Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#101) zsolt501 válasza Haok (#100) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nincs mit úgylátszik akkor már elsem adod??

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#102) Fboy

Fboy
(fanatikus tag)

Hi!

nekemis ilyen dvd íróm van, a kérdésem az lenne hogy ezek az a101 meg 102 firmware-ek gyári firmware-k? mer az lg oldalán nem nagyon találok firmware-t. Ja és ezt az a102-eset honnan tudnám letölteni? lécci 1 linket, mer azon az oldalon (forum.rpc1.org-on) vmi hibát ír.

Fboy

(#103) Haok válasza zsolt501 (#101) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

hát ígymár nem

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#104) Haok

Haok
(fanatikus tag)

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1841

itt van egy ilyen duma

and autoresetting patches are available here. Patched by The Dangerous Brothers.

kattints arra , hogy ''here''

ott lesz egy ilyen

LG HL-DT-ST GSA-4120B
Auto Reset and RPC1 Firmware - N0AD Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A101 Windows (RPC1 and Auto-Reset), and A102 Windows (RPC1 and Auto-Reset).

nah én az uccsót szedtem le az a102 windows-t

igaz 2 xesen írtam a DVDt de épp most kezdem majd tesztelni 4xes írással, hogy úgy is visszaolvassa e a Combom...

(#105) Fboy

Fboy
(fanatikus tag)

na letöltöttem, de 2 fájl van benne és ha elindítom látszólag ugyanazok. meiket kell akkor használnom? vagy ha mind2-t akkor mien sorrendben?:)

(#106) Haok válasza Fboy (#105) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Én csak azt tettem fel, aminek a nevében benne van az, hogy AUTO...

leteszteltem 4xesen megírtam egy Princot, és ezt is olvassa nemcsak maga az író, hanem a cdíró/DVD olvasó Combom is....hát remélem nem is lesz már gond vele

(#107) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

a100-as eredeti firmware fenn van valahol a neten?

(#108) bujdi

bujdi
(újonc)

Sziasztok!

Mostanság (tegnap) beruháztam egy OEM LG DVD íróba (GSA-4120B FW:A100).
A megvétel után nekiláttam nero cd-dvd speedel visszaolvasni egy másik LG 4081B@4082B és még 2-3 másik író által DVD +/- lemezeket.
Katasztrófális eredményekkel:
Fujifilm 4x DVD-R; Ritec 4x DVD-R visszaolvasta rendesen, de
Samung 4x DVD-R, Benq 4x DVD-R (tudom nem nagy minőség...) bármilyen íróval megírva, több lemezt kipróbálva sem sikerült egyetlen egy bitet sem visszaolvasni a lemezekről....:(

Kérdésem ez lenne, h ez a probléma orvosolható-e valamiféle Firmware frissítéssel avagy vissza a boltba reklamálni és tépni a számat? :O

[Szerkesztve]

It's out there - Google is your friend.

(#109) Haok válasza bujdi (#108) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Boltban kötelesek újat adni/árat visszaadni...ha nem kérd a panaszkönyvet stb...attól bexarnak

de előbb tedd fel a 102 es firmware-t, fent a link hátha azzal m1

(#110) arpeen2 válasza Haok (#106) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

A Princo lemez olvashatósága/írhatósága soha sem lehet mérvadó....

(#111) Haok válasza arpeen2 (#110) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Yah, azért is tervezek venni még vagy 5 félét, és tesztelgetni.

Viszont olvasgatom, hogy a princok nagyon nem váltak be egyeseknek, ha nekem beválnak , az már jó!

(#112) arpeen2 válasza Haok (#111) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Hogy ma meg holnap vissza tudod olvasni a lemezt az nem azt jelenti hogy ezt pár hónap után is megtudod tenni.

(#113) arpeen2 válasza Haok (#111) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Nekem is 4120 van és énis Princo-val kezdtem de pár teszt után letettem róla...nekem is megírta azzal nemis volt baj, visszaolvastatáskor kezdődtek a gondok, az író visszaolvasta de az LG DVD olvasó már helyreállíthatatlan olvasási hibát írt. Aztán leteszteltettem az eddigi Princo-kat amiket Sony és Asus íróval írtam. 99%-nál ugyanez a helyzet. Az asztalim lejátszotta mindet de ettől nem sikerült megnyugodnom, úgyhogy ha megjön a másikfajta lemez akkor az eddigi princo-kat átírom másra.

(#114) Haok

Haok
(fanatikus tag)

rohadtul nemvágom, hogy lehet az, hogy egy dvd amit mondjuk 1 hónappal előtte visszaolvastál hiba nélkül, és azóta a tokjában pihen, utána mérnem tod visszaolvasni

(#115) arpeen2 válasza Haok (#114) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Azért lehet mert addig csak az asztali DVD-ben volt lejátszva és gépen nemlett letesztelve. Az asztali ma is lejátsza csak a tesztnél van hiba. (egyelőre)
Viszont ez a hiba csak a Princo lemezeknél fordul elő (nálam) Ennyi a nagy titok :)

[Szerkesztve]

(#116) Sanya válasza Haok (#114) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

mert mondjuk gyenge minőségű alapanyagra írtál, és a hősugárzás, napsugárzás(UV), kémia oldódás(az olvasási felületen), levegő oxigéntartalma tönkrevághatja a rossz lemezeket..

(#117) bujdi

bujdi
(újonc)

Honnan lehet azt megállapítani,h egy XY márkanéven eladott lemezt ki is gyártott valójában?

Tehát a valóságban Ritek-e vagy princo stb.

Különösképpen a BenQ és a Samsung nevű csodákra lennék kíváncsi, mert ha ezek princo-k, akkor rendben, de ha nem, akkor az íróm x@r...:Y

(#118) Haok válasza Sanya (#116) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Én adatot írtam a dvdkre...és a DVD combommal olvastattam vissza, nem asztali lejátszóval.

A másik, hogy ilyen uv akármi, meg sav stb. azért lehetetlen, mert az én szobám nem egy kémiai labor, és semmi nem kerül a dvdkre, a napfénytől meg szekrénybe zárással óvom...

Nem azt mondom !!!! hogy nem lehet baja később a dvdknek, de ilyen kémiai oldódás meg hasonlók miatt tuti nem

(#119) bujdi

bujdi
(újonc)

Kémia:

A lemezek írható rétege egy spec. szerves festéket tartalmaz, amelynek optikai tulajdonságai az írás során ( a lézer felhevíti) megváltoznak -> adatrögzítés.

A gyér minőségű lemzek esetében ezen réteg kémiai stabilitása nem megfelelő. A lemez polikarbonátból készül, s ez, mint minden műanyag átereszt bizonyos gázokat (O2 stb) ezen gázok, valamint a lemez egyéb kémiai komponenseinek (ragasztó anyagok, tükröző réteg, feliratozáshoz használt festék, oldószer) köszönhetően a festék eloxidálódik, bediffundál a műanyag hordozóba, esetlegesen visszaalakul eredeti(írás előtti) formályába egy a lényeg a felírt adat el[b,k]a{sz,ll}ódik. Ekkor még talán szerencséd lehet egy kicsit jobb minőségű optikai egységgel(...) egy jó minőségű hordozóra átarchiválni a dolgokat, de évek multán biztos a pusztulás (anno '99 ban 10db CD-R rel jártam hasonlóan).:(

de ez gondolom nem oldja meg a problémát...

(#120) Haok válasza bujdi (#119) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

szal aszondod, hogy akármilyen dvdt is írok meg, 5 év múlva nemfogom tudni visszaolvasni??????

(#121) Sanya válasza Haok (#120) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ha rossz minőségő dvd-t vásárolsz, lehet 3 hónap múlva már nem olvassa vissza semmi.

(#122) UHHH válasza Sanya (#121) üzenetére

UHHH
(fanatikus tag)

Vettem egy SKY dvdr-t a tesco-ban, hat de beszoptam vele:
4 honap utan a lemez fele olvashatatlan lett... :I
Kemeny brutto 600 ft volt, meg decemberben...

(#123) bujdi

bujdi
(újonc)

Nem ez nem azt jelenti, hanem azt,h a szar dvd-k tönkremennek a jó minőségűek pedig 10-20-30-xx év után mennek tönkre...

(#124) valaky

valaky
(kvázi-tag)

Van egy ilyen íróm, meg jó pár +RW-m. A TDK DVD+RW-t rendesen írja 4×esen, a PRIMEDISC-et viszont csak 2.4×esen hajlandó, holott elvileg az is 4×es. Nero 6.3.0.3-at használok, az író firmware-ét nem tudom, még nem néztem. Mivel lehet ilyenkor a gond? :F
Már gondolkozom a Nero frissítésén 6.3.1.17-re...

Soha többé nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál!

(#125) arpeen2 válasza valaky (#124) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Hát igen :) ez lehet jelentősen javítani fogja a helyzetet. Az egyre újabb Nero-k nemcsak verziószámban különböznek. A 6.3.0.3 ha jól emléxek kb márciusi kiadás, akkor pedig még a világon sem volt 4120 :)

(#126) valaky válasza arpeen2 (#125) üzenetére

valaky
(kvázi-tag)

Ja, akörüli lehet :B És ez szerinted elég lehet? Az író szoftver ismeri fel a lemezeket, hogy az hányszorosan írható, vagy a firmware?

(#127) arpeen2 válasza valaky (#126) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Elsősorban az író de a programnak is támogatnia kell annak a médiának azt a sebességét. Próbáld ki és kiderül. Nekem is 4120B van fent a legújabb Neroval. Bár RW DVD-t nemszoktam írni tehát a konkrét példádra nemtudok nyilatkozni tapasztalatból. De érzésem szerint megoldódik a problémád. Ha netán mégse akkor lehet továbblépni más irányban. De ez a legolcsóbb megoldás és a legkézenfekvőbb.

(#128) valaky válasza arpeen2 (#127) üzenetére

valaky
(kvázi-tag)

Na majd holnap jelentkezem, hogy megoldódott-e a dolog.

(#129) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Nah, azért írhatnátok a tapasztalatokat nemhiszem, hogy csak ennyi emebrnek lenne ilyen írója...

Mellesleg sokan elvből fikázzák az LG írókat, már amikor tavaly a Cd írómat vettem akkor is sokan mondták, hogy xar az LG...de már megírtam vele vagy 300 CDt és max 1 lett elrontva (vagy még annyi sem, csak valami rémlik), de az is lehet nem az író hibája.

A másik meg, hogy nagyon teszteket sem találok erről az íróról, ha valaki valamit talál írja ide pls. de magyar nyelvűt, ha kérhetem. Sajna nemtok angolul:(

(#130) Sanya válasza valaky (#126) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

jaja, az írószoftver nem ismeri fel a lemezeket, mert akkor még nem gyártottak ilyen lemezeket, ami most te használsz

(#131) valaky

valaky
(kvázi-tag)

Na, Nero frissítve 6.3.1.17-re, és továbbra is csak 2.4×esen akarja írni a papírforma szerinti 4×es Pimedisc +RW-t. Firmware: A101. Van valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg írjatok, hogy ki milyen típusú RW-t használ, és milyen sebességen tudja írni. Ha tudtok, fw-t is adjátok meg légyszi!

(#132) kalac válasza Haok (#129) üzenetére

kalac
(újonc)

http://www.extrememhz.com/gsa4120b-p1.shtml

A képek angolul is ua.-t jelentik :)
Most vettem én is 23+áfa.
Most hajtok hozzá dual layer lemezt.

Hajtsd a lovét,hogy öregen legyen miből finanszírozni a egészséged.

(#133) arpeen2 válasza valaky (#131) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Nekem A102 a firmware de egy kumma RW DVD-t nem írtam még vele :)

(#134) arpeen2

arpeen2
(senior tag)

Valakinek van már saját tapasztalata a NOAD firmware-el kapcsolatban ?

(#135) kalac válasza arpeen2 (#134) üzenetére

kalac
(újonc)

Lusta banda,linkek:

DL lemez árak...

http://www.mueller-roesch.de/preisliste/Optical%20Disc/DVDplusR85.htm

DVD+R 8.5 GB - 2.4x-speed / Dual Layer
1 Stück ohne Mwst. inkl. Mwst.
PHILIPS / 2.4x-speed / 8,5 GB - Dual Layer / Jewel Case - 5er-Pack 51,64 € 59,90 €
VERBATIM / 2.4x-speed / 8,5 GB - Dual Layer / Jewel Case - 5er-Pack Lieferbar ab Ende Juni 2004 60,26 € 69,90 €

Itt van 202 firm, de most nem elérhetö az oldal:
http://us.lgservice.com/jsp/common/download.jsp?DOC_ID=ACSWL000012806&FILE_NAME=ACSWL000012806-b1-a1.exe&ORIGINAL_NAME_b1_a1=GCC4120B_202.exe&FILE_GUBUN=B

Itt egy fórum, van benne több firmware link is, csak 3 oldal...
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=26455&postdays=0&postorder=asc&&start=0&sid=9445e8a338e534de1ecb2dcff2189a01

Ha hozatok bécsböl DL-lemez kell valakinek?

(#136) Sanya válasza kalac (#135) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

50-60 euró/5 darab?

(#137) kalac válasza Sanya (#136) üzenetére

kalac
(újonc)

Ha lesz, ár beírom ide. Most hívtam a Bécsi ism.-t, itthon van éppen. 2 hét múlva megy vissza...
Addigra csak lesz már itthon is...
Ha nem,visszatérünk rá.

(#138) valaky

valaky
(kvázi-tag)

Találtam egy új firmware-t (A102) a köv. oldalon:

[L]http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp (GSA-4120A102(EW).zip)

Frissített már valaki ezzel? Tapasztalatok? Ha frissítem, garancia elvész? (A jelenlegi fw-m A101).

(#139) zsolt501 válasza kalac (#137) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ezt az írót idehaza felénk 26e-ért árulják tegnap néztem ja ez már bruttó ár szerintem nem rossz

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#140) arpeen2 válasza valaky (#138) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Nekem már ezzel az A102-vel megy a 4120B -m Frissíteni lehet minden további nélkül. A garanciáról nemtudok nyilatkozni. De az itteni LG service-ben melózik egy volt osztálytársam szal ha nagy a gáz akkor van protekció :)
Amúgy elég gáz lenne ha a hivatalos gyári firmware-el történő frissítés után elveszne a gari, mert akkor minek van ugye? Persze ez csak az én gondolatmenetem.

(#141) valaky válasza arpeen2 (#140) üzenetére

valaky
(kvázi-tag)

Nekem is ez a gondolatmenetem, de egy kolléga figyelmeztetett a gari-vesztésre
:(((

DVD*RW-t senki sem használ rajtam kívül?

(#142) Haok válasza valaky (#138) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

kicsit odébb unaezt írtam, hogy 120 essel frissítettem , és simán megír mindent

(#143) Haok

Haok
(fanatikus tag)

és vissza is tom olvastatni

(#144) ChristianID

ChristianID
(újonc)

Sziasztok!

Én is beruháztam egy 4120B-be (bár először szétnéztem az LG site-on az 5120 specifikációk miatt, de az az író teljesen ua. mint a 4120, csak épp külső...), és először nem tudtam írni vele az égvilágon semmit - se CD-t, se DVD-t...semmit. Az ASPI vezérlők nem tetszettek neki... mindenesetre kb. 3 óra hossz és sűrű any@zások közepette végre megírtam első lemezeimet vele... vettem 20 db 8x TDK DVD-R-t, amit ez alatt a pár nap alatt sikeresen el is fogyasztottam... teljes megelégedéssel. Visszaolvastattam több olvasóval, asztali játszóval, nem volt vele gond... A lemezt 8-szorosan kb. 5 1/2 - 6 perc alatt égeti tele, a Nero lemezminőségi tesztjét is sikerrel vette... Yah, mindezt eddig a gyári - A100-as - firmware-rel, bár épp ma égettem át A102-re.

Bocs a kicsit elnyúlt szövegért, mindenesetre abszolute nem bántam meg a beruházást, yoo a cucc.

Bye

Chris

...Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money....

(#145) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Hol lehet a legolcsóbban kapni ezt az írót?

-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

(#146) Haok válasza ChristianID (#144) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Végre valaki! Nekem sincs vele gon hál' Istennek. Kezdeti nehézségek ellenére műxik kitűnően!!!

(#147) Melanoma

Melanoma
(kvázi-tag)

Ha 26488 huf-ért tudok az megfelelő ár?

-Tudatlanság a legnagyobb fegyver-

(#148) SzuperTomcsi válasza putti (#56) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

Hi

(#56) putti : Ez a leirás azt jelenti, hogy a DL, kompatibilis formátum az iróhoz, de nincs a tulajdonságai közt +9R vagy +9RW irás, tehát valószinüsithetőleg csak a 4 gigát irja rá. A 4x-es iró is kompatibilis a 8x-os lemezzel, de attól még csak 4x-esen irhatsz rá.

Az NEC dobott ki most DL irót ND2510A.

Üdv Tomcsi

(#149) SzuperTomcsi válasza ChristianID (#144) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

Igazad van nekem sok LG irom volt stabilak és nem kefélik el a elmezeket.
A legjobb döntés, csak érteni is kell a nyelvén

Üdv Tomcsi

(#150) SzuperTomcsi válasza zsolt501 (#52) üzenetére

SzuperTomcsi
(újonc)

Zsolt

Mióta használsz RAM lemezt, mert nekem a 9,4-es TDK-m már túl van pár száz iráson, igy már eléggé lassan ir rá a , erre lehet, hogy neked is fel kell készülni, a a nagy márkák sem örök életüek sajna :F

Üdv Tomcsi

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.