Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) Obolony

Obolony
(senior tag)

Hello!

Ket napja tettem fel a Win7 RC-t a lenovo s10e netbookomra. A gepben 2 giga ram van.

Tapasztalatok:

Gyorsabb mint az XP Prof, alapbol a tapipad es a hang driveren kivul mindent felismert, es ezekbol frissebb drivert tett fel mint ami a lenovo oldalan elerheto. :C

A hang es a tapipad is mukodott, a tapipadon a gorgetes nem ment, illetve a hangnal is azt irta ki h microsoft magas minosegu hangdriver.

Ezeket leszedtem a lenovotol es most orom es boldogsag. Ha kijon az RTM akkor ez lesz a vegleges rendszer.

Hibaval, inkompatibilitassal nem talalakoztam, a rendszer gyors lett, es kb egy orat rahuz a aksi is a XP-s teljesitmenyre.

Igy mindenkinek eloszeretettel ajanlom a fenti netbookhoz.

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#152) Kisfundy válasza Obolony (#151) üzenetére

Kisfundy
(lelkes újonc)

Igaz állítás lassan 1 hónapja használom win 7-el nagyon komoly!

(#153) Ukraan

Ukraan
(tag)

Kisfundy, Obolony
Én egy S9e-re szeretném a Win7-et feltelepíteni, szeretném megkérdezni, Ti hogyan tettétek ezt meg. Külső meghajtót használtatok?

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#154) Obolony válasza Ukraan (#153) üzenetére

Obolony
(senior tag)

3 lehetoseged van

1., kulso dvd
2., usb drive (disk, pendrive)
3., bemountolod a kepet, es atmasolod a c:/wininst/ mappaba, es onnan a setup. persze ehhez xp vagy vista meglete szukseges.

ha elakadsz, szoljal

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#155) Gaznarbruno válasza Kisfundy (#149) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

Korábban említettek (#65) egy Netbook Resolution Customizer nevű programot azt hiszem ez lehet a megoldás a kérdésedre is.

(#156) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy s10e-m 1GB rammal és erre tanácsos -e felrakni a vistát..elfut e rendesen rajta vagy ne erőltessem?:D

(#157) Obolony válasza Gaznarbruno (#156) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ne eroltessd

meg ket giga rammal sem. XP vagy win7. de 1 gigaval XP

ha raksz bele egy 2 gigas modult akkor meg win7

(#158) Gaznarbruno válasza Obolony (#157) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

köszi a gyors választ:)
még anyit kérdeznék tőled ,hogy tesztelted -e a Netbook Resolution Custumizert?
megoldotta a felbontásal kapcsolatos problémákat?

[ Szerkesztve ]

(#159) Obolony válasza Gaznarbruno (#158) üzenetére

Obolony
(senior tag)

igen teszteltem, es nekem nem mukodott rendesen.

de en ezt nem erzem problemanak. van egy logitech vx nano egerem, es gorgetek kicsit tobbet vele. azzal amugy is orom gorgetni :))

:DD

(#160) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

Intel Display Driver pontosan min változtat? 16-ról 32 bitre állítható vele a színmélység? vagy a felbontáson is lehet vele változtatni? bocsi a sok kérdésért :)köszi előre is

(#161) Ukraan válasza Obolony (#154) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszi a segítséget :R ! A pendrive-os dolog hogyan működik? 1.5 giga RAM-al használom a gépet, az szerinted elég a Win7-hez?

(#162) Obolony válasza Ukraan (#161) üzenetére

Obolony
(senior tag)

igen a 1,5 giga eleg lesz.

telepiteni meg valahogy ÍGY :)

Gaznarbruno: szerintem a színmélység így is 32 bit, ha nem akkor driver problémád van. nyugodtan szedd le az intelest :) felbontas marad.

ha barmi kerdesetek van szoljatok, talan tudok segiteni, mivel mar 2 honapja jatszom ezekkel a dolgokkal :)

[ Szerkesztve ]

(#163) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm , és mivel én ma jutottam hozzá az s10e-hez ezért még szerintem élni fogok a felajánlott lehetőséggel:)

(#164) Ukraan válasza Obolony (#162) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszönöm az újabb gyors segítséget :R ! Amint lesz időm teszek egy próbát vele én is.

[ Szerkesztve ]

(#165) tabletta1

tabletta1
(újonc)

Kb. három hete folyik az S9e nyüstölése. Első körben bios frissítés, majd az SSD kiiktatása és Win 7 telepítés magyar MUI val. Tökéletesen futott 1.5 giga rammal, egyedül a scroll hiánya és a bt szarakodás miatt nem hagytam fenn.
Egy külső HDD elektronikáját ráraktam egy DVD íróra és máris lehetett róla telepíteni. Az xp-t pen-ről raktam rá, felülírva a gyárival az i386 könyvtárat, így legális maradt és elfogadja a kódot is, amit a géppel kaptam. Kicsit kevés az akku idő, de ettől eltekintve jó kis masina, nem bántam meg.

(#166) Obolony válasza tabletta1 (#165) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Win7 alatt a scroll es a BT gondot egy sima vista driverrel lehetett volna orvosolni :U

Nekem az s10 6 cellas aksival wifivel 5,5 orat megy. az azert nem rossz teljesitmeny :C

(#167) schlecker válasza Obolony (#166) üzenetére

schlecker
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Obolonytól kérdezném hogy Vista drivert honnan szedtél le?Én enm találok az S10e-hez csak XP-re valót.
Megköszönném ha segítenél.

(#168) Obolony válasza schlecker (#167) üzenetére

Obolony
(senior tag)

:) nagyon egyszerű... s10e gépet nem árult a lenovo vista-val. xp-vel, illetve linux-al jöttek. az enyém pl egy linux-os gép volt, habár én soha ezt nem láttam rajta :)

az s10e csontra egy s10, csak az LCD panel más. így ha az s10/vista driverek között keresgélsz, akkor megtalálod. egy dolgot TILOS feltenni, az az s10-nek a BIOSA. abból mindig csak az s10e verziót tedd fel!!!!

a többi mehet s10-ből :C

(természetesen ugyanez igaz az s9/s9e s10 párosra, és tulajokra!)

[ Szerkesztve ]

(#169) schlecker válasza Obolony (#168) üzenetére

schlecker
(kvázi-tag)

Köszi! :R

(#170) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Sziasztok,

akkor már még egy kérdés: ki, hol, mennyiért árul 6 cellás aksit?

(#171) Obolony válasza ArrayOfLilly (#170) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Lenovo S10 6 cellás Akkumulátor ár :U

(#172) tabletta1 válasza ArrayOfLilly (#170) üzenetére

tabletta1
(újonc)

(#173) ArrayOfLilly válasza tabletta1 (#172) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Kösz szépen, fura, hogy nem vettem észre, ennél csak drágábban láttam. Azt is alig. (Mondjuk egy db pont elég is lesz. :-)

Obolony: Ami a google-t illeti, azt én is tudom használni, azt hittem, van valami spéci helyetek is, azért kérdeztem.

(Nem mentegetőzés, hanem gondoltam, mire ezt begépelem, már nem lesz kedvem azt írni, hogy paraszt, de tévedtem. Van.)

(#174) Obolony válasza ArrayOfLilly (#173) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ebben a topicban ez a paraszt tudja a megoldast, es ha konkret kerdes van amit egy egyszeru guglizassal nem lehet megtalalni segit is. de aki annyira lusta hogy a guglit nem nyitja ki, annak max ezt tudom ajanlani. ha meg ettol leszek paraszt, akkor szivesen vallalom, de legalabb nem lusta korbeszart butakurva vagyok.

(#175) ArrayOfLilly válasza Obolony (#174) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ha utánam olvasol a fórumon, láthatod, hogy milyen arányban kérdezek, és milyenben válaszolok. Akár sokadjára is.

És javasoltam már én is a google használatát másoknak, nem is ezzel lenne a baj.

Csakhogy az elmúlt napokban is láthattad, hogy fél oldalas-oldalas válaszokat is írok másoknak, felajánlom a személyes segjtségemet is, ugyanis rengeteg választ én is tudok, noha az én tudásom inkább szoftveres irányú, semmint hardveres, vagy jó beszerzési forrásokat ismernék.

Tehát sejthető, hogy a) nem lusta vagyok, b) nem ez az első, amit feltételezek a másikról, c) ha igen, akkor sem ezen a módon jelzem, hanem pl. úgy, hogy keress rá nyugodtan, te is megfogod találni a választ, nincsen benne semmi extra.

Ez az, ami miatt szóra érdemesnek találtam a válaszodat: a hozzáállás és a stílus. És amint látom, nem is reagáltam túl, van ott még több is. Szerencsére nem nekem kell együtt élnem vele.

p.s.: ebben a topikban nekem meg valaki más sietett a segítségemre. Úgy látszik másoknak is van válaszaik. :-)

[ Szerkesztve ]

(#176) Gergő_ válasza ArrayOfLilly (#175) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Próbálom oldani a hangulatot :)
Végülis miért váltottál át toshibáról?

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#177) Obolony válasza ArrayOfLilly (#175) üzenetére

Obolony
(senior tag)

valaszaik, vagy egyszeruen ismerik a guglit. vagy egyszeruen nem lustak. vegul is mindegy. aki szelet vet, vihart arat. nem en kezdtem leparasztozni a masikat. ez nem engem minosit. elj bekevel, a legujabb kis szerzemenyeddel, habar ket hete meg a toshibatol pisiltel aprofat magad ala hogy mekkora csoda. de szerencsere ezzel nekem se kell egyutt eljek.. ildiket elviselni..

(#178) ArrayOfLilly válasza Obolony (#177) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Próbálom röviden összefoglalni a váltás okát, mert ez minden egyébtől függetlenül, mint összehasonlítás is érdekes lehet, nem csak hármunknak.

Először is: nincsen váltás, párhuzamosság van. Az S9e-t a férjemnek vettem meg, amikor azt tapasztaltam, hogy ennek az eszköznek mégis csak van értelme.

Amikor először olvastam a netbook kifejezést, azt mondtam, ez egy faszság - az én számomra, nem kereskedelmileg -, aztán rájöttem, hogy nem is akkora, milyen jó lenne, ha a váratlan többórás várakozásaim idején lenne nálam valami, ami nem nagyobb, mint egy könyv, de lehet rajta... pont azokat a dolgokat csinálni, mint egy netbookon és lőn.

Csakhogy, mivel nekem tulajdonképpen nem "szükségem" van rá, hanem azért ez egy luxuskiadás, és előre azt sem tudtam, hogy jó lesz-e valamire, szerettem volna olcsón megúszni.

Van jó hordozható gépem, így ebből nem is kéne erős, viszont legyen olcsó, hiszen nem dolgozni fogok rajta elsősorban - arra ott a másik - és mindenképpen legyen pici, mert bár ridikült nem hordok, de minden táskám megtelik egyébként is: gyerekholmival, bevásárlással, stb..

Újat szerettem volna, mert úgy vagyok vele, mint Saint_, és hagyományos HDD-t, mert video tutorialokat, filmeket is hurcolok magammal, ssd-re nem fértem volna el.

Max. 80e és minél több garancia. Ezek voltak az elsődleges szempontjaim. Akkor ennek a Toshiba felelt meg. Utána nem kis szerencsével alighasználtam hozzájutottam egy S9e-hez is - nem magamnak.

A Toshibán az első perctől látszott, hogy játék. Ezt le is írtam akkor is (nem igen pisiltem tőle sehova, bár az elmúlt hetekben tényleg fel voltam fázva, ellenben most is szerretem a kis dögöt) és így is van (márhogy a T. komolyan vehetetlen), ugyanakkor a méretbeli igényeimnek ő felelt meg a legjobban és ebben a dologban azt hiszem, ez az elsődleges most nekem.

Komoly előnye, hogy akárhogy hajtogatod, teszed le, tartod, stabil. Tehát akármilyen lukban, busz hátsó ülésén középen, stb. összekucorodva ülsz le, egyensúlyozhatsz vele a térdeden, nem fog leesni, se felbillenni.

Cserébe - megintcsak szigorúan nekem - gépelnem nem sikerült rajta.

Jelen pillanatban éppen garanciális javítás alatt áll a kezdeti speaker-probléma miatt. Ez megintcsak olyasmi, amiről akartam írni: 06. 24-én vették be (HRP) és előzetesen 07. 07-re vállalták. Ha a vásárlás helyén - Saturn - adja le az ember, akkor az plusz 2 hét: egy hétig állomásozik valamilyen központban, onnan megy a szakszervizekbe, és így tovább. Ezzel lehet kalkulálni.

Akinek HRP-be kell mennie, az előbb telefonáljon, mert gyártónként máshol vannak a szerviz egységek, a fő telephelytől pár utcányival pl. arrébb küldték az msi-seket. Jobb előre érdeklődni.

Nade, Toshiba kontra S9e, ha már.

Lenovo ugyanazokkal a paraméterekkel gyorsabb.
A driverellátottság jobb.
A szoftveres támogatás - utilityk, energiagazdálkodás - szintén jobb.
Kényelmesen lehet rajta gépelni. :-)
A ház, és különösen a kijelző hátlapja egyértelműen merevebb és strapabíróbb.
HDD bővítés is támogatott, nem csak a memóriáé. (Mondjuk a 80 GB esetén szinte kell is - de ez megint a saját spéci igényem.)

Alap 3 cellás akksival az üzemideje rövidebb, de nem számottevően.
Az én feketémen látszanak az ujjlenyomatok (ezt miattatok írom, engem nem zavar, de állandó téma).
T. kijelzője pár milliméterrel nagyobb.

Összességében legalább akkora különbség van a két gépecske közt, mint egy T61 és egy A300 között, a lenovo-n látszik a gondosság és az igényesség. A Toshiba-n meg a tapasztalat amögött, hogy ez az eszköz amúgy tényleg oda lett baszva.

Mindennek ellenére, ha a Toshiba hazajön a szervizből, az marad nálam. De ez már csak női szeszély, 2,53 cm és 20 dkg miatt.

ps.: a nevem teljesen publikusan szerepel az adatlapomon, remélem, nem kellett sokáig nyomoznod utána, hogy beleszőhesd a hozzászólásodba. :-)

[ Szerkesztve ]

(#179) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

nem szeretnék senki "vitájába" beleszólni, de eddig ez egy jó hangulatú és igencsak hasznos(számomra mindeképp) toppik volt.. jó lenne ha ez így maradna továbbra is:)

(#180) Peon

Peon
(újonc)

Üdv Mindenkinek,

Cirka 3 hónapja vagyok egy s9e boldog (olykor kevésbé boldog) tulajdonosa. :))
Nem sokkal azután, hogy megkaparintottam, sor került egy XP reinstallra (nem Recovery, hanem full install pendrive-ról). Azóta is küzdök egy problémával, amire remélem valaki tudja a megoldást...
A funkció billentyűk működnek, de az Fn + F5 combo-val gondok vannak. BIOS-ban engedélyezett wireless eszközök mellett, csak frissen telepített Energy Management-nél hajlandó megjeleníteni a wireless eszközök ki-be kapcsolására hívatott ablakot. Egy újraindítást követően már nem lehet vezérelni az eszközöket, csak egy "Please open your wireless switch first" üzenettel bosszant. :W Ami - gondolom - nem lenne gond, ha elérhető lenne a két extra billentyű. De azokat (Instant Recovery + Wireless Switch) az újratelepítés óta nem sikerült beüzemelni... :F
Ha valakinek ismerős a probléma, és talált már valami megoldást rá, akkor megköszönném, ha beavatna az okosságba. :B

With respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#181) ArrayOfLilly válasza Peon (#180) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Az újratelepítés után felraktad a System Update alkalmazást?

Azzal elvileg minden szükséges driver és segédprogram elérhető. (Nálam személy szerint működik is minden, tehát az, hogy másik XP-t raktál fel, önmagában semmi esetre sem akadálya a normális működésnek...)

Innen elérhető:ThinkVantage Technologies - System Update

(#182) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Még egy ötlet: nálam a Super Energy Saver profil letiltja az eszközkezelőben a wireless eszközöket (is), ezen, ameddig profilt nem váltok, a wireless switch sem segít, csak a kézi engedélyezés az eszközkezelőben.

Ezzel nem függhet össze a problémád?

(#183) Obolony válasza ArrayOfLilly (#178) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ArrayOfLilly: Nem, nem volt egy kemeny nyomozas :) amit meg leirsz a toshiba vs lenovo-rol az korrekt. ami erdekelne, hogy a toshibat hasznaltad-e skype-al, esetleg wifi-skype-webcam comboval, es azt hogy birta. amugy en is igy voltam a netbook dologgal amikor kijottek az elso asus-ok, hogy na ez meg mi a fenenek :)) Ajanlom h szerezz be egy 6 cellas aksit, fantasztikus 5 ora feletti uzemidovel megy, es ha elfogyna akkor meg mindig ott van a 3 cellas tarcsiba....

Peon: Erdekes amit leirsz, mert en is szuz xp-t tettem fel (nekem linuxos volt a gepem gyarilag) es a megfelelo driverek felrakasa utan nem volt meg hasonlo gondom sem. nem lehet hogy valami belezett xp-t tettel fel amibol a helytakarekossag miatt kivettek "felesleges" eszkozoket? a net tele van ilyen "black" edition-okkal.... Azoknal szokott ilyen gond lenni. Amit ArrayOfLilly mond, a Super Energy Saver profil az nem butasag, erdemes megnezni, habar nem kell ott eszkozkezelozni, hanem egyszeruen bele kell kattintani a tulajdonsagaiba, es kivenni a megfelelo opciot, hogy ne kapcsolja le a wirelest. A ThinkVantage - System Update-val meg ovatosan, mert azt ThinkPad-ra lett fejlesztve, es ez a gep nem tamogatott, igy a mukodese kicsit kerdojeles. Behunyt szemmel nem biznam ra magam. Marad megoldaskent a lenovo.com-rol letoltheto driverek, es egy rendes nem belezett xp prof install. vaaaagy Win7.... Tokeletesen mukodik, es megno a telepido is.

(#184) ArrayOfLilly válasza Obolony (#183) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Már megrendeltem tegnap. :-)

14e ft-ot spóroltatok nekem. Csak érdemes volt megkérdezni. :-)

Mindjárt megkeresem, de Lenovo vs. Toshiba ügyben írtam valakinek nem félálomban, ennél bővebben is. Az talán pontosabb.

System Update nekem fenn volt gyárilag, plusz azt és csakazt szedte le, amit én kézzel megtaláltam. Van egy menü fenn, hogy közös progik, külön vannak azok, amik csak a ThinkPadekre vonatkoznak. (Az is igaz, hogy itt nem szerepel a gép a támogatott rendszerek között: System Update leírás)

Amit linkeltem, ott meg tudod nézni, itt meg egy példa, hogy de, támogatott. Mondjuk mindig megnézem, hogy mi települ, csukott szemmel semmire sem érdemes rábíznod magad. De javaslatot adhat, hogy hopp, ez kimaradt telepítéskor.

Példa - Usanotebook oldal

Még egy kis adalék a géphez, sokkal jobban szól, mint a Dell XPS M1530-am. Hangosabb, tisztább és több beállítási lehetősége is van. Nagyságrendi a különbség, megdöbbentő. Toshibával nem tudom összevetni, mivel azt pont a speaker némasága miatt vittem szervizbe.

[ Szerkesztve ]

(#185) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Megtaláltam a másik félig-meddig összehasonlítást: Ominózus hozzászólás.

Viszont a skype-webkamera kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem próbáltam. Nem szeretek webkamerát használni, zavar. (Nem tudok orrot piszkálni.:-)

Viszont ha visszakaptam, megnézhetem neked, ha érdekel.

Azt olvastam (speciben nem néztem, mert ez pont nem érdekel), hogy az S9e webkamerája rosszabb, mint az S10e-é, tehát nem biztos, hogy mérvadó lesz egy nb100 S9e összevetés.

Amire emlékszem, hogy a Toshibánál volt külön alkalmazás a webkamera menedzseléséhez és mintha a képe is egy picit jobb lett volna. De tényleg csak fél percig néztem poénból. Nem volt szempont.

Ha van egyéb kérés, hogy mit próbáljak ki rajta, akkor 7-e után szívesen.

[ Szerkesztve ]

(#186) ArrayOfLilly válasza Peon (#180) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Tovább olvasgattam. Annyit sikerült eddig kihámoznom, hogy az Energy Management software tartalmazza az on screen menük és a wireless switch működéséhez szükséges segédprogit. Ez megmagyarázza, hogy frissen telepítve miért jó.

Most arra kéne rájönni, hogy mi kavar be akkor, amikor újraindítod a rendszert, de ehhez ott kéne lenni. Vagy a rendszerindításkor betöltődő driverekrőlés egyéb programokról kéne, hogy küldj valami listát. (Akkor sem biztos, hogy rájövök.)

De te talán igen, arrafelé keresgélnék, hogy mit telepíthettél, ami érinti ezt, ill. mi lehetett az XP-ben módosítva a gyárihoz képest.

Itt az infó forrása, és egyébként is érdemes itt olvasgatni:Lenovo Community - IdeaPad S series Netbooks

[ Szerkesztve ]

(#187) Peon

Peon
(újonc)

Üdv Mindenki,

Köszönöm az ötletelést, megoldottam! :C
Igazából arra volt szükségem, hogy megerősítést kapjak arról, hogy ennek bizony mennie kell... :B

1. Nem belezett XP, hanem az eredeti, amit a géphez adtak. Csak, mivel "elfelejtették" adathordozón is mellékelni, az Instant Recovery meg használhatatlan miután megbontja az ember az egyetlen system partíciót, így kénytelen voltam készíteni egy pendrive-ról bootoló telepítőt...

2. System Update van az S sorozathoz, bár kicsit körülményes megtalálni, hogy melyik való az S-ekhez.

3. Energy Management két fő komponensből áll. Az egyik a funkció billentyűket aktiváló utility, a másik maga az energiagazdálkodásért felelős alkalmazás. És valóban van egy olyan tulajdonsága, ahol egy 3. módon is le lehet kapcsolni a wireless eszközök energiaellátását.

Nálam a problémát az okozta, hogy minden felesleges dolgot igyekszem száműzni a rendszerből. Mivel a BT-t nem használom, és a BT driver-nek nevezett alkalmazáscsomag rengeteg szemetet telepít fel, így kihagytam a telepítésből, és nem vacakoltam a BT eszközmeghajtójának kibányászásával sem. Mivel az XP egyedül nem tudja azonosítani az eszközt, ezért le lett tiltva, hogy ne is próbálkozzon vele. Sajnos, ez azzal járt, hogy a wireless eszközök kapcsolgatásának lehetősége az említett módon lehetetlenné vált.

Köszönhetően a szíves válaszoknak rászántam magam, hogy legalább az eszközmeghajtót kibányásszam a BT-hez és telepítsem. Ezzel megszűnt a probléma, és végre működik az Fn + F5 combo.

Még egyszer, köszönet az ötletekért! :)

With respect,
Peon :R

Have a nice day...

(#188) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

s10en ,xp rendszerben 3 fajta hálózati kapcsolat van(Bluetooth LAN,hálózati adapter és a Fast Ethernet kártya) nálam a hálózati adapteren keresztül jön a net de lassabb mint kéne..a többivel nem tudok a netre kapcsolódni..mit kell átállítani h esetleg gyorsabban fogjam az itthoni wireless netet?vagy melyiket éri meg jobban használni?
előre is köszi és bocsi ha esetleg hülyeséget kérdeztem:D

[ Szerkesztve ]

(#189) ArrayOfLilly válasza Peon (#187) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Akkor most örülünk. :-)

Viszont akkor lehet, hogy ez lesz a következő kérdésed:

(Én sem használok BT-t, le szoktam tiltani, most nem sikerült.) Tehát hogyan távolítsuk el az asztalról (és a My Computerből a BT helyeim shortcutot?)

Ez vált be: Remove ''My Bluetooth Places'' Icon From Desktop. A végén törölni kell a maradványokat, de akkor már lehet.

Állítólag a desktop cleaner is működik, azt nem próbáltam, azonnal ideges lettem, amint a jobb klikkre nem tűnt fel egy delete lehetőség.

Módszer:
If you've ever installed a Bluetooth-enabled device in Windows, you'll quickly notice
the seemingly-impossible-to-remove "My Bluetooth Places" icon on your desktop. I
was able to remove mine by deleting the following _tree_ from the Windows Registry
(using regedit.exe):

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}]
@="My Bluetooth Places"
"InfoTip"="My Bluetooth Places"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\DefaultIcon]
@="C:\\WINDOWS\\System32\\btneighborhood.dll,1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\InprocServer32]
@="C:\\WINDOWS\\System32\\btneighborhood.dll"
"ThreadingModel"="Apartment"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\Shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\Shell\Add a Bluetooth
Device]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\Shell\Add a Bluetooth
Device\Command]
@="rundll32.exe C:\\WINDOWS\\System32\\BtWizard.dll,ShowWizard"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\ShellFolder]
"Attributes"=hex:00,00,00,a0

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}\TypeLib]
@="{6af09eca-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}"

Note, the first line of the above registry entry is all you need to find. Simply
right click the folder icon in the registry editor and select "Delete". After that,
reboot. You should now see a "My Bluetooth Places" folder on your desktop. Just right
click and "Delete". It should be permanently removed now.

The only interdependency I've noticed so far is the "Explore My Bluetooth Places"
option on the system tray icon will throw an invalid path error.

[ Szerkesztve ]

(#190) ArrayOfLilly válasza Gaznarbruno (#188) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Nem értelmetlen a kérdésed, csak egyelőre keveset tudunk.

A Broadcom NetLink Fast Ethernet is hálózati adapter, ott is találod, a Network Adapters között, de ha jól értem, akkor te a Broadcom 802.11.g hálózati adaptert, aka wifi használod.

A "sima", kábeles net 10/100Mb sebességre alkalmas, viszont nem tudjuk, hogy az otthoni neted mit tud, gyanítom utóbbit nem. :-)

A wifi g-s szabványú, vagyis a legnagyobb adatátviteli sebessége 54Mb/sec, mindez 2,4Ghz-en.

Az otthoni neted ennél is lassabb. Tehát önmagában ez sem korlátozó tényező.

0. Miben nyilvánul meg a "lassúság"? (Pl. saját hálózaton belüli, nagyméretű fájl átvitelében, vagy sima netezés közben?)
1. kérdés: másik wifi gyorsabb ugyanott?
2. router milyen?
3. használsz valamilyen TCP Optimalizáló alkalmazást?

[ Szerkesztve ]

(#191) Obolony válasza ArrayOfLilly (#190) üzenetére

Obolony
(senior tag)

en mar nem is kerdezek semmit :))

orulok h megoldodott a fn-f5 gond.

(#192) Gaznarbruno

Gaznarbruno
(újonc)

köszönöm a gyors választ:)sajnos most sietnem kell, de délután megpróbálok válaszolni a kérdésekre:)

(#193) ArrayOfLilly válasza Obolony (#191) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Pedig a sávszélességet elfelejtettem megkérdezni...

Sőt, még a szomszéd sávszélessége se mindegy, néha én is meglepődöm, hogy az milyen lassú... :-)

[ Szerkesztve ]

(#194) BTom74

BTom74
(újonc)

Én ma vettem egy S10e-t és nagyon tetszik, jó kis masina. Ár érték arányban is megállja a helyét, szóval frankó.

(#195) ArrayOfLilly

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Most már egyre több helyen látok kiírva 1024x600-t S10e-re, ebből most mi vajon az igazság? Merthogy korábban szó volt róla, hogy egyszer majd tényleg lesz olyan is...

Tudja valaki az igazságot?

Pár hete még csak egy helyen láttam, és amikor beszéltetek róla, akkor egyértelműen azt mondtátok, hogy elírás a Lenovo.hu-s adatlap alapján. Most viszont azokon a helyeken is ezt látom, ahol eddig nem tűnt fel, hogy így szerepel...

Persze az is lehet, hogy korábban csak elsiklottam felette.

(#196) Gergő_ válasza ArrayOfLilly (#195) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az eladók nincsenek tisztában a rendes speccel, pedig dobozon rajta kell lennie
Viszont a 4GB-os ssd-t se írták bele, amikor frissült a modell ...

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#197) Gaznarbruno válasza ArrayOfLilly (#195) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

valószínüleg elsiklottál, mert mindenhol 1024*600 szerepel legalábbis eddig én csak azzal találkoztam..az ismerősöm ezzel foglalkozik és ő azt mondta nem tud róla h létezne s10e 1024*576-as felbontással szval nem is ismerik pontosan a terméket...apropó felbontás..tudom,hogy nem erre találták ki de olykor unaloműzésnek jó egy kicsit játszani a gépen,szóval ha vki tud esetleg vmi drivert amivel változtathatnék a felbontáson akkor megköszönném mert most maximum 640*480-at enged.

a netre vonatkozó kérdésedre válaszolva..amenyire tőlem telik:)
0.
sima netezés közben is lassabb, letöltéseknél kb 30 kbs körül tölt (a net 2 Mbs-es a többi itthoni gépen ilyen 290 környékén tölt ami szerintem lassú de nem produkál többet:))
1.
másik wifi vmivel gyorsabb
2.
nem tudom pontosan milyen adatokra gondolsz:$ ez egy SMC router 54Mbs-es szerintem ez lehet az oka h lassú csak nem értem a többi gépen miért 100Mbs-jelöl a hálozat míg ezen 54 sőt legtöbbször csak 36mbs..
3.
nem tudom mire gondolsz, ebből gondolom h nem is használom:)

arra lennék még kiváncsi ,hogy ha a 10/100-as fast ethernet kártyát rátudnám venni h az csatlakozzon az itthoni wireless nethez akkor az nem produkálna gyorsabb kapcsolatot?

remélem elég érthetően fogalmaztam ,ha vmi mégsem sikerült megpróbálom újra:)
előre is köszönöm ha tudtok segíteni:)

[ Szerkesztve ]

(#198) Obolony válasza Gaznarbruno (#197) üzenetére

Obolony
(senior tag)

milyen messze vagy a routertől? milyen a térerőd? ez is nagyban ronthat az átviteli sebességen. pl a router egy zárt sarokban van, vagy az asztal mogott/alatt, mindez meg vasbetonnal sulyosbitva, boven produkalhatja ezt a szintu sebességcsökkenést amit elmondasz...

(#199) ArrayOfLilly válasza Gaznarbruno (#197) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Display Driver fenn van? Nálam akkor produkálta ezt, amikor még nem volt fenn.

Ha megleszel és a felbontásod eléri a maximumát, mondd már meg mennyi, mert én élőben is láttam 1024x576-t, tehát az biztosan nincsen, amit alant írtál.De lehet, hogy az se, amit én gondoltam. Kezdek végképp értetlenb és kíváncsi lenni :-)

A Fast Ethernet Card egy csatlakozó bemenetben végződik, arra tudod rávenni, hogy a kábelen keresztül legyen neted, másra nem.

[ Szerkesztve ]

(#200) Gaznarbruno válasza Obolony (#198) üzenetére

Gaznarbruno
(újonc)

bocsi ,hogy lassan reagálok csak a szolgáltató ma gyengélkedik:) ..egyébként pedig a távolság és a fal korábban nem volt akadály már mint a másik laptopon rendesen működött én csak abban bíztam hogy ha nem wifin keresztül fognám akkor esetleg gyorsabb lenne..eldugva sincs a router..viszont egyre inkább arra gyanakszom ,hogy esetleg a szomszéd "lophatja" a netet mivel a többi gépen is lassult :S...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.