Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#199) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

system updatetot futattam mikor felraktam az xp-t szóval szerintem fent kell lennie a Display drivernek..de ha tudnál adni esetleg egy linket a legfrissebről akkor megpróbálnám lecserélni:$..jelenleg 1024*576 a felbontásom amivel tényleg semmi problémám nem volt csak amikor játékot szeretnék futatni akkor az csak 640*480ban fut..máshol nem probléma csak gondoltam ha van rá megoldás hogy nagyobb legyen akkor az érdekelt volna..

(#202) ArrayOfLilly válasza Gaznarbruno (#201) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Értem már, elsőre úgy értelmeztem a problémádat, hogy egyáltalán nem megy feljebb a felbontás. Ez rendben van.

Az a baj, hogy 576<600, ezért csak úgy, magától az 1024x576-ból nem lesz 800x600.
Viszont elérhető a fizikainál nagyobb felbontás segédprogrammal, csak a desktop általad látott részében akkor is 1024x576 pixel látszik belőle. Az ezen kívül eső területet görgetéssel, vagy valami hasonló módon tudod elérni.

Ilyen segédprogram pl. a Notebook Resolution Customizer, amiből én sok verziót láttam, és a legtöbbet németül találtam, nem hiszem, hogy hamar megtalálom a használható változatot, de ezt érdemes keresned, ill. a topikban talán, a Milyen NETbookot vegyek? topikban pedig sokszor ki lett vesézve a kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#203) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#202) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm körbe keresgélek és megírom ha találtam vmit:)

(#204) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem Notebook, hanem Netbook Resolution Customizer (NRC), bocs.

Ha már egyszer itt van ez a hozzászólás, akkor kapsz bele két linket, az egyik sorstársak angolul ugyanerről, a másik német ajkú sorstársak az alkalmazás képeivel.

Playing in 800*600 on the S10e?

N.R.C. Switch -> 1024x600
Innen le is tudod tölteni, csak nem tudom, melyik a legjobb.

[ Szerkesztve ]

(#205) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#204) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm :)

(#206) Peon válasza ArrayOfLilly (#202) üzenetére

Peon
(újonc)

Elnézést, de muszáj belekotyognom...

Ahhoz, hogy az elérhető felbontásokon kívül, további felbontásokat is el lehessen érni, igaz csak az említett scrollozható módon, ahhoz nem kell semmiféle segédprogram.

Asztalon jobb klikk > Tulajdonságok > Beállítások > Speciális > Monitor fülön, a Képernyő-beállítások dobozban kivenni a pipát a "A monitor által nem megjeleníthető üzemmódok elrejtése" checkbox-ból...

Innentől kezdve, akár 1600x1200 is beállítható...
De, hogy ez mire használható ilyen formában... :F

With respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#207) Peon válasza ArrayOfLilly (#189) üzenetére

Peon
(újonc)

Akkor már erre is... :)

Örülünk bizony! :C

De nem, nem lesz következő kérdésem... :N
Legalábbis nem az, amire Te gondolsz, kedves Lilly! ;)

Mivel az eszközmeghajtó kitúrásával a csúnya BT alkalmazáscsomagból - amit a setup.exe felvarázsol a gépre minden kínjával együtt - és így kikerülve a "My BT places" borzalom települését, nem kell szembesüljek az általad említett problémával.

With respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#208) Gaznarbruno válasza Peon (#206) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm,.. igazad van tényleg így is megoldható de valóban használhatatlan sajnos mert az 1024*768 meg már túl nagy:) de azért köszönöm marad a 640*480 a játékok esetében:)

(#209) ArrayOfLilly válasza Peon (#206) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Igen, ezt hallottam, viszont nekem nem engedte kiszedni a pipát, úgyhogy biztos, ami biztos. :-)

Gaznarbruno: 800x600? Az még elég közel van...

(#210) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#209) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

próbáltam azt is ..nekem engedte a pipát kiszedni viszont a 800*600 meg egy olyan másfél cm-t kilóg alul a képből ami már elég sok:)nem gond igazából ez a 1024*576 is tökéletes csak azt hittem vmivel meglehet oldani hogy a képernyőhöz illeszem a programot de szerintem inkább a programokat kéne megoldanom h másképp fussanak mint a képrnyő felbontásán alakítani ,mert ez mint kiderül sajnos tényleg használhatatlan:)

(#211) Obolony válasza Gaznarbruno (#210) üzenetére

Obolony
(senior tag)

esetleg sokat segiteni ha arra hasznalnad a gepet amire kitalaltak :) erdekes nekem nincs gondom a felbontassal, tokeletesen megy a firefix, az IE, az outlook, a skype, a msn, a yahoo, a irc, stb... :U

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#212) Gaznarbruno válasza Obolony (#211) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

azt mondom h tökéletesen működik és tisztában vagyok vele h nem játékra való:)
amiért szóva hoztam a felbontást csak egy szimpla kérdés volt gondoltam ha unatkozom előadáson akkor előkapom és játszok egy kicsit:) egy két dolog fut rajta tudom nem erre teremtették:) csak unaloműzés céljából kérdeztem...aműgy tökéletesen megy rajta minden

(#213) Obolony válasza Gaznarbruno (#212) üzenetére

Obolony
(senior tag)

eloadasokon en tanultam :U :DDD

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#214) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Olvasgattam ebéd után, és találtam egy blogot.

Felhasználó szereti az új gépét - S10 - és minden lehetséges szempontból körüljárja. Ha valakit érdekel, akkor elég jó összefoglalás, érdemes böngészni:

My affair with the Lenovo S10

(#215) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
Az én problémám is Bluetooth-al kapcsolatos, de a Tiétekkel "ellenkező irányú". Én éppen azzal szenvedek, hogy valamilyen módon ezt a bizonyos ikont láthatóvá tegyem az S9e-men, mert nem találom. A Bluetooth driver fent van a gépen, Wi-Fi-nél Bluetooth-mód engedélyezve, mégsem látszik sehol :O . Szerintetek mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#216) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#214) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

az s12 az vmi gyönyörű lesz:D kicsit Asus eeepc kinézete van.

[ Szerkesztve ]

(#217) ArrayOfLilly válasza Ukraan (#215) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Van, akinek a Desktop Cleaner Wizard szedte le...

De itt van róla pár szó, hogy mit lehet tenni. (Nem az igazi.)

Ha a drivert újratelepíted, az sem segít? My Computerből is hiányzik vagy csak az asztalról? Utóbbi esetben (ha az volna a helyzet) nem lehetséges, hogy az asztalon található ikonok esetleg nincsenek megjelenítve?
Ha a drivert újratelepíted, az sem segít?

(#218) Gergő_ válasza Ukraan (#215) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Az xp-s Bluetooth értesítési ikont keresed?
Mert az bug miatt el szokott tűnni.
Egyszerűen vezérlőpultból nyisd meg a Bluetooth-ot
és ott a Beállítások fülön:
"Bluetooth ikon megjelenítése az értesítési területen"-t be kell újra vagy ki és megint pipálni aztán leokézni vagy alkalmazni és okézni, biztos, ami biztos.

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#219) Ukraan

Ukraan
(tag)

ArrayOfLilly, Gergő_
Sajnos a Bluetooth ikon a Vezérlőpultból is hiányzik, emiatt nem tudom, mit tegyek. Drivernek ezt használtam: IN2BTH7WW1.exe, mert mikor a gépet előtelepítve megvettem, hiányolta minden bekapcsolásnál. A Wi-Fi kártya opcióinál a Bluetooth is be van kapcsolva, de sajna semmi :( ...

[ Szerkesztve ]

(#220) ArrayOfLilly válasza Ukraan (#219) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Broadcom Bluetooth Driver

Nekem ez van.

De ha felteszed a System Update-t, a megfelelőt tölti le. (Már ha előtte leszeded a nem jót.)

(#221) Ukraan válasza ArrayOfLilly (#220) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszönöm :R ! Csak hétfőn tudom kipróbálni, mivel most csak csigalassú mobilnetem van. A fejleményekről majd beszámolok.

(#222) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Azt szeretném megkérdezni ,hogy milyen kábelre lenne szükségem ahoz, hogy ráköthessem az S-Video bemenetes TV-re a gépet? létezik egyáltalán ilyen kábel?

(#223) Gergő_ válasza Gaznarbruno (#222) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

D-Sub-ból?
Ha nem támogatja(99% hogy nem)akkor ahhoz külön berendezés kell ami nem olcsó, talán pár tízezer forintba kerülhet.Végülis az egy digi-analóg átalakító

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#224) madmike

madmike
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Barátnömnek van egy ilyen lenovoja, gyári windowssal. Bekapott egy vírust, a rendszer kuka, vissza lehet rá rakni valahogy újra a gyárit? Nem tudom hogy azt alapból miböl telepitette,mert nem voltam ott az elsö bekapcsolásnál, valami olvasható memoriábl tolja fel vagy már telepitve adják ki?

(#225) Gaznarbruno válasza madmike (#224) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

ha nem kapott telepítő CD-t akkor elindításnál nyomja meg az F11-et amikor kéri...és akkor elindul a Windows Recovery Program(azt hiszem ez a pontos neve:)) és azzal újra lehet rakni a windowst..

(#226) madmike válasza Gaznarbruno (#225) üzenetére

madmike
(fanatikus tag)

ok,este kiprobálom. Ez a recovery formáz is vagy csak törli a rég rendszert?

(#227) Gaznarbruno válasza madmike (#226) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

én még nem próbáltam de ha minden igaz akkor csak gyári állapotra helyezi vissza a rendszert

(#228) djvoyager

djvoyager
(tag)

S9e / S10e esetén két hasznos funkció az alábbi BIOS verziótól:
- AC adapter csatlakoztatása / eltávolítása esetén hallható beep hang kikapcsolása
- Alaplapi SSD letiltása

Version 14CN66WW

* (new) Add Setup menu for enable/disable AC plug in/out beep.
* (new) Support for disabling onboard SSD by manufacturing tool.

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#229) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Sziasztok!
Olyan 1 napja kezdte el játszani az S10esem, hogy készenléti állapotba helyezi önmagát..van amikor percenként csinálja, van amikor tovább tart, de igen gykori lett:S és így nem igazán tudom használni:S
légyszíves segítsetek,ha tudjátok mi lehet az oka..nem aksi lemerültségről van szó..sőt amikor aksiról megy a gép akkor nincs is ilyen problémám csak amikor váltóáramról működik.

(#230) Obolony válasza Gaznarbruno (#229) üzenetére

Obolony
(senior tag)

milyen op rendszer?

(#231) Gaznarbruno válasza Obolony (#230) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

XP

(#232) Obolony válasza Gaznarbruno (#231) üzenetére

Obolony
(senior tag)

esetleg lehetnel kicsit kozlekenyebb is pl vmi ilyen valaszra vartam volna:

xp prof x86 hun sp2

amugy alapbol nezd meg az energiagazdalkodasi beallitasaidat, ott lett elallitva valami, szinte biztos

(#233) Gaznarbruno válasza Obolony (#232) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

microsoft windows xp
home edition
service pack 3
van a gépen az energia beálltásoknál lehet szerintem is a hiba mert csak akkor csinálja ezt ha "performance"re kapcsolom de azon belül semmi sincs elállítva mind1 msot átraktam másikra és nem tapasztaltam újra ezt:) azért köszönöm

(#234) Obolony válasza Gaznarbruno (#233) üzenetére

Obolony
(senior tag)

na igen erre gyanakodtam, hogy sp3

ott vannak furcsasagok. tuti hogy a energiagazdalkodasnal az apci-nal van gond. szedd le a legujabb apci-t a lenovotol es rakd ujra. es a gondod megszunik :)

(#235) Gaznarbruno válasza Obolony (#234) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszi megpróbálom bár most egyelőre megszűnt ez a probléma amikor másik energia beállítást használok:)

(#236) Motar

Motar
(kvázi-tag)

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem! S9-em van és az elvileges 3.45gigás szerviz partíción van nekem az XPm! Na most nincs külső optikai meghajtóm, szal asztalira rádugtam külsőként és azt a partíciót nem is látja a gép!
A kérdés hogy akkor most nekem nincs is szerviz partícióm, vagy... :F És ha feltelepítem a másik partícióra az XPt akkor össze fog akadni a 2?

Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?

(#237) Motar

Motar
(kvázi-tag)

Jó, hülye vagyok... rájöttem hogy azaz SSD és azért nincs rajta... :W
Viszont így gondolom akkor érdemesebb ezen hagyni az xp-t ahogy olvastam! De persze én is hely hiányba küszködök! Mekkora szabad helynek kellene lenni ahhoz ne lassítsa a rendszert? Lehet, hogy azért lassult be a gép, mert nagyon kevés van?
Viszont a partíció magic sem mutat semmien recovery partíciót!

Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?

(#238) dllz válasza Motar (#237) üzenetére

dllz
(lelkes újonc)

Elvileg egy rejtett partición van az XP home.

Bekapcsolás után f11 el érheted el.

mfg

(#239) Ukraan

Ukraan
(tag)

Sziasztok!
Kipróbáltam az ArrayOfLilly által ajánlott Bluetooth driver-t, de sajnos a probléma továbbra is fennáll. A WiFi kártya Bluetooth támogatását is bekapcsoltam, de az ikon sem a Sajátgép-ben, sem a vezérlőpultban nem jelent meg :O . Valami ötletetek nincs véletlenül, mi lehet a gond?

(#240) Ukraan

Ukraan
(tag)

A helyzet annyiban változott, hogy találtam egy driver-t a gépen, aminek a telepítése után a bluetooth ikon megjelent, viszont ha el akarom indítani(duplán kattintok rá), azt írja rövid várakozás után, hogy az eszköz nem található. Erre lenne valami ötletetek?

(#241) Obolony válasza Ukraan (#240) üzenetére

Obolony
(senior tag)

szvsz nincs BT a gepedben. ezert nem mukodik.

(#242) Ukraan válasza Obolony (#241) üzenetére

Ukraan
(tag)

Pedig elvileg az S9e-kben van gyárilag, ha jól tudom. Az XP is panaszkodott miatta, hogy hiányzik a drivere, most meg nem találja. Megpróbálok ennek valahogy utánajárni.

(#243) Obolony válasza Ukraan (#242) üzenetére

Obolony
(senior tag)

a jutyúbon talalsz rengeteg filmet hogy kell a blútyúty ot beletenni, nem egy ordongosseg. 4 csavar az egesz, nezd meg benne van-e a modul. szerintem nem lesz.

(#244) Ukraan válasza Obolony (#243) üzenetére

Ukraan
(tag)

OK, megnézem, köszönöm a segítséget :R .

(#245) Obolony válasza Ukraan (#244) üzenetére

Obolony
(senior tag)

en is ezzel szivtam, mig szet nem szedtem

a durva h en ugyvettem h blutyutyos

aztan csak a hult helye van meg :))

(#246) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet venni usb blútyúkot csak 3 milliméterre türemkedik ki. Nekem is ilyen van.

(#247) Obolony válasza Gergő_ (#246) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ja a gond az h van 2 usb az s9/10-en. az egyikben a logitech vx nano hasonlo meretu usb kulcsa van. a masikba nem dugok meg valamit. ha nagyon szuksegem lenne usb-re vennek 15 USD-ert a ebayrol egy modult. de annyira nincs ra szuksegem. meg amugy is ha Isten is megsegit, akkor lassan meglesz az X200 :)

(#248) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
A Bluetooth-problémát nem sikerült megoldani, valószínűleg tényleg nincs benne :O , de szétszerelni nem volt kedvem a gépet.
Közben viszont újabb dolgot kellene megoldanom. Újra szeretném húzni a gépen az XP-t(partíció formázással), úgy, hogy a boot előtti menü megmaradjon, illetve minden program fent legyen, ami fontos. Ezt hogyan tudom megoldani?
Az ötleteket előre is köszönöm :R !
Ja, és esetleg ez valakit nem érdekel?

[ Szerkesztve ]

(#249) djvoyager válasza Ukraan (#248) üzenetére

djvoyager
(tag)

Sziasztok,

Minden magyarországon forgalmazott S9e/S10e gépben van bluetooth.
Elvileg ezzel a driverrel tökéletesen kell mennie.

Ha itt megadjátok a product number keresőablakban a gépetek modellszámát (gép alján MTM xxxx-xxx), akkor felhozza a gyári konfigurációt, és ha van benne bluetooth, akkor az fel van sorolva a paraméterek között.

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#250) Ukraan válasza djvoyager (#249) üzenetére

Ukraan
(tag)

Driver-ből ezt próbáltam eddig is, azért köszönöm a tippet :R . Tegnap volt egy kis időm, rájöttem mi a gond, a gépet szétszedni felesleges. Az Fn+F5 billentyűkombinációval előhozható ablakban kell a bluetooth-t bekapcsolni, utána működik simán :C .
Egyébként egy kérdésem még lenne hozzád. A gépet saját XP Home telepítővel újraraktam, sok, nekem felesleges dolog volt benne gyárilag. Szerintem így a rejtett 3 gigás helyreállító partíció szükségtelenné és működésképtelenné vált. Ezt egy partíciókezelővel szeretném törölni és az egyik meghajtóhoz csapni. Ez remélem megoldható, nem okoz problémákat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.