Nincs mit úgylátszik akkor már elsem adod??
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Nincs mit úgylátszik akkor már elsem adod??
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Hi!
nekemis ilyen dvd íróm van, a kérdésem az lenne hogy ezek az a101 meg 102 firmware-ek gyári firmware-k? mer az lg oldalán nem nagyon találok firmware-t. Ja és ezt az a102-eset honnan tudnám letölteni? lécci 1 linket, mer azon az oldalon (forum.rpc1.org-on) vmi hibát ír.
Fboy

hát ígymár nem
---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1841
itt van egy ilyen duma
and autoresetting patches are available here. Patched by The Dangerous Brothers.
kattints arra , hogy ''here''
ott lesz egy ilyen
LG HL-DT-ST GSA-4120B
Auto Reset and RPC1 Firmware - N0AD Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A101 Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A102 Windows (RPC1 and Auto-Reset).
nah én az uccsót szedtem le az a102 windows-t
igaz 2 xesen írtam a DVDt de épp most kezdem majd tesztelni 4xes írással, hogy úgy is visszaolvassa e a Combom...

na letöltöttem, de 2 fájl van benne és ha elindítom látszólag ugyanazok. meiket kell akkor használnom? vagy ha mind2-t akkor mien sorrendben?

Én csak azt tettem fel, aminek a nevében benne van az, hogy AUTO...
leteszteltem 4xesen megírtam egy Princot, és ezt is olvassa nemcsak maga az író, hanem a cdíró/DVD olvasó Combom is....hát remélem nem is lesz már gond vele

a100-as eredeti firmware fenn van valahol a neten?

Sziasztok!
Mostanság (tegnap) beruháztam egy OEM LG DVD íróba (GSA-4120B FW:A100).
A megvétel után nekiláttam nero cd-dvd speedel visszaolvasni egy másik LG 4081B@4082B és még 2-3 másik író által DVD +/- lemezeket.
Katasztrófális eredményekkel:
Fujifilm 4x DVD-R; Ritec 4x DVD-R visszaolvasta rendesen, de
Samung 4x DVD-R, Benq 4x DVD-R (tudom nem nagy minőség...) bármilyen íróval megírva, több lemezt kipróbálva sem sikerült egyetlen egy bitet sem visszaolvasni a lemezekről....
Kérdésem ez lenne, h ez a probléma orvosolható-e valamiféle Firmware frissítéssel avagy vissza a boltba reklamálni és tépni a számat? 
[Szerkesztve]
It's out there - Google is your friend.

Boltban kötelesek újat adni/árat visszaadni...ha nem kérd a panaszkönyvet stb...attól bexarnak
de előbb tedd fel a 102 es firmware-t, fent a link hátha azzal m1

A Princo lemez olvashatósága/írhatósága soha sem lehet mérvadó....

Yah, azért is tervezek venni még vagy 5 félét, és tesztelgetni.
Viszont olvasgatom, hogy a princok nagyon nem váltak be egyeseknek, ha nekem beválnak , az már jó!

Hogy ma meg holnap vissza tudod olvasni a lemezt az nem azt jelenti hogy ezt pár hónap után is megtudod tenni.

Nekem is 4120 van és énis Princo-val kezdtem de pár teszt után letettem róla...nekem is megírta azzal nemis volt baj, visszaolvastatáskor kezdődtek a gondok, az író visszaolvasta de az LG DVD olvasó már helyreállíthatatlan olvasási hibát írt. Aztán leteszteltettem az eddigi Princo-kat amiket Sony és Asus íróval írtam. 99%-nál ugyanez a helyzet. Az asztalim lejátszotta mindet de ettől nem sikerült megnyugodnom, úgyhogy ha megjön a másikfajta lemez akkor az eddigi princo-kat átírom másra.

rohadtul nemvágom, hogy lehet az, hogy egy dvd amit mondjuk 1 hónappal előtte visszaolvastál hiba nélkül, és azóta a tokjában pihen, utána mérnem tod visszaolvasni

Azért lehet mert addig csak az asztali DVD-ben volt lejátszva és gépen nemlett letesztelve. Az asztali ma is lejátsza csak a tesztnél van hiba. (egyelőre)
Viszont ez a hiba csak a Princo lemezeknél fordul elő (nálam) Ennyi a nagy titok 
[Szerkesztve]

mert mondjuk gyenge minőségű alapanyagra írtál, és a hősugárzás, napsugárzás(UV), kémia oldódás(az olvasási felületen), levegő oxigéntartalma tönkrevághatja a rossz lemezeket..

Honnan lehet azt megállapítani,h egy XY márkanéven eladott lemezt ki is gyártott valójában?
Tehát a valóságban Ritek-e vagy princo stb.
Különösképpen a BenQ és a Samsung nevű csodákra lennék kíváncsi, mert ha ezek princo-k, akkor rendben, de ha nem, akkor az íróm x@r...

Én adatot írtam a dvdkre...és a DVD combommal olvastattam vissza, nem asztali lejátszóval.
A másik, hogy ilyen uv akármi, meg sav stb. azért lehetetlen, mert az én szobám nem egy kémiai labor, és semmi nem kerül a dvdkre, a napfénytől meg szekrénybe zárással óvom...
Nem azt mondom !!!! hogy nem lehet baja később a dvdknek, de ilyen kémiai oldódás meg hasonlók miatt tuti nem

Kémia:
A lemezek írható rétege egy spec. szerves festéket tartalmaz, amelynek optikai tulajdonságai az írás során ( a lézer felhevíti) megváltoznak -> adatrögzítés.
A gyér minőségű lemzek esetében ezen réteg kémiai stabilitása nem megfelelő. A lemez polikarbonátból készül, s ez, mint minden műanyag átereszt bizonyos gázokat (O2 stb) ezen gázok, valamint a lemez egyéb kémiai komponenseinek (ragasztó anyagok, tükröző réteg, feliratozáshoz használt festék, oldószer) köszönhetően a festék eloxidálódik, bediffundál a műanyag hordozóba, esetlegesen visszaalakul eredeti(írás előtti) formályába egy a lényeg a felírt adat el[b,k]a{sz,ll}ódik. Ekkor még talán szerencséd lehet egy kicsit jobb minőségű optikai egységgel(...) egy jó minőségű hordozóra átarchiválni a dolgokat, de évek multán biztos a pusztulás (anno '99 ban 10db CD-R rel jártam hasonlóan).
de ez gondolom nem oldja meg a problémát...

szal aszondod, hogy akármilyen dvdt is írok meg, 5 év múlva nemfogom tudni visszaolvasni??????

ha rossz minőségő dvd-t vásárolsz, lehet 3 hónap múlva már nem olvassa vissza semmi.

Vettem egy SKY dvdr-t a tesco-ban, hat de beszoptam vele:
4 honap utan a lemez fele olvashatatlan lett... :I
Kemeny brutto 600 ft volt, meg decemberben...

Nem ez nem azt jelenti, hanem azt,h a szar dvd-k tönkremennek a jó minőségűek pedig 10-20-30-xx év után mennek tönkre...

Van egy ilyen íróm, meg jó pár +RW-m. A TDK DVD+RW-t rendesen írja 4×esen, a PRIMEDISC-et viszont csak 2.4×esen hajlandó, holott elvileg az is 4×es. Nero 6.3.0.3-at használok, az író firmware-ét nem tudom, még nem néztem. Mivel lehet ilyenkor a gond? 
Már gondolkozom a Nero frissítésén 6.3.1.17-re...
Soha többé nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál!

Hát igen
ez lehet jelentősen javítani fogja a helyzetet. Az egyre újabb Nero-k nemcsak verziószámban különböznek. A 6.3.0.3 ha jól emléxek kb márciusi kiadás, akkor pedig még a világon sem volt 4120 

Ja, akörüli lehet
És ez szerinted elég lehet? Az író szoftver ismeri fel a lemezeket, hogy az hányszorosan írható, vagy a firmware?

Elsősorban az író de a programnak is támogatnia kell annak a médiának azt a sebességét. Próbáld ki és kiderül. Nekem is 4120B van fent a legújabb Neroval. Bár RW DVD-t nemszoktam írni tehát a konkrét példádra nemtudok nyilatkozni tapasztalatból. De érzésem szerint megoldódik a problémád. Ha netán mégse akkor lehet továbblépni más irányban. De ez a legolcsóbb megoldás és a legkézenfekvőbb.

Na majd holnap jelentkezem, hogy megoldódott-e a dolog.

Nah, azért írhatnátok a tapasztalatokat nemhiszem, hogy csak ennyi emebrnek lenne ilyen írója...
Mellesleg sokan elvből fikázzák az LG írókat, már amikor tavaly a Cd írómat vettem akkor is sokan mondták, hogy xar az LG...de már megírtam vele vagy 300 CDt és max 1 lett elrontva (vagy még annyi sem, csak valami rémlik), de az is lehet nem az író hibája.
A másik meg, hogy nagyon teszteket sem találok erről az íróról, ha valaki valamit talál írja ide pls. de magyar nyelvűt, ha kérhetem. Sajna nemtok angolul

jaja, az írószoftver nem ismeri fel a lemezeket, mert akkor még nem gyártottak ilyen lemezeket, ami most te használsz

Na, Nero frissítve 6.3.1.17-re, és továbbra is csak 2.4×esen akarja írni a papírforma szerinti 4×es Pimedisc +RW-t. Firmware: A101. Van valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg írjatok, hogy ki milyen típusú RW-t használ, és milyen sebességen tudja írni. Ha tudtok, fw-t is adjátok meg légyszi!

http://www.extrememhz.com/gsa4120b-p1.shtml
A képek angolul is ua.-t jelentik 
Most vettem én is 23+áfa.
Most hajtok hozzá dual layer lemezt.
Hajtsd a lovét,hogy öregen legyen miből finanszírozni a egészséged.

Nekem A102 a firmware de egy kumma RW DVD-t nem írtam még vele 

Valakinek van már saját tapasztalata a NOAD firmware-el kapcsolatban ?

Lusta banda,linkek:
DL lemez árak...
http://www.mueller-roesch.de/preisliste/Optical%20Disc/DVDplusR85.htm
DVD+R 8.5 GB - 2.4x-speed / Dual Layer
1 Stück ohne Mwst. inkl. Mwst.
PHILIPS / 2.4x-speed / 8,5 GB - Dual Layer / Jewel Case - 5er-Pack 51,64 59,90
VERBATIM / 2.4x-speed / 8,5 GB - Dual Layer / Jewel Case - 5er-Pack Lieferbar ab Ende Juni 2004 60,26 69,90
Itt van 202 firm, de most nem elérhetö az oldal:
http://us.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=ACSWL000012806&FILE_NAME=ACSWL000012806-b1-a1.exe&ORIGINAL_NAME_b1_a1=GCC4120B_202.exe&FILE_GUBUN=B
Itt egy fórum, van benne több firmware link is, csak 3 oldal...
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=26455&postdays=0&postorder=asc&&start=0&sid=9445e8a338e534de1ecb2dcff2189a01
Ha hozatok bécsböl DL-lemez kell valakinek?

50-60 euró/5 darab?

Ha lesz, ár beírom ide. Most hívtam a Bécsi ism.-t, itthon van éppen. 2 hét múlva megy vissza...
Addigra csak lesz már itthon is...
Ha nem,visszatérünk rá.

Találtam egy új firmware-t (A102) a köv. oldalon:
[L]http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp (GSA-4120A102(EW).zip)
Frissített már valaki ezzel? Tapasztalatok? Ha frissítem, garancia elvész? (A jelenlegi fw-m A101).

Ezt az írót idehaza felénk 26e-ért árulják tegnap néztem ja ez már bruttó ár szerintem nem rossz

Nekem már ezzel az A102-vel megy a 4120B -m Frissíteni lehet minden további nélkül. A garanciáról nemtudok nyilatkozni. De az itteni LG service-ben melózik egy volt osztálytársam szal ha nagy a gáz akkor van protekció 
Amúgy elég gáz lenne ha a hivatalos gyári firmware-el történő frissítés után elveszne a gari, mert akkor minek van ugye? Persze ez csak az én gondolatmenetem.

Nekem is ez a gondolatmenetem, de egy kolléga figyelmeztetett a gari-vesztésre
DVD*RW-t senki sem használ rajtam kívül?

kicsit odébb unaezt írtam, hogy 120 essel frissítettem , és simán megír mindent

és vissza is tom olvastatni

Sziasztok!
Én is beruháztam egy 4120B-be (bár először szétnéztem az LG site-on az 5120 specifikációk miatt, de az az író teljesen ua. mint a 4120, csak épp külső...), és először nem tudtam írni vele az égvilágon semmit - se CD-t, se DVD-t...semmit. Az ASPI vezérlők nem tetszettek neki... mindenesetre kb. 3 óra hossz és sűrű any@zások közepette végre megírtam első lemezeimet vele... vettem 20 db 8x TDK DVD-R-t, amit ez alatt a pár nap alatt sikeresen el is fogyasztottam... teljes megelégedéssel. Visszaolvastattam több olvasóval, asztali játszóval, nem volt vele gond... A lemezt 8-szorosan kb. 5 1/2 - 6 perc alatt égeti tele, a Nero lemezminőségi tesztjét is sikerrel vette... Yah, mindezt eddig a gyári - A100-as - firmware-rel, bár épp ma égettem át A102-re.
Bocs a kicsit elnyúlt szövegért, mindenesetre abszolute nem bántam meg a beruházást, yoo a cucc.
Bye
Chris
...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

Hol lehet a legolcsóbban kapni ezt az írót?
-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

Végre valaki! Nekem sincs vele gon hál' Istennek. Kezdeti nehézségek ellenére műxik kitűnően!!!

Ha 26488 huf-ért tudok az megfelelő ár?
-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

Hi
(#56) putti : Ez a leirás azt jelenti, hogy a DL, kompatibilis formátum az iróhoz, de nincs a tulajdonságai közt +9R vagy +9RW irás, tehát valószinüsithetőleg csak a 4 gigát irja rá. A 4x-es iró is kompatibilis a 8x-os lemezzel, de attól még csak 4x-esen irhatsz rá.
Az NEC dobott ki most DL irót ND2510A.
Üdv Tomcsi
(#149) SzuperTomcsi válasza ChristianID (#144) üzenetére

Igazad van nekem sok LG irom volt stabilak és nem kefélik el a elmezeket.
A legjobb döntés, csak érteni is kell a nyelvén
Üdv Tomcsi

Zsolt
Mióta használsz RAM lemezt, mert nekem a 9,4-es TDK-m már túl van pár száz iráson, igy már eléggé lassan ir rá a , erre lehet, hogy neked is fel kell készülni, a a nagy márkák sem örök életüek sajna 
Üdv Tomcsi