Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#201) zoolio

zoolio
(újonc)

Sziasztok!

Nagy baj történt: a firmware frissítés nem sikerült (az a szemét autostartos InCD lehetett).
Fel lehet valahogyan még éleszteni az írót?

Köszi,
Zoolio

(#202) arpeen2 válasza zoolio (#201) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Jól éreztem én mikor csináltam hogy az InCD-t le kell tiltani fw frissítés előtt. Nemvéletlenül írja a fw readme-je hogy minden futó alkalmazást zárjon be (nyilván aminek köze lehet a meghajtóhoz)

(#203) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Tejóég:)

Mikor én nyomtam 100 asról 102 re a firmware-t, annyira nem vágtam, hogy ebből baj is lehet, minden progi bezárás nélkül semmi elővigyázatosság nélkül feltettem:D

persze ez csak egy kirívó eset, ettől még vigyázni kell, példa rá az előző eset :(

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#204) zsolt501 válasza zoolio (#201) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Dos módbol próbáld újra sok esetben sikerűl.
Itt nem a Win Xp dos módra gondoltam hanem flopirol boot és úgy csinálod a frissítést.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#205) zoolio

zoolio
(újonc)

DOS-os progit hol találok? Amit sikerült letöltenem, az egy db Winfosos exe volt, égető progi és firmware egyben.

(#206) sulzpapa

sulzpapa
(újonc)

Sziasztok !
Előzőleg egy Giga-Byte írom volt. Az utobbi időben (kb. 2 hónap) egyesegyedül csak a Verbatim lemezeit volt hajlandó elfogadni CD fronton. Ha más volt 10 percig is elmolyoszkált mire felismerte. A 4120B-s 10-15 mp alatt felismeri őket.

(#207) PeriS

PeriS
(újonc)

Hali All!

Nekem is van egy ilyen íróm, - mindjárt 21000 jutottam hozzá - eddig egy princo-t egy tdk rw-t és 23 ritek lemezt írtam meg vele. Alapból 102-es firmware-vel szállították. Se panasz nem jöttt a megírt dvd-kre se gond nem volt még vele. Sőt a faterom gagyi Orion dvd lejátszója is kanyar nélkül vette a princo és ritek lemezeket hiba nélkül játszotta le. Eddig csak jó tapasztalataim vannak vele - remélem nem lesz vele másképp. A hasonlóan LG dvd olvasóm az íróhoz képest repülőgép motor zajszintjével dolgozik és jóval lassaban. Azt a dvd lemezt amit az olvasó csak 3-4Mb/s hajlandó olvasni az író benyalja 8-10Mb/s . -TotalCommander adat. Úgyhogy mindent összefoglalva szerintem megéri megvenni.

Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

(#208) Jegesmedve válasza venes (#1) üzenetére

Jegesmedve
(újonc)

Ha már LG akkor jó nem lehet .Eddig LG meghajtóval jó tapasztalatom még nem volt !!! :((

(#209) PeriS válasza Jegesmedve (#208) üzenetére

PeriS
(újonc)

Nekem az LG meghajtókkal csak jó tapasztalataim vannak. Olyan cd lemezeket is hajlandó olvasni pl az lg dvd olvasóm amikről már lemondtam mert a cd olvasóm ami egyébként cyber drive volt nem volta hajlandó olvasni. Hozzáteszem a haver asus cd olvasója se.
bye

Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

(#210) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegyük hozzá sem az Asus, sem a Cyberdrive nem tekinthető referenciának, tehát azoknál jobbnak lenni nem kunszt ;]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#211) Melanoma válasza zsolt501 (#197) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Már frissítettem:O
Akkor is gagyi amit ír. Van van olyan lemez amit nagyon szeret?

-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

(#212) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Vagy az is lehet, hogy az íróprogram nem megfelelő.(Nero)
A nero proginál van jobb?:DD

(#213) zsolt501 válasza Melanoma (#212) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Az biztos hogy a princo lemezt hanyagold

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#214) PeriS válasza Melanoma (#212) üzenetére

PeriS
(újonc)

Kérdés? Melyik nero-t használod? Nekem pl 6.3.0.0 val látni sem volt hajlandó az írót, ellenben a 6.3.1.17-el tökéletes. Azóta az írt lemezeim száma 35-re emelkedett, és még mindig nem volt probléma vele. A lemezek is mind egytől egyik lejátszhatók asztali dvd lejátszókon - (tesztelve: Orion, Philips, Thomson) - egyébként én Ritek lemezekre írok.

(#215) Melanoma válasza zsolt501 (#213) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Pedig most írtam egyet és jobb mint a Ritek.
Pedig nekem csak a Ritek volt a jó a lejátszómba.Most ha megírok egy Ritek lemezt szétesik, lefagy +minden. A princo-nál csak néhány digitális hiba van.
Nem tudom most mitévő legyek.(kezdem megbánni az írót:B)

(#216) Melanoma válasza PeriS (#214) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

A 6.3.1.17 használom.Az nagyon jól tudom, hogy a Samsung M405-ös lejátszóm nagyon sz@r, de eddig ha Ritekre írtak (pl. Pio107) akkor tökéletes volt.
Most ha Én írok Ritekre mint azt már írtam nagyon tré.Most vagyok tanácstalan:F

(#217) PPeter válasza Melanoma (#216) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha tudtad, hogy a Pio107-tel írt olcsó RITEK lemez jól megy a lejátszódban, akkor miért vettél LG írót? A DL írás miatt? Az még jó darabig nem éri meg szerintem egy átlagos usernek, többet ér az SL lemezek jó minőségű írása :U, mint egy ki nem használható DL képesség.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#218) Melanoma válasza PPeter (#217) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Ráhibáztál. Úgy gondoltam ha veszek egy olyan írót ami elég sok formátumot ír akkor azzal el leszek egy darabig.Há ez nem jött be:O

[Szerkesztve]

(#219) emre33

emre33
(PH! addikt)

lehet turni hogy mi a különbség a dobozos 4120B és az OEM között ? melyiket érdemesebb megvenni ?

(#220) zoolio válasza emre33 (#219) üzenetére

zoolio
(újonc)

Dobozoshoz 2 év gari jár, meg kábelek, szoftverek.
Sajna DVD-RAM-ot nem adnak hozzá, mint a korábbi dobozos LG-khez.

(#221) PeriS

PeriS
(újonc)

Hi!
Komolyan mondom értetlenül állok a hozzászólások előtt. Amiket írtok hibákat nállam még nem jelentkezett egy sem....... De kezdek megijedni.... :F

(#222) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Ne félj mert a hibák töbsége a rossz nyersanyag és a nem megfelelő hardver összeálításbol adódik illetve a nem megfelelő szoftverekböl adódik itt értsd a nem megfelelő alaplapi driver és egyéb összetevök böl adódó hibákra illetve sok esetben tapasztaltam olyat hogy valaki DVD-t ír és közben még a gép több mindent is csinál és ebböl adódóan elfogy a gépböl a szufla.

Szóval nem minden esetben az író a rossz sőtt.

(#223) levike33

levike33
(újonc)

Nekem 1 hónapja van 4120-as íróm, eleinte a s**r Princo lemezekkel próbálkoztam, nem érte meg még a 95 forintot sem, amiért vettem. Aztán áttértem Verbatim-ra, hát mit mondjak, csodálatos. 4x gyorsan megírja, mindegyik hibátlan volt eddig, asztali olvaso (Pana S75-ös) simán visszi hiba nélkül, még a + lemezeket is. Egyszóval Princót nem ajánlom !!, Verbatim-t viszont igen, ja és az író is nagyon jó.............

(#224) sulzpapa

sulzpapa
(újonc)

Szasztok Srácok !
Régebben olyan gondom volt a DVD Shrink-kel, hogy egyáltalán nem olvasta be a lemezeket másoláshoz. Nem tudtam semmit kezdeni vele. Ekkor kaptam egy tippet ami be is jött. Az alaplapi ide vezérlőt kellett frissitenem, mivel az már az eredeti telepítő kibocsájtásához képest már 2 éves volt. A problémám azóta teljesen megoldódott. A frissités az új kiadású hardverek miatt kellett.

(#225) sulzpapa

sulzpapa
(újonc)

Szasztok Srácok !
Philips DVD+R Double Layer 2,4x - 8.5 GB data / 240 min Video 8,5 GB 1 db
3 992 Ft. Ez nettó ár a multimedia.hu-n és csak rendelésre hozzák.

[Szerkesztve]

(#226) gereke

gereke
(lelkes újonc)

Régóta használok a munkahelyi gépemen DVD-RAM-ot. Két éve nyűvök egy HITACHI-t. Eddig semmi gondom nem volt. Most viszont az új LG-4120 nem írja a RAM-ot. Ha másik géppel írok rá azt olvassa, de másolni nem tudok rá Explorer-al vagy WinCommanderral. Állandóan azt irkálja, hogy a lemez írásvédett. Formázni sem tudom e miatt

WinXP-n használom.

Help, please!!!!!

I9100XXLP3

(#227) zsolt501 válasza gereke (#226) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Frissítetted az írót?

(#228) Petty-kp

Petty-kp
(újonc)

Sziasztok.

Én is Lg4120 vásárlás elött állok. (22E bruttóért)
olvastam eme topicot, és öröm volt látni a sok sok hasznos linket, infot, mindent,
igy hát gondoltam reggelem magam és megosztok én is pár infot veletek, hátha valakinek hasznára válik.
volt téma az iró ára, a lemezek ára és minösége, hát ime:
(az egyes cégek oldalait nem reklám céllal teszem ki, csak igy a könnyebb mindenkinek)

iró, és dvd lemezek:
DVD-író: Bővebben: link
DVD-lemez: Bővebben: link
vagy:

DVD-író & lemez: Bővebben: link

DVD-író: Bővebben: link
DVD-lemez: Bővebben: link

Cd, DVD minden mennyiségben:
DVD-lemez és ami hozzá kellhet:: Bővebben: link

most talán ennyi, reméllem tudtam segíteni,
jah amugy egyszerű tesóm is 100 ával vett princo-t B0..... ást (100 FT ért), meg is irta nagyrészét filmnek. ha lesz valami tapasztalat, majd megirom :)

sok sikert mindenkinek, Sziasztok. Petty

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#229) Petty-kp válasza Petty-kp (#228) üzenetére

Petty-kp
(újonc)

Nos, most nézem,, mint újonc, sikerült is eltolnom a linkjeimet :)

javíitás:
a rontott link:
Cd, DVD minden mennyiségben:
DVD-lemez és ami hozzá kellhet: Bővebben: link

ami itt van, az is dvd-író akart lenni....

és a jó:
DVD-lemez és ami hozzá kellhet:: Bővebben: link

jah, és most át is néztem az árlistákat, nem is 22E, hanem csak Bruttó 21100 Ft lesz az íróm :)

(#230) Petty-kp

Petty-kp
(újonc)

még valami eszembe jutott.
lenne nekem is egy kérdésem, kéretik nem kinevetni érte :)

pontossan mi a DVD-RAM, és mi a lényege, miben más a többi lemeznél, pl az RW hezt képest:F
Tudom kezdö kérdés, de valahol fel kell tenni, hogy az esetleges válaszzal én is okosabb legyek kicsit... :U
és ehhez még, hogy melyiket érdemesebb, DVD-RAM-ot, vagy RW-t használni?
(ha egyáltalán jól értelmezem, hogy a DVD-RAM is többször irható)

köszönettel egy kezdö: Petty

[Szerkesztve]

(#231) Ga válasza Petty-kp (#230) üzenetére

A DVD-RAM-ot a nevéből adódóan véletlen elérésre fejlesztették ki. Jobban bírja az újraírást, és erősen támogatja az egyidejű írást-olvasást. Ja, és az optikai mellet kis mágneses technológiát is használ a tároláshoz.

Ja, egyébként dvd-faq: Bővebben: link.

Ciao:
Ga

(#232) gereke válasza Petty-kp (#230) üzenetére

gereke
(lelkes újonc)

A DVD-RAM egy nagykapacítású ''floppy''.
Tehát az explorer-ből tudsz rá másolni ( Nero nélkül).

A gondom csak az, hogy az LG-vel nem tudok rá írni idehaza.

Senki nem tud rá megoldást?

I9100XXLP3

(#233) PeriS válasza zsolt501 (#222) üzenetére

PeriS
(újonc)

Kösz a nyugtatást!
Igazán nem szeretném ha tönkre menne. Habár már az árát visszahozta úgyhogy mind1

(#234) zsoltz válasza Ga (#231) üzenetére

zsoltz
(újonc)

Nem tudom, ezt a linket ismeritek?
Lhttp://cd.wbteam.com/index.php/L

[Szerkesztve]

A születésnap nagyon egészséges. Minél több van belőle annál tovább élünk.

(#235) Lütyő válasza gereke (#226) üzenetére

Lütyő
(újonc)

Ugyanez volt a problémám. Nem lehetett írni a dvd-ramra. Meg kell formázni a lemezt, akár egy winyót. Fat 32, vagy udf fájlrendszerrel. A progi nevét most nem tudom megmondani, amivel ezt meg lehet tenni. Alapból elvileg a winfossal is meg lehet formázni a ramot, nekem nem sikerült, a végén megakadt. A formázás óta vígan megy.

(#236) PPeter válasza gereke (#232) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tévedés. A DVD-RAM nem egy nagykapacitású floppy. Ha nem telepítesz egy háttérben futó rendszerkomponenst, akkor nem tudod úgy használni, mint egy floppyt, hanem ugyanúgy kell használnod, mint bármilyen más (újra)írható optikai lemezt: CD/DVD-író program segítésével írsz rá állományokat, kötegelve.

Valószínűleg azért nem tudsz csak úgy írni rá, mert nem telepítetted a megfelelő kis programot, ami a háttérben intézi, hogy úgynevezett direkt módban tudd írni/olvasni a fájlkezelőből.

(#237) PPeter válasza Ga (#231) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közhiedelem (sajnos sok megtévesztő, hibás technikai infó kering a neten). A DVD-RAM nem magneto-optikai, tehát nem használ mágneses technológiát az adattároláshoz.

(#238) zsolt501 válasza PPeter (#237) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Én is a te véleményeden vagyok :)
Én 3 hónapja használok DVD-RAM lemezt és nagyon jó mindenkinek csak ajánlom én kétoldalast vettem 2000 Ft alatt.

(#239) zsoltz válasza PPeter (#237) üzenetére

zsoltz
(újonc)

szerintem használ.
nézd meg itt:http://www.dvdcenter.hu/dvdfaq.html#434

(#240) PPeter válasza zsoltz (#239) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hagyj már ezzel a FAQ-val, az eredeti angol nyelvű is tele van tárgyi tévedésekkel, hát még ez a tükörfordítással készült szülemény. Tudsz egyéb mást forrást a neten, ami azt állítja, hogy a DVD-RAM mágneses? Nem fogsz találni.

(#241) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Background of the DVD-RAM Specification

Rewritable disc technologies currently on the market include magneto-optical (MO) and phase-change (biztos ezt értette félre valami tudományos emberke, itt nem magáról a DVD-RAM-ról írják, hogy MO és fázisváltós egyszerre, hanem hogy a piacon jelenleg vannak MO-ra ÉS vannak fázisváltásra épülő adattárolók). Magneto-optical discs work by using laser light and an external magnetic field to record data in changing directions of magnetic regions on the disc. Discs in use today include 130 mm and 90 mm diameter data discs, 300 mm diameter video file discs, and MiniDiscs for recording music. These discs use a signal detection method involving rotation of a polarizing plane via the magneto-optical effect.
Phase change technology, on the other hand, utilize the ability of laser light to change the recording material from a crystalline to an amorphous state, and back again. A pulse of high-power laser light heats the recording surface to above the melting point, and the material is cooled quickly to cause it to enter an amorphous state. On the other hand, an amorphous region can be heated by medium-power laser light to above the temperature for crystallization to cause it to enter a crystalline state. (sehol semmi mágneses rögzítés vagy törlés)The signal is encoded in the difference in reflectivity due to the different optical indices of the amorphous and crystalline regions. This technology was later coming to market than magneto-optical, due to the effort required to develop sufficient rewrite durability, but 120 mm and 130 mm diameter data discs and associated hardware are available today.

Phase change technology was chosen for DVD-RAM for the following reasons.

The use of changing reflectivity to reproduce the signal makes it easy to achieve compatibility with read-only players.
The use of laser power modulation makes it easy to achieve direct overwrite capability.
The optical system is simpler than the magneto-optical system required to detect rotated polarized surfaces, and there is no need for a magnetic head to apply the external magnetic field.
A relatively large signal can be obtained even from the smaller recording marks resulting from increasing disc density, and the technology can also be made compatible with shorter wavelength blue light that is anticipated for future use.

[Szerkesztve]

(#242) zsoltz válasza PPeter (#241) üzenetére

zsoltz
(újonc)

Lehet, hogy igazad van.
de lehet, hogy nem. Első keresésre több mint negyven oldalt találtam ami azt mondja, hogy magneto-optikai tárolást alkalmaz.
Itt vana két első találat:
http://w3.studiotech.hu/studiotech/hu/video/dvd.htm
http://www.e-times.hu/02maj/meg.html

(#243) PPeter válasza zsoltz (#242) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mérget vehetsz rá, hogy igazam van. Még egy kérdés: látsz te olyan jelzést a DVD-RAM csomagolásán, ami az MO (és egyéb más, mágneses elven működő adattároló) lemezeken szerepel, miszerint nem szabad mágnest rakni rá? Nem, mert akár egy negyvenkikós patkómágnest is rárakhatsz, az sem zavarja meg, mivel csak és kizárólag megfelelően beállított lézerimpulzusokkal lehet adatokat írni rá, és törölni róla. Vagy kukkants bele egy DVD-RAM íróba: optikai fejet, lézerdiódát találsz majd benne, mágneses fejet nem. Én a Pioneer cégnek (a DVD-RAM egyik fejlesztőjének) a hivatalos DVD-RAM Technical Guide-ból idéztem, te meg benyomsz ide két félrefordított, hibáktól hemzsegő magyar szutykot :U.

(#244) zsoltz válasza PPeter (#243) üzenetére

zsoltz
(újonc)

Amint lejárt rá a gari, megigérem neked, hogy szétszedem és megnézem.
mindkét álláspontal tele van a net.

(#245) csozsi válasza zsoltz (#244) üzenetére

csozsi
(kvázi-tag)

Szerintem PPéter rég túl van ezen, nem kéne vele vitatkoznod.
A minidisk, és/vagy az A:drive az magnetooptikai lemez, ahol a lézer felhevíti a műanyagot, és a mágnesesség viszi fel az adatot, a CD/DVD az csak optikai.

''Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást'' (Murphy)

(#246) PPeter válasza zsoltz (#244) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legalább egy olyan leírást mutass, ami valamelyik DVD-RAM fejlesztő/gyártó cég (Maxell, Pioneer, Panasonic stb.) honlapjáról van, mert érdekes módon ezen cégek technikai ismertetői elfelejtik megemlíteni a mágneses adatrögzítési elvet, amivel szerinted ''tele van a net''. Azzal is tele van a net, hogy bármikor pénzt kaphatsz csődbe jutott afrikai kormányoktól, ha engeded, hogy hozzád mentsék át a vagyonukat, csak a bankkártyaszámod kell megadnod nekik neten :P, Te ezt is elhiszed?
Amúgy valóban láttam szétszedve nem egy DVD-RAM írásra képes meghajtót, és valahogy nem találtam egyikben sem mágneses fejet... vajon miért?

[Szerkesztve]

(#247) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Elhiheted hogy nem mágneses mivel én ma szedtem szét portalanítás miatt és nincs benne mágnes fej.

(#248) Petty-kp válasza zsoltz (#234) üzenetére

Petty-kp
(újonc)

szia. megnéztem a linket, nagyon korektnek tartom az árakat. legalábbis nekem egész jónak tünik
csak úgye a bőség zavara :))
kezdőként, és a ''túl nagy'' választék miatt nem birok dönteni melyiket érdemes. kiválasztottam pár típust, és még a héten meg is szeretném venni, azaz ha lehet már holnap, csak ehhez a segítségeteket szeretném kérni, hogy ti mit tanácsoltok.
a kérdéses típusok:

hengeressek: (kb +35/db még a tok hozzá)
RITEK 120' 4x Cakebox (25*) 25 darab / egység (4500 Ft) 180/DB
TRAXDATA 120' 4x Cakebox (25*) 25 darab / egység (4000 Ft) 160/DB
VERBATIM 120' 4x Cakebox (25*) 25 darab / egység (6000 Ft) 240/DB
normál tokos:
VERBATIM DVD+R 120' 4x normál tokos (5*) 5 darab / egység 10 db-tól 300 Ft / darab.
VERBATIM (MOVIE) 120' 4x normál tokos (3*)3 darab / egység 10 db-tól 300 Ft / darab.

amiket irni szeretnék, adat (mp3, image-k, avi-k, azaz ''archivállás'')
vagy épp dvd filmeket ''archiválni'' :)

konkrét kérdések: melyiket ajánljátok minöséget figyelembe véve. az ár másodlagos, kicsi az eltérés ahhoz hogy a minöségen spóroljak (szerintem), bár nem elhanyagolható teljessen
és hogy melyiket érdemes sima adathoz, és dvd filmhez?
tudom a verb nél oda is van irva hogy filmeknek, de gondoltam megkérdezlek titeket erröl is, bizti ami bizti...

Köszönettel minden eddigi és további segítséget: Petty

(#249) sulzpapa

sulzpapa
(újonc)

Szasztok Srácok !

A Nero InCD v 4.2.9.1 állítólag csont nélkül formázza a DVD-RAM-ot. Próbálta már valaki

(#250) sulzpapa válasza PPeter (#246) üzenetére

sulzpapa
(újonc)

Hello PPéter !

Nézd meg az alábbi linket:
http://www.pioneer.co.jp/crdl/tech/dvd/7-e.html

The rewritable disc DVD-RAM specification was created to meet these requests.
Rewritable disc technologies currently on the market include magneto-optical (MO) and phase-change. Magneto-optical discs work by using laser light and an external magnetic field to record data in changing directions of magnetic regions on the disc.

Remélem ez elég.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.