Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#300) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:) :) :)

Hát akkor haladjunk a válaszokkal visszafele:

A "Lenovo" királyságban a legutolsó szobalánynak is többet illik tudni, mint a GUM-ban egy szcsotinak - a név ui. kötelez. (!!?)

Nem azt mondtam (írtam), hogy utálom (sapkástól, sálastól), hanem, hogy semmivel sem különb, "SŐŐŐT", ezt tartom. Ehhez annyit még, hogy a Vaterán régebbi típusok mellett a hirdetésben néha feltüntetik, hogy az még nem kínai. - most már kezdem érteni miért.

Valóban így van elvileg a garanciavesztéssel, de ettől függetlenül amelyeket eddig szétszedtem egyiknél sem volt zárpecséttel, vagy egyéb roncsolás nélkül nem oldható kötéssel biztosítva, így gari ide v. oda RAM csere, winyó csere, wifi csere - és semmi trükk, csak csavarok, se fogpiszkáló se manikűrkészlet nem kellett hozzá. Az viszont igaz, hogy a wifi antennák levételéhez szemöldökcsipeszt ajánlottak a szakszervizben(!!!), de anélkül is megoldottam. :))

(#302) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#301) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ahol nincsen matrica, van színezett csavar az esetek többségében.

Plusz én ki tudtam nyitni kézzel. TE nem tudod. Ez nem a Lenovo hibája. :-)

(#303) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#302) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:D :D :D :D :D

Na de, na de...
"Plusz én ki tudtam nyitni kézzel. TE nem tudod. Ez nem a Lenovo hibája. :-)"

Ez egy csúsztatott kinyilatkoztatás. :)

Erről egy régi gimnazista sutka jutott eszembe:
1. A tétel: Én látlak téged, de te nem látod magadat (csak a tükörben), tehát te alacsonyabb rendű vagy mint én.
2. A tétel megfordítása: A tétel megfordítása nem igaz, mert az előbbiekben már megállapításra került, hogy te eleve alacsonyabb rendű vagy, így nem lehetsz magasabb rendű nálam :P

Egyébként pedig két külön dologról értekezünk, te a tiedről, én az enyémről és a kettő nem ugyanaz. Persze ez nem a Lenovo hibája, de az már lehet hogy az, hogy az enyém nem akar kinyílni. :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#304) pedro7

pedro7
(lelkes újonc)

USB stick-en kivül, hogy oldható meg mobil internet kártya üzemeltetése egy s10-en. ?
Lehetséges a mini PCI express-en vagy valami beépítéssel ?

(#305) Gergő_ válasza pedro7 (#304) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

van rajta expresscard 34 slot én úgy láttam, már csak egy belevaló modem kell...

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#306) JozinZBozin válasza pedro7 (#304) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Létezik ilyen, pl. itt van az egyik szolgáltatótól(a link alant), de azért az figyelembe veendő, hogy a hangszóróktól minimum 15cm távolságot ajánlanak a "dgmmm-dmmmm-dmmmm-dömmmm" jellegű hangok végett, ami a hangszórókból felbugyog.
Ha ennek ellenére bevállalsz egy ilyet, akkor ha kérhetem jelezd ezt itt felénk(itt), mert pl. engem érdekelne egy ilyen kütyü gyakorlati hasznosulása.
....és akkor itt a link:
[link]

(#307) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#303) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ez így van. Csak jólesett. :-)

Boldogultál?

(#308) Obolony válasza JozinZBozin (#293) üzenetére

Obolony
(senior tag)

hat akkor en is reagalnek mint geptulaj immaron lassan fel eve....

1., korrekt doboz, nem azzal fox egyutt elni, fenyes kartonbol.

2., normalis kis tegla alaku tolto, szabvany csatlakozoval.

3., az akkut hova kellett volna "baszni"? kulon aranykotesben atadni? nemarhulj mar...

4., minden ORIG nalam, minden pufiba csomagolva...

5., LCD vedo folia, alatta finom szivacslap. a tetejen folia, mas ezustozott reszeken folia, tapipadon folai. fel oraig szedeget le a foliakat.

6., az aksi PONT stimmel, tokeletesen ugyanolyan szinu mint a gep tobbi resze. tokeletesen, erosen ul a gepbe, kiszedeskor is erofeszites kell h kijojjon.

7., tessek 101 gombos magyar billt hasznalni, mint jellemzoen azok akik nem tegnap kezdet el a gepezest, es akkor lesz hosszu Í-d is....

8., klaviatura egyaltalan nem melegszig, a bal felso sarka melegszik, ahhol kifujja a levegot. ezt is csak fekve az agyban erzem, amugy nem.

9., nincs ms matricam, a tobbi rendben van felrakva.

10., mint mondtam 6 honapja lelkesen hasznalom a gepet, es az aksi kapacitasa meg mindig a gyari ertek FELETT van!!! nem is kicsit... kb 120%-os most... windows 7el 4,5 orat megy, elotte XP-vel 4et birt.

mondjuk asus msi es fusi utan tenyleg szar lehet baratom egy IBM-el egyutt elni. gyorsan add el, nem neked valo. Tessek jo megbizhato fusit venni... az lesz a jo...

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#309) Obolony válasza pedro7 (#304) üzenetére

Obolony
(senior tag)

pannonéknál is arulnak express card-ot marmint 3G modemkent. pl az USA Notebookek is aruljak, vagy a pannon maga. dömdödömöt meg sztem nem csinal, mert kint van a antennaja. de inakbb veygel egy s10-2 gepet. abban amr gyarilag van.

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#310) djvoyager válasza JozinZBozin (#293) üzenetére

djvoyager
(tag)

Csak a teljes kép végett, "S9e teljesen gyárilag":

1) Csomagolás: Fekete designos dobozban, színes ideapad logóval, gép nejlon csomagolásban, hálózati adapter és tápkábel külön dobozban, használati útmutató (magyar nyelvű, esetleg újabban recovery lemez) külön nejlon csomagolásban.

2) A gyári töltő kis méretű, kb az átlag notebook töltő fele méretben. A tábkábel hosszabb az átlagnál, ezért a töltő saját kábeléhez nincsen külön összefogó.

3) Akku helye: Lásd első pont. Külön dobozba.

4) Valószínűleg már bontott volt a gép. Láasd első pont.

5) LCD védőfólia gyárilag minden gépen van.

6) Az akku színe egy árnyalattal kb eltér, de nem zavaró. Ha betetted, és a "fülek" is be vannak zárva, akkor nem szabad lötyögnie.

7) Hosszú í, gyártóspecifikus, ez így sikerült a kis billentyűzeten, alapvetően minden spéci gomb FN+gomb.

8) Atom: sajnos ez sem ússza meg melegedés nélkül, erről hosszas teszteket találsz. Röviden, alacsonyabb, mint úgy általában. (Ez azonban csak pár fokot jelent.)

9) matrica, elcseszték :) de gondolom úgyse kell rá.

10) Az akkut mindenképp fel kell tölteni egyszer-kétszer. Plusz használd rajta a Lenovos energiagazdálkodási szoftvert is, nagyon egyszerű, de nagyon hasznos.

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#311) djvoyager válasza Obolony (#309) üzenetére

djvoyager
(tag)

Kis helyreigazítás:

de inakbb veygel egy s10-2 gepet. abban amr gyarilag van.

Az S10-2 gépekben sincsen gyárilag 3G adapter.

Még ebben az évben nálunk is kaphatók lesznek beépített 3G modemmel netbookok, először az S10-3G (ez az S10e 3G-s változata), majd év vége felé az S10-2 3G (ez az S10-2 3G változata) Előreláthatólag a mobilszolgáltatókon keresztül lesznek megvásárolhatók.

[ Szerkesztve ]

(#312) ArrayOfLilly válasza djvoyager (#311) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Arról nem tudsz valamit, hogy a Németországban kapható HD felbontású S10-2 kapható lesz-e valaha Magyarországon, vagy hozassak, ha mindenképpen olyat szeretnék?

Köszi, AoL

(#313) vakarcs válasza djvoyager (#311) üzenetére

vakarcs
(fanatikus tag)

es kin keresztul fog majd a mobilszolgaltatokhoz eljutni ? :B

Amugy szerintem az S9 es S10 mind nagyon jo kis konstrukcio... nem egy db volt mar a kezemben es en nagyon meg vagyok veluk elegedve...
Meg 1db-rol sem hallottam amit szervizbe kellett volna vinni... nem ugy mint az F-betus gyarto gepeit.... :)) :DD

Szoval Lenovo Powa ;) :C :R

eladó a világ :)

(#314) Obolony válasza djvoyager (#311) üzenetére

Obolony
(senior tag)

bocs en inkabb az USA piacot kovetem, az EU-t nem annyira.

(#315) djvoyager válasza ArrayOfLilly (#312) üzenetére

djvoyager
(tag)

Az S10-2 720p HD verzió egyelőre még pletyka, de csak a kijelzőt cserélni nem lenne értelme..

(#316) djvoyager válasza djvoyager (#310) üzenetére

djvoyager
(tag)

Legnagyobb sajnálatomra korrigálnom kell saját magam, sz S9e utolsó szállítmányának dobozolása hagy kívánnivalót maga után: :(((

A doboz a trendi festett fekete helyett barna karton.
A tápkábel és töltő csak "csupaszon" bele van téve.
Külön doboz helyett egy kartonlapon van minden.
Védőfólia hiányzik.

Ami korrekt:
Külső doboz matricával zárva. Ellenállóbb mint a festett.
A gép a szokott nejlon csomagolásban, matricával lezárva.
Akkumulátor buborék nejlon csomagolásban.
Magyar nyelvű leírás külön nejlon zsacskóban.

(#317) JozinZBozin válasza djvoyager (#316) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:Y :Y :Y

"...A doboz a trendi festett fekete helyett barna karton.
A tápkábel és töltő csak "csupaszon" bele van téve.
Külön doboz helyett egy kartonlapon van minden.
Védőfólia hiányzik...."

Na neee...! Ez tényleg igaz?
Ááááá....biztosan csak a bolondját járatod itt velünk mint én magam.
Hát hogy is lehet egy igazi "lenovo" ilyen toplák módon becsomagolva:
Külön doboz helyett egy kartonlapon van minden...mint ahogy én is írtam ODABASZVA!!!!
Ráadásul védőfólia siniiííncs??? Nem, neem, ez ki van zárva.

Ezek után az sem lehet igaz, hogy a SATURN esetleg mind fölbontotta a saját kontingensét és visszazárta a saját műanyagpántjával hosszában keresztben.

Ilyet csak egy bizonyosan kötekedő, újonc titulusú írhat, - gyorsan ki is kell osztani itt a topicon az őserőknek az összevissza hadováért.

Aztán az ki derült-e a megbízható informátortól, hogy valóban egy gamba nagy FÖLDELT(háromeres) KONNEKTORDUGÓ (!!!) -t adnak hozzá, amit én megkritizáltam, szót nem ejtve a tápról?

Az is csak duma lehet részemről, hogy a behelyezett táp mellett átlátok a gép kinyitott állapotában(több mint 1,5 mm) és ebből a résből adódóan jobbra-balra mozgatható akár egy ujjal is - tehát lötyög. Egyébként a lezáró fülek is kotyogósak, bár a helyzetüket fixen tartják.

(#318) JozinZBozin válasza Obolony (#308) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Hát akkor én is reagálnék:

A nagyjáról már fentebb bebizonyosodott hogy igaz, amit írtam ezért ha megengeded csak csemegéznék.

"2., normalis kis tegla alaku tolto, szabvany csatlakozoval."
- nem keverendő össze a táp, ill. a töltő a 230V-os csatlakozóval, ami valóban szabvány, csak ilyen kaliberekkel mosógépeket, kávéfőzőket szoktak ellátni, de ezt még ráadásul ki is fejtettem fentebb, mert más is erre asszociált, mint te.

"7., tessek 101 gombos magyar billt hasznalni, mint jellemzoen azok akik nem tegnap kezdet el a gepezest, es akkor lesz hosszu Í-d is...."
- akármennyire hihetetlen, én ezt a gépet hurcibálni szeretném a munkámból adódóan, ezért ha részletesebb javaslatot tennél, hogy pl. tudsz-e valahol felcsatolós hevederes típust, amit suspensorként is használhatnék, avagy esetleg a bukott ovinetes projektből visszamaradt Magyar Bálint féle kakaóbiztos típust is szívesen vennék esővédő kapucni gyanánt hordva. :DDD

"10., mint mondtam 6 honapja lelkesen hasznalom a gepet, es az aksi kapacitasa meg mindig a gyari ertek FELETT van!!! nem is kicsit... kb 120%-os most... windows 7el 4,5 orat megy, elotte XP-vel 4et birt."
-ezt a témát is kifejtettem, hogy bizonyára többször ki kell sütni és újratölteni, akkor azért hatásosabb lesz várhatóan, de az enyém bizonyosan nem vetekszik a tieddel, amit 120%-osra is fel lehet tölteni, sőt, ha jó messzire eldobják, akkor még a gravitációnak is ellenáll - egy darabig. Azért ha van egy kis időd, akkor vedd légyszíves a fáradtságot és ellenőrizd le az állapotát az Everest-tel, bizonyosan objektívebb értéket kapsz.

"mondjuk asus msi es fusi utan tenyleg szar lehet baratom egy IBM-el egyutt elni. "
- tudom, hogy ez manapság már nem trendi, de én a feleségemmel élek együtt, a net- és notebook-okat használom, használjuk a családban, egyikkel sem volt semmi probléma soha. Amúgy pedig nem ettem meszet, hogy egy ilyen kis dodgemre cseréljem a jóval kényelmesebb 17", ill. 15,4" képátlóju gépeket, tehát nem utánuk, hanem mellettük használom, mint ahogy erre is tettem utalást az első beírásomban.

;) ;) ;)

(#319) vakarcs válasza JozinZBozin (#317) üzenetére

vakarcs
(fanatikus tag)

Szia,

A tied egy sajnalatos eset, mert a korabbi szallitasok a linken talalhato kepen levo dobozban erkeztek [link]
Meghozza ugy, ahogy a kollega lefestette...

A most beerkezett termekek sajnos nem utottek meg a korabbi szintet, de szerintem ettol fugetlenul nem lehet egy gyartot egy orok eletre leirni... minden nagy gyartonak voltak hibai...

Emlekszem olyanra is amikor raklapszamra lehetett a Samsung monitorokat visszakuldeni, mert mind hibas volt... de volt ilyen felsokategorias ViewSonic is...

Udv:
VAki

eladó a világ :)

(#320) ArrayOfLilly válasza djvoyager (#315) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy csak pletyka-e, nézd meg ezt: mintha kereskedelmi forgalomban lenne Németo-ban...

Vagy csak nem tudok németül egy szót sem - ez eddig tény -, és ezért nem látom, hogy a) kamu, b) elírás, c) előrendelés. Ilyet viszont rengeteg helyen látok. Ötlet?

Mert ha nem látom rosszul - ahogy a Notebookstore.hu pl. csak elírta, amikor rákérdeztem, 10 percen belül javították is -, akkor nekem kell egy olyan...

(#321) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Elnézést, hogy nem az előzőt szerkesztem, de nagyon más téma. Csak JozinZBozin problémájához kapcsolódik valamelyest.

Elöljáróban elmondom, hogy találkoztam már megbízható gyártó, megbízható típusából szar példánnyal/szériával, és fordítva. Azt gondolom, ez részben lutri - mármint átlag felhasználóként előre tudni, hogy mikor és honnan érdemes vagy se vásárolni.

Nade. Valami furcsát látok, és nem tudom, hogy lehet-e valamilyen összefüggés mégis a dolgok között. Miszerint.

Van egy Toshiba nb100 a családban, amit a kialakítása miatt nagyon szeretek.

Viszont a konkrét példánnyal igen sok gond volt.

Sőt, amikor vettem, akkor a billentyűzet anyaghasználatát látva, megkérdeztem az eladót, hogy ez mind ilyen-e, vagy csak az akciósak ilyen pocsékok, ill. a nagy láncok, akik rengeteget rendelnek, nem kapnak-e valami még szarabb tömegterméket, mint mondjuk az, aki megnézi, mit vesz, mert csak párat tart a boltjában és azt is nehezebben adja el.

Persze, azt tudjuk, hogy mivel jár a tömegtermelés, azt beleszámoljuk.
Na de JZB gyakorlatilag nem azt kapta, amit én - pedig az enyém is egy akciós tömegtermék -. És nagyon hasonló körülmények között, azt hiszem, én sem azt kaptam az nb100-zal, amit megint valaki más, korábban.

Szóval a kérdés a következő: csak a vásárlás időpontja, vagy esetleg a beszerzési forrás is befolyásolhatja a kifogott széria minőségét? (Értsd: lehet, hogy X boltban ugyanabban az időpontban rosszabbat adnak, mint Y-ban vagy csak az fordulhat elő, hogy X és Y nem ugyanakkor rendelt?

A gyártó, amikor elad egy csökkentett képességű/minőségű szériát, akkor azt vajon kedvezményesebben teszi?)

(#322) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#321) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"A gyártó, amikor elad egy csökkentett képességű/minőségű szériát, akkor azt vajon kedvezményesebben teszi?)"

Az itt lefikázott ASUS pl. alaplapoknál csinál olyat, hogy a hozzá garanciálisan visszaküldött, kijavított alaplapot beteszi egy síma kartondobozba (persze feliratozza, meg minden) és újra forgalomba bocsátja, de kb. 2/3-ad áron. Nincs persze ilyenkor hozzá semmi extra pakolva, még driverCD sem, viszont ha korábban ilyen terméked volt, mely esetleg már kifutott, akkor így pótolható. Természetesen ugyanannyi garanciát ad hozzá.

Ha valaki esetleg megint hitetlenkedne, akkor csinálok ilyenről fényképet és beteszem ide. ;]

(#323) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#322) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem egészen erre gondoltam.

Persze, ilyen programjai majd' minden gyártónak vannak, pl. HP - renew, asis, Dell - refurbished from Dell Outlet, stb...

Arra az esetre gondoltam, amikor a felhasználó számára nem egyértelmű az értékcsökkenés, nem használt vagy jogilag használt, se nem felújított az eszköz, hanem egyszerűen csak olcsóbban kivitelezték, direkt. Valakinek. Mert neki olcsóbban kell, és jó lesz az úgyis. Te, mint felhasználó viszont ugyanannyiért kapod, vagy max. "akciósan".

Más. Én még sosem olvastam itt, hogy az Asus úgy ahogy van, szar. Mint alaplap-gyártót végképp nem szokás "lefikázni". A notebookjaikat nem szeretik itt sokan. És ez azért nem ugyanaz. Olyasmi csúsztatás, mint az enyém volt a minap. :-)

Remélem, neked is jólesett (akkor megért, más értelme viszont nincsen). ;-)

És valaki, aki beszél arabusul (NÉMETÜL), az nézze meg a korábbi linkemet, hogy most akkor mi is van... Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#324) ArrayOfLilly válasza ArrayOfLilly (#320) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

A Lenovo.de-n is láttam ma egy videót az "új" S10-2-ről, ahol egyértelműen 1280x720-t írt a felbontásra... Ugyanakkor specifikáció az sehol. Ez meg ugye mégiscsak egy reklám...

[ Szerkesztve ]

(#325) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#323) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"Nem egészen erre gondoltam."

Pedig ez elég általános kérdésmegfogalmazás:
"A gyártó, amikor elad egy csökkentett képességű/minőségű szériát, akkor azt vajon kedvezményesebben teszi?)"

"Arra az esetre gondoltam, amikor a felhasználó számára nem egyértelmű az értékcsökkenés, nem használt vagy jogilag használt, se nem felújított az eszköz, hanem egyszerűen csak olcsóbban kivitelezték, direkt. Valakinek...."

Akkor viszont szvsz. egy valamirevaló gyártó nem ua. azt a (típus)jelet kéne hogy tegye a gépre, hanem pl.: S9e/debill's, kizárva ezzel az esetleges harácsoló (kis)kereskedelmi hozzáállást, már csak a jó hírneve megőrzése érdekében is.

"Más. Én még sosem olvastam itt, hogy az Asus úgy ahogy van, szar..."

Hát erre csak egy idézet fentebbről:
"mondjuk asus msi es fusi utan tenyleg szar lehet baratom egy IBM-el egyutt elni. "

"Remélem, neked is jólesett..."

Nem, nem esett jól, én valóban általánosítottam (akár alaplapra is), de hagyjuk is...

Ugorjunk:
"A Lenovo.de-n is láttam ma egy videót az "új" S10-2-ről, ahol egyértelműen 1280x720-t írt a felbontásra..."

Nem fogtam még kézbe 10"-os képernyős gépet, ezért egy kicsit félve teszem fel a kérdést:
Biztos, hogy ez a felbontás (ki)használható, mert a 8,9"-nál az 1024/768 már elég ütős szemtornát igényel egy (rövid) idő után, bár ugyi az csak virtuális, így nem oly éles a pixeltorzítás végett? :F

(#326) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Hello az szeretném megkérdezni,hogy milyen típusú memóriával tudom bővíteni az s10e típust?Nekem 1 Gb van benne és kipróbálnám a windows 7et rajta de az ha minden igaz csak 1.5gb-nál ajánlott:)

(#327) ArrayOfLilly válasza Gaznarbruno (#326) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ha beleteszel 2 GB-ot, akkor az alaplapra forrasztott 512 MB-osat automatikusan letiltja, úgyhogy nyugodtan tehetsz bele annyit, kezeli.

ddr2, 667 MHz-es, pl. Kingston tök jó bele.ű

A hivatalosan megadott, az a Microsoft és az Intel ajánlásai miatt kevesebb csak, de a gyakorlatban a max. 2GB - ennyit támogat a chipset - tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

(#328) JozinZBozin

JozinZBozin
(újonc)

Viszont valami pozitív is kerüljön már ide:
Nagyon jó a WIFI érzékenysége, ami alatt azt értem, hogy olyan adókat is megtalál a sűrű környezetben, amit mások nem látnak. bevittem ui. a munkahelyemre(mélyvíz), ahol kapcsiból nyolc lehetőség kínálkozik (ha nem lenne lekódolva), emmeg "talált" még hármat. Gyorsan meg is néztem a gyártót, jó lesz megjegyezni a wififileknek :B , ugy hivják, hogy "Broadcom Corporation". Le a kalappal !! :C Kár hogy csak "g"-s :(((

(#329) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#325) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az elejéhez: ja, nem voltam teljesen egyértelmű, mert még a kérdést is szégyenkezve teszem fel... Sosem fogom megtudni, lapozzunk.

Nekem az 1024x600 a 8,9"-en tökéletes, az 1024x768-ból a különbözet nem érdekes, hiszen görgetéssel érhető el, úgyhogy arról fogalmam sincsen, de mindenesetre megnézném ezt a 10,2"-on 1280x720-t.

Nézzük csak: 1024/8,9=115,056, szemben az 1280/10,2=125,490-nel. Ez a 91%-a, szal kb. 10%-kal kisebbek rajta a dolgok. Szerintem én azt még látom. De a gyakorlatban lehet, hogy kényelmetlen, az igaz.

1920/15,4=124,675. Ilyen van, és erre sem mindenki mondja, hogy használhatatlan, sőt. Ez meg ugyanaz. Szóval azt hiszem továbbra is csak az a kérdés, hogy létezik-e vagy csak én képzelem. :-)

(#330) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#328) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Na azt képzeld el, hogy nekem az egész kis szar ilyen klafán működik, hogy mindenfélét tud, amit elvileg pl. az atomnak nem is kellene meg amit már nem is várnék el tőle.

Én pont így érzek az egész géppel kapcsolatban (ahogyan te a wifivel kapcsolatban), ezért sajnálom annyira az egészet, amit tőled olvasok.

Bár ma rettenetes baleset történt: beleakadt a fedlapon az e-betű egy törlőkendőbe és lejött (ezt sok helyen olvastam, de sajna nem szívleltem meg, pontosabban eszembe sem jutott a hülye rongyról, amit nem is erre használok)... Grr. :O :DD

(#331) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#329) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"...az 1024x768-ból a különbözet nem érdekes, hiszen görgetéssel érhető el..."

Nem, én nem erre gondoltam, hanem arra a programra, most nem jut eszembe a neve, ami átkonvergálja görgetés nélkül a monitort 1024/768-ra. Igaz az S9e-vel még nem próbáltam, de hát nyilván ua-t látnám, mint a másikakon.(hudde szép szó :O )

(#332) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#330) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:O :O :O :O :O

A francééé nem ecsetet használsz!!!! :F :F :F
A portól ugyanúgy megtisztul, remélem a zsírosdeszkát meg nem rajta eszed...?

(#333) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#331) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Háát... nem tudom.

Hallottam róla, de nekem azzal is csak görgetéssel ment.

Nem is tudom elképzelni, hogy egy képpont hogyan jelenít meg egyszerre több képpontnyi adatot?
1) Fizikai képtelenség és sehogy.
2) Valamennyi adatnak/sornak valahol el kell vesznie.

Valamelyik igaz. Én azt hittem eddig, hogy az 1). Ha a 2), akkor érdekelne, hogy hogyan működik és milyen az eredménye, linket tudsz küldeni?

Notebook Resolution Customizerről beszélünk?

Mesélj, mit lehet erről tudni...

(#334) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#332) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Á, az XPS-em antisztatikus, szarvasbőrszerű törlőkéjét szoktam használni, mert az ujjlenyomatot is leszedi, de ez most sajna egy lazább szövésű anyag volt és bele is akadt, naná.

Tök jogos, én is elgörbültem és leestem volna.

Így legalább nem ütöttem meg magam.

Zsírosdeszkát csak a T61-en, bár inkább a hagymát vágjuk rajta. (A férjem. Majdnem ki is nyiffantottam érte...)

[ Szerkesztve ]

(#335) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#333) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Nem vész el semmilyen adat, valahogy úgy néz ki, mint a 4:3-as TV adás 16:9-en olyan torz, pufók az egész, lapítva.
Megkeresem a linket, ...én már használtam és ráadásul nem csak az ATOM-nak az állítólagos sajátja, mert az ASUS-omon is ment, pedig az 900MHz Dothan.

(#336) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#335) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Egyre kevésbé tudom elképzelni.

A képpontok száma nem nő, ez nyilvánvaló. De azt el tudom képzelni, hogy hol ezt, hol azt jeleníti meg egyazon pont. Vagy mi a fene történik? Te érted?

Viszont a film akkor torz, amikor nem tartod meg a képernyőarányokat.

Egy weblap, ami 1024x768-ra van optimalizálva vagy egy tök mindegy mekkora egyszínű háttérrel rendelkező desktop miért lesz "pufi"? Annaéppenhogy teljes egészében és arányosan kéne megjelennie...

És mi köze van a processzorhoz?

[ Szerkesztve ]

(#337) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#333) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Na a nevijét már megtaláltam úgy hívják a programot, hogy:

"DownScaling Switcher"
keresgélni köllene (még) a Térdeplőn (Guggolón) :U

(#338) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#337) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ok, akkor innentől már utána járok, legfeljebb szólok, ha megfeneklettem. Köszi.

Ja, németül nem beszélsz? :-)

[ Szerkesztve ]

(#339) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#336) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"És mi köze van a processzorhoz?"

[link]

Ha hosszú a cikk, akkor kb. a háromnegyedénél...
Hát innen, mivel én mielőtt veszek egy gépet, igyekszem utánaolvasni, mi vár rám...hát igen, nem mindig az jön be. :DDD

(#340) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#338) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Én sajna nem pont érteni német, de tess neked link(is):

[link]

Itten vagyon hát a progi!!! :DD

(#341) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#340) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Köszi, ezt megtaláltam. Az előző cikket is köszi, ismerős, csak akkor még nem érdekelt ez a dolog.

Viszont továbbra sem értem ezt a törtfelbontás dolgot. Angolul hogyan lehet ez? Magyarul így nem találok róla semmit.

Mindegy is, majd holnap alaposabban utánaolvasok, mára elég volt belőle. Jóéjt és köszi.

(#342) Obolony válasza ArrayOfLilly (#341) üzenetére

Obolony
(senior tag)

izgalmas elet lehet azert egy ilyen tech pi**aval egyutt elni :DDD :DDD nekem soha nem volt olyan nom se eddig, aki megtalalta volna a bekapcsolo gombot, vagy lett volna elkepzelese a gep szinen tul arrol h mi a kulombseg egy fusi es egy ibm kozott :U le a kalappal ArrayOfLilly, a ferjed buszke lehet Rad :R

(#343) ArrayOfLilly válasza Obolony (#342) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Hát hol élsz te? :U

Nekem pl. tök sok ilyen férfiismerősöm is van. (Mondjuk nő tényleg több.) De mindketten jellemzően abból a korosztályból, akik már a televíziócsatornák beállítását sem sajátították el.

Nekem minimális érdeklődés szükségszerűnek tűnik a 21. sz-ban, ha már városlakó az ember és a munkája oroszlánrészét ezekkel az eszközökkel végzi.

Cserébe sokkal kevésbé értek a konyhakerti növényekhez, mint a nagymamám: most kezd nőni az idei paradicsomom az erkélyen. :-)

Ami meg az izgalmakat érinti, a férjem számára ez halál unalmas téma és szóba ne hozzam, őt annyi érdekli, hogy az eszköz álljon rendelkezésre amikor kell és működjön úgy, ahogyan ő szeretné. Kizárólag vészhelyzetben téma a számítástechnika, olyankor jellemzően persze azonnal legyen megoldva a probléma. ;-)

És ez teljesen normális is attól, akinek nem ez a szakmája vagy a hobbija. Úgyhogy egyáltalán nem izgalmas, talán annyi előnye lehet, hogy az ember csaja nem károg a legújabb házikedvencért - viszont cserébe neki is kell egy. :-)

[ Szerkesztve ]

(#344) pedro7 válasza JozinZBozin (#306) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Azt hiszem az usb Stick-es megoldással jóval olcsóbban oldható meg a net,úgyhogy egyenlőre nem vágok bele.

Egy kérdésem lenne a géppel kapcsolatban.
A hozzá adott xp home és egyéb programok vannak feltelepítve.
Bizonyos alkalmazások automatikusan elindítják a beépített webkamerát.
Hol lehet ezt beállítani, hogy csak akkor induljon a webkamera, ha én szeretném ?

(#345) Obolony válasza ArrayOfLilly (#343) üzenetére

Obolony
(senior tag)

hat elegge messze :P

de ha kirakott ferjed urad jelentkezz :DDD :DDD

(#346) JozinZBozin válasza pedro7 (#344) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

"Azt hiszem az usb Stick-es megoldással jóval olcsóbban oldható meg a net..."

Hát igen, ez várható volt(valóban nem olcsó), csak az a bosszantó, hogy elég durung egy ilyen stick, arról nem is beszélve, hogy ez biztosan "dömmm-dömöl" /nekem is van, onnan tudom/, vagy használod a hozzáadott köldökzsinórt. Arról nem is beszélve, hogy bux egy USB portot, így ha egeret is használsz esetleg, akkor már vagy fullos a kihasználtság, vagy hubot kell bevetni/ujabb gönc, amit hurcolni kell/.

"...automatikusan elindítják a beépített webkamerát...."
Igaz nekem friss még a cuccos, de ilyet még nem tapasztaltam. Fn-Esc elsőre megoldásnak tűnik, de ezt a próbálkozásaim szerint minden egyes bekapcsolásnál újra eszközölni kell. Igazán nem tudok választ adni a problémára, (tudom menjek a pébe, de más gépnél ha egyszer kikapcsoltam, az úgy marad) remélhetőleg az itt fel-felbukkanó lenovo-guruk tudnak válaszolni, de érzésem szerint azért konkrétabb specifikációra lesz szükség az előfordulását illetően.
Szoftveresen nem turkáltam, abban a bizodalomban, hogy ezt egy specgomb, v. egyéb frappáns megoldással orvosolni lehet

[ Szerkesztve ]

(#347) JozinZBozin válasza vakarcs (#319) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Hali!
Bocs a lassú reagálásért... :B

"...ettol fugetlenul nem lehet egy gyartot egy orok eletre leirni..."

Nem írtam le, csak az első benyomásaimat vetettem ide. Ettől még hosszú távon lehet a gép kiváló, mely feledteti a gyászosnak tűnő kezdeteket.
Valóban minden gyártónak vannak hibái, ezért nyom határozottabban a virtuális ceruzám, mikor esetleg próba, v. használat nélkül más cég kütyüjét gyalázzák és ezért vagyok szarkasztikus, mikor a lenovo-t ész és kontroll nélkül szemellenzősen az egekbe magasztalják. Egyébként csak a jószándékú kritika vezérel(t), mert járhat úgy a fejlődéstörténet(zuhanórepülés), mint pl. a Mercedes gépkocsi ami a 70-es 80-as években olyan toppon volt, hogy az államok(országok), csak ilyen típusokkal furikáztatták vezetőiket és alvezéreiket :) , azt ma meg nézd meg, mind Audival jár. Ezzel párhuzamosan a Mercedes (részben) csajozós-rajozós rétegautó lett bizonyos körökben, elvesztve a régi kultikus státuszát. Ide is lehet jutni... :(

[ Szerkesztve ]

(#348) Obolony válasza pedro7 (#344) üzenetére

Obolony
(senior tag)

kicsit konkretabban ha lehet... a bizonyos alkalmazasokbol meg nem lehetek tul okos :)

(#349) pedro7 válasza Obolony (#348) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Egy csatorna lista szerkesztő program pl.ami megnyitja a webkamerát is, és arra gyanakszom, hogy ekkor beleszól az usb-rs232-n folyó kommunikációba.

(#350) Obolony válasza pedro7 (#349) üzenetére

Obolony
(senior tag)

az vmi 3thrd party program lesz ami valoszinuleg nem is "designed for W7"

en nem hasznalnek ilyet, torold a geprol.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.