Régebben volt egy problémám ezzel az íróval nem minden lemezt akart irni és törölni /RW/, ezen a hibán segített az uj fw. /A104/ v. az uj NERO de lehet hogy az új rendszer rakta helyre,mindeggy az a lényeg hogy jó lett. Az érdekelne ujabban hogy érdemes e- beruházni DVD-RAM-ra és hogy mennyivel jobb a RAM mint egy RW, ahogy otthon próbálgattam InCd-vel sok külömbséget nem véltem felfedezni az árán kívül. A technikai oldalához nemsokat lövök de érdekelne hogy mi a külömbség a kettö között mennyivel jobb a RAM mint az RW v. esetleg fordítva.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
kal
(újonc)
Hát a DVD-RAM az egyik legbiztonságosabb adat tárolási forma, a hátránya az, hogy lassú, de minden kiírt adatot visszaellenőriz, támogatja a multi írást,a lemez drágább... de szerintem adat biztonságos tárolására csak ez a megoldás.
Az RW olcsó és gyors, de nekem nem igazán jött be az INcd-s mutatvány, főleg nagyobb fileoknál összeomlik a struktúra és volt olyan is, hogy újra kellett formázni a dvd-t, természetesen az adatok elvesztésével.
A napi dokumentumok mentésére a DVD-RAM sebessége szerintem nem mérvadó, mert elég gyors, nagyobb fileok kiírásánál (pl ghost) kb fél órát ír, ezért a
ghostokat neroval rw lemezre írom ki.
Én ezért várom az 5Xes DVD-RAMot, mert az meggyorsítja a procedúrát....
E=m*c*c

Haok
(fanatikus tag)
Nekem a 102es firmware el semmi gnodom, de mik a tapasztalatok a 104 essel? Nem bugzik, vagy hasonló? Mert ha nem, akkor én is megcsinálom 104esre.
---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

levike33
(újonc)
Felraktam a 104-es firmware-t probléma nélkül, egyenlőre semmi változást nem tapasztaltam, igaz az LG oldalán csak annyit emlit, hogy jobb a +DL és +R lemezek kompatibilitása. Sajna még DL lemezet nem tudtam kipróbálni. A bitsettingről meg annyit, hogy 17es neróval nem megy, lehet hogy a 20as már viszi. De miért olyan fontos nektek a bitsetting??? -R lemezekkel a DVD filmek tökéletesek, eddig nem találkoztam olyan asztali lejátszóval, ami nem vitte volna a megírt filmeket. Akkor minek + -osra írni ??

arpeen2
(senior tag)
Nos tegnap feltettem a 6.3.1.20 Nero-t és az A104-el vegyítve működik a bitsetting.
Ki nem tudtam próbálni mert sem +DL sem + R(W) lemezem nincs, de gondolom működik a dolog. A beállítást az író választás ablak BEÁLLÍTÁSOK fülére kattintva lehet elérni. 3 féle beállítás közül választhatunk :
1. DVD ROM (telepítés után ez a default)
2. Physical disc type (gőzöm sincs mi ez)
3. Unmodified (gondolom a gyári booktype meghagyása)

net84
(őstag)
Hellosztok!
Ne nézzetek hülyének, de mi az a bitsetting?
Ha sikerül garanciába visszavetetnem az íróm, akkor ilyenre szeretném cserélni...
Ez is kattog pozícionáláskor?
Ha nem csak írni, hanem napi rendszerességgel olvasni is szeretnék vele, akkor is megbízható, vagy akkor rohamosan esik az élettartalma?
[Szerkesztve]
A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

arpeen2
(senior tag)
Nemhallottam még ''kattogni'' pozicionáláskor, és azt sem hiszem hogy rohamosan csökkenne az élettartama viszont ha sokat akarsz olvastatni akkor inkább megéri venni kb 5.000 HUF-ért egy DVD olvasót és akkor teis nyugodt vagy és az íródat is kíméled. Pozicionáláshoz tartozó hátránya inkább az hogy elég lassan ismeri fel a lemezeket legyen szó bármilyen tipusról, de ha 1x beolvassa utána nincs gond az olvasással, napersze itt nem arról van szó hogy 1 perc mire beolvas 1 lemezt csak az átlag felismerési időkre + 2-3 mp-et rákell számolni ami nézőpont kérdése kinek sok kinek pedig elhanyagolható (és észre sem veszi)

zoolio
(újonc)
A kétrétegű lemezek miatt számít, mert azok csak plusszosak (egyenlőre).

levike33
(újonc)
Ebben igazad van, de ameddig 4k alatt nincs DL lemez, addig nem is érdekel a dolog. És remélem hogy lesz -DL is. De a kellemes meglepetés akkor ért, amikor a gyárilag +R és +RW lemezt nem olvasó PanaS75-ösöm simán beolvasta mindkettőt, azért gondoltam, hogy nem lényeges a bitsetting. De lehet, hogy a +DL lemezt már nem eszi...... majd a puding próbája kideríti....
Nem eszi. Elkezdi lejátszani, de hamar belehal, a rétegváltásba pedig mindenképp. Ha DVD-ROM bitsettin van, akkor szépen viszi, amúgy nem.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

arpeen2
(senior tag)
OFF :
PPeter mikor lesz elérhető a teszt amit ígértél ?
[Szerkesztve]
Gamer lapzárta és DVD Authoring meló szivat éppen, de ma felkerül majd a teszt, csak éljem túl...
[Szerkesztve]
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Haok
(fanatikus tag)
Nah én is felraktam a 104 est, eddig műxik rendesen.
---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

levike33
(újonc)
Na tegnap felraktam a nero frissítését és gyönyörűen megírta a +RW-t bitseeting=DVD-ROM al, majd asztalin kipróbálva mindegyik szépen felismerte DVD-Video ként. Egyszóval működik a dolog.

Alkimista
(újonc)
Udv mindenkinek!
Lenne egy problemam:
Megvettem a 4120b irot beraktam a gepembe, de nem hajlando irni DVD-tcsak 1x esen (1,2x ). Raadasul a RIDATA (g04) dvd-ket megirja (a gep vissza is tudja olvasni, le is jatsza), de az asztalin mar akad. Kiprobaltam mas DVD-ket is (RIDISC, TDK ) de a sebesseg nem valtozik, marad az 1x (a TDK+ jol megirta). Probalkoztam Firmware A104 telepitessel is de nem valtozott a helyzet. Kiprobaltam IDE2 masteren, slaven, egymagaban, vagy egy CD iroval, de semmi valtozas.
Esetleg mondhatnatok valami konfiguraciot, iletve iro progit amivel mar sikerult megirni egy DVD 1x nel gyorsabban
ha vki tud megoldast, vagy talakozott ilyen esettel kerem irjon.
Alkimista

levike33
(újonc)
Ha még benne vagy a 3 nap cseregariba, akkor vidd vissza, vagy próbáld ki egy másik gépben és utána vidd issza cserére. Nekem semmi gond nem volt az íróval, kivétel a princo nevezetű hulladékot.......

emre33
(PH! addikt)
egyszer a megoldás : tedd fel a legujabb nero-t
amugy za iró 1x nem tud írni !!!

zoolio
(újonc)
1x-esen nem tud írni? Ez nekem új, nekem sikerált.

emre33
(PH! addikt)
LG honlapja szerint, és a forumba visszaolvasva, és a saját tapsztalat szerint nem tud !

kal
(újonc)
Fiuk ne állítsunk itt hülyeségeket a lelkes amatőröknek,
bármelyik régebbi -RW lemezt 1X el írja,
E=m*c*c

ChristianID
(újonc)
Hi!
Nekem is eddig a minimum írási sebesség 2x volt, egyszerest fel sem ajánl...
Más
A bitsetting DVD-ROM-ra állítás (amely most már aktív nekem is) csak a +-os DL-lemeznél számít? Azért kérdezem, mert megírtam vagy 10 db +-os lemezt a héten, és mindegyik normálisan működött eddig...
...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

levike33
(újonc)
http://www.dvdplusrw.org/Article.asp?mid=0&sid=2&aid=42
Itt pontosan megtudod, hogy nem csak a +DL lemeznél számít......

ChristianID
(újonc)
Köszi, elolvastam, bár azt írja, hogy csak néhány olvasói inkompatibilitásnál van rá szükség...de azért thx mégegyszer..
...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

kal
(újonc)
Na szóval sikerült e már valakinek dvd+rw lemezre dvd-rom book type-val írni és hogyan?
mert nekem nem sikerült, az új nero-val (20 as) kijelölöm a dvd book typot, (104-es firmwarem van) el is fogadja, csak utána a dvd +rw –ként lesz megirva,
a neten olvastam, hogy tmpg íróval műxik (dvd+r-re )
ezt a dvd info írta ki:
Media Information
Disc Regions are 1,2,3,4,5,6,7,8
Media code/Manufacturer ID RICOHJPNW11
Media Product Revision Number 01h
Format Type UDF 1.02
Volume Name NEW
Application id
Implementation id AHEAD Nero
Recording Date/Time (mm/dd/yyyy) 8/20/2004 12:53:59
Format Capacity 4.38GB(4.70GB)
Book Type DVD+RW
Media Type DVD+RW
Media Id Code Speed 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
BG Format Status Suspended
Data area starting sector 30000h
Data area end sector 23053Fh
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1
E=m*c*c

kal
(újonc)
A bitsettingröl szeretnék írni, az A104 firmware lehetővé tette, hogy +R és +DL lemezeket DVD-ROM bitsettingel írjunk (pl a legujabb neroval) ez jobb kompatibilitást jelent bizonyos dvd olvasókkal, de sajnos az én problémám ezzel nem oldódott meg, ugyanis a cseles LG a 104-es firmwarebe a +RW lemezek bitsettingjét továbbra sem engedélyezi, így az én JVC házimozimba továbbra sem tudok ujraírható lemezre filmet írni, ami jó lenne, mert az AC3 hangot számítógépen nem igazán tudom kipróbálni, R-es még mindig drága egy próbára...
A megoldás az, hogy várok egy újabb firmwaret amiben talán engedélyezni fogják a +RW lemezek DVD-ROM bitsettingel való megírását, addig is bombázni fogom az LG-t e-mailekkel.
E=m*c*c

Menotti
(tag)
Sziasztok.
Lenne egy nagy problémám:lecseréltem a Pio107-t egy Lg 4120b-re.Sajnos azóta a Ridisc lemezeket a DvdDecrypter csak 4x hajlandó megirni.Ezt azért sokallom asztali írókhoz!Van valakinek ötlete,hogy tudnám rávenni a lassabb írásra?

sulzpapa
(újonc)
Szasztok Srácok !
A régebbi maradék Princo szériákkal is arcra estem. Tegnap A illetve B szériásokból gyártottam erőteljesen családi szériát (12 db). A Packard Bell lemezekről mit tudtok.

sulzpapa
(újonc)
SOS !!!!!!!!!!
Szasztok Srácok !
Sürgős gondom lenne. A mai napon az íróm minden lemezt elrontott. A lemezek TRAXDATA-k voltak. A hiba minden esetben ''scsi parancs leállítva'' ez kb, 50%-nál fordult elő.Ki tud segíteni. Sűrgős lenne:

PeriS
(újonc)
Üdv Kal!
Én nem tudom mit értesz drágának egy próbára és mennyiért szerzed a DVD nyers lemezt. 170-250 Ftig szerzem a dvd-ket márkától függöen. Szerintem ez nem tétel. Ha elrontja hát elrontja, ha nem tetszik megy a kukába, vagy eladom valakinek akinek kell. RW-t nem is vennék inkább egy RAM-ra fizetnék be 
Vagy megoldás végy egy 5.1 -es kártyát a géphez, ez sem tétel 6-8e között már lehet kapni normálisat SB Live! 
Hogy egyesek milyen skótok tudnak lenni, vagy csak én vagyok burzsuj???? 
Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

kal
(újonc)
Bocs, férreértettél, én saját filmeket (dokumentum, én filmeztem, vágtam meg...., nem másolt játékfilmekről beszélünk) próbálok, sb-live 5,1 kártyám van de az nem az a filing mint nagy képernyőn igazi házimozin. Ezért lenne jó +rw-re, megvárom az új firmwaret ami már biztos támogatni fogja a+rw bitsettinget.
Egyébként ha valaki tud hackelt firmwaret (ujabbat mint a104) ami támogatja a +RW bitsettinget, az érdekel!!!!!!!!!!!!
E=m*c*c

arpeen2
(senior tag)
Legújabb DVD info Pro (asszem 3.13) támogatja a beállítását az RW bitsettingnek de ki nem próbáltam, csak láttam a beállítási lehetőséget.

kal
(újonc)
igen, tudom a nero 63120 is támogatja a+rw bitsettinget (engedélyezi), csak az író +RW bitsettingel írja meg (DVD-ROM helyett), amikor a dvdinfoproval visszanézem DVD+RW bitsettinget jelez, utánanéztem külföldi fórumokon, kell mindenféleképpen új firmware...
E=m*c*c

nagyhazl
(újonc)
Sziasztok,
Én is ilyen DVD írót akarok venni, és a véleményetekre vagyok kíváncsi.
A dobozán az van, hogy a proci-ígénye PentiumIII 700Mhz minimum.
Nekem meg 633Mhz Celeron van, ami fel van húzva 675-re..
Szerintetek fog működni?
Köszi
Laci

arpeen2
(senior tag)
Persze hogy működni fog legfeljebb nem szabad erőltetned a 4x-nél gyorsabb DVD írást. Viszont ha rendbe van a géped, nem töredezett a vinyód lehet 8-12x-en is el fog szaladgálni. nyugodtan megveheted.

tikadani
(lelkes újonc)
Hello!
Közületek vett valaki dobozos LG GSA 4120b-s DVD-írót?

ChristianID
(újonc)
Hi!
Én anno dobozosan vettem meg, de sajna semmi extra nem volt benne (mindenesetre általában jobban bízom a dobozos cuccokban).
Mindössze egy cd (Nero, InCD, PowerProducer és PowerDVD), IDE-kábel, audio kábel, csavarok és manual volt benne, semmilyen nyersanyag...ha persze erre voltál kíváncsi...

gereke
(lelkes újonc)
Miért nem bírok a DVD-RAM-al?
A munkahelyemen több éve használok egy HITACHI DVD-RAM írót mentésre. Ebbe az íróba egy műanyagtokos RAM kell. Ha kiveszem a lemezt a műanyag tokjából, akkor tudom olvasni a 4120-al és a HITACHI-val továbbra is tudom írni.
Viszont a 4120-al nem tudok rá írni!!!!
Mindent kipróbáltam már. Feltelepítettem az InCD-t, teljesen új RAM-ot bontottam... . Mindhiába.
Állandóan csak azt írja hogy '' A DVD-RAM írás védett. Állítsuk át az írásvédelmi kapcsolót majd próbáljuk meg ismét''.
Tud valaki segíteni?
I9100XXLP3

tikadani
(lelkes újonc)
Hi! Valószínűleg fel kell telepítened egy DVD-RAM Drivert. EZ jár az összes LG hez kivétel a 4120b. Nem tudom miért. De ha feltelepíted, akkor biztos jó lesz. Ha kell elküldöm mailben. Kb. 3 mb

Melanoma
(kvázi-tag)
Tudna valaki nekem segíteni abban, hogy miért nem látja (Max 4x-en) az íróm a következő
8x lemezeket?
(WinXp, Nero63120, Frimware104)
-The One 8x J3-xx
-Platinum 8x J4-xx
-Arita 8x J4-xx

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-
Először is ezek pont azok a márkanevek, amelyek alatt játszva lehet(ne) többféle gyártó terméke is, tehát inkább a gyártókódot kellene megadnod, mint a lemezek sorozatszámait, de minden bizonnyal ezek ugyanazon a RITEKG05 korongok mind, amelyekkel küztudomásúan egy rakás írónak vannak még gondjai: örülj neki, hogy egyáltalán megírja rendesen.

Melanoma
(kvázi-tag)
Akkor melyik lenne a legjobb lemez szerinted?
Az olcsók közül a RITEKG04 lemezek majdnem mind elfogadhatók.

Röpk3
(újonc)
Hai!
Ma vettem ilyen DVD karcolót, leírásból ítélve elég okoskának tűnik, egy apró hibával: berakom a lemezt és elég sokat gondolkodik 
jah és messze nem 30 ezer!
http://www.euc.hu
Nem reklám! bizonyíték!!! 

Sharidan
(újonc)
Sziasztok!
Tudom elég sok ilyen kérdés kering a fórumokon, hogy '' Milyen DVD írót vegyek?'', de azért én is felteszem.
Sokan mondjuk hozzáértőnek tartanak, de néha még én is elbizonytalanodom.
Pl. LG GSA 4120b írón gondolkozom, mindenhol azt olvasom, hogy hú de jó, aztán egy számtech boltos ismerősöm meg azt mondja, hogy sz...r. Szerinte NEC -et vegyek. Fontos szempont, hogy az író kifogástalanul írja az olcsóbb lemezeket + DL. (Persze máshol is vissza tudjam játszani.) Eddig Dimond, Princo lemezeket írtam, azok 90% -a jó lett. Vélemény???

arpeen2
(senior tag)
Princo-t először is írótól függetlenül mellőzd (ez csak jótanács) 160-170 Ft-ért vehetsz traxdata-t pl amivel nemlesz bajod (ennyit megér asszem 1 lemez). Az én 4120B-m nem nagyon komázta mikor beleraktam a Princo lemezt, sem írásnál sem olvasásnál amúgy csakis Trax-ra írok és az égvilágon semmi baj nincs vele. Pici hátránya az írónak hogy vpár mp-el tovább tart a lemez felismerése mint a meghajtók nagytöbbségének.
A NEC-ről jó ha tudod hogy sok esetben (és ezt NEC tulajdonosok mondják) a saját maga által írott lemezeket sem hajlandó visszaolvasni -> hibajavítási képesség 0.
Összegzésben ha nem sajnálsz +50 - 70 Ft-ot egy normális lemezre akkor semmi bajod nem lesz vele. Új FW-vel már támogatja a booktype bitsettinget is. (Gyári FW-vel !!!!, nem hekkelt sz@rral)

Melanoma
(kvázi-tag)
Mit lehet elérni a booktype bitsetting-el és hol lehet ezt beállítani?

Sharidan
(újonc)
THX a válaszért!
Tehát te nyugodt szívvel mered ajánlani az LG írót. Vajon ne várjam meg az új 16x es modelleket? Azt olvastam a Pio 16x íróról, hogy az már DVD -R DL-t is támogat, vajon mennyi igaz ebből (forrás CHIP.DE). A TraxData lemezeket az asztali olvasók is szeretik? A Dimond lemezről mit gondolsz?

idom
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, és lenne egyelőre egy kérdésem...Milyen progi fut a háttérben, amikor a wincom-mal DVDRAM-ra másolok? Ja egyébként én az XP-vel formáztam meg és megy csont nélkül.
De ha UDF-ként írom meg a NERO-val akkor a wincom már nem tudja kezelni.
Ez az UDF miatt van?
Előre is köszi az infot... 
- - --== '' Az emberi világban az okos nők, a gyöngeségükből is erőt kovácsolnak! '' ==-- - -

arpeen2
(senior tag)
Én a Traxdata lemezeket csakis asztaliban használom, soha senkinek nem volt vele baja az ismerettségi körömben. Azt meg hogy neked mennyire fontos a 16x DVD írás valamint a -R DL írás, nos ezt már magadnak kell mérlegelned. (érzésem szerint amúgy egy + R DL írót fw frissítés is képessé tud tenni -R DL írásra napersze ehhez szükséges a gyártó nagy jóindulata).

idom
(lelkes újonc)
A RAM-ot azért kérdezem, mert vki írta, hogy fut alatta vmilyen progi...nos ennek sztem azért nem lenne értelme, mert akkor ez ugyanolyan lenne, mint az EasyCDCreatornak van olyan funkciója ami DragtoDisc vagy vmi hasonló, és ő ugyanezt megcsinálja természetesen cd-re....+ha vmi futna a háttérben azt csak észre venném....+akkor nem fut mikor UDF formátumú lemezt csinálok? 
- - --== '' Az emberi világban az okos nők, a gyöngeségükből is erőt kovácsolnak! '' ==-- - -