Aquában vetted? +fa volt rá, vagy ennyi volt az ár?
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Aquában vetted? +fa volt rá, vagy ennyi volt az ár?
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

Hali mindenkinek! Tegnap vettem az új Arita 8x -os lemezből és tapasztaltam hogy csak 4x -en írja! Se 2x se 8x csak 4x!
[Szerkesztve]
(#503) Hegyirabló válasza Hegyirabló (#501) üzenetére

Nekem a 8x TDK-t csak 4x, 8x-osan hajlandó írni.
Ezt Én már fel sem veszem.

Hali!
Hétfőn vettem én is egy ilyen írót, nem sokat tudtam még tesztelni, tegnap viszont kipróbáltam hogyan is olvas!
Power DVD 5-ös van fenn, és lejátszáskor kicsit szaggat, lemeztől függően, néha gyakrabban (5 másodpercenként), máskor meg 2-3 percenként megáll, kicsit vár, aztán szaggatva újraindul a lejátszás...
Biztos tudja itt valaki, hogy miért csinálja ezt.
Szarok lennének a lemezek, mert 1 gyári DVD-vel nem volt ilyen gondom?
Ja, 1cd-t akartam írni vele, és azt elrontotta.
Firmware frissítést kell csinálnom?
Köszi előre is mindenkinek!

helló
létezhet olyan firmware progi ami az LG 4082b-t képesé teszi dual layer irásra?
ha igen kéne alink is ahonnan megszerezhetem.
érdekelnek hozzá egyéb firmware progik is hozzá

Bár már kérdezték páran és le is lett írva nekik de most újra nked is leírjuk : Soha nem volt és semmilyen módon nem is lesz képes a 4082 2 rétegű lemezeket írni.

Esetleg a Power DVD 5-ösöm nem jó?
Vagy az egyik szervizes srác azt mondta, hogy a Service Pack 2 miatt is lehet ilyen gondom...
Pls segítsen valaki, én annyira nem értek hozzá...

A ''gyárilag'' adott PowerDVD nekem se volt százas, néha összeakadt más programokkal. Próbáld WinDVD-vel vagy valami mással. 
Ha ez nem segít akkor nem árt esetleg frissíteni az alaplapi drivert, illetve lecsekkolni, hogy a DMA be van-e állítva az íródra. Ha ez sem segít akkor telepítsd újra az egész rendszert és tutira működni fog. ![;]](/dl/s/v1.gif)

A következő problémákat tapaszataltam:
A 8X-os lemezeket egymás után teszi tönkre a köv. hibaüzivel. ''sávkövetési vagy fokuszálási probléma'', és ezzel vége is a lemez pályafutásának. A lemez 8X platinum Ritek G-05-ös. A lemezek feltételezhetően jók, mivel másik író gond nélkül megírta őket.
A másik hiba, hogy nem enged írási sebességet választani. DVD-nél csak a 4X-est választhatom, míg CD írásnál, csak a maximumot.
Az írószoftver Nero 6.3.0.0 (de próbáltam újabb nero-val is)
Van erre vmi megoldás?
[Szerkesztve]
Debrecenben vettem ennyiért. Egy év garancia jár hozzá. Az árát ''leakciózták'' nekem, mivel már sokmindent vettem korábban náluk.
19000-ért volt kirakva, erre mondtam, hogy ha 16-ért vihetem, akkor bolt. Fél percnyi számolgatás után azt mondta a srác, hogy ''Na jó.'' 
Tapasztalatom: 4*-es Princo DVD-t zökkenőmentesen megírt 16 perc alatt. 16*-os CDRW-t 24 mp alatt ''györstörölt'', CD-t 5:31 alatt teleírt. Mindegyikkel meg vagyok elégedve. Az azért furcsa, hogy másoknak 8*-os lemezeket ront... Remélem valami firmware-frissítéssel megoldják.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

csak a g05-ös lemezeket, ha jól emlékszem 

Azt elfelejtetted megírni, hogy melyik firmware-rel használod az írót....
Jó esélyed van rá, hogy ott lesz a kutya elásva...
Ja... és az, hogy ''újabb néró'' az mit jelent? 

Hali Mindenki!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, valszeg a firmware lesz a gond, bár sosem lehet tudni. Nekem anno a philips cd íróm csinálta ezt a ''sávkövetési vagy fókuszálási probléma'' hibaüzenetet a TDK kék slim cd-knél.
Nekem még mindig az A102-es firmware van fent de amiket itt felvetettek az előttem szólók mint problémát és amire firmware frissítés volt a megoldás előttem mind ismeretlenek voltak egészen a hétvégéig, amikor beszerztem 5 db Arita lemezt és szintén csak 4X volt hajlandó megírni a 8X írható lemezt. Asszem firmware-t fogok frissíteni 
Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom az írót, az 5 Arita lemezen kívűl 50 db RiData lemezt égettem meg a hétvégén 2 nap alatt - reggeltől estig ment az író - és mindent hibátlanul írt meg. Ezzel simán visszajött az író ára úgyhogy nem igazán tud mostmár érdekelni a gar.
Most néztem a legújabb árlistát LG GSA-4120B 14000 HUF
BYe mindenkinek 
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

Sziasztok!
Lehetőségem van ma venni egy ilyen írót 14900Ft-ért!!! Szerintetek megvegyem? Mi az összbenyomásotok az íróról? Megér ennyit?
Köszi!
Minek Neked ész? Van számítógéped!

Jó helyen kérdezed... 
Ebben a topikban épp elég pozitív véleményt olvashatsz róla...
Szerintem az ár is jónak tűnik amit írtál. 
[Szerkesztve]

Köszi! Szerintem akkor megveszem! Volt már nálam anno egy 4081B egy hétvégén és hiba nélkül írtam vele a Princokat...! Remélem ez is hozza azt az írási minőséget...!

hello ,
csak a 4160b-t ismerem , de az elegge gyengus ami az irott dvd-k minoseget illeti .
.... ''Ez az a sor, Louis? Ez az a sor, Louis?'' ....... Idegileg totál felbaszta az agyam....... És mi lett? Otthagytad?...... Én, én lelőttem......

Sziasztok!!
DVD íro vásárlás elött álok, és az szeretném töletek megkérdezni hogy melyik lenne a jobb
Pioneer DVR-108 vagy LG GSA-4160 vagy NEC ND-3500A (vagy más amit ajánlotok)
-A lényeg az hogy tudjon lehetöleg hiba nélkül DL-t írni
-ne legyen túl hangos.....stb
(Ja és a Pioneer DVR-108-as az valójában tud DL-t írni? mert sok helyen fel sem tüntették hogy tud olyat)
köszi: AMD Norbee

Ha kizarolag DL erdekel , az emlitettek kozul ( aktualis firmware-rel ) az LG jobb , minden mas esetben NEC .
.... ''Ez az a sor, Louis? Ez az a sor, Louis?'' ....... Idegileg totál felbaszta az agyam....... És mi lett? Otthagytad?...... Én, én lelőttem......

Hi!
En is gondolkodom egy Pioneer 108D-ben es a hivatalos oldalukon
Bővebben: link is eleg homalyosak a speckok.
Valaki tud valami konkretabbat?
Udv,
Sz.
Csak szép sorban, mint az aknamezőn

Hello mindenki!
Vettem egy ilyen DVD-írót. Ez idáig szép, s jó. Kipróbáltam 16x DVD+R-rel, de csak 4x-esen akarja megírni. Valahogy nem ismeri fel a DVD-t rendesen, pedig 12x-szeresen kellene írnia. Frissítettem a firmware-jét is a legújabbra a gyártó honlapjáról. De az sem segített, továbbra sem ismeri fel, csak 4x-esnek.
A gépem nem egy nagy dobás, csak egy PII-es. Abit BH6, 433Mhz-es proci, 128MB SD, 40GB 7200 rpm Maxtor, LG DVD-ROM, Voodoo Bahnsee 16MB, LG GSA-4120B DVD-RW/+RW, és a szokásos többi. A 4x-esen írható DVD-ket is kb. 60 perc alatt írja meg a gép, amit ugye kb. 13-15 perc alatta kellene neki.
Bár ez talán a gép teljesítménye miatt van.
Tud valaki segíteni nekem ebben, mit tegyek, hogy ne kellejen ennyi időt várnom egy DVD-írásra, és hogy a 12x- és 16x-es DVD-ket is felismerje a gépem. A DVD-író progit, Nero is frissítettem,, mert a régi nem ismerte még ezt a típust.
Köszi előre is a segítséget. E-mailben is jöhet a válasz, mert úgy hamarabb elér hozzám.
Üdv., GATT

Egyebkent ha adatbiztonsag szempont ( mint nekem ) akkor a legbiztosabb kombinacio a NEC 3500A , RitekG05 8x DVD-R ( 1.Traxdata , 2. Ridata ) es 8x-al irod , minden egyeb kombinacion tultesz .

Hát ha abból indulok ki hogy még 12x-en írható lemez sincs (és nemis lesz) temeg máris 16x-ost vettél. 
HAli!
Neked alapbol is valami kettyó lehet a gépeddel, mert a 4*-es lemezeket is tetülassan irja.
Nekem ugyanilyen íróm van a 4*-es lemezeket 13 perc alatt kivégzi.
Ennél gyorsabb lemezt még nem próbáltam írni, erröl nemtok mit mondani.
De 4*-esen kész kéne lennie max 15 perc alatt.
Nekem aláírásomba lévö konfiggal irja meg 13 perc alatt, sztem neked kicsit upgrade-elni kéne....
Konklúzió: IGEN A GÉP TELJESITMÉNYE MIATT VAN.
[Szerkesztve]
Keresem: Stephen Hawking - "Az idő rövid története" című könyvét!

Hali! Nekem egy 4081B-van 208-as fw-vel és nem írja 8X-an a mínuszos DVD-t. Mér?
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
Nagy baromság, hogy a gép teljesítménye fogja vissza. Egy Pentium II-es géppel lazán lehet akár 8x-osan is DVD-t írni. A problémának két forrása lehet:
1. Nincs megfelelő módon telepítve az író, ezért nem használ DMA módot az adatátvitelhez, és a PIO mód miatt zajlik ilyen nyögvenyelősen az adatátvitel. Telepítési hiba alatt nem szoftveres hibát értek, hanem főleg fizikait: rossz kábelezési sorrend (master egységnek a kábel végére kell kerülnie), rossz kábel, rosszul megválasztott (túl hosszú, 40 eres helyett 80-as, vagy fordítva) kábel, stb. Érdemes kipróbálni tehát a különböző variációkat.
2. A probléma másik forrás a túlságosan új lemeztípus lehet: nem biztos, hogy a 4081-es íród több hónappal ezelőtti firmware programja helyesen felismeri a teljesen új technológiájú, új azonosító kóddal rendelkező írható lemezt, és a helytelen felismerés következtében nem talál hozzá megfelelő írási stratégiát. Ha más lemezeket jól ír meg az író, akkor valószínűleg az a probléma gyökere.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

de van amit ennyin lehet írni: +ridata névl.4* de néró 12*ajánlott!!

''névl.4* de néró 12*ajánlott!!'' ez aranyos 8-))))))))))

Akkor kenjed neki 12x-en. De csakis a fontos dolgokat írd így.

A firmware frissités már megvolt. A102. A104 A111, de az eredmény ugyanaz. Írni csak négyszeresen lehet. 
De a legújabb néro (6.3.1.25)-sel úgy néz ki már nem ront több DVD-t.
De biztonság kedvéért eladtam a 8X-os DVD készletem, és maradok a 4X-es ridata-nál. 
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Nekem egy 4120b figyel a masinámban, és a közelmúltban bevásároltam 25 db foszöld Aritát, de az csak hagyján, hogy ilyen randa, de nálam míg kettőt véletlen megír, tizet tuti, hogy elront 
Nero 6.mittudoménnel próbálkozom, de deepburnerrel is UA. Míg TDK-t hiba nélkül nyomatja minden mennyiségben.
Kérdés:A gyári fw-hez kellene hozzákotornom, vagy az arita a sz@r, vagy csak rossz széria, talán az írómmal van némi gáz (de akkor miért szereti a TDK ennyire???), vagy a 4120b nem szereti az aritát???
Fordult elő veletik ilyesmi?
Ha a sz@r ehető lenne, tuti, hogy a szegényemberek s*gglyuk nélkül születnének!

Olvasgattam régebbi hozzászólásaitokat, és ált. nem szidjátok az aritát, ill. nektek ált. sikerül megírnotok. Akkó' nekem mé' nem megy???

Hello!
Épp mostanában írtam meg jónéhány (kb. 30) DVD-R 4x ezüstszínű arita lemezt (Ritek G04 vagy 05 asszem) hiba nélkül... egyébként ebben az árkategóriában a Traxdata, Ridata, Arita igen yoo lemezek (mondjuk én inkább a verbatimot preferálom...), egyszóval valószínű, hogy vagy a firmware (A111) vagy az íróprogi (Nero 6.6.0.1 pl.) cseréje esedékes nálad.
Bye
...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

Köszi a választ, eddig nem igazán mertem az fw-hez hozzányúlni (gari meg ilyesmi), de megkockáztatom a dolgot. Igaz, nem vagyok benne biztos hogy lehet-e egyből A111-re felnyomatni a gyáriról. Vagy lehet?
Nehogy aztán

Szerintem nem az íróvalvan a baj. Lehet, hogy a nero nem ismerte fel a lemezt 16 nak akkor nem engedi avval írni. Az újabb néróval sem akarta megírni? A lemezeket azért rontota mert rossz kódot használtál, a néro a rossz kodót is elfogadja, és sokhibát csinál.

Hali
Nemrég, pár hete vettem ilyen írót. Picit meglepődtem, mikor megláttam, hogy a fw a100-as.
(a készülékre rá is van írva)
Szal, ha frissítek, és vmikor vmi baja lesz az írónak, akkor nem fogok tudni a100-ast visszatenni, mert ilyen az LG honlapján sincs (én nem találtam).
Ez gáz sztetek?
Így lehet, hogy ugrik a gari?
Amúgy gond nincs vele G04-es riteket ír szépen.
[Szerkesztve]

Egyből felküldheted az A111-et csak olvasd el a readme-jét és tarts be mindent ami abban van és akkor nemlesz gond tuti.

OK! Kösz!
Feltétlenül szükséges lehúzni a kábelről a slave cd-romot is frissítéskor?
Na, nem mintha nagy gond lenne...csak kicsit lusta vagyok.

Hát ma megjött az íróm...!
Eddig 2óra alatt 4db zöld Arita-t (4*-R) írtam vele gond nélkül! A Firmware már A102 alapból, nem A100-as, mint egyeseknél, de ez biztos azért van mert az író 2004 júniusi gyártású. Holnap azért frissítem az A111-re. Számomra meglepően csendes, csak egy halk, éles sípolásból lehet megállapítani, hogy épp dolgozik...!
Tetszik ez az ezüst csík is a frontpanelen...! Remélem nem bánom meg, hogy Lg-t vettem, mert az Lg DVD olvasóm nem éppen tökéletes, igaz a célnak megfelel...!

Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Vásároltam egy LG 4120B dvd-írót és minden nagyon frankó rajta csak kivéve hogy a 8x lemezeket négyszeresen írja. A jumperelés a számítógépemben jó, a gép elég nagy 2500-ös proci, 1GB dual 400 ram, Néro 6.3.1.25 a szoftver a lemez Ridata G05 8x, vagy Arita G05 8x. Egyiket sem írja csak 4x-en. Elképzelhető hogy mindkét lemez gagyi? Bár ezt nem hiszem, vagy csak valamit nem állítottam be. A firmware A102-es volt gyárilag, azt frissítettem A111-re. Légyszi segítsetek akinek van már ilyen tapasztalata. A lemez gagyi? Az író rossz? Vagy nem állítottam be valamit? Köszi előre is

HI!
ha visszaiolvasok akkor laotd, hogy masoknakis igy van, de a pijo108-as sem ajnlja fel a 8* irast a g05-hoz /csak dekripterrel lehet kikenyszeriteni/, elleben a nec3500-mar igen
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

És a Decrypterrel csak a Pio-nál lehet vele kikényszeríteni vagy az LG-nél is?

HI!
Passsssszzzz aszt meg nem probaltam.... /fujjjj szegyejjem magam:- )))/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Szia!
Köszi az infót! Tehát akkor azt vettem ki a szavaidból, hogy ha eltudom passzolni a 4120-ast ami elméletileg már megvan és veszek egy NEC 3500-ast avval már tudom írni a fenti lemezeket 8x-an. Egyébként a Decrypterhez van valahol leírás, mert a programot installáltam le is szedi a vinyóra a filmet de írni nem akar. Tudom hülye kérdés de hogy kell vele?

Nekem is ilyen íróm van már kb másfél hete!
Első lemezt sikerült vele elbarmolnom, de azóta egyet sem! Az se az ő hibája volt, hanem egy törött tápcsatlakozóé! Fel kell rakni hozzá egy friss nerot, azzal királyul megy. A 8-as instantcopy csuklóból támogatja! szerintem jó vásárlás! 
Kevi Wireless Lan Team

Jah és még valami: A decrypterrel nem lehet írni. Az csak ''decrypter''. Kibontja a fájlt a másolásvédelmi kódból!
Kevi Wireless Lan Team
Rosszul tudod: a Decrypter már jó régóta alkalmas, képes írásra is. Cska még mielőtt elhiszik Neked, amit beírsz 
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Tehát akkor hogyan lehet decrypterrel írni? Megtudja mondani valaki.
Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan?

Már fentebb is írtam nekem nem sikerült! Lehet hogy ez nagyon banális de nem tudom! De itt szintén fentebb pár írással mondták hogy evvel a progival lehet 8x-an írni a ritek G05-ös lemezekre. Nos nekem eddig más írószoftverrel nem sikerült. Az eredeti kérdésem az volt hogy a lenezek gagyik (Ridata, Arita 8x) a szoftverek nem tudják írni vagy az íróm rossz