hol azaz itt?
brekknel neztem.
http://project-brian.blogspot.com/
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
2.0 / 2.1 hangfalat, de melyiket? [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Milyen winchestert vegyek? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!)
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!)

hol azaz itt?
brekknel neztem.

Mármint, igaz két értelmű volt, igazad van, de mindkettőre is értettem:
Tehát a típus/panelre (mert más topikban egyből kérdezik a panel gyártót), és a Brekk-re is (itt a PH-n) - igen!!!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Felmerült bennem a kérdés, hogy ha van ilyen samsung panel akkor miért nincs "még" ilyen saját termékben? Amúgy van/lesz ilyen 2263PW szvsz azonos panel van a két monitorban.
Lehetséges, hogy a samsung "leválogatja" magának a paneleket, hogy a saját neve alatt jobb kihozatalt érjen el?
Ha végre megjelenne kideríthető lenne mennyi a pixelhibás darab a samsung modellbe...
Bár ez alapján már nem tudom mi van.
[ Szerkesztve ]
42

Igen, mostanság elég sok a hibás (pixel/al-pixel) Samsung panellel szerelt monitorok!
Egyes gyártók kiváltságos helyzetben vannak, mert megkövetelik a minőséget (EIZO, NEC és némely esetekben a saját monitorai, különösen az új világba szállítottak), így lehet valami abban, ha válogatott panellel a jobb és saját monitorait szerelik!
De ez a kereskedelmi előnyszerzés cálja is - na meg persze a manié!
Hát, nagyon kíváncsi leszek/lennék erre a 2263PW típusra!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
Már egy másfél hete én is ilyen monitort nyüstölök 
Rendben van a cucc, meg vagyok elégedve vele.
Kalibrátor híján szemre a következő beállításokkal használom:
Brightness: 72
Contrast: 62
Red: 84
Green: 78
Blue: 90
Van viszont egy érdekes dolog, amivel még korábban nem találkoztam: Photoshopban és Illustratorban a driver telepítése óta a Color Settting-hez a Monitor-t állítottam be. Minden oké is lenne, de a CMYK színtérben a szürkés árnyalatok inkább barnásak.
Valaki tudja mi ilyenkor a teendő?

Hardveres kalibráció!
Nagyon sokat jelent, mivel rendelkezem GMB kalibrátorral, és a kalibrálás után (munkámból adódóan), a Ps és az Ai-ban pl: RGB színtérről CMYK-ba váltáskor szinte meg sem változik a szín visszaadás, és nálam a szürkeárnyalat az a szürkék árnyalata, mindenféle elszíneződéstől mentes!
Csak hardveres kalibrálással lehet tökéletes színegyensúlyt felállítani! Tehát ...?

Kösz a linket. 
Amúgy angolul is elérhető, ugyanazon az oldalon.
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

bocs, nagyjabol a nemetet is megertem 
[ Szerkesztve ]

végre én is hozzájutottam egy Lenovo ThinkVision L220x T33HBEU-hoz.
pixelhiba-mentes, tényleg remek monitor! kalibrátorom nincs, így a fórumon adott értékekkel állítottam.
ha valakit érdekel, egy-két vadiúj (közvetlen disztribútor raktárból) még van, standard feltételekkel (gyári bontatlan, tehát nem a "selejt"!!!): br. 90.500,- garantált pixelhibamentesen, átvétel előtt ellenőrizheteted és csak akkor viszed, ha megfelelel: br 95.000,-
számla + sorszámozott, matricás Lenovo garancialevél minden esetben

Hali!
"90.500,- garantált pixelhibamentesen, átvétel előtt ellenőrizheteted és csak akkor viszed, ha megfelelel: br 95.000,-"
Ki garantálja? Most akkor mennyi is az ára?
[ Szerkesztve ]
42

hello,
szóval tehát:
2 lehetőség van.
- 1. a monitort a hivatalos papírokkal átvéve, kp. kifizetve, hazaviszed, kibontod, kipróbálod; ha bármi hibát találsz, akkor a gyár által biztosított garanciális feltételek szerint tudsz eljárni. (persze az átvételkor is kibonthatod, kipróbálhatod, de a lényeg, hogy nem azután dönthetsz a megvételről, hogy bekapcsoltad és teszteled, próbálgattad!) ez esetben a z ára: br 90.500 HUF.
- 2. szépen kibontják neked, bekapcsolják, nézegeted, tesztelgeted, (mondjuk nem egész délelőtt v délután...), és ha pixel hibát talász (mert mint tudjuk ez a legkritikusabb kérdés) vagy bármi más hibát, akkor azt mondod, köszönöm szépen, nem kérem. ha igen, akkor viszont ez már 95.000 HUF-ba fog kerülni.
mindkét esetre igaz, hogy számlát + sorszámozott, matricás Lenovo garancialevelet kapsz.
Remélem, sikerült minden félreértést eloszlatnom, de ha esetleg nem, nyugodtan kérdezz.
Azt nem tudom, meddig áll ez az ajánlat, mondjuk mi történik ha pl esetleg már 3. monitort nem viszik el pixelhiba miatt...
üdv, gw

ja, és én az olcsóbbik verzióban vettem, lehet hogy szerencsém volt, lehet, hogy egy jobb szállítmány, lehet h azért mert nem voltak már előre leválogatva, ezt nem tudom

Kösz a kimerítő választ!
42
(#365) old_artist válasza greenworld (#360) üzenetére

Itt a PH-n is van egy nagyon rendes kereskedő, a Brekk, aki szintén 95e-ért garantálja a pixel hiba mentességet. Megbízható és korrekt!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Ö is ad: számla + sorszámozott, matricás Lenovo garancialevél minden esetben.
Ha pixelhibás, akkor kibont neked egy másikat, stb., ha nem vészes a pixel hiba, akkor árcsökkenéssel (xy-Ft-tal kevesebbért) elviheted!
[ Szerkesztve ]
(#366) greenworld válasza old_artist (#365) üzenetére

én vmivel korábban itt a forumon az olvastam h. ő feladta a dolgot, mivel annyi pixel hibás monitor volt.
(#367) old_artist válasza greenworld (#366) üzenetére

Igen, még mindig küszködik az L220x-el, de már nem tudom, hogy feladta volna - még a hirdetésében szerepel!
De jó, ha van egy másik lehetőség is - ezzel a lenovo küszködéssel.
[ Szerkesztve ]
(#368) greenworld válasza old_artist (#367) üzenetére

hát igen, szomorú h van egy ilyen jó kis monitor egy TN-el versenyképes áron, amiért szívesen ad az ember többet is, de lealacsonyító pixel hibákkal kell küzdeni - pedig nyilvánvaló, hogy aki egyáltalán ilyet keres, az átlagnál igényesebb és jobban odafigyel ilyen dolgokra is.
azt nem tudom, meddig lesz még ez a lehetőség - én örülök, h szerencsém volt

Tudomásom szerint Brekk továbbiakban nem rajong a Lenovok értékesítéséért...
Nekem sikerült megvásárolnom egy pixelhibamenteset Matyee-tól, rendkívül örülök is neki. Beállítanom nem kellett, ezt előző tulajdonosa már megtette. Szerintem egyáltalán nem vészes betűméret, a monitor olvashatósága nálam jóra vizsgázott.
Tök frankó a pivot mód, csak nem nagyon értem, hogy mire jó. Folyamatosan - mondjuk - netezni így nem túl ergonomikus, mert elég magasan, a szemem síkja fölött van a teteje. Azt El bírom képzelni, hogy kiadványszerkesztésnél jól jön, így lehet a legnagyobb méretben látni egy függőleges tájolású oldalt. Ráadásul elforgatva az USB csatlakozók is felülre kerülnek, felhúzza az egér meg a billentyű kábelét, szóval ez egy kötelező tudás ebben a kategóriában, csak nem túl hasznos egy átlagfelhasználónak.
Én is észrevettem a betűk kontúrjainak homályosságát, amiről már volt itt korábban volt szó. Ha nagyon akarom, akkor látom a betűk bal oldalán. Engem nem zavar.
Ellenben nagyon szépek a színei, élvezetes vele a dolgozni. Szerintem a feketéje is teljesen megfelelő, filmnézés közben egyáltalán nem zavarók a fekete csíkok. Szépen megnőtt a desktopom (17" CRT-t cseréltem, szépen elférnek egymás mellett is bizonyos ablakok.
Részemről recommended.

Kipróbáltam ugyanarra a gépre rákötni D-SUB és DVI kábellel is, majd váltogattam őket oda-vissza és összehasonlítottam. Ég és föld... DVI-n sokkal élesebb volt a kép.
''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

http://www.prad.de/new/monitore/test/2008/test-lenovo-l220x.html#Einleitung
röccen itt-ott ez az l220x, lásd srgb-re szimplán nem jó, meg úgy ált. 0%-ra kell venni a brightness-t.. de adobergbre már zsír, stb., és vicc az ára télleg.
{13.52.6.14 14.10.8.18}

azert dvin is eleg jol elmarad az olvashatosag egy jobb kepu tft mellett.

azert azzal a mernokkel szivesen dumcsiznek aki a 2 USB csatit hatulra rakta...
oldalt nem lett volna neki hely???

Ez egy monitor, nem egy USB hub, az is elég lenne ha össz-vissz 2 kimenete lenne. Én pl. be se kötöttem az USB-jét, de ha bekötném épp az alsó kimeneteket használnám. Gondoltam rá hogy oda kéne bedugni a telefon és a fényképezőgép kábelét, és akkor az asztalon lógnának, nem a földön mint most.
Amúgy abban is lehet valami logika, hogy ha valaki nagyobbrészt pivot módban használja (90°-al elforgat) akkor neki is ugyanúgy jut oldalra is csati meg aluulra is...
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.
Hogy használod? Mert én még nem fedeztem fel az említett betűelmosást. (most ahogy írok tök közel hajoltam hozzá és szépen látni hogy nem nyúlnak át a betűk a szomszédos pixelekre) Lehet köze ahhoz hogy Vistát használok aero glassal és be van kapcsolva a cleartype és a DPI autoscaling is?
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

2 felülre, 2 oldalra...

de el van dugva a csati
az a bajom
vakon oda nem dugok be semmit
lehetett volna az oldalan, hogy lathato legyen
mint a dell-nel
jo ha egyszer bedugod es sose huzod ki biztos mind1 hol van
en wd passport hdd-t dugok/dugnek ra, amit igy eleg maceras

ha eleve elmosod
akkor nemtom mitol lenne nem mosott. ha nincs semmi ilyen "latvanyjavitod", akkor latszik a differencia. vistat nem hasznalom.
xp es linux alol is rosszabb az olvashatosaga.

Vista alatt a Clear Type olyannyira alap, hogy még a letiltása is "el van dugva".
Na igen, egy hardveres kalibráció sosem árt, én viszont híján vagyok az ilyen cuccoknak. Az Adobe Gammával azóta kiegyensúlyoztam az értékeket, most szemre kb. oké a dolog.
Más téma: DVI-ra van kötve a monitorom, bootoláskor teljesen üres a képernyőm (suspend módban van), nem látni rajta sem az alaplap tesztjét, sem a windows boot képernyőt, csak a Windows betöltésénél jelenik meg rajta a kép.
Nálatok is így van, vagy csak nekem viselkedik furcsán a monitorom / esetleg valamit elállítottam? Az előző TFT-m is DVI-on csatlakozott a videokarihoz, de sose volt ilyen problémám.
Én látom a BIOS postscreent DVI-n L220x-el. Szerintem ez VGA függő, de ha az előző monitoroddal ment akkor passz.

Nem lehet, hogy nagyobb frekit nyom ki? Valahol nem lehet allitani, hogy DOS-ban hany Hz-el nyomja ki a kepet?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
A BIOS-post az nem DOS...
De a VGA BIOS-ában lehet állítgatni a bootolás alatti videó módokat.
Na igen, ezért érdekes a dolog. Ebben a gépemben egy x800GTO mocorog, elvileg nem kellene, hogy ne tudjon kilőni egy jelet bootoláskor.
VGA bios-ban tényleg van ilyen beállítás? Mert akkor ránézek.
Én nvidiás BIOS editorban láttam már ezzel kapcsolatban valamit (a VGA BIOS-ában), meg az alaplapi BIOSban is be lehet állítani melyik PCI-E, PCI, vagy AGP foglalatban van az a VGA amire a postot küldje.

a masik dvi kimeneten bootol a geped
huzd le a masik csatit ha van es latni fogod a bootolast
A videokártyámon csak 1 DVI kimenet van, így ez a lehetőség kilőve. Bedugtam viszont az analóg kábelt, úgy hogy a DVI is be van dugva, így látom a boot képernyőt is. A monitor OSD-jében a DVI van kiválasztva. Érdekes.
Azt kellene valahogy megértetni a monitorral/videokártyával, hogy a boot sequence is DVI-on keresztül történik.
[ Szerkesztve ]

csak tippelek
a gepedre amikor telepitetted a wint meg az analogon csatlakozott monitor?
nem nagyon tudod megmagyarazni a windowsnak sajna
ha egyszer a fejebe vette hogy az a monyo a boot akkor az is marad
reinstall megoldja tuti
mas megoldasnak is kell letezni de en se talaltam annakidejen amikor nekem csinalta ezt (en menet kozben dugtam ra a lenovot a gepre es ettol meghujult, a tv-n bootolt)
Szerintem a windowsnak nem sok köze van a BIOS postscreenhez...
(vagy én maradtam le és a windows boot nem látható, vagy az alaplapduma?)
Az előző TFT-m is DVI-on keresztül volt rákötve a videokarira, ott látszódott minden szépen.
Az oprendszernek nincs köze a postscreen-hez, sem ez, sem a winboot képernyő nem látszik, ha csak DVI kábel van bekötve.
Mindegy, úgy látszik megoldást nem találunk a dologra (utánaolvasgattam a témának, külföldi fórumokon is sokszor felmerül ez a kérdés, főleg 22-24" vagy még nagyobb TFT-k esetében).
Mondjuk ez is elég offtopic, de találtam egy elfogadható módot a Divx-es videók lejátszására nagy monitoron (17" után nagy maszatos szarok a divx-es sorozatrészek ; pl. egy 340mb-os lost ami kissebb monitoron is hagy kívánnivalót egy 2CD-s DVDfilmhez is...)
FFDShowban beállítottam hogy minden 1200-astól kissebb szélességű videót resizeljen (így a 720/1080p-shez nem nyúl csak a DVD-ripekhez) gauss módszerrel. Ez ellágyítja a képet, az egész hományosabb lesz egy picit mintha alapértelmezett bilinear szűréssel dolgozna a lejátszó, vagy főleg ha lanzcos módszerrel resizeltetném, de így nem úgy fest a kép hogy ahol sikerült jól tömöríteni ott viszonylag élesen nagyít, mellette meg szarráblokkosodik és zajosodik a kép, aztán minden ember körvonala körül mákos minden (mintha sugárfertőzöttek lennének
, hanem homogénebben lágyítja meg a nagyított képet. (amúgy is ál-részletgazdag amit sikerül élesen nagyítani, szarból nem lesz vár, de a képhibákat is ugyanúgy feltűnően nagyítja a lanczos vagy a bilinear módszer is) A post-process szűrőket ugyanúgy jobb kikapcsolni, mint kis monitoron, azok is csak maszatolják a képet, de nem hoznak ilyen javulást mint a gauss-lágyítás.
Szeintem egy próbát megér mindenkinek.

a vgabiosnak lehet koze a dologhoz, de megis a win reinstall segitett csak
aztan par napja radugtam a plazmat a masik vga csatira, kicsit szorakoztam vele
na azota megint nincs bootscreen a lenovon, csak a tv-n
ha lehuzom a tv-t akkor se mostmar 

Nekem sem látszik a POST képernyő DVI-n AGP-s Radeonnal, sőt egészen a wendóz loginképernyőjéig semmi kép.
10 féle ember létezik - aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül 
Ha találok rá megoldást, feltétlen beírom ide fórumba (igazából a jelenlegi állapot azért zavaró, mert ha bios-ban kell valamit állítani, nyilván az sem látszik, ha simán DVI kábellel csatlakozol).

Igen. BIOS-állítgatáshoz DVI->VGA konverter és a másik bemenet kell.

Új alaplap+vga (Sapphire ATI x1300) és már látszik a POST képenyő DVI-n.

Hali, azt hiszem már sokatoknak van hosszabb távú tapasztalata ezzel a monitorral.
Az első benyomások után talán jobban letisztult a kép: milyen játékkal? 
Jó, bár hogy őszinte legyek nem tökéletes. Pl. CSS-ben (ahol mindíg megvan a fixált 60 FPS, és magas egérérzékenységgel játszok) ha egy sötét sarokban megállok kempelni és picit mozdítok az egéren akkor picit kivilágosodik a kép, majd ha megáll az egér akkor visszasötétedik. (ugyanez ha egyhelyben állva picit előbbremegyek és megállok hogy épp csak megnyomtam a W-t...) Ez gondolom az overdrive miatt lehet (ilyen körülmények közt magasabb a válaszidő?).
Viszont világos pályákon nem látszik, ahogy sötét mapokon is csak kempeléskor meg lassú előreugrálgatáskor lehet észrevenni, akciódúsabb játék közben ha mindíg megyek előre vagy mozgatom az egeret akkor nem látszik.
Sőtt, más játékban eddig nem is nagyon tudtam ezt megfigyelni, a HDR is biztos elfedi (mert folyton változik attól is a fényerő ; ma már szinte alap effekt új játékokban), a motion blur és depth of field hatás meg talán eleve esélytelenné is teszi (az is egyre divatosabb)...
Ellenben meglepően szép, élénk színvilágot nyújt játékokban is, pl. az említett CSS-nél lepődtem meg hogy már nem épp mai játék, mégis sokkal szebb mint TN paneles LCD-n vagy öreg CRT-n.
Mióta megvan toltam még Hl2Ep2-t, NFSPS-t, UT3-at, (ezen is jól kitűnik a tág színtér), COD4-et és ezekkel nem volt gond. (CSS-vel se nevezném gondnak, de nem lehet letagadni hogy nem tökéletes)
[ Szerkesztve ]

Sokáig úgy voltam, ezt a monitort fogom majd választani a mostani 19"-osom lecseréléseként.. Aztán gondolkoztam, biztos jó lesz ez nekem? Itt elsősorban a magas felbontásra gondolok.
Ehhez a kijelzőhöz mindig csúcs VGA fog kelleni majd. Most erősen elgondolkodtam azon, hogy inkább egy 32"-os HD Ready TV-t kéne vennem. Igaz, attól messzebb kell majd üljek, meg talán netezéshez sem olyan jó, de játékhoz meg valószínű sokkal jobb. Nagyobb a képernyő és egy Ati 4850-es is egy jó darabig tökéletesen fog majd vinni rajta mindent..
Szóval tegnap elbizonytalanodtam...
De ha maradok a Full HD-nál, akkor is lehet hogy jobb, ha egy 32"-37"-os FullHD tévét veszek. Bár ezek még drágábbak, de sokkal nagyobbak is és ráadásul megoldja a TV kérdést is a kisebbik szobában. 
[ Szerkesztve ]
Hát én játékhoz, netezéshez, stb. inkább vennék monitort mint TV-t.
Sőtt, én még filmezni is szivesebben filmezek ilyen monitoron mint egy nagy TV-n, ahogy te is mondtad, attól csak távolabb kell ülni, így viszon hogy 22"-on van az összes 1920x1200 képpon élesebb a kép mintha 30"-on lenne ugyanez.
Ha na kép kell beülök egy moziba.
A HD szériát meg elvileg Full-HD játékhoz találták ki, azért HD4850.
Szerintem az ne tartson vissza hogy nagyobb VGA kell mert a mai VGA-k, főleg a Radeonok már elég jól tűrik az 1920x1200-at 2 vagy akár 4x AA-val is.