Akkor már kezd rájönni az Ebolt is, hogy megéri kibontani, mert sok a pixelhibás darab?
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
2.0 / 2.1 hangfalat, de melyiket? [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Milyen winchestert vegyek? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!)
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!)

Akkor már kezd rájönni az Ebolt is, hogy megéri kibontani, mert sok a pixelhibás darab?

Igen, valahol itt rejtőzik az igazság, de mit várhatunk egy madeinchina - esetleg igénytelen lenovo - gyártótól, ez csak a Samsungnak előnyös, mivel - esetleg - nem kell olyan nagyon odafigyelni a gyártástechnológia folyamán keletkezett pixel/al-pixel hibákra, és jó üzlet számukra, ha ki tudják szórni még a hibásakat is - kereskedelem politika, de bejött nekik!
Csak azt nem értem, hogy nem veszik észre, hogy ha kifogástalan, sőt ebben a 22'-os kategóriában milyen nagy előnyre tehetnének szert ezzel az L220x típussal? - szinte érthetetlen az üzletpolitikájuk!
Azt hiszem, s bizton kijelenthetjük, hogy nagyon, de nagyon nagy biznisz lenne nekik, ha kifogástalan panellel árusíthatnák, s tolonganának a vevők a kiskerekhez, ár/érték figyelembevételével.
Csak megjegyzésképp, európán kívüli honlapokon egy szinten emlegetik az EIZO és az újonan megjelenő NEC 22'-os kijelzőkkel (ausztrália), és nem panaszkodnak a pixel hibákra - csak az EU-ba hoztak volna hibás termékeket? - lehet, ez is üzletpolitika?!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

De ha kidobnák a hibás paneleket, ez is annyiba kerülne mint az EIZO, nem?
42

HÁÁÁÁT, annyival azért nem lennének olyan jók, mert az EIZO-nak az irányító panélével azért nem tudja felvenni a versenyt, de esetleg 20-30e-rel biztosan többe kerülne, mint most (81-83e) - de még igy is bizton nagyon sokan vevők lennének rá!
Nem lenne ezzel semmi gond sem - azt hiszem!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Én nem hiszem, hogy nyugatra is ilyet merne szállítani a Lenovo. Túl nagy veszteség érné őket az egész piaci szegmensben.
[ Szerkesztve ]

nemtom ti hogy birjatok de nekem le kellett vennem a fenyerot 1-re
maskulonben egy ures bongeszoablaktol leolvadt a retinam

Milyenek most a beállításaid:
- Fényerő: ?
- Kontraszt: ?
- Piros: ?
- Zöld: ?
- Kék: ?
A monitoron vagy a szofverén állítottad be az értékeket?

Hát igen, beleolvasgattam az usa és az ázsiai piacra (úgy ahogy), de minimális a lenovo szidása, ott is érinkezési és pixel hibákat említgetnek, de elenyésző!
Lehet, hogy hétfőn megint felhívom a lenovót (és a szervízt), hogy mitől is van ez, vagy csak nekünk akarják eladni a gagyit, mint a chinapiacon?
Kérem a levovot - itt és most -, hogy hagyják otthon a gagyit (a pixel hibás készülékeket) a saját portáljukon (esetleg üzletembereinek), vagy menjenek bele egy tökéletes Samsung paneles üzletbe!!!

arra allitottam mindent, mint ami itt volt a tesztben
csak a fenyerot nem birtam

Érdekes! 

Azok a boltok ahol cserélik a pixelhibás készülékeket (pl.: ebolt) mit csinál a visszavitt készülékekkel?
42
Az eboltnál pl. ki van rakva hogy 89k-ért elvihető egy bontott pixelhibás darab. De szerintem egyszer azért megpróbálták újra kiküldeni másnak, csak ezt nem sikerült szépen visszacsomagolni 
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

Már csak 79K vagy ez egy másik, 2 pixel hibával.
42
Ez szerintem ugyanaz (ez a két pixelhiba "középen lent" rémlik), vagy elnéztem, vagy úgy döntöttek jó az ha beszerzésihez közelebbi áron elviszik annak tudatában hogy hibás. Ha máshol már 86-ért lehet venni zsákbamacskát ami akár jó is lehet...
Remélem nekem még sikerül majd beszerezni egyet mielőtt megunják a kereskedők a kibontást, vayg 100k-t kérnek a hibátlanért.
Csak most meg elfogyott mindenhol...
Legegyszerűbb az lenne ha az új szállítmányban nem lenne ennyi hibás. 
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

A pixelhiba a technológia velejárója, nekem a mostani monitorom is pixelhibás, de 2 hetes volt mikor észre vettem és azóta kb. 3-szor láttam, közép tájon egy sötét alpixel.
42

Most nézegettem, nem tudom milyen pixel hiba ez, ha fekete a kép nem látszik, ha fehér akkor se, csak ha szürke a háttér, akkor világoszöld pontként jelentkezik?
42

a hetedik monitorom is pixelhibas
mar kuuuuurva ideges vagyok! kezdek ketelkedni, hogy letezik ez a monitor pixelhibamentesben...
http://project-brian.blogspot.com/
Vegyél Brektől kibontottat...

ezt is megneztek... meg mar 5k elment szallitasra
mar leirom, mert elfelejtem
1. dell 2007wfp ipon - boltbol hivtak, hogy hibas
2. marseus samsung 244t - subpixelhibas, boltban ellenoriztek
3. samsung 244t - pixelhibas, boltban ellenoriztek
4. ebolt lenovo 220x - subpixelhibas
5. boltbol hivtak, hogy hibas
6. boltbol hivtak, hogy hibas
... kertem, hogy csak akkor kuldjenek vmit, ha hibatlan - ket het delay
7. ket subpixelhiba, boltban ellenoriztek
miert nem maradtam en a 970p monitornal 

Szerintem vetess valakivel egy TFT-t, mert nagy lehet a felületi potenciál a testeden, hogy minden pixelhibás lesz. 

Azért kiváncsi vagyok, hogy minden nap háromszor letisztítod-e a monitort, mert amúgy minden sz.ar porszem és szennyeződés jobban meglátszik rajta, mint egy nem-világító szubpixel. 
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

Szerintem mar csak direkt szopatnak, ha mar te szopatod oket...
!
[ Szerkesztve ]
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Mondjuk ez se lehetetlen, "van itt valaki aki mindenáron tökéleteset akar, akkor várjon egy kicsit". ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerk.: amúgy írták pár hsz ezelőtt, hogy Brekktől 95 k-ért vehetnél garantáltan hibamenteset.
[ Szerkesztve ]

sracok... ebolttol ne rendeljetek! nem hajlandoak kicserelni a pixelhibas monitort.
azt mondtak, hogy szallitas kozben hibasodott meg...
meg olyanra hivatkoznak, hogy kibontott termekre nem vonatkozik a 8 napos elallas.

en ezzel a feltetellel rendeltem monitort. 9e penzzel olcsobban is rendelhettem volna ugyanezt...

Hany pixelhiba van rajta?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

ket subpixel - de ne aggodj, az iso2be ugyis belefer 

Hát ha többször visszaviteted a monitort a 8napos garra hivatkozva akkor igazuk van, ugyanis az nem pixelhiba garancia, hanem arra van, hogy ha mégsem tetszik a monitor, és vásárlás előtt nem láthattál hasonlót, akkor elállhatsz a vételtől. Ha többször lerendeled ugyanazt tőlük, akkor már nem nagyon hivatkozhatsz erre.
Tehát ezt egy bolttal, egy netes rendelés esetén csak egyszer játszhatod el. Vissza kell kérni a pénzt és el kell menni máshova.

Xard le... (Legkozelebb ne nezd meg, hanem csak hasznald a monitort!
)

1. telefonba azt mondtak, hogy pixelgaranciat vallalnak ra - nem volt semmilyen kitetel
2. az egyes pont miatt vettem toluk, mert mashol 9e penzzel olcsobb volt - ha azt mondjak hogy nem vallalnak ra, mint ahogy tobb mas cegnel is megtortent, nem vasarlok toluk
ergo megtevesztettek. meg igy siman kijatszhatnak - kuldenek szandekosan egy hibas monitort, aztan akkor mit csinalok? eszem a kefet?

1. Erre úgy is azt fogják mondani, hogy félreértetted. Sajnos lehet, h átvágtak, vagy csak rosszul tájékoztattak, de én mondjuk ilyenben nem is bíztam volna... A 8 napos elállási jog különben valóban nem erre van, nem garanciát helyettesít.
Talán a topikban írtam is régebben, hogy az tök jó, hogy visszaviheted ha van rajta pixelhiba, de akkor nem szabad már tőlük újrarendelni, hanem vissza kell kérni a pénzt. Ugyanis 1-nél többször nem hivatkozhatsz ugyanerre.
2. A helyedben persze én is mérges lennék, mert most sztem megpróbálják azt a monitort rádsózni, amit janos666 is linkelt itt korábban, hogy leértékeltek pixelhiba miatt. Erre azért hivatkozz, hogy legalább akkor adjanak vissza pénzt...

ki itt a moderator?

Gondoltam, hogy előbb - utóbb valamit kitalálnak, hogy nekelljen nekik sokat szórakozni. 
Bontatlanságot nem követelhetik meg, csak a sértetlen csomagolást. De sajnos einstein kollégának igaza van, csak 1x hivatkozhatsz a 8 napra.
[ Szerkesztve ]

engem nem is a nyolc nap erdekel - az a pixelgarancia, amit a telefonban vallaltak. szerintem eleg egyertelmu volt, hogy mi a celom. nem az, hogy legyen egy masik hibas monitorom is.
[ Szerkesztve ]

nah sikerult konszenzusra jutni - visszavasaroljak a monitort. en a szallitasi koltseggel szegenyebb, tapasztalattal gazdagabb lettem.

akkor viszont legalább normálisak voltak.
különben valószínű azért nem volt 1x se normális darab náluk, mert mindig a hibás maradt raktáron (amit visszaküldtek)

De ettől még nem lesz sajnos tökéletes TFT-d. 

van egy. a ket es fel eves samsung 970p monitorom. lehet ez is marad
vhogy a hatam kozepbe se kivanom az egesz hercehurcat.

ha a pixelhibas monitor kikuldeserol es a veszekedesrol eltekintunk, akkor igen. amugy eddig meg voltam gyozodve rola, hogy egy teljesen korrekt ceg, egeszen mostanaig nagyon szimpatikusan alltak a dolgokhoz.

Nézd, azért ők se tudnak extra garanciát vállalni a saját szakállukra. Ehhez képest azért normálisak voltak, hogy "megpróbálták".
Az meg más kérdés, hogy úgy néz ki ebből a monitorból az átlagosnál nagyobb a pixelhibásak aránya. Bár ki tudja, lehet csak olyanok veszik, akik jobban megnézik.
Elvégre az emberek 90%-a azt se tudja, mi az a VA panel, tehát nem ezt választják, mert drága. A legtöbb ember valószínű nem is teszteli pixelhibára a monitorját.. Normál felhasználásnál pedig a legtöbb hiba fel sem tűnik. Aki viszont ezt veszi, jobban képben van, és többet tesztel... 
[ Szerkesztve ]

Az a gond, hogy megpróbáltak bolti garanciát adni pixelhibára, mikor a gyártó ezt nem biztosítja, alacsony hibaszázaléknál ez működik is, a hibás darabok elmennek a kevésbé kényes vásárlóknak, de úgy látszik besokaltak.
42

persze - ezt en is irtam, hogy milyen rendesek, hogy ezt megteszik. ha nem tettek volna, akkor nem is rendelek ilyen monitort. mashol is rakerdeztem, mindenutt kerekperec kijelentettek, hogy a gyarto nem vallal ra, igy ok sem.
ha nem lett volna, aki pixelgaranciat vallal erre a tipusra, akkor nem veszek lenovot. nem kertem semmivel sem tobbet szamot rajtuk, csak amit megigertek. ahhoz viszont ragaszkodom.
amugy nem vagyok atlagos vasarlo - sok penzt el szoktam kolteni hwre, de ennek megfeleloen az igenyeim is magasak.
[ Szerkesztve ]

Vegyél EIZO-t.
42

Sztem arra sincs pixelgari. 

nincs ra pixelgarancia - mielott megjelent a lenovo, tervben volt 

Akkor én szerencsés voltam a komelékkal, mert 3 napos pixelgaranciával hazavihettem az EIZO S2231W-met, ... hát igen, azóta sincs egy "hangyafasznyi" hibája sem, sőt soha sem volt az EIZO-kkal soha semmi problámám, mármint azzal a 15-20 tipussal, ami megfordult itt az asztalomon. (Az az igazság, hogy szinte nem is ismerem a pixel hibákat, mi is az, hogy néz ki? - csak vicceltem).
Sajnállak arn, menj, s vegyél egy EIZO-t és a kedved is derűsebb lesz, ha már befogtad, nem fogsz csalódni benne - garantálom...
vagy várd meg szerintem a Brekk szállítmányát és biztosan tud Neked egy "úgymond" tökéleteset prezentálni. Attól függetlenül, hogy nekem is EIZO-m van, én is "csak" a Brekk-től veszek (és kivárom jun. 10-et) egy L220x-et (másod monitornak), mert azért igaz ami igaz, nagyon jó ez a lenovo, ha nem lennének ilyen problémák vele, de nem is értem a lenovot, ennyire igénytelenek a vásárlókkal szemben (és persze a panellal szemben is, hogy átveszik a hibásakat, sőt még árusítják is, de semmi "A, B, C vagy D" kategóriában, csak "tökéletesként"). Ez tulajdonképpen az egységes pixel garancia hibája is (gusztustalan a felhasználóval szembeni kihasználtság, "ezt kapod, kell vagy nem", és ha pixel hibás, akkor "na és, a többi pixel meg jó" szisztéma), s erre alapozva a gyártók se figyelnek annyira oda - sajnos a mi kárunkra/pénztárcánkra!
Még, ha úgy vesszük, akkor az ebolt elég "rendes?!", hogy kiírja olcsóbban a pixel hibásat!
Szerintem a forgalmazónak, mikor átveszi, meg kéne engedni, hogy betekintést nyerjen az áruba (mivel ő fogja ki-árusítani), és letesztelheti, és megállapodás kérdésével (árcsökkenéssel) értékesítheti - becsületesen (már aki) pl. az 50e feletti hardvereket.
Nem tudom, de ez így sehogy se jó - se az értékesítőnek, se a vásárlónak.

van pixelhiba gari a lenovora is
class2
ezt vallalja is az ebolt
de 1 meg 2db pixelre ez ugye nem vonatkozik
ki kell probalni eboltban mielott megveszed es nincs ilyen gond
vagy veszel egyet brekknel
nekem is pixelhiba mentes van
eboltbol
ment minden mint a karikacsapas
nem akarom oket vedeni, csak a korrektseg miatt, mielott tenyleg mindenki azt hiszi hogy a lenovo szar es minden eboltos lenovo hibas

Hogy intézted el a személyes átvételt előtesztelt monitorra?
Ma írtam nekik az oldalukon a beépített kis emailezőjükkel tudnak-e nekem személyes átvételre szerezni holnap utánra. De szerintem nekik se lesz előbb mint Brekknek, de akkor már inkább hozzá megyek...

ez egy pestinek lehet egyszeru... de nekem innen gyorbol mar kevesbe. a szallitasert is fizettem 2400 penzt, most megis szervezhetem meg a visszakuldest. auto nelkul kicsit maceras lenne a dolog, ha fel is mentem volna.
amugy korrekt cegnek tunik az ebolt - csak velem kemenyen kitoltak. nemtom hogy szandekosan kuldtek ilyet, vagy csak figyelmetlen volt aki tesztelte... kb fel perc alatt megtalaltam a hibakat egy szimpla feher kepen. amikor reklamaltam mar nem igazan lepodtek meg, hanem kapcsolta az illetekest, aki megprobalt leszerelni (meghibasodott, nem vesszuk vissza, stb). sajnalom, de igy nem tudok pozitivan hozzaallni 
az iponban ezt ugy oldottak meg, hogy ott is elotte megbeszeltem, hogy rendelek toluk monitort, de csak ugy, ha pixelhibamentes. masnap felhivtak, hogy megvan a monitor, de sajnos van rajta egy pixelhiba. kerem e? en mondtam, hogy igy allapodtunk meg - ezert nem. annyit mondtak, hogy sajnaljak, de nem tudnak igy meg egy monitort biztositani. ezt termeszetesen meg is ertem (melyik kereskedo akarja a hibas monitorokat halmozni), es igy volt tiszta. nem szallitottak ki feleselegesen, nem mergelodtem - es ami hosszutavon szvsz fontos egy kereskedonel, a jovoben is fogok toluk rendelni (par szazezer ftot mar koltottem naluk). lehet ezt egyenesen is.
[ Szerkesztve ]
Ja, de ha egyszer feljöttél volna kocsival az se került volna többe...