Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)

(#901) bzoley válasza Miért ??? (#900) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

X64-es drivert[link] próbáltad felrakni?

(#902) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

WinFast PVR2 2.0.2.14[link]
Változások az új verzióban(mht):[link]
Leginkább a Vista-val való egyűttműködés lett finomítva.

Tegnap megkaptam fordításra, erre ma a korábbi verzióval jelent meg:)

Közben a 2.0.2.13-ast kikiáltották hivatalos, CD-verziónak.

(#903) Miért ??? válasza bzoley (#901) üzenetére

Miért ???
(újonc)

Már korábban letöltöttem a LEADTEK honlapjarol a PVR 3112 -essel eggyütt de nem tudtam mire jó.
Most hogy emlitetted bemásoltam a sysWOW64-be. Elindult. Kossz szepen.
Mondjátok normalis hogy még véletlenul sem talalt egy csatornat aminek éles tiszta képet adjon. Töbnyire erősen szemcsés. A hang töbnyire tiszta, de sokszor csak zugást hallani. Kiábránditó

(#904) bzoley válasza Miért ??? (#903) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Szerintem kezdd el vizsgálgatni a kábelt, és a csatlakozókat. Nem osztottad túl sok felé a jelet?

(#905) daa-raa válasza Miért ??? (#903) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nekem anno semmi ilyen problémám nem volt x64 alatt. 32bites Win-nél rendben van minden? Nem lehet, hogy maga a jel gyenge/zajos? Kézi finomhangolást próbáltad? És milyen normával/országgal hangoltál?

bzoley: Mostmár legalább kompatibilis minden MP3 codec-kel. A felvételi részt viszont nem értem, nekem eddig sem volt ilyen jellegű problémám.

Si vis pacem, para bellum.

(#906) Miért ???

Miért ???
(újonc)

Telepitettem a PVR2-t sokkal jobb.
Meg probalkozom a finomhangolásokkal és illesztésekkel.
Ami azt illeti sokkal nyugodtabb lettem.
Kösz

(#907) bzoley válasza daa-raa (#905) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Biztos érintett többeket is, nálam ha mp3-ról van szó általában a Radium kerül fel először:)
Bár nem sűrűn használom, max. nagy ritkán audiograbber-hez.
Szerintem én nem is próbáltam a felvételt, még a tévénézés sem ment minden probléma nélkül. De ha említik, csak volt valami hiányossága. Lényeg, hogy működjön. Lassan rászánom magam egy újabb Vista install-ra, csak a Creative még mindíg demo-módban nyomja a félkész driver-eit :U

(#908) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Most látom! Na mi az első link a fejlesztői oldalon? :C
[link]

(#909) hati válasza bzoley (#908) üzenetére

hati
(őstag)

Gratula! Sokat köszönhet a PVR2 neked. Köszi, h tolmácsolod a fórumon elhangzott hibákat, öleteket feléjük. :R

(#910) bzoley válasza hati (#909) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Köcce :)
De azért az is kellett hozzá, hogy jópáran kipróbáljuk az újabb verziókat, és megtaláljuk a hibákat.
Már két hete, amikor a PVR3000-ről beszélgettünk, odalökte az egyik levél végére:
3. Thanks ( http://bzoley.uw.hu/main.htm ).

(#911) KergeK@csa

KergeK@csa
(lelkes újonc)

A PVR2 hogy viszonyul a rádióhoz és a teletext-hez?
Mert ha erre a kettőre akarok váltani a távirányítóval, akkor mindkettőnél a régi PVR1-es design-nal jönnek fel (PVR1 még a gépemen van.)

Ráadásul, ha teljes képernyőben nézem a PVR2-n az adást, és nyomok egy teletext-et, akkor a háttérben a pvr1 design-jával nyílik meg a teletext, amit sehogy nem lehet irányítani a távirányítóval.
Pedig azért nem lenne rossz, ha a teletext-hez nem kéne odablattyogni az egérhez...

Másnál is így van?

(#912) vASalo

vASalo
(tag)

hello mindenki!

valaki eltudná küldeni számomra azt a távvezérlő programot, ami elvileg bzoley honlapjáról is elérhető. valamiért nem tudok beregisztrálni abba a fórumba. köszönöm előre is.

mail címem: as20@freemail.hu

üdv, vASalo.

[Szerkesztve]

(#913) bzoley válasza vASalo (#912) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Tessék:[link]

KergeK@csa
A TXT, és a rádió a PVR1-ből van átvéve. Működik, ahogy működik. Szerencsés esetben jól:)

[Szerkesztve]

(#914) vASalo válasza bzoley (#913) üzenetére

vASalo
(tag)

köszönöm :R

(#915) daa-raa válasza bzoley (#908) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Valaki nagyon feszít! De megérthető. :R Valld be őszinén: feltörted az oldalt és módosítottad. :DDD

Egyébként a Radium nálam addig volt használatban, amíg fel nem fedeztem a LAME-et. A Creative meg mindig is csak félkész drivereket adott ki.

Ami problémám a felvétellel volt, az csak a hangerőszabályzás problémáira vezethető vissza.

(#916) bzoley válasza daa-raa (#915) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Áá, csak meglepődtem én is:)
Nem is volt róla szó, hogy milyen jól mutatna az oldal tetején :D

Igen, és a legnygyobb baj, hogy ha Creative-ról van szó, az XP-re is igaz :U

(#917) rlazol

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok,

WinFast PVR proggival használom a Leadtek TV2000XP Expert karimat és egy ideje nem megy a távirányítója, pedig be van dugva... Mi lehet ennek az oka?
köszi!

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#918) bzoley válasza rlazol (#917) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Wizard-ban nem lett valahogy letiltva? Esetleg megpróbálhatod újrarakni a PVR-t.

(#919) Calibos válasza daa-raa (#915) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Egyébként a Radium nálam addig volt használatban, amíg fel nem fedeztem a LAME-et. A Creative meg mindig is csak félkész drivereket adott ki.

Plusz nem is a saját technológiájukkal indultak el világot hódítani hanem felvásároltak egy kis céget, az alap nem is saját fejlesztésből van :D

(#920) Looserke

Looserke
(tag)

Hali!

Winfast PVR2-őt (2.0.2.13) és a legújabb drivert (3210) használom és ha hallgatom a rádiót pár másodperc után (15-20mp) egyszerűen elmegy a hang és csak úgy tudom visszahozni, ha újraindítom a programot, de persze utána megint emegy.

Mi lehet a gond?
Eddig nem csinálta... :F :(

Jah és a munka könyvtárat is mindenáron a C:\WinfastWork-be akarja tenni, hiába állítom át magától visszarakja...

[Szerkesztve]

(#921) veresp válasza Looserke (#920) üzenetére

veresp
(tag)

Nekem is hasonló a problémám.

Javaslom tedd fel a 2.0.2.14-es verziót, abban már legalább 1 percig bírja! :DD

(#922) KergeK@csa válasza bzoley (#913) üzenetére

KergeK@csa
(lelkes újonc)

És nem lesznek esetleg megcsinálva tényleg jóra? :)
(Mert most ez a 2 funkció eléggé hanyagolva van. :( )

(#923) E.T.

E.T.
(újonc)

Hali Fórumtársak!

TV2000 Expert karim van már idestova 1 hónapja. Minden pöcre indúlt hála Hatinak aki ellátott mindenféle hasznos linkkel a telepítéshez... :R
Szal a működéssel nincs problémám, csak a képminőséggel... :F
Szal a jelenség röviden leírva valamiféle gerjedés vagy zavar lehet, mert a fehér színeknél(pl. felirat) valamint a kontúroknál mindenféle színes cirádák jelennek meg.
Mint pl. egy stáblista kiírásánál a fehér felirat nem fehér színű hanem a szivárvány minden színében pompázik...ugyanez igaz bizonyos tárgyak széleit határoló körvonalakra is... :(
A bejövő jelszint teljesen tökéletes. Már próbáltam átrakni a kártyát másik PCI slotba is de az sem segített. Halvány lila elképzelésem sincs, hogy honnan jöhet a zavar, de főleg a felvett anyagokban iszonyat zavaró...lejátszásnál VMR9-el kevésbé észrevehető.
Szal segítséget szeretnék kérni hátha van valakinek valamilyen jó ötlete, hogy milyen irányba induljak el.

Szerk.: elírás

[Szerkesztve]

Néma gyereknek az anyja se látja a fától az erdőt...

(#924) daa-raa válasza E.T. (#923) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A jelszint önmagában nem minden. A jel minősége legalább ennyire fontos, főleg, hogy analóg rendszerről van szó.

Először is ellenőrízni kellene a kábeleket, csatlakozókat. Megnézni nincs-e földhurok.

És persze az se mindegy melyik csatornát nézed. A tv2 esetén mindig vannak problémák, teljesen alkalmatlan minőségtesztelésre. Ha a kábeleket mechanikai szerelés nélkül akarod ellenőrízni, akkor valamilyen magas frekvencián közvetített adással próbálkozz (Debrecenben ahogy zajlik az átállás 550MHz-esről 750MHz-es rendszerre, úgy jönnek elő a problémák. Az anno a Hajdú Kábelkom (ma UPC) által telepített kábelekkel csatlakozókkal nincs probléma, azok 1GHz-et bírnak, a probléma mindig a homemade kiegészítésekkel van, mert ugye Jóskabácsi az ócsót veszi, a minőség meg le van szarva).

Viszont nézz meg egy alacsony frekvencián jövőt is, ha az tiszta, akkor 100%, hogy szerelékekkel/kábelekkel van gond.

(#925) E.T. válasza daa-raa (#924) üzenetére

E.T.
(újonc)

A minőség is kiválló mert képernyős műszerrel lett mérve...jó a dőlés és minden egyéb jellemző is...

Kábel 3x-osan árnyékolt szabvány 75ohmos koax nem házibarkács csatlakozók roppantott F-csatik. A földhurkot hogyan lehet megnézni?
Egyébként minden cucc a számítógép körül egy földelt konektorból megy földelt elosztókkal.
Egy elágazás megy a nagyszobai TV-hez majd egy másik a számítógéphez PCT1000-es osztóval. Majd a számítógépes ág van szétosztva szintén PCT1000-el a modemhez és a kártyához. Természetesen a TV-s ágak visszirányú szűrőkkel ellátva.

A probléma az egész spektrumban fellelhető, mind VHF-en mind UHF-en...
Lehet, hogy nekem is ez a galvanikus leválasztó jelentené a megoldást?
Jó lenne megtudni, mert nincs most ''kedvem'' 1500 pénzt kidobni feleslegesen az ablakon...

Néma gyereknek az anyja se látja a fától az erdőt...

(#926) Looserke

Looserke
(tag)

Ezt a fajta zavart szerintetek mi okozhatja?

[kép]
[kép]

(#927) atos30 válasza Looserke (#926) üzenetére

atos30
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ilyen nekem is volt a tv-n.Egyszerűen szar a kábel.Én lecseréltem +vettem minőségi elosztókat, azóta nincs ilyen problémám. :)

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#928) Looserke válasza atos30 (#927) üzenetére

Looserke
(tag)

UPC kábeltvm van. A bejövő csonk egy F csatlakozóba megy, ahonnan egy kb. 1,5m-es 2* árnyékolt kábelen és a távir.hu-n rendelt galvanikus leválasztón keresztül megy a videóba, annak a kimenetéről pedig a TV-be és a TV kártyába.
Nem hiszem hogy azzal van a gond...

És persze ott vannak a visszirányú szűrők az F csatlakozón a net miatt...

[Szerkesztve]

(#929) Bíírka válasza Looserke (#928) üzenetére

Bíírka
(újonc)

Nekem is van ilyen de érdekes módon csak egy adónál. Pont a minimax amiről szívesen rögzítenék ezt-azt a fiamnak. Elég bosszantó. Mivel a többi adó teljesen tiszta csak arra tudok gondolni hogy a minimax frekvenciájára gerjed rá valami.

tiszetelt

(#930) rlazol válasza Bíírka (#929) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

nálunk TV-n a Minimax abszólút nem jön be, ha be van kapcsolva a videó. Tunerrel nincs gond vele.

(#931) Looserke válasza Bíírka (#929) üzenetére

Looserke
(tag)

Nálam is inkább az alacsony frekvenciás adóknál jön elő ez a fajta hullámzás...

Pl. az eurosporton egy kicsit és a TVE,TV5, ATV-n elég jelentősen, de az RTL Kub-on nem vettem észre...

(#932) Renegade88

Renegade88
(tag)

Lehetséges elindítani a Winfast távírányítóval a gépet?? :F
Fontos volna... :R

"Egyensúly kell amíg állsz"

(#933) hati válasza Renegade88 (#932) üzenetére

hati
(őstag)

Igen lehetséges. Vagy az alaplapodnak támogatnia kell, vagy kell venned egy külön érzékelőt hozzá, amivel fel tudod a távírányítóval is ébreszteni (innen: [link])

[Szerkesztve]

(#934) Renegade88 válasza hati (#933) üzenetére

Renegade88
(tag)

Thx! :R Milyen alapok támogatják? :U

"Egyensúly kell amíg állsz"

(#935) Ferrarifan

Ferrarifan
(újonc)

HAli fórumosok!!Most akarom újrarakni a rendszert és azt akarom kérdezni hogy milyen kodekeket tegyek fel mert most ace van amit szidtok :B :B :B !!
Meg lenne még egy kérdésem mégpedig hogy egy 2600+ sempron amd+768 memóriához mit javasoltok milyen beállítással vegyek vel divx xvid???Előre is köszi :R :R

(#936) Looserke válasza Ferrarifan (#935) üzenetére

Looserke
(tag)

DivX, XviD, AC3 és valamilyen DVD lejátszó progit, hogy felpakolja a szükséges mpeg2 kodekeket...

(#937) hati válasza Ferrarifan (#935) üzenetére

hati
(őstag)

Egy dvd lejátszó és egy ffdshow bőven elég. Ha divx/xvid-be akarsz kódolni, akkor elég csak az egyiket.
Szetm ne egyből divx-be rögzítsél! Elöbb mjpeg vagy mpeg2 (8-9MB/sec, 720*576), csak utána kódolt át divx/xvid-be.

(#938) chop

chop
(őstag)

Idegbajt kapok, felraktam a Girder 4.0-at, frankon latja a taviranyitot, pl. a Powerpoint tokeletesen mukodik vele, de pl. a Winamp nagyivben tesz ra. Hogy a fenebe keltsem eletre?..

Koszi.

(#939) Ferrarifan

Ferrarifan
(újonc)

thx!!!És milyen progival tudok mpeg 2 után divx be kódolni?????? :R :R :R :R Power dvd megfelel lejátszónak?

(#940) hati válasza Ferrarifan (#939) üzenetére

hati
(őstag)

virtualdubmod
igen, megfelel

(#941) chop válasza chop (#938) üzenetére

chop
(őstag)

Erre valaki legyszi.

(#942) Jozsó_

Jozsó_
(újonc)

Mi a véleményetek erről a problémáról. Csináltam egy DivX felvételi profilt, majd később egy xvid-et is, de a probléma ugyanaz. Beállítom az időzített felvételt. Szépen el is indul, látszólag minden rendben. Ha végzett közli, hogy kész, semmi probléma, semmi hiba üzenet. Viszont a készült fájl gyanúsan rövid. Általában csak pár másodperces, max néhány perces.

Ha simán, időzítés nélkül megy a felvétel, akkor is egy idő után abba hagyja a felvételt. Látszólag megy, a vezérlőpulton mutatja, de a processzor terhelés leesik nullára, és nem megy több infó a fájlban. Időzítésnél még az is látszik, hogy a ''felvétel'' egész idő tartama alatt fogja a fájlt, csak a végén ereszti el.

A rendszer egy gyakorlatilag most felrakott XP, 2....13-as pvr2, kodekből csak divx, xvid, ac3, mp3. C2D proci, ami simán meg tudná oldani a problémát.

MPEG2-nél nincs ilyen gond, csak hát ott a fájlméret riasztó...

(#943) partymaci

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv

Felraktam vistara a 2.0.2.14-es progit és láss csodát működik a hangvezérlés(Audió vezérlés: CD player). Viszont most a kép szaggat, meg kesik a hanghoz képest. ...visszaraktam a 2.0.2.13at amibe vista alatt nemjo a hangvezerles.

Valaki tapasztalt hasonlót?

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#944) bzoley válasza partymaci (#943) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Vista-t nem próbáltam mostanában, mert lusta vagyok átköltözni egyik vinyóról a másikra:)
Csodának nem csoda, ez volt beigérve. Az sem lehet csoda, ha akadna benne valamilyen bug, ami hasonlót produkál, elvégre most megy a Vista-hoz pofozgatás. Ettől függetlenül az is lehet, hogy csak nálad nem stimmel valami. Egyelőre nem találkoztam hasonló hibával máshol sem.

(#945) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Kicsit megint barkácsoltam:)

Moddoljunk tévétunert III. - a PCI Audio bekapcsolása a Leadtek WinFast TV2000XP Expert-en
[link]

(#946) rlazol válasza bzoley (#918) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

wizard-settings-remoter conroller ENABLED...
az elemek jók.
Már többször újraraktam, sőt a probléma keletkezése óta XP install is volt már. :(

viszont most látom a cikkedben, h mintha kicsit más lenne az eszközkezelőnk, az enyém így néz ki:[link]

mi lehet az ok? hogy tudnám tesztelni, h nem-e a kábel tört meg a távi ment szét?

(#947) daa-raa válasza rlazol (#946) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Attól más, hogy neki egy Global is van a gépében. Az Expert-re vonatkozó rész azonos.

Léteznek távirányító tesztelő eszközök. Simán bemész egy TV szervízbe, ha normálisak megnézik neked.

(#948) Jimmy8 válasza rlazol (#946) üzenetére

Jimmy8
(senior tag)

A legegyszerűbb távrittyentő tesztelő egy digitális fényképezőgép. (Nekem a telóm is alkalmas volt rá). A bekapcsolt fényképező optikája felé irányítod a távirányítót (nem messziről: kényelmesen kéztávolságról :) 20-30cm-ről), és amíg lenyomva tartod valamely gombját, sasolod a digit. gép lcd kijelzőjét. Az infra led a kijelzőn világítani látszik (már ha műkszik a távirányító)

Hozzászólásnál ha működő! linket akarsz beszúrni: nyomd meg a szövegbeviteli ablak alján található "Link beszúrása" gombot, és a megjelenő párbeszédablakba másold be a linkelendő oldal címét.

(#949) rlazol válasza Jimmy8 (#948) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

mi az az infra led kijelző? Kijelzőből van a grafikus LCD, az EVF, meg esetleg egy karakteres LCD...

daa-raa - kösz, ha lesz időm, megpróbálom.

kábelre 5let?

[Szerkesztve]

(#950) daa-raa válasza rlazol (#949) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem beszélt Ő semmiféle IR LED kijelzőről. Azt írta, hogy a távirányító adó IR LED-je láthatóan világít a fényképezőgép kijelzőjén.

Egyébként rengeteg LED kijelző van, sok utastájékoztató rendszer is ilyeneket használ, digitális órákban is sűrűn előfordulnak a 7-szegmenses LED kijelzők. És az über dolog: aktív LED-fal: [link] Ezekkel akár végtelen méretű kijelző is építhető lenne, nincsenek méretkorlátok, mint az LCD és hasonló kategóriákban. És ha neked úgy esik jól, akkor akár IR LED-ekből is építhetsz ilyesmit.

Kábelre? Ahhoz szét kellene barmolni a vevő LED körüli műanyagot, hogy hozzáférj az erek azon végéhez is. Onnantól kezdve multimeter-rel rászabadíthatsz zárlatvizsgálatot.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.