Nos végignyálaztam minden verziót.
Nekem nem módosul semmi hiába rakom 50Hz vagy 60Hz-re.
Biztos a keskeny szeműek csináltak valami okosságot, vagy pont, hogy kimaradt az okosság 
.::www.megadanceradio.hu::.

Nos végignyálaztam minden verziót.
Nekem nem módosul semmi hiába rakom 50Hz vagy 60Hz-re.
Biztos a keskeny szeműek csináltak valami okosságot, vagy pont, hogy kimaradt az okosság 
Sharp-ban sajnos nem vagyok otthon, de ez plussz tapasztalat így, köszi, hogy megnézted! Mellesleg nem "mai csirke" a TV-d (ha jól tudom, 2007-es modellről van szó), nomeg ezek a dolgok gyártóktól és firmware-ektől (TV szoftverektől) is függnek, és az sem utolsó szempont, hogy a PC-s funkciókra csak 2008 eleje felé feküdtek rá igazán, pl. még mikor vettem az első HDTV-met monitornak 2007 novemberében (LG 32LC51), nem volt sajnos magától értetődő, hogy digitális összeköttetés esetén meglesz-e egy TV-nél akár az 1:1 pixel mapping, nem sok készülék volt még erre sem képes.
Letisztult bennem egyébként: ha időm is engedi, LOGOUT cikket írok a saját TV-men bemutatva, hogyan célszerű használni HDTV-nket monitorként és mire érdemes figyelni.
http://soundcloud.com/morbidezza

szia
Gondolom a home cinema-ra gondolsz. Nem kell ehhez valamilyen kodek? Azért használom a kmplayert mert ahhoz nem kell kodekeket telepíteni.
Mi az a D3D?
Tudnál írni róla pár mondatot?
Keresek: Oakley Crosshair szemüveget !!!

Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a válaszidőnek, pedig teljesen felesleges foglalkozni vele.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

Igazán nincs mit, én köszönöm az infókat! 
Ezekről valahogy lemaradtam teljesen 
Igen ez egy 2007-2008-as model, használtan vettem, csak erre futotta, mondjuk számomra tökéletesnek mondható 129k-s árért jutottam hozzá.
Még van rá egy év garancia is szerencsére, amit remélem soha nem kell kipróbáljak, hogy hogy is működik.
Szerk: off
[ Szerkesztve ]

[így nem fog szaggatni a hd film]
LG Optimus Black P970, -------------------- web:http://www.weboldalterv.hu

Ez azért nem teljesen igaz, én foglalkoznék a válaszidővel, minthogy ép ezért nem vettem LH3000-est se magamnak, az 5ms-os válaszidő már érdekes képet produkált..

Igen, a HC.
Semilyen kodek nem kell mellé.
D3D hosszú, de így tudod bekapcsolni a videókártyát hardveres gyorsítását.
Ezzel együtt aktiválodik ennek a javítását szolgáló Vsync. Pontosabban itt ez a probléma:[link] [link]
Ezt csak MPC-HC-vel lehet megoldani. Szomszédos topikban végigzongoráztuk az összes ismert és ismeretlen médialejátszót, de csak itt megoldott.
tutis: Ettől még szaggat. Ez csak egy általános leírás, a 90%-át én teljesen máshogy csinálom, sokszor felesleges. Meg ugye itt még nem kapcsolták be a D3D-t.
tutis: Most az hogy 5ms vagy 2ms... Na ez az egy, ami szerintem abszolút tényleg nem számít.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Ááááááh valaki monnyon már valamit!

Amúgy.... ezeknél a TV-knél mennyire fordul elő pixel hiba? Csak azért, mert a monitoroknál azért elő-elő fordul....
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

Háát nem tudom, hogy hogy állsz anyagilag.
Én nagyon elgondolkodnék a LED-esen. Ha most vennék, akkor +50-ért biztosan azt venném.
Fekete: Még mindig nem az igazi, bár ha nézed a filmet, akkor nem sokszor jut eszedbe ezen bajlódni.
Inkább, mint valami jó kis beégés/ghost.
Pixelhiba: Előfordul, de ha jól tudom nem olyan gyakori.
[ Szerkesztve ]

Lehet. Nem tudom. Próbálom kitapasztalni. hogy pl egy 50 Hz-es lg látszatra miért ad folyamatosabb képet, mint egy 50Hz-es Sony. Első körbe, mivel ezt véltem nagy különbségnek felfedezni (4ms vs. 8ms), a válaszidőre gondoltam. De ugyanezt láttam 100Hz-es verzióban is (W5500, vs. LH7000)
Bár olvastam korábban itt, vagy más fórumon, hogy a válaszidő csalóka, mert más-más gyártó, mást ért alatta.
Az viszont furcsa, hogy pl. a Sony dafke 8 ms-t közöl, hogy hülye felhasználó, aki nem ért hozzá, (mint pl. én), és ebből kifolyólag a válaszidőre is hagyatkozik, mint szempontra, hadd vegye csak meg az LG-t, ő baja lesz. Nekünk ugyan nem kell az ilyen felhasználó pénze.
Egyébként tényleg nem tudom, van-e jelentősége. Ezt kutatom, és örülök, hogy kapok idevágó információt.
Megjegyzem, megállapításaim, csak a normál Tv adásra vonatkoznak. Usb-ről, PC-ről jövő jellel nem tudtam összehasonlítani. Az is lehet a jelforrástól is függ, hogy a készülék milyen paraméterének van edott esetben jelentősége.
.
.
.
közben lg7000-nek utánanéztem, pár helyen fikázzák a hangját. (2* 7W !!). Persze külön hangrendszerrel ez nem gond.

Led-esben, nekem nagyon tetszett a Philips 5625-se.
Fukaréknál 229K volt az ára. Már-már megremegett a kezem, mivel ez más led-esekkel ellentétben nem csillogós volt, hanem matt. De nagyon príma volt a képe.
És úgy rémlik nem edge-led.
Egyedül a lekerekített káva tartott egyelőre vissza.

Philips sajna csak koax kimenettel rendelkezik és nekem optikai kellene 

A nálam járt digis szerelő is állította, hogy nála tökéletes a DVB-C adás a HD csatornáknál is. Nekem cserélik a Tv-t elméletileg holnap érkezik az új, nagyon kiváncsi vagyok, hogy változik-e valami.
Másik kérdés lehet 2 db antennát kötni a TV-re? (SAMSUNG UE40C6000) Arra gondoltam veszek egy Mindig TV fogására alkalmas antennát, így ha szar a digikábel legalább tudom nézni a VB-t HD felbontásban?

LE5300 kiesett a DTS dekóder hiánya miatt.... 42LD650 és 40C650 maradt, mert sajna a B650-ben sincs DTS dekóder.
Pontosabban nem is kellene, de optikán nem adja ki a hangját sajna semmiképp.

Az antenna kérdés lerágott csont, tucatnyiszor kitárgyaltuk itt a topikban. Átkapcsolható közösítőt kell beiktatnod.

A B650 saját hangszóróin sem adja a dts-t.

Hi
Látta már valaki élőbe LG 42LD650-t?
Jobb lehet Samsung 40c650?
Mert írták LGnek LD sorozatnak már nagyon jók szinei jobb Samsungnál-nál

Én láttam, ha több pénzem lett volna tv-re tuti azt veszem meg.
Nekem a samsungba a képátlón spórolás sem tetszik, több pénzért kisebb képátlójú lcd-t kínálnak...

Sziasztok !
Kérdésem lenne: milyen LCD TV-t ajánlanátok a következő feltételekkel:
- 94cm de inkább felette
- fontos az USB-ől történő médialejátszás (ezen belül mkv k.formátum) képessége
- nem ártana ugye a DVB-T és DVB-C képesség megléte
- hdmi minimum 2 db
- full hd felbontás
- max. 150k ár
Nézegettem itt az ákciójós Auchan katalógust, az LG 42LD420-at ajánlják, de abban talán nincs USB-s médialejátszás, bár a neten egymásnak ellentmondó infókat találni. Erről esetleg egy vélemény vagy tapasztalat ?
Válaszokat előre is köszi !

Megnéztem és elolvastam a logout-os cikket is. Csak próbaként éjszaka elindítottam a filmet és semmit nem állítottam a progiba és nem szaggatott. Megnéztem ahogy a cikkbe írták és működött a DXVA pedig nem állítottam semmit.
Ma kipróbálom a D3D-vel is. Köszi a segítséget 

az 5 centi az bizony 5 centi 

Itt lehet "válogatni"! 

LD750-et próbálta már valaki? Bár most nézem a DTS itt is hiánycikk 

Az LD420-as is okosítható mkv lejátszására. egy 2ezer ft-os univerzális távirányító kell hozzá (fully8)

Ha nem zavar az 50Hz, a Samu 40c530-t ajánlom.
Nem csillog, matt, "mindent" lejátszik, szép feketéje van.
153900-ért lehet kapni. Házhozszállítva, + ajándék hdmi kábel + 5 rongy utalvány.

Köszi !
Ennyi az egész, egy távirányító, semmi fw frissítés ?
Ilyenre gondolsz például?

Köszi neked is !
Először én is Samsungra gondoltam, 50 Hz-et nem tudom, konzolt is használnék rajta, ezt nem tudom mennyire befolyásolja?
Erről jut eszembe, láttam a múltkor egyik áruházban egy Samu 40B620-ast 156k-ért, szerintetek megéri, vagy inkább legyen egy idei modell, mint ez a c530?
[ Szerkesztve ]

igen, ez a táv kell hozzá, 2 perc alatt megoldható és nem kell firm frissítés. Media marktban pl kapható a távirányító.

Most olvasom feljebb, hogy Symbianos telefonnal is megoldható valahogy? Mert az épp van itthon, egy E65 (bár nem tudom milyen verziójú Symbian kell hozzá).

Ja, a mi madarasunkban is van egy b620-as 150K-ért. bemutató db, 2 hónapot volt kinn. az már 100 Hz, de a lejátszót okosítani kell.

Mi ez az "50 Hz", amiröl beszéltek?
Mármint, hogy zavar-e vkit...
LCD TV-s topikban vagyunk, nem?
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Melyik az a "mi madarasunk" pontosan? 

Őszintén szólva nekem nincs olyan "vájt szemem" alapból, de hallottam, hogy van, aki látja a különbséget 50 és 100 Hz között LCD-n is (tv-adásnál pl. sportközvetítésnél).
Ilyet én sajnos még nem láttam (sportot kiállított tv-n), így nem tudom, észrevenném-e a különbséget.
[ Szerkesztve ]

Kecskeméti.
Onnan jövök most, gyerek nyafogott kóláért, nem kellett kétszer mondani, hogy kiugorjak
Szerencsére most egymás mellé tették a 2009-es samu 40b620 (100 Hz)-t és a 2010-es samu 40c530 (50 hz)-t. Eladó nem volt a közelben, így szépen átállítóttam mindkettőt a Joshi Barat-ra. Mivel egyedül ott futott a szöveg alul. Igaz nem elég gyorsan, hogy lássam mekkora a különbség, ezért végig kellett ott állnom a műsort a vége főcím miatt. Na ott már scrollozták a szöveget rendesen, és a 100 Hz igenis élvezhetőbb volt. Majd az M1-en még volt lehetőség mozgás összehasonlításra. Nekem ott is a b620-as (100Hz) túnt jobbnak. Be is vagyok sózva, mert 150-ért nem sok. Még annyit az árképzás dillettantizmusáról, hogy 40c530 189 e. 40b430 219 e. . Sőt, sony fanoknak: 46-os (!!) w5500-as 210 e. versus lg 42lh5000-es 279 e. Már azon gondolkodtam, hogy félrevonulok egy eldugottabb helyre, oszt tökön szúrom magam.
Van-e valakinek prompt infója, mennyire macerás a samu b620 hack, mert 9-ig nyitva vannak és zabszem van a fenekemben. Esetleg van-e valaki, aki le tud beszélni róla, és inkább maradjak az lg 42 ld550-es (179 e) elképzelésem mellett.

Én csak szöveg scrollozásnál klátom egyértelmúen teniszlabda dolog eddig nekem nem jött össze.. De gondolom ez a különbség abban nyilvánul meg, hogy hosszas tv-zés után jobban fárad a szem, vagy nem.

Az 50 és a 100Hz vagy akár 200Hz közti különbséget mindenki látja.
Az már más kérdés, hogy kit irritál a 100Hz hátránya és kit nem.
der_:Lehet, hogy te immunis vagy erre.
DXVA amúgy szerintem mindenkinek be van kapcsolva minden extra állítgatás nélkül is.
jlaci63: Azé' a 100Hz vs 50Hz-t nem érdemes csak a szöveg scrollozása alapján összevetni. Mert nem arra vesz TV-t az ember. Amúgy nem fárad a szem jobban. Arra ott az LG Anti Dazzling technológiája. Meg gondolom más márkánál is van iylen, csak ott másnak hívják.
[ Szerkesztve ]

Papamaci ! 150k ért van most a b620 a köcskeméti ósünbe ? 

Akom maci, le ne nyúld előlem
Vélemény? Te melyiket vennéd ezt vagy lg ld550-t?

Még 200hz vs 100Hz-es TV-t nem volt szerencsém egymás mellett látni, pedig érdekelne.
Mennyire érezhető a különbség?
Azt tudom, hogy 50Hz vs 100Hz az mennyi, de a 200Hz-est fórumszinten tudom csak, hogy nincs akkor különbség már.

Az van cimbora hogy mivel nekem kellene a PiP ezért a samut venném meg.
150k ért lehet meg is veszem !
[ Szerkesztve ]

620-ban nincs pip. Vagy arra gyúrsz, hogy 750-es panel van benne, oszt meghackeled?

Én úgy tudom 1 tuneres PiP van benne.
Haxolni nem nagyon szeretnek, kb nekem az usb meg az utp se kellene.
Csak géppel összekötve menne ergo monitorként.

Sziasztok! Egy kérdés hátha tud vki segíteni egy philips led tv-vel kapcsolatban. Van egy 37pfl7605h TV-ém és számítógép üzemben inaktívvá válik a Natural Motion és a 100Hz. Tudom jelentősége a 100hz-nek ott nincsen, de a Motion azért film nézés közben elkelhet párszor! Ha blue-ray lejátszóra vagy dvd lejátszóra állítom, akkor értelemszerűen kiválasztható, de ha ott is bekapcsolom a számítógép üzemmódot, akkor már nem lehet változtatni! Ha vki tud rá valamilyen megoldást megköszönném!
Philips 37PFL7605H, Denon avr-1911, Polk Audio Rti A3, cs10, velodyne impact 12

Üdv.
Egy Philips LCD TV-nél, egy lila csík jelent meg a képernyő jobb oldali részén. Mi lehet a probléma?
Külföldi fórumokon írtak róla, de igazából normális választ nem hámoztam ki.
Google keresés szerint: "purple line on lcd tv"
Help!
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

Szüleimnél Samsungon volt egy ilyen függőleges, egyik napról a másikra. Panel csere lett.

Kíváncsian várom a fejleményeket!
Ma megint itt voltak az antennások műszerrel felszerelkezve. 1 Órát voltak nálam és mindent kipróbáltak.
Kábeleket csatlakozókat cseréltek. Próbából még közvetlenül a házba beérkező jelre is rákötötték (kiiktatva minden egyéb kütyüt) erősítve a jelet majd csökkentették a jelet, de mindhiába. A Tv egyébként mindig 67 jelerősséget és 2-7 bithibát mutatott, kivéve mikor negyven egynéhány decibelre csökkentették a jelet. Akkor elmozdult "végre" 48-50-re a bithiba 15 fülé kúszott.
A kép persze mindig kockásodott. A műszerük minden esetben 0 hibajelet produkált folyamatosan, és box is szépen ment.
Újabb kísérletet kell tennem a samunál Hátha találok valakit aki ért is hozzá és vagy segít vagy végleg elkeserít. Elvinni nem engedem, mert egyébként gyönyörű a képe minden más esetben.
Digitális csatorna váltás mennyi idő a C650-en? Nálam sok, 3,5 másodperc felett van!

A D3D az a "Direct3D Teljes képernyő" ? Ezt kell bepipálni? Mert amikor ezt megtettem csak elindul a film és nem tudok csinálni semmit. Még kilépni is csak Alt+F4-el. Se hangot váltani se feliratot bekapcsolni.

Számitógép üzemmód alaprtelmezése ez: mindent kikapcsolni.. s ez így jó.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

Ez az egész PC mód azért van, hogy ha játszik az ember a PC-n/konzolon, akkor a mindenféle képjavító áramkör ne lassítsa a PC-n a videokártya által legenerált kép megjelenítését, hanem minél kisebb késleltetéssel jelenjen meg.
Tehát a PC módban automatikusan ki van kapcsolva minden képjavító és egyéb utófeldolgozó áramkör és ezen nem lehet változtatni.
Azt tudod csinálni, hogy ha neked mégis kellenek ezek, hogy nem PC módba teszed a TV-t, tehát mondjuk másik bemenetre kötöd a PC-t.
Ebben az esetben viszont ha mondjuk FPS-sel játszol, akkor érezhetően nagyobb lesz az imput lag, tehát a jel bemeneti késleltetése, ami nagyon zavaró tud lenni.
Remélem segítettem.
[ Szerkesztve ]