Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok

(#351) koxminator válasza old_artist (#350) üzenetére

koxminator
(fanatikus tag)

Köszi! Igen, mindenképpen a FullHD a nyerő :)

rendelésre nagykerből 2-3 hétre mondják az LG-ket. Akkor tényleg inkább a 26"-os, mert az kvázi új modell. A HP dolgokról nincs túl jó véleményem, monitorjaiból is eddig csak az irodai típusokhoz volt szerencsém. Tudom, ez azért másabb az ára és a paraméterei alapján is, de maradnék az LG-nél, abból sokmindenem volt már az évek alatt, és no problemo.
Másrészt azért amennyibe még nagyker szinten is kerül a HP, még nekem is sok, kb. 25-tel olcsóbban kijövök az LG-ből.

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#352) old_artist válasza koxminator (#351) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

OK!
Csak alternatív megoldásként ajánlottam, mivel (kalibrálási tapasztalataim, és mivel rendelkezek ezzel a HP-vel) csak kitűnőket tudnék felsorolni ezzel a H-IPS panellal megáldott kijelzővel kapcsolatban, sőt belépő színtű professzionális monitornak tartom! :K

A 26"-os LG-ről, ha megveszed, szívesen várnék egy kis értékelést - majd! :F

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#353) Fricc

Fricc
(tag)

Megvettem az LG 1952TQ-PF monitort, elsőre sokkal jobban tetszik mint a régi kis crt :) Viszont segítséget szeretnék kérni egy két dologgal kapcsolatban: ha megadom az driver vezérlőpultban hogy 1440:900-ban márpedig használjon 75-hz-t akkor azt a monitor megjeleníti, de úgy, hogy a kép szélén túl lóg a kép. Magyarul a tálca végén az időt meg a kis ikonokat nem látni, csak ha odahúzod a kép szélére az egeret akkor elkezdi eltolni arra a kiépernyőt balról jobbra, és akkor meg a start menüt nem lehet majd látni. olyan mintha a felbontás még szélesebbé változna és "nem fér rá a kép a monitorra". Ekkor viszont ha megnézem a menüben valóban 75hz-re kapcsol a monitor, csak ezt a nyújtást miért csinálja!?-érthetetlen. Valaki aki tudja hogy miért van ez pls segítsen fontos lenne! - Köszi!! :R
Másik: dinamikus kotrasztot hogyan tudom egyszerűen ellenőrizni hogy ki van-e kapcsolva?

(#354) desyron válasza regger (#346) üzenetére

desyron
(újonc)

Helló!

Hasonló beállításokat nyomogattam én is össze, a változás:
Piros: 50
Zöld: 47
Kék: 18

Fényerő: 50
Kontraszt: 52

Így nekem egész jól kijönnek a barna-szürke színek is, bár lehet, hogy kicsit sötétnek fogod találni ezt a beállítást. Nekem magasabb fényerőn/kontraszton kisüti a szemem, nagyon megszoktam a régi monitort :) Majd idővel felveszem.. :)

Üdv

(#355) kutyman

kutyman
(fanatikus tag)

Kedves "Öreg Művészem" !
Tudnál nek-em, -ünk segíteni a dinamikus kontraszt ügyében ?

(#356) k_laci válasza Trak (#345) üzenetére

k_laci
(tag)
LOGOUT blog

ugyanez, mint neki, csak L204WT, és 1680x1050-ben. Nameg 60 Hz

(#357) regger válasza desyron (#354) üzenetére

regger
(senior tag)

Köszi, hogy megosztottad, ez valóban barnább beállítás. kettőnk színbeállítása között nem sok különbség van, valahol a kettő között lesz az igazság. Nem adom fel, próbálkozom... :)

[ Szerkesztve ]

(#358) old_artist válasza kutyman (#355) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Elindítottam egy mailt az LG-nek, kíváncsian várom majd a válaszukat!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#359) Trak válasza old_artist (#358) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A hivatalos supportra, vagy vlami konkrét embernek?

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#360) old_artist válasza Trak (#359) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Kaptam egy mailt az egyik ismerőstől, akit ajánlott!
Te esetleg tudnál segíteni?

(#361) Fricc

Fricc
(tag)

Én is írtam nekik a 60Hz-s probléma miatt (75Hz-n elnyújtja a képet), remélem tudnak rá mondani valamit, nem csak azt hogy telepísd újra a driverét meg a windózt :D
Ha valaki addig is tud segíteni, ne tartsa magában elvileg ez a prohardver itt mindent tudnak nem? :D

(#362) regger válasza desyron (#354) üzenetére

regger
(senior tag)

Azt hiszem ennél jobbat nem tudok összeállítani, ha később szerepel egy tesztben a 2242 sorozat profilokkal, akkor azt még kipróbálom.
Fényerő: 30-100 (internetezésre elég 30, játékra-grafikára 80-100)
Kontraszt: 66
Piros:50
Zöld:50
Kék:20
Továbbra is kontrasztot tartom a legfontosabbnak. Nálam 65 előtt nincsenek élénk színek, ezután felélednek és szebb tónusokat kapok, így kaptam meg azokat a barnákat, amiket eredetileg szerettem volna.

(#363) cl.aci

cl.aci
(tag)

Sziasztok.
Kis segítséget kérnék melyik monitort vegyem:
W2042 T-PF vagy W2242 T-PF elméletileg csak a méretében van külömbség, a 2242 cirka 4 e Ft-tal lenne drágább. A + 2" megér enyit, (tudom hülye kérdés), most egy 17" CRT-m van. Tulajdonosoktól kérdezném milyen tapasztalatuk van a monitorral, szinprofilt valahol lehet letölteni?
Köszi a válaszokat előre is.

mod: Estleg 45 e Ft-ig valamilyen más javaslstot is elfogadnák.

[ Szerkesztve ]

(#364) Fricc

Fricc
(tag)

Választoltak az LG-től, ami kimerült abban hogy vigye szervízbe a monitort...
Felhívtam a szervízt, ahol azt mondták hogy a TFT-k csak 60Hz-t tudnak :D
Addig jutottam, hogy elismerte a végén, hogy ennek valóban tudnia kell a 75Hz-t, viszont azt mondta azért torzul el a kép, mert nem 1440:900-ban megy a monitor. Mondom DE! Ezen is túljutottunk, de megoldás nem született. Másnak akinek Samsung monitorja van tudja rendesen használni 1440:900-ban? Egyszerűen érthetelen, hogy beígérik azt, hogy ezt tudja, és nem lehet megtalálni azokat az embereket akik meg tudják mondani hogy miért nem tudja, emiatt vigyem el szervízbe? Kell CS.1.6 ban a 75Hz, más is annyin használja a TFT-t. Ja, mondanom sem kell, nem tudták megmondani a szervízben hogy hogyan lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot, mert szerintem nálam megy hiába használom user paraméterekkel... Erről a monitorról (1952TQ-PF) csak jókat tudok mondani kivitelezés, dizájn, és képminőség szempontjából, viszont ugyanezt az LG supportjáról, szoftvereiről, és hozzáállásáról már messze nem mondható el... :W

(#365) k_laci válasza k_laci (#356) üzenetére

k_laci
(tag)
LOGOUT blog

A tipikus ' Nem láttam a fától az erdőt ' esete forgott fenn :D

átdugtam a kábelt DVI helyett D-Subra, és pöpecül megy 1680x1050-ben, minden pöpecül be van állítva :R

(#366) Myers válasza old_artist (#326) üzenetére

Myers
(senior tag)

Hi!

Ma szóltak az LG-től, hogy cserélik a monitort. 3hét alatt csak rájöttek. :)
Elmentem hozzájuk, mert azt hittem, hogy ott vár rám a friss, meleg, ropogós monitor, de csak egy cserepapírt adtak, amivel el kell mennem a boltba, ahol vettem.

Legkorábban jövő hétre lesz belőle valami. :(

http://www.muszaj.hu/

(#367) Trak válasza old_artist (#360) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha ennyire fontos a probléma, akkor ha lesz időm a köv napokban, akkor megkérdezem.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#368) Fricc válasza Trak (#367) üzenetére

Fricc
(tag)

Azt nagggyon naGGYYon megköszönnénk...
További nyomozásom eredménye: állítólag DVI -on keresztül nem tudja a monitor a 75Hz-t csak D-subon. Ezt fogadjam el így, és használjam D-Sub analog a DVI-D -s monitoromat, amire azért költöttem többet hogy legyen rajta DVI ne csak D-Sub... (vagy van esélyem arra hogy DVI-on használhassam 75Hz-n ?)

(#369) old_artist válasza Myers (#366) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az már egy jó hír, bár erre miért csak most jöttek rá ... :F
A csere-készüléket jól nézd át - mivel megteheted, s csak akkor vedd át, ha mindent rendben találsz - pixel, zúgás, stb. figyelembevételével! :K

(#370) old_artist válasza Trak (#367) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Még nem kaptam választ, s ha tudnád, akkor kérlek Te is segítsd a topikot és topikos társakat - ha teheted!
A 75Hz DVI használat és a dinamikus kontraszt kikapcsolásának a lehetősége az aggasztó, amire várnánk egy megnyugtató választ! :R

(#371) kutyman válasza old_artist (#370) üzenetére

kutyman
(fanatikus tag)

A monitor használati utasításának utolsó oldalain (ahol a monitor paraméterei vannak)
világosan le van írva hogy a monitor dvi-csatlakozón csak 60 Hz-en üzemel.
Szerintem egy tft monitor 60 Hz-en tökéletesen működik, észre se venni a különbséget
60 - ill.75 Hz között.

(#372) Trak válasza old_artist (#370) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Régen válaszoltam az itteni monitoros kérdésekre, főleg az LG-sekre, de sajnos azóta munkám változása és egyéb dolgok miatt sincs időm és kedvem sem fórumozni.
De azért néha próbálok benézni.

(#373) Trak válasza Fricc (#368) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha ez az egyik problémás kérdés, akkor ezt gyorsan megoldjuk:
Ahogy írták is Neked, a monitorok DVI-on, HDMI-n keresztül, tehát digitális jeltovábbításkor nem tudnak 75Hz-et, csakis 60-at.
75Hz-en csak D-SUB-on fog menni.

Ha Te mindenképpen csak 75Hz-en szeretnéd használni, akkor feleslegesen vettél DVI-os monitort...
De miért is kell Neked a 75Hz?

(#374) Rebell

Rebell
(senior tag)

Szevasztok.
Van itt vki hozzáértő GURU?
Szeretnék venni vmi jó kis Monitort max 75 ezerig.
Az se baj ha Full HD!! ;] 22 vagy 24 coll-t.
Tudnátok valami jó kis monitort ajánlani?
Thx

Gigabyte GA-G31M-S2L Q9400 Core 2 Quad 3,2Ghz; Gigabyte GTX460 OC-1GB; 4GB DDR2 Ram, WIN7 Ult 64bit; Samsung T220 HD (1680x1050)

(#375) Gorneck23

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Már a második W2234S BN moncsi van nálam...6+1 profillal rendelkezik...de ezekből 3 használhatatlan...méghozzá a night 3 tagja...amint a fényerősség elmozdul 100ról a monitor sercegő/búgó hangot ad ki...
Ez természetes? Vagy 2ből 2 monitor is rossz?! Esetleg a VGA-m hibája?! Gair cserélik?

(#376) old_artist válasza Gorneck23 (#375) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Próbáld ki egy másik gépen, egy másik VGA-val, s ha akkor is "serceg/búg/zúg", akkor vidd vissza (ha még a 3 napban vagy), vagy szervízbe, és utána már csak személyes átvétellel vedd át (extrém ellenőrzéssel) a monitort - minden képpen!

(#377) Gorneck23 válasza old_artist (#376) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ki lett...csinálja...ez is és az előd is...személyes átvétel volt mind2 esetben...szóval a monitor ki lett próbálva mielőtt elhoztam...1-2 órát második esetben sem vártam így otthon jött ki csak...

A 3 napba benne vagyok...

Akkor ez ismét garos gond?

(#378) Fricc válasza Trak (#373) üzenetére

Fricc
(tag)

Trak:

Amiatt lenne jó, hogy nagyobb legyen az fps. TFT-nél a vsync számít, vagy mivel ott egyszerre frissül az összes képpont felesleges?

Gorneck23:
Sztem próbálj ki még1et, ha a 3napban benne vagy, akkor elég ha annyit mondasz, nem tetszik hogy a múltkor bal kézzel fogtad meg először, az újat majd jobbkézzel fogod :D

(#379) Gorneck23 válasza Fricc (#378) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Csak ez eléggé hülyén hangzik, hogy a 3dik lesz a jó, ha jó lesz...aszhem nálam bevált Acer (V223WB) moncsit hozatok...

(#380) old_artist válasza Gorneck23 (#377) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mindenképpen cseréltesd le, mert ez nem természetes, pláne, ha még belefér a 3 napba! :K

(#381) Gorneck23 válasza old_artist (#380) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Belefér, mert ez a 3dik nap és szóltam, hogy nem ok...haverom a boltos Ő simán belement egy harmadik cserébe a főnöke már nehezebben...az más kérdés, hogy addig nálam lesz míg nem érkezik meg a másik...

Ha az LG feliratnál nyomom a moncsi keretét, akkor kussba van a monitor...ez szerelési hiba...
Monitor ki be kapcs és gép bootkor...hangos sercegés búgás...ezt zenével is nehéz elnyomni...aztán 5-10 másodperc és szépen elhalkul, de még mindig hallani finoman...de nagyon finoman, hogy búg...
Persze mindezt a night profilokkal csak...vagyis mikor nem 100 a fényerő...

Még mindig csere igaz? Az az Acer jó lesz? Mert árban ezt tudják hozni nekem...uilyen már nem kell több...

[ Szerkesztve ]

(#382) old_artist válasza Gorneck23 (#381) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tulajdonképpen minden TN-es monitornál sajnos egyre gyakoribbak ezek a "búgó/zúgó/sercegő" hibák, ezért meg nem tudom mondani, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, ez csak szinte a szerencsén múlik, s lehet, hogy az Acerral is igy fogsz járni, nem tudni! :F
Viszont, ha ismerősöd a boltos, akkor szvsz átvétel előtt jó lenne legalább 1 órai használat mellett, extrém körülményekkel tesztelgetni a leendő monitort, és csak tökéletes működés után hoznám el! :K

(#383) Gorneck23 válasza old_artist (#382) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kipróbáljuk...

Köszönöm a segítséget...

(#384) Kissjeno válasza Fricc (#378) üzenetére

Kissjeno
(tag)

75 Hz-nél is csak 75 lesz az FPS-ed bekapcsolt vsync mellett az a 15 plusz fps meg szerintem mindegy. A multis jatekoknal meg legalabb kell a 125 fps a lovesekhez ezt meg ugyiscsak akkor tudja ha a vsync ki van kapcsolva. A monitorodnál a dinamikus kontraszt csak movie üzemódban van bekapcsolva győződj meg róla de nem sok értelme van neki.

(#385) Fricc

Fricc
(tag)

Köszi Jenő! :)

(#386) berpapa

berpapa
(újonc)

Sziasztok!

A család úgy döntött, hogy lecseréli a jó öreg CRT-t és beruház egy TFT monitorra. Túl nagy keret nem volt, ezért egy LG W2242T-SF-re esett a választás. Egy hazai tesztben jó középkategóriás monitorként mutatták be, különösebb hibák nélkül.
Túl nagy tapasztalatom nincs ilyen monitorok terén, ezért lehet, hogy amatőr kérdésem lesz. Ha fehér hátteret nézek - mondjuk internetezésnél - a képernyő két széle sokkal sötétebb, mint a közepe. Ez abban nyilvánul meg, hogy kissé pirosas-rózsaszínes lesz a fehér háttér. Kb 20-20%-ban a képernyő két szélén látszik. Mondták a boltban, hogy homogén sosem lesz, de jobbra számítottam. Esetleg a panel hibás, vagy ez természetes egy olcsóbb modellnél? Egyelőre eléggé zavar, hogy más színeket látok középen, mint a széleken. Nagyon köszönném ha tudnátok segíteni.

(#387) adam101

adam101
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most szeretnék venni egy új monitort és [link] erre esett a választásom, 38ezerért találtam, de mielőtt megveszem szeretném megkérdezni hogy ez mennyire számít jónak? DVI hiánya nagy probléma? Ha igen, tudnátok mondani hasonlót DVI-vel? És a játékokkal hogy áll? ;)

(#388) barko

barko
(lelkes újonc)

Pénteken én is vettem egy W1942T-t (Samu 765MB helyett, a 2,5 éves fiamnak karácsonyra, nehogy elrontsa a szemét :) ). Eddig elégedett vagyok vele, bár elszöszmötöltem vele amíg be tudtam állítani. Sajnos a gyári CD-je hibás, drivert elég nehezen találtam, de nem is érte meg a fáradságot. A fekete egész jó, kis bevilágítás, inkább a fehér ami nem teljesen egyforma mindenhol, de nem vészes. Először nagyon vakított. levettem a fényerőt, de úgy sem lett a legjobb, már nem vakított, de volt olyan oldal, ahol emlékezetem szerint szürke volt az alap, de nekem inkább rózsaszínként jelent meg. Most a fényerő 65, kontraszt 50 gamma -50. Nekem így kb jó(talán egy picit néha sötét). De a fényképeim nézve jó színeket jelenít meg. Eddig jó vételnek tűnik (tudom a 22-es jobb vétel, de nem akartam akkorát).Ja pixelhiba eddig nincs.

[ Szerkesztve ]

(#389) Gorneck23 válasza adam101 (#387) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem egyáltalán nem nagy gond, hogy nincs rajta dvi...barátomnak 2szer ennyibe fájó dvi-os moncsija van és nem igazán van köztük különmbség....

Viszont nálam a második ilyen xarik be 2 napon belül...fentebb olvashatsz róla...amúgy nagyon szép a képe mind játék mind film alatt...

(#390) old_artist válasza adam101 (#387) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A DVI előnye, hogy a VGA mivel digitális jeleket bocsát ki, a monitor pedig digitális jeleket fogad, ezért a legjobb megoldás, ha.a közvetlen átvitel csak a DVI kábellel/csatlakozón keresztül történjen. Míg egy hagyományos (analóg) D-sub csatlakozón keresztül viszont a digitális jelet analóggá alakítja, az analóg jel a monitornál visszaalakul digitálissá, s ez a már 2x-es oda-visszaalakítás óhatatlanul is veszteséget okoz!
A DVI tulajdonképpen kiiktatja az analógra való át- illetve visszaalakítási eljárást.
A DVI-n keresztül hasznát jelátvitellel közvetlenül és minden veszteség nélkül továbbítja a digitális jelet, amivel pontosabb kép-geometriát, szebb képet és a betűk jobb él-simítását élvezheted!

(#391) adam101

adam101
(kvázi-tag)

Köszönöm a segítséget, alszom rá még egyet, aztán meglátom mi lesz. :)

(#392) berpapa

berpapa
(újonc)

Srácok tudnátok erre egy rövid választ? (#386) Bonyolult errefelé a gariztatás és benne lennék még a 3 napba, ha esetleg ez hibajelenség. Köszönöm.

(#393) Trak válasza berpapa (#392) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Hát, szemből nézve nem szabadna ilyennek lennie...
Hívd fel a boltot telefonon, mond meg, hogy vissza szeretnéd vinni.
A gariztatás boltonként változó, ha korrekt a bolt, akkor nem szokott gond lenni.

(#394) berpapa válasza Trak (#393) üzenetére

berpapa
(újonc)

Most töltöttem fel róla egy igen rossz minőségű képet, de a lényeg látszik. Barnás-pirosas elszineződés a széleken, szemből nézve. Csak telefonon beszélve a bolttal, szerintük az enyhe elszineződés természetes!
kép

[ Szerkesztve ]

(#395) Kapitány85

Kapitány85
(újonc)

Sziasztok! Monitort szeretnék venni, 19"-osat és ha nem muszáj akkor nem wide-ot. ezt néztem ki magamnak: LG L1953TR-SF
Ha valakinek van vele tapasztalata vagy esetleg mást ajánlana ne fogja vissza magát! köszi!

(#396) kutyman válasza berpapa (#394) üzenetére

kutyman
(fanatikus tag)

Szia !
Nekem egy Benq monitornál volt olyan problémám, hogy
alulról - fölfelé nagyon sötédett. A vásárlástól számított
második napon visszavittem, szó nélkül visszavették,
csak ott kellett levásárolnom a régi árát. Gondolom egy kis
rábeszéléssel a pénzt is visszaadták volna, na de úgyis kellett egy új monitor,
amit két nap múlva átvettem és azóta is tökéletes.
Azért nem árt egy kis határozottság : hivatkozni a tartós fogyasztási cikk(ek),
azaz az általad vásárolt monitor 3 munkanapon / interneten rendelt esetén 8 munkanap / belüli, indoklás nélküli visszavételére.
Nagyon sok üzlet próbálkozik elhajtani a vásárlókat, de csak keményen.

(#397) desyron válasza berpapa (#394) üzenetére

desyron
(újonc)

Hello!

Nekem is ilyen monitorom van és nálam nincs semmilyen elszíneződés 2 oldalt! Sztem a legjobban akkor jársz, ha visszaviszed és helyben tesztelteted, ill. összehasonlíttatod egy másikkal. Ha a másik monitoron nem látni ilyen hibát, akkor szó nélkül ki kell, hogy cseréljék..

(#398) berpapa

berpapa
(újonc)

Köszönöm a válaszokat, holnap viszem vissza.

(#399) koxminator

koxminator
(fanatikus tag)

na meglett az új monitorom, LG W2452V-PF. Pixelhibamentes (eddig, kopp-kopp), persze még kalibrálni kell, de döbbenetesen jó a képe, nagyon brutálka :D

58ért sikerült megszereznem (nagyker). ennél jobbat nem találtam volna ilyen méretben, ilyen paraméterekkel

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#400) old_artist válasza koxminator (#399) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Remélem nem lesz vele különösebb gondod, tesztelgesd keményen a 3 nap alatt!
... és a 970P-dhez képest milyen?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  LG monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.