Szerintem olvass vissza egy kicsit a topicba...
Mindenkinek ez a problémája! Egy megoldás van egyenlőre: nem kell Aritára írni, ha nem jó a 4X-es sebesség...
Minek Neked ész? Van számítógéped!
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Szerintem olvass vissza egy kicsit a topicba...
Mindenkinek ez a problémája! Egy megoldás van egyenlőre: nem kell Aritára írni, ha nem jó a 4X-es sebesség...
Minek Neked ész? Van számítógéped!

Még valami: milyen lemezt javasoltok hozzá, amire lehet 2xen írni. mert a 2xet viszi az asztalim, de a 4xesnél már beszaggat

A Ritek G05-ös lemezekkel csinálja csak, a 04-eseket írja 2x-esen.
Tehát nem 05-ös alapanyagú lemezre kell írnod.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Ritek G05? ez mit jelent? Sorolnátok néhány ilyen lemezt? vagy hogyan ismerem meg?

Azt jelenti, hogy ritek G05-ös alapanyag, traxdata, ridata, ridisc, arita ezek mind ritek lemezek. Amit 8x-esen lehet írni azt mind 05-ös.
Érdekes dolgokat írtok, de nekem az a tapasztalatom, hogy a Ritek G05 alapú DVD-R lemezeket nem program, vagy firmware miatt rontja el...
Én próbáltam A100,A102,A111,A112 firmware-t, és Nero-t és Alcoholt, íráshoz.
A lemezek nagy részénél 3,5-4 Giga között olvashatatlan az adat, de az egész visszaolvasási görbe folyamatosan ugrál, 4x-esnél gyorsabban gyakorlatilag sosem olvas, és folyamatosan lassul az olvasás 
Mindezt úgy, hogy Verbatimmal tökéletes, DVD-RW tökéletes, Cd írás tökéletes, ezeket egyszer sem rontotta el. Szóval aki G05-re írt, az csekkolja le, én eddig két ilyen írót láttam, de ha valakinek jól megy, akkor viszem mind a kettőt vissza gariba, mert akkora nem széria hiba. Szóval, ha valakinek van kedve, please csekkolja pár G05 alapú - os lemezét
(nálam traxdatával műveli ezt)
ja, és term. csak 4x írható...
[Szerkesztve]

Csak szerényen jegyzem meg, hogy az LG GSA-4120B íróhoz adtak egy magyar nyelvő használati utasítást a mellékelt CD-n, amin a leírást AdobeAcrobat formátumban el lehet olvasni. Ennek egyik fejezete azt tartalmazza, hogy milyen lemezeket ajánlanak az íróhoz -R +R -RW +RW formátunokban! Szerintem ha már le is írtak ilyeneket, akkor lehet annak valami alapja. Talán felesleges nagyon mással próbálkozni, ahogy az egyes észrevételeket olvasom.

Persze, olyat ajánlgatnak akitől kapnak/tak pénzt.
És azt se hátrány megnézni, hogy mikor készült a leírás és akkor milyen lemezek voltak.

Oké, a biznisz az business! De talán mégsem mindegyik lemezt komálja az író! Márcsak a firmware (frissítsem, ne frissítsem) mizériából kiindulva is!

Hát, ezek szerint nem vagyok egyedül a gonddal. Ugyanez a lemez, csak nekem 100%-ot (!) rontott az író. Hivatalos 111-es firmware. Próbáltam Benq-t (made by Sony) is, ott 10-ből 4-et rontott. Princo statisztikámat inkább nem is említeném 
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
DVD+R lemezekkel van tapasztalatod?
Kezdem unni ezt a mizériát, előtte egy Philips 804 cd-íróm volt, az ugyanezt csinálta csak CD-vel,finnyás fajta volt ... Most meg úgy látszik ugyanígy jártam a DVD-íróval... /pedig előtte elolvastam itt a fórumot, de semmi negatív tapasztalat, meg tesztet is néztem vmi magyar oldalon, ott se szólták le
)
Visszacsere ilyenkor esélytelen?
(METRO)
ráadásul a G05-re még azt sem lehet mondani, h. szar minőség...
[Szerkesztve]

Nem, DVD-R. Szép piros
Én is pont ezért vagyok ideg, mert Princo/Benq nem egyminőség, de a Ritek elméletileg jó, legalábbis ezt hallottam mindenhol. Bátyám Asus írója gond nélkül viszi. Visszacsere? Nem tudom. Próba cseresznye.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

Helló!
Gondoltam kipróbálok egy DVD+R 8x lemezt, hogy a 4120 megírja-e.
Megírta 8x-an (, sőt 12x sebességet is felajánlotta). Ezt a 8x írt lemezt a finnyáskodó asztalim hiba nélkül lejáccotta. Igaz a lemez egy fuji volt. 
a traxdata dvd+r 4x lemezt is írja, igaz csak 4x-el. 
(#664) CsendPenge válasza silver-pda (#663) üzenetére

Milyen firmware van fent? Egyébként próbáltad már a Ritek G05-öst?
RITEKG05 lemezekkel nagyon sok írónak van baja, aminek meg nincs, ott érzésem szerint a megírt lemezekkel lesz gond igen rövid idő belül, mert nagyon satnyák a RITEKG05 korongok első egyharmadában a spirális nyomvezető árok torzulási mutatói. Ha külön nem készítenek fel egy írót alaposan kidolgozott írási stratégiával ezen lemezek írására (ez a gyártón múlik, de nem várható el feltétlenül, hiszen a lemezzel van a gubanc), akkor a lemezen található kalibrációs és formázási adatok alapján nem igazán lehet jól megírni ezt a lemezt. Nem véletlenül bajlódik vele sok író, mind a maximálisan elérhető írési sebességet, mind a megírt lemez minőségét tekintve.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
107-es Pioneer nálam nagyon szépen produkál(t) ilyen lemezekre, bár én inkább a +R Ritek lemezeket használtam nagyobb mennyiségben. Azok tényleg 6X sebességik jók magas minőségű íráshoz, ahogy egyszer itt valamelyik topicban mondtad. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
(#667) silver-pda válasza CsendPenge (#664) üzenetére

LG féle 104-es firmware.
ritek g05-öt nem próbáltam, mert itt a topikon panaszkodtak rá.
de lehet hogy majd megnézek egyet, majd kérek vkitől.
látom kened a témát, respect, komolyan 

Erre vártam, hogy gyere és mondjál valami okosat
Úgy gondoltam, hogy a Ritek hű marad a minőségéhez, na mindegy. Még van pár Fujim aztán átszokok a Verbatimre (MCC vagy TY alapanyagú a jobb?) vagy TDK-ra .

Hali mindenkinek!
--------------------------
Olvasgattam a hozzászólásokat. Én még mindig a régi A102 firmwaret használom ezzel vettem ugyanis az írót. A RitekG05 szériával nekem is jelentkeztek odáig a problémák hogy csak és kizárólag 4X engedi írni. De ezen túl semmi. Én főleg filmeket írok de ezeket a lemezeket még a fater orion dvd lejátszója is lejátsza így 4X en írva. Eddig bármely más olvasóba raktam az is visszaolvasta, ellenben amikor alkohol 120%-al írtam meg egy ilyen lemez azt még maga az író sem volt hajlandó visszaolvasni Neroval ugyanaz az image file kiírva tökéletesen visszaolvasható. Bármivel.
--------------------------
Bye Mindenkinek!
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)
na, akkor felrakom az a102-t én is, van még tesztelnivaló dvd úgyis 

A Platinum DVD+R 8X-ost, azt 12X-esen hibátlanul irja (A112-firmwarel), és eddig minden lejátszotta, sztem felejtsük el a G05-öt, mert kb. 20ft a különbség.
It isn't expression

4.7G dvd lemezem van a 6.6.0.1 neroval irok, de sajnos a dvd capacitassomat csak 4999 g latja.nem engedj tob mit 4999 g at irjak a dvd lemez re.
miert? megoldas? 

Mivan?
4.7 gigás lemezre csak 4.999 gigát enged írni? Az nem tünt fel, hogy a 4.9 több mint a lemez névleges kapacitása? (4.7)
Vagy kevés? Mennyit akarsz?
A 4.7-esnek jelölt írható DVD lemezek kapacitása
~ 4 700 000 000 bájt, azaz ~ 4489 megabájt.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Sziasztok!DVd írót akarok enni és sztem a napja holnap lesz 
Ez az LG ami itt van mostanában kb. mennyibe kerül??Régen sok rosszatlehetett hallani az LGről!Most megéri ilyet venni?

LG kb. 15-20k attól függ hol veszed. G05-ös lemezre 4x-esen tud csak írni se több se kevesebb. A többivel nincs gondja. Vehetsz még Pioneert vagy NEC-t, róluk is jókat hallani. Nekem volt MSI-m, meg voltam vele elégedve, volt Gigabyte-om, na olyat ne vegyél még ha fizetnek is érte

Hi!
Nekem az LG 4120-al volt pár problémám, amiket már nagyjából kitárgyaltak elöttem. Szerintem vegyél Pioneer 108-ast, kb. ugyanannyi mint az LG ~20000 HUF, és merem ajánlani, mert az LG-nél felsorolt problémák közül egyik sem jelentkezett.
[Szerkesztve]

Köszi!Az a helyzet hogy nekem max 18k m van rá max 18,5k 
G05 ??Az milyen falyta?És mk voltak a Gondok al LG-ddel?

Nekem csak az a gond volt amit írtam, a G05-el. A G05 az a lemez alapanyagát jelenti, teljes neve ritek G05.
Arita, Ridata, Traxdata lemezek általában ritek alapanyagok, ami 4x-esen írható az G04-es, ami 8x-esen írható az G05-ös.

Köszi!Bonyolult dolog az a DVD írás 
[Szerkesztve]

Írt már valaki meg úgy arita 8x-os DVD-t hogy az asztali dvd-n nem volt vele semmi gond? Vagy milyen tipusú lemezt ajánlanátok?
[Szerkesztve]
ASUS K8N-E Deluxe Socket 754 ATX, Amd Athlon 64 3000+, Asus 9550Ge/TD, 512/400 DDR Ram, 120 Samsung SATA, 80 Maxtor PATA, LG 4120B, Asus 52X iró
De nemtud RAMot, öreg hiba... 
Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom
szerintem ezzel is az a para, hogy az Arita is G05 alapanyag. Ennél az írónál szerintem hanyagold a G05 alapanyagú lemezeket!! (Nekem is nagy részét elrontja)
ajánlott : Verbatim DVD-R nekem eddig 1 db-ot rontott
nem ajánlott : Ritek G05,Arita,Traxdata,Ricoh,Ridata + minden ami G05 (ebből is általában a - a para szerintem)
valszeg ajánlott : összes DVD+R
de erre ne vegyél mérget

Pls valaki írja már le nekem összefoglalva hogy miben rossz illyet va jó a LG 120 as!És hogy milyen fajtát ajánlott vele írni!
Ha nem nagy kérés!
Köszi

Hi All!
Mindenkinek csak ajánlani tudom a 115-os firmwaret, most ''minden'' lemezre engedi a 8x-os. 112-vel nem ment egy pár média csak 4x.-en. Pontosabban a
LG GSA-4120B A115 firmware.
Bővebben: link
Gerő a nyerő ;o)

Én rosszat nem tudok róla mondani, pl.: nekem beolvasott olyan régi hófehér prinkot ami már homályosodott és a NEC meg a TOSHIBA csak pörgette.
Gerő a nyerő ;o)

Szóval azt mondjátok hogy LG-t vegyek??a 120 at kifutja 18k ????
Az LG az milyen márkájú/fajta lemezt szeret?
És az az FW vagy mi az minek??
A 120 as tól csak anyal több a 160 ass hogy gyorsabban ír??

kb. 18eFt az OEM (zacskós), de szerintem már csak 4160-asok vannak.
Nem válogatós...
TDK, PHILIPS, VERBATIM, TRAXDATA, RIDATA, RITEK, MEMOREX, ARITA, PLATINIUM...
Gerő a nyerő ;o)

Ez az A115 ez hivatalos firmware? Az LG oldaláról származik?

nem hivatalos.
lg még csak a 111-et adta ki, de állítólag az sem írja még 8x-el a ritek 8x-eket. 
érdekes, hogy 104 után 111 jött ki, de ez van. és még mindig nem jó a hivatalos.
Bár más lemezeket tud 8x, sőt 12x -el is írni, mondjuk fuji 8x dvd+r.

Csak kis kieg. (nem állítólag, hanem első kézből) 
Egyébként 
Szal. a Ritek G05-ből az Orange Premium Grade-et 4x-esen megírja, de gyárt belőle néhány hibásat, míg az eleve 8X-osnak szitázott bugyirózsaszín Aritát 4x-esen rontja, szinte mindet. (Bár nem próbáltam túl sokat, mert amíg nem jött új FW nem akartam elcseszegetni az egyébként jóminőségű lemzeket. De azt a kb. 5-6 db-ot, amit eddig feláldoztam mind elrontotta*. Majd most az új FW-vel megint megpróbálom...) 
*-Nem úgy rontotta el, hogy mint film élvezhetetlen, de adatmentésre nem lenne jó, mert visszaellenőrizve és összehasonlítva az eredetivel mindig volt egy-két különbség.
Üdv, toeri

A nem hivatalos firmware felrakást én inkább kihagyom, jobban szeretem a hivatalosat.
Úgy vagyok vele, hogy ha nincs gond akkor nem piszkálom, azért nem cserélgetem, hogy esetleg gyorsabban tudjam írni a lemezeket, úgy is 2x-esen írok.
A rózsaszínű Aritával én is szívtam, egy Plextor író nem bírt vele. Arita, Ridata, Premiumgrade, nekem nem márka.
Mit szoktam venni? Traxdata, lila Ritek és most Fuji mert nem volt más, de legközelebb valszeg Verbatim-et veszek vagy TDK-t.

A TDK lemezekkel semmi gondom nincs tökéletesen írja a 115 frissítés.
Ezzel a frissítéssel felismeri a rózsaszín aritát 8X-nek nem is rontja el de asztali dvd-n ne legyen lejátszva.
ASUS K8N-E Deluxe Socket 754 ATX, Amd Athlon 64 3000+, Asus 9550Ge/TD, 512/400 DDR Ram, 120 Samsung SATA, 80 Maxtor PATA, LG 4120B, Asus 52X iró

hm.. érdekes, én eddig szinte csak verbatim-r és arita-r -re irtam. Azt ugye mondanom sem kell, hoyg verbatimot szereti, mert eddig az eddig megirt közel 200dbból egyet rontott el, de az én LG-mnek az aritaval sincs semmi gondja, 112fw van fenn, és aritanal kb 100dbból rontott 1-et ugy, hoyg nem lehet beolvasni, és minden 20. lemez lett olyan, hoyg müködik, csak vannak kényesebb asztalik amik nem szeretik 100%osan (néha beszaggat a film), a maradék aritak tökéletesen működnek, az összes asztali viszi, szoval nekem beváltak az arita lemezek is.

Hellótok,
Nekem is egy ilyen LG4120B íróm van. Az utóbbi időben az a problémám vele, hogy 6 lemezből 3-at ezzel a hibaüzenettel ront el:
20:28:01 #28 CDR -1194 File WriterStatus.cpp, Line 164
PMA frissítés hiba
20:28:01 #29 TRANSFER -24 File WriterStatus.cpp, Line 164
Az Egymenetes (DAO) lezárás nem hajtható végre
(Mindig az írási folyamat elején, 1% kiírásnál, általában a puffercsík még fel se jött.)
A megírt 3 is hagy kívánnivalókat maga után, nem nagyon állja az ''összehasonlítás tartalomra'' parancsot. 
Ezt megcsinálta már Ritek G04, G05 anyagokra, illetve noname és nem noname plusszos lemezre is. Megcsinálta Neroval és más íróprogrammal is.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg valami hiba az én gépemen?
(Nekem most hirtelen az az ötletem támadt, hogy kirántom a gépből és földhözvágom. Ettől egyelőre az tart vissza, hogy garanciás még, de ezt már nem bírom sokáig, hogy egy tiszta idegsokk mikor a ''burn''-ra kattintok.
)
Előre is köszi minden segítséget.

Ha garos vidd vissza. Előtte esetleg próbáld ki egy másik gépben hátha csak nálad van hiba, ha ott is ront akkor az író a rossz.

Milyen hiba lehetséges nálam? Mit kell megnézni esetleg? Perpill nem olyan eccerű egy másik gépbe átdobni, max. pár nap múlva tudom megoldani.
Ráadásul (bár nem értek hozzá) nekem úgy tűnik, hogy ez a két bejegyzés a hibaüzenetben mintha ellentmondana egymásnak is...

Vidd vissza és próbálják ki ők ha nálad problémás a másik gép.
Esetleg egy friss alaplapdriver-t és friss író progit kipróbálhatsz, nem ártana egy windows reinstall.

Hello!
Nekem is van egy ''kis'' problémám.
November óta van meg a DVD íróm. Eddig (kb 30 lemez) nem volt semmi gond vele. TDK 4X-est használtam (+, - vegyesen) nem rontott semmit. Viszont nem rég vettem 8X TDK +-t amiből eddig mindegyiket elrontotta sávkövetési hibával. 4x-esen írtam, de kb. 1 perc után jött a hiba. Sőt, 3 4X-es minuszosból is 1-et rontott, a többit már 2X-esen írtam, az jó lett. Viszont írtam Princo és Verbatim 4X-est, de azok tökéletesek. A Verbatim 8X-ost is megírta 4X-esre, de a vége az ellenőrzés szerint már nem olvasható.
Tegnap frissítettem a firmwaret 102-ről 111-re, de a helyzet változatlan, pedig az író mostmár primary helyen van. Írás előtt mindig lefuttatom a sebesség ellenőrzést és nagyon jó eredményt ír ki, tehát ez nem lehet a hiba oka.
Van valakinek valami ötlete?
üdv.: Kumate