Én használok.
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Én használok.
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Én is használok és nagyon jók a tapasztalataim
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Nagyon örülök nektek akik használtok DVD Ram lemezt, de hogy a csudába formázhatnám 4.7-GB-ra???????
Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.
HELP!
Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.

4.7 re sehogy mivel ez az elméleti kapacitás a tényleges olyan 4.3 körűl van
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Megkésve de én meg ezt találtam :
Write Speed (DVD+R) : 2.4x, 4x CLV, 8x, 12x ZCLV
Write Speed (DVD+RW) : 2.4x, 4x CLV
Write Speed (DVD-R) : 2x, 4x CLV, 8x ZCLV
Write Speed (DVD-RW) : 1x, 2x, 4x CLV
Write Speed (DVD-RAM) : 2x, 3, x ZCLV(Ver.2.1), 3x-5xPCLV(Ver 2.1)
Write Speed (CD-R) : 4x, 8x, 16x CLV, 24x, 32x, 40x ZCLV
Write Speed (CD-RW) : 4x, 8x, 10x, 16x CLV, 24x ZCLV
Read Speed (DVD-R/RW/ROM) : 10x / 8x / 16x Max
Read Speed (DVD-RAM) : (Ver.1.0/2.1) 2x / 2x, 3x ZCLV, 3x-5x PCLV
Read Speed (DVD-VEDIO) : (CSS Compliant Disc) 8x Max. (Single/Dual layer) [DVD+R/+RW] 10x / 8x Max
Read Speed (DVD+R/+RW) : 10x / 8x Max
Read Speed (DVD+R DL) : 8x Max
Read Speed (CD-R/RW/ROM) : 40x Max
Read Speed (CD-DA) : (DAE) 40x Max
Data Transfer Rate (CD) : Max 6,000Kb/s
Data Transfer Rate (DVD) : Max 22,160Kb/s
Access Time (CD-ROM) : 125msec
Access Time (DVD-ROM) : 145msec
Access Time (DVD-RAM) : 165msec
Buffer Size : 2 MB with buffer under run prevention technology
Loading Mechanism : Motorized Tray
Write Method (CD-R/RW) : Disk-at-once, Session-at-once, Track-at-once, Packet write
Write Method (DVD-R/RW) : Disk-at-once, Incremental Recording, Restricted Overwrite (DVD-RW only)
Write Method (DVD+RW/RAM) : Random Write
Write Method (DVD+R) : Sequential Recording
Compatible Formats (Write) : DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+R Double Layer DVD+RW, CD-R/RW
Compatible Formats (Read) : CD-ROM 1,2, CD-DA, CD-I FMV CD-ROM XA, Mixed CD , CD Extra, CD-Text, CD-Plus, Photo-CD, Video CD, CD-R/RW, DVD-ROM DVD-R, DVD-RAM,DVD-RW DVD+R, DVD+R Double Layer, DVD+RW
Power : +12V/+5V DC
Dimensions (W x D x H) : 146mm x 184.7mm x 41.3mm
Weight : 920g
O/S : Window 98SE, ME, 2K Professional, XP Home Edition, Professional
Ezenkívül azt is hallottam, hogy a princo-t nem szereti. Igaz? Mert akkor nem veszek ilyet. Most egy 4081B íróm van amivel hibátlanul írom a princo-t. De olyanokat hallotam hogy ez a 4120B nem írja meg őket jól.

És mibe kerűl ez az író??

Bruttó 30800Ft. De az lg oldalán már láttam képet és adatokat az 5120B típusról is. Lehet még várok egy kicsit?

DVD-RAM Lemez 4,7 Gb 1299ft/db
DVD-RAM Lemez 9.4 Gb 1890ft/db
http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

putti !
Megírja a 4120B a Princo-t és ő maga vissza is olvassa. De pl az LG DVD olvasó 10-ből 9x Unrecovered read error-al jutalmaz a lemez széle felé visszaolvasáskor.
Hétvégén az összes eddigi Princo-mat visszaolvastattam (még egyiket se a 4120-al írtam) és 98% os hibaaránnyal mind x@r.. Úgyhogy megírni megírja minden a princot....de visszaolvastatni már nem kell. Viszont a gagyi asztali Elta DVD-m lejátsza (eddig) mindet. De azért ha lesz időm átírom őket vmilyen Ritekre. 

De a mostani 4080B-vel királyul vissza is olvastatom. Mind a 100-at, pedig valamelyik már fél éves, sőt akad már több mint egy éves. Csak arra lennék kiváncsi, ha a mostanimmal megírom és visszaolvasom, akkor vegyek-e 4120B-t és írás után ezzel is vissza tudom-e olvasni?
Igazából nekem a dual layer miatt kellene ez az író, amúgy meg ezzel is csak 2x-esen írnám a princo-t.
[Szerkesztve]

''Nahh énis vettem 3 napja... Princo-t nemkell írni vele mind x@r lett (5db) lehet csak rossz széria de nekem elég a princo-ból''
Pontosan meg tudod mondani hogy melyik széria? (Tudod a lemez közepén lévő sorozatszám) Ha H-s akkor az szar széria, ha viszont A, B, ill M akkor lehet csak elgondolkodni hogy vegyek-e vagy sem, mert ezek a jó szériák.

B023401435... az egyik sorozat, PB134006663..a másik féle sorozat..... a PB-s sorozatot fel sem ismerte (tehát írni sem tudott rá) a B0-s sorozatra írt de olvasóval visszaolvastatva rosz lett mind. De mint mondtam az eddigi princo lemezeimet is leteszteltem (kb 15-20db) és bár az író beolvasta mindet sima olvasóval mind hibás a végén. Ezek pedig más szériák mint a fent említettek sőt 2 teljesen más író írta őket. (ASUS és SONY).
Ja olvastátok hogy az LG DVD olvasó nem olvassa a DVD+R-DL írott lemezeket? Lesz itt még pipa az asztali lejátszókkal is sztem... 

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=27970&st=330
Lap alja..

4080B ? az meg mi ? tudtommal csak 81b és 82b létezik !
5x írható dvd-ram lemez kb mikortol lehet majd kapni ?

5x írható dvd-ram lemez kb mikortol lehet majd kapni ?
Ez engem is nagyon érdekelne mivel akkor cserélném a mostani írómat is.

''4080B ? az meg mi ? tudtommal csak 81b és 82b létezik ! ''
Az a 80 az 81, csak én írtam félre. Pontosan a jelenlegim 4081B.

Valakinek sikerült kipróbálni a Dual Layert?

áp

adj 1 dual layeres lemezt. de biztosan sikerült már embereknek, hisz akkor a vezető hwportálok folyamatosan fikáznák a dual layert...

Na tegnap beszereztem egy 4120B-t. Dobozos 2év! gar. A dobozban semmi DL lemez, semmi DVD-RAM, csak egy nero progi egy ide kábel meg egy audio kábel. Thats All! A volt 4081B-hez adtak DVD-RAM-ot is. Nem mintha piszkálna, de egy DL DVD-t adhattak volna próbaképpen.

Tegnap én is beruháztam erre a cuccra, OEM. Este már meg is írtam vele 7 db Primedisc+RW-t 2.4×esen, 2 db Arita néven futó -R-t (egyiket 2×, másikat 4×), plusz még 2 db Princo -R-t (4×-esen). Az egyik Princot le is ellenőriztem, mert itt írta vki, hogy nem szereti a 4120-as, de nekem nem volt vele semmi gond. Asztali LG lejátszó is viszi mindegyiket gond nélkül. Ráadásul elég csendes is szerintem ez az író, eddig elégedett vagyok 
Soha többé nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál!

én inkább a dvd-ram lemezt hiányolom, igy semmi értelme a dobozos verziónak ! nem ?

Princo-t hogyan, mivel ellenőrizted vissza ?

A nero CD-DVD Speed v2.11.4 -el, Extra menüben ''Lemez ellenőrzés''. Van ott fájl ellenőrzés meg felületellenőrzés. Ez gondolom valami olyan dolog, mint a scandisc a windózban. Viszont az ''Extra'' menüben van egy ''CD minőség teszt'' opció, azt sajna nem tudom futtatni, nincs erre valakinek valami ötlete? 
[Szerkesztve]

Átviteli sebesség teszt-et futtasd le. És ne az íróba rakd a lemezt hanem egy olvasóba..... ha ott szép lesz a grafikon akkor nincsbaj...

A gond az, hogy nincs dvd olvasóm, csak ez az lg író + egy plextor 48× cd-rw...

hát...........megírtam vele egy cdt és egy újraírható cdt, ezekkel semmi gond nemvolt , más meghajtó is vissza olvasta ...
de megírtam most vele egy Prime Disc DVD-R -t...4x esen, és csak maga a DVD író (amivel írtam) , az tudja visszaolvasni....a másik (szintén LG) cd író, DVD Combo -m nem....
, 

Fel a fejjel semmi remény 

Vége lett a 4081b-s írómnak,még garis.Alig olvas,de nem is ír.Melyik szervizbe érdemes vinnem?(Budapestire gondolok)Vidéki vagyok,nem szeretnék sokat utazgatni.104 rpc-s firmwarét ''tettem bele'',legalább egy hónapja.Tegyem e vissza a régit?(a gari miatt)
Köszi
lajkoimi@freemail.hu
lajkoimi

én eladom az LG DVD íróm, ezt a DL es 12Xeset, esetleg érdeklődő?

mit kérsz érte??

hol láttad az 5120B-t? tudnál pontos linket adni? plz
Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy R I9103~ 2.3.6 @Service :S

olyan 28. 000

25e az a max mivel a leírásod szerint rossz

vagy éppen azt az egy dvdt nemjól írta meg...szal ezer féle baj lehet...írtam, hogy azsem baj ha rajtam marad, mert ha gáz van vele garis, és visszaviszem, de még tesztelem egy párszor

Frrissítetted már a bios-át ??

aztse tudom hogy azt hogykell...
max eddig olyanról hallottam, hogy alaplapnak a biosát frissítjük

hogykell frissíteni a biosát, egyáltalán mi ez?

re Bvoneki : és más olvasó, (dvd olvasó) vissza is olvassa???

Na jó elírtam nem bios a neve hanem egy belső vezérlő progi amit firmware-nek hívnak.
Ezen az oldalon találsz hozzá firmware-t az íróhoz igaz ahogy nézem még nem jelent meg frissítés még hozzá de ami késik nem múlik.
szóval a link ahol találhatsz frissítést hozá: Bővebben: link

vissza a régit, ha még belemegy, aztán be a gariba, ahol vetted, és legyél nagyon morcos

Bővebben: link
De lehet hogy ez külső azért ez a verziószáma.

van itt vmiféle teszt, csak németül van, és az én német tudásom ehhez nem elég :/
ha valaki megértené leírhatná röviden mik a tapasztalatok
http://technik.movie2digital.de/thread.php?threadid=15834&sid=

nahmeg ez:
2. The GSA-4120B is a great burning drive but there are a lot of people who are worried about the compatibility of the burnt media with stand-alone DVD players and its future prospects. The only way to fix this problem would be a new firmware which supports Bitsetting. This Bitsetting would set the DVD-ROM flag automatically. I think it won't be any problem for the technicians in LG to make a new firmware which supports this feature. The actual firmware for this drive is the A102. So my question is: Are they going to release a new firmware which supports Bitsetting/DVD-ROM (also for Dual-Layer media!) in near future?
(I know that there are NOAD and patched firmwares etc. but i believe that many people still want to have Bitsetting support in the future firmwares which are released OFFICIALLY from LG...)
Ez nem az akar lenni, hogy az LG GSA 4120B egy rohadt jó író, csak kell hozzá egy jó firmware, mert amúgy az általa megírt cuccok felismerhetetlenek egy csoó dvd olvasónak????

ööö, mikor először megnéztem ezt a linket, valamiért nemtudtam hogy hol is kell letölteni (pedig egyértelmű)....
aztán Google ben elkezdtem keresgélni, és én is ezt az oldalt találtam meg, le is töltöttem az update-t, 100 asról felnyomtam 120 re a firmware...
most megyek discecet venni, aztán remélem mostmár fog műxeni normálisan, mert annak nagyon örülnék!

102-re frissítetted nem ? ;)
Azt írják fentebb a bemásolt szövegben hogy remélhetőleg a leenő hivatalom firmware frissítésben benne lesz a bitsetting állítási lehetőség ami főleg a dual layer-es lemezek lejátszhatóságának kompatibilitását növeli majd.

yah, 102 es, elírtam

yooo hát akkor ennyi
)
firmware -t felraktam , 102 eset, és már megírtam vele egy PRINCO!!! DVDt , és vissza is olvassa a DVD Combom...
szal ez volt a ludas a fireware
[Szerkesztve]
---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---