Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) matyee válasza Yany (#49) üzenetére

matyee
(fanatikus tag)

Szuper a teszt! Erősen elgondolkodtam egy ilyen TFT beszerzésén, viszont kicsit megijeszt, hogy szöveges alkalmazásokhoz nem igen ajánlod. Időm nagy részét ez teszi ki a gép előtt, így most meghátráltam. Valóban a 22es mérethez ez a felbontás túl kicsivé és "szokatlanná" teszi a betűket? Arányosítva egy 17'-es 1280-át tudnám elképzelni ehhez viszonyítva, bár lehet rosszul gondolom. :F

(#52) janos666 válasza matyee (#51) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem kb. 2 nap volt megszokni a 19"-os 1440x900-as asztalim után a 17"-os 1680x1080-as noteszem képét. Azóta ha hazamegyek hétvégére és 2 napig csak az asztalit látom utánna se zavaró mikor megint a notesz elé ülök. (inkább fordítva, azóta gondolkodtam el kissebb pixelméretű asztali beszerzésén)

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#53) matyee válasza janos666 (#52) üzenetére

matyee
(fanatikus tag)

köszi válaszod, és úgy döntöttem akkor inkább ez a 22 colos lesz a 24-es samsung (245b v. 2493) helyett. Nekem a legfontosabb a szép színek, jó olvashatóság és a full hd felbontás, nem igazán hiányzik az a két col. remélem mások is megerősítenek ebben. thnx

(#54) Yany válasza matyee (#53) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha valóban TN-Filmes monitorok voltak az alternatíváid, mindenképpen az L220-ast javaslom. Ég és föld a különbség. Nem egy kategória, max árban.

jancsiga

(#55) matyee válasza Yany (#54) üzenetére

matyee
(fanatikus tag)

Köszönöm jótanácsotokat, érdemes volt előtte olvasgatnom forumot, asszem beleszaladtam volna egy samsung 245B-be... most már határozottan lenovo lesz. Esetleg egy shopot is tud vki mondani, ahol garantáltan az s-pva paneles beszerezhető? jöhet püben is ha reklámnak minősül, a héten beszeretném a monitort. Ja és PC mellett egy mac minire is rákötöm dvi átkapcsolóval, ott igazán ki fog jönni a minőség, legalább is eddig ez volt a tapasztalatom. Soha nem volt olyan szép eddig TFT-n a mini képe mint imacen (régi fehér típus). thnx :R

(#56) Yany válasza matyee (#55) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A pár hozzászólással korábban belinkelt logout-os cikkben mindent megtalálsz.

jancsiga

(#57) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm. Én most botlottam ebbe a cikkbe és azt gyanítom hogy ebben a monitorban ugyanaz a Samsung által gyártott panel van mint az Eizo FlexScan S2231W-ben. Mert tuomásom szerint az még a másik létező 22"-os Full-HD-s S-PVA paneles asztali monitor és gyanús hogy nem gyárt kétféle, de majdnem azonos panelt a samsung az Eizokhoz és a Lenovokhoz. (és S-PVA-t meg jórészt csak a Samsung gyárt)
ph-s teszt az Eizoról

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#58) einstein válasza janos666 (#57) üzenetére

einstein
(senior tag)

Ez csak egy dologban hibádzik. Az Eizo nem Full HD... :)
Valszeg a panel sem ugyanaz.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#59) old_artist válasza janos666 (#57) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv! Csak egy kis helyreigazítás - de igen, mindkét monitorhoz gyárt a Samsung panelt:
- az EIZO FlexScan S2231W-ben Samsung LTM220M3-as,
- a Lenovo L220x-ben meg Samsung LTM220CS01-es
(mindkettőben) S-PVA panellal van szerelve.
Egy érdekességet viszont olvastam (már nem tudom, hogy hol, de utána nézek) az L220x két fajta jelzéséről, hogy
- a 4433HB2 - T33HBEU tipusjelzésű: S-PVA
- a 4433HN2 - T33HNEU tipusjelzésű: S-MVA
ami jelzések számomra ismeretlenek. Mi lehet a jelzések (PVA és MVA) mögött?

Csak megjegyzés: milyen lenne e két monitor tesztelése?

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#60) einstein válasza old_artist (#59) üzenetére

einstein
(senior tag)

- a 4433HB2 - T33HBEU tipusjelzésű: S-PVA
- a 4433HN2 - T33HNEU tipusjelzésű: S-MVA

Hű, ezek új infók. :) Honnan vannak?
Különben a két tipus (MVA vs. PVA) más-más technológiára utal..

(#61) old_artist válasza einstein (#60) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Tulajdonképpen még múlt év végén nagyon kerestem ezt a Lenovót, mivel külföldön láttam (IT boltban), és az eladó nagyon dícsérte, hogy verni fogja ezt a 22'-os mezőnyt, s vagy két órán át tesztelgettem a boltban - nagyon-nagyon kiválónak találtam (akkor 455 euro volt). Hazajöttem, s elkezdtem (na, mi/ki a barátod?) "netezni" utána, de a hivatalos magyar disztribútor sem tudott többet róla, mint én a netről. Valahonnan kikopiztam egy honlapról (több mindenével együtt), még most is keresgéltem, de nem lelem - ezeken felül biztos lehetünk benne, hogy ez így van, de ezt csak a lenovo-mo tudná pontosan megmondani, ahol "csak egy gurut" elérve lehetünk a leg-biztos tudatában az értesüléseim (copy) szerint.
Azóta sem lehetett kapni nálunk, így már egy hónapja az EIZO FlexScan S2231W örömteli tulajdonosa lehettem (mivel csak "sajnálatos" ez a márkám volt mindig), de második LCD TFT monitoromnak - látva a cikket, amihez gratula a szerzőnek -, meg fogom venni, mivel azóta sem ment ki a fejemből, ez az ár/értékű monitor. Hát ennyit erről!

És mik azok a technológiai (MVA vs. PVA) különbségek. Annyit tudok, hogy sorrendben is így jöttek ki - technológiailag, de... különbség miben adódik?

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#62) old_artist válasza einstein (#60) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ez érdekes..., melátogattam a lenovo oldalát, és a T33HBEU csak a nagy teljesítményűeknél, a T33HNEU pedig az általános teljesítményűeknél is szerepel.
Egyébként az adatokat összehasonlítva, semmi különbséget nem jeleztek, az adatok is egyformák. Miért nem tisztasségesek az információkkal, nem értem! Szinte, mint ha mind a két típushoz is csak oda-copy-ztak volna egy általános duma-francit!
Ezért elbizonytalanodik az ember ebben a katyvaszban, de utána fogok most már járni - keményen a lenovoéknál!

(#63) Yany válasza old_artist (#59) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Leköteleznél, ha megírnád a linket, nagyon kiváncsi vagyok, hogy honnan az infó az mva-ról. :R Mármint hol olvastad, hogy az N-esben MVA van, a B-ben meg PVA? Mindenki csak találgat és TN még a másik jelölt az N-es PN-nel rendelkező cuccra, de ez az MVA most új nagyon. Szóval linket pls, nagyon köszike!

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#64) Yany válasza old_artist (#59) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A két monitor tesztelése milyen lenne? Nem tudom, de az S-PVA és a P-MVA már megmérkőzött általam a Logout cikkben.

jancsiga

(#65) old_artist válasza Yany (#63) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Azóta is keresem a cikket, olyan kár, hogy a linkeket nem mentem el (nem szoktam, de ezek után már hozzá-írom), viszont találtam még egyet az elmentett "copy"-k között, most csak a lényeget emelem ki belőle:
"... Betekintési szögeit, látószögét 10:1 kontraszt mellett 178 fokban adják meg, ezért valószínűsíthető, hogy nem a megszokott TN, hanem S-MVA és (vagy) S-PVA Samsung panel kapott helyet a készülékekben, viszont ezzel kapcsolatosan nem közölt pontos adatot a gyártó..."
A teljes hírt még decemberben mentettem el egy doc-ban, tehát szerintem (esetleg kizárható) nem lehet TN, sőt az "és (vagy)" is érdekes.
Keresgélés közben végre ráakadtam a levovo-mo elérhetőségére is, és holnap mindenképpen kihúzom belőlük az igazságot, mivel engem is érdekel - remélem őket is vásárlási szándékom, de a pontos tájékoztatás függvényében.
Ha megtalálom a linket, rögtön jelzem - azt is decemberben mentettem le!

Egyébként én az EIZO és a Lenovo 22'-os monitoraira gondoltam - tesztelés szintjén, mivel mindkettő S-PVA és Samsung!

[ Szerkesztve ]

(#66) old_artist válasza old_artist (#65) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Még egy kis érdekesség: [link]
Érdekes fejtegetések!

(#67) old_artist válasza old_artist (#66) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Sőt:
[link] (majdnem lent) és [link]

[ Szerkesztve ]

(#68) old_artist válasza old_artist (#67) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Na, ez még érdekesebb:
Worldwide part number: 4433HB2
Type / Model: 4433-HN2
[link]

(#69) arn

arn
(őstag)

szvsz par ezer ft difiert nem erdemes a neuval szorakozni, plane hogy a senorg semmilyen biztositekot nem ad arra, hogy ellenorizd, hogy pixelhibamentes e.

http://project-brian.blogspot.com/

(#70) Gorath

Gorath
(kvázi-tag)

Elmentem ma a Senorg-ba. Ott 87 376 Ft a T33HNEU. Beszélgettem velük hosszasan róla, de végül nem mertem megvenni. Felhívták a Lenovo-t, azt mondták nekik, hogy a két modell az észak-amerikai és dél-amerikai piacra szánt változat, de egyébként ugyanaz a panel. Szerintük TN... A honlapjukon szereplő adatok (160 fok, meg ilyesmi) állítólag a Lenovótól kapott adatok. Kipróbálni nem lehet, 3 napon belül visszavinni meg csak 25%-kal olcsóbban lehet. Nekem állították, hogy TN, ezért nem mertem bevállalni. De azt is mondták, hogy sokan vettek ilyet mostanában. Valaki aki itt vette, mondja már meg legyen szíves, hogy milyen!

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#71) arn

arn
(őstag)

akkor is megerne az spva az ardifit, ha a masik mva lenne... igy mindenfele pixelgari nelkul meg plane.

mongy a senorgnal kodositenek rendesen - pl a 8 napos elallasi jogrol teljesen kamu informaciokat kozolnek (bontatlan csomagolas, meg csokkentett aron valo visszavetel stb). ilyen nincs - azert talaltak ki, mivel nem tudod elore megtekinteni amit veszel, elallhatsz a vasarlasatol. 8 nap rendeltetesszeru hasznalat van eloirva, csak neked kell visszajuttatni a termeket - nekik 30 napon belul visszautalni a penzt. mellesleg ha ezt nem kozlik, akkor 30 nap az a 8...

erdekes modon az eboltnal ezzel tisztaban vannak. sot ha ugy kozelitem meg, igy minden neten rendelt monitorra van pixelgar, hiszen nem kell megindokolnod, hogy miert allsz el a vasarlastol.

(#72) einstein válasza Gorath (#70) üzenetére

einstein
(senior tag)

Szerintem ez gáz, hogy még ők maguk sem bontják ki, hogy megnézzék mi az igazság...
Úgy tudom rengetegen érdeklődtek ezzel amonitorral kapcsolatban náluk, ennyi erővel igazán kibonthatnának egyet, hogy megnézzék mi az igazság.
Mindegy. Aki utánanéz, ezek után nem itt veszi...

(#73) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Na, tehát itt a végeredmény, (a találgatások vége), a lenovo-mo operations mannagerével való beszélgetésem eredménye - korrekt, rendes, érthető választ adott, sőt kollegájától is biztonsággal megkérdezte:
A Levovo ThinkVision L220x Wide Hybrid monitor, ami 22'-os és kétféle tipusjelzésű, az egy és ugyan az, tehát mindkét tipusjelzés egyazon Samsung LTM220CS01 VA paneles készülék. Ez csak marketing, és saját belső értékesítésük kódja.
Na, most a T33HBEU-4433HB2 - az a "topseller", a T33HNEU-4433HN2 pedig a "standard", vagyis!!! az "N" típusjelzést csak a "nagyobb projektekhez adják" a kereskedőknek, igy!!! tehát ezért is olcsóbb, mivel több mindennel együtt értékesítik a végfelhasználó számára. Tehát, ezzel a tipusjelölésekkel biztos, hogy nem TN-es, hanem VA paneles monitorhoz jutunk.

Csak azt nem értem, hogy a honlapjukon ezt miért nem közlik (mivel minkét tipust külön-külön említik, viszont egyazon technikai jellemzőkkel), igy elkerülhető lenne a találgatások (innen-onnan összeszedett mindenféle katyvasz) elkerülése (de lehet, hogy ez a céljuk?, vagy a mi drága időnkkel packáznak), sőt a vásárló elbizonytalanítása, sőt a vásárlástól való elállása - rossz üzletpolitika.
Tudja mindeni, hogy a számítástechnikában nem mindegy, hogy mit vesz az ember, ha már kiad érte pénzt, tudni akarja, hogy az, amit vesz miért ilyen, miért olyan - nem mindegy - mint tudjuk. Nem beszélve a nehézkes, esetleges "nem kívánt" termék visszaszolgáltatásának bonyodalmas, viszontagságos fogyasztóvédelmi eljárások útvesztőjében, (ezt csak azért írtam, mivel hallottam, hogy olvassák a hozzászólásokat - de bele nem írnának, még véletlenül sem).

Tehát, ha esetleg valaki bontatlanul megvesz, a dobozára írt "N"-es készüléket, akkor ne csodálkozzon, hogy egy "B"-s lapul a csomagban, vagy fordítva is igaz lehet (borzasztó!), de/sőt örülhet, hogy még olcsóbban hozzá is jut egy mindenképpen VA-s panelu monitorhoz (ha "N"-es).
Hát ennyit sikerül nagy nehézségek árán felkutatni (na erre varjon valaki gombot, de ne kínában/kínjában).

[ Szerkesztve ]

(#74) Gorath válasza old_artist (#73) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Köszi az utánajárást! Ezesetben bánom már, hogy nem vettem meg ma. De ott a boltban nagyon elbizonytalanítottak. Így viszont lehet, hogy visszamegyek, mivel ott olcsóbb.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#75) Yany válasza Gorath (#74) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérlek, ígérd meg, hogy beszámolsz, ha megvan. A cikkben a látószöges képek referenciaképét felraktam, azt letöltve esetleg csinálhatnál képeket különböző szögekből. Ha akarod én majd összeforrasztom a nyers képeket olyanná, mint amilyenek a cikkben is szerepelnek. Előre is :R

jancsiga

(#76) arn válasza Gorath (#74) üzenetére

arn
(őstag)

pixelhibara lutrizol?

(#77) Gorath válasza Yany (#75) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

OK, de ez leghamarabb holnap lesz csak.

(#78) Gorath válasza arn (#76) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Őszintén szólva nem nagyon érdekel. Ennyire kicsi pixelméretnél szerintem nem zavaró. A laptopom kijelzőjén is van egy, ami fehér háttérnél piros, de kb. 2 hónap használat után vettem csak észre, és most is keresnem kell, ha meg akarom mutatni valakinek. Egy nagyobb porszem, vagy bármilyen szennyeződés sokkal jobban látszik. Igaz a laptop kijelzőjének még kisebb a pixelmérete, viszont közelebbről is nézem. Talán egy állandóan fehéren világító pixel zavaróbb lehet, nem tudom, olyat még nem láttam.

(#79) einstein válasza arn (#76) üzenetére

einstein
(senior tag)

Szerintem máshol se adnak rá pixelhiba-garit.

(#80) arn válasza einstein (#79) üzenetére

arn
(őstag)

eboltnal azt mondtak 8 napon belul vissza lehet vinni.

(#81) einstein válasza arn (#80) üzenetére

einstein
(senior tag)

Gondolom ez a netes rendelés + házhozszállítás miatt van. Tv. előírás.

(#82) arn válasza einstein (#81) üzenetére

arn
(őstag)

persze - de ok mondtak, amikor rakerdeztem a pixelgaranciara. a legtobb helyen ezt elsunnyogjak vagy osszevissza kodositenek (mint a senorgnal).

kerekperec rakerdeztem, mi van, ha pl subpixelhibam van.

(#83) einstein válasza arn (#82) üzenetére

einstein
(senior tag)

akkor viszont tényleg korrektek.

(#84) arn válasza einstein (#83) üzenetére

arn
(őstag)

pontosan. ez nekem meger +6e penzt a senorghoz kepest.

(#85) edk-

edk-
(tag)

Minden netes, telefonos rendelésnél jogszabályi előírás, hogy 8 napon belül, hiánytalan csomagolásban visszajuttatva visszajár a pénz. Csak egyes boltok megpróbálják kikötni a bontatlan csomagolást, ami nonszensz. Az ebolt tisztességes.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik - aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem

(#86) arn

arn
(őstag)

annyi van eloirva, hogy rendeltetesszeru hasznalat mellett - ha nem bontanad meg a csomagot, honnan tudod, hogy mi van benne? :)

(#87) Gorath

Gorath
(kvázi-tag)

Felhívtam a Senorg-ot, hogy kéne egy, aztán kiderült, hogy elfogyott, 2-3 hét... :O
Találtam mégegy helyen, eddig ez a legolcsóbb: L220x
Mondjuk nem értem, hogy miért csak ilyen kevés helyen lehet kapni.

(#88) arn

arn
(őstag)

olyan sok helyrol nem hozhatjak... en is tegnap rendeltem. remelem meg jon :)

(#89) edk-

edk-
(tag)

Egy nagyker árlistájában ma megjelent a -BEU, 600 Ft-tal olcsóbban, mint a -NEU, ami eddig is ott volt. De raktáron egyik sincs.

10 féle ember létezik - aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem

(#90) arn

arn
(őstag)

nah az enyem holnap jon :))

(#91) einstein válasza arn (#90) üzenetére

einstein
(senior tag)

Az ebolt-tól rendelted, ugye?:)

(#92) Uchimata válasza arn (#90) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Jujj, de izgi! :C

(#93) arn válasza einstein (#91) üzenetére

arn
(őstag)

aham

(#94) Gorath

Gorath
(kvázi-tag)

Én akkor is különcködök, megrendeltem ennél a General Direction-nél. :))

(#95) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A cikket egy lavina megindulását megelőző pisztolydurranáshoz hasonlítanám, ahol a felgyülemlett havat a Lenovo amúgy is impozáns paraméterei és az ahhoz társított ára jelenti. Kiváncsian várom az új tulajok beszámolóját itt a fórumon.

jancsiga

(#96) arn

arn
(őstag)

a design kivancsi vagyok eloben milyen, mert fotokrol olyan mintha baltaval alakitottak volna ki. a dellek tetszenek kulsore.

(#97) janos666 válasza Gorath (#94) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És is ott találtam legolcsóbban, várom a felyleményt.

(#98) janos666 válasza arn (#96) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem jobb ha csak a külsőn spórolnak, nem a belsőn.

(#99) einstein válasza janos666 (#98) üzenetére

einstein
(senior tag)

Szerintem beleillik a Lenovo noti dizájnba :)

(#100) arn

arn
(őstag)

ugy latszik az elcseszett ibmdesignhoz ragaszkodnak :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.