Hello mindenkinek ! DVD iro vasarlasa elott allok, az uj 4120-as 12-szeres LG DVD iro is bekerult a jeloltek koze. Kerdesem az ,hogy Magyarorszagon van- e mar valakinek es milyenek a tapaszatalatai, de minden egyeb idevago hozzaszolast szivesen varok !
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
venes
(újonc)
A cikket mar olvastam,de azert koszi. Probaltam utannanyomozni kulfoldi weblapokon is az ironak de tobbnyire ezek csak a gyari hivatalos adatokrol szolnak, egy tesztet is olvastam az www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=2086oldalon de ez nem volt igazan meggyozo ,sok dolog hianyzott a tesztbol es a konkluzio is csak affele '' nesze semmi fogd meg jol''.

gery03
(őstag)
Értem. Szerintem nemsokmindenkinek van még ilyen írója nálunk, Magyarországon. Egy kezemen meg tudom számolni.

gery03
(őstag)
Kétszer ment el véletlenül.
[Szerkesztve]

DeX|
(tag)
Hello!
Igen már lehet kapni itt mo-n is méghozzá pontosabban az e-connectben. Én nemrég rendeltem meg a boxos változatot már biztos felém tart potom 30e ftért sztem megérte csak az a kérdés hogy menyire leszek megelégedve az íróval
Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy R I9103~ 2.3.6 @Service :S

vicces
(PH! addikt)
garma is árul ilyeneket. asszem 28-ért 

DeX|
(tag)
garma? pontosabban? 
Gigabyte GA-P35C-DS3R|Core 2Duo e2180@3.00Ghz|2x4Gb DDR3 1333|Ati Radeon HD4850 1GB|Samsung Galaxy R I9103~ 2.3.6 @Service :S

vicces
(PH! addikt)
kereső??
..
látom már rátaláltál 
[Szerkesztve]

DeX|
(tag)
!up

Fade_Away
(őstag)
Énis ietakarok akinek ilyenvan írjon tapasztalatokat!

Begi
(senior tag)
Az lenne a kerdesem, hogy az asztali DVD lejatszok melyik formatumot ismerik?
DVD+/-R ?
Illetve az alap bolti DVD Video az +/- os?
Ha jol tudom manapsag mind a 2 formatumot ismerik, de nekem egy lassan 2 eves lejatszom van.
Samsung Galaxy S (@ ICS CM9 nightly 4.0.4 + Devil kernel 2.0.72)

DeX|
(tag)
Az asztali dvdk legtöbbje (a mostani lejátszók) mind2 formátumot ismerik. Régieknél van eltérés ott van ami csak 1ik formátumot vagy semelyiket nem kezeli. Jah és a bolti dvd az se nem -os se nem +os nincs igy megjelölve az gyári dvd.

emre33
(PH! addikt)
van már vkinek ilyen írója? lehet már kapni dobozos verziót?

J.J. András
(őstag)
lehet, majdnem minden normális kiskerbe kimentek a szállítmányok.....
más: -figyu ! ez a DVDíró biztos kezeli a DUAL LAYERes DVDket ? meg tudja írni őket tuttira......?
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

DeX|
(tag)
Model : GSA-4120B (DeskTop)
World's first Super Multi drive with 5x DVD-RAM
+R 12x write, compatible with double layer discs
8x/4x/5x/12x/4x (DVD-R/RW/RAM/+R/+RW)
Write [DVD-R] : 2x, 4x CLV, 8x ZCLV
[DVD-RW] : 1x, 2x, 4x CLV
[DVD-RAM] : 2x, 3x ZCLV, 3x-5x PCAV (Ver.2.1)
[DVD+R] : SL - 2.4x, 4x CLV, 8x, 12x ZCLV
DL - 2.4x CLV <<<<ittvan
[DVD+RW] : 2.4x, 4x CLV
[CD-R] : 4x, 8x, 16x CLV, 24x, 32x, 40x ZCLV
[CD-RW] : 4x, 8x, 10x, 16x CLV, 24x ZCLV
Read [DVD-R/RW/ROM] : 10x/8x/16x Max.
[DVD-RAM(Ver.2.1)] : 2x, 3x ZCLV, 3x-5x PCAV
[DVD+R/+RW] : SL - 10x Max. DL - 8x Max. / 8x Max.
[CD-R/RW/ROM] : 40x Max.
Compatible Format
Write:DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R (SL, DL)/RW, CD-R/RW
Read :DVD-ROM, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R (SL, DL),
DVD+RW; CD-R, CD-RW, CD-ROM, CD-ROM XA,
CD-DA, CD-I, CD-Extra, CD-Text, Photo CD, Video CD
itt megtalálod bövebben:
http://www.hlds.co.jp/e_products/HLDSProductList.jsp

Sanya
(PH! kedvence)
nem ez egy kivételes dual layer író, ami nem írja meg a dual layeres lemezeket! Mielőtt leírsz valamit a saját loginoddal, gondolkozz el rajta, hogy ezt most mindenki olvassa. fejezzétek már be!!! hogy lehet ilyen idiótaságokat kérdezni? keresőt nem szoktatok használni? startlap és prohardver nem ugyanaz
milyen írás olvasás????
www.lge.com
www.lg.hu
www.lge.hu
soroljam?
leeht-e már kapni dobozosat?
www.magicomp.hu
www.multimediatower.ini.hu
van-e már ilyen magyarországon?
most komolyan, a lamák kedvéért egy kis kutatást végeztem. megkérdeztünk mindenkit, hogy van-e ilyen írója és hogy ment. kb 40.000-ig kérdésig tartott, mire találtunk egy embert....

J.J. András
(őstag)
na, erre akkor annyit, hogy itt mutasd meg, hogy hol van a az új modellről bárminemű specifikáció....
Bővebben: link
-szóval ne nézz már hülyének, azért kérdeztem meg,hogy biztos legyek benne !!!!
-az lge.com-ra másszál fel légyszíves, és nézd meg, mi jön be....újdonságként beugrik egy flash, amiben leírják a GSA 4120B milyen fasza gyors, mekkora a puffere, de abban a leírásban nem esik szó Dual-Layer írási képességről....
-szóval, nem kell egyből felháborodni mindenen, elvégre ez a szájbabaszott PH azért van, ha nem tud az ember valamit tuttira, akkor feltegye a kérdést, hogy a nála tapasztaltabbak, vagy okosabbak megerősítsék, vagy kijavítsák ismereteit.....szóval ennyi, nem kell egyből ugatni......miért arc, te más loginnal is irogatsz vagy mi ? megengeded , hogy belépjek ezentúl a saját loginommal, vagy megengeded egyáltalán, hogy NETezzek, vagy egyáltalán bekapcsolhatom a PCmet ? -szóval vegyél vissza a ritmusból, aztán gondolkozz el, hogy miért, kit, és hogyan ugatsz le egyből !! neked lehet hogy evidens , hogy mi is az a GSA 4120B DVDWR, nekem meg az, hogy mi az a CFA......azt hiszem ha találtam volna ''fekete-fehér'' leírást arról, mit is tud ezen termék, nem kérdezem meg.......TOVÁBBI SZÉP NAPOT !!!
u.i.: jah ,öcsémsrác , DEX szó nélkül becopyzta a kérdésemre a választ, és nem állt neki arcoskodni.....
[Szerkesztve]
Holnap megyek venni ilyen írót, ha kapok dobozosat! Mivel teszteljem. Nero??
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

Sanya
(PH! kedvence)
nem értelek: Téged most Andrásnak hívnak, vagy csak a neved az?
kb ezt a kérdést tetted fel lentebb...

DeX|
(tag)
thx

DeX|
(tag)
hát jah sztem a 6os nero legujjab változata tökéletes lesz
amugy a dl írást nemhiszem hogy tucc tesztelni mert elvileg a dobozos verzióhoz nem jár ajándék dl lemez de sok sikert majd írd hogy milyen az író
. sajna a dl lemezekre még várni kell
Megvettem, de még nem teszteltem! Sajna csak 4x-es lemezekhez jutottam hozzá! Az íróról annyit hogy kegyetlen könnyű (A 16x Teac-emhez képest) és kegyetlen halk!
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!
Jah igen semmi DVD-t nem kaptam hozzá! 2 CDnyi software oszt jóvan..
A haverom az LG írójához (az még 4x) DVD ramot kapott!

DeX|
(tag)
milyen szoftverek jártak hozzá? dobozosban nincsen semmi lemez?

arpeen2
(senior tag)
Nahh énis vettem 3 napja... Princo-t nemkell írni vele
mind x@r lett (5db) lehet csak rossz széria de nekem elég a princo-ból
Flashback te milyen lemezekre írsz ?

bvoneki
(újonc)
Tegnap vettem meg (utolsó sulinetes nap...
), és nagyon meg vagyok elégedve vele. Először egy 8x-osoan írható DVD+Rrel teszteltem, 8-9 perc alatt végzett vele
Aztán meg egy sima mezei CD-Rt írtam meg 40x-esen 3 perc 19 mp alatt. Valóban nagyon halk, és jó. Sajnos hosszútávú tapasztalatom még nincs a meghajtó terén, mivel mondom, csak tegnap óta van.

bvoneki
(újonc)
Lemez van ugyan benne, de azok ROM-ok, előre megírtak, ezeken találhatóak a járulékos szoftverek, mint pl a legújabb 6-os verziós nero (+InCD), PowerDVD, meg még vmi, ami nem jut eszembe.
De ezek eddig is mind megvoltak, úgyhogy nem sok értelme volt, bár van akinek ez jól jön...
Vettem ma egy ilyen írót. Dobozos, 2 gyári CD, IDE kábel, audio kábel, kisebb használati útmutató. DVD lemezt nem adtak mellé, ezért vettem pár TDK 4x-es -R és +RW lemezt, 3x Panasonic DVD RAM-ot. Már csak annyi a gond, hogy a törött ujjam miatt nem tudom egyedül betenni a gépembe
Amint tudok, írok róla bővebben. Remélem nem döntöttem rosszul, hogy ezt vettem meg. Először ASUS-t akartam, de a RAM és a Dual Layer miatt ezt választottam.
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

űáélkM
(fanatikus tag)
Akkor ez most tudja a Dual Layert?

moonman
(Jómunkásember)
ramot hol vetted?
lehet, hogy tényleg tudja a DL-t?

[Szerkesztve]
Sent from my Windows Phone

DeX|
(tag)
nézd meg a 18as üzenetet vagy kicsit nézz feljebb és meglátod

faster
(PH! nagyúr)
Olyan ismerős ez a kérdés 
más: -figyu ! ez a DVDíró biztos kezeli a DUAL LAYERes DVDket ? meg tudja írni őket tuttira......?

moonman
(Jómunkásember)
komolyan nem látok sehol dvd-ramot 
más: remélem tényleg megírja a dual lemezeket és nem csak átb*szás... ugye nem?
Sent from my Windows Phone
olyat hallottam hogy bizonyos pioneer , nec ,,,, lg iroknál flash frissítéssel értékes tudást vesz magához az író... 4082b-st nem lehet 4120b re frissíteni? ?
Tudja a DL-t. A dobozán is rajta van, a leírásában is, tesztelni DL lemez hiányában nem tudtam.
Az Üllői út Ferenc körút kereszteződésben van egy Panasonic márka bolt. Ott vettem 1390Ft-ért a RAM-ot (Panasonic, 3szorosan írható).
4szeresen írható TDK -R lemezt kb 15 perc alatt írt tele.

J.J. András
(őstag)
hát attól függ, hogyan csinálták meg benne a fejet.....(szerintem), ha a pozcionálás közben nemcsak le, hanem esetleg lefelé is tud mozdulni, így akár az is elképzelhető, hogy lesz, vagy létezik olyan Firmware hozzá, ami képessé teszi a DL DVDlemezek megírására.....( a NEC ezt mutatta be CeBIT-en talán)...
-mert ugye, a DL Layer nem más,mint 2 db egymásra elhordott adattároló réteg...és ugyebár a mai bolti DVDk is DualLayeresek, nem ? szóval ott is kell a DVDromnak a 2. 4,5 GB-nál ''egy szintet'' lejjebb lépnie, hogy oda fókuszálhasson a második rétegre....na, most ez íroknál sem elképzelhetetlen szerintem, hogy a fej lefelé való elmozdításával pont a második fóliára tudjon fókuszálni......de ha kedves orosz barátainaknál, vagy a Googlen rákeresel, lehet hogy meglesz a megoldás...

Kérdező2
(újonc)
Én vettem egyet, de eddig még csak egy újraírható cdt írtam vele;)

arpeen2
(senior tag)
J.J. András minden normális író (és olvasó is!!) lencséje mozdul felfelé és lefelé is ha szedtél volna szét ilyet (vagy akár hi fi CD lejátszót) akkor saját szemmel is tapasztalhatnád
ugyanis ahány lemez szinte annyi tükröződési fajta van és erre rákell fókuszálnia a lencsének. Tehát mikor berakod a lemezt felpörgeti majd elkezd fókuszálni párat (fel-le) míg megnem találja a megfelelő pontot. A DL írási képesség nagyon nem (csak) a fókuszálásról szól...sok sok tényező an még ott.

J.J. András
(őstag)
jó, szerintem leírtam, hogy ez csak az én véleményem a működésről,mivel soha nem érdeklet annyira, hogy szétszedjek, vagy utánaolvassak.....
-köszi az infót és a kijavítást.....akkor azért abban egyetértesz, hogy elvileg iylen logikai menetet követve képes lenne rá mondjuk a 4082b-s LG DL-s DVDlemez írására....

emre33
(PH! addikt)
nemadtak a dobozos verzióhoz dvd-ram lemezt ?
ha jól rémlik, akkor a 4120B már tudja a 5x dvd-ram írást is ?
A gyári 2 CD-n kívül semmilyen lemezt nem adtak hozzá. A régebbii típusokhoz járt a DVD RAM lemez.
Igen, 5szörösen tudja írni.
''...és ugyebár a mai bolti DVDk is DualLayeresek...'' Sajnos nem...

emre33
(PH! addikt)
akkor viszont nemérdemes dobozos verziót venni,
a 2 cd.-én csak a cd-író progik voltak ?
5x dvd-ram lemezt gondolom még nemlehet kapni.... 
Valaki elárulná a titkot, hogy a csudába kell megformázni a DVD Ram lemezt 4.7GB-ra? A DVD tokon az a felirat áll hogy kapacitása 4.7GB, de nekem csak 4.2-re engedi? HELP! 
Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.
Az egyik CD-n a használati útmutató (magyar nyelven is), a másik CD-n íróprogi, DVD film szerkesztő progi, és a Power DVD butított verziója (pl csak 2 hangfalat támogat) 
5szörös RAM lemezzel én sem találkoztam, DL lemezzel sem, 12szeres üres DVD-vel sem, de még csak 8szorost sem találtam sehol. Egy márkásabb 4szeres üres DVD.ért is kb 8 boltot kellett végigjárnom. Elég elszomorító. Egy jó ideig biztos nem lehet kihasználni ezt a kis szerkezetet.
4x DVD +/- -os már alapnak számít, DVDRW -nél már szűkösebb a dolog.DVD Ram lemez szinte unikum! a 8x lemezek is csak 1-2 üzletben.
Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem! .: No Comment Grp:.