Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#451) neduddki válasza N3CK (#448) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Termeszetesen ket oldalu es aszt a raze illik tokban /cartridge, type 4/ tartani:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#452) neduddki válasza levike33 (#450) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Es a tokkla mit akarsz csinalni, vegyel inkabb toknelkulit, es egyoldalasat, tok nelkul kicsit tul serulekeny!

udv

neduddki

(#453) evola

evola
(senior tag)

Következő a problémám, ma vásároltam Arita DVD-R lemezt(Ritek G05)
és DVD Decrypterrrel csak 4-en hajlandó írni az íróm.
Van erre valamiféle magyarázat?

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B A111 (ATA)
Current Profile: DVD-R

Disc Information:
Status: Empty
Erasable: No
Free Sectors: 2 297 888
Free Space: 4 706 074 624 bytes
Free Time: 510:40:38 (MM:SS:FF)
Supported Write Speeds: 4x

Pre-recorded Information:
Manufacturer ID: RITEKG05

Physical Format Information (Last Recorded):
Book Type: DVD-R
Part Version: 5
Disc Size: 120mm
Maximum Read Rate: Not Specified
Number of Layers: 1
Track Path: Parallel Track Path (PTP)
Linear Density: 0.267 um/bit
Track Density: 0.74 um/track
First Physical Sector of Data Area: 196 608
Last Physical Sector of Data Area: 2 495 103
Last Physical Sector in Layer 0: 0

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#454) ChristianID válasza evola (#453) üzenetére

ChristianID
(újonc)

Hello!

A problémára ugyan nem tudom a megoldást, de nekem is ua. a szitu... 8x Arita DVD-R a Decrypterrel csak 4x-es...nemtom, miért...a TDK-t szépen írja 8x-osan...

...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

(#455) neduddki válasza ChristianID (#454) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Esetelg a g05-hoz nincs bejegyezve 8* iras csak 4*????

udv

neduddki

(#456) ChristianID válasza neduddki (#455) üzenetére

ChristianID
(újonc)

Hali!

Yoo kérdés...mindenesetre 4x-esen szépen írja őket...
Egyébként a színe az vmi borzasztó ennek a lemeznek (rikító rózsaszín...) :O

...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

(#457) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Na utánnajártam 1-2 dolognak a DVD-RAMról, ha érdekel valakit.
1: Nem mágneses, ez baromság :DD

1.: Lehet kapni sima DVDRAMot, 4.7GB, no Cartridge, olyan mint egy DVDRW csak jobb :DD Egy oldala van, arra kell írni, és nagyon sérülékeny ez az oldal, mert vékony. (ez mindegyikre igaz).Akinek LG DVDírója van annak ezt ajánlom, mert felesleges megvenni a cartridge-ot és sz**ni egy nagyot, mert nehéz és óvatosságot igénylő művelet kiszedni a cartridgeből friss RAMunkat. Ja és ha van már egy Cartridge os RAMunk is akkor cserélgethetjük, beletehetjük a non cartridgeosat is, hogy tudjunk panába RAMot pakolászni 1000L., ha az a Cartridges ami nekünk van az Type 2
2.: Lehet kapni 4.7GB Cartridge-os DVDRAMot, ennek akkor van értelme, hogyha Panasonic asztali DVD olvasóba rakjuk, mert némelyik példány meg tudja írni, vagyis felveszi rá a filmet. Ez 1oldalas, meg van jelölve hogyan kell beledugni a Panába. Persze szét lehet szedni, hogy belemennyen LGnkbe, de nehéz, inkább vegyél eggyel fentebbit,az olcsóbb is ált. 2-300 FTal. Ha nem lehet szétszedni, akkor az Type 1, ha igen, akkor Type 2.
3.: Láttam 9.4GBos Cartridge-osat is, a cartridge-ra meg mindenre az érvényes mint a 4.7re, annyi különbséggel hogy ennek mind a két felén egy-egy 4.7GBos felület van. Vagyis nem 1x9.4GB hanem 2x4.7GB.Van A meg B oldala és attól függően hogy hova akarunk írni forgatni kell. Ezt is szét lehet szedni, beletenni az LGbe, meg is írja mind a két felét. Csak egyrészt ugye sz*r szétszedni a cart.-ot másrészt meg iszonyat sérülékeny, mind a 2 oldala Recordable felület.:(
Ez a Type 4 (2x2=4) viszont nem kerül duplaannyiba mint a noncartridgeos
4.: Van miniDVDRAM is, cartridge-os is meg nem is, ugyanolyan mint fentebb, csak a simának 1.7GB a tárja, a duplának meg asszem 3.4(elvileg ez is kéccer annyi nem? :D) Ennek nemtom a Typeját.

Mindet max 3xosban láttam.

Amiket nem láttam de olvastam: elvileg az első DVDRAMok 2.6osak voltak. Ebből is létezik 2oldalú, az az 5.2-es. Ezzel megfejtődött egykét dolog asszem a DVDRAMos topicokból :DD

Infók: (mások adták meg :B )
http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html#4.3.1 - Információk
http://www.optodisc.com/d_word_d.htm - Hogy szedd szét a cartridgeot

Kérdés:Voltak 8egészvalahánytized méretűek, itt az irkálmányok közt. Na az hogy van?

PLSPLSPLSkűggyeteknekem 4120Bhez DVDRAMkezelő proggykát, nemakarok Nero InCDt csak ha muszáj.

A legújabb asszem 111es firmware-ről mi a vélemény? Én csak akkor merem feltenni ha minden frankó mert eddig nekem MINDENT megírt a 4120 és nem akarom elcseszni vele. Féltem :(

Köfi :))

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#458) neduddki válasza Neck (#457) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Esetel meg a gepbe valo 521/621/721-esekbe is jo az a tokos 1 oldalas /na jo a 721-es plex reinkarnaciojaba is.../ amugy az 1 oldalast maskep nem huzza be se az asztali se a gepes, csak ahogy jo...

udv

neduddki

(#459) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Gyorsteszteltem az új Pana RAMomat.
2MB/s el másol rá maxba, és 4el jön le róla. Viszont nekem előzetesen azt mondták, hogy a filerendszer létrehozása után is meg másolgatások után is pluszba csökken a max terület. Nekem nem csökkent. Lényeg az hogy nálam a DVDRAM esetén a Pana a piacvezető, lévén hogy ez a legolcsóbb, tökéletesen működik, szép, jó a supportja, ráírják hogy hányszorosan lehet írni (ez nem utolsó szempont láttam Imationt 4500ért és nem volt rajta hányszoros)
Nagyon cool! DVDRAM 4ever!
És igen is jó háttértárolásra meg adatmozgatásra, mert kb olyan gyors mint egy PenDrive csak picinyt nagyobb :D És nem mellékesen én 1200ért vettem.
Azok mondják hogy szar akinek nem RAMos az írójuk. Ja és tiszta halkan dolgozik a RAMal,pozicionálás után semmit nem hallok. SZtem ez a leghalkabb üzemmódja.
N3CK

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#460) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

van még 1 formátum, 2.6 / 5.2es

nem tudja valaki hogy a mi kis LGnk melyeket írja meg? mert más a sűrűség elvileg
nem mintha érdekelne mert a legnagyobbat, a 4.7est tuti megírja, csak érdeklődöm:))

(#461) jasnor

jasnor
(újonc)

Csá!! Sajnos én is belefutottam abba a hibába, hogy az ARITA 8x DVD lemezem csak 4x sebességdel tudja írni, van már rá valami megoldás?

(#462) Hegyirabló

Hegyirabló
(senior tag)

Sziasztok!

Nem akarok LÁMULNI, de megkérdezném, szerintetek ha nem teszek fel a 102-re új firmwaret (Mié, mer há félek, hogy elcseszi a 4 napos írómat!), akkor meg tudok írni olyan trágya lemezeket, mint a sokat emlegetett Princo?

Köszi!

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#463) arpeen2 válasza Hegyirabló (#462) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Hiába frissítesz fw-t (vagy nemfrissítesz) nem az íróval van a baj mert az általában megírja azt a lemez imitáció ízét. A visszaolvasással lesznek gondok. Tehát a baj nem az íróval van hanem a Prinkóóóóvaaaaaal ezt értsék meg kedves júzerek :)

(#464) Hegyirabló válasza arpeen2 (#463) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Köszi a segítséget!

Mi a véleményed(etek) a piacokon kapható TDK és Verbatim lemezekről? Ezek kóserek, vagy ezek is gagyik?
Mert inkább veszek ilyet dupla árért, ha nem trash, mint hogy a primkó (értsd: primitív) két hét múlva ne legyen olvasható.

Azé kérdezek, mert csak pár napja vágtam bele a DVD írásba, eddig két tokos TDK-ra írtam két 120 percnél rövidebb filmet, és tökéletes, az írással sem volt gond, olvasni is mindkét DVD olvassa.

Köszi.

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#465) arpeen2 válasza Hegyirabló (#464) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Én Verbatim-ot használok a múlthét óta azelőtt Traxdata-ra írtam. Most hogy már 160-170 HUF-ért elérhető a Verbatim megsem fordul a fejemben hogy más lemezt vegyek.

(#466) Hegyirabló válasza arpeen2 (#465) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Okés, de hun veszed a Verbatimot?

(#467) arpeen2 válasza Hegyirabló (#466) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Bármelyik PH-s lemez dílernél megkapod sztem. (Énis innen veszek csak nem Bp-en hanem Debrecenben).

(#468) Hegyirabló válasza arpeen2 (#467) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Díler?

Ez jó!

Köszi!

(#469) arpeen2 válasza Hegyirabló (#468) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

- Hardver Piac - szekcióba belépsz és jónéhány ilyen pelét találsz.

(#470) Blackmate

Blackmate
(senior tag)

Üdv!

Irt mar valaki DL lemezt ezzel a pörkölövel? Az asztali DVD jatekos viszi ezeket a korongokat?

Ugyanis ez aggaszt:
''Doesn't support DVD-ROM booktype for DVD+R/+RW/+R DL formats''

Ha jol tudom -javitsatok ki, ha nem - de ugye pont ez kell ahhoz, hogy a jatekosok lassak a lemezt?

[Szerkesztve]

(#471) arpeen2 válasza Blackmate (#470) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Az A104-es és A111 -es firmware már supoort the bitsetting :)

Ja és nemárt hozzá egy 6.3.1.25 Nero vagy újabb (annak aki ezzel ír) vagy egy 3.5.1.0 DVD Decrypter amik már szoftveresen is támogatják az író eme funkcióját.

(#472) Hegyirabló

Hegyirabló
(senior tag)

Az vajon miért lehet, hogy a Nero-m, (a már említett 6.3.1.25 van fent) DVD írásnál a maximális sebességben 2.4x-est látja. Illetve van egy olyan, hogy ''Maximum''.
Hogy tom kiválasztani, hogy mennyivel akarom írni a DVD lemezt, amit írni akarok. Hiszen más sebességgel tud írni +-ost, - ost és RW-t.

(#473) funprog

funprog
(újonc)

Sziasztok!

2 napja nekem is van egy ilyen íróm. Egy -RW lemezt megírtam DVD-adatként, a következő film lett volna ugyanarra a lemezre (gyorstörlés után), de hibaüzenettel elszállt már az írás megkezdésekor. Teljes törlés után is ez a helyzet, már adatot sem tudok írni, ''TOC nem állítható vissza; Az Egymenetes(DAO) felírás nem indítható'' a hibaüzenet. Ja...! A teljes RW törléskor a törlés nem akart leállni, több percen keresztül azt írta, hogy ''kevesebb mint 1 perc van vissza''. Próbálkoztam a CloneDVD-vel is, az I/O hibával állt le az írás megkezdésekor.
Firmware: 102
Kérem segítsetek, ha tud valaki!
kösz.

[Szerkesztve]

(#474) arpeen2 válasza funprog (#473) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Határozottan emléxek hogy az újabb (A104 A111) fw -ek infójához oda volt írva hogy javították az RW DVD lemezek kompatibilitását. Érdemes felrakni.

(#475) funprog válasza arpeen2 (#474) üzenetére

funprog
(újonc)

''Unable to Recover TOC''. Ezzel a hibaüzivel áll le a dvddecrypter.

Mi az a TOC???

(#476) m1L

m1L
(újonc)

Hello!

Nekem az a bajom, hogy mikor megakarok írni +os DVD-t, csak 2.4x-es sebességgel akarja megírni (4x-es DVD lemez).És minden fajta +os DVDnél ezt csinálja.
2.4 elvileg dual layer speed.. HELP plz :F

[Szerkesztve]

Az opera az, amikor egy fickót hátbaszúrnak, és az nem vérzik, hanem énekel.

(#477) PPeter válasza m1L (#476) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen program (melyik verzió)? Ha Nero, akkor érdmes a legújabbat (6.3.1.25) használni. Milyen firmware?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#478) m1L válasza PPeter (#477) üzenetére

m1L
(újonc)

üdv!

Nero:6.3.0.3
firmware:A102
A - osokat rendesen megírja,csal a DVD+R(W) lemezeknél max. 2.4x-esen akarja megírni,és nem is lehet kisebb/nagyobb sebességet választani.
amúgy új NEROt honnan tudnám leszedni?:U

üdv!

(#479) ladiszka3 válasza arpeen2 (#474) üzenetére

ladiszka3
(újonc)

A111 firmware:
-én most tettem fel az LG-OEM vásárolt gépemhez, és minden riogatás ellenére működik, mert a felhasználói leírás szerint ilyenhez nem javasolják!
-állítólag javították VELE a DVD -R lemezek használatát és beépítették a Philips és Ritec DVD +R/RW D/L kódját, no meg a DVD RW lemezek másolását javítja!!! (ha elolvasod az inglis leírását a letöltés helyén!)

egyébként a veriószám az íráskor látható a NERO-ban! nekem már ott van!

(#480) Hegyirabló

Hegyirabló
(senior tag)

Az vajon miért lehet, hogy a Nero-m, (a már említett 6.3.1.25 van fent) DVD írásnál a maximális sebességben 2.4x-est látja. Illetve van egy olyan, hogy ''Maximum''.
Hogy tom kiválasztani, hogy mennyivel akarom írni a DVD lemezt, amit írni akarok. Hiszen más sebességgel tud írni +-ost, - ost és RW-t.

Ezen kérdésem még mindig aktuális!

Nem tudna valaki segíteni nekem pls! :O

(#481) ladiszka3 válasza Hegyirabló (#480) üzenetére

ladiszka3
(újonc)

Üdv!
- csak sejteni tudom, de az előbb írtam egy audio CD, és beolvasáskor először a Samsung DVD/CD meghajtóba tettem a lemezt, amin a NERO csak két sebességet adott meg lehetőségnek, talán 12t és 48t, majd áttettem az LG írómba és csodák csodájára ott 1-től -52 -ig lehtett olvasni a master lemezt!
- ebből számomra az következik, hogy a NERO a meghajtó képességeire bízza a sebesség kiválasztását!
- szóval az LG író nem tudja a 12xes írási sebességet? ez egy kicsit gyanus!
- talán egy 12szeres lemezzel EGYÜTT kellene próbálni a NERO-t és az LG írót!

(#482) PPeter válasza ladiszka3 (#481) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne keverd a CD és DVD-írási sebességeket, semmi közül egymáshoz.
12x-esen írható DVD lemez amúgy nincs, a 8x-os után a 16x-os lemezek jönnek (majd) kapásból, a 12x-es írás a jó minőségű 8x-os lemezekhez, illetve természetesen a 16x-os lemezekhez lett kitalálva amolyan közbölső megoldásként.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#483) bbchris

bbchris
(senior tag)

Vajon ez a fajta DVD író egy Firmware progival megoldható hogy tudja majd a Dual layeres -R -es DVD lemezeket ? Vagy tényleg majd csak a legújabb írók fogják ezt tudni .

(#484) PPeter válasza bbchris (#483) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy firmware frisstés elég lesz hozzá...

(#485) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

míg 150 forint a sima, és 1500 forint a dual layer, addig nem érdemes vele foglalkozni sztem...

(#486) kal

kal
(újonc)

4120-ból 4160?
lehetséges, de szerintem nem éri meg, mivel a 4120 az egyetlen lg író ami támogatja a bitsettinget, (kompatibilis lemezeket lehet vele írni +r és +dl lemezekre)
a 4160 kicsit gyorsabb (4Xdl. 16X +r), ha valakit érdekel itt a link:

Bővebben: link

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

E=m*c*c

(#487) Hegyirabló válasza PPeter (#482) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Ha 12x-es DVD lemez nincs, akkor hogy lehet, hogy az LG a + -os lemezt 12x-en írja max?

De még mindig nem tom a választ a kérdéásemre, Én nem olvasni, hanem írni akarok!!!!!!!!! :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O

(#488) PPeter válasza Hegyirabló (#487) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mint írtam, a 12x-es írási sebesség a jobb minőségű 8x-os lemezekhez van kitalálva (magyarán az író dönti el, hogy bizonyos 8x-os lemezeknél felajánlja-e vagy sem), illetve a majdan megjelenő 16x-os lemezekhez. Kimondottan 12x-es lemez egyik formátumnál sincs és nem is lesz.

(#489) Hegyirabló

Hegyirabló
(senior tag)

Hát nekem egy TDK lemezt épp most rontott el 8x-an, 4x-en viszont simán írja őket.

(#490) norbee3al

norbee3al
(kvázi-tag)

hol látom az éppen rajta lévő firmware verzióját?

Abit IS-7, P4 Prescott 2,8@3,4 + Zalmann 7000 AlCu, 512 Samsung 400 DDR, ATI R. 9600 (320/400 @ 450/450), Seagate 120 GB SATA, IBM 80 GB IDE, Maxtor 120 GB IDE, LG-GSA4120B

(#491) J@ni válasza venes (#1) üzenetére

J@ni
(újonc)

Nekem is van ilyen irom /4120b/.
En 20000 forintert vettem /Szlovakiaban/.
Szerintem Tuti valasztas.
Ajanlom mindenkinek.

(#492) m1L válasza Hegyirabló (#480) üzenetére

m1L
(újonc)

üdv

Milyen lemezre akarsz írni?
Nekem is ez volt a bajom a dvd+r(w) lemezeknél,de most vettem 4xes és 8xosan írható lemezeket,és már nem kötekszik a nero(6.3.0.3.) !
Szóval próbáldd meg gyorsabb lemezekkel,mert sz.tem az a hiba,ha nem,akkor firmware frissítés...:U
Amúgy norbee3al, firmware verzió: nero info toolban!

[Szerkesztve]

(#493) Hegyirabló válasza m1L (#492) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

A firmware frissítést Én inkább hanyagolnám, ugyanis 2 éves teljes körű garanciám van az íróra. Ami azt jelenti, hogy ha két éven belül bármi baja lesz, akkor nem szervíz, hanem csere. Ezt nem akarom elveszíteni.

Meg hát akinek nincs 15 perce egy DVD írásra...

(#494) emre33 válasza kal (#486) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

4160B csak 2x irja a kétrétegű dvd lemezt

(#495) bbchris válasza Hegyirabló (#493) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Visszaírod rá a az eredeti Firmware-t az A102-őt , és lám már ismét régi van fenn , vagy ezt is észreveszik ?

(#496) Hegyirabló válasza bbchris (#495) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Hát ezt nem tom... (????)

(#497) arpeen2 válasza emre33 (#494) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

4160B 4x-en írja a 2 rétegűt. (ha lenne ilyen lemez)

(#498) Hegyirabló válasza arpeen2 (#497) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Öt (5) helyet mondok neked kapásból, ahol tudsz venni kétrétegű lemezt. (Más kérdés, hogy inkább előbb ontom saját vérem, mint hogy akár 2000Ft kiadjak egy ilyen lemezre. Majd ha ezres lesz, akkor.)

(#499) arpeen2 válasza Hegyirabló (#498) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

....énmeg majd akkor amikor olcsóbb lesz egy DL mint két SL

(#500) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az imént vettem meg életem első DVD íróját. LG 4120B. Ára: 16000 Ft. ;)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.