ről váltottam, ami már megvételkor sem volt egy csúcstechnika (mostanra már a fókusza sem stimmel, életlenek a betűk), szal lehet csak ezért tűnik nekem az új monitor sokkal faszábbnak (geometria, képméret, élesség, sík képfelület). És sokkal élethűbbek rajta a játékok (természetesen DVI-vel használom).
Persze alul bevilágít csöppet, a fekete gagyibb monitorokhoz képest jó, bár sötétszürke az a fekete inkább (oldalról még kis világosodik a fekete háttér), dehát TN panel, ez van. Mindennapos átlagos használatba viszont sokkal jobb nézni mint egy CRT-t. A színhelyesség számomra meg csak a fényképek esetén releváns, mivel ott van mihez viszonyítani (valóság).
Inkább vettem egy LCD-t, mint a Vateráról rendeljek egy ismeretlentől valami dögnehéz CRT-t, amitől nem férek, zabálja az áramot, stb. Persze mindenki azt néz amit akar (pl. TV-ben még mindig jobb a CRT, de csak azért mert a jó öreg PAL szabvány/felbontás szerint jönnek az adások).
A gagyibb TFT-ket viszont tényleg kerülni kell (pl. nagybátyámék Fujitsu-Siemense meg sem közelíti az én LG-met, persze amíg az enyém nem volt meg, amég annak is egész jó képet tulajdonítottam).

[ Szerkesztve ]

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#546) Tóbias

Tóbias
(újonc)

Sziasztok mi a véleményetek az LG M227WD-PZ monitorról?

Asus P5K premium, Q6600, 4 Gb Geil ULtra, EVGA 8800 GTS 512

(#547) attiati válasza Ari18 (#543) üzenetére

attiati
(őstag)

Jó kis monitor, nekem kistesója van.
Igazából én színekben számítottam rosszabbra, de élénkek rajta a színek.
Éles a kép.
Betekintési szög alulról, felülről feledhető, de többi tn-en is.

(#548) Berz

Berz
(újonc)

Nekem is LG W2452-es monitorom van. Azonban tapasztaltam egy érdekes problémát. Teljesen véletlenszerűen egyszerű netes böngészés vagy bármilyen alkalmazás mellett néha fogja magát és elmegy a kép, tök fekete lesz kb 1 mp-re és utána visszajön. Van hogy órákig nem tapasztalom újra de van, hogy 1 órában 2szer is.

Van valakinek ötlete mitől lehet?

(#549) R1200GS

R1200GS
(fanatikus tag)

Rendeltem egy W2284F-PF monitort. Felhívtam az üzletet, és érdeklődtem hogy kapok e mellé DVI kábelt. Állításuk szerint 99%-ban nem szoktak hozzá adni. A termék leírásnál opcionális van feltüntetve. Akinek ilyen monitora van kapott hozzá? Ha külön kell rendelnem milyet vegyek? Pl. ez jó lenne?

(#550) Zoluska

Zoluska
(lelkes újonc)

Vettem egy W2600HP-BF-et, és érdekes dolgot tapasztaltam. Ha DVD-t, vagy nagyobb felbontású filmet nézek, enyhén átlós, halvány, fehér vonalak szaladgálnak a képernyőn. Játéknál ugyanez. A képernyő D-subbal van csatlakoztatva, mert egyelőre régi a video kártyám. 1920x1200 van beállítva. Az analóg jel lehet a gond, vagy a videokártya, vagy a monitor? Van valakinek tippje?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.