Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) arn válasza janos666 (#300) üzenetére

arn
(őstag)

1. nincs autom...
2. ha minden ugy megy, ahogy megbeszeltuk, gond sincs. ok eladtak egy monitort, en meg boldog vagyok.

http://project-brian.blogspot.com/

(#302) mobbo válasza janos666 (#298) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

kicsit feljebb irtam volt
neten megrendeltem az uccso darabot ami raktaron volt nekik
majd odamentem, mondtam hogy szeretnem letesztelni pixelhibara
mondtak hogy rendben, bevittek hatra egy szervizszobaba, ahol egy korrekt preciz fiatalember rakototte egy gepre, majd lefuttatta a nokia tesztet
egyutt atneztuk es mindent rendben talaltunk
ezutan elhoztam
azota sincs vele baj
de 8 napig mindenfele indoklas nelkul visszalephetnek, ha akarnek
a csomagot serulesmentesen kell visszavinni, nem pedig bontatlanul mint azt itt tobben is rosszul irtak

(#303) janos666 válasza mobbo (#302) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről is lekéstem. Azt írták emailben, hogy megunták a minitor körüli hercehurcát, nem mutatják meg vásárlás előtt, csak az ISO2 szerinti pixelgaranciát vállalják.
Így inkább megvárom Brekket mint hogy rendeljek (és most már tutira venném csakazért is pixelhibásat kapok mert nekik is elfogyott a többi), aztán fizetgessem a szállítás költségét (ha egyáltalán visszavennék gond nélkül a 8napra hivatkozva).

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#304) mobbo válasza janos666 (#303) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

pff...
bekap6jak

(#305) kano válasza mobbo (#302) üzenetére

kano
(PH! addikt)

a csomagot serulesmentesen kell visszavinni, nem pedig bontatlanul mint azt itt tobben is rosszul irtak
Na én is ezt mondom, de sajnos régebben az oldalukon nem ez volt fent. Írtam nekik egy vásárlás után és utána levették, de most meg az volt kint, hogy nem veheti használatba a készüléket. :F Ez sem jobb.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#306) arn válasza kano (#305) üzenetére

arn
(őstag)

ez is hulyeseg, magyaran semmisnek tekintheto. 8 nap rendeltetes szeru hasznalat.

(#307) arn válasza janos666 (#303) üzenetére

arn
(őstag)

meg mindig te jartal jobban, mint en - nalam menet kozben gondoltak meg magukat...

(#308) janos666 válasza arn (#307) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolokozom írjak-e mégegy mailt hogy: "Oké, küldjetek egyet, én meg úgyis viszaküldöm másnap ha pixelhibás és rendelek másikat valami rokon/haver nevére és címére. Nem spórolnánk meg egymás idelyét és pénzét?" De tudom hogy akkor meg azt mondanák oké, és szopatnának addig hogy addigra Brekknél is lesz mire visszaszerzem a pénzem. (a visszaszállítás meg pénz)

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#309) arn válasza janos666 (#308) üzenetére

arn
(őstag)

en biztos nem probalkoznek egy olyan helyen, ahol kerekperec kijelentik, hogy nem vallalnak ra semmilyen pixelgart. megtehettek volna harom hete is...

(#310) mobbo válasza arn (#309) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

az a baj hogy te pixelgari alatt a nulla pixelhibat erted
ok meg a class2-t amit a lenovo is ad meg ok is ugye
es ha megkerdezed oket, hogy "van ra pixelgarancia?" akkor ugye azt mondjak hogy van
utana meg agyverzest kapsz
:))

(#311) kano válasza arn (#307) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Igazából arra voltam kíváncsi, hogy mennyi ideig fogják bevállalni a halom hibás monitort. Eddig tették...
Biztos volt, hogy megunják csak kérdés volt, hogy mikor.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#312) arn válasza mobbo (#310) üzenetére

arn
(őstag)

nem igy van - mielott rendeltem, megkerdeztem, hogy egyetlen subpixelre is vallaljak e. azt mondtak igen.

(#313) mobbo válasza arn (#312) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

lehet
en leveleztem veluk, class2 mondtak
telefonba is
sot amikor kiprobaltuk akkor is kozoltek hogy miutan elvittem mar csak class2 lesz a gari a pixelekre
persze ettol fuggetlen a 8 napba visszavehetem mondjuk mert "nem fer el" vagy akarmi

remelem a kov. monitorod mar jo lesz

(#314) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ma körbetelefonáltam pár webshopot, mindenhol levágták már mire utazok, és nem akartak nekem pixeltesztelni. (megtanulták már a leckét...)
Aztán szerencsére megjött Brekk szállítmánya! Remélem lesz közte hibátlan. :DD

(#315) matyee

matyee
(fanatikus tag)

Na, úgy néz ki összejön 24"-es imacem, így a kereken 1 hete vett Lenovo-m felesleges lesz. Bolti árért megválok Tőle ha vkit érdekel. 1 hetes, napi 3-4 órát ment, és garantáltan pixelhibamentes! doboaza is megvan még, hál égnek lusta voltam kidobni :) Bukni nem szeretnék rajta, mivel ez tökéletes, de ha vki maga szeretné legelőször kibontani csomagból akkor nem ez lesz a TFT-je :) Szla, garpapír megvan, Brekktől van. Nála épp akkor volt 6-ból 5 pixelhiba arány, ez volt a hibátlan :)

(#316) arn válasza matyee (#315) üzenetére

arn
(őstag)

en a helyedben megbecsulnem, mert nem sok embernek van ilyen monitora (marmint hibamentes).

(#317) arn válasza mobbo (#313) üzenetére

arn
(őstag)

nem lehet, biztos. ha nem igy lett volna, akkor nem rendelem meg. mashol is megkerdeztem, sehol sem vallaltak.

(#318) old_artist válasza janos666 (#314) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Reménykedjünk és drukkoljunk már ketten a Brekk szállítmánya felett, mert ő a legrendesebb eladó, hogy bevállalja a pixel/al-pixel hiba menteset. :K

Mit is mondjak..., érdemes volt kivárni! :DD

Csak legyen szerncséje - kívánom Neki!!! – meg, tehát magunknak is!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#319) Batu válasza matyee (#315) üzenetére

Batu
(kvázi-tag)

matyee

engem érdekelne a monitorod

Merre laksz, város stb., tudunk valahol találkozni? Én szegedi vagyok.

ezután pü

(#320) matyee válasza Batu (#319) üzenetére

matyee
(fanatikus tag)

sziasztok! hát újra felültetett az imaces "haverom" (h szakadna meg) így felfüggesztem a monitor eladását. pedig örültem volna ha összejön. :F

(#321) azreon

azreon
(lelkes újonc)

Sziasztok

Nekem is megjött a monitorom az ebolttól, és szerencsére hibamentes. Mint ahogy mások is mondták elég pirosas rózsaszínes volt a kép nálam is, ezért gondoltam bekalibrálom egy hardware-es kalibrátorral(Spyder2Express). Azonban akadt egy kis problémám :(
A kalibráció valamiért nem jó színeket ad vissza. A rendesen végignézi a szürkéket és színeket, mint eddig a CRT-men, azonban a végén a színhőmérsklet megállapításánál elállítja nagyon kékre. És a végső színprofil is ilyen marad, nagyon kék. Tapasztalt már valaki ilyet kalibrálás során? A monitort USB-vel és DVI-val kötöttem a gépre és a beállító programját is telepítettem. Mi lehet a probléma?
Ha valaki tudna segíteni szívesen venném. Úgy látom egy-két ember komolyabban is foglalkozik a kalibrációval itt a fórumon, hátha ők tapasztaltak már ilyet.

"The best way to predict the future is to invent it." - Alan Key

(#322) janos666 válasza azreon (#321) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak egy tipp, de próbáltad a gyártó oldalán keresztül updatelni a kalibrátorod szoftverét és átállítottad benne hogy nem CRT-t hnem LCD-t kalibrálsz és 65k-ra?

Hát gratulálok hozzá hogy mákod volt az Eboltal.

Én Brekktől hoztam el nemrég egy picit pixelhibásat. Nem is tudom ez halott vagy beragadt pixel-e, mert se a tiszta RGB szineken, se a fehéren, se bármely más színárnyalaton nem látszik, csak ha egy tökéletes fekete képet nézek akkor közel hajolva 1 pixelen bizinyos szögekből halványan átvilágítanak az RGB subpixelek. Valahogy nem tud tökéletesen záródni az a pixel, de fura hogy mindhárom szín átvetül rajta, ahogy mozgatom előtte a fejem vagy piros/zöld/kék vagy tökéletes fekete. Ugyanakor nem gáz mert távolról nemigen látszik, közelről is csak bizonyos szögekből, de szerencsére szemből egyáltalán, vagyis gyakorlatilag semmiben sem rontja a látványt. (bal alsó részen van)
Arra még jó is ez a pixel hogy gyönyörűen árulkodik az S-PVA panelről, mert ezt így tüzetesen nézegetve félszemmel (hogy a két szem két különböző szöge miatt ne follyon össsze kettő) látni hogy egyes szögekből hogy jönnek elő az egyes ferdén beállított kis sávok.

Tényleg fasza kis monitor ez. Ekkora felbontással ilyen méretben igen szép éles képet ad játékok és 1080p-s filmek alatt. Ha sikerül beállítani az értékeit akkor szinekben is lenyom egy olcsóbb féle kalibrálatlan CRT-t is. Van benne tartalék fényerő is bőven ha majd öregszik és szép kontrasztos is, 10.000:1-hez dinamikus kontraszthoz képest egyértelműen jobb a natív 1200:1-hez...
A feketélye nem maga a tökély, csak szemből igazán fekete és ott is megfigyelhető azért hogy a fekete kép és kikapcsolt állapot közt nem csak minimális az eltérés, de TFT-hez bőven jó.

(#323) einstein válasza janos666 (#322) üzenetére

einstein
(senior tag)

És a GTS320-szal hogy megy a játék alatta?

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#324) WAMozart

WAMozart
(újonc)

Erről a boltról van véleményetek tapasztalatotok?
http://www.generaldirection.hu/product/14135?class=product

(#325) janos666 válasza einstein (#323) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meglepően jól, 1920x1200-ban 2x vagy akár 4x MSAA és 16AF mellett is szépen mennek a játékok amiket néztem, és sokkal szebbek így még a régebbi játékok is. Amiket eddig próbáltam: NFSPS, COD4, AC, HL2:EP2, UT3, illetve poénból megnéztem és a Crysis se szaggat sokkal durvábban (és látványilag ez profitál legtöbbet a nagyobb felbontásból).
Viszont a COD4-nél már beleütköztem a hirhedt G80 memory leakba, kb 10 perc után elkezd belassulni a játék, de pályatöltés, vagy alt+tab után helyrejön, úgyhogy kihúzom így míg nem jutok hozzá egy 4870-eshez. (meggyőző tanulság hogy míg a memóriaszivárgás révén el nem fogy a RAM addig a 320Mb is elég, így nem veszek majd 1Gb-osat csak 512-eset...)
És szerintem hülyeség hogy ekkora felbontáshoz nem kell AA, ugyanúgy és és föld a 0 és 2x AA közt a különbség, és egy 2x szűrés még ilyen felbontásban sem fogja vissza olyan durván a dolgot, kicsit régebbi vagy kissebb gépigényű játékokon rá lehet engedni a 4x MSAA-t is.
1440-ben 16xCSAA-t használtam ami közel annyit eszik mint egy 8x MSAA, na azt most már max valami régi Counter Strike Sourceban mertem bekacsolni, de ha több ram lenne, vagy inkább egy 8800GTX talán nem halna meg tőle más se, a 4870-es Radeonok az ígéretek szerint meg 4x SBAA melletti Full-HD felbontásra lesznek optimalizálva, vagyis nekem épp jó lesz...

(#326) janos666 válasza WAMozart (#324) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Felhívtam őket régebben, mindenképp kihozzák és ki kell fizetni mielőtt bekapcsolod, nincs szórakázás hogy a szervizükben veszed át, aztán ha gondod van majd később reklamálhatsz. (vagyis olyan indokkal nincs elállás hogy van egy sub-pixel hiba...)
Le is nyomtam a telefont miközben még osztotta az észt a munktársuk...

(#327) WAMozart válasza janos666 (#326) üzenetére

WAMozart
(újonc)

:) Köszi akkor nem fogom én se náluk erőltetni a vásárlást.

(#328) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

engem is meglepett hogy a regi tft utan milyen mas lett pl. a cs:s
gyonyoru szinek, reszletesseg, stb
de az is meglepett hogy varakozasomhoz kepest alig lassultak a jatekok 1024rol 1920ra valtas utan
pl. cs:s minden maxon + 2x fsaa es nem megy 40fps ala
azt hittem diafilm lesz
most meg CoD4-et nyomom es jatszhato a single, pedig aztan van objektum meg action rendesen

ja a kartya egy x800gto 256mb egy P4es gepben :DDD

(#329) einstein válasza janos666 (#325) üzenetére

einstein
(senior tag)

És alacsonyabb felbontáson használtad? Esetleg az lehet megoldás...

(#330) janos666 válasza einstein (#329) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kipróbáltam hogy néz ki nem natív felbontásban és nem is olyan szörnyű az interpolációja, de jobb nekem néha atl+tab-ozni mint maszatos képet nézni. Minek vettem új monitort ha nem élvezem ki? (amúgy most épp az NFSPS-t fogom végigtolni, azzal meg nem telik meg a RAM, ahogy CSS alatt se, és nemis igen jön már új játék ami érdekel azelőtt hogy meglesz az új VGA-m - ha tényleg kapható lesz júni 18-tól, addig újranézem a kedvenc filmjeimet 1080p-ben)

Ja, én is épp a CSS-n voltak kiakadva mennyit dob egy régi játékon 1440-hez képest az 1920-as felbontás és az élénkebb színvilág. És engem még 8800GTS-el is meglepett hogy nem is kevesebb az FPS 1920-ban 4x AA-val mint 1440-ben 8x-ossal, pedig így szebb a kép.

(#331) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

ami nagyon latvanyos, az nagyfelbontasu pdf ujsagok pivot modban fullscreenben
olyan volt mintha egy hatalmas vilagito plakatot neznek
:D

nem tud olyat a monyo hogy elforditom es erzekeli hogy pivotban van es magatol allitja at a display propertiest nem nekem kell nyomkodni?

(#332) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

kozben rajottem, hogy van benne auto-rotation tamogatas :DD
k.jo!
eltekerem es magatol valt
happy vaok
:C

(#333) old_artist válasza azreon (#321) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv,
Hát igen, igen :K ehhez a monitorhoz szerintem egy komolyabb, precízebb GMB vagy X-rite-os kalibrátor való - minimum (nem "legagyizásképp" írtam a Te Spyder2Express-edet).
Szerintem, ezért (mert a készülék nem alkalmas az alábbiak figyelembevételére ennél a monitornál) nem lehettek jók az értékeid, mivel nem rendelkezik az adott készüléked a:
- kőrnyező fényviszonyok mérésére
- fekete-fehér luminancia mérésére
- gamma görbe reagens szerkesztésére
- gradációs görbére
- úgymond "PreciseLight" funkció mérésére
- Precíz szürke tengely algoritmus alkotására
- 3-szintű, kiterjesztett szürke testreszabásához
és elvégzésére, amúgy meg a készülék fix 2.2 gammával és fix 6500 kelvinnel dolgozik, amit nem ehhez a lenovóhoz, hanem "úgymond" általános otthoni, minimum képességű monitorokhoz ajánlanak.

Ha egy kicsit komolyabb, pl. Spyder3Elite készülékkel végezted volna, akkor ennek a monitornak a tulajdonságai is jobban kijöttek volna a "hardver"-ből.
Valahogy ahhoz tudnám hasonlítani a Spyder2Express-es/vel kalibrációdat, hogy egy Rolls-Royce -ba épített Trabant motorral akarnál Forma 1-et nyerni! :W :W :W
Szerintem felejtsd el azt a gagyi készüléket (már elnézést), és szerintem, amit a Yany írásában látsz értékekre "belövöd" a monitorodat, már jobban is jártál. :C

Egyébként érdekelne (kíváncsiságképp) az értékeid, amit kaptál, mert a napokban kalibráltam be az én L220x-met (hála a Brekk-nek a pixel hiba mentes lenovo-jáért) az GMB eye-one i1 kalibrátorommal, és összevetném az értékeket. Kössz!
:F

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#334) old_artist válasza mobbo (#331) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Háááát, már én is valami ilyesmit akartam volna írni, de megelőztél.

Nekem nagyon bejön a a filmeknél, és persze a kiadványszerkesztésnél még a funkciójából adódó lehetőség, de így az EIZO mellett, csak a FullHD dominál a legjobban.

Amúgy, hogy érted ezt az auto-rotation támogatást, és hogy eltekerem és magatól vált?

[ Szerkesztve ]

(#335) mobbo válasza old_artist (#334) üzenetére

mobbo
(fanatikus tag)

hogy hogy hogy ertem? :))
eltekerem alloba a monitort es elfordul az asztal magatol, beall ehhez a poziciohoz (a rovidebbik oldalahoz kerul a talca vagy mi a neve a windowsban :) )

(#336) old_artist válasza mobbo (#335) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ja, Ja, Ja!

Ahhhh, ezt még nem is próbáltam. Kössz, tényleg frenetikus! :C

(#337) matyee

matyee
(fanatikus tag)

Akkor most visszavonom a felfüggesztett értékesítést, és eladom kemény 2 hetes Lenovom bolti áron. Teljesen hibátlan, szla garpapír megvan hozzá. akit érdekel pü-zön is viheti, megnézheti stb. Brekktől vettem, kereken 2 hete, azóta esténként ment pár órát, kb annyi. Iszonyú jó TFT, de továbbra sem adom fel imac terveim, így végleg az eladás mellett döntöttem. :C

(#338) mobbo

mobbo
(fanatikus tag)

nalatok a red/blue/green black level szintek mennyin vannak? foleg azoktol kerdezem akik geppel kalibraltak a monyot

(#339) old_artist válasza mobbo (#338) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Mivel rendelkezem kalibrátorral (GMB), így "kezdetlegesen" belőttem, de egy heti használat után, újra elvégzem majd a kalibrációt az L220x-en.
Eredményeimet 2 Lux illuminance (Luminance: 120,0 cd/m2 (minimum: 0,3 cd/m2)), 6500K color temperature és 2,2 gamma mellett készítettem, az alap 18%-os (egységes) RGB black level mellett.
Brightness: 72
Contrast: 61
Red: 75
Green: 80
Blue: 90

:F Ezek, csak tájékoztatási eredmények, egy alalp kalibrálás, amiből ki lehet indulni – finomításokkal, mivel tudjuk, hogy minden kijező és panel nem lehet egyforma!

(#340) arn válasza azreon (#321) üzenetére

arn
(őstag)

jo ha a monitorok felenel kalibral normalisan... a tobbinel szarabb lesz mint elotte.

(#341) azreon válasza old_artist (#333) üzenetére

azreon
(lelkes újonc)

Szia

Tisztába vagyok vele, hogy sajnos ez egy elég alap és nem a legjobb kalibrátor, de amikor vettem csak erre volt pénzem :( Ha netalán el tudnám adni valakinek tuti valami komolyabbat vennék. Majd meglátjuk.
Valószínűleg az lesz, hogy megpróbálom a javasolt paraméterek alapján beállítani. Mivel eléggé elrontotta a kalibrációt legutóbb, majd most alaposabban nekiállok. Majd akkor megírom, hogy nekem mik jöttek ki.
Köszönöm egyébként az észrevételeidet. :R

(#342) azreon válasza arn (#340) üzenetére

azreon
(lelkes újonc)

Nekem egy Samsung 957MB-vel elég jó színeket adott még legutóbb. Lehet az LCD-k esetébn valamit máshogy kell csinálni.

(#343) old_artist válasza azreon (#341) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Próbáld ki ezekkel az értékekkel (#339) hozzászólás alapján is, hátha beválik, vagy a Yany által írtakkal, a tesztelőjében.

Kíváncsi vagyok azért a beállításokra!!!

(#344) arn válasza azreon (#342) üzenetére

arn
(őstag)

eleg sok monitornal kiprobaltam, nalam:

ahol mukodott:
olcso hansg monitoroknal
samsung 244t

ahol nem:
samsung 970p
lenovo l220x
osszes crt, amit neztem (iiyama tobbnyire)

(#345) arn

arn
(őstag)

nah brekk is feladta a lenovokkal valo pixelkinlodast :(

(#346) old_artist válasza arn (#345) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

:K bizony-bizony, az eddigi sajnálatos (nem rajta múló) herce-húrcát is megköszönhetjük Neki! :R

és köszönjük lenovo - de többet soha ilyet?!?! :F

[ Szerkesztve ]

(#347) einstein válasza old_artist (#346) üzenetére

einstein
(senior tag)

Arra gondoltam, hogy ennek a sok pixelhibásnak nem lehet köze az anno tárgyalt T33HNEU vs. T33HBEU verzióhoz?

(#348) old_artist válasza einstein (#347) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz nem, mert megkérdeztem, sőt, ha úgy vesszük, akkor a vásárolt "B"-s jelüeknek kellene a legjobbnak lenniük, de ha kibontasz egy "N" jelü dobozon írtat, a benne lévő készülékre is "B" jelü van írva! Csak a dobozán lévő jelölésekkel (N vagy B) különböztetik meg, hogy egyedileg (B), vagy valamivel együtt (N) kereskednek velük!

Ezt a kínai logikát - teljesen feleslegesnek tartom.
Ha épül egy kinainagyfal, akkor az kinainagyfal, és nem más!

[ Szerkesztve ]

(#349) arn

arn
(őstag)

en asszem egy dell 2408al probalkozom inkabb...

(#350) old_artist válasza arn (#349) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Aaaaaz nem is olyan rossz!

De mielőtt megkérdeznéd, itt is van:
Dell 2408WFP, 6ms g2g válaszídővel, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panellel!

Hm. Elég jó választás!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.