Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#251) ORCA58 válasza deedee (#248) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Általában a maximális fogyasztást adják meg.
Egy jó beállítás gyakran 40-50%-kal is mérsékli egyes típusoknál fogyasztását. (Ez megfelelően elsötétített helységekre vonatkozik)
A fogyasztást nagy mértékben befolyásolja a háttérvilágítás fényereje. Az LG IPS panelt használ, aminek a fényáteresztő képessége rosszabb mind a konkurens típusoké, ezért több energia kell.
Feltehetően ez az egyik ok, persze ezen kívül sok más ok is növelheti fogyasztást.

(#252) BBéci válasza zka67 (#246) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nézd, neked a Behringer a kurva jó, meg az elgé gyári beállításai, így nincs miről beszélnünk. :Y

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#253) zka67 válasza deedee (#248) üzenetére

zka67
(senior tag)

Amit te néztél, az a 40"-os samsung, annak 180W a fogyasztása (az ára alapján). Az LG-ből 37"-os van, annak is 180W, a 42"-osnak pedig 220W, ennek a legolcsóbb ára is 132e. A 37"-osnak is 123e az ára, szerintem valamiket nagyon elnéztél.

(#254) tkesy válasza zka67 (#253) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Ár alapján elég vicces dolog fogyasztási adatokat közölni :D

A "40-es B550 fogyasztása gyári beállításokkal úgy 100-110W körül mozog. Tehát a neten feltüntetett 130W maximális érték helyesnek mondható.

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#255) tkesy válasza 0805 (#210) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Alapvető különbség a kettő közt, hogy a "B"-s 2009-es, a "C"-s pedig 2010-es modell.

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#256) zka67 válasza tkesy (#254) üzenetére

zka67
(senior tag)

Nem az ára alapján 180W. Az ára alapján 40"-os, és az adatlapján 180W szerepel.

(#257) tkesy válasza zka67 (#256) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Sejtettem, hogy nem az alapján közölted a fogyasztást, de elég félreérthetően fogalmaztál... :D

Hmmm, már tényleg 180W szerepel a gyári oldalon... Mindegy, a lényegen ez nem változtat: gyári beállításokkal durván 110W a fogyasztása...

[ Szerkesztve ]

(#258) deedee

deedee
(őstag)

thx a válaszokat :R

40"-os a samu és 42"-os az lg

az lg azért olcsó,mert az euronics-ban ennyi,ha cetelem kártyával veszi az emberfia :K

(#259) anrab válasza KoVee84 (#250) üzenetére

anrab
(őstag)

philips 9xxx tavalyi és az idei 8-9xxx-es széria.

(#260) anrab válasza kgergely23 (#243) üzenetére

anrab
(őstag)

DVI-HDMI kábellel vagy DVI-HDMI átalakító és HDMI kábelllel tudod nézni a filmeket. semmi gond a megjelenítéssel. ha olyan a kártyád a hang is átmegy rajta. ATI HD 2xxx-től. Nvidiához adnak egy kis összekötő kábelt. ez azt hiszem 6800-tól.

(#261) anrab válasza MrJanika (#245) üzenetére

anrab
(őstag)

érdekes, az idei modelleknél nem szerepel ez az adat, de szerintem maradt a 3:2-2:2 pull down. egyébként a lejátszók többsége is ezt használja én úgy tudom.

(#262) BenceShearer

BenceShearer
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Samsung 40c530 és a Samsung 40c550 között mi a különbség? Nem tudja valaki?

Illetve megéri-e a plussz pénzt a 40b550-hez képest? (A szebb külsőtől eltekintve)

köszi!

[ Szerkesztve ]

(#263) Bazs-

Bazs-
(kvázi-tag)

Sziasztok

Egy kis segítséget kérnék. Egyik ismerősöm tv-t szeretne venni.
Milyen LCD Tv-t ajánlanátok 40"-42"-es méretben max 200 ezerig ? Főként TV nézésre lenne használva, valamint későbbiekben Full HD-s videókra is. Előny ha van bent Media Lejátszó funkció( lehetőleg minél jobb kompatibilitással ), de nem ez a leglényegesebb.
Mióta megvettem a B650-em, kicsit lemaradtam a TV-k területén és nem tudom mi számít most jó vételnek.

Köszi előre is a segítséget.

(#264) zka67 válasza anrab (#260) üzenetére

zka67
(senior tag)

Csak a HDMI kimenetes kártyákhoz adnak kábelt, a DVI-shez mi a francnak kéne, amikor nincs rajta hang? [link]

(#265) anrab válasza zka67 (#264) üzenetére

anrab
(őstag)

azért adják a dvi kimenetes kártyákhoz a kis összekötő kábelt hogy legyen rajta hang!
a hdmi kimeneteshez meg milyen kábelt adna? nem értelek, nézz utána.

(#266) zka67 válasza anrab (#265) üzenetére

zka67
(senior tag)

Miről beszélsz? A linket nem véletlenül tettem bele, mutasd már meg nekem, melyik vezetéken megy a hang?

A kis összekötő kábelt azért adják a HDMI-shez hogy az SPDIF jelet átvezesd a kártyára.

Itt egy [link], nézd meg légyszíves.

[ Módosította: dabadab ]

(#267) dani_golf

dani_golf
(lelkes újonc)

Hello all.Kérdésem.:asus 5850 em van 10.4 es driver Win 7 64 bit.vettem egy 102 centis full hd-s lcd tvt és ráküldtem.nos az a gáz hogy atvn mikor nézek filmet ,hd,avi,akkor olyan mintha hiányozná pár fps a sebbeségböl.szemmel láttom mintha lassab lenen és a aszemme is érzi.monitoron minden okés,de ha kiterjesztem vagy klonozom akkor a tvn láttja a szemem ezt.ez mitöl lehet?media classiscal ,meg km playerrel is probáltam de mindkettönél megmarad..driver hiba vagy vmi ás?elöre is köszi.

(#268) .: JuSzT :. válasza dani_golf (#267) üzenetére

.: JuSzT :.
(őstag)

EZT KÖVESD LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE, és jó lesz minden.

illetve ATI esetén nekem ezzel sem lett tökéletes, csak majdnem . NV kártyák kicsit jobbak a HD lejátszás terén.

[ Szerkesztve ]

Brazos

(#269) anrab válasza zka67 (#266) üzenetére

anrab
(őstag)

az előbb leírtam hogy működik a dolog!
nekem ati radeon hd 3600 van. csak dvi kimenet van rajta és a hang is jön. az nvidia kártyák dvi kimenetét kell összekötni az alaplapi spdif hangkimenettel. ahoz adják a kis kábelt. amelyik kártyán van hdmi kimenet, ott alapból jön a hang is! nincs szükség semmilyen kábelre.

(#270) anrab válasza dani_golf (#267) üzenetére

anrab
(őstag)

MPCHC-t használd. nekem semmi gondom a hd 3600-al.
más kodekek ne legyenek fent. catalystban a pull down nekem be van kapcsolva.

(#271) .: JuSzT :. válasza Bazs- (#263) üzenetére

(őstag)

A b 650 még mindig jó ha jó FW van rajta, akkor nagyon is jó. Most hogy lassan itt a Foci Vb, sztem 1-2 hét és mindehol akciózni kezdenek majd.

Brazos

(#272) Slampa

Slampa
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lg LH200-est hogy a ménküben lehet a házimozi erősítőre rákötni? Csak az optikai kimenetet és a fejhallgató kimenetet írja audio kimenetnek.

''Meine Ehre heist Treue''

(#273) fury71 válasza Bazs- (#263) üzenetére

fury71
(fanatikus tag)

Itt a B650 utódja. Ráadásul már jó árban is van.
A 40B650 tavaly télen érte el ezt az árat, a C sorozatú CCFL samuk ára nagyon gyorsan csökkent. Legalábbis a B-hez képest.

"Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget."

(#274) BBéci válasza Slampa (#272) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Mi bajod az optikai kimenettel? Annál jobb nem kell. Milyet szeretnél?

(#275) zka67 válasza anrab (#269) üzenetére

zka67
(senior tag)

Úgy gondolom, hogy te nem akarod megérteni, hogy DVI kimeneten nem megy hang, csak HDMI-n. A kábelt a HDMI-hez adják az nVidia kártyáknál. Lásd [link] első oldal jobb alsó sarok, és DVI-s kiveitelben [link] pedig nincs hozzá kábel.

Téma részemről befejezve.

(#276) Bazs- válasza .: JuSzT :. (#271) üzenetére

Bazs-
(kvázi-tag)

Köszi.
Te konkrétan melyik FW-t használod a B650-hez ?

fury71: nekem is ez a legszimpatikusabb. Haveomnak átadom az infokat.

(#277) anrab válasza zka67 (#275) üzenetére

anrab
(őstag)

úgy látszik te nem érted meg hogy az ati hd 2xxx-től van hang a dvi-on.
írtam, azon nézem!!!
nvidiához kell összekötő kábel.

[ Szerkesztve ]

(#278) Nahar

Nahar
(tag)

(#279) zka67 válasza anrab (#277) üzenetére

zka67
(senior tag)

A te kártyádon nem DVI kimenet van, hanem Dual Linkes DVI/HDMI, ami nem ugyanaz.

(#280) anrab válasza Nahar (#230) üzenetére

anrab
(őstag)

papíron garivesztéssel jár.
úgy tudom nem lehet a régebbit visszarakni.

(#281) anrab válasza zka67 (#279) üzenetére

anrab
(őstag)

nem csak az enyémen, hanem az összes ati kártyán, hd 2000-től.
a jelölésük pedig DVI. nem DVI/HDMI.
vannak amelyikben van dvi és hdmi is.

[ Szerkesztve ]

(#282) dr42

dr42
(tag)

sziasztok,

elég általános kérdés, de hátha tudtok segíteni. szeretnék venni egy full HD lcd tv-t, és most az edigital 0%-os akciójában tudnék kicsit garázdálkodni.
amire használnám: főleg pc-vel összekötve sorozatok/filmek, későbbiekben xbox.
méretben 90cm felett gondolkodtam... van olyan típus, amit kiemelten ajánlotok? vagy kb mindegy, ebben a 130-150 ezres kategóriában nem sok különbség van?

jah, és egyati x1900xt-m van. ezt simán összekötöm DVI-HDMI kábellel, vagy vga csere is szükséges?

köszi a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#283) BBéci válasza zka67 (#279) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem csak anrab, rajta kívül legalább hatan számoltak be itt a topikban arról, hogy DVI kimenetből sikerült hangot kicsalogatniuk.

(#284) zka67 válasza anrab (#281) üzenetére

zka67
(senior tag)

ATI Radeon HD 3600 series Connections
The following figure illustrates the typical connections on the ATI Radeon HD 3600
series graphics card. Available connections may vary between models.
Figure 1–3 ATI Radeon HD 3600 series Connections
1 DVI-I Dual Link connection (It provides audio and video digital signals
and HDMI™ output that is compatible with most HDMI devices.)
2 TV out
3 DVI-I Dual Link connection (It provides audio and video digital signals
and HDMI output that is compatible with most HDMI devices.)

Ez "HDMI output that is compatible with most HDMI devices" szerinted mi? A kártyád doksijának a 6. oldalán van. Azért ez már durva, hogy nekem kell elolvasni, mi van a te kártyádon...

(#285) BBéci válasza zka67 (#284) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A dual linkes DVI nem DVI?

(#286) .: JuSzT :. válasza Bazs- (#276) üzenetére

(őstag)

Nekem 550 van, de pont a fw frissítés miatt átolvastam EZT A TOPICOT és itt írnak a newage féle fw-ről. Egyébként is elég jó topic, érdemes az elejétől nézegetni.

Üdv

Brazos

(#287) anrab válasza zka67 (#284) üzenetére

anrab
(őstag)

"Azért ez már durva, hogy nekem kell elolvasni, mi van a te kártyádon..."
miért kellene nekem doksit olvasgatni mikor tisztában vagyok vele hogy az ati kártyák a 2xxx-es sorozattól, DVI kimeneten tudnak hangot is továbbítani, és nincs szükség kiegészítő kábelre. amelyiken van HDMI kimenet ott szintén nincs szükség kiegészítő kábelre. az nvidiánál szükséges a kiegészítő kábel hogy a hangot átvidd a DVI kimenetre, és így tudod használni a DVI-HDMI kábelt hang és kép átvitelére. ennyi.
ne írkálj baromságokat.
"Csak a HDMI kimenetes kártyákhoz adnak kábelt, a DVI-shez mi a francnak kéne, amikor nincs rajta hang"

(#288) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

anrab, zka67: fogjátok vissza magatokat!

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#289) dabadab válasza zka67 (#266) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"A linket nem véletlenül tettem bele, mutasd már meg nekem, melyik vezetéken megy a hang?"

Ugyanazon, mint a kép, ahogy HDMI esetén. Az tény, hogy a DVI szabvány nem definiálja a hangadatcsomagokat, ez azonban egyáltalán nem zavarja a gyártókat abban, hogy pont ugyanúgy rárakja a hangot a DVI kimenetre is, mint a HDMI-re (mivel amúgy - legalábbis házimozis - videókártyás felhasználásnál - a két szabvány adatformátuma tök ugyanaz). Egyébként az SPDIF-kábel csak régebbi NVidia kártyákhoz kellett, egy jó ideje (talán a 8200 óta) nem, van a GPU-ban is audio codec.

(#290) Slampa válasza BBéci (#274) üzenetére

Slampa
(lelkes újonc)

Csak annyi hogy az erősítőn nics optikai bemenet sajna, egy Technics SA-EX320-as kb 8 éves cucc. Az optikai és RCA közt van átalakítási lehetőség esetleg?

''Meine Ehre heist Treue''

(#291) vargalex válasza Slampa (#290) üzenetére

vargalex
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom nem csak stereo hang kellene. De ha mégis, akkor azt a SCART-ról (AV1/AV2) ki tudod vezetni. Pl. ez az átalakító már mindent tud. :)

Alex

(#292) dabadab válasza Slampa (#290) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Az optikai és RCA közt van átalakítási lehetőség esetleg?"

Van, [link].

(#293) tutis

tutis
(senior tag)

Kinéztem egy 42-es TV-t, LG 42LH4000 a típusa. Ismerem a paramétereit, 170ezer alatt meg lehet venni a legolcsóbb helyeken. Kérdésem az lenne hogy tudnátok ilyen árkategóriában mondani olyan tv-t ami eltántoríthat az LG választásától?

LG Optimus Black P970, -------------------- web:http://www.weboldalterv.hu

(#294) Bazs- válasza .: JuSzT :. (#286) üzenetére

Bazs-
(kvázi-tag)

Köszi a linket. Majd átolvasom. Eddig a samygo oldalát nézegettem, de az angolomon még lenne mit csiszolni, szóval 1-2 dolog elég magas :)

más: Toshiba 40XV733-ról valakinek van valami tapasztalata, vagy infoja ? Edigitalban egész korrekt az ára, de csak 1 év garancia van rá...

[ Szerkesztve ]

(#295) .: JuSzT :. válasza Bazs- (#294) üzenetére

(őstag)

A google chrome tud fordítást, de majd hogy nem érthetetlenebb mint ha angol lenne.
a webfordítók egész jók már.

Brazos

(#296) BBéci válasza dabadab (#292) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az nem jó, mert az erősítőn koaxiális digitális bemenet sincs.

(#297) BBéci válasza tutis (#293) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az tántoríthatna el, ha kipróbálnád az elgét meg például egy Samsungot is. Én megtettem, ezért eszembe nem jutna elgét venni.

(#298) .: JuSzT :.

(őstag)

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a következő módok között mi a különbség, illetve melyiket érdemes használni Pc ről HD filmezésre :
EZ ALAPJÁN az alábbi 3 féle verziót tudom megjeleíteni a TV-n :

1920 * 1080i 60Hz
1920 * 1080 50Hz de akkor 8bit a színmélység
1920 * 1080 24Hz de itt 32 bit a színmélység

Előre is köszi a segítséget.

Üdv

[ Szerkesztve ]

Brazos

(#299) tutis válasza BBéci (#297) üzenetére

tutis
(senior tag)

Otthon van LG lcd is meg Samsung is, szóval ez így kevés lesz :D
Engem konkrét ellenfél érdekel, ami ilyen árban tud mkv fájlokat lejátszani, fullhd-s és 100hz-es. Azaz a főbb paraméterekben egyező vagy jobb. :)

LG Optimus Black P970, -------------------- web:http://www.weboldalterv.hu

(#300) Tel Elek válasza .: JuSzT :. (#298) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Nálam a 60Hz nyújtja a legjobbat. Ott a leggyengébb az akadozás/rángatás. PErsze csak akkor van, ha mozog az egész kamera.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.