Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#601) HavocS válasza old_artist (#600) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi! Néztem ezt a HP-t, de az 50 ms-es input lagja kicsit elrettentett... nem tudom, ez mennyire lenne szembetűnő, de azért játszanék is vele. Az L220x-nek mindenesetre 31 ms-t mértek.

Finally S-PVA!

(#602) old_artist válasza HavocS (#601) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A HP-nek, (nem tudom, hogy hol láttad), de a tftcentrál teszten és a felhasználók visszajelzése is 25ms az input-lag mérést mutatott! Valahol olvastam külhoni topikokban is, hogy saját mérések szerint is 22-27ms között mértek, ami már 30ms alatt igen kiváló, és nem panaszkodtak az utánhúzásra sem!

mod: látom nem jön be valamiért a linkelt oldal, de itt a lap alján a táblázatból kiderül - megtekintheted!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#603) HavocS válasza old_artist (#602) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Itt mértek 50 ms-t, de nekem is gyanús volt, hogy mi van, ha a kábel meg a jeladási sorrend is a CRT-nek kedvezett. Így viszont tuti befutó. Mégegyszer köszi! :R

Finally S-PVA!

(#604) einstein válasza HavocS (#603) üzenetére

einstein
(senior tag)

Azért abban a tesztben is 40 ms a max...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#605) old_artist válasza HavocS (#603) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos van ahol a minimálisat, van ahol a maximálisat, de átlagban az átlagolásokat szokták közölni, ami valószínüsítheti a reálisat, a reális értékeket!

mod: ha vársz jövő hétig, akkor a HP LP2275W-t, a linkelt kereskedőnél 100e alatt meg tudod majd venni - kb.95e-ért! :F

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#606) einstein

einstein
(senior tag)

Akit érdekelne esetleg, hogy kell előcsalni a szerviz menüt ezen a monitoron:

1. Power off
2. Nyomd le a <- és a -> gombokat és tartsd nyomva
3. Kapcsold be a monitort.
4. Ezek után a főmenüben egy F jelzi a szervizmenü helyét....

Mindezt a Lenovo fórumán találtam. Azt javaslom, ha bárki változtatni akar az itt megjelenő értékeken, először írja fel a gyári adatokat, nehogy gond legyen. Csak saját felelősségre!
Én még nem állítgattam rajta -nem is igazán tudom mi mit jelent-, csak gondoltam hátha valakit érdekel...

(#607) borisz_B válasza einstein (#606) üzenetére

borisz_B
(tag)

Ah, ezt majd megnézem, bár ha jól tudom, akkor Samsung panellel szerelt a Lenovo ezen összes modellje! :F

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#608) Roland-87

Roland-87
(újonc)

Üdvözletem minden fórumozónak. Senki ne próbálja ki azt a menüt amit einstein írt én kiróbáltam és amint bele léptem a kép totálisan besötétült és lilás lett és azóta nembirom vissza állítani :( a monitorom kuka vagyis nemtudom mit tehetnék vele de a factory menübe lévő értékek hirtelen amikor beléptem rá pár másodpercre kicserélődtek. Nemtudtam azok állítgatásával sem vissza hozni használhatóra a képet úgyhogy most totál kivagyok mert kidobtam 120 ezer ft ot és egy hülyeésggel elrontottam a monitorom. Mit tudtok javasolni ebben az esetben mivel lehetne vissza állítani gyárira? :(((((((((((

(#609) Roland-87

Roland-87
(újonc)

Ha bárki tud valami ötletet adni mit tehetnék hogy vissza állítsam a monitorom olyanra mint volt szoljon bár erre nincs sok esély :( próbáltam már a programot resetelni az osd menüt, kihúzni bedugni, dsub portrol is megnéztem, másik pc röl is megnéztem szal tuti a moncsi halt meg. Elvesztettem a garanciát a szervíz menübe nyúlás miatt? ha igen akkor vajon mennyibe fog fájni a javítás? egyátalán vissza fogják tudni állítani olyanra mint volt vagy vehetek másikat?

(#610) einstein válasza Roland-87 (#609) üzenetére

einstein
(senior tag)

OMG.
Mondtam, hogy semmit ne állíts, illetve írd fel előtte. Csak a belépéstől nem fog elállítódni.
Itt egy kép az eredeti gyári értékekről:[link]

[ Szerkesztve ]

(#611) Roland-87

Roland-87
(újonc)

Ohh köszi ezzel azthiszem megmentettél! Nagyon vigyázni kell ezzel a menüvel mivel ha bárki is előhozatja és utána állt a soft osm progiba az a szervízmenü aktív állapota alatt annak értékeire van hatással amivel garantáltan eltudja hangolni pillanatok alatt az egész monitort nekemis ez történt. Szóval tényleg csak óvatosan mert nekem felírni sem volt időm a régi értkeket azonnal valami farsokat írt be magának amit a soft osm aktív profilja alapján kreált(nemtudom mi alapján) A gyári állapotok vissza állítgatása és elmentése után a monitort kikell kapcsolni pár másodpercre és vissza ezután lehet csak állítani bármit akár az osd ben akár a softosm progiban mert mindaddig amig az f betü megjelenik abba nyúl bele, legalábbis nálam ez történt nemtudom ez egyedi jelenség e vagy az össszesnél megtörténik de mindenesetre csúnya fejfájást tud okozni :D Hálás köszönet einstein :)

(#612) Roland-87

Roland-87
(újonc)

Na akkor szolnék még pár szót azért a monitorrol is. Nagyon jó vétel volt szerintem a képminőség pedig kifogástalan még a régi crt(Samu 793df) nél is lényegesen szebb színeket ad amin kicsit megis lepődtem. Fényereje szerintem iszonyatosan magas én 0% on vagy 10% on használom fényviszonyok függvényében és bőségesen elég. Felbontása valóban pici betüket eredményez ezt napokig tartott megszokni főleg a crt 17" 1024x768 után. De sikerült mostmár hatalmsnak látom a crt men a betüket és pixelesnek érzem a képét :D A csillámporos hatás amit a fórumon írtak bizony keresés nélkül is észre vehető ha elötte valaki olyan monitort használt ami mentes volt ettöl az effektustol. Én hamar észrevettem de nem zavaró és időközben a szemem megszokta és észre se veszem de eleinte érezhető hatás ez tény bár ezis fényviszonyoktol és beállítástol és persze egyén szemétöl függő. Én a ph teszt alapján állítottam be a monitort utána azt finomítottam és szerintem jólett. tehát szerintem nagyonjó kis monitor ez és azis marad még jódarabig érdemes ilyenbe fektetni :)

(#613) old_artist válasza Roland-87 (#612) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ha valaki behívja a szervíz menüt, akkor nagyon óvatosan és körültekintően kell eljárni, és megnézése után sokszor nem elég a monitor kikapcsolása, még néha az áramból is ki kell húzni!

Viszont érdekelne a pixel/sub-pixel, hogy megnézted-e/ellenőrízted-e már rajta az EIZO teszttel, vagy a vásárláskor? :F

(#614) einstein válasza Roland-87 (#612) üzenetére

einstein
(senior tag)

Nah, örülök, hogy megoldódott.
A csillámporos hatás érdekes. Nekem még nem tűnt fel, igaz nem is nézegettem ebből a szempontból. Biztos olyan fényviszonyok is kellenek (pl. olyan szögből süssön a nap v. világítson lámpa), hogy észrevehető legyen.

A képernyő alapból tényleg világos, talán erre lehetne megoldást találni a szerviz menüben. Én is 0-10% között használom, de végülis így tökéletes. :)

(#615) Roland-87

Roland-87
(újonc)

Üdv!
Nem Eizo teszttel de néztem 3 alapszínt és feketét teljes képernyőn és nincs pixel hiba sem subpixel hiba rajta szóval én kifogtam egy szerencsés példányt. Remélem pár évig még nem lesz vele gondom. Most majd egy új gépet rakok még össze. Esetleg tudtok ajánlani valami méltó videó karit ami ehhez a monitorhoz megfelelő? Játékra nemkell szóval csúcs vgat nem fogok venni feleslegesen hozzá de azért ne okozzon gondot ha nagy néha valamit elindítok rajta.

(#616) old_artist válasza Roland-87 (#615) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha nem vagy nagy játékos, akkor elég egy nVidia 88xx (vagy max.9600GT), vagy egy ATI Radeon 38xx (vagy max.48xx)! Ezekkel minden kompromisszum mentesen meg tudod hajtani a monitorodat!

(#617) madgie

madgie
(VIP)

Valaki tud jó árban (értsd: nem 140 ezer) új L220x-et? Keresem én mindenfelé, de úgy tűnik, a Lenovo beszüntette a gyártását :(

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#618) old_artist válasza madgie (#617) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Próbáld meg a Brekk-nél, de lehet, hogy már ő sem foglalkozik vele (bár kint van az aprójában), mivel eléggé pixel hibára érzékenyek ezek a "monitorok", valahogy úgy tudnám érzékeltetni, hogy 10-ből 9,9 pixel vagy inkább sub-pixel hibásak!
Csak bontatlanul árulják manapság (mivel a gyártó nem ad), így már a Brekk sem ad rá pixel hibára tesztelési garanciát!

Egyébként nagyon jó/kiváló monitor lenne ...!!! - nekem is volt, csak már a fiam nyúzza, ha jól tudom, akkor az enyém volt az utolsó hiba mentes, amit a Brekk eladott!
Aki eddig a tulajdonosa, csak jókat tudnak vele kapcsolatban mondani és írni!

Lehet, hogy szerencséd lesz :F , akkor rögtön vegyél egy lottót! ;)

[ Szerkesztve ]

(#619) madgie válasza old_artist (#618) üzenetére

madgie
(VIP)

Na az gáz... tekintve, hogy nem budapesti vagyok, így tényleg zsákbamacska volna a dolog. Persze van alternatíva a Lenovo-ra, csak árban sokallom... HP LP2475w, Dell 2408w, W2600HP-BF... mind-mind a 150 ezres kategóriát súrolják, ami számomra már a lélektani határon túl van. Ja, és Eizo S1931-em van most, csalódni sem nagyon szeretnék, ha váltanék :DDD

És kösz a tanácsot! :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#620) old_artist válasza madgie (#619) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az biztos, hogy egy EIZO-hoz képest nagy csalódás bármely nem 10bit színszámítású monitor! Ez az S1931-es nagyon kiváló 8ms g2g 19"-os Samsung PVA (LTM190E4) panellal rendelkezik!
Ha mégis csak az "EIZO-nál akarsz kikötni", akkor most van a Hexaa-nál EIZO S2431W, ami bemutató darabok voltak (csak 50-100 órát mentek), szinte tökéletesek, pixel hiba mentesek, 5 év világgaranciával, számlával, és csak a végfelhasználói ár (ami nettó ~215-260e között mozog manapság) töredékéért, most br. 195e-ért, hardveres kalibráltan megkaphatod!!! :F :C - tudom, hogy ez még húzósabb, de nagyon megéri!

(#621) madgie válasza old_artist (#620) üzenetére

madgie
(VIP)

Jól hangzik, csak jelenleg nincs ennyi pénzem monitorra. De egy cimborámnak is átadom az infót, hátha őt érdekli :)

(#622) einstein válasza madgie (#617) üzenetére

einstein
(senior tag)

Ez igaz? Tényleg beszüntette a gyártást a Lenovo?
A pixelhibával kapcsolatban meg: Nálam kettő is járt, (illetve az egyik most is itt van) és mindkettő hibamentes.

Szerk: Elkezdtem nézelődni. Már lehet kapni nálunk is a nagytestvérét (L2440x), ami ha jól tudom IPS panelos. 130K

[ Szerkesztve ]

(#623) einstein válasza einstein (#622) üzenetére

einstein
(senior tag)

Hmmm. Most erről az L2440x-ről is csak olyan ellentmondásos dolgokat találok, mint a L220x-ről anno. Egyelőre úgy tűnik, hogy TN panelos, és LED-es...

(#624) madgie válasza einstein (#622) üzenetére

madgie
(VIP)

Remélem teljesen más az L2440x, mint az L2440p. Ez utóbbi hihetetlen csúfos eredményt ért el a prad teszten :(

(#625) old_artist válasza einstein (#623) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Sajnos mindkettő lenovo (L2440x >ledes - és a 2440p) TN+film paneles, és bizony nem valami jó hírük van (fényerő, háttérvilágítás, homogenitás, skálázási lehetőség)! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#626) Hobbbyt

Hobbbyt
(fanatikus tag)

Deh.. egy ilyen Márka.. ennyi pénzért.. Nem hiszem el ,hogy ezek iylen vackok lennének.. lehet kapni Benq-t 32e Ftért. 22colos full-hd-s :S
Remélem az elsz mint a L220x-nél ,hogy a végén kiderül ,hogy jó kis monitorok ezek..csak a roszhír hamarabb terjed.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

(#627) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rájött már valaki, hogy lehet ezen a monitoron firmware-t frissíteni? (Azt tudom, hogy hivatalosan sehogy, de sok eszközön nem lehet, miközben mégis...)
Azért próbálnék ki frissebb Microde verziót, mert próbáltam 48 vagy 72 Hz-et beállítani 24FPS-es videólájtszáshoz, de egyikig sem jut el, 50 alatt szétesik a pixel mapping (csak a felbontás marad, de csak a kép egy része van a teljes monitorra nagyítva), 65 felett pedig villódzni kezd.
Végül is nem olyan látványos a PullDown okozta hiba, csak próbálgattam, és láttam, hogy van már 10-estől frissebb firmware.

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#628) einstein válasza janos666 (#627) üzenetére

einstein
(senior tag)

Sajnos hivatalosan nem támogatott a firmware update, most én is keresgéltem neten, de nem találtam rá megoldást, mondjuk oroszul elég sok info van a monitorról, csak sajnos úgy nem tudok. :)
Nekem amúgy M14-es a Microcode verzióm, ha megmondod mit csekkoljak, akkor én is meg tudom nézni, hátha ezzel változott valami. Utána megnyugodhatsz, hogy nem vesztesz semmit. :)

*Egyébként nekem nem tűnt fel semmi hiba 24p-s videolejátszás közben. Tudom, hogy elvileg lenni kéne. Lehet jobb, ha nem is tudom mire figyeljek, mert utána csak idegesítene. :)

(#629) janos666 válasza einstein (#628) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valamilyen programmal, pl. PowerStrip akartam 48 vagy 72 Hz-es frissítési frekvenciát beállítani, mert ez a 24 egész számú többszöröse, így nem tud akadozni a videó gyors mozgásoknál (ha nem egész számú többszörös, akkor a 24-ből bizonyos képkockák többször is megjelennek, mint a többiek, és ettől nem mindíg tűnik egyenletesnek a mozgás).

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#630) einstein válasza janos666 (#629) üzenetére

einstein
(senior tag)

Igen azt tudom, hogy elvileg így működik, de gyakorlatban nem láttam akadozást Blu-Ray ripeknél. Majd ha egyszer lesz rá türelmem eljátszom én is ezzel a PowerStrippel.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.