Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) pedro7 válasza Obolony (#350) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Nem, ez műholdvevő csatorna listáját szerkeszti és szükségem lenne erre a programra.
A webkamerát kellene kikapcsolnom, mert lehet, hogy emiatt nem müködik rendesen.

(#352) Obolony válasza pedro7 (#351) üzenetére

Obolony
(senior tag)

tiltsd le az eszkozkezeloben akkor a webcamot.

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#353) djvoyager

djvoyager
(tag)

S10-2 HD: egyelőre én is csak pletykákat találtam róla, főleg egy oldalról röppent fel a hír, ahol a video is van róla.

Egy biztos 10"-on és rendesebb video nélkül nem sok értelme van, így nálunk nem is várható a megjelenése.
Viszont ami biztosan lesz az az év végén érkező 12"-os S12 ION-os verziója. (Intel Atom+nVidia+HD kijelző)

[ Szerkesztve ]

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#354) djvoyager

djvoyager
(tag)

S9e gyári 4GB SSD letiltása:

Aki hybrid S9e-vel bír (4GB SSD + HDD), és szeretné letiltani a benne lévő SSD-t (mert kicsi, mert nem akarja használni...stb.) az dobjon egy mailt az info@lenovo.hu -ra, és személyesen átveheti, vagy postán kap egy USB kulcsot, ami tartalmazza a letiltáshoz szükséges programot.

[ Szerkesztve ]

(#355) ArrayOfLilly válasza djvoyager (#353) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Köszi szépen. :-)

(#356) vakarcs válasza djvoyager (#354) üzenetére

vakarcs
(fanatikus tag)

ajandek pendrive jee :C :R :DD :D :)) :DDD

eladó a világ :)

(#357) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Sziasztok! Használt már vmeikőtök Partition Wizard Home programot? Az érdekelne ,hogyha partitionálnám a jelenlegi egy meghajtómat ezzel a programmal akkor a későbbiekben ha használnám a Recovery Partitiot amikor újra telepítem a gépet akkor elképzelhető h az a partitio megmaradjon amit újonan csináltam és csak a windowst cserélje le?És,hogy ajánlott e ez a program?:) Tudom, hogy nem itt kéne megkérdeznem csak korábban is elég segítőkészek voltak a forumozók:) előre is köszönöm

(#358) Neurotic16 válasza djvoyager (#353) üzenetére

Neurotic16
(újonc)

Ez az ionos s12 engem is érdekel, kíváncsi vagyok, hogy végre mikor jön ki és hogy mennyibe fog kerülni. Valakinek s12-ről tapasztalatok?

(#359) ArrayOfLilly válasza Gaznarbruno (#357) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Úgy látom, a többiek sem akarnak/tudnak válaszolni (nincsenek kéznél), akkor leírom, amit én gondolok erről - nem lesz sok.

Szerintem a gyári a állapot helyreállítása a particionálást is magában foglalja, és nem marad meg az általad létrehozott partíció. Már ha az említett progi érintetlenül hagyja egyáltalán a rendszervisszaállító partíciót és az MBR-t is. (Ez utóbbit egyébként valószínűnek tartom.)

Ellenben a fenti elképzelésem nem Lenovo, hanem Dell Recovery média és Acronis tapasztalatra alapul, arra se sokra, lévén én nem szoktam megtartani a rendszervisszaállító partíciót, kizárólag kíváncsiságból használtam egyszer ilyesmit.

Mindenesetre próbáld ki, mielőtt az adataidat egy ilyen rendszerre bízod/rendszervisszaállítás (és lefekvés) előtt pedig készíts mindenképpen biztonsági mentést. Akkor meg gyakorlatilag mindegy.

(#360) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#359) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm a választ:)

(#361) belmond

belmond
(újonc)

Sziasztok! A Lenovo s9e netbook helyreállító lemezére lenne szükségem. Úgyanis a vinyón a particiókat letöröltem és a 2. particion levő helyrállító is elveszett. Particiót visszaállítani már nem lehet mivel újra lett egyben particionálva és új op rendszer került rá!
Sajnos nem mentettem el akkoriban ezért volna rá szükségem. Segítséget előre is köszönöm!

(#362) Obolony válasza belmond (#361) üzenetére

Obolony
(senior tag)

csak azt nem arultad el h milyen oprendszerrel veted a gepet :DDD

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#363) JozinZBozin válasza Neurotic16 (#358) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"Ez az ionos s12 engem is érdekel, kíváncsi vagyok, hogy végre mikor jön ki és hogy mennyibe fog kerülni. Valakinek s12-ről tapasztalatok?"

Itt egy korrektnek mondható teszt róla, mint a végén kiderül ők is nagyon várják már az ion-os változatot:
[link]

No comment!

(#364) Obolony válasza JozinZBozin (#363) üzenetére

Obolony
(senior tag)

elméletileg Saint_ Kollega mar ezzel nyomja.... :K

(#365) ArrayOfLilly válasza Obolony (#364) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Neki Via-s változata van.

(#366) Neurotic16 válasza JozinZBozin (#363) üzenetére

Neurotic16
(újonc)

Tényleg egész átfogó teszt, bár annyira nincsenek tőle elragadtatva, igaz ez még nem Ion-os verzió, de akkor is.
Amúgy szerintem nem rossz kis gép, ez az s12 és az ionos változat talán kicsit jobban használható lesz és annyira remélem árban sem szállnak el.
Ami még érdekelne, az egy Thinkpad x300-as, igaz az nem netbook, más kategória, de a 13''-os átmérővel és azzal, hogy valami piszkosul vékony elég hordozható lehet. Igaz árban elég keményen meg kell fizetni olyan 300-350e körül mozog az ára és a teljesítménye sem olyan kiemelkedő. De hát piszkosul vékony és egy anorexiás toppmodell sem olcsó :D

Esetleg ha valaki tud egy viszonylag hordozható, teljesítményben is helyt álló típust aminek a megvétele esetén nem kell eladni az egyik vesémet sem az szóljon.
Van egy régi Thinkpad T30-asom ami már nem nagyon bírja a gyűrődést, gyakran kifagy gondolom az alaplap és hát a hordozhatósága sem a legjobb, mert azért van súlya a drágának. Amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve és ha nem ment volna tönkre talán nem is gondolkoznék rajta, hogy vegyek egy másikat.

(#367) Obolony válasza ArrayOfLilly (#365) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Igazad van Metál Lady :R

(#368) belmond válasza Obolony (#362) üzenetére

belmond
(újonc)

bocsi de winxp home

(#369) Obolony válasza belmond (#368) üzenetére

Obolony
(senior tag)

na abban én sk nem tudok segíteni, az enyim SUSE Linux-al jött. de biztos van fórumtárs akinek van ilyen cd-je.

(#370) ArrayOfLilly válasza belmond (#361) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nincsen neki, szervizben tudják helyreállítani a vinyót, ill. tulképp minek is?

Kell egy XP Home kópia, a szériaszám ott van a gép alján. Utána letöltöd a System Update progit, ami meg leszedi hamar az összes drivert a Lenovo honlapjáról és már kész is a helyreállítás.

Ez nem egy gombnyomás, de jóval kevesebb szervezést igényel most már.

[ Szerkesztve ]

(#371) Obolony válasza ArrayOfLilly (#370) üzenetére

Obolony
(senior tag)

SUSE dolognak van cd-je :DDD :DDD

(#372) ArrayOfLilly válasza Obolony (#371) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Fura.

Annál is inkább, hogy azt letölteni is igen egyszerű. (Mondjuk azt nem tudom, hogy driverekkel van-e gond, ha nincsen telepítőd, de feltételezem, hogy nincsen. Nekem legalábbis jó tapasztalataim vannak vele...)

Suse esetén is van egy gombos rendszervisszaállítás?

[ Szerkesztve ]

(#373) Obolony válasza ArrayOfLilly (#372) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ez egy suse linux enterprise desktop 10, azt hiszem hogy nem ingyenes, de lehet h tevedek...

amugy igen mukodott a rendszervisszaallito gomb addig a fel percig mig fent volt, de nemigen szereztem vele tapasztalatokat mert a perc masodik feleben mar formaztam is le az egeszet :DDD

(#374) ArrayOfLilly válasza Obolony (#373) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az openSUSE-val szemben ez funkcionalitásbeli/tartalmi különbséget is jelent vagy csak támogatásbelit?

(Azt feltételezem, hogy mindenből legutolsó stabil verzió...)

(#375) ArrayOfLilly válasza Obolony (#373) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az openSUSE-val szemben ez funkcionalitásbeli/tartalmi különbséget is jelent vagy csak támogatásbelit?

(Azt feltételezem, hogy mindenből legutolsó stabil verzió...)

(#376) Obolony válasza ArrayOfLilly (#375) üzenetére

Obolony
(senior tag)

coool :)) :DD :C megfogtál. halvány lila fin.. gőzöm sincs. ezzel adták, van szuper CD-m, de mondom, fél percig volt fent, egyszer bootolt be, aztan mar windowst raktam ra. lovesem sincs a linuxokrol.... :U

(#377) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#370) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"...Kell egy XP Home kópia, a szériaszám ott van a gép alján..."

Nem akarok kötekedni, de "Ahogy azt Móricka elképzelte...!"
A WinXP SP3 SEM ismeri alapból a sata meghajtót, ill drivereit, így telepítéskor kapásból közölni fogja a juserrel, hogy nincs HDD, arról nem is beszélve, hogy a különböző windows-szériasorozatok nem ám csak úgy kompatibilisek lennének egymással és csak a megfelelő számsorozatot kellene hozzá beütni - oszt kész!!!!!
:( :(

(#378) JozinZBozin válasza JozinZBozin (#377) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Bocs, hogy így folytatom az előzőeket:
Annyit még az ilyen történethez, hogy a telepítés elején F6-os gombbal lehet "közétölteni" külső drivert, de csak FLOPPY(!!!)-ról, - ala MS Window's 2009-ben. Ráadásul a meghajtógyártók kütyüi közül is szűkkörűen vállogatott a lehetőség (külső USB floppy hardver szinten) - nekem speciel egy kölcsön-Compaq-kal már sikerált.

:Y :Y

(#379) Peon válasza Gaznarbruno (#357) üzenetére

Peon
(újonc)

Hát ööö...
Bűvészkedni a partíciókkal kétségkívül csábító gondolat. Főleg, ha az ember nem akar mindent egymásra halmozni az eredetileg felkínált egyetlen partíción. A tapasztalat viszont az, hogy ez sajnos nem olyan egyszerű. A partíciók bármilyen megbolygatása után nagy valószínűséggel elérhetetlenné válik a visszaállítási funkció, mivel a Recovery alkalmazás csak az eredeti gyári paraméterek megléte esetén hajlandó elvégezni a dolgát. Elvileg van lehetőség a gyári MBR visszaírására, de ez a segédprogram (original by Lenovo) is csak akkor hajlandó csinálni valamit, ha a partíciók méretét és számát megfelelőnek találja. Mindez azt jelenti, ha valaki már szétdobta több darabra a merevlemezt, akkor legkevesebb három lehetősége marad a továbbélésre: 1. Használja úgy, ahogy van. 2. Szervíz. 3. Újratelepítés.
Az első kényelmetlen, a második költséges, a harmadik körülményes...
Ahogy azt JozinZBozin is említette, az öregedő XP sajnos nem feltétlenül ismeri fel a SATA vezérlős merevlemezeket. Ez egy elég komoly probléma, amit valahogy meg kell kerülni...

Ebben a kerülésben a youtube lehet segítségre a vállalkozószelleműeknek, az install winxp usb kulcsszavak által...

With respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#380) JozinZBozin válasza Peon (#379) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:K :K

"...az öregedő XP sajnos nem feltétlenül ismeri fel a SATA vezérlős merevlemezeket. Ez egy elég komoly probléma, amit valahogy meg kell kerülni..."

No igen...
Én itt a legális módot és nehézségeit próbáltam felvázolni...persze van több "egyéb" verzió, melynek egész irodalma van. ;)

(#381) ArrayOfLilly válasza Obolony (#376) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Akkor mondok egy nagyon primitív és legális módszert a SATA problémára:

1. Telepítés kompatibilitás módban. Ennek megfelelő driverek kerülnek fel.
2. SATA driver telepítése eszközkezelőből, megadott helyről. (A memóriában továbbra is a régi driverek vannak, ezek majd a restart után töltődnek be.
3. Újraindítás, közben a BIOS-ban AHCI mód bekapcs - különben logikusan nem indul el.

Így viszont voilá, készen is vagyunk.

Ami a kópiákat/szériaszámokat illeti - én találtam megfelelőt. Bízom a képességeiben.

(#382) Obolony válasza ArrayOfLilly (#381) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ezt biztos h nekem szantad? :U

(#383) ArrayOfLilly válasza Obolony (#382) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem.

Bocs. :-)

[ Szerkesztve ]

(#384) Obolony válasza ArrayOfLilly (#383) üzenetére

Obolony
(senior tag)

:P

(#385) djvoyager válasza ArrayOfLilly (#359) üzenetére

djvoyager
(tag)

Ha újraparticionálod a gépet, akkor a recovery particíó megmarad, azonban a Master Boot Record (MBR) felülírodik, és nem lesz elérhető a recovery partíció.
ThinkPad-ek esetében ez javítható egy utility-vel, ezen azonban még nem próbáltuk.

(#386) djvoyager válasza Obolony (#362) üzenetére

djvoyager
(tag)

csak azt nem arultad el h milyen oprendszerrel veted a gepet :DDD

csak Windows XP Home-mal van, írj ide: info@lenovo.hu, és kapsz hozzá.

(#387) Obolony válasza djvoyager (#386) üzenetére

Obolony
(senior tag)

de elárultam :DDD :DDD

(#388) ArrayOfLilly válasza djvoyager (#385) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Na, akkor már ezt is tudjuk. :-)

Én csak azt nem értem, hogy akkor ennek így mi értelme van. Annyira korlátoz, hogy túl nagy lemondásokkal jár megtartani. (Egyszer el akartam rakni egy ilyet tartalékba, akkor kicseréltem a vinyót - aztán nem sokkal később helyszűkében leformáztam persze az eredetit is...

Delléknél volt olyan tapasztalatom, hogy lehetett választani 1 ill. 2 partíció létrehozása közül. Ez sem tökéletes, de az általános célnak már inkább megfelel. Követendő lenne.

(#389) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok "tulajdonostársak" :D !
Érdeklődni szeretnék, kinek milyen tapasztalatai vannak a VGA kimenet képminőségével kapcsolatban. Én rákötöttem egy Viewsonic TFT-t, a kép kékes árnyalatú, sehogy nem tudom normálisan belőni. Minden ötletet szívesen fogadok :R !

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#390) JozinZBozin válasza Ukraan (#389) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"...Minden ötletet szívesen fogadok ..."

Én első körben a nem megfelelő érintkezésre gyanakszom(a monitort magát jónak elfogadva):
1. Próbáld ki valahol egy másik monitorral, ha megy
2. Cseréld ki a VGA kábelt, ha fixen van bekötve a TFT-be akkor
2/a Szerezz egy VGA kábelhosszabbítót és úgy próbáld meg.

:U

(#391) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Sziasztok!
Van egy olyan visszatérő problémám amire nem találok megoldást.
A gép néha úgy dönt ,hogy készenléti állapotba helyizi magát.
Ezt akár akkor is csinálja mikor gépelek..és van hogy egymás után rögtön is,de van ,hogy csak naponta 1szer.
Az energia gazdálkodást akárhogyan is állíthatom akkor is marad a hiba.
Segítsetek:)köszönöm

(#392) Ukraan válasza JozinZBozin (#390) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszönöm, közben kiderült, hogy valószínűleg a moncsi a ludas.
Más: az "e" betű fele a fedélen nálam is feladta a harcot egy portörlés alkalmával :O ...

[ Szerkesztve ]

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#393) Obolony válasza Ukraan (#392) üzenetére

Obolony
(senior tag)

valaki csinaljon mar egy fotot errol a betulevalasrol pls

egyszeruen nem tudom elkepzelni :U

(#394) JozinZBozin válasza Obolony (#393) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Nem egyformán "vandálkodtak", ha jól emlékszem, mert nem kerestem vissza.
Korábban az egész "e" betűs gomb ugrott ki a helyéből, most meg a karaktermatrica a károsult az én értelmezésem szerint.
Ettől függetlenül egy misét, mesét és egy fotót valóban megérne, hogy miért nem szabad gyökérkefével takarí /azért megtalálom a hosszú í-t :-) / tani a klaviatúrát és a gépet.
Ha valaki nem rajta uzsonnázik, érthetetlen számomra, minek a superpucc?

(#395) Obolony válasza JozinZBozin (#394) üzenetére

Obolony
(senior tag)

teljesen egyezünk... :K

(#396) JozinZBozin válasza Obolony (#395) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"teljesen egyezünk... "
Örülök, hogy közös az álláspontunk ;)

Azért az valahogy sorsszerű, hogy mindég az "e" betű és gombja a károsult. De miért? :F

(#397) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#394) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az én esetemben az e betű alsó szára felkunkorodott, mert túl ritka szövésű ronggyal töröltem le és abba bele tudott akadni az alsó vége.

Azt tudtam csinálni vele, hogy a felálló résznél fogva leemeltem az egészet és a gyűrődés felett, kb. szabályosan félbevágtam, majd a sértetlen felső részt visszaillesztettem. Az e betű alsó szára, ami most hiányzik, közelről nézve nem olyan vészes, mert egy műanyag vájat van a helyén, ami továbbra is kirajzolja.

Ezüst színű filccel kitöltve a vájatot egész jól néz ki, de az letörölhető/elkenhető. Még nem találtam meg a megfelelő anyagot, ami meg is marad tartósan, ugyanakkor a felvitelnél nem maszatolódhat el végérvényesen.

Sajnos pusztán a logó nem pótolható, csak az egész fedlappal együtt, ami a hivatalos márkaszervizben bruttó 10e ft.

Ennyit nem ér (mondja az eszem), ellenben valahányszor ránézek, újra el kell magyaráznom magamnak (ez alkalmanként - vagyis valahányszor lecsukom/kinyitom vagy elteszem/előveszem - olyan 2,53 perc) úgyhogy a f... tudja.

Jelen pillanatban jellemerősítésre és a fogyasztói társadalomtól, valamint a női hisztitől való elhatárolódás céljára használom. Egyelőre nem teljes a siker. :-(

(#398) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#394) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ja.

Rajta uzsonnázom.

Pontosabban gyerek is használja (tudod, a kis vajaskenyeres-temperás praclis), illetve van a lakásban n+1 db macska , akik nagyon szeretnek ilyesmin melegedni. (Természetesen előtte belelépnek minden egyébbe is, mint pl. macskaalom, virágcserép.)

Amúgy jellemzően a Dell XPS-hez adott antisztatikus, sűrű szövésű törlőkendővel pucoltam, csak akkor egyszer éppen valami mást takarítottam és a kezemben volt egy leselejtezett bugyi vagy valami hasonló cucc, amivel tükröt/ablakot szoktam mosni. És mivel üvegtisztító volt csak rajta, gondolkodás nélkül letöröltem vele az S9e tetejét is. (Ó, az az átkozott perc...)

Valamikor, amikor a kezembe kerül valami, amivel fotózni lehet és fény is lesz elég, csinálok képet a jelen állapotról, hogy lássátok. (Semmit nem fogtok látni, csak telefonnal tudom megcsinálni...)

(#399) Gergő_ válasza ArrayOfLilly (#397) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

vidd vissza a szervizbe, mert nyikorognak a billentyűk ;)
(@djvoyager: légy szíves most fogd be a füled vagy a szemed :D )

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#400) Obolony válasza ArrayOfLilly (#398) üzenetére

Obolony
(senior tag)

jesszus, mekkora bugyit használsz te? :DDD :DDD :DDD en a baratnom bugyijaval meg a telomat se tudnam letorolni :N :N

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.