Szerintem is hagyd meg, de minimum nyomd ki DVD-re, mert ez egy jogtiszta op. rendszer, amit te CD-ről felraksz az nem, kivéve, ha eredeti és nem OEM. A drivereket felteheted a LENOVO oldaláról, az ujjlenyomatolvasóhoz meg vagy keresel freeware progit, vagy használsz lopottat, vagy eccerűen nem foglalkozol a cuccal. Egyébként nem sok értelme van, mert jelszót akkor is be kell állítani, akkor meg tök mindegy, feltörik a jelszavad (vagy levágják az ujjad
).
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Grega404
(újonc)

Petibaba
(újonc)
Fecó nincs msned vagy ilyesmi? Segíthetnél nekem, te már rutinos vagy ebben úőgylátopm, én még sosem csináltam! Köszi!

BFeco
(fanatikus tag)
Ujjlenyomatolvasó, más progi ami nem tölthető le a Lenovo (IBM) oldaláról ott van a gépeinken [link]
''...Ha ezt a helyreállító készletet szeretné CD-n is birtokolni, akkor elkészítheti a ''Start - Programok - ThinkVantage'' (esetleg régebbieken Access IBM, stb.) - ''Create Recovery Discs'' programmal mely megtalálható a gépén. Ha csak a meghajtó programokra van szüksége, akkor azokat a merevlemez ''Drivers'' alkönyvtárában találja meg, de javasljuk, hogy inkább töltse le a legfrissebbeket a http://lenovo.com/support oldalunkról.
A géphez adott programokat, (CD író, DVD lejátszó, stb.) szintén a merevlemezen találja az ''IBMAPPS'' könyvtárban. Ezeket innen szintén CD-re mentheti. (A recovery CD készlet természetesen tartalmazza ezeket is, tehát külön lementésükre csak akkor van szükség, ha valamilyen oknál fogva újra szeretné ezeket telepíteni.)
Az operációs rendszer nem a recovery CD-től lesz jogtiszta, hanem a készüléken található Microsoft COA (Certificate of Authenticity) cimkétől. Ez a gépe aljára vagy oldalára ragasztva található. ''
[Szerkesztve]
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

BFeco
(fanatikus tag)
MSN nincs
Ha van kérdésed (elolvastad a linkelt oldalakat), mert elakadtál kérdezz. Szerintem a többieket is érdekelheti pl. a szűz (Lenovo serialos, nem aktíválós) XP telepítő CD készítése. [link]
[Szerkesztve]
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

Petibaba
(újonc)
Nekem ez sok.
100000 kérdésem van, 1000000 hibafaktor, mindjárt formattálom a vérbe az egészet, és felnyomom a winxpmet.
Mégekkora körülményes 15oldalon keresztüli tömény rongát...
Esetleg - a dühkitörés helyett - mi lenne, ha uninstallálnád azt, ami nem kell? És máris nem indul el...
Laptopot vettél. Az a te sarad, ha nem vagy képben, mi is ez. Nem olyan, mint egy desktop gép. A drivereket macerásabb rátenni, mint másra. Ezért is adnak hozzá előtelepített rendszert.
Ha nem vagy jártas XP-telepítésben, miért akarod legyúrni? Miért várod el, hogy MSN-en valaki önként és ingyen végigvezessen több órai melón?
Ott egy doksi, az alapján kivitelezhető. Ha pedig nem értesz annyira az oprendszer és driverek telepítéséhez, ne abajgasd. A feleslegesnek ítélt programokat lazán le tudod szedni.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

BFeco
(fanatikus tag)
Egyszerűen is lehet. 
Legyártani a recovery Cd-t (első lemez) és DVD-t (második lemez),[link] Polcra fel.
Arhiváljuk a C:\ Drivers és IBMAPPS könyvtárt.
Magical Jelly Bean Keyfinder v1.51 [link] progival megnézzük az installált win sorozatszámát. Felírjuk.
Fogunk egy gyári bootos xp telepítőt, amiből gyártunk ISO-t pl.Magic ISO Maker 5.3 build 213 [link]
Betöltjük a progiba ISO-t. Az ISO-ban lévő I386 könyvtárt töröljuk, majd a C:\I386 könyvtárt másoljuk be az összeállitásba. Az I386 könyvtárból töröljök a WINNT.SIF filet.
Írjuk ki egy CD-RW-re.
Mehet a telepítés. Seriálnak a korábban felírtat használjuk.
Telepítést követöen Windowsupdate (Microsoft .NET Framework version 1.1is) , Automatically download and install drivers[link]
IBMAPPS mentett könyvtárból a szükséges progik telepítése (ujjlenyomat, stb). Preferált vír és spy kergető.
Kb. így gyártottam le a Windows XP telepítőmet. PowerISO progit használtam.
[Szerkesztve]

Petibaba
(újonc)
Feco és erről mi a véleményed?:
1cd+1dvd recovery archiválás, fel a polcra, winxp előkap, fullformattal telepítés, majd sp2felnyomása, driverek telepítése az archivált diskekről, vagy a supportoldalról,(vagy az általad ajánlott ibmes drivertelepítő progival)
Nekem csak a driveres résszel van bajom, az első indulásnál mindent frankón fel fog ismerni, vagy egyszerűen telepíthetem? vagy ütközök majd kellemetlenségekbe?!

BFeco
(fanatikus tag)
Sp2 nem kell külön! Benne van. A hálókártyát nem ismeri fel az újabb notiknál a Windows. Ezt a lementett Driver könyvtárból, vagy külön előre letölteni a Lenovo honlapról, és kézzel kell feltelepíteni. [link] A többi megy a netről automatikusan!
SATA HDD-nél, ha a telepítő nem talál vinyót [link] vagy NLite[link] (Tud magyarul is) progival beintegrálni a telepítőbe. Én beleraktam, és így telepítettem az X60-ra.
[Szerkesztve]

humax
(fanatikus tag)
a Lenovo N100 nal,milyan a hang kimenete?
ha szeretnek tvre vagy erosito,vagy 5+1 genus ra kotni hogy mukudik?
jo a hangja?
koszi
Elado Lakast keresek budapesten,ajanlatokat megköszonom.(BOCSNAT KEREK A ROSZ MAGYAR IRASOMERT, KULFOLDI VAGYOK )

Petibaba
(újonc)
A recovery disceken máshogy vannak a dolgok mint a mappában volt, sehol nem találtam drivers mappát. sehogy nem megy a milliónyi sárgakérdőhjel eltüntetése. A driverfrissítő progi installálásnál ezt a hibaüzenetet küldi: Microsoft .NET Framework Version 1.1 or later is required for System Update to work properly. Use Windows Update to download a compatible version.
Valahogy ilyenről nem hallottam eddig.
Ötletek?

Petibaba
(újonc)
oké .NET fent, de eléggé nehéz netes driverfrissítést végrehajtani mikor nincs hálókártya...
Manuálisan meg a realtek lan drivert tettem fel az oldalról de bedugom a kábelt és semmi.

Petibaba
(újonc)
VEttem Wlan hálókártyát, varázsoltam rá netet, már jön a driverpacik a lenovo dydtem update-el. Jejjojjó. És végül minden jórafordul...
Reméljük.
A gép eddig faja, kezes, szokom a táccspadot, jók az anyagok, egy zavar kicsit, hogy az aksi egyik oldala kijjebb van 1-2 miliméterrel, és mozog... KÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA

Lenovo
(kvázi-tag)
N100-re vágyók! Most kaptam a hírt, hogy érkezett az országba egy új N100-as sorozat, amelyik kiépítettségében azonos az előzővel (mármint a TY06VHL-lel), de Core 2 Duo T5500 (1,66GHz) van benne. Az ára előreláthatólag 250000 és 260000 bruttó körül lesz majd.

GodHeart
(senior tag)
nekem olyan stabilan a helyén van, mintha pillanatragasztóval pakolták volna oda, és az illeszkedéssel sincs gond.
mind a két kis prücök bevan neked pattintva!?

Faby
(kvázi-tag)
''Az S-vdeio problémára. A lényeg, hogy 4 tűs s-vdeo káblet használj. Ebben az esetben műkődik s-vdeo-RCA átalakítóval is.
És az mitől lehet, ha egyáltalán nem jelenik meg kép a TV-n, és a grafikai beállításoknál sincs más, csak noteszgép-megjelenítő. Gyakorlatilag nem érzékeli a TV-t? Mi kellene hozzá?
[Szerkesztve]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Lenovo
(kvázi-tag)
''És az mitől lehet, ha egyáltalán nem jelenik meg kép a TV-n, és a grafikai beállításoknál sincs más, csak noteszgép-megjelenítő. Gyakorlatilag nem érzékeli a TV-t? Mi kellene hozzá?''
Ez egyértelműnek látszik, rossz a kábeled. Milyen csatlakozója van a tévédnek? Milyen kábeled van?

denisz
(újonc)
Hali! próbálta már vki a fent említett SPEEDSWITCHXP progit?
nekem semmit sem csinál, csak az aktuális speedet kiirja.
Esetleg vki találkozott már vmi power manager programmal?
thanx : -denisz-

Trianrta
(fanatikus tag)
Notebook Hardware Control: [link]

ruzsi
(újonc)
most tervezem hogy veszek egy Lenovo 3000 N100 (TY06VHL) véleményetek szerint jó a gép van bárkin aki megbánta hogy vett ilyen lenovot illetve van aki azt mondja kifejezetten jó vétel volt ??? nagyon érdekelne a véleményetek mert vagy ez vagy egy acer 4222 a kiszemelt véleményeket kérek könyi............
köszike

[Szerkesztve]

denisz
(újonc)
köszönöm!
Esetleg vmi tipp arra, hogy miért ugrál az órajelem max perf-on 1.6 és 0.9 között?

vrbst
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Már két hónapja használom az N100-asomat, és nagyon elégedett vagyok még mindig! 
Viszont szeretnék egy kicsit linuxozni, de sehogysem tudom életre kelteni linux alatt a wlant. Se kézzel, se sehogy
Esetleg vmi driver kéne linux alá?
Használ vki linuxot N100-on WLAN-nal? Mik a tapasztalatok?
Köszi
Turbos make torque and torque makes fun

AuTomi
(újonc)
Üdv Mindenkinek,
Már nálam is 2 hónapja sikeresen műxik a cucc
pláne mióta memoriát is upgradeltem benne sokkal jobban is hasít, mert ugye az N100-as mar dual channeles.
Ajánlom mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, hogy lehet az hogy a cuccok a vinyómon (hidden + system is) összesen 28 gigát foglal el de az infó azt írja ki hogy csak 15 giga szabad a 70ből ?? Ez valami Lenovo care-es turpisság vagy esetleg a Windows valami buta beállítása ?
Nem érdekel valakit egy gyári 512 memória modul ? még friss szinte ropogós 1,5 hónapig használtam.
Előre is köszi

JarJar
(újonc)
Szevasztok!
Arra lennék kíváncsi h, ha csinálok a gyári partíciók mellé még1et és alkalmazom a lenovos visszaállítós cuccot ''Restore my harddrive to the original factory state'' akkor az általam létrehozott partíció is törlődik és teljesen a gyári állapotot kapom vissza?

AuTomi
(újonc)
Na közben rájöttem... A Lenovo care - Rescue and recovery miden héten lementett egy 1-12 gigányi részt a vinyóra
a mostani állapot szerint nem is tudom törölni a backupokat (4 db van) mert elszáll a következő hibaüzenettel : ''Rescue and Recovery does not have enough disk space to perform the requested operation'' ekkora böszmeséget
kénytelen leszek saját adataimból törölni (archiválni) 

Lenovo
(kvázi-tag)
''...kénytelen leszek saját adataimból törölni (archiválni)''
Ilyenkor egy dolog szokott segíteni. Uninstall a Rescue and Recovery, így visszanyered a teljes területet. Ha használni akarod az R&R-t akkor újra telepítsd. Ne állítsd be az időzített automatikus mentést (indítsd kézzel, amikor úgy érzed, hogy szükséges), sőt szűrőket is használhatsz, hogy milyen fájlokat ne mentsen, illetve hogy a nagy fájlokat ne őrízze minden inkrementális mentésben, csak egy példányban tárolja.
A hibaüzeneted azért zavar egy kicsit, a törléshez nem értem minek kell merevlemez hely ...

GodHeart
(senior tag)
eldő hozzászólásaim között találsz egy linket a wlan-ra és ott egy linuxos oldalra jukadsz ki 

Faby
(kvázi-tag)
Ez egyértelműnek látszik, rossz a kábeled. Milyen csatlakozója van a tévédnek? Milyen kábeled van?
Két kábellel is próbáltam.
A TV-n csak 1 scart csati van, és arra próbáltam rátolni egy scart átalakítóval.
Az összeállítás a következő, tudom nem a legszerencsésebb:
1. S-video --RCA kábel > RCA--Scart átalakító > TV
2. S-video--RCA átalakító > RCA--RCA kábel > RCA--Scart átalakító > TV
Az RCA--Scart átalakító valszeg jó, legalábbis a DVD-m alapesetben arra van kötve, és megvan a kép.
Nem kardinális a kérdés, annyi minden lehet hibás, hogy amíg nem lesz jobb TV-m, aminek van direkt S-video bemenete, addig nem is akarok vele foglalkozni, csak megpróbáltam.
UI:
A VGA csatin a monitorral simán összejött a kétképernyős üzemmód.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Petibaba
(újonc)
Hogy tudom kjihasználni a dual chanelt? csak 1×1024el, vagy 2×512vel is működik? Help
DUAL channelt EGY darab modullal nem tudsz. Mindegy, milyen méretű, de kettő (vagy négy) kell belőle. És lehetőleg egyforma méretűek. 
Sipi

Trianrta
(fanatikus tag)
Milyen a képernyűjök a Lenovóknak, szűk a rálátási(vagy milyen) szög vagy nagy?
[Szerkesztve]

Trianrta
(fanatikus tag)
A Rescue and Recovery-vel lehet e olyat csinálni, hogy a miután a saját programjaimat is feltelepítettem, ezután csinálni egy teljes rendszermentést DVD-re, amit aztán vissza lehet tölteni és nem kell újratelepíteni mindent?

Trianrta
(fanatikus tag)
Aha, szóval lehet rendszermenztést is csinálni. 
Kösz a linket!
Inkább úgy mondanám: esetleg lehet vele mást is. 
Legnagyobb tudása az elég nagytudású (bár számomra túlautomatizált, de az én véleményem nem mérvadó) backup-restore funkcionalitása.
Emellett pedig képes rendszervisszaállításra is. 
Sipi

Lenovo
(kvázi-tag)
''A Rescue and Recovery-vel lehet e olyat csinálni, hogy a miután a saját programjaimat is feltelepítettem, ezután csinálni egy teljes rendszermentést DVD-re, amit aztán vissza lehet tölteni és nem kell újratelepíteni mindent?''
Pontosan erre való!

Trianrta
(fanatikus tag)
Valami csoda folytán sikerült ma megvennem a C100-as Pentium M 1.73 -es változatot.

Jetbrowse
(lelkes újonc)
Üdvözöllek a csapatban, majd írj a tapasztalataidról. 
Jet

Immmi
(újonc)
Sziasztok! Ti valami már járt úgy , hogy a Think Voltage programok kibasztak a géppel? Mert én így jártam!
Amikor betöltött a Win akkor a feladat kezelő, és az Everst szerint is a Cpu leterheltsége 100% volt és rohadtul fogta a gépet valami annyira hogy a star menüre kattintva várnom kellet vagy 1 percet hogy betöltse! De egy Think Voltage uninstal segített a problémámon!
Ilyen tapasztalt már valaki? Én még tapasztaltam egy olyat hogy az aksi jelre rámenvén csak a százalékot írja ki és a pontos hátralévő időt nem! Semmi progi nem írja ki! Miért van ez?

Petibaba
(újonc)
Honnan tudná a program előre megjósolni h a hátralevő időben mennyire terheled le a gépedet, ami ugye csökkenti az időtartamot. Sztem mutatja semmi a hátra levő időt, bár lehet rosszul gondolom.
Sajnos a hangja nagyon kárcsu, bár nem is hifizni kell vele, célnak megfelel.
Lecsapatam a hidden partíciót, meg azt a sok szemetet amit gyárilag ráraktak, utána újratett a driverszedő progi mindent, de az ujjlenyomatolvasóba nem tudok életet lehellni, még gyári ibm ijjlenyomatolvasóprogival sem ment. Van valakinek valami ötlete? Van backup dvd-m, onnan esetleg ki tudnám halászni az eredeti programját? Hogy?
Egy boot után sima windows asztal felület, pár autómatikusan induló kis progi(pl avg, meg vgakártya menü, meg ilyen apróságok) és 42%nak látom a free memory-t. Ez normális? Semmi nem megy szinte mégis a fele le van terhelve a gépnek?!
Jó kis gép.

Trianrta
(fanatikus tag)
Nekem kiírja az akksi ikonnál, hogy hány százalék a töltöttség és mellette azt is, hogy hány órát bír még.
Szerintem nagyon jó kis gép ez, de a tapipadot nagyon nehéz megszokni. Holnap nézek valami elfogadható áru usb egeret aztán veszek, mert a tapipaddal kétszer annyi ideig tart ráklikkelnem a megfelelő helyre.
Én már BIOS-t is frissítettem ma hajnalban, mert hogy a Lenovo oldalán újabbat találtam, minta ami a gépen volt.
Tegnap csináltam recorvery mentést is. Ugye a wincsiről törölhetem a fölösleges könyvtárakat? Merthogy a rejtett patrición úgy is ott van minden.
Leszedtem pár programot, ne lassítsa fölöslegesen a gépet. A Norton helyett én inkább az Avast-ot használom, és a Spy.Terminátort, ezek inyenesek és szerintem elég jók is.
Feltettem egy fotót háttérnek. Háááát. aligismertem rá. A színek csak hasonlóak, mint amilyen a monitoron.
A videokari memoriáját hol lehet növelni? (nem akarom, csak érdekel)
Ez alapból 128MB és ehez tejóhetek még a rendszer memóból?

Trianrta
(fanatikus tag)
Vettem egy szuper egeret (nagyon olcsón, rádiós+usb+optikai = 1990Ft), így mostmár tökéletes minden. 
[Szerkesztve]

Jetbrowse
(lelkes újonc)
A fotó problémára tudom a megoldást. Én is nagyot néztem, amikor beraktam egy tájképet, olyan lett, mint egy vízfestmény, nem is beszélve az ablakok szürke részének pixelességéről.
Állítsd a színt 32 bitesre. Ez megoldja a problémát, vízfestéknek, pixelességnek nyoma sincs.
Touchpaddel nincs gondom, bár tény, hogy hosszabb munkánál (60diás powerpoint) elkél egy egér.
Hát ha nagyon zavarnak a mappák törölgess nyugodtan. Ha gáz van, akkor újrapakolod.
Az N100-om nekem sem írja ki. Ellenben a barátom Acer aspire 3000-e igen. 

Egyébként szvsz a Norton nagyon meglassítja a masinát. Ha lejár, akkor keresek egy másik progit. Vélemény?
Olvastam tesztet a Core 2 duo prociról. Hát az a 15%-os plusz teljesítmény nem sokat nyom a latba az átlag felhasználónak, pláne, hogy ezzel megnövekedett hőtermelés is jár.
[Szerkesztve]

Trianrta
(fanatikus tag)
Én már régóta az Avast virusirtót használom, szerintem ez az egyik legjobb (legalább is azok közül, amit próbáltam.
A kékfog is működik rendesen, kipróbáltam két telcsivel is, Nokia 6310i és egy SonyEricsson K700i.
Az akksi is elég jó, kb 3,5 órát bír, az enyémben 8 cellás van.
Szerinte a hangszórók is használhatóak, persze fülhallgatóval sokka jobb, de azért anélkül is ok.
Ha a LenovoCare-t leszedem, attól még működik a nyomógombos verziója, vagy a gomb is azt a telepített verziót használja, ami az XP alatt van?

Trianrta
(fanatikus tag)
A notebookokon nincen reset gomb?
Kétszer lefagyott a gép, aztán ki kellett vennem+vissza az aksit, hogy újra tudjam indítani.

Lenovo
(kvázi-tag)
''Kétszer lefagyott a gép, aztán ki kellett vennem+vissza az aksit, hogy újra tudjam indítani.''
Reset gomb nincs.
Mitől fagyott? Van rá valami magyarázat vagy csak ''úgy''?
Mozgasd meg a memóriát a foglalatában (a gép alján lévő nyílásban van, vedd ki és tedd vissza). Ha ezek után is fagyogat, akkor meg kellene mutatni a szerviznek ...
Ja, ha több, mint 5mp-ig nyomod a be-kikapcsoló gombot, akkor is ki kell kapcsolnia. Ha nem, akkor lásd fentebb a szervizes utalást!
[Szerkesztve]

Lenovo
(kvázi-tag)
''Honnan tudná a program előre megjósolni h a hátralevő időben mennyire terheled le a gépedet, ami ugye csökkenti az időtartamot. Sztem mutatja semmi a hátra levő időt, bár lehet rosszul gondolom.''
Igen, rosszul gondolod. A gép ki tudná jelzi a hátralévő időt is. Ezt a pillanatnyi áramfelvételből és az akku töltöttségéből számítja. Természetesen ez nem lineáris, hiszen tényleg sok dologtól függ. (Fényerő, wireless, CD-merevlemez használat, stb.) Bizonyos hiszterézissel azonban a kiírás folyamatosan követi a becsült értéket. Ez tényleg csak tájékoztató érték, mérget senki ne vegyen rá!!!
A 3000-es sorozaton valóban csak a telep töltöttsége jelenik meg százalékban, de ez elsősorban szoftver kérdés. A ThinkPadekhez adott Battery Maximizer Program pl. az időt is kiírja. Sőt a töltési ciklusok számát és még sok egyéb hasznos infót. Sajna ez a 3000-eken nem működik ... 
Tanult forumozó társaink közül biztosan tud valaki egy programot, ami hasonló infókat tud adni.

Trianrta
(fanatikus tag)
''A 3000-es sorozaton valóban csak a telep töltöttsége jelenik meg százalékban''
Nekem kiírja az akksi ikonnál a százalékot és a hátralévő időt is (Lenovo 3000 C100, Pentium M 1,73).

Trianrta
(fanatikus tag)
''Mitől fagyott? Van rá valami magyarázat vagy csak ''úgy''?''
Kétszer volt ''kékhalál'', kétszer pedig kilépésnél úgymaradt, nem lépett ki...

Petibaba
(újonc)
Hálistennek az enyém(n100) nem fagy, nem csinál érthetetlen dolgokat és számomra a táccs is kezes, pedig még sosem volt huzamosabb ideig dolgom ilyen ''mutatóirányítóval''.
Subpixelhibám sincs, eddig minden rendben van, aki ilyenben gondolkozik, csak ajánlani tudom. Sztem még mindíg nincs ár-érték arányban jobb, és egy jódarabig nem is lesz.
Hajrá hajrá!
Viszont valaki megmondhatná nekem hogy a backup dvdről hogy tudnék csak bizonyos dolgokat kihalászni, nem egy egész rendszerbekket. Pl az ujjlenyomatszenzor szoftverét.
Köcce!