Megjelent a 116-os firmware:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=16
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
levike33
(újonc)

Met
(őstag)
Mit javítottak?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

headhunter
(senior tag)
Aki feltette tapasztalatokat, várjuk.Miben más a 116-os?(lemez tipus támogatás,stb.)

arpeen2
(senior tag)
Mondjuk azt látni kell hogy ez nem hivatalos fw. Tehát nemfeltétlenül támogat új médiákat és javít írást/olvasást.

takos
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nem tudjátok mi a termék aktuális ára?
Nekem 9000 forintért ajánlották garancia és papírok nélkül.
Szerintetek megéri?
Üdv!
A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB

arpeen2
(senior tag)
Ha nem akarsz magadnak rosszat inkább mást veszel. Főleg hogy nincs garancia. Ezeknek a 70%-a besz@rik a szervíz szerint. Pl az enyém sem tartozott a másik 30%-hoz. Az okos ember a más kárán tanul.

headhunter
(senior tag)
Megismétlem a kérdésem, mivel nem jött még válasz.
Aki feltette tapasztalatokat, várjuk.Miben más a 116-os?(lemez tipus támogatás,stb.)
A 116 Firmware jól müködik, vagy jobb megmaradni a 115-2-nél?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv.: headhunter
[Szerkesztve]

JeLo
(újonc)
Üdv mindenkinek!
Vettem egy GSA-4163 B OEM DVD írót, de semmi infót nem találok, kivéve, hogy miket ír, de ez lényegtelen. Valakinek van tapasztalata, hogy milyen és milyen szoftver a legjobb hozzá és milyen lemezekkel kell vigyázni?
Köszi
Az elefántok legyenek veletek

arpeen2
(senior tag)
Keresd meg a 4163B topicot.

Zotya84
(tag)
Én a 116ost használom, és jól megy (bár én csak tdk-ra írok véle). hogy tud-e újdonságokat ezen okból nem tudom, de stabilan megy vele az írás - mint eddig mindig.
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

ladiszka3
(újonc)
Model:GSA-4120B
Ver:A115
Improvement Point
Improvement of Write Strategy for DVD Media
=> DVD-R: RITEK 8X, MUST 8X, DAXON 8x, INFODISC 8x, KIC 8x
=> DVD+R: OPTODISC 8x, PRODISC 8x, NANYA 8x, IMC 8x, CMC 8x, PRODISC 8x, MCC 12x
=> DVD-RW: PRODISC 4x, CMC 4x, RITEK 4x
=> DVD+RW: MBIPG 4x, DAXON 4x
Improvement of DVD+R 12x & DVD+R DL write quality
Improvement of DVDˇľRW rewriting ability
Az A116-os firmware-t az LG honlapján én nem találtam!
[Szerkesztve]

headhunter
(senior tag)
Innen Letölthető a 116-os firmware:
Bővebben: link
A DVD olvasó firmware-jét kell-e frissíteni?
Nekem sehogy sem jön össze az olvasó LG GDR 8162B frissítése. A0015-ös van és fel lehetne tenni a 00.33-t.
Üdv.. headhunter
[Szerkesztve]

tboy120
(újonc)
Sziasztok! Vettem egy rakat Sony DVD-R-t az egyik multinál. Azonban nem tudok rá írni semmit, amikor berakom a celofnából éppen csak kivett lemezt, azt írja ki, hogy üres, de nem lehet rá írni. A lemez 8x sebességű, de a Nero szerint 1x, vagy 2x lenne, ha tudnék rá írni. Tapasztalt valaki hasonlót? A115-ös firmware van fent, Kipróbáljam a 116-ost?

kodani
(tag)
Ha visszaraknád a régi A111-es firmware-t és felraknál egy új Nero-t lehet, hogy elcsodálkoznál az eredményen (pozitív értelemben).
Milyen firmware van fönt? Nekem az A102-es gyári firmwareval csak 2 és 4 szeres sebességet ajánl fel. Természetesen ugyanaz a lemez.
Feltettem az A115-ös firmwaret az A102-esre, és a 6.6.0.13-as Nerot. Még mindig 2, és 4 szeresen hajlandó megírni.
Verbatim-R 16X-an írható, elvileg. Nekem elég lenne a 12x is, de nem tudja. A kérdés továbbra is, miért?
Ha lemez helyes felismerését nem akadályozza semmi (Alcohol, CloneCD programok rendszerkomponensei pl. bekavarhatnak), akkor elképzelhető, hogy egész egyszerűen a legújabb firmware sem tartalmaz 4x-esnél gyorsabb írási stratégiához adatokat ehhez a lemezhez. Tekintve, hogy a 16x-os DVD-R lemezek elég újak, és az LG firmware fejlesztése igen lassúcska, ez könnyen előfordulhat.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Rendszerkomponensek? levike33 844. válasza az, ami ezt az egész kérdést felvetette bennem, ugyanis Neki sikerült 12x-en megírni, nekem nem. Talán nem az LG-vel van a baj, viszont akkor mit kell néznem? Hozzáteszem, Neroban néztem meg az írási sebességet, hogy egy lépéssel a kiírás előtt a kiválasztandó sebességeknél csak 2x, és 4x volt választható. Alcohol 120% is fenn van, abban még nem néztem. Hol járjak utána ezeknek a rendszerkomponenseknek?
MOD: Az Alcohol is 2-4x-en engedi.
[Szerkesztve]

headhunter
(senior tag)
Itt található információ a 16x lemezekről az LG GSA-4120 max. 4x-en tudja írni 115 firmware-rel.A verbatim lemezed média kódja nem szerepel benne a listában, de szerintem 4x-esnél gyorsabb írási stratégiához adatokat, ehhez a lemezhez a legújabb firmware sem tartalmaz (116).A média kód szerintem ez lehet: MCC.....004
Kompatibilitási lista DVD+R: Bővebben: link
Médiakód infó: Bővebben: link
[Szerkesztve]

headhunter
(senior tag)
A DVD+R-es lemezekből szerintem elég a 8x-an írhatót venni. A 4120-as 12-x-en gond nélkül írja az ilyen média kóddal készült lemezeket!
Platinum 8x DVD+R RICOHJPNR02 kb.: 100-120ft/db (hengeres)
Fujifilm 8x DVD+R RICOHJPNR02 kb.: 250-330 ft/db (tokos)
Verbatim (DataLifePlus) 8x DVD+R MCC.....003 kb.: 100-120 ft (hengeres)
[Szerkesztve]

blade44
(lelkes újonc)
hi! van valakinet tapasztalata ridisc +16x-os lemezzel (ATIP CODE: CMC MAG-M01-00) kapcsolatban?
konkrétan irja-e 12x?
Köszönöm válaszod, csak az én lemezem mínuszos. Eddig én is Platinum+ 8x-ra írtam, csak nem szerettem volna, ha elvesznek az adataim, ezért upgradeltem, gondolván, a 16x-os mégiscsak jobb minőségű, mint bármelyik 8x-os.
A DVD lemez közepe szélén ez van:
MAP639JAO3161547 2
Egy szinttel a széle felé, ahol még épp nem az adathordozó réteg van, ez áll:
ZD3148-DVR-J47C1
Ez utóbbi már hologramos színű.
Szóval nem értek az ilyen médiakódokhoz, azt viszont tudom, hogy semmiféle MMC...004 sorozat nincs rányomtatva, illetve ha rajta van, akkor azt milyen programmal lehet megnézni, nem tudom.
Bővebben: link Ilyet találtam róla, csak nem igazán tudok angolul. (Furcsa, hogy decemberben már létezett.)
Na hát akkor első dolgod az legyen, hogy az Alcohol programot (és minden más CD/DVD-író programot, kivéve a legújabb Nerot) uninstallálj a gépedről. Ha Nforce lapkakészletes alaplapod van, akkor a IDE/ATA driver is be tud kavarni, azt használd, amit az XP magátó feltenne.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Más lemezeknél felajánlja a 4x-esnél nagyobb írási sebességet?

headhunter
(senior tag)
Én ezt találtam a Verbatim-ról:
A 4120-as író a 16X-os lemezeket nem tudja írni a mostani firmware-rel, szerintem.
Médiakód ''néző'' :
DVDINFOPRO
DVD idendifier

headhunter
(senior tag)
Szerintem ezt a lemezt sem írja az LG GSA-4120B 12x-en.Talán az új firmware ha kijön, akkor lehetséges.
Semmi baj nem volt a Platinum + 8x DVD lemezével, simán megírta 12x-en, ha a memóriabuffer nem ürült ki, azaz nem az író hibázott. Egyébként azt is 4x, vagy 8x-an írtam, hol Neroval, hol Alcohollal. Ezek után is azt tanácsolod, szedjem le az Alcoholt?
MOD: ECS K7S5A lap + 512 MB Ram van.
[Szerkesztve]
Ha más lemezeknél rendben felajánlja a 4x-esnél nagyobb sebességet, akkor nem kell a rendszereddel/programokkal variálnod, akkor sajna az a helyzet, hogy a 4120 jelenéeg még nem támogatja ezt a lemezt gyorsabb írással. Hát ez a baj LG-vel, ez a második legnagyobb tudású/legfrissebb írójuk, de már nem igazán foglalkoznak vele 
Nem jelenítődtek meg a linkek. A keresést arra a hologramos kódra én is megtettem, és a három link közül a harmadikat linkeltem, mivel szerintem az foglalkozik konkrétan a lemezemmel. Ellenben nem láttam, hogy konkrétan az LG4120b-vel előjött volna ott valakinek is a probléma.
Ezek szerint türelem. Aztán vagy lesz rózsa, vagy nem.

headhunter
(senior tag)
Minden link kiválóan megjelenítődik!
Valóban, csak valamelyik szerver/kiszolgáló volt túlterhelve. Amikor én néztem, nem jött be semmi. Köszönöm.

kew
(senior tag)
üdv!
bocs, ha már lett volna erről szó, de lusta vok végigolvasni az egész topicot
annyi lenne a kérdésem, hogy Ridisc -8x MCC 02RG20 vagy CMC MAG AE1 közül írja-e valamelyiket 8x-osan a 4120B?
köszi

Met
(őstag)
Nem az számít, hogy hányszorosan írod, hanem az, hogy utána olvasható lesz e a végeredmény. Ha sietsz vegyél jobb minőségű lemezt.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

@neo.man
(újonc)
szerintem az LG egy nagy szar, nem er semmit... Az egyik haverom vett egy Lg-t vmi OEM, egy honapig birta, aztamn vissza kellett vinni szervizbe... szerencsere nekem volt egy LG cd-romom eleg reg mar tuladtam rajta, azota utalom azt a nevet...

A szamitogep olyan eszkoz, amely a feladatokat hibauzenetekke alakitja.
Köszönjük az értelmes hozzászólást
!
Így folytatva nem leszel sokáig a PH-n...
[Szerkesztve]
Different songs for different moods.

Sanya
(PH! kedvence)
nekem is megdöglött az lg dvd íróm, és kicserélték egy másik lg dvd íróra, ami már 8x-en ír. nos, ha ez is bedöglik mondjuk októberben, akkor kapok egy 16x-eset. és képzeld, akkor én 2004 májusában vettem egy 16x-es írót 

Vangelis
(PH! kedvence)
, vannak érdekes dolgok

Smoki
(lelkes újonc)
Sztem nem sz@r, persze sokan szidják, de én kiállok mellette !
4120B tulaj vagyok !
''Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holt biztosak, az okosak meg televannak kételyekkel ''
Ne félj, majd elmúlik ez az érzés 
Én is kiálltam mellette, védtem és dícsértem. A hála nem maradt el....ma vittem vissza (szerencsére még garanciális)... Soha többet LG-t...
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Hequila
(őstag)
Én is csatlakozom hozzád, én is szerettem régen az LG-t... mostmár nem annyira... ha nem lenne sulinetes a 4120B-m, akkor már rég más gazdája lenne...
[Szerkesztve]
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

XtoRR
(kvázi-tag)
Ugyanaz a velemenyem... Nem hinnem, hogy hosszabb tavon jo valasztas egy Lg iro... Eleinte minden Ok, aztan jonnek a bajok... Ahogy beteszed a mediat, vagy csak lemez nelkul csukod be a tarcat, furcsa zajok hallhatok, meg a fej pozicionalasanal is hallhato... Ez (is) nagyon idegesito... 

És, hogy miért van annyi közlekedési baleset? Mert a ma autósai a holnap sebességével száguldanak a tegnapi utakon...

ipiapacs
(újonc)
kedves hozzáértők,
remélem nem köveztek meg, hogy ide írtam, a problémám egy lg 4163-mas dvd íróhoz kacspolódik, de nem biztos hogy a dvd íróval van a gond.
kezdődik ott, hogy ma megvettem a kicsit, hazaér, korábbi dvd-író kivesz, helyette új lg betesz, indít. nem találja a meghajtót. hardvervarázsló szintén nem találja. jól dugtam be mindent? igen. aztán kivesz, újra betesz, hátha. várom a csodát, semmi. arra gyanakodtam hogy az IDE (remélem így hívják) kábel a dugdosás alatt elromlott. ezért visszatettem a régi dvd lejátszót, azt simán látja, minden működik. most mi a következő lépés?
hozzáteszem telepítő cd-t nem kaptam mert cska zacsis OEM-et vettem.
valaki?

Tomitosz
(fanatikus tag)
Ilyenkor bujik elő a dzsámper hiba
http://gportal.hu/portal/tomitosz

reimre
(újonc)
A TTG02 kódú Ridiscet az összes FW-vel csak és csakis 4X sebességen hajlandó írni. Nektek is?

The Sinner
(újonc)
Találkoztatok már olyan esettel, hogy az író egyszer csak nem törli az újraírható DVD-t(persze Ő szerinte törlődött), nem írja az 1x írhatót és lassan olvassa be dvd lemezt.
A CD újraírás / írás , maradéktalanul müxik.
Hozzáteszem ez egy Topic-témába vágó LG 4120b, kb 15 dvd lemezt írt eddig meg.
Most úgy gondolja, hogy ennyi neki elég is volt.
A legfrissebb firmware van rajta, de próbáltam előtte 111;115-el is.
Hát előre is köszi.
Ui.: Nforce 3-as a lapom, tehát remélem nem mutálódott az(Nforce2 / IDE) hiba.
[Szerkesztve]