Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LG BD570

(#1) Barohawk

Barohawk
(fanatikus tag)

Sziasztok

Eddig nem találtam ilyen témát és szükségem lenne segítségre
Megvettem ezt a lejátszót és mkv filokat szeretnék lejátszani wifi-n keresztül de sajnos nem sikerül mert folyamatosan szakad.
Van egy TP link routerem 300Mbites és egy ehhez valo 300mbites stickem. Az adatátvitel 3%nál nem megy feljebb és azt hiszem ez lehet a gond, de nem tudom pontosan.
Próbáltam utánanézni mennyi a blue-ray lejátszónak az átvitele de az van ráírva n/g/b szóval nem lehetne akadály
Ha valaki tudna segíteni annak nagyon tudnék örülni

Köszönöm

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#2) Szpilu__25 válasza Barohawk (#1) üzenetére

Szpilu__25
(lelkes újonc)

Olvastam pont ezeknél,az mkv-s videóknál sokszor akad ill le is fagyott a játékos. Néztem már van új frissítés hozzá az lg oldalán 2011.11-havi frissítés. Szerintem tuti szoftveres ez a bug remélem eltűnik frissítéssel.

Bp,Csepelen szervizelés gyere nézz be: http://piluszerviz.hu/

(#3) Szpilu__25 válasza Szpilu__25 (#2) üzenetére

Szpilu__25
(lelkes újonc)

Friss firmware

Bp,Csepelen szervizelés gyere nézz be: http://piluszerviz.hu/

(#4) Barohawk válasza Szpilu__25 (#2) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

neked is ilyen lejátszód van?

(#5) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Nagyon kevés infót találok az MKV lejátszási képességekről, a 3xx és az 5xx-as szériát sokan használják de én inkább a 670-es felé húzok. Érdemes venni ilyen kütyüt ha szinte csak MKV formátumot nézek vagy inkább egy kimondottan média lejátszó a jobb választás? Nekem fontos lenne a Blu-Ray is mert a kedvenc filmeket meg akarom venni. Az 570-es mekkora Ref Frames értékkel birkózik meg? :U

(#6) Barohawk válasza Joshi (#5) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

Nekem BD570-es van és én is a blue-ray miatt vettem.
Eddig wifin próbáltam meg átküldeni azadatot, de az eredeti firmware miatt vagy nem tudom miért de úgy nem megy az 1080p. Viszont teszteltem UTP kábellel és tökéletes szerencsére, így átmenetileg megoldottam a problémát.

(#7) Joshi válasza Barohawk (#6) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Azt le tudnád tesztelni hogy milyen MKV fájlokkal boldogul az 570-es? A kollégám vett egy Samsung D6100-as Led TV-t de az csak max 5 vagy 6 Ref Frames értékig viszi az MKV filmeket igaz hogy az M@L5.1 se okoz neki gondot. A Mediainfo nevű progi megmutatja hogy milyen értékű az adott MKV fájl.

[ Szerkesztve ]

(#8) Barohawk válasza Joshi (#7) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

Ezt Wifin már nem viszi de USB-ről tökéletes

Video
ID : 3
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1mn 8s
Bit rate : 12.4 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 078 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.250
Stream size : 101 MiB (85%)
Language : English
Default : No
Forced : No

(#9) Joshi válasza Barohawk (#8) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Format profile : High@L4.1
Format settings, ReFrames : 4 frames

Igen ez egy alap MKV ezeket minden lejátszó viszi, inkább valami ilyesmit kellene kipróbálni:

Format profile : High@L5.1
Format settings, ReFrames : 6 és 9 közötti frames

10 frames fölötti már nem érdekes mert olyan kódolás nagyon ritka. Sajnos nem találtam olyan oldalt ahol ilyen kódolású demók lennének. Keresek egy ilyen filmet aztán ha találok elküldöm a linket privibe. Nekem fontos lenne hogy vigyen mindent különben egyenlőre megtartom a htpc-t. Azért köszi. :R

(#10) Barohawk válasza Joshi (#9) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

megnézem nekem mi van és megnézem őket

(#11) Barohawk válasza Joshi (#9) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

Amik nekem vannak az egyik sem olyan amilyet te szeretnél, de ha tudsz egyet akkor írd meg honnan lehet leszedni aztán megpróbálom letölteni

(#12) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Kár a gőzért mert szvsz csak a 4.1-et viszi gondolom max 5-ös Reframes értékkel ahogy a Smart TV-ék. :(

Az LG-hez intézett kérdésem és válasz.

(#13) spiky03

spiky03
(senior tag)

Sziasztok!

Én is ilyet tervezek venni.
Tudnátok pár tapasztalattal szolgálni, hogy az mkv-at, hogy játsza le? Nekem az 5.1 nem fontos, mert általában minden filmet 4.1-be tesznek fel.
A feliratokat, hogy jeleníti meg a divx-eknél és az mkv-nál?
Havernak LG BD550-e van, és az olyat csinál, hogy ha az mkv-ba benne van a felirat, akkor van, hogy az utolsó szavakat levágja és nem jeleníti meg.
Itt is tapasztalható ez a jelenség?
Elvileg a külső feliratokkal nincs ilyen gond.

Akkor ahogy olvastam wifi-n nem nagyon szereti az 1080p-s filmeket streamelni. :) Csak utp kábelen, mondjuk nekem az is jó lenne. :DD
Valamint szerintetek, úgy meglehet osztani, hogy a laptopra teszek egy külsőwinyót, azt látni fogja a lejátszó, azt megtudom osztani?

Thx

SuperHeRo

(#14) Barohawk válasza spiky03 (#13) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

Nekem felirattal még nem volt gondom
A wifin az 1080p nálam nem megy pedig 300Mbites a routerem meg a PC-m is:( viszont UTP-ről tökéletesen viszi.
Bármilyen könyvtárat lát de meg kell osztani ,hogy lássa.
Én meg vagyok vele elégedve. (nálam 5hónapja van)

(#15) spiky03 válasza Barohawk (#14) üzenetére

spiky03
(senior tag)

Köszi a választ.
Ez jó ha nálad rendben vannak a feliratok, nem hagy le semmit sem a végéről.
A wifi meg nem gond, az is jó ha kábelen viszi.
Akkor azt mondod, hogy ha egy külső winyót osztok meg vele közvetlenül és nem a laptop winyóját akkor azt is látni fogja, és mennek is rajta az 1080p-s filmek?

Nekem is tetszik ez a készülék.

Jelenleg egy DVX9900-as dvd lejátszóm van, de az is teljesen rendben van.

SuperHeRo

(#16) Barohawk válasza spiky03 (#15) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

nekem ugyan nem laptopom van de a PC-men van USB-n egy 2TB-s vinyó az van megosztva és gond nélkül fut róla a film (Lan-on)
Én tényleg csak azt sajnálom hogy wifi-n nem megy a dolog

(#17) spiky03 válasza Barohawk (#16) üzenetére

spiky03
(senior tag)

Köszi ezt jó "hallani". :)
És akkor nálad sincs probléma a feliratokkal, mint havernak az 550-en??

Már csak az kéne, hogy egy kicsit lentebb menjen az ára, úgy kb 25-re és akkor az jó lenne. :C

SuperHeRo

(#18) Barohawk válasza spiky03 (#17) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

Nálam még nem volt felirat probléma eddig

(#19) spiky03 válasza Barohawk (#18) üzenetére

spiky03
(senior tag)

Thx.
Ez igazán jó hír.
Akkor úgy érzem, hogy meg van az első BD lejátszóm. :)
Már csak lé kell rá. :DD

SuperHeRo

(#20) Pret_1

Pret_1
(újonc)

Nemrég jutottam hozzá egy ilyen lejátszóhoz és a következő gondjaim vannak, ha vinyórol játszok le dvd formátumot akkor mint audio és video könyvtárat látja benne a vob-okkal és nem kezeli mint dvd-t csak akkor ha kiírom. Ehhez viszont minden filmnél nincs kedvem. Vagy esetleg előfordulhat -e az hogy pl a az iso formátumot is kezelje. persze ha laptopról megosztom egy daemon tools-al akkor látja és tökéletesen megy de már a dvd-k nél ugyanaz a helyzet mint a vinyós megoldásnál.
A másik, hogy van -e valakinek tapasztalata arra ha hdmi to vga kábellel (http://www.ebay.com/itm/1-8M-HDMI-3-RCA-VGA-HD15-Video-Audio-AV-Cable-/250965711535?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6eb8daaf) kötöm össze a lejátszót a projektorral jobb -e a kép és tényleg működik -e?

Mindkét kérdésre már vagy 2 hónapja keresem a választ, sok fórumot elolvastam (bár lehet nem jó helyen) sehol nem találtam rá választ.

Köszönöm!

(#21) Janaboy

Janaboy
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem egy BD670-es van és hálózati lejátszási gondjaim akadnak szintén!
A következő a felállás:
Egy Synology USB Station 2 - rákötve egy 500-as WD vinyó. Ez kábellel bekötve egy 1043ND-s router-be. A routerből megy egy vezeték egy TP-link gigabites switchbe, ami össze van kötve a BD670-el. Egy átlagos 11gb-os fullhd-s mkv, beszaggat, elmegy a hang stb. Pár másodperc után ismét jó. Ezt össze vissza eljátssza! Van amikor csak kisebb képi akadások vannak. A BD a switchtől kb 15 méterre van és FTP kábelt használtam, aminek a két végén doboz és egy-egy 1 méteres gyári UTP.
Hogy ne a NAS-t vagy a filmet hibáztassam, van egy OPLAY-em, ami a 1043ND-be kötve, gond és szaggatás nélkül lejátszotta ugyanazt a filmet.
Nem tudom már mit próbáljak.
Ötletek?

Köszi!
üdv

Janaboy

(#22) Robbee

Robbee
(újonc)

LG BD570 hálózati tapasztalatok?
720p 1080p lejátszás? Úgy működhet, hogy pl a laptopra egy külső winyót teszek és azt a winyót osztom meg?

SuperHeRo

(#23) Barohawk válasza Robbee (#22) üzenetére

Barohawk
(fanatikus tag)

a megosztásnál nekem nem volt gond de kábel kell wifinnem működött

(#24) delig

delig
(újonc)

Sziasztok!

Van egy egy hónapos LG BD670-es lejátszóm. Reggel firmware-t frissítettem, azóta majdnem halott.
A frissítés lement, aztán kikapcsolt. Bekapcsoltam, kb 10 percig ment a boot képernyő. Mondom ez nem tartott ennyit, kikapcsoltam, majd újra be. Ekkor kép már nem volt. Konnektorból ki, kis idő múlva újra vissza. Kép dettó nincs, csak a kijelzőjén írja ki, hogy boot, már kb 1 órája. A tálcát kiadja érdekes módon.
Házilag nincs erre vmi reset mód, vagy akármi? LG-vel beszéltem, a csávó sokat nem tudott mondani, szte szervíz :(

Valakinek ötlet?????? Hálás lennék!!

Köszönöm!!!!!!!!

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LG BD570
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.