Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)

(#151) bzoley válasza Dreft (#150) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Most nem tudom megnézni, milyen lap, de valamilyen bemenetnek kell lennie, ha van hang integrálva. Ha nem aux, akkor cd-in, vagy más.
Ha mégsincs, akkor levágod a kábel egyik végét, ráraksz egy jack-et, és kivül dugod a line-in-be:)

(#152) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hmm.elkezdtem guglizni az XP Globalon található Xceive xc2028 chip után,erre mit találok,egy Compro X550 nevü tunert,ami kísértetiesen hasonlít a Leadtekemre
[link] leadtekék mondjuk még erre a kisméretü tunerchipre is tettek fémházat.igen, a tuner chip az a pici ott baloldalon felül.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#153) bzoley válasza daa-raa (#147) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen.(SH-E4)

(#154) daa-raa válasza bzoley (#153) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

CPU-Z, CbID, esetleg ugye procikivétel és OPN ellenőrzés. De látom feltaláltad magad.

Si vis pacem, para bellum.

(#155) BognarT

BognarT
(újonc)

Sziasztok!

A műsorfüzet opcióra van valami megoldás? PVR2-ben

Köszi

AMD ATHLON 64 3000+ *ASUS K8N-E Deluxe*ATI RADEON 9800 Pro*512 MB DDR

(#156) bzoley válasza BognarT (#155) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

XMLTV import
bővebben:[link]

(#157) BognarT

BognarT
(újonc)

Köszi a segítséget! Már működik is.
Egy gondom van, hogy hogyan lehet a nekem tetsző sorrendbe tenni a csatornákat?
Köszi

(#158) bzoley válasza BognarT (#157) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Fogd és vidd.

(#159) Zsol

Zsol
(újonc)

Üdv!

Vételeztem fel egy filmet, és beállítottam a fájldarabolást 50M-ra.
Az eredmény érdekes lett, lejátszhatók, de a TmpgEnc hibásnak látja a darabokat, és beletekerni sem tudok...
Nincs valakinek ötlete..? Ne használjam a split-et? :)

(#160) Ribi válasza Zsol (#159) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Olyan problemad nincs, hogy a 4-iktol kezdve nincs hangja a reszeknek ?
Amugy inkabb ne :)

[Szerkesztve]

(#161) Zsol válasza Ribi (#160) üzenetére

Zsol
(újonc)

Hangom van, azzal csak eleinte küzdöttem...
Akkor darabolás kuka :)

(#162) daa-raa válasza Zsol (#161) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyáltalán minek akarod darabolni?

(#163) garfield-r

garfield-r
(tag)

Hali mindenkinek!
Na letöltöttem a megadott linkről a drivereket de még most sem megy a tv -tunner (a problémám az lenne ha nem vágjátok h miről beszélek h vettem egy új gépet beleraktam a régiből ezt a tunnert és még a drivereket sem tudom felrakni, ezzel a hibaüzenettel küld el mindíg a fenébe: GFX Outrider Setup / Not Supported! - 00), van itt valaki akinek GeForce 7900 GS videókártyája van??? mert kezdek arra gyanakodni a nagy német nyelvtudásommal h a videókártyával van baja. + lenne egy hülye kérdésem: én még annó 2 éve vettem ezt a tunnert, azóta ahogy láttam kiadták megint, de ahogy én látom ez csak át let csomagolva, vagy van valami újítás is???

(#164) bzoley válasza garfield-r (#163) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Esetleg próbáld ki ezt:[link]
Ha korábban pl. dscalert használtál, esetleg belepiszkált az eeprom-ba. Ez visszaállítja.
GS nincs, GTO van, probléma nincs.
Történ néhány apróbb változtatás a kártyán, de okosabb nem lett, max jobban tűrik a zajosabb adókat. A te kártyád működését meg végképp nem befolyásolják.

(#165) garfield-r válasza bzoley (#164) üzenetére

garfield-r
(tag)

Hát az még ok hogy eeprom, de hogy mi az a dscalert azt már végkép nem tom.
Szóval akkor az elméletem valószínűleg megbukott, de ha nem a videókártya akkor nem tom h mi a fene baja lehet, de azt még szerintem megpróbálom hogy hétvégén kiveszem az otthoni gépből a tunnert behozom a koliba és amint lesz időm kipróbálom ebben, kösz a linket + ha nem ez a baja amit Te mondasz és én használom ezt a progit akkor az fájni fog :F

(#166) partymaci

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

udv

aztszeretnem kerdezni, hogy valaki probalte e mar vista alatt a tunert hogy megy e a diverével?

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#167) daa-raa válasza partymaci (#166) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Elég csak ezt a topicot végigtanulmányoznod. Lényegében minden ebben a témában lényeges dolog előkerült már.

(#168) BognarT

BognarT
(újonc)

Sziasztok!

A PVR2 egyik mappájában találtam tv ikonokat. Azokat lehet valahogy társítani a csatornákhoz?
Köszi

(#169) Dreft válasza bzoley (#151) üzenetére

Dreft
(újonc)

Jó reggelt!

Semmiféle 4 tűs csatlakozója nincsen!
A hátuljába koax megy ott nem tudom levenni a hangot!
Egyébként köszi!

(#170) daa-raa válasza BognarT (#168) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak digitális csatornáknál használja ha minden igaz.

(#171) bzoley válasza garfield-r (#165) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ez a program csak visszaállítja a hw azonosítót eredeti állapotába. Ha jó, ha rossz a kártya, kárt nem okoz benne, ha a leírásnak megfelelően használod(max, ha rossz cimkét választasz, rossz típusnak ismeri fel).

partymaci
Megy, de a lényeget előttem elmondták.

BognarT
Nem lehet. A távirányítós kérdés, ha PVR2-re vonatkozott, akkor működnie kell ugyanúgy.(wizard-nak is, és ott engedélyezve)

Dreft
Vagy én vagyok túl fáradt, vagy te keversz valamit.
A tuneren van tüske, az tuti. Az alaplapon ha nincs, akkor a tüskékről vezetsz ki egy drótot a gép hátulján lévő lin-in-re. Ehhez barkácsolnod kell egy tüskés->jack kábelt.
A coax nemtom, hogy jön ide.

(#172) BognarT válasza bzoley (#171) üzenetére

BognarT
(újonc)

Igen működik köszi szépen.

Esetleg a Tv ikonokra van valami ötleted?
Köszi

(#173) bzoley válasza BognarT (#172) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Mint írtuk nem megoldható, csak digitális módban, azon belül is csak a támogatott programokkal, az viszont automatikus.
A jövő meg egyelőre így néz ki a TV logóval kapcsolatban:
I had told Alec/Mike/William to add an ''Change Logo'' button in WinFast DTV in the year 2005. From my point of view, the current implementation of ''TV logo'' is a crap.

Szóval ne nagyon reménykedj.

[Szerkesztve]

(#174) Dreft válasza bzoley (#171) üzenetére

Dreft
(újonc)

Jó reggelt!
Most már értem mire gondoltál!
Kipróbálom! Hátha sikerül
Kösz
;]

(#175) bzoley válasza Dreft (#174) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nálad mindig reggel van? :)

Nah, itt egy friss verzió, ha valaki szeretné tesztelni:
WinFast PVR2 2.0.2.9[link]
1. PVR3000 support dual system (support ''A'' key and ''H'' key).
2. WinFast PVR2 won't set the deinterlace mode (ex. Auto-select, Force bob and Force weave).(R1)
3. PVR2 will store some information for WinFast EPG immediately.
4. Bug Fixed : For PVR 3000 ,PVR2 will ''Fail to build'' at first time to using PVR2.

És egy újabb WF_RemCTRL, ha valaki másra is akarja használni a távirányítót:[link]

(#176) partymaci válasza daa-raa (#167) üzenetére

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

thx

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#177) kisdr

kisdr
(újonc)

Sziasztok Üdvüzlök Mindenkit.
Hát nekemis van egy winfast tv2000xp expert kártyám. Még garis mert ez a második, ugyanis az elsövel azvolt a baj szép kép tv röl videorol, videokamerárol. De ha vettem fel vele utána a lejátszásnál mindegy mijen progit használtam csutkára kellet a hangot fetekerni hogy lehesen halani. Na eszt kicserélték evvel meg 2 problémám van meg 1 kérésem. Az 1-sö minden csatórna bejön csa a viaszat-3 igen szemcsésen szinte élveszhetetlen. A 2-dik ez a fontosabb számomra A tvröl vettem fell egy filmet ami 90 perces volt .Eszt leirta nekem 3,4 gigára ez normális kérdezem. És a film vége fele igen elcsuszik a hang ez mitöl van. Valamit roszul álitok be talán mert ha videokazetárol csinálok svcd ott jo a kép és a hang. A kérésem meg nincs valakinek magyar leirása ehez a kártyához hogy mit hogyan kell beálitani, vagy hol lehet letölteni.
Elöreis köszi a segitséget. Kisdr

(#178) syn7h37ic válasza kisdr (#177) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

először is:[link] ;]

Én úgy rögzítek a kártyával, hogy a felvételt MPEG2 optimal quality beállításban használom.
Igaz, hogy így nagy lesz a mérete, De a kész felvételt már könnyen lehet módosítani, újratömöríteni avi-ba.
Így a minősége is jó lesz, és a hang sem csúszik el.

(#179) kisdr válasza syn7h37ic (#178) üzenetére

kisdr
(újonc)

Nagyon köszi a segitséget már aszthitem hogy nemis leszitt senki ezen az oldalon. De akkor te a gépre mented és utána Konvertálod át dvd formátumba. Mijen progi a leg alkalmasabb ehez mert Én ugy szeretném ha dvd formátum lenne föleg ha egyböl irnáis a gép a lemezre. De amenyiben aszt álitod hogy igy jo és nemromrik a kép minösége föleg a hang sem csuszik el akkor ucu neki idöm van és hejemis a gépen ugyhogy megprobálom igy . Az a lényeg hogy a felvett müsort rátudjam irni dvd lemezre és dvd formátum vagyis vobbokba irja át. Ha kell akor átkonvertálom mint montam idöm van csak ha tudod mondmeg mejk progi a legalkalmasabb ehez, persze jolenne ha magyar lenne mert az angol es más nyelv nekem kinai nemnagyon értem. Vagy honnan tudom letölteni. Elöreis köszönöm .Üdvözölek Szia

(#180) bzoley válasza kisdr (#179) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ha egyből DVD-t akarsz, kipróbálhatod a Directburn-t úgy is, hogy nem a lemezre írja a felvett anyagot, hanem egy ISO fájlba, aztán később kiírod. Hátha úgy nem lesz csúszás.

(#181) garfield-r válasza bzoley (#171) üzenetére

garfield-r
(tag)

Na mire hazamenterm a hétvégén apum már megbűvölte a tunnert, egyszerűen csak felrakta a PVR progit és működik a TV + a távirányító (a többit ki sem próbáltam mert nem is használom) most már csak azt nem értem h mi a fenét telepít a CD-ről (amit a tunner mellé adtak) mielőtt elkezdi felrakni a PVR-t :F
+ olyat lehet csinálni valahogy, h a beállított csatornákat elmentem h a következő win telepítés utánn ne keljen ezzel megint szenvedni ???

(#182) bzoley válasza garfield-r (#181) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A cd-n lévő verzióval nem biztos, de az újabbakban a csatornák alatt ott van két ikon.
(csatornalista exportálása/importálása, vagy hasonló)

(#183) MaxiBig

MaxiBig
(újonc)

Sziasztok!
Lehet ,h. elcsépelt lesz a kérésem,de az elindított új topikot végigolvasva,nem tudom pontosan és lépésről-lépsre mit tegyek annak érdekében,h. menjen a tv funkció.
Tehát feltelepítettem a kártyát,a kapott cdről,majd a pvr-t.Ebből annyi lett,h. nem volt kép(cannot find video stream),ezután találtam ezen oldalakon a pvr2-t.
Ezzel pedig el sem indul,hibával kiléptet,a hibajelentős ablak.
Kérlek valaki, segíts!! :R

Előre is köszi,és bocsi,ha nagyon szájbarágósan írtam :B :B

(#184) MaxiBig

MaxiBig
(újonc)

Nem találtam senkit ébren,hát nekifogtam és ,-nem akarom elkiabálni,de...- sikerült!!!

Köszönöm a hozzászólásokat,ezek segítettek!

Jóéjt! :) :)

(#185) MaxiBig

MaxiBig
(újonc)

Sziasztok Tuneresek!

Hibás lépalkotás,ezen hibával nem mén a prog!

Kellene v.mi segítség,link,5let...

Köszi.

(#186) eXistenZ

eXistenZ
(lelkes újonc)

Hello!

A PVR2-vel nem jön be az összes adó!!! :O A régi PVR-el nem volt ilyen gond. MIt csinálok rosszul??? :F :F :F

Ekőre is... :R

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

(#187) Enemy válasza eXistenZ (#186) üzenetére

Enemy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Álítsd át germany és kábel módra.. én is szívtam.. hiába az export import addig müxik mig ujra nem indítom.. a text meg aztán ugy rosz ahogy van...

(#188) dvdbackuper

dvdbackuper
(senior tag)

ez a PVR2 még minig nem a legjobb...nekem a felvétel nem műxik....vissza is tértem a PVR-re....

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#189) MaxiBig

MaxiBig
(újonc)

Helló!

Nos,akkor ilyen hibával valaki:Hiba a képalkotás során.

????

Mit tegyek?

(#190) MaxiBig

MaxiBig
(újonc)

Utolsó bejelentkezésem alkalmával már visszaraktam a prv-t,minden símán ment,viszont ujraindítás után,a már-már szokásosnak is nevezhető séma:Cannot preview video stream.

Teljesen el vagyok keskenyedve!! :O :O

Segítséget kérek!!!! :Y

Nem leszek,úgy 17h-ig,de addig is HELP,HEKP,HELP...

Thx.

(#191) kisdr

kisdr
(újonc)

Mostmár csa 1 kérdésem van nálunk köszponti antenna van 16 csatorna + 1 falu tv amire elöfizetek. Mind a 15 csatorna és a falutv bejön a costom defined modban mert más modban akármijen magyar vagy germán vagy más modba nemjönbe csak itt és csak ez a 15 és a falutv egyedül a Viasat 3 ami élveszhetetlen ez mitölvan? Mert ha eszt átteszem máshova akkor a többi megy el. Mit tegyek hogy a Viaszat 3 is bejöjön szépen?

Köszönöm szépen a hozászolásokat Sziasztok.

(#192) eXistenZ

eXistenZ
(lelkes újonc)

Enemy

Próbáltam már dzsörmeni ás kábelmódot, mert valahol olvastam ezt, de így sem OK a dolog. Kb. 8 adóval kevesebb jön be mint a régivel. :O

dvdbackuper

Nekem a felvétellel semmi GAS. Minden jó, hang sem csúszik.
Most megint tegyem vissza a régit, hogy az összeset tudjam nézni?

PVR és PVR2 nem fér meg egymás mellet?!?! :DDD :F :DDD

(#193) dvdbackuper válasza eXistenZ (#192) üzenetére

dvdbackuper
(senior tag)

tedd vissza régit, sztem sokkal jobb, mint a PVR2.....majd ha kijavítják azt a sok hibát, akkor felteszem....

USB DVB-T digitális TV tuner, microSIM kivágás, LED-es szelepsapka, és sok más egyéb

(#194) eXistenZ válasza dvdbackuper (#193) üzenetére

eXistenZ
(lelkes újonc)

Sikerült... :D :D :D

Hungary-n télleg nem talált meg mindent, a Germany-t meg nem mentette el. Reinstall és mostmár cool... Megvan minden adó.

Kíváncsi leszel, hogy milyen. A színek kicsít tompábbak... (...legalább is nálam.), de télleg cool. :C

(#195) bzoley válasza dvdbackuper (#193) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A PVR2 aktuális verziójában nincs egyetlen olyan hiba sem, ami miatt ne lehetne a kártya tudását teljes mértékben kihasználni. Az, hogy valami mégsem működik, csak külső hiba okozata lehet. Nálam is volt már, ilyenkor megkérdezem, hogy másnak működik-e.

MaxiBig
Vagy használja valami a tunert(msn, skype, stb.), vagy XP frissítéseket fel, dx9c uccsó frissítés fel, PVR-eket nem össze-vissza telepítgetni, egyet kiválasztani, és a legfrisebbet felrakni(pl. aláírásomban), majd a drivert frissíteni.

PVR2-ben keresés után a ki nem pipált csatornákat is végig lehet nézni, de ha valamelyik mégsincs meg, akkor kézzel hozzáadni a frekvenciát.

(#196) MaxiBig válasza bzoley (#195) üzenetére

MaxiBig
(újonc)

Szia bzoley!
Ilyen segítségre vártam egész nap!!!Tudnánk ezt kicsit pontosítani?
Kérlek mit csináljak elsőként?

(#197) daa-raa válasza MaxiBig (#196) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szedj le minden riherongy codecpack-et (ha az Ace megafospack-et raktad fel, akkor az ellen csak a Win újratelepítése véd), semmi szükség rájuk.

Idézet bzoley oldaláról:

[kép].

Csak azok a codec-ek legyenek fent, amit használsz is (nálam van fent egy DivX és egy PicVideo, az MPEG2-ről a PowerDVD gondoskodik. Ennyi nekem bőven elég. Esetleg kellhet még egy QT, vagy QT Alternative).

Az MSN, Skype esetén az a probléma, hogy mikor elindulnak magukhoz rendelik az AV bemeneti eszközöket. Emiatt nem fog tudni hozzáférni ezekhez a PVR(2) és úgy egyébként semmi. Ennek lehet a következménye az általad leírt hiba, illetve a hang hiánya.

Pucold le a gépről az összes PVR/PVR2-t, és a kártya drivereit [link], és gyaluld ki a Registry-ből az összes Leadtek kulcsot és ágat.
Ha nem a legutóbbi DX-csomag van a gépeden, akkor rakd fel (itt a legelső link erre mutat: [link]). Rakd fel a legfrissebb drivert , és PVR2-t. Aztán beállít, behangol, élvez... Ha továbbra is gondok vannak, akkor azt leginkább a hang vagy VGA driver okozhatja (nF4-es lapok esetén inkább a Realtek féle hangdrivert érdemes használni, az nV féle problémákat okozhat, én is szívtam vele. A ForceWare esetén megintcsak előfordulnak gondok az overlay-jel bizonyos verziók esetén).

[Szerkesztve]

(#198) bpityusz

bpityusz
(újonc)

Sziasztok! Nekem megy minden megy, semmi nem akad, mindent megtalált, de nem jön be a teletext, illetve SB Live5.1-re bárhova kötve halk... Mindent maxra húzok (mindegy, hogy aux, cd bemenet), s mégis olyan mint pl a winamp/mediaplayer/power dvd fél hangerőn...
egyedül a Tad -on jó a jelszint, de hát az meg minőségileg nem :(. Illetve nem jön be a teletext, a WFTTX gyíkosnak tűnik.

(#199) bzoley válasza MaxiBig (#196) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Asszem Daa-raa elég részletesen leírt mindent, nekem most nem lett volna erőm hozzá :)

Daa-raa
Egy kis ''érdekesség'':
Akadt egy kis hátulütője az elmúl napok fejlesztgetéseinek. Azt, hogy a táp, a kábelezés, vagy a vga okozza-e azt nem tudom, de akkora elektromos zavar van a gép kétméteres körzetében, hogy csak pislogok :D
Nálam nincs kábeltv, csak ügyesen tekergetett kábel a plafonig. Az új gépben egy-két csatornaszinte nézhetetlen lett. Még nem sikerült úgy elrendezni, hogy ne zavarjon, de néha sikerül visszanyerni a korábbi állapotot.
Kevésbé zavaros:[link]
Erőssen zavaros:[link]
Legérdekesebb, hogy ha közelítek a b*szottnagy Zalmanhoz, tízszer ekkora lesz a zavarás :)

(#200) bzoley válasza bpityusz (#198) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Leadtek\DRIVER\Audio]
''VolumeLevelNegdB''=dword:00000000

Ebből csinálj egy reg-fájlt, és add hozzá a registry-hez, vagy rakd fel a legfrissebb driver-t(és PVR-t is). Ha a probléma továbbra is fenáll, akkor a hiba oka máshol keresendő.
A wfttx-et cseréld le ezek közül a legfrissebbre, hátha bejön:[link]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.