Nah! Mivel a Lenovo féle Energy Management rácsücsül a windóz energy managementjére kb. 2 variáció létezik.
A eset: Ha nincs szükséged a Lenovo nyújtotta extra energiagazdálkodási lehetőségekre, akkor uninstall, majd reinstallkor csak a utility-k telepítése, mert az Fn+... kombinációkra biztosan szükséged lesz. Ekkor a windóz energiagazdálkodás kezelőjében elvégezve a kívánt beállításokat, nem kéne produkálnia az említett hibát. Nálam így ment sokáig egy s9e, és nem lépett át készenléti módba unos-untalan.
B eset: Meg akarod tartani a Lenovo féle extrákat. Ebben az esetben le kell tölteni az elérhető legújabb BIOS-t a géphez, azt besütni, majd letölteni a legújabb verziójú Lenovo Energy Management applikációt és azt feltelepíteni. A BIOS csere azért szükséges, mert néhány javítás az energiagazdálkodás kezelőben, csak a legújabb BIOS mellett válik aktívvá. Igaz, nem kapcsolódik ez a tulajdonság a problémádhoz, de nálam így került vissza a gépre a Lenovo féle applikáció. (Ha idegenkedsz a BIOS frissítéstől akkor érdemes megpróbálni anélkül is.) Így vagy úgy, de végül fent lesz a legújabb Lenovo féle energiagazdálkodás kezelő a gépeden. Abban beállítva minden lehetséges üzemmódhoz (legalábbis azokhoz amiket használni szeretnél), hogy sose lépjen készenléti módba, akár tápról, akár akkuról üzemel, meg kellene szűnnie a problémának. Nálam nem játssza ezt, mióta minden lehetséges módon letiltottam a készenléti üzemmódra való átváltás lehetőségét. Amíg ezt nem tettem meg, addig amint lejárt az időkorlát, átváltott készenlétre. Függetlenül attól, hogy tétlen állapotról volt szó, vagy éppen aktívan tevékenykedtem egy játékban, esetleg néztem valami flash videót a böngészőben.
With Respect,
Peon 
Have a nice day...