Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) ha3oem válasza pschio (#449) üzenetére

ha3oem
(újonc)

Teljes győzelem ...a beteg gyógyultan távozott..köszönöm..
Ezek szerint tipikus gond hogy a gép installálásakor a HDD
particionálása ,formatálása elmarad ..a hozzám hasonlóak
meg csak toporognak ..erre jó ez a topic és a segítókész
szakértők hozzáállása

ha3oe/Misi

(#452) pschio válasza ha3oem (#451) üzenetére

pschio
(őstag)

nincs mit ;)

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#453) pedro7 válasza djvoyager (#440) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Bocs, hogy csak most reagálok a válaszodra, de azóta is hol jobb, hol rosszabb a helyzet a Lenovo wi-fi jével.
A másik laptop-al nem tapasztaltam hasonló hibát, de ez nem jelenti azt, hogy az ment rendesen.
A 4-es csati-n megy a wifi . És akár 1m-re a wi-fitől akár 5m-re, mindiog azt csinálja, hogy folyamatosan változik a kapcsolat sebessége.
Ez mondjuk azt jelenti, hogy ha a vezeték nélküli kapcsolat ikonra húzom az egeret akkor 1Mbps- től 54 Mbps-ig minden értéket le tudok olvasni, úgy hogy nem változtatok a gép helyzetén.
Na most 54-nél semmi gond, de 1Mbps-nél nem nyilnak meg oldalak, nem látom a roteren a többi eszközt.
Ugyanakkaor a jelerősségre kiválót jelez.
Miért csinálja a wi-fi, hogy ennyire ingadozik ? Más eszköz nem terheli ekkor jelentősen a rotert.

(#454) Quaresma

Quaresma
(fanatikus tag)

Hali!
Az ,hogy állandóan készenléti állapotba helyezi magát használat közben az miért lehet?
Nem beáálítás kérdése legalábbis az energia gazdálkodásban kikapcsoltam és a windows reinstall sem oldotta meg a problémát:S

Life is a game...but Football...Football is serious!

(#455) Mhamster

Mhamster
(lelkes újonc)

Sziasztok mindenki!

Vettem egy Lenovo S10-2-t, aminek nincs saját topikja, de gondoltam ide is illik.
Adatai:
Oprendszer: Windows 7 Starter Edition
Kijelző méret: 10.1 " SD 1024x600
Proci: Intel Atom N280 ( 1.66GHz 667MHz 512KB )
Mem: 1 Gb 667 Mhz
Winyó: 160 Gb
Videokari: GMA 950
6 cellás akksi, bár ez nem releváns.

A probléma az, hogy ha feltelepítek egy játékot (igen, tudom, nem arra való, de a hosszú utak közben jó lenne elütni az időt) akkor nem indul el. Egyetlen kivételt találtam eddig, ez a GTA Vice City, tökéletesen viszi 800*600-ban.
A többi játékot elindítom, kis gondolkodás, nem történik semmi, a feladatkezelőben a játék .exe-je fut, nem terheli a procit, viszont a Rundll32.exe 50-60%ban terheli, de nem történik semmi 10 perc után sem.
Amiket próbáltam, és elvileg futnia kéne:
COD 1
NFS Porsche Unleashed
Heroes V (bár ez nem tudom hogy elfutna-e)

Lenovo X201

(#456) djvoyager válasza Mhamster (#455) üzenetére

djvoyager
(tag)

Vsz. a min rendszerkövetelményt nem üti meg ezek esetében a gép.
A neten találsz itt-ott oldalakat, hogy mik futnak gond nélkül a netbookokon.

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#457) Mhamster válasza djvoyager (#456) üzenetére

Mhamster
(lelkes újonc)

A COD 1-nek és az NFSnek gond nélkül futnia kéne.
Pl. konkrétan a COT-ot írták a GMA 950es mellé, a proci pedig jóval erősebb.
Az NFS-t pedig még a p3-asom is elvitte jópár éve...

Nem hiszem, hogy ez a gond.

A linket köszi ;)

[ Szerkesztve ]

Lenovo X201

(#458) Meiki

Meiki
(újonc)

Sziasztok. Én nemrég vettem egy Lenovo s10-2 ideapad netbookot és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ugyan nekem win7 van a kisgépen, amit természetesen hozzá kaptam, de a felbontásommal nincs probléma. 1024x600 60Hz. a beépített hsdpa modem is szépen megy. A wifi is és a lan is gondolom, bár azt még nem próbáltam. Viszont, a hozzá járó MCafee vírusirtót le kellett törölnöm, mert olyan szinten visszafogta a gépet, hogy néha teljesen megállt és aztán 1-2 perc múlva kék halállal megoldotta a problémáját :) Amióta másik, egy általam megvásárolt vírusirtót használok, tökéletesen fut és viszonylag gyors is bár gondolkodom azon, hogy az 1 giga 667-es ramot 2 gb-ra cserélem.

MSI-GX600PX, Lenovo s10-2 ideapad, Ericsson mc218, Samsung omnia2, Nokia N73

(#459) Quaresma

Quaresma
(fanatikus tag)

#454-re tud valaki vmi megoldást?:) a problémám továbbra is fennáll és az ünnepek alatt nem küldeném szervízbe most mert sose kapom vissza:D

(#460) HunD18

HunD18
(újonc)

Sziasztok!

Most vettem egy fél éves lenovo s9e-t. Nagyon jó a gép nagyon tetszik csak annyi bajom can hogy a bekapcsoló gomb meletti harmadik led lámpa ki-be kapcsolódásakor kattogást hallok ami eléggé idegesítő. Ilyennel valaki találkozott már? Előre is köszi a választ!

(#461) Peon válasza Quaresma (#459) üzenetére

Peon
(újonc)

Nah! Mivel a Lenovo féle Energy Management rácsücsül a windóz energy managementjére kb. 2 variáció létezik.

A eset: Ha nincs szükséged a Lenovo nyújtotta extra energiagazdálkodási lehetőségekre, akkor uninstall, majd reinstallkor csak a utility-k telepítése, mert az Fn+... kombinációkra biztosan szükséged lesz. Ekkor a windóz energiagazdálkodás kezelőjében elvégezve a kívánt beállításokat, nem kéne produkálnia az említett hibát. Nálam így ment sokáig egy s9e, és nem lépett át készenléti módba unos-untalan.

B eset: Meg akarod tartani a Lenovo féle extrákat. Ebben az esetben le kell tölteni az elérhető legújabb BIOS-t a géphez, azt besütni, majd letölteni a legújabb verziójú Lenovo Energy Management applikációt és azt feltelepíteni. A BIOS csere azért szükséges, mert néhány javítás az energiagazdálkodás kezelőben, csak a legújabb BIOS mellett válik aktívvá. Igaz, nem kapcsolódik ez a tulajdonság a problémádhoz, de nálam így került vissza a gépre a Lenovo féle applikáció. (Ha idegenkedsz a BIOS frissítéstől akkor érdemes megpróbálni anélkül is.) Így vagy úgy, de végül fent lesz a legújabb Lenovo féle energiagazdálkodás kezelő a gépeden. Abban beállítva minden lehetséges üzemmódhoz (legalábbis azokhoz amiket használni szeretnél), hogy sose lépjen készenléti módba, akár tápról, akár akkuról üzemel, meg kellene szűnnie a problémának. Nálam nem játssza ezt, mióta minden lehetséges módon letiltottam a készenléti üzemmódra való átváltás lehetőségét. Amíg ezt nem tettem meg, addig amint lejárt az időkorlát, átváltott készenlétre. Függetlenül attól, hogy tétlen állapotról volt szó, vagy éppen aktívan tevékenykedtem egy játékban, esetleg néztem valami flash videót a böngészőben.

With Respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#462) Quaresma válasza Peon (#461) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

Hali!

Én is letiltottam minden lehetséges opciót ,hogy készenlétbe rakja magát, de nem is ez a furcsa hanem inkább az hogy nem egy adott időn belül teszi ezt..tehát nem 10 percenként hanem van hogy 1 perc alatt 4szer de van hogy egy nap alatt csak egyszer ..tehát semmi logika ..sokkal inkább egy fajta túlmelegedésre gondolnék vagy nem tudom:S..

(#463) Quaresma

Quaresma
(fanatikus tag)

de nagyon örülök ,hogy végre vki próbál segíteni szal köszönöm az esetleges tanácsokat várom továbbra is:D

(#464) Quaresma

Quaresma
(fanatikus tag)

Boldog Karácsonyt itt is mindenkinek:)

(#465) unbekannt

unbekannt
(újonc)

Sziasztok!
Keresek Lenovo S10-2 magyar kiosztású, fekete színű billentyűzetet. Elsősorban használt/rossz érdekelne. Ha valakinek van eladó, vagy tud egy helyet ahol ilyet árulnak, kérem írjon. köszönöm.

(#466) djvoyager válasza HunD18 (#460) üzenetére

djvoyager
(tag)

A LED működéséből adódóan nem kattoghat.

Mivel a bekapcsoló gombtól számított 3.-ik LED a merevlemezé, ezért valószínűleg annak a hangját hallod, amikor elkezd írni/olvasni.
Ha egyébként a merevlemeznek nincs baja, akkor csak együtt tudsz élni vele.

(#467) djvoyager válasza unbekannt (#465) üzenetére

djvoyager
(tag)

A hivatalos szervizt kérdezd meg róla.

(#468) Quaresma válasza djvoyager (#467) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

ez a hivatalos lenovo szervíz is?

(#469) djvoyager válasza Quaresma (#468) üzenetére

djvoyager
(tag)

Az Idea termékek esetén igen. Hivatalos és kizárólagos.

(#470) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

szia!
x100e-ről lehet már tudni valami publikusat? pl.: mikor érkezik kis hazánkba...

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#471) djvoyager válasza Gergő_ (#470) üzenetére

djvoyager
(tag)

Az x100e a múlt héten lett bejelentve. Magyarul a jövő héttől fog tudni.
Utána elérhető / rendelhető lesz.
Azonban várhatóan nem kerül a klasszikus bolti forgalomba.
Amint lesz demonk, azt kiadjuk tesztelésre ide-oda, és akkor lesz részletes infó / benyomás róla.

(#472) icezozo

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

sziasztok!
beruháztam egy S10-2 3G-re.
( már megint egy másik tip. netbook amit kipróbálok :D )
2 naposan kopik az aljáról a festék, illetve elég könnyen karcolódik a fedlap.
de tetszik,hogy nem melegszik :C

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#473) yaris

yaris
(újonc)

üdv a guruknak!
beruháztam a gps miatt egy S10-2 re.
érdeklődnék,hogy Windows Xp alatt miként lehet elő csalogatni a GPS bekapcsolási lehetőséget? Seven alatt láttam már működni is.

(#474) icezozo

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ahogy látom nincs itt nagy pörgés :D
ezek szerint mindenki elégedett?
vagy mindenki eladta :))

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#475) Quaresma válasza icezozo (#474) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

abszolut elégedett lennék vele..de most komolyan fontolgatom a cserét,mivel egy olyan 3 hónapja nem hajlandó rendesen működni...használat közben készenléti állapotba helyezi magát..nem adott időközönként ,hanem van ,hogy 1 perc alatt kétszer és van hogy fél napig semmi...elég zavaró amikor épp filmet nézek,szöveget szerkesztek és ő meg kidobja magát a bejelenkező ablakra..energia ellátási beállításokat már minden módon próbáltam ..a windowst is újra raktam, de ez sem oldotta meg a problémát szóval ha vki tud vmit akkor legyen szíves és segítsen:)

(#476) icezozo válasza Quaresma (#475) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

úgy esetleg próbáltad,hogy újrahúzás után nem telepítesz fel semmit.akkor is fen áll ez a jelenség?

(#477) Quaresma válasza icezozo (#476) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

igen ..újra raktam és miközben keresgéltem a programokat akkor is csinálta szóval nem tudom mit kezdjek vele..még él a gari szal megnézem hova kell vinnem és megkérdem hátha tudnak vele kezdeni vmit mert így nagyon idegesítő sajnos:(

(#478) icezozo válasza Quaresma (#477) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ja így eladni se lenne könnyű :U

(#479) tibike8 válasza yaris (#473) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

GPS? Elsiklottam valami fölött? Nekem is XP-s van. Decemberi vétel, de valahogy GPS-ről nem hallottam. De örülnék, ha lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#480) icezozo válasza tibike8 (#479) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

amennyiben S10-2 3G/HSDPA modemmel szerelt készüléked van ,abban megtalálható a GPS !
eszközkezelő/portok/ Ericsson F3507g Mobile Broadband Minicard GPS Port ( COM6 )

(#481) tibike8 válasza icezozo (#480) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Márpedig azzal van szerelve, de semmi GPS-re utaló dolgot nem találok benne pedig már vagy 2 hónapja használom. Nem lehet, hogy csak a win7-esekben van? Ebben Ericsson F3507g a win7-esben meg azt olvastam, hogy F3607. Nem ez a gond?

(#482) Quaresma válasza icezozo (#478) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

nyílván úgy adnám el ,hogy előre szólok a hibáról:) és hát igen nehezebb lesz az biztos:)

(#483) icezozo válasza tibike8 (#481) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ez elég érdekes amit mondasz mert pl : itt is Ericsson F3507g van benne és WM7 került forgalomba[link]
ha elolvasod látod,hogy van benne GPS ;)

(#484) icezozo válasza Quaresma (#482) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

azért azt megkérdezném,hogy
Energy managemet / Advanced /Auto adjust schemes according to battary power

ez úgy nincs kipipálva neked?
( mert ha nálam kipipálom akkor 10 másodpercenként kikapcsol a kijelző ;) )

(#485) Quaresma válasza icezozo (#484) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

de kivolt pipálva...hm..remélem megoldja a problémát:) majd visszajelzek:)

(#486) icezozo válasza Quaresma (#485) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

tuti,hogy megszűnik :C

(#487) Quaresma válasza icezozo (#486) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

egyelőre valóban megszűnt a probléma:) nagyon köszönöm ,de még nem kiabálnám el..az a furcsa ,hogy nem 10 másodpercenként kapcsolt ki ahogy te írtad hanem amikor ő akarta ..volt h percenként 3szor..volt hogy fél napig semmi...de remélem megjavult köszönöm a segítséget

(#488) icezozo válasza Quaresma (#487) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

amennyiben leszeded ezt a segéd progit nem lesznek galibák :)
( és használod a Windows Energiagazdálkodási lehetőségeit-beállításait )

(#489) Quaresma válasza icezozo (#488) üzenetére

Quaresma
(fanatikus tag)

rendben amenyiben újra produkálja a hibát akkor leszedem:) köszönöm a segítséget most már valóban elégedett vagyok a géppel:)

(#490) icezozo válasza Quaresma (#489) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nagyon szívesen! :C

(#491) djvoyager válasza tibike8 (#481) üzenetére

djvoyager
(tag)

Mindegyik 3G-s modellben az Ericsson F3507g adpter található.
Ez nem függ az op. rendszerertől.

[ Szerkesztve ]

(#492) icezozo válasza djvoyager (#491) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a megerősítést :R

(#493) djvoyager

djvoyager
(tag)

GPS software: az Ericsson Mobile Broadband Manager kezeli a GPS funkciót is. Akinek van testközelben egy 3G-s gépe, az próbálja ki plz!

Ericsson WXP
Ericsson Win7

[ Szerkesztve ]

(#494) pedro7

pedro7
(lelkes újonc)

Valaki megmondhatná, hogy ha a tálcán a vezetéknélküli kapcsolat ikonra húzom az egeret, miért ír ki állandóan változó sebességet kiváló jelerősség mellett ? És úgy hogy ugyanazon a helyen van a gép. Azért bosszantó mert 54Mbps és 1Mbps között változik, és amikor 1M nagyon belassul.

(#495) icezozo válasza pedro7 (#494) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nálam akkor változik, ha 2 vagy 3 gépet használok wifin és megy a letöltés!
ha nem töltök le ,akkor folyamatosan 54 Mbps!

(#496) pedro7 válasza icezozo (#495) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Nálam nincs több eszköz wi-fi-n.,
A wi-fi beállításokban nem változtattál semmit, alapon hagytad ?

(#497) icezozo válasza pedro7 (#496) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

semmit nem változtattam.
megkereste,begépeltem a jelszavakat és ment!
enjoy :))

(#498) tibike8 válasza djvoyager (#491) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Na már nem tudom, hogy milyen tesztben olvastam, de tegyük fel, hogy félre olvastam és akkor hogy lehet előcsalnom az XP-sben a GPS-t? Én örülnék a legjobban, ha menne. Nem ellene vagyok :)

(#499) icezozo

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

közben megjelent a Lenovo S10-3
[link]

(#500) tibike8 válasza icezozo (#499) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Ezt én is láttam, de ez még mindig nem segít az én esetemben :S.
Senkinek nincs itt XP-s változat?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.