Sziasztok,
tegnap (végre) átvettem a megrendelt W2242T monitort, és a következők a tapasztalataim:
(Korábban egy Viewsonic VX1945WM monitorom volt, úgyhogy ahhoz tudok hasonlítani):
- a fényereje nem óriási, maximumon járatom (a Viewsonic-é jóval nagyobb, azt csak 60-70 százalékon nyomattam)
- a kontrasztja elég jó (bár DVI kábelen próbáltam eddig csak)
- a filmnézés egy kicsit jobban nézett ki rajta, mint a régi Viewsonic-omon
- a betekintési szögei is egy árnyalattal jobbak, mint a régi Viewsonic-omnak, bár meg kell jegyeznem, hogy csak felülről jók a betekintési szögei, és hogyha egy kicsit is vízszintesnél lejjebbről nézzük a monitort, már megindul a sötétedés)
- a natívtól eltérő felbontásokban kevésbé elmosódott képet adott, mint a régi Viewsonic-om, de azért nyilván messze nem olyan jót, mint natívban
Egy kép az LG W2242T -ről:

Amit még tudni kell a moncsiról: az OSD-jében az általános (brightness, contrast, színek egyenkénti állítása) funkciók érhetők el (DVI mellett a Clock és a Fine nem állítható, a Sharpness viszont igen).
A gombjai lehetnének masszívabbak is, eléggé óvni kell majd őket. A talapzata könnyű műanyag, de azért csak nem fog felborulni. Dönthetőséget még nem próbáltam, de látszik rajta, hogy lehet kicsit előre-hátra dönteni. Forgathatóság vagy magasságállítás nincs. DVI kábel meg D-Sub is volt a dobozában, meg egy CD, amit még nem néztem.
Van egy "4:3 in wide" gomb is a menü gombokon túl, ezzel elérhető, hogy legalább vízszintesen ne húzza szét a 4:3-as felbontásokat (függőlegesen továbbra is teljesen kitöltötte a képet)
Szóval nem egy extra monitor, de ennyi pénzért (bruttó 43800.-) 22 inch-esből egy középkategóriát (vagy alsó-közép?) kapunk (ami remélem azért legalább a garancia időig (3 év) működni is fog).
Egy furcsaságot tapasztaltam, ami (nagyon) nem tetszett:
- a gép bekapcsolásakor (windows xp-t használok) amíg DOS-os felületen vagyunk, addig nem kapcsol be a képernyő (valami olyasmit ír ki, hogy "No signal - sleep mode"), hanem csak akkor "éled fel", amikor már a Windows grafikus felülete jelenik meg.
Ez azért gáz, mert nem tudok se a BIOS-ba bejutni, se a DOS-os menüben csinálni valamit, és feltehetőleg DOS-ozni se tudnék.
Szerintetek mi lehet az oka ennek a hibának? (túl gyenge a DOS-os jel?, vagy egyszerűen szar az érzékelője a monitornak?) Illetve hasonló monitor tulajok is tapasztalták ezt (szóval típushiba)? És hogy lehetne megoldani a hibát? (esetleg próbáljam D-Sub kábellel?, esetleg egy másik DVI kábellel?, esetleg más videókártyával?)
Azért (is) kérdezem ezeket, mert még a 3 napos cseregari időn belül vagyok, és ha ez a monitor hibája, akkor lehet, hogy megfontolom a visszavitelét.
A válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük." (Máté evangéliuma 7:12) Viselkedj így a hardvereiddel/szoftvereiddel is, és talán kevesebb számítógépes problémád lesz.