Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) djvoyager válasza Ukraan (#250) üzenetére

djvoyager
(tag)

Csak a jövőre nézve:
A Bluetooth, Wireless és Wireless WAN az FN+F5-tel ki/be kapcsolható, ha az on screen utility fel van telepítve. Ezen túl a legtöbb új gépen van egy hardveres kapcsoló is a gépen, amivel ki/be kapcsolható.
Kikapcsolt állapotban mindkét esetben úgy tűnik, mintha nem lenne az eszköz a gépben.

Igen, ha nem kell a későbbiekben sem a recovery partíció, akkor letörölheted, és hozzácsaphatod a többihez. Ha a későbbiekben még valamiért kellhet a gyári telepítés, akkor hagyd meg.

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#252) Ukraan válasza djvoyager (#251) üzenetére

Ukraan
(tag)

Mégegyszer köszönöm a segítséget Neked és mindenki másnak egyaránt.
A bluetooth-al való szenvedés során csak egy dolgot kellett volna betartanom: RTFM :B . Miután megtettem, egyszerűbbé vált a dolog.
A recovery partíciót egyébként így, újrahúzott Win-al mire lehet használni?

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#253) djvoyager válasza Ukraan (#252) üzenetére

djvoyager
(tag)

így csak tartaléknak :)

(#254) Ukraan válasza djvoyager (#253) üzenetére

Ukraan
(tag)

Az nem világos számomra, hogy ilyenkor hogyan érhetem el a tartalmát. A gyári telepítéssel felkínálta, hogy F11 megnyomására elindul a rendszervisszaállítás. Így, új win-al nem ajánl fel ilyet bootoláskor, az oprendszerből pedig nem érhető el. Emiatt fontolgatom, hogy letörlöm, úgy jobban hasznosíthatnám a helyet :D ...

(#255) djvoyager válasza Ukraan (#254) üzenetére

djvoyager
(tag)

Ha egyébként a partíció sértetlen, akkor ezzel a utility-vel újra engedélyezni tudod a műkődését, és megjelenik az F11 is.

Arra figyelj, hogy ez a boot szektort írja vissza az eredeti állapotra, ergo vsz. ennek használata után a külön installált op rendszer nem fog többet működni. Ergo akkor használd, ha tényleg a gyári install kell vissza.

(#256) Ukraan válasza djvoyager (#255) üzenetére

Ukraan
(tag)

Rendben, köszönöm a gyors választ :R !

(#257) takipepe

takipepe
(újonc)

Sziasztok.

Még tavasszal vettem egy s10e masinát. Semmi bajom nem volt vele. Gyönyörűen ment. Munkába használom csak... Elmentem 2 hét szabira. A héten jöttem vissza. Sajnos az akkumulátora lemerült. Bekapcsoltam, rádugtam a töltőt, de az aksi meg se moccan. Egyszerűen nem tölt.
Mi lehet a baj... egyáltalán hallott már olyat valaki, hogy használod, majd 2 hetes állás után az akkumulátora nem tölt fel? Lehet, hogy csak valamit reset-elnem kéne? vagy bios-ba beállítani?

(#258) Obolony válasza takipepe (#257) üzenetére

Obolony
(senior tag)

huzd ki dugd vissza. hatha elmozdult vmi. ha nem, akkor meg szerviz sajnos :(((

ha kiszedett aksival bedugod, akkor se indul el? mert ha nem, akkor nem aksi, hanem tolto gondod van.

[ Szerkesztve ]

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#259) takipepe válasza Obolony (#258) üzenetére

takipepe
(újonc)

kiszedett aksival elindul. csak az aksi nem akar tölteni, úgy hogy szerviz, sajnos. illetve garis aksi csere

(#260) 'S' csaj válasza kandur27 (#1) üzenetére

'S' csaj
(újonc)

Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek is lenovo s10e netbook-ja van és már az első napokban folyamatosan lefagy és rengeteg honlapot nem enged megnyitni ráadásul még hangereje is alig van...
Hamar lemerül és nincs rajta az 'í' betű sem!!
Próbálgattuk letölteni rajta a Windows Live Messengert de nem engedi és nem ismeri fel a mobilja USB-jét sem!!
Szóval aki ilyen netbookot akar az vagye figyelembe amiket írtam!^^)

(#261) 'S' csaj válasza kandur27 (#1) üzenetére

'S' csaj
(újonc)

Sziasztok!
Nagyon jó az oldal!!

[ Szerkesztve ]

(#262) xedos válasza 'S' csaj (#260) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ja.. egy valószínűleg hibás, vagy rosszul telepített gép alapján véleményt mondani...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#263) djvoyager válasza 'S' csaj (#260) üzenetére

djvoyager
(tag)

hát ez eléggé szoftveres problémának / vírus fetőzésnek hangzik ... konkrétabb hibaleírás?
a mobilja USB alatt mit értesz? a mobiltelefont USB kábelen?
hangerőt szabályoztátok?
Energia gazdálkodás be van állítva?
...stb :)

(#264) Sumsera válasza tabletta1 (#165) üzenetére

Sumsera
(újonc)

Sziasztok...

Nagyon hülye kérdés:

SSD minden S9-ben van?

Win7 alatt miért írják többen , hogy kiiktatták?

Köszönöm...

(#265) ArrayOfLilly válasza Sumsera (#264) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem, nem mindegyikben van:
S9e, S10e, S10 Hardware Maintenance Manual - 46. oldal.

De mondok egyszerűbbet: nekem pl. nincsen.

Kikapcsolni pedig azért szokás, mert van, akinek kicsi rendszerpartíciónak a 4 GB (ez a felhasználó szokásaitól függ), pl. lapozófájlt, hibfájlt, telepített programokat, felhasználói mappákat is a rendszerlemezen tartja.

Ilyenkor az állandó hibaüzenetek és problémák megelőzése végett érdemes a sebességjavulásról és egyéb előnyökről lemondani és kikapcsolni.

Én nem tudom, melyik modellben van, de azt igen, hogy ugyanakkora HDD van benne az SSD mellett, mint az enyémben, amiben eleve nem volt, tehát nem okoz komolyabb hátrányt letiltani.

Ja, aki nem használja a fentiek miatt, az azért tiltja le, mert asszem ott keresi a rendszert elsőre, szal valami kényelmetlenséget okoz, ha csak nem használod, de nincsen letiltva.

(#266) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
Rászántam magam, én is feltelepítettem a Win 7-et. Az első benyomásaim nekem is kedvezőek, egy kérdésem viszont lenne. Az oprendszer szerencsére mindent felismer a gépben, viszont olyan programra lenne szükségem, mellyel újra működnének a billentyűk másodlagos funkciói a kis képekkel. Valamilyen ötletet tudnátok adni? Előre is köszönöm :R !

(#267) Ukraan

Ukraan
(tag)

Bocsánat a dupla hsz-ért, de közben egy másik probléma is felmerült. Beállítottam, hogy a fedél lecsukására hibernálja magát a gép, ezt meg is teszi, de kb. fél mp-nyi kikapcsolt állapot után újraindul. Ennek a megoldására nincsen véletlenül valamilyen ötletetek?

(#268) ArrayOfLilly válasza Ukraan (#267) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Hát... Az eszközkezelőben megnézném, hogy pl. a hálókártya vagy valamelyik usb eszköz nem ébresztheti-e fel. Valszeg de.

(#269) ArrayOfLilly válasza Ukraan (#266) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ehhez meg ezt nézd meg:
Lenovo IdeaPad S Series Forum - Windows 7 and express card slot

(Ne riasszon el, hogy a címben felvetett probléma másnak hangzik, benne van a válasz.

(#270) pedro7

pedro7
(lelkes újonc)

Két napja vettem, egy s10e-t és rövidebb-hosszabb időre kimerevedik a kurzor nyíl.
Már kétszer újra telepytettem a hozzá adott xp-t. Mostmár semmilyen egyéb alkalmazást nem raktam fel, csak egy böngészőt járatok és akkor is csinálja.
Olyan mintha egy program indulására várnék, de nem tudom mozgatni a kurzort.Van úgy hogy csak 3-4 másodpercig,de van úgy hogy az op. rendszer kikapcsolásáig.
Van úgy hogy a böngésző ablak bezárásának felajánlásakor marad mozdíthatatlan az egér.
Bedugtam már ilyenkor egy külső egeret és azzal ment minden.
Van valakinek ötlete, hogy valamilyen beállítás probléma, vagy vigyem vissza ?

(#271) Sumsera válasza ArrayOfLilly (#265) üzenetére

Sumsera
(újonc)

Köszönöm...

Persze, a hibaüzeneteket ki lehet kapcsolni, a bootolási sorrendet be lehet állítani, stb...
Ha ez valós SSD, Sata foglalattal, akkor én inkább a HDD-t hagyom majd ki, vagy annak a helyére teszek egy komolyabb SSD tárolót.

(#272) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#270) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nekem driverproblémának tűnik. (De volt már olyan is, hogy a Dell XPS M1530-am gyerekbetegsége BIOS frissítésre szorult: ott stand by üzemmódból ébredt nagy késleltetéssel a touchpad.)

Summa summarum. A géped jelen pillanatban a gyártásakori drivereket használja. Lehet, hogy van frisebb és az megoldja a problémát.

Vagy a Lenovo oldaláról, vagy ha rendelkezésedre áll, akkor a Lenovo System Update alkalmazással frissítsd a drivereket meg a BIOS-t. Hátha.

Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy én pl korábbi verziókkal sem hallottam ilyen problémáról ennél a gépnél, úgyhogy mérget nem vennék rá, hogy csak ennyi a gond...

Abban majdnem biztos vagyok, hogy ez nem normális, hiszen az egérrel nem csinálja, tehát nem lehet valami ismeretlen, ámde nagyfokú terhelés hatása. Sokat ne vacakolj ahibajavításaal, még 3 napon belül vagy, inkább szaladj vele vissza időben. A csere gyorsabb is lehet, mint pl. egy szervizlátogatás.

[ Szerkesztve ]

(#273) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#272) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Bios frissitést találtam azt már felpróbáltam. A Touch padra nincsen újabb.
Az ugye nem lehetséges, hogy az Avast víruskereső fogja vissza ennyire a gépet ?
Az elöző telepítéseknél az még fennt volt.

(#274) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#273) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nekem az egér miatt gyanús, hogy nem fogja vissza semmi, hiszen azt írtad, hogy azzal nem csinálja.

De vírusirtó képes ilyesmire, az tény. Viszont az Avastot pont nem ismerem ebből a szempontból.

Elmesélem, hogy az én S9e-m milyen terhelést bír az én vírusirtómmal, ehhez tudsz viszonyítani valamennyire.

Nekem AVG van fenn és gyakorlatilag nem szoktam észrevenni, hogy Azureus (elég nagy sebességgel tölt és másol partíciók között, amit kurva lassan és nagy erőket megmozgatva csinál), plusz AVG scheduled scan, meg néhány egyéb segédprogim, mint pl. RocketDock, Webshot Dekstop Manager, BatteryBar, stb... futnak a háttérben.

Tehát normál esetben ezt azért illene kibírnia böngészéssel. Talán még zenét is tudok hallgatni közben, esetleg nagyon pici ablakban videót megnézni. Teljes képernyőn azért akad a filmem, hogyha az Azureusból nem lépek ki.

A rendszer egy XP Pro SP3, és nincsen kiherélve, annyit tettem meg, hogy a szolgáltatások és a rendszerindításkor betöltődő progik közül kigyomláltam a nem létszükségletűeket, mint pl. autoupdaterek, helperek, gyorsindítók.

Más típusú terhelés - lejött, amit töltöttem: Azureus, éppen nem szkennelő AVG, 4-5 nyitott tabbal megnyitott Opera mellett megy 3-4 másolásom külső vinyóra, ill. partíciók között, mellett 7z csomagol ki fájlt szintén másik vinyóra. Ez még akadásmentes. Két párhuzamos tömörítés már kezdi visszafogni.

Tehát kb. ez lenne a normális sztem. (Hacsak valamit nagyon el nem basztam vele :-) )

Ha a fenti állapotot nagyon távolról sem tudod megközelíteni vele, akkor csakaszondom: kérdezz rá, amíg nem késő.

(#275) ArrayOfLilly válasza ArrayOfLilly (#274) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Kifelejtettem: 2GB RAM-om van, és vmi FS 250GB-os vinyóm, ezekkel produkálja az alábbiakat.

(#276) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#274) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Hát amiket leírtál terheléseket, közelről sem közelítem meg.
Talán amit írtál,hogy nem ébred fel a touch pad időben,azzal tudnám jellemezni a hibajelenséget.
Most is csak a fórumon olvastam a hozzászólásodat, a kurzor pihent valahol az oldalon és amikor odébb akartam tolni eltelt pár másodperc amíg reagált, aztán az oldalsó görgető csíkon pihent és onnan is későn eszmélt.
Mostmár biztos, hogy visszaviszem, csak produkálnia kellene ott is a hibát.
A másik kérdés bízzak-e ezek után egy s10-ben vagy nézzek másik tipus után ?

(#277) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#276) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Szerintem bízzál nyugodtan, de ez leginkább érzelmi kérdés, nem lehet tanácsot adni benne.

Egy hibásat, már ha az egyáltalán, bármiből ki lehet fogni. A Lenovo alapvetően jó.

S10-2 egyébként? Már van, kb. annyiba kerül, proci jobb picit, hangja jobb, bill. jobb. Könnyebb, sokak szerint szebb is.

(#278) Ukraan válasza ArrayOfLilly (#269) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszönöm a hatékony segítséget, működtek a dolgok, amiket tanácsoltál :R ! Mindkét probléma megoldódott, mostmár vannak kis ikonok a gyorsbillentyűkhöz, a gépet pedig a billentyűzet ébresztette fel.

(#279) ArrayOfLilly válasza Ukraan (#278) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nagyon szívesen. :-)

(#280) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#277) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Lehet, hogy az s10-2 re kellene cserélni,hátha valamit módosítottak ezen a touch padon.
Egy HP nc6120-asom volt ezelőtt és ott soha nem éreztem, hogy kicsit is késlekedne a kurzor.
Még mindig attól tartok,hogy egy netbook-nak ilyennek kell lennie, nem is biztos, hogy hibája henem csak hiányossága egy notebookhoz képest.
Most is tesztelgetem, mikor tudom egyértelműen előcsalogatni ezt a hibát és hogy tér utána észhez a gép.Egyre kevesebbet csinálja, lehet,hogy be kell kopnia.
Viccet félre téve, azért nem kéne semmi ilyet csinálnia egy ilyen gépnek.

(#281) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#277) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Találtam két beállítást a vezérlőpultban az egér beállításánál ami talán befolyással lehet erre a hibára.
Kikapcsoltam a rámutatás pontosságának javítását és a mutató elrejtését gépelés közben.
Hatással lehet ez a hibára ? Meg a multi-touch padnak ez a nagyitás funkciója, hogy két ujjal széthúzva kinagyítja az oldalt, ez nem zavarhat be ?
Ez mind mind a kurzorra lehet hatással.

[ Szerkesztve ]

(#282) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#277) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Ja, és most találtam rá a Synaptics Pointing Device nevű programra, ami mindig betöltődik és amivel csak a Touch padot lehet finomra hangolni.Valószínűleg itt a megoldás kulcsa.
Csak ez a program nekem nem mond semmit, angolul van és nagyon sok beállítási lehetőség van benne.Lehet, hogy egy hozzá értő tökéletesre tudja vele állítani a touch padot.Csak nem értem miért kell ennyire túl bonyolítani.

(#283) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#281) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Tapasztalataim szerint nincsen a késleltetésre ill. lassulásra hatással egyik sem.

Ami a Synaptic drivert illeti, hát igen, sok mindent lehet beállítani, de a nálad leírtaknak a gyári beállításokkal sem volna szabad előfordulniuk. S10-2-n nem lesz ez más. Ez ugyanis pont hogy az egyik előnye - mármint a nagy szabadságfok a testreszabhatóságban.

1) mutasd meg valakinek, aki elboldogul vele
2) 3 munkanapon belül... ez kezd letelni, ha még nem
3) nincsen jobb ötletem, ezt már látnom kéne ahhoz, hogy valami eszembe jusson róla

sajnálom, hogy nem tudok több okosat mondani, de ez a helyzet. (Estefelé még megnézek valamit a sajátomon, hátha...)

[ Szerkesztve ]

(#284) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#283) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Köszi szépen az eddigi segítséget is.
Holnap biztos vissszaviszem, ezt már megbeszéltem a bolt-al.
Tartok tőle, hogy amikor ott megvizsgálják nem fogja produkálni a hibát, ettől függetlenül én kérhetek egy újat 3 napon belül.Hazahozom azt is, és ugyanezt fogom tapasztalni.
Ezért próbálom körbe járni a kérdést.

(#285) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#284) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem nagyon hallottam/olvastam mástól panaszt eddig.

Ha meg megint így jársz, mást veszel helyette.

A segjtséget persze, nagyon szívesen. :-)

Még egyet próbálj ki, hogy balancedre állítod az enegiamenedzsment sémáját. A tray ikonra kattintva tudod kiválasztani.

Nálam a low power és a super energy saver csinál idegesítő dolgokat. Lehet, hogy van némi összefüggés.

[ Szerkesztve ]

(#286) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#285) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Kicserélték ma az S10e-t.Hála istennek a szervízben is produkálta a hibát.
Most nyúzom az újat.Úgy néz ki, hogy ez nem csinálja a hibát.
Tehát akkor valószínű, hogy én összeakadtam egy hibás darabbal.

(#287) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#286) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Huhh. :-)

(#288) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#286) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Elnézést, valamiért kétszer is elküldte a megkönnyebbült sóhajt. :-)

[ Szerkesztve ]

(#289) pedro7

pedro7
(lelkes újonc)

Ha letörlöm a Lenovo-ra gyárilag telepített soft-okat ( arcfelismerő,think vantage,quick start ), a későbbiekben weblapról letöltött verzióban visszatelepíthető ?

(#290) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#289) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Igen. Sőt, elvileg van egy recovery partíciód is, rejtett, ahonnan egy gombnyomással visszaállítható a gyári állapotra.

És van a Lenovo System Update, amit letöltesz, aztán az összes drivert és gyári segédprogit leszedi neked. El is mentheted őket, lehet telepítés nélkül is letölteni őket - deferred, ezt csekkold be majd.

Én pl. nem szoktam meghagyni a gyári recovery partíciót, de most kivételesen egyszer kipróbáltam a helyreállítást, mielőtt töröltem. Elég jól be lehet állítani, hogy mit szeretnél feltenni, mit nem, ki a tulajdonos, stb..

(#291) pedro7 válasza ArrayOfLilly (#290) üzenetére

pedro7
(lelkes újonc)

Igen, a recovery-t már kipróbáltam de abból csak progikat szerintem nem lehet visszatenni.

A system update pedig elindul de aztán valami hibával megáll és kéri, hogy hívjam a call centert.

(#292) ArrayOfLilly válasza pedro7 (#291) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Csak progikat valóban nem lehet, az tény.

(#293) JozinZBozin

JozinZBozin
(újonc)

Üdvözlet mindenkinek!

Annyi jót olvastam (végigböngészve a topicot) itt erről a készülékről, hogy vettem egy S9e-t "SMUTZIG"-éknál 69.990-Ft-ért akciósan. ..........Lehet szaladni, akit szintén megcsapott a mozdony füstje...!

Egy napja van tehát nálam (kb 2 órát használtam eddig), így inkább egyenlőre a külcsiny, mint a belbecs,
mivel még senki nem fikázott:

HÁÁÁÁT...Nahááát:
1. Igénytelen, primkó szovjet tipusú natur karton doboz /médin Csájná/
2. Kinyitva az első döbbenet: bunkó nagy hálózati csatlakozó, hogy illik ez egy netbookhoz...? -gyorskötözővel összefogva, - semmi hordozhatósági praktikum, úgymint tépőzáras összefogó, vagy egyéb
3. Az akku melléb@szva egy foliában- nyilván ez kluttyogott az üzletben, mikor megráztam a dobozt- lépjünk egy szinttel, kartonlappal lejebb:
4. Felhasználói kézikönyv, majd a GÉPEZET szintén egy fóliában /persze semmi sem orig, mind bontott, de ez már valszeg a helyi balkanizmus ala ongrie.
5. Oldalfixálóidomok eltávolítása után, adneralinemelkedéses gépkinyitás....vazze...hól az LCD védő papír (v. egyéb) lap??? Na de IBM !!!!!!
6. Na rakkjukk össze - aszt goo! Aksi kibont, azt berak, ahogy nézem, nem pont stimmel a fekete tónusa a fekete géphez, na de........a p.-be ez bent van a helyén(???), mert úgy lötyög, mint bő gatyában a keszegvalag - pedig bent van a helyin, ...de kotyogós...na mindegy, remélem a csatik a helyükön vannak.
7. Táp be, START...telepítés, közben klviatúramustra: kb jó, de hól a hosszú "í"......keresem, keresem, azt látom mily kicsiny populációjú a magyar nép, mert végül eldugva(alig látszik lámpafénynél) a kék "Fn Y"-nál megtaláltam. - azért más gyártó többre tart minket, min. Alt.Gr
8. Ez ugyan már inkább belbecs, de bizony közben felmelegszik a klaviatúra, pedig "Atom" a (jég)szíve...??!!!
9. Az viszont már igazán szőrszálhasogatás, hogy az alján az "MS Wndows" matrica csálén van ragasztva, nyilván ferde szemmel néztek az ékezetes betűkre a kínai szerelősoron...
10. És végül még egy belbecs: Tesztelésként futtatva az EVEREST 5.0-s programját, az aksi kapásból 6%-os butulásban van szenvedve, vagyis kapásból gagyibb a gyári ígéretnél. Persze ki kell sütni párszor, hogy elérje a maximumot, amit meg is tettem már egyszer, de ezalatt 2 órát sem bírt szüzen(nem nagyon terheltem!).

Mielött a sok mennnyy a pébe és anyádba megfogalmazódik irányomban, szeretném tájékoztatni a t. közösséget, hogy 1-1 db note-netbook van jelenleg a szűk család (egy háztartáson belül) birtokában MSI EX700X; FS Pi2512; FS Pi2530; ASUS Eee900, FS Ui3520.

(#294) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#293) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

És ezt hol sikerült?

Mert az enyém nagyon nem ilyen.

Nálam jelen pillanatban 5 gép (szintén vegyesen notebook és netbook) van a lakásban, Lenovo T61, Dell XPS M1530, Dell Inspiron 1525, Toshiba NB100 - és mindannyiunk kedvence a pici S9e.
Komolyan, még a férjem is megszerette, pedig őt se nem érdeklik a gépek, se nem kötődik érzelmileg tárgyakhoz.

1) Marhaság - márhogy én nem ezt tapasztaltam, veled biztos ez történt.
Az XPS-em volt szebben csomagolva - az se itt, hanem az USA-ban, a többi mind rondábban és szarabbul.

2) Összehasonlítottam vásárlás előtt Saturnban, Laptop.hu-ban, Extreme Digitalban, a legtöbbnek nem volt jelentősen kisebb.

3-5) Nem tapasztaltam. Pl. volt LCD védő. Stb.

6) Akksi színe tökéletes és paszentos is.

7) Hosszú í igaz, viszont szintén nincsen ezzel egyedül. Nem akarok kéretlenül tanácsot osztogatni, de ha már nagyon zavar, akkor az ALT+j=í, ALT+i=Í -t könnyebb megszokni.

8) Egyáltalán nem melegszik. Ha a tiéd igen, akkor nézesd meg. A Toshiba NB100-am melegedett, azonnal alaplapcserével kezdték.

9) Nálam megint nem igaz.

10) Csere, azonnal. Min. 2,5 óra közepes terheléssel. Nem új.

Te valami nagyon rossz eresztést foghattál ki, lehet tudni, hogy hol és hogyan, hátha el lehet kerülni valamiképp azt a szériát?

Nagyon sajnállak, komolyan.

[ Szerkesztve ]

(#295) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#294) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

Hogy ez hol sikerült...?
:) :)
Ezzel kezdtem burkoltan, úgymint "SMUTZIG"-éknál - "A fukar (jó) mindenit!" ;]

[link]

Mindegyik bontott volt(persze műanyagpánttal ujraösszefogatva széltében, hosszában) biztos a kábszert keresték benne a VÁM-nál, vagy a Mao összest, hegyben állnak a sor elején ÁKCIÓÓS-an.

A melegedéssel kapcsolatosan pontosítok, hogy érthetőbb legyen a kritikám:
Az ASUS Eee900-asban Dothan proci van, na az melegszik még ennél is (kicsit) jobban, de arról ezt írják is a tesztekben, hogy velejárója. Az FS Ui3520-as viszont szintén Atom-magos, annak nem melegszik fel a klavja. Cserébe, (kicsit offtopic) hogy azon is üssek egyet, a wifikártyáját az alaplap túloldalára tették, mint ahol a hűtőventi ill a kifujó van, így folyamatos terhelés esetén pillára szénné ég, szó szerint megszűnt hardverként létezni, legalábbis a Windows számára.(belenéztem, azért nem párolgott el :D )

(#296) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#295) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Jaja, ezt nem vettem észre, asszem késő volt.

Nekem továbbra is fura mindenesetre, mert én kicsit paranoid vagyok a hűtéssel kapcsolatosan - ha én azt mondom valamire, hogy az nem melegszik, akkor az biztos nem. Minden egyéb esetben szaladok a szervizbe, ha körberöhögnek, akkor is - túl sokszor jártam meg ezzel.

Szóval passz.

A slusszpoént a végére hagytam: az enyém is onnan való, csak májusi. És nem volt bontott.

Szegénykém, ezzel nem jártál túl jól, grr. :-(

(#297) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#296) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:F
Majd estefelé foglalkozom vele, megnézem a hőmérsékleteket az EVEREST-tel, mert azokra már nem emlékszem pontosan, de ha kiugró lett volna, az biztos szemet szúrt volna.
Még 1 év 364 napom van, hogy körberöhögjenek :Y

Úgy volt bontott(mindegyik), hogy az eredeti fóliamatricák fel voltak vágva olfakéssel(belül is!), majd szépen visszacsomagolva. Lehet akkor szórták el a képernyővédő lapot, a VÁM-nál (bár lehet a révnél).
Viszont azzal nem is dicsekedtem el :DDD , hogy milyen ordenáré kékélcsíkos, ezüstösszürke védőtokot adtak hozzá ilyen szivacsosvászonszerű anyagból. Oszt reá van írva kékkel, hogy "lenovo". Tyűha, mondtam is az eladónak, hogy ez aztán a bónusz. De legalább cibi, v. tépőzár lenne rajta, mert csak olyan bedugós kapucnis. :O

Visszatérve még: ad.2/ Én a hálózati csatlakozó alatt a 230V-os földelt(mi a bánatnak!) villásdugót és kábelét értettem, ami olyan durung, hogy a 2000W-os mosógépünknek nincs olyan. Nem válik előnyére a hordozhatóságnak. 20V-on 2A-t ad le a táp- ez a teljesítmény 05-ös telefonkábelen is elmegy gond nélkül.

Más, ismét belbecs:
Az aksi 10%-os állapotában már jajjong, hogy kevés a delej tegyem töltőre. "Jó van na" - mondom neki - "süttesd csak ki szépen az aksit, azt majd kapol töltőáramot, addig is nesze neked Jozin z Bozin a Youtube-ról!" Erre (biztos megsértődött) fogta magát és elkezdett hibernálódni kb.8-9%-os állapotban. Nem volt mit tenni, rátettem a töltőre, majd kisvártatva bekapcsoltam és láss csodát: Elindul az arcfelismerő(magától, soha a kutya nem kérte) és közli velem a monitoron a bambán farkasszemet néző képes felem alján, hogy ha nem én vagyok az én, akkor jól vigyázzak ám, mert rögzítésre kerülök a memoárban, mint illetéktelen behatolni vágyó, de ő résen van ám, úgybiza!!! :C :C

Nem kell keresni, itt van Jozin z Bozin tragédiába torkolló balladája(tessék a zsebkendőt kézközelbe helyezni!):
[link]

A sok tudálékosság után kérdeznék is:
Hogyan lehet leszedni a hátulját, mert itt valaki korábban írta, hogy három csavar az egész, de én csak kettőt látok és a gépkönyvben is ennyit mutat leszerelhetőség gyanánt? Valami okosság még lehet, mert ezeket kicsavarozva nem igazán válik meg a kasznitól a dekli. Nem a kíváncsiság hajt, hanem a +1GB RAM, mert üres a slotja és nekem éppen van egy belevaló a polcon, ami egy másikból bővítéskor kikerült.
Előre is köszönöm.

(#298) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#297) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az a 2 csavar az, csak feszegetni kell picit, pontosabban az ujjadnak van helye, és még kétoldalt kapaszkodik, de sérülésmentesen és (viszonylag) könnyedén lejön (az enyémnél, a tiéd lehet, hogy el fog törni :DDDD ).

Én is raktam bele RAM-ot még, ill. vinyót is cseréltem, tehát 2x tuti szét lehet szedni és összerakni. :-D

Szerintem ne késsel és csavarhúzóval essél neki, hanem nagyon finoman, mert aztán engem fogsz szapulni.

(#299) JozinZBozin válasza ArrayOfLilly (#298) üzenetére

JozinZBozin
(újonc)

:N :N :N

Miért szapulnálak. Minden cselekedetem az én döntésem.
Neeem, ...nem esek neki késsel, villával, baltával, mert már korábban megtapasztaltam a negatív hatásukat, mikor is ifjonti koromban a vehemenciám miatt egy gk. kéziféke a végállapoton túl kb. 45 fokban elgörbült.
Viszont garantáltan nem gurult le a lejtőn.
Na de visszatérve az S9e deklijére, kicsavaroztam a két csavart, behelyeztem az ujjam a jelzetten kialakított helyre, de bizony komolyan tartotta magát a műanyag. Most kezdjek megint köpködni, hogy ez más gyártónál milyen egyszerűen működik.(?) Nemhogy HDD-t, meg RAM-ot lehetett cserélni, hanem kiszórható volt a "gagyi" g-s wifi n-esre cserélve.
Egy biztos - a királykategória titulus számomra elszállt, mert semmivel nem több mint a konkurens cuccok, SŐŐŐT....!! Az ilyen sztorik(pl hogy pajszerrel kell szétszedni) bizony fájóan degradálóak... :(

[ Szerkesztve ]

(#300) ArrayOfLilly válasza JozinZBozin (#299) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

A konkurrenciánál a ramot se tudod garanciavesztés nélkül kicserélni, de te tudod...

Ismerem ezt: az első elbaszott benyomás után úgy utálom, hogy vagy van rajta sapka, vagy nincsen.

Ami a királyt illeti, azt meg nyilván nem a legutolsó szobalányra szokták érteni. Az S9e a Lenovo esetében egyértelműen az.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.