Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) Obolony válasza djvoyager (#100) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Te Lenovonal dolgozol?

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#102) Airy válasza Obolony (#101) üzenetére

Airy
(újonc)

Ez engem is érdekelne..! :K

djvoyager: azzal számoltam, hogy szeretett hazánkban itt, a balkánon nem érvényes az USAbeli garancia, de vajon Oszrtákiában sem? Mert azzal már bőven ki lennék segítve adott esetben.. Erről esetleg tud valaki valamit?
Airy

Airy

(#103) blueye

blueye
(őstag)

Egy S9e nem látja a 80 Gb HDD-t csak a 4 Gb SSD-t.
Mi a megoldás?

I feel good!

(#104) djvoyager válasza blueye (#103) üzenetére

djvoyager
(tag)

Formázd meg az HDD-t, gyárilag nincsen.
Saját gép > Kezelés > Diszk menedzsment

Voyager -= We brake for nobody! =-

(#105) djvoyager válasza Obolony (#101) üzenetére

djvoyager
(tag)

igen :D

(#106) djvoyager válasza Airy (#102) üzenetére

djvoyager
(tag)

A Lenovo gépek alapgaranciája nemzetközi (international) garancia, azonban ez nem jelenti azt, h mindenhol garanciális, hanem csak ott, ahol a gép garanciája be lett jelentve.
Így sajnos Ausztria sem megoldás.

(#107) blueye válasza djvoyager (#104) üzenetére

blueye
(őstag)

Basszus, nem mondod komolyan? Ezt nem gondoltam volna, kösz!

I feel good!

(#108) djvoyager válasza blueye (#107) üzenetére

djvoyager
(tag)

kárpótlásul még valami, lehet hogy 160GB lesz benne gyárilag. ha így van, akkor csak örülj neki :)

[ Szerkesztve ]

(#109) blueye válasza djvoyager (#108) üzenetére

blueye
(őstag)

Elvileg 80 lenne, mitől függ, hogy mennyi?

I feel good!

(#110) blueye válasza djvoyager (#108) üzenetére

blueye
(őstag)

Valóban 160 lett. :)

I feel good!

(#111) djvoyager válasza blueye (#109) üzenetére

djvoyager
(tag)

amikortől elfogyott a 80GB, onnét 160GB-tal van szerelve.

(#112) Obolony válasza djvoyager (#111) üzenetére

Obolony
(senior tag)

ez mekkora okorseg :D az USA-ban jelentos arkulombseg van az ssd vagy a 80as vagy a 160as hdd-vel szerelt modelek kozott. ez nem elfogyas kerdese :) az enyim pl 160as, szerencsere :DD

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#113) blueye válasza djvoyager (#111) üzenetére

blueye
(őstag)

Még egy kérdés: melyik háttértárra érdemes telepíteni a programokat? Most csak kb 250 MB üres az SSD-n, a HDD üres, jó ez így vagy tegyem át a programokat a HDD-re?

I feel good!

(#114) djvoyager válasza blueye (#113) üzenetére

djvoyager
(tag)

Az SSD gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt, ha azon elférsz, akkor arra érdemes mindent tenni. Ha nem férsz el akkor akevésbbé gyakran használt programokat tedd a HDD-re.

(#115) djvoyager válasza Obolony (#112) üzenetére

djvoyager
(tag)

viszont a 80GB és 160GB között gyakorlatilag nincsen különbség, pláne h előbbit már nem szállítják a HDD gyártók :)

(#116) blueye válasza djvoyager (#114) üzenetére

blueye
(őstag)

Elfértek a programok, de akkor a virtuális memóriát a HDD-re teszi a windows, ezért vannak kételyeim.

I feel good!

(#117) Obolony válasza djvoyager (#115) üzenetére

Obolony
(senior tag)

x301-el van vmi tapasztalatod? megeri az arat?

(#118) djvoyager válasza Obolony (#117) üzenetére

djvoyager
(tag)

x301-el van vmi tapasztalatod? megeri az arat?:

Nekem egy X300-asom van, a fő különbség a proc és az SSD.
(L1700 vs. SU9400 és 64GB vs. 128GB)

Ha most akarsz venni, akkor X300-at még jóval olcsóbban kapsz, pl itt Egy két darab még van belőle.
A most futó X301-et pl itt találod.

Dióhéjban, ha egy nagyon könnyű, csendes, strapabíró, kis fogyasztású, nagy fényerejű gépet szeretnél mindenféle csatlakozással, és belefér a költségvetésbe, akkor ez a legjobb választás. Hibátlanul működik, bírja a megpróbáltatásokat, az állandó hurcolást és a heti/kétheti újraindítást. Akkuról is elvan 4-5 órát, standard használat mellett. A 13" WXGA+ kijelző több mint elég, annyi h a felbontásból adódóan elég kicsik a fontok, de élesek, jól láthatók. Egyébként hozza a "kötelező" ThinkPad minőséget.

Részletes tesztet itt találasz, ezt nem ragoznám. :)

(#119) Ukraan válasza djvoyager (#106) üzenetére

Ukraan
(tag)

Helló!
A Lenovo-s garral kapcsolatban szeretnék én is kérdezni. Szeretném megtudni, az S9-es modellnél garvesztéssel jár-e a vincsi ill. RAM cseréje. Egy ilyen modellel szemezek(a másik jelölt egy Toshiba NB100), viszont lehet az előbbieket bővíteném vásárlás után, mivel HDD-ből nagyobb kellene. Köszi a választ :R !

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#120) Obolony válasza Ukraan (#119) üzenetére

Obolony
(senior tag)

szabadon cserelheted a vincsit ill a ramot. meg a lenovo oldala is megmutatja h hogy kell. amugy 3 csavar...

(#121) Obolony válasza djvoyager (#118) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Naaaagyon szépen köszönöm. Azt hiszem várok 1-2 honapot h az ára kicsit lemenjen aztán szerzek egy 3G-s modelt a X301-bol. :R

(#122) djvoyager válasza Ukraan (#119) üzenetére

djvoyager
(tag)

Nem, ezeket szabadon cserélheted.

(#123) Kisfundy

Kisfundy
(lelkes újonc)

sziasztok!

Én is tulaja vagyok egy s10e-nek,de sajnos problémába ütköztem.
mikor hazahoztam és kapcsolódni próbáltam a wifi-hez,sajnos nem látta a router!
már pedig a beeső hálózatokat mind látja,illetve a munkahelyemen is gond nélkül tudok így netezni.

mi lehet a baj? routerem:Linksys WRT54GL
1 éve használom és eddig nem volt vele baj minden megtalálta!

(#124) Obolony válasza Kisfundy (#123) üzenetére

Obolony
(senior tag)

szvsz ott a routerben piszkaltal el vmit es nem engedi be a lenovot. nekem is volt ilyen. csinalj egy hard resetet a routeren... aztan a lenovoban is torold a elmentett hallozatok listait. utana mennie kell

(#125) wienattwo válasza Kisfundy (#123) üzenetére

wienattwo
(tag)

GL-ben először próbáld meg, hogy a titkosításnál (wpa vagy wpa2) az encryption-t átrakod TKIP/AES-re vagy TKIP-re. Csak AES-t nem szereti minden noti. Ha így se megy, akkor lődd ki a titkosítást, hogy úgy megy-e. Ha így se, akkor valóban GL reset. MAC szűrés nincs belőve véletlenül?
Illletve még Lenovon benyomhatnál egy hálózati javítást, az is szokott segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#126) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
Megvan az S9e! Egyelőre még csak ismerkedem vele, jónak tűnik. Lehet, majd szükségem lesz a segítségetekre, amit előre is köszönök.

(#127) Kisfundy válasza wienattwo (#125) üzenetére

Kisfundy
(lelkes újonc)

Sziasztok

Igazatok volt egy router reset után minden klappolt!

Köszönöm.

(#128) Ukraan válasza Ukraan (#126) üzenetére

Ukraan
(tag)

Az első dolog meg is van, amiben a segítségetkre lenne szükségem. Valaki ezügyben valamit esetleg?

(#129) kitamura

kitamura
(újonc)

Sziasztok!
Ma vásároltam egy s9e-t és így első indítás után nekem csak a 4gb ssd jelenik meg a sajátgép alatt a 160 gb- os meghajtót nem látja. :-(
Ez azért van, mert egyszerre csak az egyik lehet aktív?
Olyat nem lehet, hogy az xp-t betölti a 4gb ssd-ről és háttértárként használom a 160gb-os merevlemezt?

Fontos lenne a válasz! :O

kitamura@freemail.hu

köszönöm,köszönöm,köszönöm :DD

Köszönöm! :-)

(#130) djvoyager válasza Ukraan (#128) üzenetére

djvoyager
(tag)

Védőtok reális áron: itt

(#131) djvoyager válasza kitamura (#129) üzenetére

djvoyager
(tag)

Egyszerre látja a kettőt, csak a HDD nincsen formázva.
A diszkmenedzsmenten belül látszania kell, ott formázd meg.

Saját gép > Kezelés > Diszk menedzsment

(#132) Ukraan válasza djvoyager (#130) üzenetére

Ukraan
(tag)

Köszönöm a segítséget :R ! Közben egy újabb kérdésem is felmerült, a vincsivel kapcsolatban. Egy régebbi hsz.-ben írtad, hogy a 80 gigás modelleken is min. 3 partíció kellene, hogy legyen, egy visszaállító, a start menüé, ill. a win-é. Nekem az utóbbiak hiányoznak, csak a 72 gigás win-est látja az Everest. Szeretném megkérdezni, ez normális-e és ha esetleg nem, akkor mi lehet a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#133) djvoyager válasza Ukraan (#132) üzenetére

djvoyager
(tag)

A diszk menedzsmentbe nézd meg, hogy mit mutat (vagy egy partíció menedzserrel)
Min. a helyreállító (recovery) és a rendszer (system) partíciónak kell lenni rajta. A rendszeren kívül a többi lehet hogy rejtett, a most látszó 72GB kevésnek tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#134) baez

baez
(újonc)

Sziasztok!

Tervezgetem már egy ideje egy s10e vásárlását, nagyon tetszik, de olvastam róla pár helyen, hogy eléggé melegszik és a hűtése nagyon hangos.

Akinek van ilyen gépe, mik a tapasztalatok? Igaz ez? Tényleg olyan meleg és hangos átlagos használatnál is (net, szövegszerk stb.)?

Nagyon zavaró a melegség meg a ventillátor ki-be kapcsolása?

Nagyon szeretnék egy ilyen gépet, de ha ezek az aggályok igazak, kénytelen leszek lemondani róla, és mást választani :(

mindenkinek előre is köszi a választ!

(#135) Obolony válasza baez (#134) üzenetére

Obolony
(senior tag)

hello. en haro honapja hasznalom, ágyban filmnézés, netezés :)
melegszik, de nem annyira hogy az kellemetlen lenne, illetve a venti leginkabb bekapcsolt allapotban van (filmnezes) de egyaltalan nem zavaro, nem hangos.
es talan ennyi a legtobb hatranya. ami engem pl jobban zavar, hogy a tapipad gombjai kattognak :D
de 1., koppintok inkabb a tapipadon, illetve kulso egeret hasznalok.

ezzel szemben egy eros, jo gep, megbizhato. kb ket hetente van ujrainditva az XP rajta, amugy alszik a kicsike hibernalva. teljesen oks. soha nem volt elotte lenovom, de engem meggyozott ez, es egy x301-est fogok venni, ami nem az olcso kategoria. ennyire jo a gep, hogy belevagok ebbe miatta.

en tiszta szivembol ajanlani tudom. :B

(#136) Ukraan válasza djvoyager (#133) üzenetére

Ukraan
(tag)

Igazad van :K . Easus Partition Manager-el találtam még egy partíciót. FAT32-es Servicev002 a neve, és 3,4 gigás. Gondolom ezen lehetnek a Win helyreállításához szükséges dolgok. Ja, és beszereztem egy gyári tokot, nagyon igényes cucc.
S9e tulajokat szeretném megkérdezni, nekik nincs-e gondjuk a géphez adott adapterrel. Az enyém mintha néha sípolna, főleg akkor, ha már ki van kapcsolva a gép, de még áram alatt van, néha simán, bekapcsolt gépnél is. Ilyet tapasztalt valaki?

[ Szerkesztve ]

(#137) kandur27 válasza Ukraan (#136) üzenetére

kandur27
(újonc)

Én egyszer tapasztaltam, mikor összecsukva aludt, a töltő rádugva és elkezdett sípolni addig amíg le nem húztam a töltőt. Aztán nem kapcsolt be, majd aksi ki-be aztán azóta nem csinálta ezt a jelenséget, de azért aggaszt egy kicsit!

(#138) djvoyager válasza baez (#134) üzenetére

djvoyager
(tag)

Tervezgetem már egy ideje egy s10e vásárlását, nagyon tetszik, de olvastam róla pár helyen, hogy eléggé melegszik és a hűtése nagyon hangos

Ahol ezt olvastad, azok a cikkek az első generációs S10 gépekről írnak, de azt sajnos elfelejtik megemlíteni, hogy abból a világon is alig került forgalomba, Magyarországon pedig egyáltalán nem. Nálunk jelenleg az S10e modellek kaphatók, ezekkel nem tapasztaltunk ilyen problémát.
Nekem is van egy, átlagosan meleg, nem hangos, a venti akkor megy, ha muszáj, és akkor sem pörgeti szét a gépet.

(#139) baez válasza djvoyager (#138) üzenetére

baez
(újonc)

Mindenkinek nagyon köszi a megnyugtató választ,
már úton is van a rendelés! :C

(#140) blueye

blueye
(őstag)

A 4Gb SSD-n már csak a windows van és így is állandóan kevés helyet jelez a C drive-on. Mit tudnék levenni a windows-ból? Vagy ált. a c drive-ról?

I feel good!

(#141) Ukraan

Ukraan
(tag)

Az S9e tulajoktól szeretném kérdezni, milyen tapasztalataik vannak a legújabb, 14CN67WW azonosítójú BIOS-al.

(#142) Obolony válasza blueye (#140) üzenetére

Obolony
(senior tag)

virtualis memoriat tedd at a d-re :C
dokumentumokat tedd at a d-re es linkeld at a dokumentumok mappat
tempeket letolteseket tedd at a d-re

es futass le egy c cleanert gyakran.

kevesbe fontos progikat telepitsd at a d-re

ugy elegnek kell lennie a 4 gb-nak

[ Szerkesztve ]

(#143) Obolony válasza Ukraan (#141) üzenetére

Obolony
(senior tag)

en mindig felteszem a legfrissebbet, igy ezt is feltettem. de az elozo is ment, ez is megy. en nem veszek eszre semmi valtozast. mukodik jol es kesz :)

(#144) Ukraan válasza Obolony (#143) üzenetére

Ukraan
(tag)

Azt írják a leírásában, hogy a ventiszabályzást javították benne. Mint ahogy már páran itt is említették, nekem is ki-be kapcsolgat, ami sokszor kicsit zavaró. Remélem ezzel tudtak vmit kezdeni, kipróbálom én is, hátha...

(#145) blueye válasza Obolony (#142) üzenetére

blueye
(őstag)

Nálam így van. De így is kevés. A winből kéne törölnöm.

I feel good!

(#146) djvoyager válasza blueye (#140) üzenetére

djvoyager
(tag)

My Computer >Propertis > Advanced >Performance > Settings > Advanced > Virtual Memory > Change és itt állítsd be 500-750MB közé.

Amikor magától állítja a Windows, akkor elég sokat lefoglal.

Plusz a TEMP file-okat, illetve a windows frissítéseknek a TEMP file-jait töröld. Ez többszáz mega lehet egy friss XP-n.

C:\WINDOWS\Temp

Rejtett file-ok mutatása, majd C:\WINDOWS és itt a $NtUninstall kezdetű könyvtárak mehetnek.

(#147) Ukraan

Ukraan
(tag)

Eléggé halottnak tűnik a topik :O ... Van itt valaki?

(#148) Obolony válasza Ukraan (#147) üzenetére

Obolony
(senior tag)

igen van. de ez annyira jo gep h nincs miert fikazni :))

(#149) Kisfundy

Kisfundy
(lelkes újonc)

Van már valami progi amivel leget futtatni a játékokat min 1024/600-ba minimum?

(#150) Gerylla válasza Kisfundy (#149) üzenetére

Gerylla
(újonc)

miert akarnal egy jatekot futtatni 1024/600-ban egy LCD panelen aminek a felbontasa 1024/576??? nem ertem

amugy meg ez NETbook, jatekhoz vegyel subnote-ot. es ettol ne varj el olyat amit nem tud. de ezt mar millioszor kitargyaltuk.

Gery

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.