Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)

(#901) ptesza

ptesza
(lelkes újonc)

Vennék hibás 4120B meghajtót!

Árat hibajelenség leírással eggyütt kérem.

P.

0670 31 31 235

(#902) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Már több, mint 100 DVDt megírtam vele, semmi gond...vagyis eddig.

Vettem pár napja 50 Db Ridata 8* ''-'' os lemezt, hármat tontott, de az lehet, hogy az én hibám, túl sok mindent futtattam. Amiket megírtam gond nélkül és gyorsan olvassa.

Ma vettem megint 50 db ugyanilyen lemezt (ugyanúgy 50 db os tégely stb.)...

De ezeket (az új tégelyben levőket) nem akarja, csak 4x esen írni....holott az előzőz 50 et 8*osan írta...ráadásul nagyon lassan olvassa vissza, és van olyan amit vissza sem tud (több avi filet írtam ki 1 dvdre, 2/3 át visszatudja olvasni, a többit nem /ez 1 dvdre vonatkozik, szal 1 dvdről visszaolvas 6 avi filmet, 3at nem tud pl./)...mi lehet a gond???

[Szerkesztve]

---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---

(#903) PPeter válasza Haok (#902) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha 10 Ft-tal többet költenél lemezenként, nem lenne ilyen gondod valószínűleg. Mindenképp ki kellene próbálni valami más lemezzel is, hogy az adott lemezzel van-e baja, vagy esetleg az író, avagy a géped (rendszered) hibbant-e meg.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#904) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Nem a 10 Ft on van a hangsúly, hanem hogy eddig arita, ridata stb lemezekkel semmi bajom nemvolt. + a g05 ös alapanyagról is sok jót hallottam. De köszi a választ

(#905) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Egyébként hamár itt járunk, milyen lemezt ajánlasz?

(#906) PPeter válasza Haok (#904) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor rossz helyen hallgatózhattál, LG íróval ugyanis illik elkerülni a RITEKG05-öt, főleg ha 8x-osan akarsz írni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#907) PPeter válasza Haok (#905) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Például Verbatimot.

(#908) Tacso válasza Haok (#902) üzenetére

Tacso
(fanatikus tag)

Ennek egy oka van: a Ridata dvd Ritek alapanyagú, amelyet köztudottan ez az író nem ''szeret''!:( Nekem ugyanezt csinálja az Arita lemezeknél!
A megoldás: használj jobb minőségű lemezt! Én most már csak ''+''-os lemezre írok! ''+''-os lemeznél már nem gond a Ritek alapanyag sem az írónak!
Én eddig írtam ''-''-os Aritát, TDK-t, Verbatimot -> ezek közül csak az Aritával volt gubanc! ''+''-os lemezt írtam Philipset (ez Ritek alapanyag), és Verbatimot -> ezeknél nincs semmi probléma!:)

Minek Neked ész? Van számítógéped!

(#909) Haok válasza PPeter (#906) üzenetére

Haok
(fanatikus tag)

Hiszek neked, nem azért, de mégis milyen problémák merültek fel???

Mert már megírtam vagy 200 dvdt de semmi komoly -al nem találkoztam.

Vissza is tudom olvasni mindet.

(#910) PPeter válasza Haok (#909) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most már találkoztál. :U

(#911) reimre válasza Haok (#909) üzenetére

reimre
(újonc)

Még egy kicsit gyakoroljál.... Én már mindennel és mindennek az elelnkezőjével is találkoztam.
A legfrissebb trükkje az volt, hogy egy noname, OPTODISK008 MID-ű lemeznek látszó tárgyra DVD videót felírva azt egyetlen szabadon választott asztali sem képes akadás nélkül lejátszani, ellenben bármely szabadon választott működőképes PC-s drive röhögve és teljes sebességgel beolvassa, lejátssza.
Már meg sem lepődtem.

(#912) lazydog válasza Haok (#905) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Vagy PrimeDisc DVD+r 8x-et (R03).

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#913) headhunter válasza Haok (#905) üzenetére

headhunter
(senior tag)

Szia !

Nálam ezek a lemezek váltak be: Bővebben: link

Az első (Platinum) most 85-90Ft-ért is kapható, a harmadik (Verba)100-120Ft.

Üdv.: headhunter

[Szerkesztve]

(#914) levike33

levike33
(újonc)

Megjelent az új A117 FIRMWARE:

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=16

(#915) lazydog válasza levike33 (#914) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Próbáltad már ? Mit újítottak benne ?

(#916) reimre válasza lazydog (#915) üzenetére

reimre
(újonc)

Itt találtam némi infót:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=144683

TTG02 továbbra is csak 4X, a többit nem nagyon néztem.

(#917) lazydog válasza reimre (#916) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Köszi, jónak tűnik .:R

(#918) Haok

Haok
(fanatikus tag)

PPeter javaslatára vettem 100 db 16* os + os Verbatim lemezt (50 es tégely, indiai gyártmány)...115 ös firmware-el csak 4*eseb akarta írni, most felajánlja a 8*osat is....aszondtátok, hogy a verba nemszoktt így xarakodni. Mi lehet a baj? Nero a legújabb , firmware 117 es

(#919) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Mondjuk frankón megírja, vissza is lehet olvasni , csakhát jólenne ha minél gyorsabban írna. Van minőségbeli különbésg a 8*os és a 16*os írás között???

(#920) reimre válasza Haok (#919) üzenetére

reimre
(újonc)

Talán kezdjük ott, hogy a 4120b 12X író, tehát 16X-an nem nagyon fog neked írni később se, hacsak a FW nem változik annyit.
Ha 2 hozzászólással feljebb megnézted volna azt a linket, akkor látnád, hogy milyen MID-hez milyen stratégia van a 117-es FW-ban.

P.S.: miért akarsz minél gyorsabban írni? Nem minden a sebesség.

(#921) Haok

Haok
(fanatikus tag)

Egy szóval nem mondtam , hogy 16*-osan akarok írni, jóhogy nem mivel max. 12*esen lehet.

És miértne írnék minél gyorsabban , ha nem megy a minőség rovására? Azért is kérdeztem, hogy van e valami különbség minőségben egy 8*os és egy 16*osan megírt lemez között.

(#922) mizu_

mizu_
(tag)

Sziasztok!

A102-es firmware-t is lehet A115-re frissíteni? Vagy nincsennek ilyen megkötések?

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#923) arpeen2 válasza mizu_ (#922) üzenetére

arpeen2
(senior tag)

Persze hogy lehet, felfelé bármilyet lehet bármelyik után.

(#924) mizu_

mizu_
(tag)

Eddig 2-ből kettő 8-szoros (-) TDK lemezt rontott az íróm, mindegyiket sávkövetési hibával, mindig 1 perc után jött a hiba.
Ezért frissítettem a firmwaret 102-ről 115-re, de a helyzet ugyanaz.
Van valami tippetek, hogy mi lehet a hiba?

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#925) levike33

levike33
(újonc)

Nagyon egyszerű a megoldás, ne használjál TDK lemezt - nekem sem ment, helyette inkább Verbatim, Fuji - ezek 100%-an jóóóók. Ja és szerintem 90Ft-dbját simán megéri ezt venni :) ...........

(#926) valaky

valaky
(kvázi-tag)

Minap vettem 16× verbatim lemezeket, melyeket az íróm (LG-GSA 4120B) egyáltalán nem ismer fel! Az fw 115-ös volt, frissítettem 117-re, az eredmény változatlan. Ugyanakkor a 8× TDK-t rendben látja 8×-osnak, 4× BASF-et úgyszintén. Tehát az író elvileg nem hibásodott meg.
Ugyanakkor a 16× verbatim lemezeket pedig gond nélül ismeri fel és írja egy Pio DVR-111D. Tehát azzal sincs gond (elméletileg).
Viszont akkor hol a bibi???
Help pls!
:O

Soha többé nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál!

(#927) zoolio válasza valaky (#926) üzenetére

zoolio
(újonc)

Nekem felismeri a 16x-os Verbatimokat, de csak 4x-esnek :(
Bizos, hogy firmware probléma, de sz@rik rá az eldzsííí...

(#928) reimre válasza zoolio (#927) üzenetére

reimre
(újonc)

Gondolom -16X Verba lemezekről lehet szó, mert a +16X (MCC 004) Verbákat 4X és 8X sebességgel lenne hajlandó írni. De csak beolvasásra használom. Abban jobb, mint a Pio 110D-m. Mellesleg a Pio is csak 12X sebességet ajánl a +16X Ricoh (RICOHJPNR03) lemezekre, FW frissítés meg már arra se volt több hónapja, valószínűleg nem is lesz már. :(

(#929) rigo88

rigo88
(fanatikus tag)

eléggé régen nem írt senki, de hátha: mitől lehet az, hogy nem nyílik az ajtaja csak ha bedugok tűt a kis lyukba?
kipucoltam már.

http://href.hu/x/9863 Valahol Barsel környékén voltunk, a sivatag közepén, amikor a drogok hatni kezdtek.

(#930) rigo88 válasza rigo88 (#929) üzenetére

rigo88
(fanatikus tag)

ki kellett pucolni, és bezsírozni. kiválóan működik.
eladó :DD

http://href.hu/x/9863 Valahol Barsel környékén voltunk, a sivatag közepén, amikor a drogok hatni kezdtek.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  LG GSA-4120B (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.