Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#251) PPeter válasza sulzpapa (#250) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mire elég? Biztosan JÓL tudsz angolul??? :C Gratulálok. Én ugyanebből a szövegből idéztem fentebb, és ez nem azt mondja, hogy a DVD-RAM lemez az MO és optikai egyszerre, hanem a hogy a piacon jelenleg kapható újraírható lemezek között vannak (külön) MO, és vannak (külön) fázis-váltáson alapuló optikai megoldások, ne röhögtesd már ki magad... OLVASD VÉGIG A TELJES SZÖVEGET.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#252) gereke

gereke
(lelkes újonc)

T. Szakértők!

Örülök, hogy ilyen jól elvitatkoztok a RAM-on.

Csak arról nem beszél senki, hogyan tudok rá másolni EXPLORERből ( Nero nélkül)!!!!

I9100XXLP3

(#253) PPeter válasza gereke (#252) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tedd fel a Nero InCD-t, vagy bármilyen más, UDF/Packet módban író rendszermodult, ami a háttérben elvégzi a kommunikációt az íróddal. Ha kaptál hozzá telepítőlemezt, azon is van ilyen program, de az LG oldaláról is le tudod szedni.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#254) kal

kal
(újonc)

Sziasztok, most cseréltem le a 4081-esemet 4120-ra, a dvd-ram ot ugyanolyan sebességgel írja mint a régi (kb 1000kb/sec total commander), lehetséges ezt gyorsítani? Esetleg új driverrel?
Láttam a specifikációkban, hogy kétféle dvd-ram írás van zclv és pcav, ez mit jelent?

E=m*c*c

(#255) PeriS

PeriS
(újonc)

Hi all!
Elszörnyedve olvastam a dvd-ram-ról kialakult vitát. Szörnyű a sok tudatalan ember, PPeter... nem? A legszörnyűbb az hogy állítja a valótlant Más az ha okos ember hülyéskedik és megint más az ha buta(nem hozzáértő hogy meg ne sértsek senkit) ember okoskodik:C
Olyan problémám lenne, hogy időnként a nero úgy dönt hogy írás közben megzabálja a procit. 100% proci használatot mutat egy egyszerű 16Xos cd írásnál.:F Ez nem újkeletű és egyedi probléma, tehát a régi írómmal is csinálta. Ugyan ez van időnként haverom gépével neki MSI cd írója van. Lehet hogy az ASPI-vel van valami? A probléma nem múlik el új Nero verzió telepítésével sem. Legutóbb csak úgy tudtam kiküszöbölni a hibát hogy a teljes rendszert újrahúztam. :(
Ha van valami ötletetek szívesen venném. THX!:)

Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

(#256) zsolt501 válasza kal (#254) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ez attol fűgg hogy a RAM lemezed mekkora sebességet támogat mivel sok lemez a 2X-és 3X-os sebességgel írható szóval nem hiszem hogy gyorsabb lessz sőtt egyáltalán nem lessz a lemez gyorssabb az írás attol hogy gyors íróba tetted ahoz a lemeznek is gyorsan írhatónak kell lennie.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#257) zsolt501 válasza PeriS (#255) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Mekkora sebességgel írsz mivel az 1.3 as proci kevés néha a gyors íráshoz illetve ellenőrizd hogy az író és a wincsi nehogy PIO modban legyen

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#258) kal

kal
(újonc)

látott már valaki 5X -es dvd-ram lemezt, ha igen akkor hol és mennyiért?

E=m*c*c

(#259) lucutus

lucutus
(újonc)

Lenne egy kérdésem, a fenn említett irónál /4120/ kinek milyen tapasztalatai vannak a lemezek terén különösen az RW lemezek érdekelnek. Kb. 2 hete vettem egy illyen írót működik is rendesen csak valahogy az RW-ket nem szereti, 4 fajta RW közül eddig csak a PHILIPS-et sikerült megírnom és törölnöm, TDK, PRIMEDISK, nonname-eket irni még csak lehet de törölni viszont nem. Ujra raktam az egész rendszert, mindem drivert /alaplapi/ kipróbáltam de semmi változás. Lehet hogy egy uj Firmware segítene, a mostani A102, ebből még nincs ujjab.

(#260) PeriS válasza zsolt501 (#257) üzenetére

PeriS
(újonc)

Hi!
Írtam már fentebb is 16X cd írás még csak nem is dvd, szerntem el kellene bírnia a procinak, már csak azért is mert nem csinálok mellette mást, max winamp fut. De szerintem a gond nem a procival van. Haver 1600plus Athlon XP-jével is ezt csinálja. Gondoltam hogy az LG lehet rosz de nem mert havernek MSI írója van. A PIO módot még nem néztem kösz a tippet. Megnézem és majd beszámolok

Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

(#261) PeriS válasza lucutus (#259) üzenetére

PeriS
(újonc)

Tapasztalatok LG GSA-4120B DVD író A102 Firmware:
- Ritek 4X DVD-R tökéletesen megírja
- Princo 4X DVD-R tökéletesen megírta (bár a princo soha nem volt viszonyítási alap csak gondolom ideírom). :))
- Verbatim DVD-R tökéletesen megírja
- TDK DVD+RW Tökéletesen megírja, törli
Mindegyik lemez tesztelve asztali lejátszón is de ezt már fentebb írtam :C

(#262) arpeen2

arpeen2
(senior tag)

Megjelent az A104 firmware a 4120B -hez az LG honlapjáról és a www.cdgrab.hu -ról is letölthető. Ha jól olvastam a +R DL és a +R lemezek kompatipilitásán javítottak. :C

(#263) zoolio

zoolio
(újonc)

Sziasztok!

Olyan gondom van az íróval, hogy lemez behelyezés után elég lassan olvassa be a tartalmat. Ti nem tapasztaltatok ilyet? Milyen megoldás lehet erre?

Köszönettel,
Zoolio

(#264) PPeter válasza zoolio (#263) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajna ez ilyen, az egyik leglassabb író lemezfelismerés terén, amit valaha láttam.

(#265) arpeen2 válasza zoolio (#263) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Türelem rózsát terem......

De ha egyszer beolvassa akkor nem tököl az olvasással mint más írók... :)

(#266) arpeen2

arpeen2
(senior tag)

PPéter az A104-es fw-be ugye véletlenül se építették be a bitsetting-et jólsejtem ?

(#267) emre33

emre33
(PH! addikt)

vettem egy lg 4120B OEM irot, de semmilyen cd nemadtak hozzá !

Honnan tudom letöltni a prohit a dvd-ram hoz ? az lg honlapján nem találom

löcci

(#268) zsolt501 válasza emre33 (#267) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ha adsz címet akkor átkűldöm

(#269) piddy

piddy
(újonc)

Ma vettem meg az 4120b-t. Elsősorban a DVD-RAM írási lehetőség miatt.
Mondjatok helyet, ahol tudok venni DVD-RAM-ot, olcsón!
Alig várom, hogy ki tudjam próbálni!
Köszi!
Zsolt 501! Nekem is küldd el!! Köszike!

[Szerkesztve]

(#270) zsolt501 válasza piddy (#269) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Dodi72 nél kaphatsz én is tölle vettem

(#271) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Mind kettőtöknek elkűldtem mailban ha nem jött meg írjatok

(#272) zsolt501 válasza emre33 (#267) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ha jó E mail címet adtál volna akkor te is megkaptad volna

Bocs nem te hanem más te megkaptad

[Szerkesztve]

(#273) zsolt501 válasza piddy (#269) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Adj normális e mail címet mert a mailbox nem jó

(#274) piddy

piddy
(újonc)

Nekem 102 fw-em van. Érdemes feltenni a 104-est?
Vki feltette már? Volt változás?

(#275) zsolt501 válasza piddy (#274) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nem véletlen van frissítés mert valószínűleg a régi hibál volt szóval érdemes

(#276) gassese

gassese
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Igaz hogy a GSA 5120d egy külsö hazba költöztettet 4120?????
:))

tudatlanul is lehet valaki tudos?

(#277) piddy válasza zsolt501 (#275) üzenetére

piddy
(újonc)

megpróbáltam feltenni a 104-est, de nekem nem csinál semmit az az exe. Elvileg a feljövő képernyőn vmilyen gombot kellene megnyomni, de nekem nem jön fel. Megpróbáltam a 102-est is: az eredmény ua.
Nem futott semmi. Vkinek tapasztalata?

(#278) PPeter válasza gassese (#276) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igaz.

(#279) PPeter válasza piddy (#277) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háttérben futó fincsi szoftverek is be tudnak zavarni, valamint alaplapi IDE vezérlő driver problémája is lehet.

(#280) Als

Als
(tag)

Üdv USerek!

Tegnap a neten valahol olvastam, hogy a GSA-4120B író már nem udma2-t(33MB/sec), hanem udma 4-et támogatja(66MB/sec), de most ezt az infot sehol sem találom a neten.

Erről tudnátok mondani valami pontos infot?

Most vennék ilyen írót, és kíváncsi vagyok erre!

Köszönöm

Als

(#281) arpeen2

arpeen2
(senior tag)

Tegnapelőtt felküldtem az A104-et felment simán. Bitsettinget persze véletlenül se támogatja. :(

(#282) Als

Als
(tag)

up!

Valaki?

(#283) Als

Als
(tag)

Nem tudná megnézni valaki a bekapcsolt gépén, hogy milyen módban fut most az LG masina????

Köszönöm

(#284) arpeen2 válasza Als (#283) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Most melóban vagyok de úgyemléxek DMA 2

Miért fontos ez ?

[Szerkesztve]

(#285) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Mekkora szívatás az LG hivatalos magyar lapján nem is írnak erröl az írórol:F

(#286) Als válasza arpeen2 (#284) üzenetére

Als
(tag)

Azért fontos, mert ekkora adatátvitelnél szerintem elkél a udma4.
Legalább is szerintem.

Meg tudnád nézni este vagy hétfőre? És megírnád nekem?

Itt lehet: my computer/manage/device manager/IDE atapi/ata controllers/primary vagy secondary ide channel/advanced settings.

Nagyon köszönöm

Als

(#287) arpeen2 válasza Als (#286) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Kösz hogy megmondtad hogy kell megnézni :) sose jöttem volna rá.
Hétfőre megtudom nézni persze, de hidd el rosszul látod a helyzetet, akkora az átviteli sebessége amennyinek kell lennie, jól is néznénk ki ha kevesebb lenne mint amennyit a max írási sebessége igényelne. (jelen esetben 12x sebességnél kb 14.5 MB/s amit az UDMA2 könnyedén teljesít, de nálunk mindenképp jobban tudják ezt a fejlesztők hidd el).

(#288) Als válasza arpeen2 (#287) üzenetére

Als
(tag)

Elnézést a ''meggyanusításért'' :(((

Valahol tényleg azt olvastam, hogy ez már nem udma2, bár ezt csak egy helyen állították, amit azóta sem találok, de végül is mindegy hogy melyik, csak utána szerettem volna jobban nezni, hogy igaz-e?!?!

Köszönöm a segítséget.

ALS

(#289) emre33 válasza arpeen2 (#281) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Ha tudná a Bitsetting, akkor azt hol,é s melyik progiba kellene beállitani ?

Ultra dma 2 tudja, ami bőven elég ! 16x olvasás melett is a max adatátviteli sebesség 21 MB/sec

(#290) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Arra kíváncsi lennék hogy milyen írók támogatják ezt a Bitsetting lehetőséget.

(#291) gassese válasza PPeter (#278) üzenetére

gassese
(újonc)

Köszi!!! :C

tudatlanul is lehet valaki tudos?

(#292) zoolio

zoolio
(újonc)

Igaz, hogy UDMA2-t tud, ami elég, de az azért elég durva, hogy lemezfelismerésnél egyrészt rettentő sokáig küszködik, másrészt úgy lefogja a gépet, hogy video digizésnél kapásból lesz vagy 20 dropped frame! A Pioneer olvasómnál nincs ilyen gond. Viszont az is igaz, hogy a PIO UDMA4-éhez képest mégis sokkal gyorsabb olvasásra képes az LG (remélhetőleg nem a hibajavítás kárára).

Üdv,
Zoolio

(#293) kal válasza Als (#283) üzenetére

kal
(újonc)

Megnéztem, udma-2

Egyébként, ez egy igen jó író, most nemrég vettem, előtte egy 4081-am volt, ami minden szutykot megírt, kivéve a princo 1X-rw lemezt, a 4120 még ezt is simán megírta, egyébként fentebb olvastam, hogy a princot nem szereti, nekem megírja 4X-el a -R-est, (M2U4031 sorozatú lemezekkel próbáltam)

Nekem csak annyi gondom, van, hogy hol és mennyiért tudok 5X-es dvd-RAM-ot venni, mert a simákkal nagyon lassú...

ja, 102-ről 104-re átírtam a firmwaret

[Szerkesztve]

E=m*c*c

(#294) zsolt501 válasza kal (#293) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

5X ös RAM-ot még nem kapsz

(#295) geparduc

geparduc
(újonc)

hello
Hogy lehet megnézni milyen fimwarem van???

geparduc

(#296) geparduc

geparduc
(újonc)

firmware

geparduc

(#297) PPeter válasza geparduc (#296) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így:

Vagy így:

Netán így:

(#298) geparduc

geparduc
(újonc)

köszi
de én néztem az eszközkezelőben, nekem nem írja ki, nincs is ilyen menü...

geparduc

(#299) zsolt501 válasza geparduc (#298) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Sajátgép jobb egérgomb és a kezelés menű és így tovább

(#300) arpeen2

arpeen2
(senior tag)

LG fórumon azt olvastam hogy az A104-es fw-vel és a 6.3.1.20 Nero-val (legújabb) képes a 4120B booktype bitsetting-re. Ti mit hallottatok róla? PPeter esetleg vélemény ?
Én csak du-n tom kipróbálni mert az író otthon van énmeg ugye a melóba és ma töltöttem le a Nero-t.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.