Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe (téma lezárva)

(#1001) bzoley válasza Freddy TNT (#1000) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A vevő megépítése még talán megoldható lenne, de a távirányító tanításához nem fűznék sok reményt.
Mire összevásárolnád a szükséges dolgokat, ugyanott lennél, mintha vennél pl. egy használt Expert-et távirányítóval.

(#1002) Freddy TNT válasza bzoley (#1001) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Tehát azt mondod, hogy egy Leadtek WinFast TV2000 XP Expert vevője és távkapcsa jó az én PVR3000 deluxe kártyámhoz ?

Mert látok 4000-ért is. Ennyit talán megér nekem, mert akár 2000-ért tovább adom a kártyát :)

(#1003) bzoley válasza Freddy TNT (#1002) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Különbség a vevő csatlakozójában lehet. Az Expert-en 3.5-es konnektor van, a PVR3000-ére már nem emlékszem, vagy 3.5, vagy 2.5. Ez esetben vagy lecseréled a dugót, vagy beszereled az Expertet is, és azon keresztül használod a távirányítót. Így lesz két tunered.
A távirányító azért fehér legyen, de az sem baj, ha Expert helyett Global-t keresel.
A távirányítók annyira egyfomák, hogy a külső TV Box-omhoz való távirányítóval is tudom kapcsolgatni a PVR2-t(jelen esetben ez hátrány).

[ Szerkesztve ]

(#1004) Freddy TNT válasza bzoley (#1003) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hú, látom te is fent vagy még :D
Miért fontos, hogy fehér legyen ? Más a belső mondjuk szürkénél ? (nem tudom milyen színűek vannak)

Ha kicsit át kell alakítani attól nem rettenek el. Két TV tunernek nem látom értelmét. inkább eladom a butábbat.

Köszönöm az infókat ! Jó éjszakát ! :R

(#1005) bzoley válasza Freddy TNT (#1004) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem rég keltem :)

Az régi, fekete-kék távirányítón néhány felirat, funkció eltér az újabb fehér-szürkén lévőktől. Az még inkább a PVR1-hez volt használható, PVR2-nél hiányozhat néhány dolog.
daa-raa-nak még van ilyenje(remélem nekem is sikerül szereznem megint), ő jobban látja a különbséget.
Emellett ott vannak még a legújabb, fekete MCE-PVR2 távirányítók, amiket használtan talán még nem sikerül beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#1006) Freddy TNT válasza bzoley (#1005) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

http://hardverapro.hu/apro/leadtek_winfast_tv2000_xp_expert_10/hsz_1-50.html

Ez állítólag fekete távkapcsos. Most hogy így nézem. Régebbi típusú kártyának újabb a távkapcsa ? Létezik ez ?

[ Szerkesztve ]

(#1007) bzoley válasza Freddy TNT (#1006) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Régebbi típusú kártyának újabb a távkapcsa ? Létezik ez ?
Nem, attől függ mire gondolsz. Jelenleg letézik régi "fekete", és fehér távirányítóval is.
A legújabb feketével szerinem kevés az esély, hogy boltba fog kerülni, de később előfordulhat, nem kifutó modellről van szó.
Felül vannak a régiek.

[ Szerkesztve ]

(#1008) daa-raa válasza bzoley (#1005) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Majd reggel csinálok közös képet róluk. A legfontosabb különbség, hogy a sötétkéken még van Fine Tune gombpár.

Bár mintha a kézikönyvben minden típusról lenne szó (leszámítva a legújabbat, amiből viszont nekem nincs, kénytelen leszek csak emiatt venni még egy tunert...).

A PVR2 kézikönyvében csak a fefér és a keksz van benne. A PVR-ében van benne mind a három. És tévedtem, mert van még jópár különbség (a fehéren pl lendületből kettővel több gombsor van fent). Persze a herélt változatok egyikben sincsenek, csak a boxokéban.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#1009) bzoley válasza daa-raa (#1008) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Szar dolog, ugye? :)
Én is azért nézegetem a használt Experteket. Az az egy valahogy hiányzik. A Linkelt talán épp megfelelne.
Most frissítettem a régiek képét. A kékről is volt nagyfelbontású képem. Bár ez a képen nem látszik.

(#1010) daa-raa válasza bzoley (#1009) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szar bizony! :O (Boltban meg biztos elküldenek anyámba, ha ki akarok nyittatni 3-4 dobozt, hogy melyik is van benne.)

Elég ortopédek lettek... Legálább függőlegesen nyújtani kellene rajtuk.

De legalább végre linkelted a 18-ast.

[ Szerkesztve ]

(#1011) bzoley válasza daa-raa (#1010) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Elvileg nincs túl nehéz dolgod, a dobozon is rajta kell lennie. Mondjuk legalább Global kell hozzá.

Ortopéd ez élőben is.

Vazze miért nem szóltál, el is felejtettem.

(#1012) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Hello mindenki !

Vettem egy ilyen galvanikus akármit és megoldotta a hullámzó/villogó képernyő problémámat.

Ha valakinek hasonló gondja van akkor merem ajánlani. És csak 750 Ft. (made in china :D)

Az ötletet így utólag is köszönöm ! :R

[ Szerkesztve ]

(#1013) daa-raa válasza bzoley (#1011) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Igaz. Csak ott kezdődik a probléma, amikor raktáron nem tartanak, csak PxDTV2300 H-t és DTV1800 H-t.

De nem ennyire. Hogy tovább fokozzam a káoszt, fehérből is kétféle van nekem. (+ a herélt).

Mondtad, hogy letöltöd, aztán küldöd... Nem az életem múlt rajta, szóval.

(#1014) Freddy TNT válasza daa-raa (#1013) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hello mindenki !

Akadt egy olyan problémám, hogy ha skype konferencia beszélgetés közben használom a TV tuneremet, akkor teljesen tisztán hallják ami épp itt megy. A mikrofontól függetlenül. (Kihúztam és még akkor is hallják.)

Szóval mit kéne megpiszkálni ? :F

[ Szerkesztve ]

(#1015) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Teletexem sincs és a rádió is kifagy amint átváltom TV-ről rádióra.
Továbbá hogy tudom finomhangolni az egyes adókat ?
Az élő közvetítés funkció érdekes volna számomra,de nem tudok csatlakozni arra a címre amit a PVR2 megad....

Tudna valaki segíteni ? Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#1016) bzoley válasza Freddy TNT (#1015) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ha olvasgatnád is egy kicsit a témát, talán kevesebb kérdésed lenne.
Szerintem már nagyon sokszor le lett írva, hogy a Teletext nem támogatott funkció ezen a kártyán.
Finomhangolás is le lett már néhányszor írva: Ctrl+/-
FM fagyásom nincs már jó ideje, egy-egy régebbi verzióban előfordult.
A csatlakozási hibának meg ezer oka lehet. Tűzfal, router, rossz program, rossz beállítás, stb.

(#1017) daa-raa válasza Freddy TNT (#1014) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vista-t kell használni és PCI Audio-t. Akkor függetlenül lehet buzerálni a különféle hangforrásokat.

Ha router mögül netezel, akkor a PVR2 annak az IP-jét adja meg neked. Azzal meg nem érsz semmit, mert belső hálózati IP. Felmész mondjuk a wigwam-ra, az megmondja a külső IP-det.

(#1018) Freddy TNT válasza bzoley (#1016) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Ok, bocsánat, igazad van. Régi fórumozó létemre a kényelmesebb utat választottam.

off: kéne valami gyűjtő a gyakori kérdésekhez a topic 1. pontjába. Szerintem bevált dolog a többi topicból kiindulva.

(#1019) Freddy TNT válasza daa-raa (#1017) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hááát... vistát ezért nem fogok felrakni.
Router mögül netezek,de még itt helyi hálón bellül sem tudom megnyitni a forrást. Természetesen egyébként elérem minden szempontból,csak épp élő közvetítéshez nem.

Úgy gondolom hogy ha sikerül itt helyben megnyitni akkor a neten keresztül már menni fog nekem.
Próbálkoztam: IE,VLC,Media Player Classic,WMplayer
De nem csatlakozik egyik sem...

(#1020) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Bár ez csak számomra nagy öröm, de megvettem a PVR3000-et. :C
Már kibontottam, megvolt az újdonság öröme, kártya behelyezve, driver, szoftver telepítve, most már csak tesztelni kell. :)

Hálás köszönettel tartozom bzoley-nak, amiért e-mailben sok segítséget nyújtott a kártya kiválasztásában.
Köszönöm, bzoley! És nagy-nagy köszönet az oldalad üzemeltetéséért is, valamint daa-raa-nak is kijár a nagy tisztelet a fórumozók megsegítéséért és az írásokért. :R
Szerk.: azért tartottam fontosnak megköszönni, mert ritka, hogy valakik ennyit tesznek mások megsegítéséért. Ahogy elnézem a topicban is, sokan fel se fogják ennek a jelentőségét... :U

Tegnap már elolvastam 500 hsz.-t, hogy majd ne tegyek fel nagyon idióta kérdéseket... :B

Remélem tűrhető minőségben lehet a kártyával analóg felvételeket is digitalizálni. :)

Üdv.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1021) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Első tapasztalatok:
nagyon elégedett vagyok eddig, a minőség jó, bár a fogadott jel eleve szar (majd kéne valamit csinálnom már vele), SŐT, sztem a WinFast PVR2 is k×rva jó lett, sokkal többet tud, mint amit elvártam tőle, nem tudom, egyesek itt mit rinyáltak, hogy így nem jó meg úgy nem jó... :W
Na mindegy, nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés... :DDD

VISZONT:
lehet, hogy már volt róla szó, tehát ne haragudjatok, ha még egyszer felteszem a kérdést,
de ha a breakout kábelt bedugom, és a bemenetnél akármit választok a TV-n kívül, akkor miért villódzik a kép?
Ez akkor is előfordul, amikor semmiféle bemenő jel nincs, legalábbis a TV-tunerre.
Más szoftver zavarhat be?

Lehet, hogy valami teljesen triviális dolgot nem veszek észre, de most hirtelen tényleg nem tűnik fel (már egy ideje :DDD).

Előre is köszi a helpet... :R

Sk8erPeter

(#1022) Freddy TNT válasza Sk8erPeter (#1021) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Hello !

Ha már ilyen jól kiosztottad a tagokat, akkor jusson eszedbe, hogy mikor azokat a kérdéseket feltették, még más verzió száma volt a programnak....tehát a hiba azokkal volt.

Szerintem az lesz a problémád mint ami nekem volt (#1012 és visszafelé kicsit)

(#1023) daa-raa válasza Freddy TNT (#1022) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Változó, hibák jönnek, hibák mennek. A PxDVR3200 H esetén pl vannak verzióról verzióra össze-vissza előkerülő azonos hibák (bár egynek lehet megtaláltam a gyökerét).

A másik meglátásod tulajdonképpen rendben, előfordulhat. Esetleg meg kellene még nézni ugye a fődelést is.

Villamoshálózati problémákkal kapcsolatban léptetek már valamit?

(#1024) Sk8erPeter válasza Freddy TNT (#1022) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Nem, csak amekkora barom vagyok, még véletlenül se jutott volna eszembe, hogy a videó szabványt át kéne állítanom PAL-ra. Komolyan, azt hittem, már rég átállítottam... :W Kissé szétszórt vagyok. Mondjuk 3 óra alvás után nem csoda. És már megint 4 van...
Mea culpa, mea maxima culpa.
Bocsánat a hülyeségért.

Nem "osztottam ki" senkit, én azokra céloztam, akiknek soha semmi sem jó. Lásd pl. a topic elejét-közepét az állandó nyavalygással, hogy ez hiányos, meg azt kéne még saját igényekre szabni... Mindegy, hagyjuk. Akinek nem inge, ne vegye magára...

Sk8erPeter

(#1025) Foglalt név

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Folytatás a Leadtek belső tévétunerek topicban.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.