Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#151) zsolt501 válasza SzuperTomcsi (#150) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Próbáld formázni de ne a gyors formázással hanem a lassúval az sokat segít a dolgon a haver 1 éve használ RAM lemezeket és nálla is elő szokott jönni ez a dolog azt mondta hogy így vissza ál alapra és utánna megint jó.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#152) putti válasza SzuperTomcsi (#148) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Mihelyt beraktam az új 4120B-t, már fel is ajánlotta nekem a 8 Gb-nyi adatírást. A DL lemezeket max 2,4-szeresen tudja pörkölni. A nero egyből 8 GB-ra tette a maximálisan felírható adatok számát. A 4120B tudja írni a DL lemezeket!!!

(#153) arpeen2 válasza putti (#152) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Hatalmas felfedező vagy mondták már ?

:C :C :C :C :C

(#154) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Hi All,

Ma veszek ilyen írót, :C az lenne a kérdésem, hogy rögtön ugorjak neki a
frimware frissítésnek vagy előtte próbálgassam nekem mit tud?:))

-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

(#155) zsolt501 válasza Melanoma (#154) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nyugottan nekiugorhatsz a frissíésnik mivel az eredeti elég sok hibát tartalmaz, természetesen akkor frissítsd ha tudod is hogy kell csinálni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#156) Melanoma válasza zsolt501 (#155) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Még nem csináltam frimware frissítést :( nagyon gázos?

(#157) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Nem szorosan ide tartozik, de megkérdezem a dvd2one150 progihoz van vmi
serial szám vagy ilyesmi?:F

(#158) zsolt501 válasza Melanoma (#156) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nem nehéz de oda kell figyelni Pl. ne legyen frissítés közben áram szünet.

(#159) Dalee

Dalee
(lelkes újonc)

Média-Markt-ban láttam az 4120-hoz hozzátámasztva Verbatim DL lemezt.
Ha jól emléxem 4000 magyar pengőért.

(#160) ChristianID válasza Dalee (#159) üzenetére

ChristianID
(újonc)

Hello!

Épp én is ezt akartam ecsetelni... én is majdnem vettem dual layeres lemezt a MediaMarktban... de amikor az eladó mondta az árát (4000), majd lepadlóztam... még mondtam is neki, hogy nem is sok egy doboz lemezért.. :DD de felsötétített :((( ... már egy gyári videoDVD is olcsóbb...
Szóval elég pofátlan húzás az ára - gondolom, jelentős hatással a RIAA és társai lehetnek erre - kíváncsi vagyok, hogy a nem hivatalos csatornákon mikor jelennek meg.
Más. Én is, ahogy beraktam az írót a gépbe, a Nero 6,3 azonnal 9000 MB-ig húzta a sávot, ill. 4500-nál van a sárga sáv... mindenesetre 4000-ért nem fogok égetni lemezt benne egyelőre.

Bye

...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

(#161) Zoli2 válasza putti (#62) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

Hali!

Lehet tudni, hogy Princonál a PB széria milyen?

(#162) Zoli2

Zoli2
(fanatikus tag)

Szóval végigolvastam a topic-ot, meggyőztetek, hogy nekem is szükségem van a firmware frissítésre. Leírnátok röviden, hogy hogyan kell a 102-re frissíteni? Már letöltöttem a 102 ver.-t, de még nem csináltam ilyet. A fájl nevében 4120a szerepel, de a mellékelt .txt-ben már 4120b. Melyiknek higyjek? A régi firmwire-t le tudom menteni? Előre is köszi!

(#163) Haok válasza Zoli2 (#162) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Kitsit olvass vissza, ottlesz a link amit adtam , és ott pontosan leírtam hogy csináltam. De pill. megkeresem!

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#164) Haok

Haok
(fanatikus tag)

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1841

itt van egy ilyen duma

and autoresetting patches are available here. Patched by The Dangerous Brothers.

kattints arra , hogy ''here''

ott lesz egy ilyen

LG HL-DT-ST GSA-4120B
Auto Reset and RPC1 Firmware - N0AD Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A101 Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A102 Windows (RPC1 and Auto-Reset).

nah én az uccsót szedtem le az a102 windows-t

igaz 2 xesen írtam a DVDt de épp most kezdem majd tesztelni 4xes írással, hogy úgy is visszaolvassa e a Combom...

2 file jön le, én azt tettem fel (automatikusan ment minden) , amiben az a szó van (a file névben), hogy Auto! Sok sikert;)

(#165) Zoli2 válasza Haok (#164) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

Köszi! Már meg is csináltam. Remélem a Princo-t jól fogja megírni. A PB-sekkel nehezebben boldogult.

(#166) Melanoma válasza Zoli2 (#165) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Most cseréltem le a 100-as frimware-t 102-re és már meg is égettem egy Princo-t.
Nem volt gond.
Eddig minden jó:C

[Szerkesztve]

(#167) Zoli2 válasza Melanoma (#166) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

És milyen szériából származik?

(#168) Melanoma válasza Zoli2 (#167) üzenetére

Melanoma
(kvázi-tag)

Annyira nem ismerem, de ez van a közepén: B103402831-01923 4X
Gondolom Ti már tudjátok ebből az infóból milyen széria.;)

(#169) Zoli2 válasza Melanoma (#168) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

A B-sekkel semmi gond. A PB-sekkel nekem is az volt a gond, hogy a film 2/3, 3/4-énél akadt és nem is játszotta le.
Lehetőleg 2x-en írjuk a Princo-kat!!!

[Szerkesztve]

(#170) SzuperTomcsi válasza zsolt501 (#151) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

Azt már probáltam, de egy-két irás után újra teljes formázás kell neki. Nekem ugyan nincs egy éves a lemezem, de lehet hogy többet használtam

Üdv Tomcsi

(#171) SzuperTomcsi válasza putti (#152) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

És irtál is már vele? Mert a gyári specifikációk szerint nem tudja, már amit az oldalon láttam, aszerint. Lehetséges, bár nem tudom elképzelni, hogy az LG mindenféle csinnadratta nélkül, megelőzve a versenytársakat, ilyen jó áron dobná ki a DL iróját. Az is lehet, hogy nem tudták beleverni ezt az irás még stabilan s majd egy újabb betüjelü változatnál, valami más fejjel akarják kidobni. Lehet, hogy egy kinem adott gyári Firmware is kell hozzá, hogy meg is tudd irni. Kicsit kétkedő vagyok. Irj egy DL lemezt. Azt ird meg a tapasztalataidat.

Üdv Tomcsi

(#172) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Tényleg írt már vki DL lemezt ezzel az íróval?;]
Mert a nero tényleg a 8gb-hoz teszi a piros csíkot, de ez csak egy dolog.
Mit mutat a gyakorlat? Még Én sem tudtam beszerezni DL lemezt.

(#173) SzuperTomcsi válasza Melanoma (#172) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

Hát eddig úgy néz ki, előbb kell beszerzni a médiát és csak utána az irót. :(((

Üdv Tomcsi

(#174) lancellott

lancellott
(kvázi-tag)

Halika all! Írjatok már nekem kereskedőt, akinál olcsóér meg lehet venni ezt a típust léccike. Biztos van valaki aki utánajárt ennek. Én csak egy pár helyet néztem meg, de csak van olcsóbban is. Köszi előre is.

Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!

(#175) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Én 27 000 ért vettem , de számla nélkül, viszont van rá gari.

Ez sztem elég jó ár....

(#176) Zoli2 válasza lancellott (#174) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

www.aqua.hu oldalon nézzél szét! Az OEM kivitelű még olcsóbb.

(#177) PPeter válasza SzuperTomcsi (#171) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet vele DL lemezt írni. Tudom, kipróbáltam. El is cseszett nekem párat :((, aztán az interneten körülnéztem, leveleztem pár tesztelővel és kiderült, hogy nemcsak nekem szórakozott: bizonyos konfigurációkon (én az alaplapi IDE vezérlőkre gyanakszom): ha előzetes tesztírás nélkül indítod a DL írást, akkor az első réteg írása elején elszáll egy hibaüzenettel a kis mocsok (érdekes, hogy a Decrypter nem agonizált, ha leokézod a hibát akkor :F jól megírja a lemezt, hehe), de igazából nem találtam logikát a dologban. Sajnos nem támogatja a booktype bitsetting állítást, szóval a megírt DVD+R DL lemez ''pluszos'' médiaazonosítót kap, ami azt jelenti, hogy igen kevés asztali lejátszó tudja lejátszani a lemezt, és sok DVD-ROM olvasónak is meggyűlik vele a baja. A NEC 2500/2510 sokkal jobb választásnak tűnik.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#178) Fade_Away válasza PPeter (#177) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

PPeter

Ha az elkövetkező 1.5 hónapban vennél dl írót akkor melyiket vennéd?
(Pioneer megérkezik addig???)

kösz

(#179) PPeter válasza Fade_Away (#178) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a Pioneer új íróját (mivel még nem tudjuk mikorra érkezik pontosan, bár Japánban már feltűntek más márkanév alatt) kizárjuk, akkor NEC 2500A/2510A lenne a választásom.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#180) Zoli2 válasza PPeter (#179) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

A102-es firmwire-re frisített íróval próbáltad a DL írást?

(#181) PPeter válasza Zoli2 (#180) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:U Igen, sőt, még egy ennél újabb firmware-t is lejmoltam az LG-től, ami csak eztán fog megjelenni. Eredmény ugyanaz. Mindegy, mire a DL lemezek olcsók lesznek, minden bizonnyal megoldódik a dolog és lehet, hogy nem sok konfigurációban jön elő (van akinél nem jelentkezett), egyelőre nem lehet komoly statisztikáról beszélni DL írás kapcsán. Nekem nem is a hiba miatt, hanem főleg a booktype állítás hiánya végett nem szimpi az LG DL írása: ha nem DVD-ROM bitsettinggel írod, a DL lemezed szinte használhatatlan lesz az írón kívül.

[Szerkesztve]

(#182) ChristianID válasza lancellott (#174) üzenetére

ChristianID
(újonc)

Hali!

Én 23900+fa-ért vettem az expertben...

Bye

...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

(#183) PeriS

PeriS
(újonc)

Üdv Mindenkinek!
Tegnap vettem egy ilyen írót alapból A102 jelű firmware-val. 21000 magyar pöngőt kellet kipakolni érte :) Szerintem megérte. Ahol vettem azt mondták a srácok hogy az hogy csak a Mediában kapható a dl-lemez és 4000 az átmeneti állapot. A gyártók szerint (philips - tdk - stb.) durván duplájába fog kerülni a dl lemez a simának. Magyarul a Média ismét - habár ez már megszokott - drágán adja a cuccait. A dl írást még nem próbáltam.
A NEC íróval annyi bajom van ha olyna mint a NEC márkanéven árusított un. márkagépek akkor inkább hagyjuk, na de ne ítéljünk előre a puding próbája az evés.

Üdv mindenkinek!

Asus A8N SLI alaplap(módosított zalman chipset hűtő), AMD Athlon 64 3000+ proci, ATI X300 128Mb (low end) VGA, 2*512 Mb GEIL RAM(párban tesztelt), 120Gb Samsung Winchester 8 mb cache (boot), 120Gb Segate Winchester 2mb cache (data), LG GSA-4120B DVDRAM 2mb cache(FW:A115)

(#184) PPeter válasza PeriS (#183) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A MediaMarkt - most az egyszer - nem adja drágán a cuccot, Ausztriában, Németországban is 3500-5000 között mozog a DL lemezek ára kiskerben.

(#185) lancellott válasza ChristianID (#182) üzenetére

lancellott
(kvázi-tag)

Köszike. Eddíg ez a legolcsóbb.

Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!

(#186) Haok

Haok
(fanatikus tag)

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=46402&item=5113101736&rd=1&ssPageName=WDVW

durván 4000 Ft

(#187) putti válasza Zoli2 (#161) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Az nem jó!

Princo-ból csak A és B sorozat a jó. Aztmondják jó az M-es is, de nem tudom, még nem volt ilyenem.

A szar sorozat a H és a PB !!!

(#188) putti válasza SzuperTomcsi (#171) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Állítólag december kötrnyékén kapható a DL lemez, de lehet hogy már előbb is.
Konkrétan nem tudom hogy pörköli-e e DL lemezt, de a doboz bal alsó sarkában ez a felirat található : Store Up 8.5 Gb ( DVD+R DL Compatible )

(#189) emre33

emre33
(PH! addikt)

le turni hogy mi a különbség a dobozos 4120B és az OEM között ? melyiket érdemesebb megvenni ?

(#190) sulzpapa válasza bujdi (#117) üzenetére

sulzpapa
(újonc)

Sziasztok !

Az alábbi címről letölthető a DVD Identifier progi ami megmondja, hogy ki gyártotta a DVD-t.

http://dvd.identifier.cdfreaks.com/

(#191) sulzpapa válasza Melanoma (#145) üzenetére

sulzpapa
(újonc)

Miskolcon 25100 bruttó 2004.08.04.

(#192) sulzpapa

sulzpapa
(újonc)

Szasztok Skacok !
Amit ma vettem 4120b-t azt már az A102-es firmware-rel szállították (NERO InfoTool)

(#193) Ric válasza sulzpapa (#192) üzenetére

Ric
(újonc)

Sziasztok!
Ma én is vettem egy LG írót+egy Platinum 8x dvd-r lemezt, de nem akarja megírni csak 4x-esen. Tudtok valamit erről a lemezről? Melyikek a jó márkájú 8x-os lemezek? Egyébként 102-es verziójú.

[Szerkesztve]

(#194) Ric válasza emre33 (#189) üzenetére

Ric
(újonc)

Szerintem csak a csomagolás. Az OEM-hez nem kapsz semmit csak az írót nylonban.

(#195) Lütyő

Lütyő
(újonc)

Sziasztok!

Én tegnap vettem egy 4120-ast. Elsőre jobbnak tűnik, mint a 106-os Pájó. Nem azért, mert gyorsabban ír, hanem gyorsabban is olvas. Van egy jó kis 4X -R Princo-m, ami elég gyatrán lehet megírva: a Pájó a saját írását nyögve 3/4 óra alatt szenvedte be, az előző LG combom el sem tudta olvasni, az új kis édes íróm 8 p 7 mp alatt benyalta. A 8X Platinummal én is így jártam: csak 4X nek ismeri fel. Aranyárban vettem hát Maxell 8X -R-t, Primedisc 8X +R-t, Panasonic 3X RAM-ot és Bulkpaq 4X +RW-t. Mindent hiba nélkül, gyorsan, elsőre. Ami meglepett: a minuszost gyorsaban kezeli, mint a plusszost.
Problémáim: a ramra Wincommander-rel rátoltam pár file-t, majd letöröltem. Ezt követően se kép, se hang. Azt mondja, hogy írásvédett a lemez, amit képtelen vagyok levenni róla. Csak Nero-val tudok ráírni. Ezt pedig sima RW-vel is megtehetném, nem kell hozzá RAM. Mit tegyek?
102-nél újam frimware van már? Mert ugye a 8X-os Platinumot jó lenne nem 4X-esen írni.

(#196) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Történet a következő:
Vettem Én is ilyen írót, ez nem is lenne olyan nagy gond.A gagyi DVD lejátszóm csak az eredeti vagy a Ritek lemezeket szereti. Ez többször is ki lett próbálva (samsung M405) Most kipróbáltam az írót hogyan is működik, az írással nincs is gond csakhát a minőség.A 4xPrinco-t megírva és kipróbálva csak két helyen volt egy kis digitális hiba.A mostani Princo széria is gagyi. A Ritek ugye amit szeret ez a fos, megírva és kipróbálva teljesen használhatat szétcsúszik, ugrik + minden..:))
A minőségre azért gondolok mivel a Ritek lemez egy másik íróval megírva (pio107)
tökéletes.
Ez csak az elsődleges véleményem még nem próbáltam más alternatívát(lassú írás, másik ritek stb):F

[Szerkesztve]

(#197) zsolt501 válasza Melanoma (#196) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Frisstsd az írót 102-es firmware-re az már jó mivel az eredeti rossz

(#198) zoolio

zoolio
(újonc)

Sziasztok!

Nektek nem ad ki időnként furcsa nyekergő hangot az író?

(#199) Zoli2 válasza zoolio (#198) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

A seek-elése zajos.

(#200) Speed

Speed
(PH! addikt)

Érdemes most 4120 írót venni! vagy várjak valami újabra? Nem lehet valahogy megbuherálni hogy a - -os lemezt is irja 12X-en?

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.