Ez még a Logout-os cikkben van, de időközben végigolvastam a topicot, és tisztázódott számomra is, hogy valóban csak PVA paneles létezik belőle.
Még alszok rá... 
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Ez még a Logout-os cikkben van, de időközben végigolvastam a topicot, és tisztázódott számomra is, hogy valóban csak PVA paneles létezik belőle.
Még alszok rá... 

.
[ Szerkesztve ]

Üdv!
Már a #73 hsz-ben leírtam a lenovo Mo.-gal folytatott beszélgetésem eredményét.
Nincs és nem is létezik "TN" paneles L220x tipusú lenovo!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
Tervezem egy ilyen moncsi vásárlását a közeljövöben.
Még sosem volt tft-lcd monitorom így elég buta kérdésem lenne.
Ha nem 19xx-es felbontásban játszom hanem 16xx-ban, akkor romlik a képminőség? Úgyértem olyan képe lesz mint egy 16xx felbontást tudó monitornak vagy homályos, nyújtott képet kapok? Csak a sebesség miatt kérdem, mert gondolom 1900 és 1600 as felbontás között van némi FPS külömbség 

Van amit 1024x768-ban játszok ezen a monitoron. Leszámítva a kisebb felbontásból eredően gyengébb látványt semmi gond vele. Emiatt nem kell izgulnod sztem, de ez is szubjektív. Ha ragaszkodsz a natív felbontású üzemhez, akkor vegyél olyan monitor/VGA párost, ami a kedvenc játékodat natívban viszi. Mondjuk ár/teljesítményben nagyon nem fogsz jobbat találni 
Igazából csak azért kérdeztem mert hallottam, hogy ha nem a maximális feébontásán használják a tft-ket akkor homályos képet adnak vagy torzítanak. Akkor ez nemigaz?

Ez pedig így igaz. Windows asztalt nem lehet úgy használni, szinte olvashatatlanok a betűk. Játékokban kevésbé lehet észrevenni a gyors mozgások miatt, de amúgy ott is natívon az igazi.
1920*1200-as felbontást pedig nem sok VGA viszi gond nélkül...

Általában szöveges tartalomnál zavaró a jelenség, de a 22"-os monitorokon az 1920x1200 már elég nagy felbontás ahhoz, hogy alig legyen zavaró. Én speciel azokban a játékokban egyáltalán nem hiányolom a natív felbontásokat, ami nem is viszi rendes sebességgel, de azért a CS:S úgy megy nekem
.

Kérdés, hogy Eagl3 barátunk mennyire hardcore
. Bár nekem is vicces, de azért megosztom veletek, hogy a feleségem hónapokig dolgozott egy 17" 1280x1024-es monitoron irodai programokkal úgy, hogy a desktop 1024x768-ra volt belőve
. Az informatikusuk nem állította át, amikor a 15"-ról ábgrédeltek
A párocskám meg tudomásul vette, hogy ennek ilyen "érdekesebb a képe", de egyáltalán nem zavarta. Ez persze nem egy tipikus "prohardver-fórumozók esete", de provokatív ellenpéldának megteszi
.

Hát igen, de azért ő is észrevette a különbséget! 
Köszönöm a válaszotok.
ATI 4870-em van egyébként... baromi tanácstalan vagyok mert grafika terán eléggé maximalista vagyok sajnos... 

Én is gondolkoztam ezen a monitoron, de rájöttem, hogy pont ugyanezen ok miatt nekem annyira nem fog bejönni. Inkább veszek egy "hagyományos" 1680*1050-es felbontású 22"-ost. 

Ha "hagyományos"-ban gondolkodol, akkor ezt kimondottan ajánlanám a Eagl3-nak is - szintén kakukktojás a 22"-osok mezőnyében, és már br.135e alatt van az ára, ami elgondolkodtató szvsz! 
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Hacsak nem maximalista, akkor inkább a Dell 2408-asa a tuttó ezen az áron. +2", mindenféle csatlakozó, jó képminőség. Bár hardcore játékra a kicsit nagyobb input lag miatt nem a legjobb választás, minden másban veri a kategóriatársait.
Igazából ahogy olvasgattam a topicot nem nagyon panaszkodtak, h. lassúak lennének a játékok a nagy felbontás miatt. 4870-em csak megszolgálja és azért a fullHD az fullHD ami bizony egyre inkább elterjed és mivel nem egy évre tervezek monitort venni szerintem ez lesz a legjobb választás.

Üdv!
Elküldtem mailben az új kalibrációt a lenovo L220x-ről, remélem meg leszel vele elégedve!
Kíváncsi vagyok majd, hogy "megeszi-e" a monitorod, mert nekem most sokkal jobb lett a kijelző képe és a színegyensúlyok is a helyére kerültek!

Élsimítással csínnyán kell bánni, de persze pusztán a nagyobb felbontás miatt is kevesebb az alising, 2x is elég, 4x már tuti és sokszor az is ráfér. A Radeon HD-k meg főleg Full-HD-ra termettek, átlagosan fele akkora mértékben lassulnak a felbontás növelésével mint a Geforceok. (eltérő memóriakezelés és egyebek miatt...)
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

Sziasztok !
Tegnaptól én is egy ilyen monitor tulajdonosa vagyok.
Mondhatom, állati a 17-es TN-es monitor után. 
Kalibrációban azokat a szinteket állítottam be, amit a Logout-os írásban olvastam. De nekem mintha kicsit erős lett volna a Brightness, azt 5%-ra álítottam, de még így is itt napozok mellette 
Ellenben van egy olyan gondom, hogy Win alatt néha teljesen szétesik a kép: nem fut semmi csak 1 Opera (pár füllel), meg egy Firefox (szintén pár füllel), de néha teljesen váratlanul a kép elsötétül (vagy különböző árnyalatú szürke függőleges csíkos lesz az egész), és nem segít semmi, csak a reset.Általában akkor következik be, ha valami videót nézek (pl. most a kecskeméti repnap közvetítése ment egy bélyeg nagyságú videóban egyik Opera fülön. Ez mitől lehet ? Gyenge a videokártyám (Leadtek 7800gtx) a natív felbontáshoz ? Vagy inkább valami codec-gond lesz ?
Ha valakinek van tippje, kérem ossza meg velem, köszi 
[ Szerkesztve ]
Az tuti hogy nem a monitor hibája. Ha a lejátszó bezárása után is hibás a kép inkább VGA mint videókodek. Frissíts VGA drivert. (de lehet volt valami gondja eddig is a kártyának csak most jött ki élesebben nagyobb terheléstől...)
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

Üdv!
szvsz is VGA kártya gond, ahogy a janos666 jelezte!
Próbáld meg vagy a VGA frissítést (esetleg), de/vagy egy kölcsön (esetleg erősebb) VGA kártyával.
Az egyik ismerősömnek is hasonló gondja volt, és bizony egy ilyen "erős" monitornál kijöhetnek a VGA kártya hiányosságai/hibái is!

Hol vetted a monitort? Pixelhiba?

Igen, ez is eszembe jutott, mint lehetőség, csak nem írtam le.
VGA drivert meg keresek, köszi a tippet. 
Ha mégse lenne jó, akkor kell vennem egy kártyát - mit gondoltok, egy 3850 megtenné (nem játszok a gépen) ?

a Vshop-nál vettem.
Pixelhibát igazság szerint nem kerestem konkrétan, feltűnni eddig nem tűnt fel sehol, de kedvem sincs átböngészni ezt a bazi nagy felületet
Addig se idegesítem magam 

Egyre jobb árban lehet kapni. Örülök, hogy neked bevált! 

Igen, én is örülök, mert eddig nagyon bejön.

Ez milyen beállításokkal?
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

Üdv!
Méréseim/hardveres kalibrálásom az alábbi beállítások alapján született natív 1920x1200@60 felbontási módban:
Color temperature: 6500K
Gamma: 2,2
Luminance: 140,0 cd/m2 (minimum: 0,0 cd/m2)
Blackpoint luminance: 0,27 cd/m2
Brightness: 50
Contrast: 60
Red: 83
Green: 67
Blue: 87
Mindegyiket az R, G, B black level: egységesen 20%-ára állítva készítettem!!!
Persze ehhez elengedhetetlen az icc profilja is, ami a Color Management-be építve vezérli a hardveres beállításokat az os alatt!
Sőt, ez csak egy támpont az L220xcW-vel rendelkező monitor tulajoknak, mivel ahány monitor, annyi féle hardveres állítási színtelítettség/színintenzítás!
[ Szerkesztve ]

Persze ehhez elengedhetetlen az icc profilja is, ami a Color Management-be építve vezérli a hardveres beállításokat az os alatt!
Ez pontosan mit jelent? Fel kell installálni a monitort, ami asszem alapból berakja az icc profilt, vagy azon a profilon is változtatni kell valamit?

Nem, nem!
A hardveres kalibráláskor, mikor elvégződik minden beállítás a hardveres készülék/koloriméterrel, akkor ezekről az eredményekrők készít az adott monirorra való icc profilt, ami tulajdonképpen egy "meghajtó" program az OS rendszerneknek!
Tulajdonképpen a monitorod összes tulajdonsága benne lakozik ebben az icc profilban, s ezeknek az információknak az eltárolására lett létrehozva az ICC profil, ez határozza meg a szabványosított elemeket a megjelenítő számára.
Más icc színprofillal ez nem fog működni (különösen az inne-onnan letöltöttekkel), mivel ahány monitor (ugyanazon típus), annyi féle alternatíva, mivel ...
"Gondoljunk csak bele, hogy egy adott monitoron látható képen található levelek avagy a hullám (színe) olyan-e, amilyennek valóban lennie kell, amilyennek a kép készítője megalkotta, "megálmodta"? Nem túl valószínű, sőt, ha van az embernek még egy monitora, akkor feltehetőleg azon sem olyanok a színek, mint kellene, ráadásul a két monitoron megjelenő színek egymástól is különböznek. Bármely szín, amely a monitoron megjelenik, egy eszközfüggetlen RGB-kóddal leírható, ám ahhoz, hogy a monitoron megjelenő színek (nagyjából) megegyezzenek a leírt színekkel, szükség van a színkalibrálásra. A színkalibrálás során megpróbáljuk összhangba hozni ezeket az eszközfüggetlen színeket a szabványokkal, azaz arra törekszünk, hogy például egy látható kép (illetve az azon látható színek) színhelyesen jelenjen meg a monitoron; sőt, akár több monitoron is, legyenek megegyezőek a színek és stimmeljenek a valódi, életben megtalálható színekkel is - ám ez utóbbi nem valószínű, hogy bekövetkezik, mert a szem másképpen működik. Ezeknek az információknak az eltárolására lett létrehozva az ICC profil, ez határozza meg a szabványosított elemeket a megjelenítő számára."
Az icc profilon nem tudsz változtatni (nem is szabad, és miért is tennéd?!
), mivel az egy leírónyelvnek a file-ba való közlése/összefűzése!
[ Szerkesztve ]

Ok ok, de akkor kalibrálás nélkül mikor kapom meg a legjobb eredményt?
Elég egyszerűen beállítani minden értékét (R/G/B, Contrast, Brightness) arra a szintre, ami pl. neked is kijött, vagy kell még hozzá a kalibráláskor mentett ICC profil is, hogy hasonló legyen a színvilága?
Tudom, minden monitor más, így az enyémen más értékek jönnének ki kalibráláskor, de ez is jobb lenne, mint a semmi.

Igen, igen!
Kalibrálás nélkül, soha sem kapsz "legjobb" eredményt, ha csak nem a szemedben nincs egy kalibrátor - bocs! 
Tulajdonképpen igen, minden értéket beállítani (amit írtam) a monitoron, és "igen, kell hozzá a "saját" kalibrálás utáni icc profil is", amivel "legalizálod" a beállításokat, tehát teljes értéküre/megközelíthető színvilágra, színhűség visszaadásra hozod az OP-rendszeredet a monitoroddal összhangba! Ezzel az alternatívával optimizálod a valósághű színintenzitású színvilágot a kijelződön - megközelítően!
Igen, (egy más(ik) monitoron) a kijelző kalibrált értékeivel és az ebből következtetett icc profil beágyazásával is sokkal jobb minőséget/színvilágot kapsz, mintha csak állítgatnál a monitor paneljén egy valahonnan letöltött icc profillal!
Persze itt, mivel nem a monitorodra lett kalibrálva az eredmény, mindenképpen "utánállítást/finomhangolást" is kell végezni!
[ Szerkesztve ]

Tudsz esetleg küldeni egy ICC profilt? 
[ Szerkesztve ]

A fenntebb ismertetett beállításoknak az icc profilját a felhasználó neved alatti mail-edre küldhetem? Csak Neked, csak most! 

Igen, azt megköszönném. 
[ Szerkesztve ]

Nemsokára küldöm - haza kell érnem! 
Tegnap nekem is sikerult hozzajutnom a kovetkezo 6 evben hasznalando monitoromhoz.
Kosz mindenkinek, nem csalodtam benne.
A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

És sikerült hibamenteset kifogni?
Hibamentes = no pixelhiba? 
akkor igen
A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...
Sziasztok!
Tudna valaki mutatni nekem jó minőségű képen egy pixelhibás moncsit?
Érdekelne ha netán bevállalok egy ilyen monitort pixelgari nélkül mégis mire számíthatok, mennire szembetűnő illetve zavaró...
Lenne még egy kérdésem. A class2 pixelhiba gari. az mit takar? 

Nem rendelkezik esetleg valaki Székesfehérváron vagy annak vonzáskörzetében ilyen monitorral? Jólenne megnézni egyet a vásárlás előtt. 
Frissítettem a cikk erre vonatkozó részét, hogy megelőzzem a további félreértéseket...
jancsiga

Üdv!
Ah, nagyon jól tetted, hogy kiegészítetted, mert sokszor linkelve az írásodat, visszakérdeznek, hogy most akkor milyen/melyik panel van a lenovóban! 

Van valakinek, új tapasztalata a monitorral kapcsolatban?! (Most vett újat nemrég...)
Pixelhiba, vagy bármi más, és hol vette?!
Előre is köszi
!
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

Üdv!
Jelenleg is folyik a harc a levono pixel hibás monitorjaival, de ha ellátogatsz a Brekk aprójába, akkor egy kis felárért megkaphatod pixel hibára tesztelve, sőt 4 éves garanciával!
Adnak ehhez a moncsihoz DVI kábelt?

Kell adniuk mivel van DVI a monitoron.
A doboz tartalmaz minden kelléket, ami az üzembehelyezéshez szükséges:
- egy 3 méteres analóg jelkábel (D-SUB)
- egy 3 méteres USB hub kábel
- egy szintén 3 méteres tápkábel
- egy kábel-összefogó műanyag spirál
- egy talp-rögzítő pöcök a szállítás biztonságát növelendő
- egy többnyelvű garanciafüzet
- egy telepítő CD
- és végül összeszerelési útmutató gyanánt egy 15 kockás képregény-plakát
Forrás: [link]