Köszike
-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Köszike
-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

Persze... csak a mellékelt linken (hivatalos oldal...) nyoma sincs A110-es firmware-nek.
Ott még mindig a 104-es az uccsó... 

Lehet hogy azért mert ez a legutóbbi hivatalos fw. 

Hy
Talán azért csak az A104-es van mert az az lg által kiadott utolsó hivatalos firmware az íróhoz nem gondolod?
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

lehet már ilyen dvd-ram kapni kis hazánkban ?
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Miért nem működik nekem a firmware frissítés?
Updating was failed. Please repeat that. (Error data = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Ezt a hibaüzit kapom...
Köszi

Hi!
Most akarok írót venni, de kettő közül igen nehezen tudok választani (Lg4120 és pio108). Mindkettőről jókat hallottam csak, de nemtom melyik lenne jobb. Nem akarom nagyon sűrűn használni, heti 1-2 DVD kb.
ps: megéri ezeknél dobozost venni, vagy amit adnak vele, az nem ér annyit amennyivel drágább?
[Szerkesztve]
Y N W A

vegyél inkább dobozosat,mert adnak hozzá vezetéket és programokat,és LG-t ha lehet.Ha autósrádiót akarsz venni vagy pingpong labdát,akkor válaszdd a pioneert.

Hy!
Én az LG-re szavazok nekem is az van és eddig bevált. Én heti 10-15 dvd-t írok de eddig még nem volt vele probléma - most is üzemben van 10 DVD-t kell holnapra havernak megírni - . Dobozost nem vennék mert nincs annyi a dobozban mint amennyivel többért adják. Reméltem hogy a dobozos mellé mellékel az LG jó szokásához híven egy RAM lemezt de nem, gyorsan vissza is adtam mondván hogy akkor jó lesz az OEM verzió. Asszem a dobozoshoz kábelt adnak meg egy Nero-t, de az leszedhető a netről.
bye
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

Úgyemléxek a dobozosra 2 év gari van az OEM-re meg csak 1.

uj nero jelent meg, vagy egy ilyen változás: Added new Booktype setting option ''Automatic''
Changes from Nero 6.3.1.20 to 6.3.1.25
New Features
Nero Burning ROM / Nero Express
Added support for new recorders
Added new Booktype setting option ''Automatic''
Optimized Booktype settings for some vendors
Bug Fixes
Nero Burning ROM / Nero Express
Extended check for DVD+R9 Double Layer support
A problem with an empty dialog box occurring in save track mode is fixed
Problems writing on second layer of a DVD+R9 DL that occurred with several drives is fixed
Fixed a localisation problem in the change booktype dialog box
Fixed a minor compatibility problem with 8x double layer medias
A problem with DVD+R9 DL burning is fixed
Nero Burning ROM
Solved a finalizing problem of CD extra
Fixed some localisation problems
Fixed an instability problem when writing (S)VCD compilations
Fixed a minor compatibility problem that occurred during the copy process of open DVD+R VR media
Nero Express
Audio preview problem is fixed
DVD disc copy problem when booktype is set to DVD-ROM is fixed
Solved some problems for VCD creation
Solved some minor GUI problems
Nero Start Smart
Extended PDF manuals
Solved a minor localisation problem
Solved a minor GUI problem
Nero Wave Editor
An error under Windows NT when starting Nero Wave Editor is fixed
Fixed a minor audio output problem
Fixed compatibility problem under Windows 98
Nero BackItUp
Fixed that a backup was deleted if update backup is cancelled at the moment when a medium is requested
Nero Cover Designer
A problem that was caused by clicking on the brush tool is fixed

Nekem OEM van és 2 év a gari...
Sztem nem érdemes dobozosat venni, mert úgy tudom, nincs benne RAM lemez.
Soha többé nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál!

Nekem is OEm de nekem csak 1 év a gari. Hogyvan ez ?

Le lehet valahonnan tölteni shareware-t (30 vagy 15 napost) vagy csak demo-t? 

Jelen esetbe a demo is teljes értékű sztem. És ha van hozzá egy serialod máris full a program.

HI!
Tisztelt Tulajok! A dobozba Ti se kaptatok jo kis ram lemesztr????
koszi
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Sziasztok!
A nevezett íróval multisession üzemmódban írtam egy Sentinel tip. pluszos lemezre, de nem tudom megnyitni az írt adatokat (sem azzal a driverrel, amivel írtam, sem egy olvasóval). A lemez felületét vizsgálva látható, hogy az írás megtörtént. A Neroval visszalépve halványan láthatóak azok a fájlnevek, amiket meg kellene tudni nyitnom.
Mi lehet a gond? Az íróprogi: Nero 6x
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
mz/x
[Szerkesztve]

Milyen 2 CD-ről van szó? Az Automexnél csak egyet adtak (PowerDVD, DVD-RAM driver, stb.). A METRO-ban árusítottban még ez sincs, sőt kábelek sem.

hy!
Nekem is OEM és egy év gari! Az OEM-re nem is adnak 2 évet. 
Szerintem teljesen fölösleges dobozosat venni a 2 év gar miatt. 1 év tökéletesen elég. Hogy miért:
- mert egy év ha van használva kijön minden hibája, már ha van neki
- mert egy év alatt visszahozza az árát - én 21-ért vettem még anno és 1 hónap alatt visszahozta az árát
- mert egy év alatt olyan fejlődésen megy keresztül a technika hogy úgyis eladnám, kicserélném 
- mert egy év alatt olyan árcsökkenésen megy keresztül hogy egy év múlva már nem ér semmit
Nah röviden ezek az indokok ami miatt nem érdemes többet fizetni a két év gar miatt, nem csak erre a dvd írórra, hanem majdnem az összes hardvereszközre ami a gépben van.
bye
LG rulez
[Szerkesztve]

Hát nekem az a nagy bajom, hogy miután felraktam az új 25-ös nérót, igaz megjelenik a Bitsetting = Automatic, de az +RW lemezt így sem írja meg ROM-ként. A másik, hogy a platinum 8x lemezt még mindig csak 4x-en írja, sőt a Drive infónál a max írás DVD-nél 4x ???? Itt valami nem stimmel..... Haveromnak a 4082-ese simán írja a platiumot 8x-an. Valaki nézta már, hogy a 4120-ra a Nero mit ír ki maximális irási sebességre ???

Sziasztok!
Nekem nem tudom, mi történt az íróval, de az utóbbi egy hétben csak szívok vele... Eddig simán megírtam akár pluszos, akár mínuszos lemezt, semmi hiba nem volt vele... három napja +-os ritek lemezt elkezdtem (volna) írni, csakhogy már a lemez bevezetésénél (mintegy 10-15 sec után) merevre fagy a rendszer, se kép, se hang (Decrypter, Nero ua. a szitu); egymás után 5 lemezem bánta, amikor 2,4-szeresen sem írta meg. Utána próbáltam a 8-szoros TDK-R-t 8-szorosan, erre felajánl 6-szoros (!!) sebességet, majd megírja 4-szeresen...
Asszem, mindezt azután kezdte el, amikor frissített a windows update vmit a rendszeren, amit ugyan azóta leszedtem, de sajnos a hiba megmaradt...
Ráadásul a 2500+-os Bartont azóta az 1GHz-es sebességosztályba sorolja a Sandra...
Asszem, system reinstall lesz... 
...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

Itt az új HIVATALOS firmware (A111) a 4120B-hez.
Közvetlen link az LG honlapjáról :
http://hu.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=KRSWL000012889&FILE_NAME=KRSWL000012889-b1-a1.zip&ORIGINAL_NAME_b1_a1=GSA-4120A111(EW).zip&FILE_GUBUN=B
[Szerkesztve]

yessss, erre vártam, este fel is rakom, hehe
Model:GSA-4120B
Ver:A111
Improvement Point
- Improvement of DVD-R writng ability.
- Addition of DVD+R D/L codes of Ritec and Philips.
- Improvement of DVDˇľRW rewriting ability.

sokan pl: ppter szidta az LG hogy milyen szar, mert elbassza a dupla rétegű lemezeket, csak arra nemgondolt, hogy se a nero, se az LG még nem volt tissztességesen felkészitve erre (főleg a nero), ebből következnek az elhamarkodott tesztek, pl: VGA, egy ős régi driverrel tesztelnek, amik még alig támogatják a karit, és jóval kisebb a teljesitményük
Hy! Bocsi de nincs időm végigfutni a Tmán,biztos volt róla szó, csak kicsit hosszú a topic. Csak 1 kérdésem lenne. Én OEM (Zsacskós
) LG4120B -t vettem. Most súgta el valaki hogy azt hallotta az OEM -es nem írja a Dual Layer lemezeket. Pedig nekem meg pont az volt a lényeg hogy azt is tudjon mert ha majd lesz DL lemez ne kelljen megin venni. Pls, tudna vki informálni ebben a Tmában?
Előre is köfi.
10telettel:
N3CK
Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom
Ja és közbe olvasgatok tovább, még valami:
Írtátok, hogy gáz a Princo.
Kb 30 Princot írtam már vele, mindegyik sikerült, és mindenki olvasni is tudta akinek ment az ''adag'' 
A másik: létezik 8GB körüli DVDRAM lemez,nem a normál 4.7es Szerintetek a mi kis LGnk azt is tudja? Mert 4120Bnek a specifikációinál több DVDRAM spec is meg van adva (a 4082B nél csak 1) tehát elvileg tudnia kéne nem? 
Ja és az előző szólásomhoz visszatérve csak imádkozni tudok hogy az OEMes is írja a DLt. Nagyon szíven ütött amikor a hawer mondta hogy lehet hogy nem írja. Mellesleg boltja van. Vgülis nemtom. Monnyuk a számítógépes boltosoknak már nem hiszek egy ideje miután hetente váltogatta hogy szerinte mit érdemes vinni, aztán kiderült hogy azért, mert változott a raktárkészlet... No Comment. Pedig a hawerom...
Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

a 4120B minden formájában írja a DL lemezeket...elég nagy láma lehetett aki az ellenkezőjét állította. Amúgy egy dvdinfopro-val tájékozódhatsz a készüléked képességeiről.
Ja és egy jótanács a végére : Princo-t felejtsd el !!!

Mikor jön ki az LG 16x -os írója?
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

Már kijött.... 
GSA-4160B
Sőt már a fórumban topicja is van.... igaz egyenlőre nem túl nagy a hozzászólási kedv. 
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=90100

Még júniusban én is olvastam egy két helyen a neten, hogy nem írja a DL lemezeket....
Gondolom onnan maradhatott a köztudatban az infó.... 

hy!
Ha mindez a hiba amit írtál a winfos update után fordult elő, és nem történt semmi miután leszedted, akkor próbálj egy full Windows reinstall-t.
bye
Sziasztok!
Köfi az infót,nagyon megkönnyebbültem. Jeee
Amúgy az is táplálta a parát, amit a srác belémrakott, hogy elvileg az LG hivatalos honlapját sem említik a DL írás képességet...
Be voltam parázva rendesen. De azért még megcsekkolom az említett módszerrel is 
Tényleg annyira rossz a Princo? Csak mert tudnak nekem 89.- ért, és így elég gazdaságos 20-30 DVD vásárlása esetén...
De ha van rá indokotok hogy miért szar, akkor hiszek Nektek... 
Egyébként sztem nem ''gondolkodik'' sokat, legalábbis engem nem zavar, csak akkor egy kicsit, amikor bootolok, akkor kattog ötöt-hatot 
Köszi a gyors helpet!
N3CK
[Szerkesztve]

Princo-ról szerintem találsz épp elég kriminális hozzászólást a topic-ban...... nekem konkrétan csak egyszer kellett vele kellemetlen élményt szerezni de egy életre elment tőle a kedvem. 1 héttel az írás után még vissza lehetett olvasni...... 2 héttel utána már nem......
ez konkrétan egy eset volt de nekem elment a kedvem tőle az biztos. 
Más: 
A111-es firmware-vel vannak már valakinek érdemi tapasztalatai? 
[Szerkesztve]

Nekem annyi az első benyomásom az A111-el (este felraktam) hogy a verbatim +RW lemezemet továbbra sem írja meg DVD-ROM booktype-al (mondjuk az én asztalim helyből lejátsza a +RW -t mindenféle bitsetting nélkül is, csak kiváncsi voltam.

Sziaszotk! Valaki próbálta már az új A111 firmware-t? Tegnap felpakoltam, hibátlanul mint mindig, de az a nagy problémám, hogy továbbra sem hajlandó a Platinum 8x lemezt 8x-an megírni. Az LG oldalán igaz azt írják, hogy a RITEK és Philips +DL lemezek kezelését orvosolját, de mivan a -R lemezekkel????

Ja igen, sajna a +RW bitsetting = DVD-ROM még mindig nem megy !!! De csatlakozva arpeen2 hozzászólásához nekem is mindegy, mert az asztali Pana simán viszi így is ......

Lehet, hogy hülyeség de egyenlőre nekem csak annyi tapasztalatom van amióta felraktam, hogy 3x kell megnyomni a gombot, hogy kiadja a lemezt.... ez új.... 

A honlapon azt mondja, hogy zip a file, de nekem htm-be menti.
Ezek után egy másodpercig sem értem, hogyan tudnám frissíteni.
Kapok segítséget?
Köszönöm
Láma vagyok , nem tagadom.

Lehet, hogy aktív valamilyen letöltésvezérlő??? Vagy Save as-sal próbáltad??? Ugyanis ha jól emlékszem egyikkel se tudod letölteni. Nekem a Download Accelerator Plus pl. html-be mentette le...de aztán kikapcsoltam a DAP-ot és lejött zip-ben, csak duplakatt a file névre az oldalon. 

Köszönöm, ez segített. Mármint a save as...
Ja és mellé varázsoltam, hogy .zip. Így felszaladt a gépemre
Köszi
Láma vagyok , nem tagadom.

Így már mindent értek, neked van fegyvered...
méé.....égegyszer mo..ondom: nee..(hokk)...eeeem vaagyok alko..(hukk)..holist.... oooaaaaaaaaaa!!!!!

Hmm...
Akkor kis tiszta vizet....
DVD-RAM 4.7 GB egyoldalas...
DVD-RAM 8.5 GB kétoldalas.... DE NEM DUPLA RÉTEGŰ
Üdv.

Sziasztok! nekem is van egy ilyen irom de erdekes dolgot kezdet el produkalni. Ha Dvd +rw re irok akor egy csomoszor kiirja hogy nemtudja viszaolvasni, a lemez felulet elenorzesekor 5% hibat talal! viszont ha ezt a muveletet a dvdolvasoval csinalom akor jo a felulete a lemeznek es az adatokat is viszatudom olvasni!szerintetek milehet a bibi? Lemez vagy iro ? Az idaig megirt 5db szimpla dvdvel edig nemvolt gondja! frisitsek friemwart? a mostani a 102 es verzio a 111 es meg ha jol olvstam csk a 104 es verzio utanira megy fel!
otletek?

ez nemigaz, mert nekem is 102 volt eredetileg az irón, és a 102-104-111 simán felment

Nem hinném, hogy a 102-re nem tudod felrakni a 111 firmware-t, de ha így lenne (soha nem lehet tudni) akkor rakd fel az A104 majd utána a A111-est. Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szerencsére nekem eddig semmi bajom nincs az íróval, sajna még Ram-ot és DL lemezt nem tudtam kipróbálni. Viszont nekem az lenne a kérdésem, hogy amikor nem szerepel a csomagoláson, sem a lemezen az, hogy egy DVD-Ram hányszoros, akkor ez mit jelent ???

HI!
A gyari 102-re siman felmnet nalam a 111-es, angol xpsp2.
Hat rakuloldesz egy ellemorzoprogit oszt mingya kiderul:- ))) /olvasni is annyival olvassa amennyiel irja, legalbbis a 2/3-asoknal ez volt, pl. a nerohoz adott progi/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

És két oldalú, két rétegű (elméletileg) létezhet? 17 GB: tök jó lenne! Két év mulva biztos jönnek. Amugy két oldalasan írható DVD lemezek vannak? Vagy csak gyári műsorosoknál. Nec LG Pioneer vagy Plextor írót (DL eset) ajánlotok?
Semmi elfogultság !

Hm
És a 9,4 GB méretű DVDRAM lemez? (Mert van ilyen, ha kell mutatok fotót róla) Az milyen? Két oldalú vagy két rétegű? a (.akárhánytized Gigásról még nem is hallottam
''Ha sz@rban nősz fel, és nincs mit tenned/Hogyha mindig fázol és csak gyűlölet van benned/Töröld meg a szemedet kisöreg és törj ki/Mutasd meg nekik hogy nem vagy akárki!''

LG 4120B a legjobb, a DVDRAM miatt. Egyszerűen ennyi az egész, akármennyivel gyorsabb a többi, engem nem érdekel, nagyon megbízható, DLes, DVDRAMos író. Egyébként ha meg nincs rajta az,hogy hányszoros, akkor az viszont rajta van hogy melyik szabvány. CLV, vagy ZCLV. Ha egyik sincs rajta, akkor annyira szar lehet a lemez hogy ne vedd meg... 
''Ha sz@rban nősz fel, és nincs mit tenned/Hogyha mindig fázol és csak gyűlölet van benned/Töröld meg a szemedet kisöreg és törj ki/Mutasd meg nekik hogy nem vagy akárki!''