Ígértem egy rövid beszámolót a TFT-ről, most megteszem.
Beszerzés: Brekktől vettem a Lenovot itt a forumom, nyugodt szívvel ajánlom. Az első példány amit vettem volt rajta egy pixelhibaszerű vmi, de annyira nem volt zavaró, így megvettem. Sajnos vmi érintkezési hibája volt, elment a kép ha hozzányúltam, így visszavittem. Korrektül 2 nap alatt kaptam újat, szla+garral, pxielhibamentes. aki bizonytalan a TFT-ben, vegye nála, megnézhető, kipróbálható, így nem vesz zsákbamacskát az ember és ára is teljesen rendben van. (nem reklámnak szánom, csak a korrekt ügymenet miatt gondoltam megosztom veletek)
Maga a TFT kinézete szerintem állati szép, sötétszürkés/fekete, tipikus IBM. A talp kicsit fura (nagy félkör talp), viszont baromi stabil a szerkezet, sokkal komolyabb érzést nyújt, mint egy konkurens monitor (direkt nem írok márkát). Mozgatás könnyű, forgatási is sima ügy, viszont ennek ellenére stabil. Egyedül a kábel takaró fedelet nehéz leszedni (ahogy logoutus cikk is írta) én azt hittem széttörtem akkorát csattant, de utóbb rájöttem, hogy ibm-nél ez a sima pattanás 
Bekapcs után alap beállítás röviden szólva pocsék
egy büdös ganyit nem adnék érte, ha nem lehet kalibrálni
ilyen ocsmány rózsaszín volt minden
gyors settings után azért előjönnek a színek, és igazán szépek! Bár nem tudom profi grafikust kielégít-e, de nekem fényképeim szerkesztgetéséhe kiváló. Megint nem akarok panel hasonlatokba belemenni (nem is érzem felkészültnek magam hozzá), de ég és föld. A fekete az fekete, színek teltebbek, kontrasztosak, tényleg élmény nézni.
Másik fontos témakör utánhúzás. Be is toltam QuakeWorld-öt, mai napig leggyorsabb fps, ha azon megfelel, máshol sem lesz gond. Őszinte véleményem, hogy azért ez sem CRT
viszont korábbi 8ms-es TN-es monitorhoz képest nem észleltem változás, Utánhúzás nem érzékelhető, de azért érzem, hogy lehetne még gyorsítani a technológián (crt még mindig sokkal smoothabb játékot ad). Szerintem napjaink fpseire kiváló.
Harmadik a slágertéma betűméret. Igazság szerint ezért nem vettem boltban a kijelzőt, látni akartam milyen olvasni rajta. Tényleg kicsit kisebb, ezzel egyetértek, de szerintem a blur hatás a cleartype betűkből adódik főképp. Amikor kikapcsoltam, nekem minden éles volt és tiszta, és ami a legfontosabb, olvasható. Monitort kicsit közelebb hoztam (kb 10 cm-rel) így szinte változatlan az olvashatóság.
Összefoglalva: TFT kinézet szuper (talp kicsit ódivatú) de ez izlés kérdése, színek kiváló, olvashatóság is jó, játékra is megfelelő, usb hub jól eltalált és hasznos, pivot is könnyedén használható. Bártan ajánlom, piacon ebben a kategóriában szerintem legjobb vétel. ár-érték-arányban.
Azértr ha vki kukacoskodni akar, leírom ez szubjektív tapasztalat, én így érzem. viszonítási alapom dell 2407, CD 20', samu 913, samu 225bw volt. Bártan ajánlom mind az eladót mint a Lenovo TFT-t. Remélem segítettem a hezitálóknak!