Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) insideout677 válasza icezozo (#550) üzenetére

insideout677
(újonc)

Hát igen, úgy néz ki, hogy 1-2 apró ám lényeges dolgon javítottak az S10e-hez képest az S10-2-ben:
-pl. 1024x576 helyett 1024x600 felbontás
-nagyobb touchpad és billentyűzet
-Windows 7 jár hozzá
-kicsit gyorsabb hardver

Aki IdeaPad S10-2 tulajdonos, nos mennyire melegszik a kis gép terhelve, és üresjáratban?
A hűtése mennyire halk, sokszor bekapcsol a ventillátor?

(#552) kilac válasza insideout677 (#551) üzenetére

kilac
(újonc)

Hello!
Nekem s10-2-m van...szerintem elég erősen melegszik nagy terhelésnél, olvasásos dolgoknál és kikapcsolt 3g-vel viszont nagyon hűs... :)
a ventillátor szerintem a hangosabbak közé tartozik- előtte egy eeepc 1000H-m volt az azért lényegesen hűvösebb és halkabb volt.. ez viszont sokkal minőségibb cucc, na meg a beépített 3g modem isteni dolog...

(#553) djvoyager válasza insideout677 (#549) üzenetére

djvoyager
(tag)

A disztribútorok S10e-t már régen nem tudnak rendelni, ha mindenképp az kell, akkor az egyetlen esély, ha valamelyik boltban van még belőle.

[ Szerkesztve ]

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#554) Drakuf

Drakuf
(kvázi-tag)

Sziasztok! Nővérem Lenovo S10-es netbookja, valamilyen trójai által gallyra ment, szval a kékhalálon kívűl egyéb mással nem kecsegteti a masina. :D Olvastam, hogy rendszerindításnál F11-el vissza lehet állítani recovery toolsal a winfost alapjáratba. Márcsak annyi kérdésem lenne a dologgal kapcsolatban, hogy ezzel az opcióval törlésre kerülnek az egyéb fileok is, vagy csak a rendszerfileokat állítja vissza?
Előre is köszönöm a segítséget!

Samsung i9000 Galaxy S - 2.3.4 JVQ - Blockbuster rom - Galaxian kernel

(#555) XJS

XJS
(újonc)

Sziasztok,
s9e kerdesem lenne. 4GB ssd+160GB HDD a cucc, 4718-2GG, magyar XP Home.

Jart hozza recovery cd, van kulso usb optika. Elesett a windows tuzfal, ujra kene huznom. Nade, szepen elindul a recovery az 1-es szammal ellatott CD-rol, majd keri az 1-es szammal ellatott CD-t. Ezt a logikai bakit sikerul kicselezni a 2-es szamu (az XP-t tartalmazo) lemez behelyezesevel. Kerreg 20 percet, a rescue es recovery lefut, ujrainditja magat...es semmi. Nem keri vissza a egyik lemezt sem, ellenben be sem bootol. Ez lenne az egyik. Ha visszateszem az 1-es recovery lemezt, akkor ujraindul folyamat, az XP effektiv telepiteseig nem jutok el.

A masik, hogy tetelezzuk fel, egyszercsak sikerul bebootolni, szeretnek az ssd-tol megszabadulni, mert herotom van, hogy szegeny csajomnak ketnaponta-hetente (de legkesobb MS javitokedden) betelik a 4GB SSD. Azt hogyan? Ugorjak neki egy masik XP telepitocuccal, es szarjak a gyarira? (Gyanus, hogy ez lesz az elso problemara is a megoldas...)

(#556) berigazek

berigazek
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!
Volna egy kérdésem,amit a Lenovo szerviz munkatársa nem nagyon tudott megmondani,azaz befogadja-e a 2 Gb.-os RAM-ot a Lenovo S10-2 3G kisgép,azaz látni fogja-e vagy az i Gb a plafon?
Kérek mindenkit,ha van infója erről írja meg nekem is.Lenne még egy olyan kérdésem,hogy a VLC vagy Media Player megfelelő codeck packal,azaz az .mkv fájlt HD filmet le tud-e játszani nekem zökkenőmentesen?Szép napot mindenkinek:)

,,Tanúlj tinó,ökör lesz belőled!"

(#557) Obolony válasza berigazek (#556) üzenetére

Obolony
(senior tag)

szvsz 1,5-et fog látni belőle...

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#558) berigazek válasza Obolony (#557) üzenetére

berigazek
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen válaszod:)
További szép napot!

,,Tanúlj tinó,ökör lesz belőled!"

(#559) EmThor

EmThor
(őstag)

Nemsokára itthon is nem csak himi-humi mód, hanem remélem a nagy áruzázak polcain is ott lesz a kinnt már lassan 1 hónapja kapható Lenovo S10-3!

(Fáadásul kinn 90e, nálunk lehet 120 lesz, pedig u.úgy áfával terhelt árakról beszélünk, csak gáz h a kevéske pénzünk itthon még kevesebett ér, hiába a szegény még szegényebb, a ga...de nem ez a téma).

A szokásosnak mondható specifikációk mellett (N450 1.6ghz, 160-320gb, 1gb, win7 starter) az arcfelismerő kamera, a megújított tapipad, az alul már alig kilógó akksi és a dolby-ra "gyúrt" hangzás (akár fülhallgatóval) az említésre méltó. A kijelző tükröződős és 1024x600-as. A billentyűzete kivételesen kényelmes gépelés tesz lehetővé.

A wifije erős & jó vételt biztosít, a gép maga kicsit melegszik csak. A kijelző káváján levő gyorsbekapcsoló gomb pár mp alatt egy linux alapú felületre visz, ahol lehet netezni vagy csak emailt nézni, de 50 alkalmazás választható a személyre szabható listában. A rendes bekapcsológombbal a win indítható. Alul 4 csavar leszedése után hozzáférhető a vinyó és a ram is, DDR2 667-es modult támogat (800-as passz).

Az akksi minimális terheléssel 10 órát, átlag netezéssel 7, filmnézéssel 6 és flash-es aktívan netezős használattal kicsivel több, mint 5 órát bír.

Teszt
kicsomagolás video
szerelhetőség video
kinti használat video

[ Szerkesztve ]

(#560) icezozo válasza EmThor (#559) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

már kapható!
pl:[link]

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#561) EmThor válasza icezozo (#560) üzenetére

EmThor
(őstag)

Igaz, köszönöm!
Az "extrák" döntöttek végül, vagy fél éve nem tudtam dönteni, a pénz is lassan meglesz.

A Sony Vaio W-jét a billentyűzet, az akksi és az olvashatatlan kijelző (1366 túl kicsi betűket mutat nekem) miatt vetettem el, a Sony Vaio M gagyi, az Asus 1005pe randa, de 10+ órát bír és bár a Samsung N210 mellé jár táska is, csak 1 év a gari és a wifijére meg a melegedésre volt panasz.

Ja és a Lenovo-nál van asszem vinyó védő mechanika leesés esetére.

(#562) icezozo válasza EmThor (#561) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

én most cseréltem le a S10-2 egy S12-re !
gyorsan wincsi helyett SSD és 3GB ram.
gyors és stabil :C
igen az összes Lenovoban van ami védi a wincsit!

[ Szerkesztve ]

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#563) EmThor válasza icezozo (#562) üzenetére

EmThor
(őstag)

S12? ide tartozik, grat és kösz az infót, akksija h bírja? ion + duál atom? jó kombó, 12" meg még finomabb, ha nem megy a méret a hordozhatóság rovására. hol vetted?

thx

szerk.: faxom az akksiba itt is

[ Szerkesztve ]

(#564) icezozo válasza EmThor (#563) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen Lenovo S12 netbook !
12" 1280 felbontás, én a Via Nano ( 1,6 Ghz) -est vettem.
a mérettel nincs gondom simán belefér a táskába.nem sokkal nagyobb.
megkapta a tuningot azóta gyorsabb lett és megnőtt az akksi idő :DD
csak egy zavar,hogy nincs ebben a típusban olyan kiépítés amiben van 3G/HSDPA modem.
viszont van expresszkártya hely ,így megtudom oldani ,hogy legyen sim kártyás internetem is!

100 alatt lehet ilyet találni újonnan.

(#565) P1eTr0

P1eTr0
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Abban kérném a kedves fórumozók segítségét, hogy egy megfelelő skin-t tudjak választani egy s10e géphez.
A netbook-hoz a nagyobb akkumulátor van, tehát egy kicsit kilóg és az üzletben azt mondták, ehhez kb. 12"-s skin kéne. Akinek van ilyen, mondana valami tapasztalatot, hogy milyet érdemes? Sajnos a gép még nincs meg, de mire megveszem, addigra szeretném abba tenni.
Nem tudom, hogy a Lenovo saját tokjába beleférne-e...

Válaszokat előre is köszönöm.

Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

(#566) EmThor válasza P1eTr0 (#565) üzenetére

EmThor
(őstag)

Szerintem Te táskára gondolsz nem szkinre, az matrica... Hát ha van lehetőséged menj be egy edigitalba majd a géppel, kérj ki egy szimpatikus 10" tagyót és próbáld bele. Tényleg kilóg az akksi, vaktában nem ajánlom így a vásárlást, de ha van vkinek konkrét tapasztalata kérem ossza meg velünk, kösz!

(#567) P1eTr0 válasza EmThor (#566) üzenetére

P1eTr0
(kvázi-tag)

Lehet igazad van :) A skin alatt én a védőtokot értettem, mert több helyen láttam így kiírva.

Konkrétan erre a tokra lennék kíváncsi, hátha van ilyen valakinek:

Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

(#568) EmThor válasza P1eTr0 (#567) üzenetére

EmThor
(őstag)

hű de faszán néz ki! hát ha Lenovo akkor saját gyártmányú cucchoz tuti jó

(#569) tabletta1 válasza P1eTr0 (#567) üzenetére

tabletta1
(újonc)

Van ahol már 1.500.- ért meg lehet venni, bezzeg egy éve még tízszer ennyibe került.
Nekem járt a géphez, de hogy tizenezret nem adtam volna érte, az tuti.

(#570) longjoe

longjoe
(lelkes újonc)

Hát ilyen nincs,win7 starter egy kalap f*****! Asztal kép csere még hadgyán,de file kiterjesztést se lehet modositani az már sok!De azért találtam benne érdekes dolgot:autoexec.bat és config.sys is ott van a c:-én,lesz időm bele kukantok mit is tárolnak?
Tokot lehet rendelni egy budaörsi cégtől elég baráti áron.

486-os a dossal gyorsabb,mint az Asus F3-as az XP-vel!!!!

(#571) EmThor

EmThor
(őstag)

2 lehetőség win 7 starterrel, talán:

- lehet "nagyobb" winre frisstíteni?
- vinyócsere/format, de ekkor nem vesznek el a fasza lenovos programok, a quickstarttal együtt?

(#572) longjoe válasza EmThor (#571) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

QS ha jól tudom a második bios tárolja igy nem veszik el,a többi meg ott van a vinyon.Legalább is a S10-2 en.

(#573) Akron99

Akron99
(tag)

Sziasztok!
Most akarok venni T-nél egy S10-2-őt. Mennyiben marad ez el az S10-3 -tól? Érdemes még venni (net előfizuval jó árban van)?
Esetleg van valakinek olyan infója, hogy T-nél lesze-e S10-3?

** Kávé, Barátok, Pénz : http://e-vita.hu/dxn **

(#574) EmThor válasza Akron99 (#573) üzenetére

EmThor
(őstag)

most már vegyél S10-3-at, billentyűzete és akksija is jobb, ez a 2 fő tényező az ár mellett amúgy is egy ilyen kis gépnél..

de továbbra is értetlenül állok a dolog előtt, miszerint a külföldön hónapok óta kapható új netbookok egy nagy áruházláncnál ill. elektronikai "szaküzletnél" sem kaphatóak (asus 1005pe, lenovo s10-3, stb.)

(#575) longjoe válasza Akron99 (#573) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Ha mostanában kötsz szerzödés,két honapig fél árban jön a számla,az az a gépért befizetett öszeget vissza kapod,a net a 6200.- plusz a törlesztö részlet=9200.-x23 honap.nekem meg érte.

(#576) Akron99 válasza longjoe (#575) üzenetére

Akron99
(tag)

Köszi. Én is valahogy így kalkuláltam. de a részlet kb. 2000,- Ft nem 9200 :) Úgy azért drága lenne.

A jobb aksi (cirka +2óra a leírások szerint) az S10-3 esetében azért gondolkodóba ejt...

(#577) Akron99

Akron99
(tag)

Ha külső monitort csatlakoztatok lehet nagyobb felbontást állítani az S-10 3G -én?

(#578) longjoe válasza Akron99 (#577) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Attól függ milyen win van fent,ha xp jó esélyed van,vagy win 7 f**** starter felejtős.

(#579) EmThor

EmThor
(őstag)

MM/Saturn/Edigital, nagyobb áruházláncoknál mikortól kapni?

(#580) longjoe

longjoe
(lelkes újonc)

Helyesbitek:sajnos QS-t a vinyo tárolja ha formázák elveszik,de letölthető a levonotól.

(#581) EmThor válasza longjoe (#580) üzenetére

EmThor
(őstag)

Köszönöm!

(#582) longjoe válasza EmThor (#581) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Vinyot cseréltem,mindet vissza raktam.Csak egy dolog nem mükszik a net QS alatt,tmobilos,feljelentkezik majd rögtön le is vág rola,nem értem miért?

(#583) EmThor válasza longjoe (#582) üzenetére

EmThor
(őstag)

nem értem, pedig az a hivatalos cucc, ami a lenovo oldalán van... lehet valami rosszul van beállíva, próbáld meg másik nettel kalibrálni előbb

(#584) longjoe válasza EmThor (#583) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Sajnos másik net a közelemben nincsen,csak a mobil van.Azt nem értem,hogy win alatt simán fut,de QS-nél meg miért nem?QS ben sok beállitási lehetőség nincs.

(#585) evike08

evike08
(újonc)

Sziasztok!!

Lenne pár kérdésem. Kinéztem magamnak egy lenovo s10-3t laptopot,de ahogy olvastam a fórumot azon gondolkodtam,hogy ha 1 gb ram van benne és azon nem fut el a win7 starter,akkor ennek így mi értelme van?
[link]
Ezt néztem ki konkrétan és ahogy látom azért a telepítésekkel,alkalmazásokkal voltak/vannak gondok, én nem értek ennyire a gépekhez,akkor is fogom tudni rendesen használni?
Ebbe tudok nagyobb aksit venni? Memóriát lehet bővíteni?
Dual procit szerettem volna,de ebből a típusból nem lehet kapni,de beleszerettem ebbe a kis szépségbe. Előre is köszönöm a választ, válaszokat!!!!

Évi

(#586) biker válasza evike08 (#585) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miért ne futna el vele? most tapiztam egyet a MM-ben, mert hülye vagyok, és mintha tök jól futott volna
a starternek bőőőven jó 1GB is, de tolj bele még egyet gyorsan :)

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#587) evike08

evike08
(újonc)

Hogy tudok majd mégegyet belerakni?? Kell vennem egy 2 gigásat,vagy van mégegy 1 gigásnak hely??

(#588) longjoe válasza evike08 (#587) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

A starternek tök mindegy,hogy 1GB vagy 2GB ugy sz** ahogy van home vagy inkább professionalt részesisd előnyben gyorsabb és jobban beállitható.Ha veszel bele memoriát jobb lesz a gép.

(#589) EmThor

EmThor
(őstag)

Árkád MM-ben volt S10-3T kirakva, de katasztrófa, sima S10-3 sehol...

(#590) evike08

evike08
(újonc)

Igen én is ott láttam először. De már nagyon nem tudom mit kéne csinálni,mert mindenki csak lebeszél,hogy ennyi pénzért már normál méretűt is lehet venni, meg jobb teljesítményűt,meg mire jó a forgatható kijelző,meg nem fog-e tönkremenni. Már nem tudom mi legyen, vegyek-e egy ugyanilyen teljesítményű, de másik laptopot ami olcsóbb, vagy vegyem meg ezt és még költsek rá...Szerintetek?? :F

(#591) EmThor válasza evike08 (#590) üzenetére

EmThor
(őstag)

próbáld ki legalább egy napig valahogy ha van rá mód, de legalább 1-2 órát, hogy milyen a teljesíménye, stb.

majd szerezd be olcsóbban és költs rá.

a racionális döntés a lényeg, de ha az ember vágyik valamire, akkor jobb ha megtesz mindent, hogy beteljesítse :)

(#592) dany27

dany27
(őstag)
LOGOUT blog

hali!

A napokban sikerült beszereznem jó áron egy 4h, jó állapotú Lenovo s10-2 3G netbookot. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem! Sikerült felimádnom egy régebbi Broadband managert a GPS miatt de hiába lövöm be még sincs bekapcsolva. Meg azt írja ott ahol bekell h letiltva.... Ez mitől lehet?? Muszály bele SIM kari a navigáláshoz vagy csak a nethez kell? Mert egyenlőre nem szeretnék bele venni.... Am olvastam hogy XP nagyon kín keserves dolog ez a GPS dolog.. Win7nél is így van??

Előre is kössz!

Oakley cuccok bomba áron! Érdeklődni Priviben lehet!

(#593) longjoe válasza dany27 (#592) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Win 7-tel és az összes driverrel simán münködik,XP driverből kihagyták a gps részt lapozz vissza valahol meg találod az uj driver ami már tartalmazza.

(#594) dany27 válasza longjoe (#593) üzenetére

dany27
(őstag)
LOGOUT blog

hali

Win7et felraktam erre a GPS utilty ilyent ír: GPS nem támogatott...
Am XPn csak az újból hagyták ki felraktam rá egy régebbit s abba benne van, de ott meg azt írja h GPS üzemmód letiltva! Ilyenkor mi van?? :S Esetleg nem kellene hozzá SIM karinak lenni a gépbe??

Kössz!

Oakley cuccok bomba áron! Érdeklődni Priviben lehet!

(#595) longjoe válasza dany27 (#594) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Az lehet,de be van kapcsolva az oldalán a rádio?

(#596) pedro7

pedro7
(lelkes újonc)

Az S10-sem csinálta mostanában kétszer is, hogy használat közben teljesen fehér lett a képernyő, a második alkalommal pedig teljesen sárga.
A bekapcs gombbal ki tudtam kapcsolni.
Mond ez valakinek valamilyen egyértelmű hibát, és tehetek-e valamit vagy szervíz ?

(#597) longjoe válasza pedro7 (#596) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

Probáld ki a csökentett modot,ha ott is elöadja a hibát irány a szerviz.Egyébb esett:ragd ujra a drivert.

(#598) s1023g

s1023g
(újonc)

Vettem egy ilyen kütyüt,a quickstart az asus g-s wifit wep-el felismeri,lant simán,b/g/n-es edimax 3g wifit wep-el nem ismeri fel.
Szerintem ez lehet a probléma,lenovo szervizben azt mondták nem garantálják hogy rátud csatlakozni,ezzel nem foglalkoznak?!
Nekem bejött a win7foster,nem egy villám de amiket használok xp-s progi az mind felment rá,a háttér cserét meg a background charger v.8 -al oldottam meg.
Az avikat az összes lejátszó-mpc-vlc-wmp darabosan játsza le,de elmegy.
A gps-t csak simmel látja,anélkül nem.
Év végén állitólag lesz 2magos,na az már biztos tuti lesz.
Nem értem miért kell a w7-nek 30G rejtett partició,erről valaki tud valamit?/nálam 4 particiót csinált?/
A keresőbe/számítógép/ beirtam hogy jpg,egy csomó hátteret talált ,egész jók/lenovo,tájképek,stb./
Esetleg ubuntuval próbálta valaki,azzal milyen?
A QS 3g-t látja valakinél,mert nálam nem,ha igen megoldás erre mi lehet?
Előre i köszi!

(#599) longjoe válasza s1023g (#598) üzenetére

longjoe
(lelkes újonc)

A legujabb QS-ből hiányozhat a 3G támogatás,mert nálam sem jelenik meg.

(#600) EmThor

EmThor
(őstag)

s10-3 multimédia teszt

Balázs bemutatja, mire képes egy atomos, 10" netbook (lenov s10-3, 1gb, n450 1.6ghz) a mindennapi használatban!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.