Ok holnap rámegyek, most áramtalanítanom kell a gépezetet, mert elég szép kis vihar kerekedett itt! Mégegyszer kösz a segítséget!
Savanyú a narancs.

Ok holnap rámegyek, most áramtalanítanom kell a gépezetet, mert elég szép kis vihar kerekedett itt! Mégegyszer kösz a segítséget!
Savanyú a narancs.

Sziasztok !
Közben rájöttem mi a gond a PVR -nél: a video szabványt nem jegyzi meg kilépéskor. Mindig SECAM -mal indul, ezért zagyva a kép és a hang. Ha betöltöm az új csatornakiosztást, azzal ez is átmegy PAL -ba, de csak kilépésig.
De mostmár én is áttértem a PVR2 -re. Itt már csak nüansznyi dolgokat nem tudok. Pl. hogy kilépésnél hogyan lehetne megjegyeztetni vele, ha az audio -t átállítottam sztereo -ba.

Sehogy, programhiba. Vagy tegyél fel ~2.0.2.45 előtti verziót.

Sziasztok,
Pénteken vettem egy Leadtek Winfast DTV Dongle-t, és a laptopomba beüzemelve az alábbi problémával küzdök.
TSReader-el belőttem az antennámat jó pozicióba, jön is szépen PVR2-vel az összes (HD is) csatorna, de m2HD nézés közben a CPU (Core2Duo T5750 2x2GHz) terhelésem elég magas ~60%. Vélhetően a CPU csinál minden dekódolást, és a VGA kártyát nem használja. A laptopban egy ATI HD3750 VGA kártya van, és ha jól tudom ennek kéne tudnia hardveresen a dekódolást. Mivel gondoltam, hogy a PVR2 codec-je nem tudja a DXVA-t kezelni, így felraktam a legújabb PowerDVD8 30 napos demóját, hogy hátha az abban lévő Cyberlink-es H264 codec majd magához ragadja. Sajnos nem jártam sikerrel, mert a PVR2-ben a Cyberlink codecet kiválaszttva (hardveres dekódolást akár ki-, akár bekapcsolom) nem ad képet a PVR2. Több helyen olvasom, hogy 10-15%-os CPU használattal megy emberkéknél az m2HD, tehát gondolom én nem csinálok jól valamit.
Várom hathatós ötleteiteket, köszönettel:
PodMAN

Sziasztok!
PVR2000-es kártyával, Audigy 4-es hangkártyával, hogy kell beállítani a PVR2-t (2.0.3.10 beta), hogy hardveres digitalizálásnál legyen hang Vista alatt? Próbáltam a korábbi PVR2-es változatokat is, driverek minden téren a legújabbak. Vagy még mindig nem csinálták meg működésképesre a bitangok? 
Jelenleg így van beállítva, lehet hogy én csinálok rosszul valamit? Felvétel közben hallom a hangot, visszajátszásnál nem.

Mit értesz "hardveres digitalizálás" alatt?
Si vis pacem, para bellum.

Ömmm...hát a hardveres MPEG2 felvételt
Na, értitek miről van szó, ugyebár? 

Próbáld lejátszani a felvételt a PVR2-vel. A hangbeállítások jók, igaz hw profilnál nem sokat számítanak.
[ Szerkesztve ]

Esetleg a felvételi hangerőt vedd visszább, lehet olyan szinten túlvezérled az adott bemenetet, hogy az elnémul.

Próbáltam, sajnos itt sem volt hang. 
Van itt esetleg valaki, aki PVR2000-rel ki tudná próbálni Vista alatt ezt? 

Ez sem segített 

Simán kábeltévé lóg a tuneren, semmi STB, meg hasonlók? Vista32-ről van szó, ugye?

Igen
Csak Fibernet van rajta, a videó (egy Panasonic NV-HV61-es) a CVBS bemenetre kötve, a hang a tuner bemenetére kötve jack dugóval, és Vista Business 32 bit az oprendszer.
Ugyanígy összedugva XP Prof. alatt kifogástalanul működött, igaz ott még a PVR1-est használtam. (Szóval nem húztam szét amióta Vista van.)

Vista probléma. Keresgélj a Vista hangbeállításai között. Ha az AUX bemenetre van kötve a hang, akkor a Vista felvételi eszközei között látod az AUX bemenetet? Szerintem nem...

Látom a rögzítőeszközök között az Analog Mix (Line/CD/Aux/TAD/PC) részt, letiltva nincs, jelszint 100%-on, beállítottam alapértelmezettnek. Na kíváncsi vagyok mit produkál.
u.i.: Nem jó így sem 
[ Szerkesztve ]

Még amit észrevettem, hogy ha a felvétel közben nyitva van a Vista rögzítőeszközök ablak, ott az Analog Mix mellett van egy ilyen kis grafikon, amin ugrálnia kéne a jelszintnek felvétel közben (ha jól gondolom). De nem ugrál semmi. A hangfalból mégis szól. A hangkártya AUX bemenetére belül pedig rá van kötve a tv tuner a belső kis kábellel.
[ Szerkesztve ]

Annyi változás történt, hogy be volt kapcsolva a PCI audio reg
, azt kikapcsoltam, mostmár látszik a jelszint a grafikonon a felvételnél az AUX eszközöknél, de még mindig nincs hang felvételkor. 
Valakinek egyéb ötlete?

Sziasztok! Kene egy kis segitseg. Van a gepemben egy Winfast pvr2000 meg egy tv2000 xp expert. Amig xp volt a gepen, minden jol mukodott a pvr2000 ment hardveres előnézetben, mindkettő működött és volt hang is. Most felraktam a vistát, és azóta a pvr2000 a hardveres előnézettől egyszerűen meghal. Befagy, így most az experten van kép és hang is, a pvren csak kép. Mit rontok el? A drivereket a hivatalos honalpról szedtem! Előre is köszönöm a segítséget!
Z.

Pontosan milyen Vista, és milyen konfig?

ultimate, core 2 proci, 3 gb ram, asus p5ld2-vm dh alaplap, alaplapi hangkartya, es ket tvtuner. Ja, es a lefagyas utan inditva kiirja hogy hia a kepalkotas soran, ha utana megint elinditom, mukodik. Valakinek valami otlete?

"Pontosan milyen Vista?"

vista ultimate verzio, feltort sajna, de eddig jol mukodik. hun a nyelve eppen.mit mindjak meg rola?

ja es 32 bites az oprendszer. 

Akkor elméletileg nem az a probléma. Kösd össze a kártyát a mellékelt kábel segítségével a hangvezérlővel, akkor lesz hangod.

nem ezzel van a baj,ossze is van kotve. Nem zimplan nicns hang, hanem ha beinditom a hardveres elonezetet,akkor lefagy az egesz program.

De miért akarod használni a hw előnézetet? Anélkül nem megy rendesen a tuner?
Egyébként még annyit próbálj meg, hogy készítesz egy hw felvételt. Ha annál is szétfagy, akkor esetéeg próbálkozz más PVR2 verzióval, vagy driverrel.

mondom, ket kartyam van, egy pvr2000, meg egy tv2000 xp expert. Ahhoz hogy mindkettonek legyen hangja, ezen a forumon egyetlen lehetseges megoldaskent a harveres elonezetet javasoltak. Nem igy van?

Esetleg ott van még lehetőségként a PCI audio.

PVR2000-nél, és "sima" Expertnél nem használható. Helyette ott van pl.a Line-in.

Ha valaki tud segítsen.
Vista 64 bites rendszert használok. A Winfast PVR 2 tökéletesen működött a gépen annyi volt, hogy az aerot kikapcsolta a vista amikor futott a progi.
Feltelepítettem az SP1 frissítést az felrakta a directx 10et, na innentől kezdve nem indul a winfast. Az eszközkezelő látja, hogy fut a progi, de nem történik semmi. A hardverek fel vannak instalálva a rendszer látja őket csa szoftver szarakodik vagyis nem csinál semmit.
Próbálkoztam ismételt winfast összetevők telepítésével a gyári telepítő lemezről de a helyzet ua.
Mi lehet a gond?????

A legnagyobb gond, hogy amit leírtál, annak az ég világon semmi értelme.
Az eszközkezelő honnan látja, hogy fut a "progi"? Megkérdezte a feladatkezelőtől?
Tegyük fel, PVR2000 a kártya neve, és WinFast PVR-t használsz(a telepítő lemezről mást nem nagyon telepíthettél, és az Aero kikapcsolása is erre utal).
A gond itt van.A WinFast PVR nem Vista kompatibilis, ezért vagy megy, vagy nem. Tegyél fel helyette PVR2-t.
Már azon is csodálkozok, hogy a tunerrel nincs gondod, ugyanis 64bites rendszeren az sem támogatott, vagyis a lehető legrosszabb párosítás mellett ne csodálkozz, ha valami nem működik.

Help!
Került hozzám egy PVR2000, leszedtem Leadtek oldaláról az XP drivert, felraktam, aztán a bzoley-tól letöltött PVR2-t (2.0.3.7) is és bemásoltam a hungary.ini-t.
Ilyen és ilyen képek fogadnak a csatornákon, a viszonylag jobb adók képe is ilyen
forrás UPC SD, hagyományos TV-n normális a kép, és néhány napja egy Hauppage kártyával se volt semmi gond 
Próbálkoztam germany-ra állítani az országot, illetve Hungary-nál ráküldtem egy automatikus finomhangolást, de nem javult semmi
SW gond, vagy hívjam akitől a kártyát vettem? 
A PVR beállításai ezek: 1, 2, 3
Hang csak a felvételben van (minősége, mint a képeken
) de ennek az az oka, hogy nincs az alaplapomon olyan csatlakozó ahová a kártya belső hangátkötő kábelét köthetném, ha jól tudom a PCI-on keresztüli kábel nélküli hangküldést pedig nem tudja
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Ilyen szoftver gond nem létezik. Először töröld a Hungary.ini-t, csinálj egy új keresést(Hungary-vel), majd ellenőrizd a kábelezést. A képek kábelezés hibát mutatnak. Próba szobaantennával, majd vissza a feladónak.
Egyéltalán, honnan jött az ötlet, hogy 2008-ban PVR2000-et vegyél?

Onnan , hogy korábban is Global volt, és azt olvastam ez gyakorlatilag ugyanazt tudja, kiegészítve HW-s rögzítéssel, és az ára kb. annyi volt, mint annak.
hungary.ini törölve, most indítottam egy adaptív keresést, ha úgy se jön be normális kép küldhetem visza eszerint? 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Azért mert nem találsz csatornát, még nem viheted vissza. Majd ha biztos vagy benne, van normális jel, akár kábelről, akár antennáról. Az nem magyaráz semmit, hogy a tévén jó a kép, ha nem ugyanazt a kábelt használod fel.
Ugynazt tudja mégsem lehet mindenhol használni. 64bites rendszeren ne is erőltesd. Nincs, és nem is lesz hozzá teljes körű driver.
[ Szerkesztve ]

Ez sima XP.
Ha átdugom a TV-ből direktben a kártyára a koax-kábelt, akkor normális képet kellene adnia a kártyának jól gondolom?
Csatornát így is talál, elvileg a freki is azonos a upc-által megadottal (és a TV-n is az a freki van beállítva az adott csatornákhoz) csak a kép olyan amilyet felraktam 
[ Szerkesztve ]

Finomhangolás? ( Ctrl+/-)
Talán mehet vissza, vagy próbáld ki másik gépben is.

Csak egy noti van, a másik PC-t épp eladtam 

Kivettem a PVR2000-t és beraktam a Hauppage-t, hááát lehet, hogy mégsem a kártyával van a gond
A Hauppage-n ugyan kevésbé dúrva a helyzet (minden adó színes, nem ff, mint a PVR-nél 1-2) de ilyen (és ilyen, meg ilyen) képekat ad, és a rögzített videón is ugyanaz a zajsáv látszik 
Az egész gép ugyanaz, csak az alaplap és a procihűtő változott a korábbi konfighoz képest, amiben éles, zajmentes képet adott 

Aki esetleg hasonló problémába ütközik: A hiba a zalmann cpu coolerben volt, valamiért - bzoley szerint talán a lamellák gerjesztik - az okozta az interferenciákat 

Csak nem te is erre jutottál? 

De bizony 

Sziasztok, lenne egy kérdésem:
Videókazettáról kellene mpeg-et kreálnom, ezért a videómagnót pvr2000 kártya a koax bementére csatlakoztattam.
Úgy gondoltam, hogy a kártyának mindegy, hogy kábeles jelet kap vagy a videóból érkezőt, innen meg majd ugyanúgy felveszem az "adást", mintha tv műsor lenne, de nem tudom behangolni a kártyán a videóból érkező jelet.
Ha az antennát a videóba dugom (vagyis a videón keresztül megy a jel) simán behangolja az összes adást, csak magát a videót nem.
Üdv, eFZé

A lehető legrosszabb megoldást választottad...
Keresd meg a bemeneti osztókábelt és kösd azzal a videot a tunerre kompozit kábellel (plusz a hangot ugye). Mintha rémlene valami, hogy ilyenkor a hw encoder használata mellett nem lesz hang, de ebben nem vagyok biztos.
valami buherált driver nincs pvr2000-hez vista 64 alá?
-= live-for-speed.hu =-

Nincs, de ezt már máshol is kérdezted.
[ Szerkesztve ]
egen, lebuktam...
csak azért erőlködök, mert a webkamerámhoz, meg a telómhoz sem volt elvileg, de hála a fiatal orosz mérnököknek, már mindkettő műxik vista 64-en... ;)
amúgy mit ajánlasz vista ultimate 64-hez, ha az ár nem számít?
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-

A Melyik tv tunert c. topicot, esetleg PVR3000-et.
köcc
-= live-for-speed.hu =-

Folytatás a Leadtek belső tévétunerek topicban.
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!