Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) marcias válasza janos666 (#450) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt a GPU-scalinget hol találom? :F Sehogy se akar meglenni...

(#452) janos666 válasza marcias (#451) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én még csak 8.7b-s Catalystot láttam mert most váltottam geforceról, de ebben:
Digital Panel (DVI) 4
nevü fület lenyitod, aztán
Attributes
lapra kattintasz és ott a 2. bekezdésben bepipálod hogy
Enable GPU scaling
alatta válogatsz hogy szeretnéd, vannak hozzá illusztráló ábrák.

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#453) korcsi válasza marcias (#449) üzenetére

korcsi
(őstag)

Ebben a fórumban valahol van egy kép ahol összhasonlítják a monitor és a VGA skálázóját, és a VGA sokkal szebb eredményt ad. (remélem ebben a fórumban olvastam :))

42

(#454) korcsi válasza korcsi (#453) üzenetére

korcsi
(őstag)

Tévedtem, itt van, az említett képeket meg kell nyitni.

Itt vannak:
LCD
GPU

42

(#455) marcias válasza korcsi (#454) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, ami azt illeti ez elég meggyőző :) Kicsit megnyugtattál
janos666: :B Az azért érthető, hogy D-Sub kapcsolatnál nincs DVI-fül :D

(#456) janos666 válasza marcias (#455) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem is feltételeztem hogy nem DVI-n használod.
Dugod át, de nagyongyorsan! ;] :U :DDD

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#457) Uchimata válasza marcias (#449) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Khm, az is hardveres skálázás! Csak nem a monitor skáláz, hanem a videokarid.

(#458) marcias válasza janos666 (#456) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Annyira hülye azért nem lennék :B Egyelőre még csak szemezek a monitorral, még nem vettem meg. Jelenleg egy Samsung 713N szolgál immáron 3 éve :) Abban az időben 15k-t kellett volna fizetni a DVI-s változatért, ígyse volt olcsó :)
Szóval kiváncsi leszek hogy mennyire lesz más élmény a mostanihoz képest ez a lenovo, bár a dellt sem vetettem el teljes mértékben, de nagyon valószínű hogy nem lesz rá pénz

Uchimata: hát a neten annyi mindent hall az ember ;] Amúgy belegondolva, valóban hardveres az is. A Prad.de-n olvastam amúgy erről, és ott nagyon dícsérték a Dellt, hogy a monitor milyen jó minőségben skáláz, a Lenovo-nál pedig azt írták, hogy az nem tud lefelé skálázni, és hogy milyen homályos a képe. Csak ebből indultam ki.

[ Szerkesztve ]

(#459) Uchimata válasza marcias (#458) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Amúgy minek hasonlítgatod a két monitort? A Lenovo a 22" középkategóriás monitorok koronázatlan királya, a Dell pedig a felső-középkategóriás 24"-osok királya. Egyik sem profi (bár a Dell-t már félprofinak hívnám), ám mindegyik egy ár/teljesítmény bajnok. A kérdés csak az, hogy mire kell neked, és mennyi pénzed van rá. :U

A Lenovo val'szeg lefelé tényleg nem skáláz. Igaz, még nem próbáltam, sose volt rá szükség, és a FullHD felbontás mellett nem is igen lesz rá, de a homályos képet cáfolom. Nem homályos, de néhány monitornál sokkal egzaktabb pixelekből áll a kép. Van aki az analóg kijelzők mintájára ezt szereti, s van aki a subpixelek közti rést is látni akarja. Részletkérdés. El kell menni, és élőben megnézni :K . Egyik kijelző sem ritkaság ma már

Én már fél éve imádom a "kis" Lenovomat :))

(#460) ghajnal

ghajnal
(újonc)

Sziasztok.

Monitor vásárlás előtt állok, és már 1-2 hónapja én is szemezek ezzel a lenovo l220x-el.
A fórumban olvasható pixelhiba hercehurca miatt nem nagyon tudom, bevállaljam-e.
Bár azt olvastam, Brekk vállal pixelgaranciát, de ha jól értem, akkor ez csak arra vonatkozik, hogy megveszem, hazaviszem, kibontom és ha van rossz pixel, akkor 3 napon belül ad egy újat. Tehát semmi sem garantálja, hogy 2 hét vagy 2 hónap múlva nem lesz pixelhibás.
Vagy azt lehet mondani, ha nem pixelhibás az elején, akkor valószínűleg később sem lesz az...?
Ha nem ez a Lenovó lesz, akkor marad a TN-es, mert a lenovo árát még csakcsak kipengetem valahogy..

Előre is köszi a hozzászólásokat

(#461) old_artist válasza ghajnal (#460) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Én is a Brekk-től vettem (korrekt kereskedő), és úgy ment a dolog, hogy helyben (kibontva a dobozából), még nála ellenőrizve van a monitorod a pixel/al-pixel hibára tesztelve pixel-tesztelővel, s azután kell csak kifizetned, ha megfelelőnek tartod a számodra!
Nekem már több, mint egy hónapja, hogy megvan, és nem tapasztaltam rajta semmilyen pixel/al-pixel hibát, tehát elviekben, ha ott nem jelentkezik kb fél és egy órai használat után, akkor szerencséd lehet, de erről más véleményét is meghalgathatod! :K
Mivel pixel hibára tesztelve vásárlod (+felárral), szvsz 2-3 nap eltelte után is vonatkozik rá a pixel hiba garanciája, de vedd fel vele a kapcsolatot, az a biztos!

Egyébként nagyon jó/kiváló egy monitor, a maga 22"-os mezőnyében ár/érték/teljesítmény szempontjából, s ha még be is kalibrálod hardveresen (én megtettem a kalibrátorommal, fantasztikus a színtere is, a samu S-PVA-nak köszönhetően), tökéletes társaddá válik!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#462) marcias válasza Uchimata (#459) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Hát igen, korábban nálam sem játszott a Dell, mert a 2007WFP kicsi és ahhoz képest drága, a 2407WFP pedig jó lenne minden szempontból (hiszen a tekintélyes felbontáshoz tekintélyes méret is társul), csak eddig az ára irreális volt. Most viszont, a 99k+FA már-már súrolja azt a határt, hogy az extra szolgáltatásokért esetleg hajlandó lennék ennyivel többet fizetni érte. De kicsit még így is sokallom, nekem 90+FA lenne az az ár, amennyit nyugodtan adnék érte. Szóval ezért nálam esélyes mind a kettő, de persze ára miatt a Lenovora pályázok inkább. :)

old_artist: esetleg tudsz mondani valamit arról, hogy grafikai feladatokra mennyire megfelelő a jószág? Esetleg a 2407-hez képest? Mert vmi ilyesmire kéne. ;)

[ Szerkesztve ]

(#463) Yany válasza marcias (#449) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Mit értesz szoftveres alatt? Szerintem 100% GPU feladat, és csodálkoznék, ha bármilyen érezhető hatása lenne a teljesítményre. Minőségben viszont semmi különbség, nem változtat a pixeleken.

jancsiga

(#464) Yany válasza Yany (#463) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

2407 vs L220x
24" - 22"
Jól látható RTC hibák - Alig látható RTC hibák
Sok-sok bemenet - Csak pár féle bemenet
PiP/PbP - nincs
Drágább - Olcsó

Ezeken kívül mindegyik szép képpel és xVA paneles tulajdonságokkal rendelkezik, szóval dönts ezek alapján. Én L220X + jobb VGA-t vennék, de a saját igényeidet neked kell ismerned.

jancsiga

(#465) marcias válasza Yany (#464) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

A 2407 nem S-IPS paneles? :U

(#466) old_artist válasza marcias (#462) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Én hébe-hóba használom grafikai munkára, mivel van egy EIZO S2231W-m, de szvsz ha hardveresen bekalibráltatod, akkor elég jó társad lehet, a színekre és a Va panel tulajdonságaiból adódóan!
A Yany-nak viszont igaza van, hogy ez a lenovo megérdemel egy jobb VGA-t, valamivel a jobb kihasználtsága miatt is, szvsz is!

A Dell-re visszatérve, amióta a cseh gyárakban szerelik össze, azóta elég sok problámák merültek fel (input-lag, TN-eseknél meg a CMO-s panelek miatt).
A Dell 2007WFP-t 16ms és 8ms g2g 20"WS LG.Philips S-IPS (LM201W01) és Samsung S-PVA (LTM201M1) panellal is szerelik.
A Dell 2407WFP-HC-t pedig 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS01) panellal!
A Dell 2408WFP-t (amivel rengeteg inpu-lag probléma van külföldi fórumok szerint, már-már vissza követelik a pénzüket a vevők) 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panellal szerelik!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#467) old_artist válasza marcias (#465) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Tudomásom és tftcentrál szerint S-PVA panelos a 2407-es!

(#468) marcias válasza old_artist (#467) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

A Dellekben kezdek csalódni. Nem igazán tartják fontosnak a panel minőségét, ezek szerint.

(#469) Yany válasza marcias (#468) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Az xVA és IPS panelek között a difi közel sem annyira szignifikáns, mint a TN és VA panelek között, ráadásul nem minden tekintetben az IPS javára. Ha a Dell néha VA-t szerel az IPS helyett, az még nem akkora gáz, minthogy gyakran input-lag / nagyon durva RTC hibákat kifogásolhatunk rajtuk.

De hogy teljesen korrekt legyen a komper, az L220X kapcsán az átlagosnál gyakrabban kerül elő pixel-hiba és a pixelek sem annyira diszkrétek, nem különülnek el annyira egymástól, mint a 24"-os kijelzőkön. Ez elsősorban az olvashatóságot rontja kis mértékben, ugyanakkor multimédiás alkalmazását nem, vagy kismértékben még javíthatja is.

/erről bővebben a logout-os cikkben írok/

j

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#470) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy tűnik, a nehéz kérdés eldőlt, a 99+Fáért árult Dell eltűnt a bolt oldaláról :) Lenovo lesz úgyérzem :D

(#471) einstein

einstein
(senior tag)

Korábban volt gondom a monitorhoz adott softOSD progival. Azaz nem tudtam rábírni a rendes működésre és az auto-rotationre.
Akit érdekel: azóta sikerült megoldani a problémát. Egyszerűen át kellett dugni a másik DVI portba a videókártyán. :B

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#472) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

jatek kozben egyszeruen eltunt a kep, kiirta hogy power saving mode
aztan lekapcsolt a monyo

hiaba nyomtam barmit nem jott vissza
reset utan bebootolt a gep de kep nem volt
kikapcs
atdugtam masik dvi-ba a monitort es ujra van kep

wtf????

(#473) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Pont ma jártam úgy, hogy nekem is lekapcsolt, bárhova "dugdostam", nem éledt fel.
Viszont ... észre vettem, hogy nagyon forró volt a monitor (fent a káva felett, hátul), ontotta a hőgutát, és hagytam pihenni. Lehet, hogy a mai meleg/hőguta miatt kapcsolt ki (szintén Power Save).
Fél óra elteltével bekapcsoltam a géppel együtt, és a "régi" DVI-n, ahol előzőleg is volt, el is indult. :))
Lehet, hogy nem nagyon szereti a túlzott meleget ( :F ), így rá irányítottam egy gagyi kínai ventillátort, és azóta működik. Most este ki is kapcsoltam a ventit, és nélküle is működik már vagy 4 órája!
Furcsa! :(

(#474) bandi00

bandi00
(újonc)

Sziasztok! Régóta nem olvastam a pixelhibákról. Vett valaki ilyen monitort mostanában? Még mindig sok a pixelhibás vagy javult a helyzet az utóbbi pár hónapban? Mik a tapasztalatok?

(#475) einstein válasza bandi00 (#474) üzenetére

einstein
(senior tag)

Én kb egy hónapja vettem, és sikerült kifogni egy pixelhiba menteset. :)
Viszont ugyanonnan, ugyanaznap egy másik Ph!-s kolléga is vett egyet. Neki bizony volt rajta egy szubpixel és egy teljes pixelhiba...
Azóta róla nem hallottunk.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#476) janos666 válasza old_artist (#473) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes, én a nyári nagy kánikulákban sem tapasztaltam ilyet. (azt igen hogy forró a háta, még akkor is éreztem a meleget az arcomon mikor épp keltem fel előle és közelhajoltam hozzá)

(#477) old_artist válasza janos666 (#476) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Amúgy, hogy szuperál a kijelződ, én lassan túl leszek az 1000 órán, és újból megnézek egy kalibrálást, ha érdekel elküldöm! Azóta csak ez a melegedési gondom volt, de különben minden rendben!
Megbarátkoztál a "kis" pixel hibával?

(#478) janos666 válasza old_artist (#477) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem kelett vele barátkozni, sosem látom ha eléülök, csak mikor kelek fel a fotelből és közel hajolok hozzá + felülről nézem. Szemből nincs meg a hiba.
Hát ha megosztod az új adatokat szivesen megnézem majd hogy mit szól hozzá az én monitorom. :R

(#479) e=mc²

e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Jatekokban hogy szuperal ez a monitor?
Erezheto valami utanhuzas?

A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

(#480) mobbo válasza e=mc² (#479) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

nem

(#481) old_artist válasza janos666 (#478) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Szerda körül elérem az 1000 órát és megnézem, hogy mennyit változott ez alatt!
Küldöm majd az új hardveres kalibrálási eredményeket.

Örülök, hogy nem olyan zavaró a pixel hiba!

(#482) old_artist válasza e=mc² (#479) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Nagyon jól szuperál a monitor, nem érezhető "valami" utánhúzás sem.

[ Szerkesztve ]

(#484) e=mc²

e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Koszi mindenkinek!

A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

(#485) mindfreak

mindfreak
(őstag)

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi ezzel a monitorral kapcsolatban, hogy mennyire kicsik a betűk natív felbontásban a windows desktopon.

Sokat szoktam interneten olvasgatni, de szemüveges vagyok, nem valami jó a látásom. Kb. 1-1,5 méterről nézem a monitort.

Tudom ez kicsit furcsa kérdés, de hátha valaki más is szembenéz(ett) a problémával.

Téháix!

(#486) Yany válasza mindfreak (#485) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A cikkben próbálom szemléltetni az arányokat, az segíthet, de a legjobban ez segít:
"CTRL" + "+" ;)

szerk.: ja a cikk :DDD
[L220X kakukktojás]

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#487) mindfreak válasza Yany (#486) üzenetére

mindfreak
(őstag)

A cikket olvastam, viszont a képek kicsik, hogy lássam a képernyőt.

A nagyítás jó dolog, de akkor szétcsúszik az oldal. Nem nagyon használom. :)

(#488) janos666 válasza mindfreak (#487) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én szoktam nagyritkán nagyítgatni mikor beraknak valahova 8-9-es betűméretben egy halvány árnyalatú betűt a hasonló szinű halvány háttérre hogy olvasgass (biztos 1024x768-as 17"-os CRT-n ütyködték ki az ilyeneket aminhez közel ülnek titkárnő stílusban, nem karfás fotelből nézik a monitor, és már ott se volt könnyen kivehető :D) és nem tapasztaltam még hogy szétcsúszna tőle az oldal, minden arányosan nő. (IE7 alatt)

(#483) De, valószinűleg valami gyártási hiba folytán került kosz a bevonatba, vagy ilyesmi, mert szemből nézve közelről is tökéletesen üzemel minden szín (szóval nincs teljesen beragadva vagy meghalva egyik subpixel se), csak bizonyos szögekben átvált 1-1 színre...

[ Szerkesztve ]

(#490) mindfreak válasza janos666 (#488) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Nagyon leragadtattok ennél a böngészős témánál, látom nem igazán értettétek meg a gondom, vagy csak nem voltam elég világos. Mindegy.
Feltételezem, hogy 22"-on 1920*1200-as nativ felbontásban nem csak a böngészőben kicsik a betűk, hanem mindenhol. Windowsban, Office-ban, játékokban, stb. Ugye mindenhol nem működik a Ctrl++ trükk...

A kérdésem az lett volna, hogy ezek mennyire olvashatatlanok "nagy" (1-2 m) távolságból?

(#491) Alex91 válasza mindfreak (#490) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Onnan kicsi...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#492) Uchimata válasza mindfreak (#490) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

1-2 m távról -- ha nem csak filmeket nézel és játszol -- még a 24"-os kijelzőket is utálni fogod, ez tuti. Nem csak a szöveg a probléma ilyen távon, hanem az ikonok, az egérmutató, eszköztár-elemek, egyéb piktogrammok is. A játék csak akkor gond, ha a mikromenedzsmentes cuccokat szereted, mert ott amúgy is pici minden.

De engedd meg, hogy megjegyezzem, az ilyen szubjektív kérdésben a legegyszerűbb, ha munkába menet/onnan hazafelé beugrasz egy számtech/elektronikai szaküzletbe és megnézel egy 22"/24" kijelzőt a megfelelő távolságról, és máris el tudod dönteni, hogy neked megfelel-e. Én hiába is mondom, hogy a 24" se jó már ilyen távról általános használatra (pláne nem professzionálisra, mint graf, 3D tervezés, DTP), ez bizony a szemeid állapotától, személyes benyomásoktól, az alkalmazott programoktól, páratartalomtól, hőmérséklettől, Hold-Nap-Mars állástól és az aktuális fehérnemű-trendektől is függ. Én kb 50-60-cm-ről használom a Lenovót, de a tesóm se ül 80-100 cm-nél messzebbre a 24"-os LG-től -- csak ha filmet néz. Ha a távolsághoz ragaszkodsz, akkor vegyél Nagyobb FullHD TV-t vagy occsóér' 27"+ HD ready TV-t. Sztem :K

[ Szerkesztve ]

(#493) mindfreak válasza Uchimata (#492) üzenetére

mindfreak
(őstag)

22" TFT-t láttam már jó párat. 1680*1050 felbontással nincs gondom még, de ugyanekkora monitoron az 1920*1200 már problémásabb lehet. Sajnos a környéken nem tudnék ilyen monitort működés közben megnézni, ezért csak mások szubjektív véleményére tudok támaszkodni.

Azért köszi a válaszokat! :B

(#494) Alex91 válasza mindfreak (#493) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Es miert kell ugyan olyan messzirol nezni :F

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#495) janos666 válasza mindfreak (#493) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nézz meg egy 17"-on 1680-as laptopot, az sokkal apróbbb. Azon én kb 1,5-2m-ig bírom olvasni a ph hsz-eket, de 1m-ről kényelmesebb.

(#496) mindfreak válasza janos666 (#495) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Googlebe kerestem teszteket róla. Ott szerencsére kitértek erre a problémakörre és azt írták, hogy nagyon jól olvasható. Ez már bizakodásra ad okot, mert amúgy egy nagyon jó monitor és szeretnék ilyet venni.

Itthon csak az eBolt és a logik.hu-n találtam. Honnan érdemes rendelni? Az eBolt oldalán külön ráírjak, hogy S-PVA paneles verzió! Viszont ott drágább.

[ Szerkesztve ]

(#497) Uchimata válasza mindfreak (#496) üzenetére

Uchimata
(kvázi-tag)

Csak S-PVA paneles van.

(#498) mindfreak válasza Uchimata (#497) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Én nem ezt olvastam.

Ezt a kijelzőt kétféle panellal szerelik: TN+Film és S-PVA. Mindegyiknek L220X a típusa, de a Product Number (PN) elárulja nekünk, hogy melyikről is van szó: míg az előbbi T33HNEU ez utóbbi a T33HBEU azonosítót kapta.

[ Szerkesztve ]

(#499) Acus

Acus
(tag)

Nem adja el valaki a monitorát áron alul? :B :DDD

(#500) gyurczy válasza mindfreak (#498) üzenetére

gyurczy
(senior tag)

Hol olvastad? Megerősítés egyéb forrásból? T33HBEU úton, ha megjött mondom mizújs...

Microcool Banchetto 101 eladós

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.