Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#951) Devid_81 válasza c41r0^ (#924) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nos végignyálaztam minden verziót.
Nekem nem módosul semmi hiába rakom 50Hz vagy 60Hz-re.
Biztos a keskeny szeműek csináltak valami okosságot, vagy pont, hogy kimaradt az okosság :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#952) c41r0^ válasza Devid_81 (#951) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Sharp-ban sajnos nem vagyok otthon, de ez plussz tapasztalat így, köszi, hogy megnézted! Mellesleg nem "mai csirke" a TV-d (ha jól tudom, 2007-es modellről van szó), nomeg ezek a dolgok gyártóktól és firmware-ektől (TV szoftverektől) is függnek, és az sem utolsó szempont, hogy a PC-s funkciókra csak 2008 eleje felé feküdtek rá igazán, pl. még mikor vettem az első HDTV-met monitornak 2007 novemberében (LG 32LC51), nem volt sajnos magától értetődő, hogy digitális összeköttetés esetén meglesz-e egy TV-nél akár az 1:1 pixel mapping, nem sok készülék volt még erre sem képes.

Letisztult bennem egyébként: ha időm is engedi, LOGOUT cikket írok a saját TV-men bemutatva, hogyan célszerű használni HDTV-nket monitorként és mire érdemes figyelni.

http://soundcloud.com/morbidezza

(#953) der_ válasza Tel Elek (#942) üzenetére

der_
(kvázi-tag)

szia
Gondolom a home cinema-ra gondolsz. Nem kell ehhez valamilyen kodek? Azért használom a kmplayert mert ahhoz nem kell kodekeket telepíteni.
Mi az a D3D? :B Tudnál írni róla pár mondatot?

Keresek: Oakley Crosshair szemüveget !!!

(#954) BBéci válasza jlaci63 (#936) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a válaszidőnek, pedig teljesen felesleges foglalkozni vele.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#955) Devid_81 válasza c41r0^ (#952) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Igazán nincs mit, én köszönöm az infókat! :R
Ezekről valahogy lemaradtam teljesen :B
Igen ez egy 2007-2008-as model, használtan vettem, csak erre futotta, mondjuk számomra tökéletesnek mondható 129k-s árért jutottam hozzá.
Még van rá egy év garancia is szerencsére, amit remélem soha nem kell kipróbáljak, hogy hogy is működik.

Szerk: off

[ Szerkesztve ]

(#956) tutis válasza der_ (#941) üzenetére

tutis
(senior tag)

[így nem fog szaggatni a hd film]

LG Optimus Black P970, -------------------- web:http://www.weboldalterv.hu

(#957) tutis válasza BBéci (#954) üzenetére

tutis
(senior tag)

Ez azért nem teljesen igaz, én foglalkoznék a válaszidővel, minthogy ép ezért nem vettem LH3000-est se magamnak, az 5ms-os válaszidő már érdekes képet produkált..

(#958) Tel Elek válasza der_ (#953) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Igen, a HC.
Semilyen kodek nem kell mellé.
D3D hosszú, de így tudod bekapcsolni a videókártyát hardveres gyorsítását.
Ezzel együtt aktiválodik ennek a javítását szolgáló Vsync. Pontosabban itt ez a probléma:[link] [link]
Ezt csak MPC-HC-vel lehet megoldani. Szomszédos topikban végigzongoráztuk az összes ismert és ismeretlen médialejátszót, de csak itt megoldott.

tutis: Ettől még szaggat. Ez csak egy általános leírás, a 90%-át én teljesen máshogy csinálom, sokszor felesleges. Meg ugye itt még nem kapcsolták be a D3D-t.

tutis: Most az hogy 5ms vagy 2ms... Na ez az egy, ami szerintem abszolút tényleg nem számít.

[ Szerkesztve ]

(#959) Zebu

Zebu
(őstag)

Sziasztok!

Ááááááh valaki monnyon már valamit! :) :DDD

Amúgy.... ezeknél a TV-knél mennyire fordul elő pixel hiba? Csak azért, mert a monitoroknál azért elő-elő fordul....

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#960) Tel Elek válasza Zebu (#959) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Háát nem tudom, hogy hogy állsz anyagilag.
Én nagyon elgondolkodnék a LED-esen. Ha most vennék, akkor +50-ért biztosan azt venném.

Fekete: Még mindig nem az igazi, bár ha nézed a filmet, akkor nem sokszor jut eszedbe ezen bajlódni. :D Inkább, mint valami jó kis beégés/ghost.

Pixelhiba: Előfordul, de ha jól tudom nem olyan gyakori.

[ Szerkesztve ]

(#961) jlaci63 válasza BBéci (#954) üzenetére

jlaci63
(tag)

Lehet. Nem tudom. Próbálom kitapasztalni. hogy pl egy 50 Hz-es lg látszatra miért ad folyamatosabb képet, mint egy 50Hz-es Sony. Első körbe, mivel ezt véltem nagy különbségnek felfedezni (4ms vs. 8ms), a válaszidőre gondoltam. De ugyanezt láttam 100Hz-es verzióban is (W5500, vs. LH7000)
Bár olvastam korábban itt, vagy más fórumon, hogy a válaszidő csalóka, mert más-más gyártó, mást ért alatta.

Az viszont furcsa, hogy pl. a Sony dafke 8 ms-t közöl, hogy hülye felhasználó, aki nem ért hozzá, (mint pl. én), és ebből kifolyólag a válaszidőre is hagyatkozik, mint szempontra, hadd vegye csak meg az LG-t, ő baja lesz. Nekünk ugyan nem kell az ilyen felhasználó pénze.

Egyébként tényleg nem tudom, van-e jelentősége. Ezt kutatom, és örülök, hogy kapok idevágó információt.

Megjegyzem, megállapításaim, csak a normál Tv adásra vonatkoznak. Usb-ről, PC-ről jövő jellel nem tudtam összehasonlítani. Az is lehet a jelforrástól is függ, hogy a készülék milyen paraméterének van edott esetben jelentősége.
.
.
.
közben lg7000-nek utánanéztem, pár helyen fikázzák a hangját. (2* 7W !!). Persze külön hangrendszerrel ez nem gond.

(#962) jlaci63 válasza Zebu (#959) üzenetére

jlaci63
(tag)

Led-esben, nekem nagyon tetszett a Philips 5625-se.
Fukaréknál 229K volt az ára. Már-már megremegett a kezem, mivel ez más led-esekkel ellentétben nem csillogós volt, hanem matt. De nagyon príma volt a képe.
És úgy rémlik nem edge-led.
Egyedül a lekerekített káva tartott egyelőre vissza.

(#963) Zebu válasza jlaci63 (#962) üzenetére

Zebu
(őstag)

Philips sajna csak koax kimenettel rendelkezik és nekem optikai kellene :(

(#964) spani válasza ORCA58 (#950) üzenetére

spani
(újonc)

A nálam járt digis szerelő is állította, hogy nála tökéletes a DVB-C adás a HD csatornáknál is. Nekem cserélik a Tv-t elméletileg holnap érkezik az új, nagyon kiváncsi vagyok, hogy változik-e valami.
Másik kérdés lehet 2 db antennát kötni a TV-re? (SAMSUNG UE40C6000) Arra gondoltam veszek egy Mindig TV fogására alkalmas antennát, így ha szar a digikábel legalább tudom nézni a VB-t HD felbontásban?

(#965) Zebu válasza Zebu (#959) üzenetére

Zebu
(őstag)

LE5300 kiesett a DTS dekóder hiánya miatt.... 42LD650 és 40C650 maradt, mert sajna a B650-ben sincs DTS dekóder.
Pontosabban nem is kellene, de optikán nem adja ki a hangját sajna semmiképp.

(#966) BBéci válasza spani (#964) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az antenna kérdés lerágott csont, tucatnyiszor kitárgyaltuk itt a topikban. Átkapcsolható közösítőt kell beiktatnod.

(#967) BBéci válasza Zebu (#965) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A B650 saját hangszóróin sem adja a dts-t.

(#968) szabessz

szabessz
(lelkes újonc)

Hi

Látta már valaki élőbe LG 42LD650-t?
Jobb lehet Samsung 40c650?
Mert írták LGnek LD sorozatnak már nagyon jók szinei jobb Samsungnál-nál

(#969) tutis válasza szabessz (#968) üzenetére

tutis
(senior tag)

Én láttam, ha több pénzem lett volna tv-re tuti azt veszem meg.
Nekem a samsungba a képátlón spórolás sem tetszik, több pénzért kisebb képátlójú lcd-t kínálnak...

(#970) Aguinaga

Aguinaga
(lelkes újonc)

Sziasztok !

Kérdésem lenne: milyen LCD TV-t ajánlanátok a következő feltételekkel:

- 94cm de inkább felette
- fontos az USB-ől történő médialejátszás (ezen belül mkv k.formátum) képessége
- nem ártana ugye a DVB-T és DVB-C képesség megléte
- hdmi minimum 2 db
- full hd felbontás
- max. 150k ár

Nézegettem itt az ákciójós Auchan katalógust, az LG 42LD420-at ajánlják, de abban talán nincs USB-s médialejátszás, bár a neten egymásnak ellentmondó infókat találni. Erről esetleg egy vélemény vagy tapasztalat ?
Válaszokat előre is köszi !

(#971) der_ válasza Tel Elek (#958) üzenetére

der_
(kvázi-tag)

Megnéztem és elolvastam a logout-os cikket is. Csak próbaként éjszaka elindítottam a filmet és semmit nem állítottam a progiba és nem szaggatott. Megnéztem ahogy a cikkbe írták és működött a DXVA pedig nem állítottam semmit.
Ma kipróbálom a D3D-vel is. Köszi a segítséget :R

(#972) hattorihanzo válasza szabessz (#968) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

az 5 centi az bizony 5 centi :DD

(#973) headhunter

headhunter
(senior tag)

Itt lehet "válogatni"! :Y

[link]

(#974) Zebu

Zebu
(őstag)

LD750-et próbálta már valaki? Bár most nézem a DTS itt is hiánycikk :(

(#975) tutis válasza Aguinaga (#970) üzenetére

tutis
(senior tag)

Az LD420-as is okosítható mkv lejátszására. egy 2ezer ft-os univerzális távirányító kell hozzá (fully8)

(#976) jlaci63 válasza Aguinaga (#970) üzenetére

jlaci63
(tag)

Ha nem zavar az 50Hz, a Samu 40c530-t ajánlom.
Nem csillog, matt, "mindent" lejátszik, szép feketéje van.
153900-ért lehet kapni. Házhozszállítva, + ajándék hdmi kábel + 5 rongy utalvány.

(#977) Aguinaga válasza tutis (#975) üzenetére

Aguinaga
(lelkes újonc)

Köszi !

Ennyi az egész, egy távirányító, semmi fw frissítés ?
Ilyenre gondolsz például?

(#978) Aguinaga válasza jlaci63 (#976) üzenetére

Aguinaga
(lelkes újonc)

Köszi neked is !
Először én is Samsungra gondoltam, 50 Hz-et nem tudom, konzolt is használnék rajta, ezt nem tudom mennyire befolyásolja?
Erről jut eszembe, láttam a múltkor egyik áruházban egy Samu 40B620-ast 156k-ért, szerintetek megéri, vagy inkább legyen egy idei modell, mint ez a c530?

[ Szerkesztve ]

(#979) tutis válasza Aguinaga (#977) üzenetére

tutis
(senior tag)

igen, ez a táv kell hozzá, 2 perc alatt megoldható és nem kell firm frissítés. Media marktban pl kapható a távirányító.

(#980) Aguinaga válasza tutis (#979) üzenetére

Aguinaga
(lelkes újonc)

Most olvasom feljebb, hogy Symbianos telefonnal is megoldható valahogy? Mert az épp van itthon, egy E65 (bár nem tudom milyen verziójú Symbian kell hozzá).

(#981) jlaci63 válasza Aguinaga (#978) üzenetére

jlaci63
(tag)

Ja, a mi madarasunkban is van egy b620-as 150K-ért. bemutató db, 2 hónapot volt kinn. az már 100 Hz, de a lejátszót okosítani kell.

(#982) DigitXT

DigitXT
(PH! kedvence)

Mi ez az "50 Hz", amiröl beszéltek?:F Mármint, hogy zavar-e vkit...:DDD LCD TV-s topikban vagyunk, nem?;)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#983) Aguinaga válasza jlaci63 (#981) üzenetére

Aguinaga
(lelkes újonc)

Melyik az a "mi madarasunk" pontosan? :)

(#984) Aguinaga válasza DigitXT (#982) üzenetére

Aguinaga
(lelkes újonc)

Őszintén szólva nekem nincs olyan "vájt szemem" alapból, de hallottam, hogy van, aki látja a különbséget 50 és 100 Hz között LCD-n is (tv-adásnál pl. sportközvetítésnél).
Ilyet én sajnos még nem láttam (sportot kiállított tv-n), így nem tudom, észrevenném-e a különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#985) jlaci63 válasza Aguinaga (#983) üzenetére

jlaci63
(tag)

Kecskeméti.
Onnan jövök most, gyerek nyafogott kóláért, nem kellett kétszer mondani, hogy kiugorjak:)

Szerencsére most egymás mellé tették a 2009-es samu 40b620 (100 Hz)-t és a 2010-es samu 40c530 (50 hz)-t. Eladó nem volt a közelben, így szépen átállítóttam mindkettőt a Joshi Barat-ra. Mivel egyedül ott futott a szöveg alul. Igaz nem elég gyorsan, hogy lássam mekkora a különbség, ezért végig kellett ott állnom a műsort a vége főcím miatt. Na ott már scrollozták a szöveget rendesen, és a 100 Hz igenis élvezhetőbb volt. Majd az M1-en még volt lehetőség mozgás összehasonlításra. Nekem ott is a b620-as (100Hz) túnt jobbnak. Be is vagyok sózva, mert 150-ért nem sok. Még annyit az árképzás dillettantizmusáról, hogy 40c530 189 e. 40b430 219 e. . Sőt, sony fanoknak: 46-os (!!) w5500-as 210 e. versus lg 42lh5000-es 279 e. Már azon gondolkodtam, hogy félrevonulok egy eldugottabb helyre, oszt tökön szúrom magam.

Van-e valakinek prompt infója, mennyire macerás a samu b620 hack, mert 9-ig nyitva vannak és zabszem van a fenekemben. Esetleg van-e valaki, aki le tud beszélni róla, és inkább maradjak az lg 42 ld550-es (179 e) elképzelésem mellett.

(#986) jlaci63 válasza Aguinaga (#984) üzenetére

jlaci63
(tag)

Én csak szöveg scrollozásnál klátom egyértelmúen teniszlabda dolog eddig nekem nem jött össze.. De gondolom ez a különbség abban nyilvánul meg, hogy hosszas tv-zés után jobban fárad a szem, vagy nem.

(#987) Tel Elek

Tel Elek
(PH! addikt)

Az 50 és a 100Hz vagy akár 200Hz közti különbséget mindenki látja.
Az már más kérdés, hogy kit irritál a 100Hz hátránya és kit nem.

der_:Lehet, hogy te immunis vagy erre.
DXVA amúgy szerintem mindenkinek be van kapcsolva minden extra állítgatás nélkül is.

jlaci63: Azé' a 100Hz vs 50Hz-t nem érdemes csak a szöveg scrollozása alapján összevetni. Mert nem arra vesz TV-t az ember. Amúgy nem fárad a szem jobban. Arra ott az LG Anti Dazzling technológiája. Meg gondolom más márkánál is van iylen, csak ott másnak hívják.

[ Szerkesztve ]

(#988) akom válasza jlaci63 (#985) üzenetére

akom
(senior tag)

Papamaci ! 150k ért van most a b620 a köcskeméti ósünbe ? :Y

(#989) jlaci63 válasza akom (#988) üzenetére

jlaci63
(tag)

Akom maci, le ne nyúld előlem:) Vélemény? Te melyiket vennéd ezt vagy lg ld550-t?

(#990) Devid_81 válasza Tel Elek (#987) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Még 200hz vs 100Hz-es TV-t nem volt szerencsém egymás mellett látni, pedig érdekelne.
Mennyire érezhető a különbség?
Azt tudom, hogy 50Hz vs 100Hz az mennyi, de a 200Hz-est fórumszinten tudom csak, hogy nincs akkor különbség már.

(#991) akom válasza jlaci63 (#989) üzenetére

akom
(senior tag)

Az van cimbora hogy mivel nekem kellene a PiP ezért a samut venném meg.
150k ért lehet meg is veszem !

[ Szerkesztve ]

(#992) jlaci63 válasza akom (#991) üzenetére

jlaci63
(tag)

620-ban nincs pip. Vagy arra gyúrsz, hogy 750-es panel van benne, oszt meghackeled?

(#993) akom válasza jlaci63 (#992) üzenetére

akom
(senior tag)

Én úgy tudom 1 tuneres PiP van benne.

Haxolni nem nagyon szeretnek, kb nekem az usb meg az utp se kellene.

Csak géppel összekötve menne ergo monitorként.

(#994) balu333

balu333
(tag)

Sziasztok! Egy kérdés hátha tud vki segíteni egy philips led tv-vel kapcsolatban. Van egy 37pfl7605h TV-ém és számítógép üzemben inaktívvá válik a Natural Motion és a 100Hz. Tudom jelentősége a 100hz-nek ott nincsen, de a Motion azért film nézés közben elkelhet párszor! Ha blue-ray lejátszóra vagy dvd lejátszóra állítom, akkor értelemszerűen kiválasztható, de ha ott is bekapcsolom a számítógép üzemmódot, akkor már nem lehet változtatni! Ha vki tud rá valamilyen megoldást megköszönném!

Philips 37PFL7605H, Denon avr-1911, Polk Audio Rti A3, cs10, velodyne impact 12

(#995) Dictator^

Dictator^
(PH! addikt)

Üdv.

Egy Philips LCD TV-nél, egy lila csík jelent meg a képernyő jobb oldali részén. Mi lehet a probléma?

Külföldi fórumokon írtak róla, de igazából normális választ nem hámoztam ki.
Google keresés szerint: "purple line on lcd tv"

Help!

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#996) hattorihanzo válasza Dictator^ (#995) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

Szüleimnél Samsungon volt egy ilyen függőleges, egyik napról a másikra. Panel csere lett.

(#997) ORCA58 válasza spani (#964) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Kíváncsian várom a fejleményeket!
Ma megint itt voltak az antennások műszerrel felszerelkezve. 1 Órát voltak nálam és mindent kipróbáltak.
Kábeleket csatlakozókat cseréltek. Próbából még közvetlenül a házba beérkező jelre is rákötötték (kiiktatva minden egyéb kütyüt) erősítve a jelet majd csökkentették a jelet, de mindhiába. A Tv egyébként mindig 67 jelerősséget és 2-7 bithibát mutatott, kivéve mikor negyven egynéhány decibelre csökkentették a jelet. Akkor elmozdult "végre" 48-50-re a bithiba 15 fülé kúszott.
A kép persze mindig kockásodott. A műszerük minden esetben 0 hibajelet produkált folyamatosan, és box is szépen ment.
Újabb kísérletet kell tennem a samunál Hátha találok valakit aki ért is hozzá és vagy segít vagy végleg elkeserít. Elvinni nem engedem, mert egyébként gyönyörű a képe minden más esetben.

Digitális csatorna váltás mennyi idő a C650-en? Nálam sok, 3,5 másodperc felett van!

(#998) der_ válasza Tel Elek (#987) üzenetére

der_
(kvázi-tag)

A D3D az a "Direct3D Teljes képernyő" ? Ezt kell bepipálni? Mert amikor ezt megtettem csak elindul a film és nem tudok csinálni semmit. Még kilépni is csak Alt+F4-el. Se hangot váltani se feliratot bekapcsolni.

(#999) hcs57 válasza balu333 (#994) üzenetére

hcs57
(senior tag)

Számitógép üzemmód alaprtelmezése ez: mindent kikapcsolni.. s ez így jó.

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#1000) MotorBoy79 válasza balu333 (#994) üzenetére

MotorBoy79
(lelkes újonc)

Ez az egész PC mód azért van, hogy ha játszik az ember a PC-n/konzolon, akkor a mindenféle képjavító áramkör ne lassítsa a PC-n a videokártya által legenerált kép megjelenítését, hanem minél kisebb késleltetéssel jelenjen meg.

Tehát a PC módban automatikusan ki van kapcsolva minden képjavító és egyéb utófeldolgozó áramkör és ezen nem lehet változtatni.

Azt tudod csinálni, hogy ha neked mégis kellenek ezek, hogy nem PC módba teszed a TV-t, tehát mondjuk másik bemenetre kötöd a PC-t.
Ebben az esetben viszont ha mondjuk FPS-sel játszol, akkor érezhetően nagyobb lesz az imput lag, tehát a jel bemeneti késleltetése, ami nagyon zavaró tud lenni.

Remélem segítettem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.