Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#651) ShellKretor

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csőtök! Az én új Samsung 32 B530-asom is van service csatlakozó, az USB nem?:) Pedig a Samu honlap azt írta ezen nincs... Ezt is lehet vhogy videó lejátszásra okosítani, nem tudjátok?:)

ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

(#652) Devid_81 válasza tope (#645) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Annyit simán megért, ma már 90k az ára.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#653) dabadab válasza Devid_81 (#652) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az meg sok erte, annyiert mar vannak 32"-esek is.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#654) Devid_81 válasza dabadab (#653) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Jaja, annyit nem ér már, 70 volt a reális :K

(#655) Cirfandlia válasza cala (#637) üzenetére

Cirfandlia
(újonc)

Akkor egy helyről rendeltük :). Nagyobb baj viszont, hogy típushibáról van szó, a Samsung szervizek (+ ügyfélszolg kp.) egyenlőre nem tudnak semmit a dologról, javításról meg pláne. Hiába cserélsz másikra ue. lesz a probléma. Arra meg befizetek, hogy visszaadják neked a pénzt. Én nem tudom mitévő legyek, ha erőltetem a cserét nem vagyok előrébb, javítani meg nem biztos hogy tudják....

(#656) need

need
(őstag)

HÁT..jó érzés..

Boldog tulajdonosa lettem SAMSUNG 46" C650 készüléknek!

Nem vagyok elájulva a Digi tévé digitális adásától szerintem meg invitálom őket hogy nézzék meg a kábelt (sok helyen halottam hogy új kábeleket huztak ki és nem a régire kötöttek rá)

Filmet nézni így FULL HD-n és fölég ekkorában 46" hát a legmerészebb képzeletemben sem gondoltam volna hogy valami ennyire szép tud lenni (én láttam az Avatart 3D imax moziban de így full hd-n majd el sírtam magamat a gyönyörtől:)

Felkonvertálós dvd lejátszóm van és össze raktam hdmi-vel a tévével ez a szó-szó kategória

Maga az igazi képessége a tévének szerintem a FULL HD-s filmek! és mekkora különbségek vannak te jó isten..

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#657) Devid_81 válasza need (#656) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Használd egészséggel!
Igaz nekem kis tévém van hozzád képest, de mióta megvan még a rossz filmek is jók :)
Persze ekkora kijelzőn már a divx-ek egy része...hmm, de abból is van jó minőségű szerencsére.

(#658) need válasza Devid_81 (#657) üzenetére

need
(őstag)

THX:)
igen most már figyelni kell hogy milyen rip mivel van külön multimédiás lejátszóm az meg nem igazán szab határokat a lejátszás terén!

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#659) Devid_81 válasza need (#658) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Multis lejátszóm nincs, nekem PC-re van kötve HDMI-vel.
Arra viszont hamar rájöttem, hogy monitornak nem használható egy ekkora kijelző, arról nem beszélve, hogy egy átlagos 17-24" TFT sokkal kevesebbet fogyaszt normál üzemben, már akinek persze az számít.

(#660) ShellKretor válasza need (#656) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Felkonvertálós dvd lejátszóm "

ez mit jelent?

(#661) Zebu

Zebu
(őstag)

Úgy néz ki kipottyant a Philips, mert a falon volt a régi TV-m és ehhez más fali cucc való. Azt nem akarok cserélni. Új lyukak stb...

Akkor lehet a Samsung marad. Gondolom az szabvályos. Samsung 42-esből melyik lenne az igazi, ami MKV-t is lejátszik? Létezik olyan, amin optikai kimenet van és az erősítőnek hagyná, hogy tegye a dolgát DTS ügyben?

ShellKretor: Szerintem az upscale-re gondol....

[ Szerkesztve ]

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#662) dabadab válasza ShellKretor (#660) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt, hogy a DVD lejatszoban tud olyat, hogy a DVD 720x576-as kepet atmeretezi 1920x1080-ra. Sokat mondjuk nem szamit, mert ezt a mutatvanyt amugy barmelyik TV is elo tudja adni - az atmeretezeshez hasznalt algoritmusban lehetnek aprobb kulonbsegek, de a C650-ben valoszinuleg teljesen korrekt cucc van.

(#663) dabadab válasza Zebu (#661) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Úgy néz ki kipottyant a Philips, mert a falon volt a régi TV-m és ehhez más fali cucc való."

Biztos? A TV-ken tok szabvanyos lyukak vannak a felfogatashoz.

(#664) Sanci38 válasza ShellKretor (#660) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

720p,1080i és 1080p-re skálázza fel a dvd lemez tartalmát,és azt küldi ki HDMI vagy komponens kimenetre, ami eredetileg 480i vagy 576i lett volna.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#665) Zebu válasza dabadab (#663) üzenetére

Zebu
(őstag)

Háááát nemtom.... néztem a hátlapot és egész máshol voltak... azért még utánaolvasok.

Ez az MKV-s dolog amúgy milyen típusoknál működhet? Létezik olyan TV, amin optikai kimenet van?

Sajna az erősítőmön még nincs HDMI :(

(#666) Sanci38 válasza Zebu (#661) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha a leendő philipsed VESA szerint van elökészitve és Samsungod is az volt,akkor nyugodtan mehet akár bármi másik tévé.Ez a használatiban és a speckóban is benne van.
Bocsi,dabadab megelözött.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#667) Zebu válasza Sanci38 (#666) üzenetére

Zebu
(őstag)

Megnézem melyik milyen. Bár még nemtom, viszi-e a philips az MKV-t...

Ez is szimpatikus: Samsung LE40C650L1W

A régi VESA 600 x 400 volt. A philips 400 x 400. Akkor ez lehet, hogy nem nyert... :(

Már nem emlékszem milyen van otthon a falon...

[ Szerkesztve ]

(#668) tothl válasza need (#656) üzenetére

tothl
(őstag)

Üdvözöljük egy új világban ! Mert ez tényleg az. :)

(#669) need válasza ShellKretor (#660) üzenetére

need
(őstag)

ez szerintem erős szó hogy felkonvertálás!
Pioneer 610 dvd lejátszó-n már van HDMI kimenet és a menüjében betudod álltani hogy milyen legyen a kimeneti jel jelen esetben 1920*1080p

(#670) need válasza tothl (#668) üzenetére

need
(őstag)

:R
hogy új világ inkább dimenzió:)

(#671) need

need
(őstag)

Azért még van itt egy nagyon fontos dolog...

TI kedves fórum társak akik ide be írogatók elmondjátok azt hogy kinek milyen van és milyenek a tapasztalatai ezek segítenek másoknak dönteni/meggyőzni vagy éppen lebeszélni...

mint ahogy most volt az én esetemben 6-7 hónap olvasgatás link nézés és döntés hozatal valamiben és vakjuk be nagyon nem mindegy ha valamiért pénzt adunk azért mit kapunk
és így eset a választás erre a tévére és ebben benne van a ti véleményetek és vélekedésetek is!
:R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :)

[ Szerkesztve ]

(#672) ShellKretor válasza Sanci38 (#664) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi a 1080i és mi a 1080p? Utóbbi az 1440x1080, az "i" pedig a Full HD?

Mi a helyzet azokkal a DVD-kel amelyeken vmi szélesvásznú film van, Az milyen felbontás? az gondolom nem 4:3-as, vagy az a 480i? Kezdek belekeveredni:)

(#673) dabadab válasza ShellKretor (#672) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, az i az interlace-elt a p meg a progressziv.

(#674) tothbe válasza ShellKretor (#672) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Az 1080p az 1920x1080 felbontás progressziv képfrissítéssel. Az 1080i pedig ugyanaz a felbontás, de csak interlaced frissítéssel, azaz félképeket frissít minden órajelre.
A progresszív mód szebb képet ad, és a Full HD is csak arra írható rá, ami ismeri az 1080p-t.
Az 1080i-t a legtöbb HD ready cucc is kezeli. és leskálázza 720 sorra.
A DVD-ken pedig az esetek nagy többségében 16:9 letterbox kép szokott lenni, azaz az eredeti 2.35:1 képarányos mozifilm kiegészítve alul-felül fekete csíkokkal kb. 16:9 képarányra.
Ezt általában a dobozon is jelölik kis kockával, aminek alul felül van egy sávja és beleírják az 1.85:1-et, fölé pedig a 16:9-et. És a DVD normál képfelbontása 480 soros valóban. Ezt kell felskálázni a lejátszó eszköznek a TV felbontásához, vagy maga a TV skálázza fel a kapott jelet a megjelenítő panel felbontására.

By(e) Tothbe

(#675) Gaben360 válasza need (#656) üzenetére

Gaben360
(kvázi-tag)

Grat. a tv-hez!
Először én is ilyenben gondolkodtam,de végül philips lett a vége!
Hát igen,különbségek vannak rendesen.
Nekem előtte egy samsung le40A551-m volt,full hd meg minden szép és jó volt,semmi probléma nem volt vele,de mikor megvettem a philipset én is úgy éreztem mint Te!
Ég és föld a különbség mindenben sd ktv,hd film,xbox360!

Ha privátba kereslek nem véletlenül teszem,illik rá válaszolni,ha nem válaszolsz,akkor hogy akarsz bármit eladni,megvenni??

(#676) need válasza Gaben360 (#675) üzenetére

need
(őstag)

a 72cm Thomson után gondolhatod mekkora változás volt!

Én most a digitális adás minőségével nem vagyok kibékülve és hívtam is Digit hogy nézzék meg!

(#677) tothl válasza need (#676) üzenetére

tothl
(őstag)

A kedvedért nem fognak változtatni a kódolási szokásaikon hidd el fölösleges... :)

(#678) need válasza tothl (#677) üzenetére

need
(őstag)

az a böki hogy láttam már a Diginek a digitális adását szintén digitális tévén na az enyém nem ilyen majd jön a kábel Jani és kiméri megnézi vagy valami ;]

(#679) tothl válasza need (#678) üzenetére

tothl
(őstag)

Diginek a digitális adása se egy álom. Sokkal rosszabb mint az UPC például.

(#680) Devid_81 válasza need (#678) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Sok mindent nem fog tenni kábel Jani sem :N
Meglesi a jelerősséget és megy is valószínűleg tovább.
DigiTV digitális adására igen sok a panasz.

(#681) need válasza Devid_81 (#680) üzenetére

need
(őstag)

tudom hogy nem kell várni a csodát de mint tudjuk a lepény hal meg utoljára:)

(#682) deedee

deedee
(őstag)

üdv

amatőr vagyok a témában,ezért bocs,ha nagyon hülye a kérdésem:

tegnap meglett a samu b530-as tv :DD
analog+digitális csatornakeresést indítottam el,tehát nem a síma analogot és nem is a digitálisat külön-külön.

digi kábeltévém van 17 adóval.
erre a tv talált még hozzá 10-et :DDD
a beépített tv-tuner "dolgozik" talán?de digitális vevőantenna nélkül hogyan fogta volna be a jelet? :U

pl :vox,digi sport hd,német rtl stb

(#683) ORCA58 válasza need (#681) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Mi a problémád az adással? Nem elég éles a kép, vagy esetleg kockásodik.
Nálam Vidanet-nél a kép nagyon szép. (lenne) ha időnként nem kockásodna.
Oszd meg velünk az infót légyszíves, hogy az öndiagnosztika menübe milyen jelinformációt ír a TV.
Nekem (40C650) a bithibaarány 1-5 között mozog , a jelerősség pedig 62-67.
Állítólag a C széria kisebb számokat ír ki mint a B (egy helyen ellenőriztem, ott a B7000-es 100 jelerősséget írt a enyém pedig 65-öt. Bithiba az kb. ugyan annyi volt.

UI: Az antennások rajtam nem segítettek, mondván a házban minden rendben van a hiba nem rájuk tartozik.
A decibelen kívül semmit nem mértek! :W
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#684) g_miki

g_miki
(újonc)

Sziasztok!

Max 140eért milyen tévét ajánlotok? 42es kéne, és fullhd :)

(#685) Zebu válasza Zebu (#667) üzenetére

Zebu
(őstag)

Philips nem tud MKV-t szóval akkor ő nem játékos.

C6000 lenne az igazi!

(#686) need válasza ORCA58 (#683) üzenetére

need
(őstag)

át olyan kása a kép illetve nem éles és néhol szemcsés..!

na gyorsan megnéztem..
Freki. 77.0000 Hz
Bithibaarány:.1-4 között ugrál
Jelerősség.. 67

(#687) Devid_81 válasza g_miki (#684) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Talán az LG 42LF2510
Expresszen, Vaterán újak vannak ebből 125k-ért.
Ugye nem a VB-re? :U
Oda nem ártana a 100Hz-es tech.

(#688) pitman válasza Cirfandlia (#655) üzenetére

pitman
(őstag)

Amennyiben neten rendelted, 8 napon belül bármiféle indok nélkül elállhatsz az ügylettől. A visszaszállítás költségét bukod be, a vételár visszajár.

(#689) g_miki válasza Devid_81 (#687) üzenetére

g_miki
(újonc)

Hát azért sportot is néznék rajta:)
LH3000 az jónak tűnik, csak nem tudom, hogy milyen a képe analóg adásnál:/ az még pont benne lenne az árban..

(#690) Devid_81 válasza g_miki (#689) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Csak fórumszinten tudok nyilatkozni, rosszakat nem írnak róla.
Tessék elfáradni olyan helyre nézelődni ahol "mert hülye azért nem vagy, hogy ott vásárolj" :D
Persze ott splitterekkel van megoldva a sok-sok TV együttműködése, ha ha kifogsz egy segítőkész eladót akkor meg tudod nézni, hogy mit is tud.

(#691) ShellKretor válasza deedee (#682) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amennyiben a dig+analóg keresést együtt már elindítottad, akkor az analógok is már benne maradnak a cs. listában, hiába indítasz utána csak digitális keresést. Törölni viszont tudod őket, mert gondolom úgysem kellenek, mivel meg van mindegyiknek a digitális SD 576i megfelelője.

Amúgy nekem is ilyen televízorom van, már ha 32-esről beszélünk:)

[ Szerkesztve ]

(#692) Zebu válasza Zebu (#685) üzenetére

Zebu
(őstag)

vagy a C650

(#693) Gaben360 válasza Gaben360 (#613) üzenetére

Gaben360
(kvázi-tag)

Erre esetleg valaki?

Ha privátba kereslek nem véletlenül teszem,illik rá válaszolni,ha nem válaszolsz,akkor hogy akarsz bármit eladni,megvenni??

(#694) nightshadow

nightshadow
(őstag)

Megjelentek az új RGBY paneles Sharp tv-k, amelyek az eddigi három alapszín mellett a sárgát is tartalmazzák. A Sharp szerint így élénkebb színek előállítására van lehetőség. Már csak az a kérdés, hogy melyik teszt hazudik az új tv képminőségét illetően:

1.[link]
2.[link]

(#695) Devid_81 válasza nightshadow (#694) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Még mielőtt beleolvasnék annyit hozzátennék, hogy a Sharp állítása szerint a bőrszín és a tipikus aranyszín jelenlegi 3 alapszínnel kevésbé keverhető ki jól, ezért eme lépés, de most lássuk a tesztet :)

(#696) tothl válasza nightshadow (#694) üzenetére

tothl
(őstag)

Az ötlet jó, majd meglátjuk..

(#697) BBéci válasza Mozso26 (#639) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

T-kábelhez használható a Conax modul. Telefonon azt fogják mondani, hogy nem. Ajánlom figyelmedbe a T-home erről szóló topikját.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#698) hattorihanzo válasza nightshadow (#694) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

Én sosem voltam elájulva a Sharpoktól, én azt hiszem el, miszerint nem jó, ez alátámasztja a "tapasztalatomat".
Viszont jó zsebszámológépeket csinálnak. :DD

(#699) don.racz

don.racz
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni TV vásárlással kapcsolatban. 32"-os LCD TV-t szeretnék venni 100-130k értékben. Sajnos többet nemtok segíteni hogy mi miylen legyen benne mert nem értek hozzá :U Jó lenne ha lenne benne minden oylan ami manapság "nélkülözheteteln" egy TV-ből :)

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#700) laszlo168 válasza Zebu (#667) üzenetére

laszlo168
(fanatikus tag)

Én nem szólok bele, de ez egy szuper tv.
[link]

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.