Már fentebb is írtam nekem nem sikerült! Lehet hogy ez nagyon banális de nem tudom! De itt szintén fentebb pár írással mondták hogy evvel a progival lehet 8x-an írni a ritek G05-ös lemezekre. Nos nekem eddig más írószoftverrel nem sikerült. Az eredeti kérdésem az volt hogy a lenezek gagyik (Ridata, Arita 8x) a szoftverek nem tudják írni vagy az íróm rossz
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
wagner123
(újonc)
Már fentebb is írtam nekem nem sikerült! Lehet hogy ez nagyon banális de nem tudom! De itt szintén fentebb pár írással mondták hogy evvel a progival lehet 8x-an írni a ritek G05-ös lemezekre. Nos nekem eddig más írószoftverrel nem sikerült. Az eredeti kérdésem az volt hogy a lenezek gagyik (Ridata, Arita 8x) a szoftverek nem tudják írni vagy az íróm rossz

PeriS
(újonc)
Hali!
Az undorító Rózsaszín Arita lemezekkel nekem is az volt a gondom hogy nem volt hajlandó megírni csak 4X -en. Se 8X se 2X nem lehetett választani. A másik problémám pedig az hogy megírtam egy ilyen lemezre filmet. Az visszaolvasásnál az író csak nyűglődött max 2MB per sec sebességgel volt hajlandó olvasni. És 80%nál meg is állt. Ellenben az olvasóm gond nélkül visszaolvasta átlag 6MB per sec sebességgel. Szerintetek a lemez a gond vagy döglődik az íróm? Más lemezeket az író tökéletesen visszaolvas. 
BYE
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

veszelyes
(lelkes újonc)
Hali skacok.Kérdésem a frimeware frissitéssel kapcsolatos.A jóóó multkor még a 104-es frissitést tettem fel.Ez egy(1) ,exe' fileból állt.
Na most hogy ujra felnéztem ,egyből találtam ujjabbakat.Ezekben van egy ,AUTO exe' és egy RPC1 exe.Melyikre kell rányomni ?
Minek van kettő exe ? És tud-é valaki felvilágositást adni ,hogy miket javitanak ki ezek az ujjabak? Mondjuk nekem a 104-es frissitéssel semmi bajom.(eddig
Csak a mostani 8x-os Aritákat szeretném 2x-en irni de nemengedi csak 4x-en.
Köszi a válaszokat .
csákány

emre33
(PH! addikt)
AUTO = minden ujrainditásnál a régiókódváltás lenullázódik 5-re
RPC1 = Régiókodmentessé teszi a meghajtót

wagner123
(újonc)
Sajnos egyik firmware frissítéssel sem fogod elérni a kívánt eredmény. Ez tapasztalat. Csak továbbra 4x-en engedi. Az érdekes hogy más írók állítólag írják 8x-an csak az LG nem. Én is erre keresem a megoldást de nem találom.

dimanche
(lelkes újonc)
Hivatalosan megkerestem az LG magyarországot, akik azt mondták, hogy az író firmware nem támogatja a Ritek G05 alapanyagokat, ezért engedi csak 4x írni. Talán lesz új firmware valamikor...

kutyafile
(lelkes újonc)
Jól olvasom itt-ott, hogy csak akkor lehet firmwaret frissíteni, ha a 4120b-m masterként van a kábel végén?
Nekem egy kábelen van a cd-dvd olvasó, ez a master, ''közel'' a kábel felénél van nem masterként a 4120b.
Ez így nem OK?
Még egy kérdés.
Mivel írtok Ti DVD formátumot? Én a WinDVD Creatorral próbálkozom, nem sok sikerrel /pillanat. A kodececbe keveredtem bele
Most ott tartok, hogy a windws media player fejtetőn játszik le ezt azt, az mpeg2-t le sem játsza. A WinDVD Creator sűrűn kilép. Szerkeszteni főleg nem tudok vele, a konvertálást néha megcsinálja

kutyafile
(lelkes újonc)
A néró nem ír dvd formátumot ugye?
Úgy értem, hogy mpeg-et vagy avit beolvasva, ifo, vob stb filékba írná ki a DVD lemezre.
DVD-re tud írni, csak nem DVD formátumban, nem? Hülyeséget beszélek?
+1:
Hogy a manóban kell dvd-ram lemezt ram-ként írni?

dimanche
(lelkes újonc)
Ha .iso file-ban van amit írni szeretnél, akkor a decryptert használd. Az a legjobb, nekem a nero-val írt lemezek kockásodnak, de sok ismerősöm is panaszkodott erre. Ha dvd-ram lemezt szeretnél használni, akkor fel kell telepíteni az író -ram kezelőjét, ezután csak annyi lesz a dolgod, hogy beteszed a lemezt és pl. a total commanderben átmásolod a hdd-dről a lemezre sima f5/f6 paranccsal..

dimanche
(lelkes újonc)
ha valami fejjel lefelé megy, akkor kodek gond lesz. Tedd fel pl. az essential codec pack-ot, de ne az ace-t.

kutyafile
(lelkes újonc)
Köszi. Szedjem le az összes kodecet és ezt tegyem fel??
A windososakat is szedjem le? Van valami wm9-es kodec pack is fenn.
Avi, mpeg1, mpeg2 legalább tudjak nézni, a többiről méár lemondtam amióta fejjel lefelé van a világ

PeriS
(újonc)
Hi All!
Én eddig csak a nero-t használtam dvd írásra, amennyiben az már .iso-ban vagy 4.7g-lemezre optimalizált formában volt. Amikor eredeti lemezt húztam le akkor a dvd decryptert használtam majd dvdshrink-el vagy egyéb prg-vel konvertáltam. És a kész vob-t ill többi dvd file-t szintén Nero-val (Nero 6.1.3.17) írtam ki dvd-re és nekem eddig egy sem kockásodott, se asztalin se a gépben amikor lejátszottam. Az ace-nak pedig egyik kis segédprogramját elindítod és ottt van egy kis pipa hogy ''flip picture'' azt ki vagy be kell X-elni már nem emléxem. Amióta van dvd íróm meg kilószámra szerzem a dvd-ket nem használok codec packot. Nincs értelme.
Windows XP SP2-vel nállam simán írja a dvd-ram-t nekem nem kellett semmit feltennem.
Bye All!
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

kutyafile
(lelkes újonc)
Azt hogy tudom megnézni, hogy /pillanat milyen firmwareval van a dvd íróm?
Fogalmam sincs hogy adták a boltban.

kutyafile
(lelkes újonc)
Megjavult a helyzet úgy tűnik. A free codec pakkokból a COLE2K- MEDIA volt csak a nyerő. Most látom az mpeg2-ben bedigitalizált anyagot is.

_core
(fanatikus tag)
uj firmware jelent meg az irohoz (112) Bővebben: link
Proba indulhat..
HW info: href.hu/x/4qaw

Tacso
(fanatikus tag)
Úgy látom ez nem hivatalos firmware..!
Vagy igen, mert az Lg honlapján a legújabb az A111...?!
Minek Neked ész? Van számítógéped!

JoHnni
(senior tag)
Nero Infotool
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

_core
(fanatikus tag)
Valoszinu hogy nem hivatalos eddig mert en sem talatam az Lg honlapjan...
HW info: href.hu/x/4qaw

Tacso
(fanatikus tag)
Feltetted már???
Vagy feltette már valaki...?
Jó lenne már ezt az Aritát 8X-an írni!

DzSc
(újonc)
En most gondolkozok firmware frissitesen, az eredeti A100-asrol akarom 112-re tenni, csak azt nem tudom, hogy Dangerous Brothers (Bővebben: link) fele beta hacket tegyem fel, vagy a nem hackeltet a Bővebben: link oldalrol.
Hasznalja valaki a Dangerous Brothers fele hacket valaki??
Hivatalosan amugy csak a 111 van kint lg honlapon valoban, de a topik elejen mar mintha olvastam volna olyasmit, h mar letezo fw meg nem volt a honlapon, csak kesobb kerult fel.
Koran keltem. Hol az arany?

Tacso
(fanatikus tag)
UP! Valaki feltette már az A112-t?

Tacso
(fanatikus tag)
Már a Hardwareoc-n is említik az A112-est:
Bővebben: link

ralphott
(újonc)
Sziasztok!
Pleeeeeeeeease, segítsen valaki! 
Vettem egy LG GSA 4081B-típusú DVD-írót, és fogalmam sincs, hogy mi a baja... Tegnap beüzemeltem, akkor minden rendben volt (a DVD-olvasásig) - kivétel a DVD-írást, ezért UPGrade-eltem az ASUS P4S800-as alaplap Bios-át, meg végigfuttattam 1 pár firmware-update-et (áramszünet nélkül), és már egyáltalán nem akar semmit sem beolvasni a ''pici''... (de a led még viloog, érzem, hogy akar valamit)
Mit tegyek?
Ássam el?
Mondjuk még az 1 hét garanciából van még 5 nap...
De szerintem nem a készülékben van a hiba!
Elöre is köszönöm!

Tacso
(fanatikus tag)
Feltettem az A112 Firmware-t! De az Aritát még mindig csak 4X-esen akarja írni...!

[Szerkesztve]

ladiszka3
(újonc)
Teljes a siker! Mindenki megnyugtatására!
Az író minden probléma nélkül írja a dupla rétegű lemezt.
A Tesco-ban 2350.-Ft-ért vettem egy Verbatim DVD+R Double Layer lemezt, amire a Nero Recode2 programmal sikerrel felírtam egy Mary Black koncertfelvételt és a hozzá tartozó extrákat. A program lementette a winchesterre a videó és zenei fájlokat majd 2,4x sebességgel átírta először az első rétegre, utána a másodikra a teljes adatmentést.
A minőség a Verbatim lemezen a gyári eredetivel teljesen egyező. És meglepődésemre a Pioneer DV343 aszatli lejátszóm is hibátlanul olvassa és játsza a +R lemezt. Pedig előszö azt hittem, hogy nem fogja, mert már elég régi típus, és pld. az MP3 fájlokat még nem olvassa!
Talán mégsem volt rossz vásár az LG GSA-4120B író 19900.-Ft-ért a fehérvári Metró-ban! Egyébként a gépemen ott van az A111 firmware frissítés!
[Szerkesztve]

norbee3al
(kvázi-tag)
én azután kérdeznik valaki szakit hogy visszaolvasva látom hogy sok embernek nem írja 8*-an a lemezt. Volt már olyan aki tudott írni vele 8*-an? vagy neadjisten 12*-esen? Meg azt is kédezném melyik a legjobb most kapható ólcsó dvd ami filmnézésre (tehát dvdfilmet akarok ráírni) van, mert a gagyikat be se olvassa a lejátszóm. Köszi előre is ha valaki válaszol!
Abit IS-7, P4 Prescott 2,8@3,4 + Zalmann 7000 AlCu, 512 Samsung 400 DDR, ATI R. 9600 (320/400 @ 450/450), Seagate 120 GB SATA, IBM 80 GB IDE, Maxtor 120 GB IDE, LG-GSA4120B

emre33
(PH! addikt)
nekem van itthol 5 darab TEVION 8x irható dvd+r lemez, NERO 6.6.0.1 ezeket az irási sebességeket ajánja fel: 4 - 8 - 12
Csak 4x mertem eddig megirni, talán majd az utolsút megirom 8x-an

blade44
(lelkes újonc)
nyugodtan megírhatod 8x-osan, de a 12x hanyagold, nekem megírta de nem lehetett visszaolvasni.

capafog23
(senior tag)
nekem is ilyen íróm van de csak most vettem észre a topicot

capafog23
(senior tag)
hehe nekem is ilyen íróm van de csak most vettem észre a topicot amikor kiszúrja a szemem

kodani
(tag)
Szerintem sokunknak megírja 8x-osan a DVD-ket, még az olcsóbb kategóriából is. Én ma Arita 8x +R lemezt próbáltam és simán, hiba nélkül lement az írás 8x-osan. Ha nem megy akkor érdemes firmware-t illetve íróprogramot frissíteni, és persze esetleg többféle lemezt is kipróbálni. DMA beállítás.... BIOS frissítés.... megfelelő Master/Slave beállítás......windows újra telepítés....... előbb utóbb biztosan menni fog. 

Lapi Joe
(lelkes újonc)
Szeva mindenkinek szerintetek mi lehet a hiba Lg gsa 4082B és megvettem a vadi zsír ridata 8X-os lemezeket és eltünt a 2X-es írásmód csak 4X-es és 8X-osan tudok írni firmware-t cseréltem már és a legújabb van A208 SZERINTED? 
A tapasztalat olyasvalami, amihez csak közvetlenül azután jut az ember, hogy szüksége lett volna rá.

Hegyirabló
(senior tag)
Sziasztok!
Szerintetek az A102-es firmwarrel megírja a DL lemezeket, vagy mindenképpen tegyem fel hozzá az A111-est?
Választ köszi!
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

arpeen2
(senior tag)
Bármelyik saját fw-vel megírja a DL lemezeket. Más kérdés hogy az újabb fw jobban tolerál bizonyos lemezeket.

Hegyirabló
(senior tag)
Köszi, tudtam, hogy rád mindig lehet számítani!
;) 
[Szerkesztve]
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

kal
(újonc)
én minimum a104-es firmwaret javaslok, mert azzal már tudsz bit settinget állítani,
( book type setting=DVD ROM) így a lemezed olvasható lesz a legtöbb (régi, olcsóbb...) asztali lejátszóban
E=m*c*c

Hegyirabló
(senior tag)
Azt az újabb Nero nem csináljameg automatikusan?

arpeen2
(senior tag)
A Nero megcsinálja automatikusan (persze csak az újak) de nemcsak az íróproginak hanem a fw-nek is tudnia kell ezt a funkciót.
Tehát fw + appz.....ha vmelyik hibádzik nem lesz bitsetting.

haxy
(kvázi-tag)
Az LG dvd író, nos rosz tapasztalatom van rolla mert nem akarta a 8x aritát megirni csak 4x sebességel bios frissités után is ez volt a hejzet.
Viszont az NEC 3500 és a PIONEER 108 azsok megirták 12x sebességel.
Ez van.

kal
(újonc)
mert nem akarta a 8x aritát megirni csak 4x sebességel ,
erről már volt szó a topikon, azt ajánlom, hogy mielőtt ide írod a nyűgödet, először olvass bele a régebbi hozzászólásokba.
E=m*c*c

kal
(újonc)
a ritek 8X +r -es lemezzel van tapasztalat? (megírja 8x-el??)
E=m*c*c

Dody9971
(újonc)
Sziasztok !
Én is vettem egy ilyen írót és érdekelne, hogy van e? aki, nem win alatt
használja, hanem linux op rendszerrel?
[Szerkesztve]

kodani
(tag)
Sziasztok! Csak egy érdekes tapasztalat...... 
Nekem június óta van ilyen íróm, A100-as fw-el szállították, amit rögtön A102-re cseréltem. Összeszedtem az ismerősöktől néhány írott többnyire gagyi lemezt, hogy ki tudjam próbálni (nekem előtte nem volt olvasóm). Volt köztük egy ''imádott'' Princo is, amit semmi pénzért nem volt hajlandó elolvasni pedig elég sokat kísérleteztem vele. Read error hegyek minden tesztprg alatt. A lemezt hibásnak nyilvánítottam és félredobtam.... Most amikor az A111 van fent a 7végén véletlenül a kezembe akadt ez a bizonyos lemez. Változatlan szoftveres környezet mellett kifogástalanul olvasta.....
Érdekes... 

Hegyirabló
(senior tag)
Tegnap feltettem az A102-es helyett az A111-est, megírtam vele egy 8x-os Traxdatát.
Kezdem azzal, hogy a 111-es firmwarrel a 8x-os Traxdatát és a 8x-os TDK-imat is csak 4x-esen volt hajlandó írni.
Teleírtam a Traxdatát mp3-al. Ő maga remekül visszaolvassa, de a Toshiba 1712 nem hajlandó lejátszani.
Felraktam helyére az A104-et, megírtam vele a Shop Stop filmet, de az sem tökéletes, megakad a bevezető menű, mikor lejátszásra nyomok, akkor meg néha újraindul a gép.
Összegezve az egész firmware frissítési mizériát megbántam, mert a gyári firmwaerel jobban működött az író, mint az általatok agyondicsért akármelyik másikkal.

arpeen2
(senior tag)
Akkor tedd vissza az A102-t ...

Hegyirabló
(senior tag)
Gondoltam már erre is, de már ez sem az eredeti gyári A102-es lenne, vagy nem?

Perzsa
(tag)
Tudot már vki Arita DVD-R 8X-os lemezt megirni 8X-osan a 4120b-vel?
It isn't expression

Hegyirabló
(senior tag)
Nem akarok senkit megbántani, de mikor fogunk már DVD lemezekről beszélni? (Szerintem az Arita nem /sem/ az!)
Nálam az írható DVD lemez a Traxdatánál vagy a Datawritenél kezdődik, és Verbatimnál ér véget.
Sértés lenne az írómra nézve, ha olyan sz@rokkal akarnám etetni, mint az Arita vagy a Ridata, stb.
(Hozzáteszem, hogy nem azért, mert nem tudná megírni, az Én íróm a csiszolókorongot is meg tudná írni ha azt tennék bele.)
PS: A beírásomnak az a lényege, hogy ha nem tudja 8x-an írni az említett lemezt, akkor az szvsz nem az író hibája, hanem a gyatra nyersanyagé.